Επιστροφή στο Forum : NAVIGON 92
http://img153.imageshack.us/img153/5769/36624135.png
<dl><dt>Display: 5,0"-touchscreen in 16:9 Format
</dt><dt>GPS: ST-AGPS</dt><dt>Operating System: Microsoft Windows CE</dt><dt>Internal Memory: 4 GB Flash/ 128 MB RAM</dt><dt>Processor: STMicroelectronics Cartesio STA 2064</dt><dt>Battery: 1400 mAh Lithium battery</dt><dt>Weight: 203 g</dt><dt>Dimensions: 137,4 mm x 83 mm x 15,3 mm</dt></dl>http://img839.imageshack.us/img839/589/81862848.png
http://img52.imageshack.us/img52/5559/91753834.png
NAVIGON 92 Premium (http://www.navigon.com/portal/int/shop/navigationsgeraete/produkt.html?produktFamilieId=13660422&produktId=20196968)
NAVIGON 92 Plus (http://www.navigon.com/portal/int/shop/navigationsgeraete/produkt.html?produktFamilieId=13660421&produktId=20197207)
<iframe src="https://www.youtube.com/embed/_4HVcngh5fw?rel=0&hd=1" allowfullscreen="" frameborder="0" height="480" width="800"></iframe>
Αν έψαξα καλά στο νετ, ο επεξεργαστής αυτός χρονίζει στα 533ΜΗΖ, Δεν είναι πολύ λίγα?
Αν το προγραμμα τρεχει χωρις κολληματα ή αλλα προβληματα ειναι μια χαρα.
Πρόκειται για το ίδιο chip που φορά η σειρά 70, καθ' όλα αξιόλογο ως σύνολο. Νομίζω πως ο επεξεργαστής τρέχει στα 524 MHz, αλλά το θέμα όπως λέει κι ο Κώστας δεν είναι ο χρονισμός ή άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά πόσο καλά θα λειτουργεί η συσκευή στην πράξη. Τα νέα μενού πάντως δείχνουν γρήγορα, να δούμε και τον υπολογισμό διαδρομής, τη συμπεριφορά σε αλλαγές πορείας κ.λ.π. Δεν ελπίζω πολύ σε κάτι ταχύτερο, αφού ο πυρήνας του προγράμματος είναι ο ίδιος. Η συσκευή που φαίνεται παραπάνω, κοστίζει 299€ χωρίς LIVE.
Αυτο εδω ειναι το νεο κορυφαιο μοντελο της navigon? ο αντικαταστατης του 8410;;;
Αυτο εδω ειναι το νεο κορυφαιο μοντελο της navigon? ο αντικαταστατης του 8410;;;
Ναι.
Τι;;;;;;;;;;;;;
Εισαι σιγουρος;;;; Μου φαινεται απιστευτο. Χωρις capacitive οθονη;;;;
Αυτο φαινεται χειροτερο απο το 8410...dizzy2
Υ.γ. Τελικα πρεπει να εχει capacitive αλλα στο site τους δεν το γραφει πραγμα που μου κανει μεγαλη εντυπωση. Μεγαλυτερη εντυπωση μου κανει η τιμη. Πρωτη φορα η navigon πουλαει το κορυφαιο της μοντελο κατω απο 450 ευρω.
Εδω λεει capacitive http://www.navigon.com/export/sites/default/common/downloads/produktdatenblaetter/92-premium/NAVIGON_92_Premium_Datasheet_UK.pdf
Παντος δεν μου γεμιζει το ματι καθολου.
εμένα καλο μου φαίνεται. ειδικά αυτό το καινουριο με το touch και τις λειτουργιες, ειναι βολικο
εμένα καλο μου φαίνεται. ειδικά αυτό το καινουριο με το touch και τις λειτουργιες, ειναι βολικο
Βολικό είναι, από κάτω είναι το ίδιο όμως, εδώ και πολλά χρόνια. Χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγή κάτι που είναι δύσκολο να γίνει σωστά πάνω στα Windows CE.
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνουν ριζικές αλλαγές σε πλατφόρμα Windows CE τόσα χρόνια πως ήταν δυνατή η εξέλιξη ,τώρα τη έχει αλλάξει , μήπως ευθύνεται η νοοτροπία των προγραμματιστών ;
+1000 όταν κυκλοφορεί το igo primo ειναι απλά δικαιολογίες ότι στα wince δε γίνονται πράγματα.
Μερικά πράγματα κάποια στιγμή φτάνουν στα όρια τους. Για ποια εξέλιξη μιλάμε; Το βελάκι στο Navigon δεν θα αποκτήσει περισσότερο ομαλή κίνηση, οι ταχύτητες υπολογισμού διαδρομής δεν θα βελτιωθούν και οι αναλύσεις δεν θα ανέβουν. Όσον αφορά το iGO Primo, δεν γνωρίζω κάποιον OEM να εισάγει συσκευές με αυτό στην Ελλάδα για να το δοκιμάσω.
τα πάντα μπορούν να γίνουν στο προγραμματισμό και στα windows ce (κάποιες φορές είναι εύκολο, κάποιες δύσκολο) αλλά τόσα χρόνια στο ίδιο λειτουργικό οι developers της navigon θα μπορούσαν να είχαν πολύ καλύτερα πράγματα.
τα πάντα μπορούν να γίνουν στο προγραμματισμό και στα windows ce (κάποιες φορές είναι εύκολο, κάποιες δύσκολο) αλλά τόσα χρόνια στο ίδιο λειτουργικό οι developers της navigon θα μπορούσαν να είχαν πολύ καλύτερα πράγματα.
Προγραμματιστής - ώστε να πω ότι δεν γίνεται - δεν είμαι. Από το αποτέλεσμα κρίνω, βλέποντας τη μηχανή που κρύβεται κάτω από το UI να είναι ίδια κι απαράλλαχτη εδώ και πολλά χρόνια. Αν δεν αλλάξει - έστω πάνω στην ίδια πλατφόρμα - με κάτι νέο/ταχύτερο, η ουσία θα παραμένει η ίδια και το πρόγραμμα θα συνεχίσει να δείχνει αργό, βαρύ, με μεγάλη κατανάλωση πόρων/ρεύματος και πλέον γερασμένο.
Ούτε εγώ είμαι προγραμματιστής αλλά το ότι αυτοί δε μπορούν να το κάνουν πιο γρήγορο,δε σημαίνει ότι δε γίνεται κιόλας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το dontpanic που ακόμη και στα wince ο υπολογισμός διαδρομής είναι ταχύτατος.Βέβαια από την άλλη και αυτό έχει ένα πρόβλημα στην γρήγορη εναλλαγή στα μενού αλλά από τη στιγμή που άλλα προγράμματα στην ίδια πλατφόρμα δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα,δε μπορούμε να πούμε ότι στα wince δε γίνεται να έχεις γρήγορη εναλλαγή στα μενού.
Και σε ότι αφορά την ανάλυση οθόνης που αναφέρθηκε πιο πάνω,βλέπω ότι ακόμη και η tomtom που δεν τρέχει wince, τα κορυφαία μοντέλα της όπως το go1000,δεν έχουν ανάλυση 800*480 αλλά 480*272.Γιατί άραγε;
Ούτε εγώ είμαι προγραμματιστής αλλά το ότι αυτοί δε μπορούν να το κάνουν πιο γρήγορο,δε σημαίνει ότι δε γίνεται κιόλας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το dontpanic που ακόμη και στα wince ο υπολογισμός διαδρομής είναι ταχύτατος.Βέβαια από την άλλη και αυτό έχει ένα πρόβλημα στην γρήγορη εναλλαγή στα μενού αλλά από τη στιγμή που άλλα προγράμματα στην ίδια πλατφόρμα δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα,δε μπορούμε να πούμε ότι στα wince δε γίνεται να έχεις γρήγορη εναλλαγή στα μενού.
Και σε ότι αφορά την ανάλυση οθόνης που αναφέρθηκε πιο πάνω,βλέπω ότι ακόμη και η tomtom που δεν τρέχει wince, τα κορυφαία μοντέλα της όπως το go1000,δεν έχουν ανάλυση 800*480 αλλά 480*272.Γιατί άραγε;
Χρήστο, το θέμα μου δεν είναι η πλατφόρμα. Δεν με απασχολεί καθόλου ποιο λειτουργικό σύστημα τρέχει κάτω από αυτό που βλέπω. Το αποτέλεσμα ως λογισμικό πλοήγησης και η συμπεριφορά του πάνω στις συσκευές με απασχολεί. Απλά θεωρώ ότι το αποτέλεσμα επηρεάζεται αρνητικά και από την πλατφόρμα.
Η ίδια μηχανή του Navigon στο iPhone, μια συσκευή όπου ταυτόχρονα τρέχουν δεκάδες ρουτίνες, με πολύ μεγαλύτερο επεξεργαστή, μνήμη και ανάλυση οθόνης, μπορεί να δώσει 4+ ώρες πλοήγησης χωρίς φόρτιση... Οι κορυφαίες συσκευές της Navigon, κρατάνε 30-40 λεπτά... Σημαντικές είναι οι διαφορές και σε άλλα προγράμματα, και αυτό έχει σχέση με το λειτουργικό σύστημα.
@bbbb
Βαριουντε στην tomtom να κανουν το προγραμμα μου φαινετε σε μεγαλυτερη αναλυση. Το 2din της sony εχει αναλυση 800. Το προγραμμα εχει την κλασικη αναλυση με αποτελεσμα να φαινεται πιξελιασμενο. Και κανει και 1500 ευρω. Εσχος.
Όπως είναι σχεδιασμένο το UI του TomTom - κι αυτό με την ίδια μηχανή εδώ και πολλά χρόνια - δεν χρειάζεται τόσο, την μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης. Όποιος έχει 1005 το γνωρίζει. Θα επιβαρύνει, χωρίς να προσφέρει κάτι πολύ ουσιαστικό, όπως πιστεύω ισχύει και στο Navigon. Βεβαίως το θέλουμε, αν και προτιμώ συσκευές με οθόνες που διαβάζονται καλύτερα στον ήλιο, καλύτερες ταχύτητες, καλύτερο ήχο ή άλλα χρησιμότερα πράγματα για την πλοήγηση.
Δεν ξερω απο αυτα.(τα τεχνικα θεματα) Για να το λες κατι θα ξερεις. Ομως για το sony διαφωνω. Επρεπε να κανουν το προγραμμα με αντιστοιχη αναλυση. Το να ειναι πιξιελιασμενο ειναι μεγαλο μιον.
Εχεις δικιο για τις οθονες. Και εγω τετοια πρωτιστος θελω.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.