PDA

Επιστροφή στο Forum : Πόσο νομίζετε πως μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις του υπολογιστή σας ένας δίσκος SSD ?

panosha
29-06-11, 15:05
<iframe width="800" height="485" src="https://www.youtube.com/embed/gHTWMQuTj6U?rel=0&amp;hd=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ο MacBook Pro 15 έχει έρθει με σκληρό δίσκο 250GB Fujitsu. Ο SATA II SSD OCZ Vertex 2 120GB είναι ο αντικαταστάτης του από χθες. Μπορείτε να τον βρείτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, με τιμές από 16-200€.

Η αλλαγή του σκληρού δίσκου είναι απλή υπόθεση, 10 βίδες στην κάτω πλευρά του MacBook για να αφαιρεθεί το καπάκι, άλλες δυο που συγκρατούν το δίσκο στη θέση του και ένα βύσμα. Η επιλογή μου ήταν να φορτώσω το λειτουργικό και τα προγράμματα από την αρχή, αντί της επαναφοράς από backup. Ο παλιός δίσκος αναπαύεται σε μια ειδική θήκη και χρησιμοποιείται πλέον ως εξωτερικός USB.

http://img191.imageshack.us/img191/2761/img0133oq.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/8148/img0136yi.jpg

http://img843.imageshack.us/img843/6119/img0137cf.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/5364/img0148dn.jpg

H Apple έχει ενεργοποιήσει το TRIM από το Mac OS X 10.6.8, αλλά μόνο για τους υπολογιστές που έρχονται με SSD από το εργοστάσιο.
Αυτό ξεπεράστηκε εύκολα με το TRIM Support Enabler (http://www.groths.org/?p=313).

Lion & trim enabler ---> http://www.groths.org/?p=461

http://img405.imageshack.us/img405/5826/screenshot01fy.jpg

http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-series-sata-ii-2-5-ssd.html

http://www.amazon.co.uk/OCZ-Vertex-120GB-2-5-inch-Internal/dp/B003NE5JCO/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1309338329&sr=8-8

http://www.skroutz.gr/s/272509/OCZ-Vertex-2-SATA-II-2-5-120GB.html

NUKE
29-06-11, 15:14
Εντυπωσιακο!!! Απο καταναλωση ρευματος το εχεις ψαξει;

panosha
29-06-11, 15:17
Εντυπωσιακο!!! Απο καταναλωση ρευματος το εχεις ψαξει;
Θα το δούμε αυτό με βεβαιότητα σε μερικές μέρες, για να έχω σίγουρα συμπεράσματα. Πάντως δεν ακούγεται τίποτα και πάει σφαίρα παντού. Τρέμετε Google Chromebook. lol2

Kostinios
29-06-11, 15:45
Επαθα σοκ. Αυτο ειναι ανοιγμα respect1

vwgolf16
29-06-11, 16:32
Δελεάστηκα πολύ από το αποτέλεσμα.
Μια μετατροπή στον IMAC μου δεν θα με χαλούσε
Το θέμα είναι όμως ότι υποστηρίζει όλους τους δίσκους SSD η μια κατηγορία?
Θέλω να βάλω τον INTEL SSD 320 SERIES 160GB 2.5

panosha
29-06-11, 16:39
Αναζήτησε για συμβατότητα στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή του δίσκου που σε ενδιαφέρει και ψάξε για εμπειρίες άλλων.

VOYAGER13
29-06-11, 16:58
Θα το δούμε αυτό με βεβαιότητα σε μερικές μέρες, για να έχω σίγουρα συμπεράσματα. Πάντως δεν ακούγεται τίποτα και πάει σφαίρα παντού. Τρέμετε Google Chromebook. lol2
Είναι όντως εντυπωσιακή η διαφορά στις επιδόσεις ( έχω ακριβως τον ίδιο σε laptop με windows 7) OΜΩΣ αραιά και που κολλάει για 5 ,6 δευτερόλεπτα και επανέρχεται χωρίς βέβαια να είναι και μεγάλο πρόβλημα.

CarpeNoctum
29-06-11, 17:04
Δημήτρη αυτό μπορεί να μην είναι θέμα δίσκου.

CKV_1860
29-06-11, 18:03

Πολύ καλή επιλογή για όσους περιορίζονται σε διαμεταγωγή SATAII (εσύ αυτή έχεις) - για όσους έχουν νεότερο μηχάνημα (με SATA III) η πρόταση είναι σαφώς ο vertex 3 ή ότι φοράει τον SF-2200/ 2500 controller καθώς οι διαφορές στις επιδόσεις είναι απλά αβυσσαλέες... (και θυμηθείτε μιλάμε συγκριτικά για τους sf-1200 based ssds όπως πχ ο vertex 2 που είναι η μέρα με την νύχτα συγκριτικά με τους μηχανiκούς hdd)

Μειονεκτήματα: λίγο πιο ακριβός από τον vertex 2 και λίγο πιο αργός σε write performance (όταν μιλάμε για την αντίστοιχη χωρητικότητα) χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα ουσιώδες σε πραγματική χρήση.

Στα θετικά: η μεγάλη αξιοπιστία που κληρονόμησε από τους postville (το προηγούμενο μοντέλο) που σύμφωνα με στοιχεία της intel είναι συγκριτικά μεγαλύτερη από αυτά που ανακοινώνει η ocz.

Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί είναι ότι η μετακύλιση προς την χρήση 25nm nand flash δεν έφερε την μεγάλη μείωση στην τιμή των ssd όπως υπόσχονταν οι εταιρείες (η 25nm nand flash δεν είναι όσο αξιόπιστη όσο η 34nm nand flash αλλά είναι πολύ φτηνότερη) - αυτό όμως δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την intel...

Εν κατακλείδι είναι μια πολύ καλή επιλογή για το μηχάνημά σου - και μια φιλικη υπενθύμιση: το καλό backup στα δεδομένο δεν είναι απλά καλή πρακτική, είναι απαραίτητο! Εάν χρησιμοποιείτε ssd είναι ακόμη περισσότερο!

VOYAGER13
29-06-11, 18:10
Δημήτρη αυτό μπορεί να μην είναι θέμα δίσκου.

Εάν εννοείς το filesystem που είναι διαφορετικό στις δυο πλατφόρμες , ναι ίσως να φταίει και αυτό , εάν εννοείς θέμα υπολογιστή δεν είναι γιατί πριν με τον παλιό δίσκο δεν το έκανε και όταν λέω κολλάει εννοώ κολλάει ο δίσκος στην ανάγνωσή όχι το pc.

songless
29-06-11, 18:39
Εντυπωσιακο!!! Απο καταναλωση ρευματος το εχεις ψαξει;Οταν ενας μηχανικος εχει μεση καταναλωση 5watt και ο ποιο ενεργοβορος ssd μεγιστο κατω απο 3watt (idle μιλαμεγια τιμες 0.06 watt...) δεν νομιζω να εχει κανενα προβλημα. Ουτε θερμοκρασιας, αφου δεν εχει κανενα κινητο μερος.
Σε pc 5ετιας εχουμε βαλει τον ssd 40GB της intel και πραγματικα το pc αναστηθηκε. Ανοιγμα photoshop σε 3 sec...

vwgolf16
29-06-11, 18:58
Αναζήτησε για συμβατότητα στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή του δίσκου που σε ενδιαφέρει και ψάξε για εμπειρίες άλλων.

Από ότι είδα εδώ http://www.groths.org/?p=308 υποστηρίζει ο Intel Trim οπότε πάμε για αγορά

Πολύ καλή επιλογή για όσους περιορίζονται σε διαμεταγωγή SATAII (εσύ αυτή έχεις) - για όσους έχουν νεότερο μηχάνημα (με SATA III) η πρόταση είναι σαφώς ο vertex 3 ή ότι φοράει τον SF-2200/ 2500 controller καθώς οι διαφορές στις επιδόσεις είναι απλά αβυσσαλέες... (και θυμηθείτε μιλάμε συγκριτικά για τους sf-1200 based ssds όπως πχ ο vertex 2 που είναι η μέρα με την νύχτα συγκριτικά με τους μηχανiκούς hdd)

Μειονεκτήματα: λίγο πιο ακριβός από τον vertex 2 και λίγο πιο αργός σε write performance (όταν μιλάμε για την αντίστοιχη χωρητικότητα) χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα ουσιώδες σε πραγματική χρήση.

Στα θετικά: η μεγάλη αξιοπιστία που κληρονόμησε από τους postville (το προηγούμενο μοντέλο) που σύμφωνα με στοιχεία της intel είναι συγκριτικά μεγαλύτερη από αυτά που ανακοινώνει η ocz.

Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί είναι ότι η μετακύλιση προς την χρήση 25nm nand flash δεν έφερε την μεγάλη μείωση στην τιμή των ssd όπως υπόσχονταν οι εταιρείες (η 25nm nand flash δεν είναι όσο αξιόπιστη όσο η 34nm nand flash αλλά είναι πολύ φτηνότερη) - αυτό όμως δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την intel...

Εν κατακλείδι είναι μια πολύ καλή επιλογή για το μηχάνημά σου - και μια φιλικη υπενθύμιση: το καλό backup στα δεδομένο δεν είναι απλά καλή πρακτική, είναι απαραίτητο! Εάν χρησιμοποιείτε ssd είναι ακόμη περισσότερο!

Ν'ασε καλά φίλος για τις πληροφορίες. Ψάχτηκα πολύ με τους SSD και κατέληξα στην καινούρια σειρά της Intel. Επειδή σκέφτομαι να κάνω την επέμβαση μόνος μου είμαι λίγο διστακτικός γιατί δεν είναι εύκολη εγχείριση.
Είδα πως γίνεται από http://www.ifixit.com/ πήρα και τις βεντούζες αλλά άλλο να το βλέπεις και άλλο να το κάνεις :-)

Kostinios
29-06-11, 19:01
Ο αδερφος μου ειχε λησαξει ο imac να εχει ssd. Πραγματικα τωρα καταλαβαινω ποσο μεγαλη διαφορα εχει. Αλλο να το ακους και αλλο να το βλεπεις.

vwgolf16
29-06-11, 19:03
Ναι φίλε μου είναι τεράστια η διαφορά απογειώνει όλο το σύστημα. the best1

Kostinios
29-06-11, 19:07
Εδω εχω ενα ερωτημα επειδη τα λεφτα δεν βγαινουν και με τα δυο μαζι εσεις τι λετε; 8gb ram με ssd 250gb ή 16gb ram χωρις ssd? ο αδερφος μου λεει το πρωτο. Εχει καμια διαφορα το 8 με το 16; Θα καταλαβω την διαφορα; Το θελω για βαριες δουλιες.

NUKE
29-06-11, 19:14

Η αξιοπιστια των ssd ειναι αμφιλεγομενη καθως κυκλοφορουν πολυ λιγα μοντελα απο λιγες εταιριες εδω και λιγο χρονικο διαστημα.

Οσο για το backup συμφωνω και επαυξανω.

Οταν ενας μηχανικος εχει μεση καταναλωση 5watt και ο ποιο ενεργοβορος ssd μεγιστο κατω απο 3watt (idle μιλαμεγια τιμες 0.06 watt...) δεν νομιζω να εχει κανενα προβλημα. Ουτε θερμοκρασιας, αφου δεν εχει κανενα κινητο μερος.
Σε pc 5ετιας εχουμε βαλει τον ssd 40GB της intel και πραγματικα το pc αναστηθηκε. Ανοιγμα photoshop σε 3 sec...

Αυτο ακριβως εννοω οτι μιας και ειναι φορητος υπολογιστης μηπως αυξηθει και η αυτονομια του.

panosha
29-06-11, 19:18
Εδω εχω ενα ερωτημα επειδη τα λεφτα δεν βγαινουν και με τα δυο μαζι εσεις τι λετε; 8gb ram με ssd 250gb ή 16gb ram χωρις ssd? ο αδερφος μου λεει το πρωτο. Εχει καμια διαφορα το 8 με το 16; Θα καταλαβω την διαφορα; Το θελω για βαριες δουλιες.
Ποιες είναι οι βαριές εφαρμογές και ποια σε γενικές γραμμές η σύνθεση hardware του υπολογιστή σου;

Kostinios
29-06-11, 19:23
Βασικα ποιες εννοει βαριες εφαρμογες ο αδερφος μου δεν ξερω. Το αντικειμενο του ειναι αρα να υποθεσω βαρια προγραματα.
Για εμενα παιχνιδιαlol2 ολα στο φουλ. Γραφικα μεγεθος στρατου ολα!lol3 θα το σκασω.
Θα παρω το 27αρι 3.4GHz Quad-Core Intel Core i7, 8GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB(?), 2TB Serial ATA Drive(?), AMD Radeon HD 6970M 2GB GDDR5
Αλλα 16gb ram ή ssd?

songless
29-06-11, 19:29
SSD φυσικα. Θα δεις αμεση αποκριση στην επιδοση του υπολογιστη σου, ενω προσωπικα αμφιβαλω αν ποτε γεμισεις και τα 8GB ram με τα σημερινα δεδομενα χρησης.

Kostinios
29-06-11, 19:31
Αυτο ακριβως υποστηριζει ο αδερφος μου για τα 8gb.

panosha
29-06-11, 20:26
SSD φυσικα. Θα δεις αμεση αποκριση στην επιδοση του υπολογιστη σου, ενω προσωπικα αμφιβαλω αν ποτε γεμισεις και τα 8GB ram με τα σημερινα δεδομενα χρησης.
Γενικά συμφωνώ, ρώτησα όμως επειδή υπάρχουν προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, βίντεο, μουσικής κ.α. που απαιτούν τεράστιες ποσότητες μνήμης, κάτω από ειδικές συνθήκες χρήσης και πολυδιεργασίες. Στο iMac 8GB RAM είναι αρκετή για να μην αναγκάζομαι να κλείνω προγράμματα, αλλά δεν χρησιμοποιώ επισταμένως τέτοιες εφαρμογές (επαγγελματική χρήση) που ανέφερα παραπάνω. Εκεί μετρά και είναι απαραίτητη η μνήμη και ίσως 16GB δεν είναι αρκετά.

NUKE
29-06-11, 20:51
Στο iMac 8GB RAM είναι αρκετή για να μην αναγκάζομαι να κλείνω προγράμματα, αλλά δεν χρησιμοποιώ επισταμένως τέτοιες εφαρμογές (επαγγελματική χρήση) .

Τι εννοεις; Eγω με 2GB με παιχνιδια, firefox (που τραβαει ενα σωρο μνημη) και οτι αλλο θες ποτε δεν εχω φτασει πανω απο 80% χρηση μνημης. Και 500GB μνημη να εχεις συμβαινει το εξης: η ταχυτητα εγγραφης-αναγνωσης της ραμ ειναι πολλαπλασια ακομα και σε σχεση με τους ssd. Οταν λοιπον το προγραμμα ζηταει να φορτωσει τη μνημη ο δισκος καθυστερει την ολη διαδηκασια και εκει οφειλεται το 80% των κολληματων των υπολογιστων. Εν ολιγοις θεωρω ραμ 4GB και πανω περριτη για οικιακη χρηση ακομα και με "βαρια" παιχνιδια. Τα χρηματα που θα εδινα για 4GB παραπανω θα τα εδινα για μια καλυτερη καρτα γραφικων που θα ειχα εμφανεστατη διαφορα η ενα καλυτερο τροφοδοτικο με active pfc καλυτερο οθονη κλπ.

Kostinios
29-06-11, 20:58
Η επεξεργασια εικονας και βιντεο γιατι τραβαει τοση ram???

panosha
29-06-11, 21:07
Τι εννοεις; Eγω με 2GB με παιχνιδια, firefox (που τραβαει ενα σωρο μνημη) και οτι αλλο θες ποτε δεν εχω φτασει πανω απο 80% χρηση μνημης. Και 500GB μνημη να εχεις συμβαινει το εξης: η ταχυτητα εγγραφης-αναγνωσης της ραμ ειναι πολλαπλασια ακομα και σε σχεση με τους ssd. Οταν λοιπον το προγραμμα ζηταει να φορτωσει τη μνημη ο δισκος καθυστερει την ολη διαδηκασια και εκει οφειλεται το 80% των κολληματων των υπολογιστων. Εν ολιγοις θεωρω ραμ 4GB και πανω περριτη για οικιακη χρηση ακομα και με "βαρια" παιχνιδια. Τα χρηματα που θα εδινα για 4GB παραπανω θα τα εδινα για μια καλυτερη καρτα γραφικων που θα ειχα εμφανεστατη διαφορα η ενα καλυτερο τροφοδοτικο με active pfc καλυτερο οθονη κλπ.
Δεν είναι τρελοί που βγάζουν τέτοιους υπολογιστές μάλλον. Κάποιες εφαρμογές και κάποια χρήση το απαιτούν.

http://www.apple.com/macpro/specs.html

NUKE
29-06-11, 21:13
Η επεξεργασια εικονας και βιντεο γιατι τραβαει τοση ram???
Εικονας οχι τοσο αλλα στην επεξεργασια βιντεο φορτωνει το κομματι του βιντεο που εξεξεργαζεσαι στη ραμ. Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι και με πολυ λιγοτερη ραμ δεν κανεις τη δουλεια σου. Απλα αν η ραμ δεν επαρκει θα σερνεται το προγραμμα.

Οι χρηστες win 7 εχουν παρατηρησει το ποσοστο χρησης μνημης χωρις καποιο προγραμμα ανοιχτο; 30-40% περιπου ειναι ασχετα αν εχεις 1 η 2 η 4 γιγα ραμ. Αυτο θα πει εξυπνη διαχειρηση μνημης, οσο εχω χωρο φορτωνω εξτρα εφαρμογες-υπηρεσιες ωστε οταν μου ζητηθουν να τις εχω ετοιμες και ας μη χρειαστουν ποτε.

songless
29-06-11, 21:38
Για video δεν μπορω να εκφερω γνωμη αλλα για μουσικα προγραμμα πραγματικα με πολυκαναλη επεγεργασια και on the fly πολυκαναλη ηχογραφιση σε studio σε pc με 4GB ram , i5 2.8Ghz και τον 80gb ssd intel πραγματικα το μηχανημα δεν παρουσιασε ποτε προβλημα μνημης ουτε καθυστερησης ακομη και οταν φορτωνουν τις μουσικες βιβλιοθηκες απο τον αργο hdd.

CKV_1860
29-06-11, 22:53
Η αξιοπιστια των ssd ειναι αμφιλεγομενη καθως κυκλοφορουν πολυ λιγα μοντελα απο λιγες εταιριες εδω και λιγο χρονικο διαστημα.

Οσο για το backup συμφωνω και επαυξανω.

Η αξιοπιστία των intel κατά μέσο όρο δεν είναι αμφιλεγόμενη αλλά σχεδόν "μυθική" για το διάστημα που κυκλοφορούν. Ένας από τους λόγους είναι η χρήση πιο αξιόπιστων και πολύ πιο ακριβών nand flash (34nm). H intel διαφημίζει 1,200,000 ώρες mbtf όσο δηλ. και ένας μηχανικός hdd 2TB WD και το θετικό είναι, όπως προείπα, ότι σε μεγάλο βαθμό μπορεί και το υποστηρίζει.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει αρκετές υλοποιήσεις με κακούς controller, firmware, κακής ποιότητας flash ή συνδυασμούς όλων των παραπάνω. Επίσης υπάρχουν άλλοι παράγοντες όπως πχ το λειτουργικό (τα windows είναι λιγότερο φιλικά προς τους ssd από ότι για παράδειγμα το snow leopard) που συμμετέχουν. Έχουν γραφτεί τόμοι παραπόνων ακόμη και για μεγάλες εταιρείες όπως η OCZ που έχουν κάνει λάθη όπως πχ να υιοθετούν 25nm flash ("χαλάνε" ευκολότερα) χωρίς τους κατάλληλους αλγορίθμους για να αντισταθμίσουν τυχόν αδυναμίες.

Όλα αυτά έχουν συμβάλλει στο να δημιουργηθεί η αίσθηση που εννοείς και αρκετοί να προτείνουν υβριδικούς σχηματισμούς όπου OS και προγράμματα είναι σε ssd (για την ταχύτητα) και τα δεδομένα σε hdd (για μεγαλύτερη ασφάλεια) - αυτό όμως έχει να κάνει και με το κόστος και όχι μόνο με την αξιοπιστία. Όμως πρέπει να πούμε ότι η τεχνολογία και η αξιοπιστία τους ήδη έχει προχωρήσει πολύ (ο intel 320 πχ που συζητούσε πριν ο φίλος έχει τύπου raid4 διάταξη για parity και παράλληλη σύνδεση nand flash). Οι σωστές υλοποιήσεις θεωρούνται τόσο καλές που εταιρείες όπως η apple που δίνουν μεγάλο βάρος στην αξιοπιστία ενσωματώνουν ssd στους υπολογιστές τους και μάλιστα σε σημείο (πχ στο air) που είναι απ' ευθείας στην mb. Δηλαδή, ανάμεσα στα άλλα, είναι αρκετά σίγουροι για την καλή λειτουργία τους για επαρκή αριθμό ετών.

Χωρίς να διαφωνώ ή να θέλω να σε προσβάλω το αμφιλεγόμενη είναι πολύ βαριά έκφραση και χρειάζεται προσοχή για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Οι ssd είναι μια πολύ καλή λύση με τεράστια πλεονεκτήματα - υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις και προτείνονται ανεπιφύλακτα. Συμφωνώ όμως ότι πρέπει να διατηρούνται κάποιες αυξημένες προφυλάξεις, όπως για κάθε τι καινούργιο, και όπως είπα το backup στα δεδομένα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Επίσης όπως είπε και ο πάνος ψάξτε να βρείτε εμπειρίες χρηστών για τον ssd που επιθυμείτε.

vwgolf16
29-06-11, 23:20
Ωραίος ο φίλος σε βλέπω πολύ ενημερωμένο σχετικά με τους SSD.
Θα προτιμούσα όμως για καλύτερη ασφάλεια δεδομένων και μακροχρόνια λειτουργιά ένα SSD με SLC ολοκληρωμένα. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να πέσει πολύ το κόστος των MLC.

NUKE
29-06-11, 23:26
Το αμφιλεγομενη εχεις δικιο οτι ειναι υπερβολικο.
Αυτο που εννοω ειναι οτι οι ssd ειναι μια νεα τεχνολογια που τωρα ενσωματωνεται σιγα σιγα στα μηχανηματα χωρις ομως να αντικαθιστα πληρως τους συμβατικους δισκους λογω χωρητικοτητας αλλα προσφερεται ως μεσο για την επιταχυνση της εκκινησης λειτουργικου και προγραμματων. Ακομα και αυτο ομως δεν το θεωρω τοσο απαραιτητο για παραδειγμα στην περιπτωση μου απο τη στιγμη που θα πατησω το κουμπι εκκινησης σε 30-40 δευτερα θα εχω τα win ετοιμα και μαλιστα μπουταρω με hirens γιατι εχω θεμα με τον boot manager και δεν εχω ασχοληθει να το διορθωσω.
Την πατεντα να μπουταρεις απο ενα usb flash την εχει δοκιμασει κανεις;

vwgolf16
29-06-11, 23:28
Το αμφιλεγομενη εχεις δικιο οτι ειναι υπερβολικο.
Αυτο που εννοω ειναι οτι οι ssd ειναι μια νεα τεχνολογια που τωρα ενσωματωνεται σιγα σιγα στα μηχανηματα χωρις ομως να αντικαθιστα πληρως τους συμβατικους δισκους λογω χωρητικοτητας αλλα προσφερεται ως μεσο για την επιταχυνση της εκκινησης λειτουργικου και προγραμματων. Ακομα και αυτο ομως δεν το θεωρω τοσο απαραιτητο για παραδειγμα στην περιπτωση μου απο τη στιγμη που θα πατησω το κουμπι εκκινησης σε 30-40 δευτερα θα εχω τα win ετοιμα και μαλιστα μπουταρω με hirens γιατι εχω θεμα με τον boot manager και δεν εχω ασχοληθει να το διορθωσω.
Την πατεντα να μπουταρεις απο ενα usb flash την εχει δοκιμασει κανεις;

Την εχω δοκιμάσει εγω εχω κάνει bootable startup Windows 7 Starter σε Kingstone 16GB (USB 2.0)tongue2

NUKE
29-06-11, 23:32
Και; Ειναι πιο γρηγορο;

vwgolf16
29-06-11, 23:35
Και; Ειναι πιο γρηγορο;

Όχι βέβαια σέρνεται.
Με flash USB 3.0 και Βandwidth 5Gbps 10 φορές γρηγοροτερο απτο USB 2.0 πιστεύω τα πράματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Πάλι καλά που στο Laptop έχω 2 USB 3.0 οπότε κάποια στιγμή θα κάνω κάποιο πείραμαtongue2

NUKE
30-06-11, 01:02
Ειχα την εντυπωση οτι ειναι πιο γρηγορο.

Kostinios
30-06-11, 15:21
ερωτηση απο ασχετο δηλαδη εμενα lol2
αν δηλαδη βαλω το kaspersky μου στον ssd θα γινει τουρμπο και απο 3 ωρες που θελει για scann θα κανει λιγοτερο?

songless
30-06-11, 15:26
Αν κανει scan τον ssd ναι. Εκει παιζει ρολο και το read speed του ssd που οσο και να πεις ειναι πολυ καλυτερο απο HDD.

Kostinios
30-06-11, 15:27
ααα μονο τον ssd. μαλιστα. ε δευτερη ερωτηση ασχετου. γιατι δεν βαζουμε ολοι μονο ssd και βαζουμε και απο τους αλλους τους απλους?

CarpeNoctum
30-06-11, 15:27
Εχμ.. κόστος ίσως;

songless
30-06-11, 15:30
Αυτο ακριβως. Αν μου βρεις ssd 1TB στα 50€ τον τσιμπησα :P

Kostinios
30-06-11, 15:41
ποσο δηλαδη εχουν τα 500gb?

CarpeNoctum
30-06-11, 15:46
Θες και 500GB πανάθεμά σε..

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-3-Series-480GB-SSD-2-5-Sata-6Gb-s-VTX3-25SAT3-480G.htm lol2

lol3

Οι mainstream χωρητικότητες αυτή τη στιγμή είναι μέχρι τα 250.

Ορίστε για να πάρεις μια ιδέα..

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives.htm

songless
30-06-11, 15:47
ποσο δηλαδη εχουν τα 500gb?dizzy2Το διορθωσα

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-3-Series-480GB-SSD-2-5-Sata-6Gb-s-VTX3-25SAT3-480G.htm

Kostinios
30-06-11, 15:47
τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι. χριστουλι μου. να μου λοιπει!!!!! scared3birds2

CarpeNoctum
30-06-11, 15:48
Σου απάντησα κι εγώ πίσω tongue2

Απλά κάτσε πριν το ανοίξεις. lol2

songless
30-06-11, 15:51
Αν τον παρεις και δεν σου κανει τον αγοραζω 100€grin1

panosha
28-07-11, 00:55
Αφού πέρασα το Lion στο MacBook το πατσάρισμα του Trim Enabler χάθηκε. Η προσωρινή λύση που είναι δημοσιευμένη εδώ (http://www.groths.org/?p=461) με την έκδοση 1.2, λειτουργεί άψογα στο Lion 10.7.0.

Είναι όντως εντυπωσιακή η διαφορά στις επιδόσεις ( έχω ακριβως τον ίδιο σε laptop με windows 7) OΜΩΣ αραιά και που κολλάει για 5 ,6 δευτερόλεπτα και επανέρχεται χωρίς βέβαια να είναι και μεγάλο πρόβλημα.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα σου ίσως είναι η ενεργοποίηση trim.

VOYAGER13
28-07-11, 10:17
Πιστεύω ότι το πρόβλημα σου ίσως είναι η ενεργοποίηση trim.

Στο έκανε και εσένα όταν δεν το είχες ενεργοποιήσει ; Θα το ψάξω και θα επανέλθω.

panosha
28-07-11, 10:28
Στο έκανε και εσένα όταν δεν το είχες ενεργοποιήσει ;
Με το που πέρασα το Lion και απενεργοποιήθηκε, άρχισε να γίνεται αυτό που περιγράφεις. Λύθηκε με την ενεργοποίηση του trim.

VOYAGER13
28-07-11, 11:10
Δυστυχώς το trim ήταν ήδη ενεργοποιημένο. Έκανα κάποιες άλλες ρυθμίσεις σύμφωνα με αυτά που είδα εδώhttp://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?63273-*-Windows-7-Ultimate-Tweaks-amp-Utilities-* και θα ενημερώσω εάν βελτιώθηκε η κατάσταση .

VOYAGER13
29-07-11, 12:53
Τελικά το πρόβλημα με το κόλλημα του δίσκου για μερικά δευτερόλεπτα διορθώθηκε αφού ανενεργοποίησα το indexing και το defragmentation του δίσκου που ενώ βοηθούν έναν HDD δημιουργούν πρόβλημα σε έναν SSD δίσκο.

songless
29-07-11, 19:49
Ποτε μα ποτε defragment σε ssd, μειωνεις την διαρκεια ζωης του.