PDA

Επιστροφή στο Forum : Αδυναμια ευρεσης δορυφορων

Insomniac
10-08-11, 08:17
Μου εδωσε για αναβαθμιση ενας φιλος ενα MLS 4810R .Δεν βρισκω τετοια ενοτητα εδω αλλα σιγουρα ατο γραφει απο πισω.Περασα την αναβαθμιση του 4810 δουλευει σαν προγραμμα αλλα δεν βρισκει κανενα δορυφορο..

Τι μπορω να κανω παιδια ? Ευχαριστω.

Xapns
10-08-11, 11:02
Αν ξέρεις ποιο PORT και BAUD_RATE χρησιμοποιεί η συσκευή,
άνοιξε το Destinator.ini και πέρασέ τα χειροκίνητα!

Insomniac
10-08-11, 11:07
Δυστυχως δεν ξερω απο αυτα...Πηρα την mls τηλ και με βαση το s/n μου επαν οτι ειναι το 4810 και να ξαναεγκαταστησω την αναβαθμιση.Το εκανα και τωρα δεν ανοιγει καθολου το προγραμμα πλοηγησης .Δοκιμασα ξανα την αναβαθμιση αλλα μου λεει οτι δεν επαρκει η μνημη της συσκευης...what1

delakoz
10-08-11, 11:56
To gps το έχει βρει η συσκευή?

Αν όχι (οπότε λογικό είναι να μην βλέπει δορυφόρους), κάνε αυτό που λέει ο Χάρης.

Αν ναι, δοκίμασε να βάλεις κάποιο άλλο πρόγραμμα πλοήγησης/εύρεσης στίγματος κτλ, να δεις τί γίνεται.

edit: τώρα βλέπω που λες οτι δεν ξέρεις από ρυθμίσεις κτλ... μάλλον θα πρέπει να το πας στην mls να το δούνε...

Insomniac
10-08-11, 12:08
Γραφει αν θυμαμαι καλα "Δεν βρεθηκε κεραια gps" οταν ειμαι σε εσωτερικο χωρο και οταν το βγαλω εξω λεει δορυφοροι 0 (μηδεν).

Για αλλα προγραμματα κλπ αφ ενος δεν ειναι δικο μου και αφ ετερου δεν εχω τις γνωσεις να το κανω.

Ευχαριστω.

delakoz
10-08-11, 12:35
Βασικά άμα λέει "Δεν βρεθηκε κεραια gps", θα το γράφει είτε είσαι σε εσωτερικό χώρο ή έξω. Σημαίνει ότι η συσκευή δεν έχει συνδεθεί με το gps.. λογικά θα πρέπει να ρυθμίσεις την θύρα (com) επικοινωνίας καθώς και την ταχύτητα (baudrate), όπως σου είπε ο Xάρης. Mόλις βάλεις τις σωστές ρυθμίσεις, τότε θα 'δει' το gps και θα αρχίσει να 'πιάνει' δορυφόρους.

Βασικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το φτιάξεις κάνοντας δοκιμές. Δοκίμασε να κατεβάσεις κάποια άλλη έκδοση του destinator.

Insomniac
10-08-11, 12:42
Ευχαριστω αλλα αν δεν κανω λαθος για τα παραπανω χρειαζεται ξεκλειδωμα της συσκευης που και δεν ξερω να κανω και δεν θελω επειδη δεν ειναι δικη μου.

delakoz
10-08-11, 13:09
Δεν είναι απαραίτητο να ξεκλειδώσεις την συσκευή. Απλά κατεβάζεις κάποια άλλη έκδοση του destinator και την περνάς στην κάρτα. Μετά τρέχεις το πρόγραμμα πλοήγησης. Άμα σου γράφει ότι δεν βρίσκει το .exe αρχείο που θέλει , τότε απλά κάνεις rename το αρχείο .exe που υπάρχει στην κάρτα και βάζεις το ακριβές όνομα του αρχείου που υποτίθεται δεν βρίσκει η συσκευή.

Μ'αυτόν τον τρόπο μπορείς να τρέξεις οποιοδήποτε πρόγραμμα ας πούμε το ginius, sygic, πατώντας πάνω στο εικονίδιο του destinator.. παράδειγμα... μετονομάζεις το ginius.exe (ή το sygic.exe) σε destinator.exe (δηλαδή αυτό που ψάχνει η συσκευή).. αλλά νομίζω ότι για τις διάφορες εκδόσεις του destinator, δεν θα έχεις αυτό το πρόβλημα. Άρα δοκίμασε να κατεβάσεις κάποια άλλη έκδοση του destinator...

Αλλιώς θα πρέπει να απευθυνθείς στην mls.

Xapns
10-08-11, 15:11
Βασικά αν είχε γίνει σωστά η αναβάθμιση θα έπρεπε την πρώτη φορά που θα ανοίξεις την συσκευή,
να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις που θα σου ζητήσει,συν την αναζήτηση της κεραίας!
Αν μπορείς να συνδέσεις την συσκευή με τον υπολογιστή κάνε τα εξής:
Σβήσε όσους χάρτες δεν χρειάζεσαι για να ελευθερώσεις χώρο και ξανακάνε την αναβάθμιση.
(για να σβήσεις τους χάρτες,αφού συνδέσεις την συσκευή στο Pc,επέλεξε την 'Εξερεύνηση'
στο παράθυρο του ActiveSync και μπες μέσα στον φάκελο ResidentFlash\Destinator
και εκεί μέσα θα βρεις όλους τους χάρτες,GreeceU,GreeceE,GreeceGre,CyprusU,Cyp rusE)
Τον GreeceU μην τον σβήσεις αλλά μαζί με τους υπόλοιπους πλην του GreeceGRE κράτα τους backup...

Insomniac
10-08-11, 16:08
Βασικά αν είχε γίνει σωστά η αναβάθμιση θα έπρεπε την πρώτη φορά που θα ανοίξεις την συσκευή,
να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις που θα σου ζητήσει,συν την αναζήτηση της κεραίας!
Αν μπορείς να συνδέσεις την συσκευή με τον υπολογιστή κάνε τα εξής:
Σβήσε όσους χάρτες δεν χρειάζεσαι για να ελευθερώσεις χώρο και ξανακάνε την αναβάθμιση.
(για να σβήσεις τους χάρτες,αφού συνδέσεις την συσκευή στο Pc,επέλεξε την 'Εξερεύνηση'
στο παράθυρο του ActiveSync και μπες μέσα στον φάκελο ResidentFlash\Destinator
και εκεί μέσα θα βρεις όλους τους χάρτες,GreeceU,GreeceE,GreeceGre,CyprusU,Cyp rusE)
Τον GreeceU μην τον σβήσεις αλλά μαζί με τους υπόλοιπους πλην του GreeceGRE κράτα τους backup...

Ευχαριστω.θα το δοκιμασω αυριο στη δουλεια γιατι εκει εμεινε το ...μηχανακι.

Insomniac
11-08-11, 08:23
Τι επιασε στα χερια του σημερα ενας γνωστης του αντικειμενου με κατι copy paste και edit και το μηχανακι ειναι μια χαρα !!!

Καθενας εις το ειδος του.Ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν...