Επιστροφή στο Forum : Updates on maps, software
Paidia mporei kapoios na mou pei tin politiki sxetika me updates se xartes (exo kai Ellada kai Eyropi) kai software (Destinator PN -> 6 -> 7) ?
oi xartes apo pleuras ngi diladi tis elladas vgainoun peripou kathe 5-6 mines kai einai dorean.oson afora tis ksenes xores
ekei distixos prepei na agorazeis ta cd pou vgainoun kathe xrono sinithos 3 einai ki exoun oli tin europe sxedon
oi xartes apo pleuras ngi diladi tis elladas vgainoun peripou kathe 5-6 mines kai einai dorean.oson afora tis ksenes xores
ekei distixos prepei na agorazeis ta cd pou vgainoun kathe xrono sinithos 3 einai ki exoun oli tin europe sxedon
Πού φαίνεται ότι η NGI έχει δεσμευτεί να μας δίνει updates χαρτών εσαεί δωρεάν ??
Πού φαίνεται ότι η NGI έχει δεσμευτεί να μας δίνει updates χαρτών εσαεί δωρεάν ??
Πουθενά. :-D
Η NGi δεν έχει δεσμευτεί και δε το κάνει γιατί θα ήταν πολύ λαϊκίστικος τρόπος πώλησης. Μάλιστα έχει δώσει αγώνα για να μη λέγονται τέτοια πράγματα από τους πωλητές των καταστημάτων. Δεσμέυεται για την επόμενη έκδοση του χάρτη (του Μαρτίου) ότι θα είναι δωρεάν (όπως και περίπου 6 προηγούμενες εκδόσεις).
Οι εταιρίες που φτιάχνουν το χάρτη της Ευρώπης δεν είναι στη λογική των αναβαθμίσεων. Απλά ξαναγοράζεις το προϊόν τους.
petros1975m
10-02-07, 23:00
pote tha exoume ananeosi.nomizo pos itan gia 1/2/2007 alla akoma tipota.thanks
Δε νομίζω ότι είπαμε ποτέ για 1/2. Το Μάρτιο.
Οι καταχωρήσεις στην αναφορά λαθών που έγιναν τον Ιανουάριο θα ελεγθούν για αυτή την έκδοση ή θα πρέπει να περιμένουμε τον χάρτη Q4 του 2007? :(
Αυτό εννοούσα κι' εγώ, ότι πουθενά δεν δεσμεύτηκε για κάτι τέτοιο. :-D :-D
Μόλις διάβασα αυτό το topic και ομολογώ ότι έχω γίνει έξαλλος. Τον εκνευρισμό μου επίσης επέτεινε το γεγονός ότι μόλις διάβασα και κάποιες άλλες δημοσιεύσεις όπου με έκπληξη είδα χρήστες σχεδόν να «απαιτούν» ανανεώσεις βάσεων χρήσιμων σημείων, speedcams κλπ.
Προσωπικά έχω να καταθέσω την παρακάτω άποψη:
1) Όταν απέκτησα το ppc μου ΔΕΝ υπήρξε δέσμευση ότι θα μου παρέχονται εσαεί οι χάρτες της Ngi δωρεάν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο να γίνεται αυτό. Κάθε φορά που μαθαίνω ότι η επόμενη έκδοση-αναβάθμιση θα είναι δωρεάν αισθάνομαι μεγάλη χαρά και το ίδιο ελπίζω και για την επόμενη. Δεν την απαιτώ όμως. Και εξηγούμαι καταλαβαίνοντας πρωτίστως ότι είναι μία δύσκολη, οικονομικά, εποχή για όλους μας και τα χρήματα δεν μας-μου περισσεύουν. Εχουμε μία εταιρεία που παρέχει κατά την ταπεινή μου άποψη, τους καλύτερους και πληρέστερους ελληνικούς χάρτες συμπεριλαμβάνοντας και την πιο πλούσια βάση χρήσιμων σημείων. Από την άλλη με την αγορά ενός ppc ποσού από 350 έως 750 €, όπου τα χρήματα θα μοιραστούν κατά κύριο λόγο η εταιρεία «hardware» κατά δεύτερο οι εταιρείες «software» και κατά τρίτο η ngi (εκτός εάν κάνω λάθος στην σειρά), περιμένουμε να συνεχίσει να μας παρέχεται μία υπηρεσία πολύ μεγαλύτερου κόστους. Υποθέτω ότι κάθε νέα αναβάθμιση απαιτεί από την Ngi ένα μεγάλο αριθμό προσωπικού το οποίο θα καταγράψει δρόμους, κατευθύνσεις κυκλοφορίας, χρήσιμα σημεία κλπ με ένα κόστος το οποίο κάποιοι ζητούν να καλυφθεί μέσα από την αγορά ενός ppc. Το ερώτημα έτσι είναι, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την Νgi στην κορυφή επιτρέποντας την να συνεχίσει να μας παρέχει και στο μέλλον τους καλύτερους χάρτες. Προσωπικά θέλω να δηλώσω ότι δεν θα είχα οποιαδήποτε αντίρρηση σε μία ετήσια συνδρομή στην ανανέωση των χαρτών. Θα ήθελα να ρωτήσω δε από αυτήν εδώ την θέση τους «έξυπνους». Όταν αγοράζετε ένα πρόγραμμα όπως πχ windows, office, autocad, fespa ή ένα υπολογιστή (PC) τότε απαιτείτε να σας παρέχουν εσαεί αναβάθμιση? Εδώ ούτε τεχνική υποστήριξη δεν μπορείτε να ζητήσετε δωρεάν μετά από την ολοκλήρωση του 1ου χρόνου εγγύησης.
2) Υπάρχει μία μεγάλη προσπάθεια από κάποιους χρήστες για την συλλογή χρήσιμων σημείων και speedcams. Ευγνωμονώ την προσπάθεια τους και ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ. Έχω δει απίστευτα πράγματα και εδώ αλλά και σε γειτονικά forums. Είδα χρήστη να ζητάει τον λόγο γιατί τον έγραψαν σε μπλόκο που δεν περιλαμβάνονταν στην βάση δεδομένων (sic), είδα καυγά για το εάν οι δημιουργοί πληρώνονται ή όχι για αυτή την προσπάθεια (sic). Προσωπικά δεν με απασχολεί ποιος πληρώνεται, εάν πληρώνεται, από ποιόν πληρώνεται και γιατί. Εδώ μέσα υπάρχει μία συλλογική προσπάθεια που σκοπός της εκτός από την επίλυση των όποιων προβλημάτων χρήσης είναι και η αναβάθμιση των λειτουργιών του ppc. Προς επίρρωση των λόγων μου επισημαίνω ότι ψάχνοντας στο internet για χρήσιμα σημεία στο Παρίσι καθώς φεύγω 25/2 ταξίδι, ανακάλυψα με έκπληξη ότι οι ολοκληρωμένες βάσεις δεδομένων και κυρίως αυτές που αφορούν στις speedcams είναι επί χρήμασι. Γι’ αυτό θα ήθελα να κλείσω λέγοντας :
«ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΤΕ αυτούς που δημιούργησαν αυτές τις προσπάθειες»,
«ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ την συνέχιση της προσπάθειας τους»,
«ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ προσθέτοντας και εσείς σημεία»,
«ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ παρά μόνο εάν αυτό που έχετε να πείτε είναι σπουδαίο και βοηθάει και τους υπόλοιπους χρήστες»
για όλα δε τα υπόλοιπα υπάρχουν τα chats, το MSN και το yahoo.
Με συγχωρείτε πολύ για το ύφος μου αλλά είμαι απίστευτα εκνευρισμένος από την αχαριστία και την επιπολαιότητα μερικών χρηστών που ενδεχομένως πρώτα γράφουν και μετά από 10 χρόνια σκέφτονται. Σας ορκίζομαι ότι δεν είμαι υπάλληλος κανενός και πολύ περισσότερο της Ngi. Παρακαλώ τον καλό φίλο zeppelin εάν θεωρήσει ότι το μήνυμα μου είναι ενοχλητικό ενδέχεται να οδηγήσει σε καυγάδες να το αφαιρέσει και ειλικρινά δεν υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθώ. Κατηγορήστε με αλλά απαντήσεις δεν θα δώσω.
Απλώς ήθελα να τα πω.
Ευχαριστώ θερμά και ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ όλους αυτούς που με έχουν βοηθήσει είτε άμεσα είτε έμεσα μέσα από αυτό το forum. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.
Κωστής
Οι καταχωρήσεις στην αναφορά λαθών που έγιναν τον Ιανουάριο θα ελεγθούν για αυτή την έκδοση ή θα πρέπει να περιμένουμε τον χάρτη Q4 του 2007? :(
Λογικά θα ελεγχθούν. Κρατάω και κάποια επιφύλαξη για κάποιο μικρό ποσοστό που ίσως να μη προλάβουμε!
Μόλις διάβασα αυτό το topic και ομολογώ ότι έχω γίνει έξαλλος. Τον εκνευρισμό μου επίσης επέτεινε το γεγονός ότι μόλις διάβασα και κάποιες άλλες δημοσιεύσεις όπου με έκπληξη είδα χρήστες σχεδόν να «απαιτούν» ανανεώσεις βάσεων χρήσιμων σημείων, speedcams κλπ.
Προσωπικά έχω να καταθέσω την παρακάτω άποψη:
1) Όταν απέκτησα το ppc μου ΔΕΝ υπήρξε δέσμευση ότι θα μου παρέχονται εσαεί οι χάρτες της Ngi δωρεάν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο να γίνεται αυτό. Κάθε φορά που μαθαίνω ότι η επόμενη έκδοση-αναβάθμιση θα είναι δωρεάν αισθάνομαι μεγάλη χαρά και το ίδιο ελπίζω και για την επόμενη. Δεν την απαιτώ όμως. Και εξηγούμαι καταλαβαίνοντας πρωτίστως ότι είναι μία δύσκολη, οικονομικά, εποχή για όλους μας και τα χρήματα δεν μας-μου περισσεύουν. Εχουμε μία εταιρεία που παρέχει κατά την ταπεινή μου άποψη, τους καλύτερους και πληρέστερους ελληνικούς χάρτες συμπεριλαμβάνοντας και την πιο πλούσια βάση χρήσιμων σημείων. Από την άλλη με την αγορά ενός ppc ποσού από 350 έως 750 ?, όπου τα χρήματα θα μοιραστούν κατά κύριο λόγο η εταιρεία «hardware» κατά δεύτερο οι εταιρείες «software» και κατά τρίτο η ngi (εκτός εάν κάνω λάθος στην σειρά), περιμένουμε να συνεχίσει να μας παρέχεται μία υπηρεσία πολύ μεγαλύτερου κόστους. Υποθέτω ότι κάθε νέα αναβάθμιση απαιτεί από την Ngi ένα μεγάλο αριθμό προσωπικού το οποίο θα καταγράψει δρόμους, κατευθύνσεις κυκλοφορίας, χρήσιμα σημεία κλπ με ένα κόστος το οποίο κάποιοι ζητούν να καλυφθεί μέσα από την αγορά ενός ppc. Το ερώτημα έτσι είναι, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την Νgi στην κορυφή επιτρέποντας την να συνεχίσει να μας παρέχει και στο μέλλον τους καλύτερους χάρτες. Προσωπικά θέλω να δηλώσω ότι δεν θα είχα οποιαδήποτε αντίρρηση σε μία ετήσια συνδρομή στην ανανέωση των χαρτών. Θα ήθελα να ρωτήσω δε από αυτήν εδώ την θέση τους «έξυπνους». Όταν αγοράζετε ένα πρόγραμμα όπως πχ windows, office, autocad, fespa ή ένα υπολογιστή (PC) τότε απαιτείτε να σας παρέχουν εσαεί αναβάθμιση? Εδώ ούτε τεχνική υποστήριξη δεν μπορείτε να ζητήσετε δωρεάν μετά από την ολοκλήρωση του 1ου χρόνου εγγύησης.
2) Υπάρχει μία μεγάλη προσπάθεια από κάποιους χρήστες για την συλλογή χρήσιμων σημείων και speedcams. Ευγνωμονώ την προσπάθεια τους και ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ. Έχω δει απίστευτα πράγματα και εδώ αλλά και σε γειτονικά forums. Είδα χρήστη να ζητάει τον λόγο γιατί τον έγραψαν σε μπλόκο που δεν περιλαμβάνονταν στην βάση δεδομένων (sic), είδα καυγά για το εάν οι δημιουργοί πληρώνονται ή όχι για αυτή την προσπάθεια (sic). Προσωπικά δεν με απασχολεί ποιος πληρώνεται, εάν πληρώνεται, από ποιόν πληρώνεται και γιατί. Εδώ μέσα υπάρχει μία συλλογική προσπάθεια που σκοπός της εκτός από την επίλυση των όποιων προβλημάτων χρήσης είναι και η αναβάθμιση των λειτουργιών του ppc. Προς επίρρωση των λόγων μου επισημαίνω ότι ψάχνοντας στο internet για χρήσιμα σημεία στο Παρίσι καθώς φεύγω 25/2 ταξίδι, ανακάλυψα με έκπληξη ότι οι ολοκληρωμένες βάσεις δεδομένων και κυρίως αυτές που αφορούν στις speedcams είναι επί χρήμασι. Γιʼ αυτό θα ήθελα να κλείσω λέγοντας :
«ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΤΕ αυτούς που δημιούργησαν αυτές τις προσπάθειες»,
«ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ την συνέχιση της προσπάθειας τους»,
«ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ προσθέτοντας και εσείς σημεία»,
«ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ παρά μόνο εάν αυτό που έχετε να πείτε είναι σπουδαίο και βοηθάει και τους υπόλοιπους χρήστες»
για όλα δε τα υπόλοιπα υπάρχουν τα chats, το MSN και το yahoo.
Με συγχωρείτε πολύ για το ύφος μου αλλά είμαι απίστευτα εκνευρισμένος από την αχαριστία και την επιπολαιότητα μερικών χρηστών που ενδεχομένως πρώτα γράφουν και μετά από 10 χρόνια σκέφτονται. Σας ορκίζομαι ότι δεν είμαι υπάλληλος κανενός και πολύ περισσότερο της Ngi. Παρακαλώ τον καλό φίλο zeppelin εάν θεωρήσει ότι το μήνυμα μου είναι ενοχλητικό ενδέχεται να οδηγήσει σε καυγάδες να το αφαιρέσει και ειλικρινά δεν υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθώ. Κατηγορήστε με αλλά απαντήσεις δεν θα δώσω.
Απλώς ήθελα να τα πω.
Ευχαριστώ θερμά και ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ όλους αυτούς που με έχουν βοηθήσει είτε άμεσα είτε έμεσα μέσα από αυτό το forum. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.
Κωστής
Κωστή, με τέτοια στήριξη για τη προσπαθειά μας δε νομίζω να βάλουμε ποτέ χρέωση στους χάρτες.
Κωστή μην γίνεσαι έξαλος. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που έχοντας ελλιπή ενημέρωση η αδιαφορία να μάθουν θα ζητάνε οτι τους κατεβαίνει. Ας τους εξηγούμε όσοι γνωρίζουμε. Κάποιοι απέκτησαν PDA με Destinator και πήραν υποσχέσεις γιά τζάμπα ανανεώσεις προγράματος και χαρτών από άσχετους πωλητές.
Η μόνη ουσιαστική διαφωνία σε όσα γράφεις είναι οτι δεν με απασχολεί τι κάνουν στην Γαλλία η αλλού και αν τα χρήσιμα σημεία πληρώνονται. Αυτοί δεν ανάβουν τα φώτα τους στον απέναντι γιά να τον ειδοποιήσουν γιά το μπλόκο που έχει παρακάτω, εμείς το κάνουμε.
Ομολογώ οτι αντίθετα από εσένα με απασχολεί ποιός πληρώνεται, εάν πληρώνεται, από ποιόν πληρώνεται και γιατί και δεν θα δεχθώ ποτέ μιά βάση δεδομένων που ξεκίνησε με την ανιδιοτελή προσφορά πολλών να μετατραπεί ποτέ σε εμπορικό αντικείμενο γιά να κονομήσουν κάποιοι έξυπνοι. 8)
Συμπληρώνω, γιατί μάλλον έχει γίνει κάποια παρεξήγηση :Αυτό εννοούσα κι' εγώ, ότι πουθενά δεν δεσμεύτηκε για κάτι τέτοιο και πολύ καλά έκανε. :roll: :roll: :roll:
Αχιλλέα σε έχω καταλάβει από την αρχή. Να το τονίσω ήθελα. 8)
με την μόνη διαφορά βέβαια πως όταν αγοράζεις π.χ. ένα χάρτη για Γερμανία η κάλυψη που σου δίνει ο χάρτης είναι 99.9% όλης της χώρας και οι "ανανεώσεις" των χαρτών είναι για μικρολεπτομέρειες όταν γίνει κάποιο έργο ή κάποιος δρόμος κλπ. Ο χάρτης της Ngi έχει αρκετά μικρή κάλυψη για όλη την Ελλάδα οπότε ίσως είναι πιο σωστή η λογική να υπάρχουν δωρεάν ανανεώσεις τον δεδομένων από την στιγμή που είναι ελλειπή σε μεγάλο βαθμό. Απλά η άποψή μου.
Kwsth συμφωνώ και επαυξάνω :
"«ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ παρά μόνο εάν αυτό που έχετε να πείτε είναι σπουδαίο και βοηθάει και τους υπόλοιπους χρήστες»
για όλα δε τα υπόλοιπα υπάρχουν τα chats, το MSN και το yahoo."
Kwsth συμφωνώ και επαυξάνω :
"«ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ παρά μόνο εάν αυτό που έχετε να πείτε είναι σπουδαίο και βοηθάει και τους υπόλοιπους χρήστες»
για όλα δε τα υπόλοιπα υπάρχουν τα chats, το MSN και το yahoo."
Εχω την εντύπωση οτι εδώ γύρω επικρατεί μιά διαφορετική φιλοσοφία. 8)
με την μόνη διαφορά βέβαια πως όταν αγοράζεις π.χ. ένα χάρτη για Γερμανία η κάλυψη που σου δίνει ο χάρτης είναι 99.9% όλης της χώρας και οι "ανανεώσεις" των χαρτών είναι για μικρολεπτομέρειες όταν γίνει κάποιο έργο ή κάποιος δρόμος κλπ. Ο χάρτης της Ngi έχει αρκετά μικρή κάλυψη για όλη την Ελλάδα οπότε ίσως είναι πιο σωστή η λογική να υπάρχουν δωρεάν ανανεώσεις τον δεδομένων από την στιγμή που είναι ελλειπή σε μεγάλο βαθμό. Απλά η άποψή μου.
Γιατί ο χάρτης της Ngi έχει μικρή κάλυψη ?????????????????
Χαλκιδική, Πέλλα, νομός Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Κιλκίς που ταξιδεύω συχνά έχουν πολύ καλή κάλυψη, εκτός εάν πρέπει να βάλουν και τον δρόμο στο χωριό της μάνας μου για να πω ότι "ε ναι τώρα μάλιστα, έχει καλούτσικη κάλυψη". Σε ποιό άλλο πρόγραμμα έχει πλησιάσει η κάλυψη σε αυτά τα ποσοστά? Οταν αγόρασες το ppc με τους ελληνικούς χάρτες, σκέφτηκες ότι το πρόγραμμα πωλείται ημιτελές και θα παίρνεις ανανεώσεις κάθε 3 μήνες? Τι είναι οι ενημερώσεις των χαρτών? δίορθωση bugs και θα πρέπει να τους απαιτούμε τζαμπέ??????? αντε πες τα ίδια στην Autodesk και στην Microsoft!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μνήσθητι μου Κύριε.
Αχιλλέα σε έχω καταλάβει από την αρχή. Να το τονίσω ήθελα. 8)
Όλα εντάξει ! :wink:
Μέσα στο χάρτη της Ευρώπης υπάρχουν και χώρες με πολύ μικρότερη κάλυψη από το χάρτη της NGi. Όταν λοιπόν κάποιος θα πάει να αγοράσει π.χ. το νεό χάρτη της Ελλάδας θα τον πληρώση από την αρχή!
Τέλος στην Ελλάδα πέρα από το ότι η επιτόπια συλλογή είναι πολύ πιο δύσκολη υπόθεση (τα έχουν βρει μπαστούνια Navteq - Teleatlas) οι αλλαγές είναι συχνές και πολλές. Ακόμη κι αν είμασταν στο 99% θα έπρεπε να τρέχουμε περισσότερο από ότι θα χρειαζόταν για να καλύψουμε την επικαιροποίηση π.χ. στη Γερμανία.
να ρωτήσω κάτι απλά από περιέργεια τι επιπλέον δυσκολία υπάρχει στην χαρτογράφηση της Ελλάδας π.χ. σε σχέση με μια χώρα όπως η Ιταλία; μήπως απλά οι συγκεκριμένες εταιρίες δεν προβλέπουν κέρδος από την ενασχόλησή τους για τον χάρτη της Ελλάδος και δεν έχει να κάνει με την δυσκολία; Ίσως είναι πολύ περιορισμένη η αγορά για αυτούς στην Ελλάδα; Όσο για τις ανανεώσεις έχεις δίκιο για την Ευρώπη συνολικά αλλά εγώ μίλησα για τις κεντρικές Ευρωπαικές χώρες .
1. Δεν είναι καθόλου περιορισμένη αγορά η Ελλάδα γιατί υπάρχει και μεγάλη διασπορά πλυθησμού σε όλη την Ευρώπη. Ειδικά για ένα τέτοιο προϊόν (χάρτης Ευερώπης) είναι ιδανικό να περιέχεται.
2. Ο χάρτης της Ευρώπης περιλαμβάνει πολλές χώρες που είναι με κάλυψη κάτω από 40%. Ακόμη και η Πορτογαλία και ίσως και η Ισπανία έχει μικρότερη κάλυψη από το χάρτη της NGi. Και μιλάμε για χώρες που η επένδυση ήδη έχει αποσβεστεί και που η χαρτογράφηση ξεκίνησε (για τα 2 τελευταία κράτη) πάνω από 10ετία.
τι επιπλέον δυσκολία υπάρχει στην χαρτογράφηση της Ελλάδας π.χ. σε σχέση με μια χώρα όπως η Ιταλία;
Να ρωτήσω και εγώ επίσης με την σειρά μου ποιά είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό δήμων και κοινοτήτων στην Ευρώπη? Ποιά χώρα έχει το μεγαλύτερο (αναλογικά) επαρχιακό δίκτυο στην Ευρώπη? Ποιά χώρα καλύπτεται κατά 90% από ορεινούς όγκους με ότι συνεπάγεται αυτό στην οικιστική ανάπτυξη του πληθυσμού?
δεν ξέρω να σου απαντήσω Kwsth, αλλά αφού τα ξέρεις εσύ τα γεωγραφικά στατιστικά τόσο καλά πες μας και τα αντίστοιχα της Ιταλίας για να συγκρίνουμε.
Δεν ξέρω από που νʼ αρχίσω και που να τελειώσω για το θέμα αυτό, αν και πρέπει να είμαι συνοπτικός
Οι κρατικοί φορείς των καλά οργανωμένων δυτικοευρωπαϊκών χωρών, μιας και αναφερόμαστε σʼ αυτές, διαθέτουν επίκαιρους έγχρωμους ορθοφωτοχάρτες υψηλής ακρίβειας και ανάλυσης, αναλυτικά ψηφιακά υπόβαθρα, ενημερωμένα ακριβή κτηματολογικά διαγράμματα για τις αστικές περιοχές και πάει λέγοντας.
Αντίστοιχα κάθε υπουργείο, υπηρεσία ή αρμόδιος φορέας έχει πλήρη ψηφιακά αρχεία με στοιχεία που ενημερώνουν συνέχεια (οδικό δίκτυο, χρήσεις γης κλπ). Και όλα αυτά συντονισμένα.
Στην Ελλάδα μέχρι πρότινος, για λόγους ασφαλείας τον ρόλο αυτό τον είχε αναλάβει η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ). Η δουλειά που έκανε (για τις μη αστικές περιοχές γιατί αυτές την ενδιέφεραν) ήταν προσεγμένη αλλά ανεπίκαιρη. Για ορισμένες περιοχές της Ελλάδας οι χάρτες 1:5.000 που διαθέτει είναι του 1970 !
Αποτυπώσεις γίνονται από διάφορες υπηρεσίες (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΥΠΕΧΩΔΕ, Κτηματολόγιο κλπ) αποσπασματικά, χωρίς ενιαίες προδιαγραφές, με μεγάλες καθυστερήσεις και χαοτικές διαδικασίες. Σκεφθείτε μόνο ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ συζητάει από το 2002 να δημιουργήσει «Μητρώο Οδών» με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το έργο !
Θα μπορούσα να γράφω επί ώρες αλλά σταματώ εδώ και αφήνω την κρίση και την φαντασία σας να συμπεράνει γιατί ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΊΡΗΜΑ να δημιουργηθούν ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ χάρτες πλοήγησης στην Ελλάδα. ( Και όταν τους δημιουργήσει κανείς, ένα δημοτικό συμβούλιο τα αλλάζει όλα σε μια νύκτα με τον «ξερολισμό» και την έλλειψη οργάνωσης που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες ). Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Teleatlas και η Navteq τα βρήκαν μπαστούνια στην Ελλάδα όπως ανέφερε ο Zeppelin. (έχουν μάθει βλέπετε να δουλεύουν κάτω από διαφορετικές συνθήκες).
δεν ξέρω να σου απαντήσω Kwsth, αλλά αφού τα ξέρεις εσύ τα γεωγραφικά στατιστικά τόσο καλά πες μας και τα αντίστοιχα της Ιταλίας για να συγκρίνουμε.
Ειλικρινά θέλω να με συγχωρήσεις που δεν θα απαντήσω στα ερωτήματα σου και ας με χαρακτηρίσουν οι περισσότεροι ως φυγόδικο. Πιστεύω όμως ότι από τούδε η συζήτηση καθώς προσωποποιείται οδηγείται σε διένεξη. Πιστεύω στην ελεύθερη κατάθεση προτάσεων αλλά πιστεύω επίσης ότι η συνεχής ερωταπόκριση δεν βοηθά στην ανάπτυξη του διαλόγου. Οι σκέψεις κατατέθηκαν, δόθηκαν τα εναύσματα στους λοιπούς χρήστες να σκεφτούν, άρα ο διάλογος επιτέλεσε τον σκοπό του.
Εδω μέσα όλοι είστε φίλοι μου και θα κάνω κάθε προσπάθεια για να συνεχιστεί αυτό
Κωστής
Σαν Έλληνες έχουμε μάθει να μην αγοράζουμε ποτέ software για το pc μας και περιμένουμε να ισχύει το ίδιο και για το ppc μας.Θεωρώ πως υπάρχει μεγάλη διαφορά το να κάθονται κάποιοι κομπιουτεράδες μπροστά σε ένα pc και να κάνουν πειράματα για να φτιάξουν ένα καλό λογισμικό,από το να ξοδεύεις χρήματα για να οργώσεις την Ελλάδα,προκειμένου να την χαρτογραφήσεις.
Προσωπικά εκνευρίζομαι που υπάρχουν καταστηματάρχες που προσπαθούν να πωλήσουν ένα ppc με σπασμένο destinator.Moυ έτυχε να πάω σε μαγαζί για να αγοράσω μια βάση και ο πωλητής με ειρωνεύτηκε που πιάστηκα "κοροϊδο" επειδή πλήρωσα τα 150ευρώ επιπλέον για το destinator.
Αποτυπώσεις γίνονται από διάφορες υπηρεσίες (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΥΠΕΧΩΔΕ, Κτηματολόγιο κλπ) αποσπασματικά, χωρίς ενιαίες προδιαγραφές, με μεγάλες καθυστερήσεις και χαοτικές διαδικασίες.
Αποτυπώσεις ΔΕΝ γίνονται. Ρωτήστε και εμένα 15 χρόνια στα δημόσια έργα!!!
Θεωρώ πως υπάρχει μεγάλη διαφορά το να κάθονται κάποιοι κομπιουτεράδες μπροστά σε ένα pc και να κάνουν πειράματα για να φτιάξουν ένα καλό λογισμικό,από το να ξοδεύεις χρήματα για να οργώσεις την Ελλάδα,προκειμένου να την χαρτογραφήσεις.
ΣΩΣΤΟΣ. Λίγα λόγια και περιεκτικά.
mastoris than.
11-02-07, 21:13
Ειλικρινά θέλω να με συγχωρήσεις που δεν θα απαντήσω στα ερωτήματα σου και ας με χαρακτηρίσουν οι περισσότεροι ως φυγόδικο. Πιστεύω όμως ότι από τούδε η συζήτηση καθώς προσωποποιείται οδηγείται σε διένεξη. Πιστεύω στην ελεύθερη κατάθεση προτάσεων αλλά πιστεύω επίσης ότι η συνεχής ερωταπόκριση δεν βοηθά στην ανάπτυξη του διαλόγου. Οι σκέψεις κατατέθηκαν, δόθηκαν τα εναύσματα στους λοιπούς χρήστες να σκεφτούν, άρα ο διάλογος επιτέλεσε τον σκοπό του.
Εδω μέσα όλοι είστε φίλοι μου και θα κάνω κάθε προσπάθεια για να συνεχιστεί αυτό
Κωστής
ΣΩΣΤΑ!!!!!!!
Δεν ξέρω από που νʼ αρχίσω και που να τελειώσω για το θέμα αυτό, αν και πρέπει να είμαι συνοπτικός
Οι κρατικοί φορείς των καλά οργανωμένων δυτικοευρωπαϊκών χωρών, μιας και αναφερόμαστε σʼ αυτές, διαθέτουν επίκαιρους έγχρωμους ορθοφωτοχάρτες υψηλής ακρίβειας και ανάλυσης, αναλυτικά ψηφιακά υπόβαθρα, ενημερωμένα ακριβή κτηματολογικά διαγράμματα για τις αστικές περιοχές και πάει λέγοντας.
Αντίστοιχα κάθε υπουργείο, υπηρεσία ή αρμόδιος φορέας έχει πλήρη ψηφιακά αρχεία με στοιχεία που ενημερώνουν συνέχεια (οδικό δίκτυο, χρήσεις γης κλπ). Και όλα αυτά συντονισμένα.
Στην Ελλάδα μέχρι πρότινος, για λόγους ασφαλείας τον ρόλο αυτό τον είχε αναλάβει η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ). Η δουλειά που έκανε (για τις μη αστικές περιοχές γιατί αυτές την ενδιέφεραν) ήταν προσεγμένη αλλά ανεπίκαιρη. Για ορισμένες περιοχές της Ελλάδας οι χάρτες 1:5.000 που διαθέτει είναι του 1970 !
Αποτυπώσεις γίνονται από διάφορες υπηρεσίες (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΥΠΕΧΩΔΕ, Κτηματολόγιο κλπ) αποσπασματικά, χωρίς ενιαίες προδιαγραφές, με μεγάλες καθυστερήσεις και χαοτικές διαδικασίες. Σκεφθείτε μόνο ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ συζητάει από το 2002 να δημιουργήσει «Μητρώο Οδών» με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το έργο !
Θα μπορούσα να γράφω επί ώρες αλλά σταματώ εδώ και αφήνω την κρίση και την φαντασία σας να συμπεράνει γιατί ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΧΕΊΡΗΜΑ να δημιουργηθούν ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ χάρτες πλοήγησης στην Ελλάδα. ( Και όταν τους δημιουργήσει κανείς, ένα δημοτικό συμβούλιο τα αλλάζει όλα σε μια νύκτα με τον «ξερολισμό» και την έλλειψη οργάνωσης που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες ). Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Teleatlas και η Navteq τα βρήκαν μπαστούνια στην Ελλάδα όπως ανέφερε ο Zeppelin. (έχουν μάθει βλέπετε να δουλεύουν κάτω από διαφορετικές συνθήκες).
Γεια σας και απο μενα
Καποτε στη χωρα μας θα πρεπει να αναγνωρισουμε ολοι μας καθε σοβαρη προσπαθεια.Μπραβο σε ολους εσας στην NGI
Αλλα και η δωρεαν αναβαθμιση χαρτων που προσφερετε την βρισκω λαθος γιατι απο τα ελαχιστα που γνωριζω καταλαβαινω το ποσο δυσκολο ειναι το ολο ενχειρημα εαν πραγματικα θελουμε χαρτες με ακριβη δεδομενα
Ευχαριστω
Γεια σας και απο μενα
Καποτε στη χωρα μας θα πρεπει να αναγνωρισουμε ολοι μας καθε σοβαρη προσπαθεια.Μπραβο σε ολους εσας στην NGI
Αλλα και η δωρεαν αναβαθμιση χαρτων που προσφερετε την βρισκω λαθος γιατι απο τα ελαχιστα που γνωριζω καταλαβαινω το ποσο δυσκολο ειναι το ολο ενχειρημα εαν πραγματικα θελουμε χαρτες με ακριβη δεδομενα
Ευχαριστω
Αν δεν ήταν δωρεάν όμως θα έπρεπε 2-3 τον χρόνο να πλυρώνεις για να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.
Να υπενθυμίσω ότι στις άλλες χώρες δέν αλλάζουν οι δρόμοι 3-4 φορές τον χρόνο ούτε φτιάχνουν καινούριους.Έχουν ένα ολοκλυρομένο δύκτιο που απλά κάθε 1 ή και περισότερα χρόνια κάνουν μερικές προσθήκες και τότε βγαίνουν ενημερώσεις.Ούτε αλλάχουν έναν μονόδρομο γιατί δεν βολέβει τον τάδε γνωστό του δημάρχου να πάει στην πλατεία ή στο περίπτερο
Ένας από τους λόγους που αγόρασα το Destinator ήταν και οι δωρεάν ενημερώσεις και μετά από πολύ ψαξιμο
Δεν είναι τυχαίο που όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε για την βελτίωση των χαρτών και στην εντόπιση λαθών
Έχω πει και παλιότερα ότι αυτοί που συμβάλλουν με τη χρήση της εφαρμογής λαθών θα πρέπει να ανταμειφθούν. Ακόμα κι αν κάποτε υπάρξει χρέωση του χάρτη (που ίσως και μα μη γίνει ποτέ) οι συγκεκριμένοι χρήστες δε θα πληρώσουν για την αναβάθμιση του χάρτη. Επίσης μελετάμε και κάποια επιβράβευση αυτών των χρηστών όπως π.χ. έκπτωση σε όλα μας τα προϊόντα.
Γεια σας και απο μενα
Ευχαριστω
Αν δεν ήταν δωρεάν όμως θα έπρεπε 2-3 τον χρόνο να πλυρώνεις για να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.
Να υπενθυμίσω ότι στις άλλες χώρες δέν αλλάζουν οι δρόμοι 3-4 φορές τον χρόνο ούτε φτιάχνουν καινούριους.Έχουν ένα ολοκλυρομένο δύκτιο που απλά κάθε 1 ή και περισότερα χρόνια κάνουν μερικές προσθήκες και τότε βγαίνουν ενημερώσεις.Ούτε αλλάχουν έναν μονόδρομο γιατί δεν βολέβει τον τάδε γνωστό του δημάρχου να πάει στην πλατεία ή στο περίπτερο
Ένας από τους λόγους που αγόρασα το Destinator ήταν και οι δωρεάν ενημερώσεις και μετά από πολύ ψαξιμο
Δεν είναι τυχαίο που όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε για την βελτίωση των χαρτών και στην εντόπιση λαθών
Προτιμω για ενα προιον να πληρωνω για κατι που βλεπω οτι εχει βελτιωση και συνεχη αναβαθμιση . Στη Γερμανια αυτην τη στιγμη φτιαχνουν τρεις νεες AUTOBAN στην ΓΑΛΛΙΑ κατασκευαζουν και ειναι σε ολοκληρωση πεντε νεες οδοι με κατι τεραστιους κομβους. Δηλαδη αυτους τους χαρτες θα τους δωσουν δωρεαν και δεν μιλησα για μονοδρομησεις και POI. Οταν θα ολοκληρωθει ολη η χαρτογραφηση για την χωρα μας τοτε μαλιστα να διδονται δωρεαν. Δυο φορες το χρονο αναβαθμιση χαρτων νομιζω οτι ειναι καλα. Οσο για επιβραβευση που ανεφερε ο ZEP συμφωνω.
Έχω πει και παλιότερα ότι αυτοί που συμβάλλουν με τη χρήση της εφαρμογής λαθών θα πρέπει να ανταμειφθούν. Ακόμα κι αν κάποτε υπάρξει χρέωση του χάρτη (που ίσως και μα μη γίνει ποτέ) οι συγκεκριμένοι χρήστες δε θα πληρώσουν για την αναβάθμιση του χάρτη. Επίσης μελετάμε και κάποια επιβράβευση αυτών των χρηστών όπως π.χ. έκπτωση σε όλα μας τα προϊόντα.
:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
:smt041 :smt041 \:D/ :smt041 :smt041 :smt041
μπραβο ρε νικολα :wink:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.