PDA

Επιστροφή στο Forum : FS Loox N520 ή Mio P550 ???

alestr0s
08-02-07, 04:54
Γεια σας, σε 2 μέρες θα αγοράσω κάποια απ τις 2 συσκευές και θα θελα την βοήθεια σας για να κάνω την σωστότερη επιλογή. Εχω κάνει ερευνα αγοράς και ξέρω τα θετικά κ τα αρνητικά του κάθε μοντέλου

FS Loox N520 (+) Οθόνη, Αυτονομία, Design,
(-) Νο Bluetooth, Παρελκόμενα Πακέτου

Mio P550 (+) Επεξεργαστής, bluetooth, Παρελκόμενα Πακέτου
(-) Αυτονομία, Design, Οθόνη

Ετσι αυτό που θα σφραγίσει την επιλογή μου θα είναι το GPS. Ποιό απ τα 2 μοντέλα έχει καλύτερο GPS (δλδ δυνατότερο σήμα, κλείδωμα δορυφόρων στην αρχή, γρηγορότερο επανυπολογισμό διαδρομής κ γενικότερα πιο smooth πλοήγηση)

Αυτό που με νοιάζει είναι το δυνατό σήμα (δεν θέλω να πάρω εξωτερική κεραία). Τα δίκα σας Loox πρέπει να είναι κοντά στο παρμπρίζ για να έχουν σήμα ή και στην κονσόλα π.χ. του αυτοκινήτου πιάνουν κανονικά? Επίσης πόσους δορυφόρους πιάνουν συνήθως? (αθήνα)

Sorry για το πρήξιμο αλλά θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

zeppelin
08-02-07, 09:17
Το n520 έχει καταπληκτικό μικρόφωνο και λειτουργεί άψογα με το talk & drive (αν δε ξέρεις γι' αυτό ρίξε μια ματιιά στις ανακοινώσεις)

Αν δε σ΄ενδιαφέρει το talk & drive, πάρε hp travel companion, μακράν καλύτερο pda (οθόνη, gps, ηχείο).

alestr0s
08-02-07, 12:53
Δεν με απασχολεί κ τόσο το μικρόφωνο... Αυτο που με απασχολεί είναι οι επιδόσεις στον τομέα του GPS

Εχω καταλήξει σε αυτα τα 2 μόντελα οπότε αν ήταν εύκολο κάποιος να γνωρίζει να μου πει ποια απ τις 2 συσκευές έχει δυνατότερο κ πιο ακριβές σήμα (πόσους δορυφόρους κλείδωνει συνήθως) και ποιά απ'τις 2 είναι πιο γρήγορη στην πλοήγηση με λιγότερα κολλήματα

Επίσης αν ξέρετε κάποιο link που να έχει συγκριτικό επιδόσεων GPS με αυτα τα μοντέλα θα με βοηθούσε πολύ.. :wink:

Αα και 2 ακόμα ερωτησούλες. Το MIO P550 έχει landscape mode για την οθόνη. Το Loox έχει?
Και 2ον) Μπορώ να χρησιμοποιήσω Skype (Wifi) και με τα δύο PDA? Οταν θα μιλάω με Skype θα ακούω από το speaker (σαν ανοιχτη ακρόαση δλδ) ή έχει και άλλο ηχείο για να μιλάω κανονικά

Ευχαρίστω

zeppelin
08-02-07, 14:19
Αν σ' ενδιαφέρει τόσο το gps, μη πάρεις κανένα από τα παραπάνω που έχουν μέτρια gps. Προτείνω Hp travel companion που έχει άριστο gps. Όλα αυτά που σου λέω τα έχω δοκιμάσει στη πράξη!

nick_kol
08-02-07, 15:33
Χρησιμοποιώ το n520 ως ασύρματο τηλέφωνο στο σπίτι με την βοήθεια των εξής: sjphone, voipbuster, usrobotics9108. Είμαι πολύ ευχαριστημένος ως προς αυτό.
Από την κεραία του επειδή δεν έχω μέτρο σύγκρισης δεν μπορώ να σου πώ με σιγουριά. Στον ανοιχτό δρόμο πιάνει 6-7 δορυφόρους με καλή ακρίβεια, αλλά μεσα σε στενά δρομάκια στην πόλη ζορίζεται και μερικές φορές με δείχνει σε παράλληλους δρόμους. Ισως να φταίει που έχω megane.
Αν θα ξανααγόραζα θα έπαιρνα κάτι και με bluetooth γιατί είναι χρήσιμο στο να επικοινωνούν τα ppc μεταξύ τους. Ισως το n560 και με μια εξωτερική κεραία επιπλέον(λένε ότι η κεραία του n560 είναι κατώτερη από του n520)

alestr0s
08-02-07, 20:46
Αν σ' ενδιαφέρει τόσο το gps, μη πάρεις κανένα από τα παραπάνω που έχουν μέτρια gps. Προτείνω Hp travel companion που έχει άριστο gps. Όλα αυτά που σου λέω τα έχω δοκιμάσει στη πράξη!

Είπα και παραπάνω ότι έχω ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ σε κάποια απ τις 2 συσκευές... Για να έχω καταλήξει έκει σημαίνει οτι ξερω μέχρι πόσα $$ με παίρνει να σπαταλήσω και είπα οτί το τελικό μου κριτήριο θα είναι το GPS. Αν μπορείς να με βοηθήσεις λεγοντάς μου ποιό απ τα 2 υπερτερεί έναντι του αλλού σε ευχαριστώ. Το να μου προτείνεις κ πάλι το HP COMPANION δε νομίζω να βοηθάει και πολύ

Χρησιμοποιώ το n520 ως ασύρματο τηλέφωνο στο σπίτι με την βοήθεια των εξής: sjphone, voipbuster, usrobotics9108. Είμαι πολύ ευχαριστημένος ως προς αυτό.
Από την κεραία του επειδή δεν έχω μέτρο σύγκρισης δεν μπορώ να σου πώ με σιγουριά. Στον ανοιχτό δρόμο πιάνει 6-7 δορυφόρους με καλή ακρίβεια, αλλά μεσα σε στενά δρομάκια στην πόλη ζορίζεται και μερικές φορές με δείχνει σε παράλληλους δρόμους. Ισως να φταίει που έχω megane.
Αν θα ξανααγόραζα θα έπαιρνα κάτι και με bluetooth γιατί είναι χρήσιμο στο να επικοινωνούν τα ppc μεταξύ τους. Ισως το n560 και με μια εξωτερική κεραία επιπλέον(λένε ότι η κεραία του n560 είναι κατώτερη από του n520)

Σε ευχαριστώ πολύ για το feedback. Ισως να φταίει κάπως και το windshield του Megane (αν παρατηρήσεις τα περισσότερα καινούρια γαλλικά έχουν μια μπλε απόχρωση στο παρμπρίζ).
Όσον αφορά το θέμα bluetooth ξέρω ότι θα μου λείψει αν πάρω το Loox αλλά απ την μια δεν ξέρω κανέναν με ppc για να τα συνδέσω και απ την άλλη το Loox έχει USB HOST που είναι κάτι αρκετά δυσεύρετο σε PDA και χρήσιμο

Στο θέμα VoIp. Το Sjphone τι κάνει? Το Voipbuster τι χρεώσεις έχει? ίδια με του skype που είναι παραπλήσια της αστικής χρέωσης? και γω έχω WiFi σπίτι μου με USR 9107 (awsome router btw)!!:wink:

Όποιος έχει κάνα link συγκριτικών ΤΕΣΤ αποδοτικότητας GPS με τα εν λόγω Pda θα με βοηθούσαν αρκετά :)

alestr0s
08-02-07, 22:03
Για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις επείδη διαβάζοντας και γω ο ίδιος το προηγούμενο Post μου αναφερόμενος στον Zeppelin κατάλαβα οτι θα μπορούσα να του πω καλύτερα ότι δεν είναι το HP στις προτιμήσεις μου λόγω τιμής. Απλά επείδη ο γραπτός λόγος είναι άχρωμος μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε το ύφος με το όποιο λέμε κάτι..

Πάντως ευχαριστώ στον Zeppelin για τις πολίτιμες συμβουλές του γιατί χωρίς αυτόν και τις γνώσεις του το forum θα ήταν σίγουρα "μισό". :wink:

mastoris than.
09-02-07, 18:06
Για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις επείδη διαβάζοντας και γω ο ίδιος το προηγούμενο Post μου αναφερόμενος στον Zeppelin κατάλαβα οτι θα μπορούσα να του πω καλύτερα ότι δεν είναι το HP στις προτιμήσεις μου λόγω τιμής. Απλά επείδη ο γραπτός λόγος είναι άχρωμος μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε το ύφος με το όποιο λέμε κάτι..

Πάντως ευχαριστώ στον Zeppelin για τις πολίτιμες συμβουλές του γιατί χωρίς αυτόν και τις γνώσεις του το forum θα ήταν σίγουρα "μισό". :wink:

Μπράβο ρε φιλαράκι κι'εγώ λάθος το κατάλαβα. :D :D

nick_kol
09-02-07, 21:29
Όσον αφορά το θέμα bluetooth ξέρω ότι θα μου λείψει αν πάρω το Loox αλλά απ την μια δεν ξέρω κανέναν με ppc για να τα συνδέσω και απ την άλλη το Loox έχει USB HOST που είναι κάτι αρκετά δυσεύρετο σε PDA και χρήσιμο

Στο θέμα VoIp. Το Sjphone τι κάνει? Το Voipbuster τι χρεώσεις έχει? ίδια με του skype που είναι παραπλήσια της αστικής χρέωσης? και γω έχω WiFi σπίτι μου με USR 9107 (awsome router btw)!!:wink:

Το Loox Ν520 έχει usb host ΑΛΛΑ δεν έχει το ανάλογο καλώδιο στην συσκευασία του με αποτέλεσμα να το παραγγείλω μέσω ιντερνετ (=20?) Όντως είναι πολύ χρήσιμο γιατί αναγνωρίζει 3 απο τα 4 usb stick που έχω (αλλά δυστυχώς όχι ένα bluetooth usb stick, αν και στο ιντερνετ λένε ότι γίνεται...)

To sjphone είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο χρησιμοποιείς το ppc ως τηλέφωνο που συνδέεται με παροχείς sip Voip.

Το Voipbuster χρεώνει 1ct το λεπτό για τα σταθερά των περισσότερων ευρωπαικών χωρών (+Ελλάδα φυσικά).
Το Voipdiscount είναι δωρεάν για Ελλάδα (ακόμη..) Και τα δύο έχουν από καλή εώς μέτρια ποιότητα επικοινωνίας.

panosha
09-02-07, 21:33
Με το Ν560 πού είχε το καλώδιο έβλεπα και εξωτερικούς USB δίσκους. :lol:

pazo
10-02-07, 10:39
Με το Ν560 πού είχε το καλώδιο έβλεπα και εξωτερικούς USB δίσκους. :lol:

Παιδιά, να' στε καλά. Τόσο καιρό έχω το N560... αυτό δεν το είχα δοκιμάσει.

Συνδέθηκε το USB stick που έχω, με την πρώτη και ο resco explorer το βλέπει μια χαρά! Πολύ χρήσιμη δυνατότητα...!!!

alestr0s
11-02-07, 18:16
Με το WiFi της σειράς Ν έχει αντιμετωπίσει κανείς προβλήματα? Θα συνδέομαι κανονικά και στο Wireless δίκτυο του σπιτιού μου (802.11g U.S.R. 9106) αλλά και σε διάφορα Hotspots (Forthnet -Starbucks- Ελ. Βενιζέλος κ.α.) ή είναι γενικά ασταθής η κατάσταση με το WiFi??

Τα Loox από κολλήματα πως τα πάνε?? Τρώνε συχνά? Είναι καλύτερη η κατάσταση απο το Mio P550??

Merci! :)

panosha
11-02-07, 20:59
Με το WiFi της σειράς Ν έχει αντιμετωπίσει κανείς προβλήματα? Θα συνδέομαι κανονικά και στο Wireless δίκτυο του σπιτιού μου (802.11g U.S.R. 9106) αλλά και σε διάφορα Hotspots (Forthnet -Starbucks- Ελ. Βενιζέλος κ.α.) ή είναι γενικά ασταθής η κατάσταση με το WiFi??

Τα Loox από κολλήματα πως τα πάνε?? Τρώνε συχνά? Είναι καλύτερη η κατάσταση απο το Mio P550??

Μιά χαρά θα είσαι με το wifi αρκεί να μην τρέξεις ποτέ την εφαρμογή που υπάρχει. Γενικά είναι σταθερά και αξιόπιστα τα Ν. :lol:

spyrazf1
11-02-07, 21:05
gia eten to skeftikes?douleuei mia xara kai se gallika amaksia

alestr0s
11-02-07, 22:27
To budget μου είναι μέχρι τα 350?... Και δεν θέλω να είναι και GSM γιατί πήρα symbian κινήτο πριν ένα μήνα.
Βγάζει κάτι τέτοιο η ETEN?

tpapo
12-02-07, 21:25

Γιατι τα mio Τρωνε κολλήματα :smt018
αν διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι τα κολλήματα οφείλονταν ειτε σε "βλαμμενη" καρτα μνήμης ,είτε στο "συγχωρεμένο" PN
ειτε σε δυσλειτουργία του activesync 4.1 ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ :D

Υ.Γ Μην το παιδευω όμως πάρε eten ,φροντισε όμως να έχει και ή αλλη τσεπη 350 ευρώ, :-D :-D :-D

st
13-02-07, 20:51

Γιατι τα mio Τρωνε κολλήματα :smt018
αν διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι τα κολλήματα οφείλονταν ειτε σε "βλαμμενη" καρτα μνήμης ,είτε στο "συγχωρεμένο" PN
ειτε σε δυσλειτουργία του activesync 4.1 ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ :D

Υ.Γ Μην το παιδευω όμως πάρε eten ,φροντισε όμως να έχει και ή αλλη τσεπη 350 ευρώ, :-D :-D :-D

Καλησπέρα, γιατί άλλα 350€? 49 κάνει η βάση και ο φορτιστής αυτοκινήτου. ??? Τι άλλο? :-D

alestr0s
13-02-07, 22:40
Το παιδί εννόει ότι για να αγοράσω το ΕΤΕΝ θέλω 350 που έχω στη τσέπη + άλλα 350 γιατί τα ΕΤΕΝ κάνουν 600-700 ευρω!! :lol:

alestr0s
13-02-07, 23:22
Λέω από μέρα σε μέρα να πάω να πάρω το Loox N520.. Λέτε να αξίζει να περιμένω τις καινούριες σειρές των εταιριών με WM6?? Πότε λέτε να βγουν τα καινούρια μοντέλα? Θα παιζούν στις ίδιες τιμές?

Εσείς τι λέτε να κάνω? Αν πάρω τελικά το Loox θα αξίζει να το αναβαθμίσω σε WM6? θα τρέχει κανονικά?

Sorry για το πρήξιμο

Υ.Γ. το Dest 6 θα τρέχει με το που βγουν τα WM6 ή θα πρέπει να περιμένουμε καινούρια έκδοση...?