PDA

Επιστροφή στο Forum : Teleatlas-Google Maps

geo35
24-06-11, 21:03
Καλησπέρα,

ίσως καταχράζομαι τη φιλοξενία σας αλλά χρειαζομαι τη βοηθειά σας. Σε αεροφωτογραφία από το google earth του 2003 αν πατήσω το εικονίδιο 'προβολή στους χάρτες google' εμφανίζεται οδός (με λευκη γραμμή) που ξέρω πολύ καλά πως το 2003 δεν υπήρχε (η δίοδος ανοίχτηκε το 2005-2006 και το ξέρω διότι είναι μέσα στο οικοπεδό μου) και επίσης είναι ιδιωτικός δρόμος. Πως είναι λοιπόν δυνατόν? Μου είπαν πως το Google χρησιμοποιεί χάρτες teleatlas. Ξέρει κάποιος πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Xciting
24-06-11, 21:07
Καλησπέρα, Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα σου και τι δεν είναι δυνατόν. Αν θέλεις ξεκαθάρισε που βλέπεις το πρόβλημα και σε τι είδους απεικόνιση.

tomgr
24-06-11, 22:29
Η ημερομηνία της φωτογραφίας δεν έχει σχέση με το χάρτη που είναι πάντα ο τελευταίος που έχει.

geo35
24-06-11, 23:19
Η φωτογραφία του google earth είναι του 2003 και είναι όντως η σωστή απεικόνιση τής τότε κατάστασης. Όταν όμως κάνεις προβολή στο google maps που ουσιαστικά είναι του teleatlas εμφανίζεται πάνω στη φωτοφραφία μια διαφάνεια -layer με οδούς. Εκεί έχω το πρόβλημα. Διότι το 2003 μία συγκεκριμένη οδός δεν υπήρχε.
Έμαθα λοιπόν και το επιβεβαιώσατε και σεις πως η διαφάνεια με τισ οδούς είναι μεταγενέστερη..
Αυτό που θέλω να μάθω είναι πότε η teleatlas συνέλλεξε στοιχεία για τις οδούς-διόδους στην περιοχή μου. Βασικά θα ήθελα να μου πείτε -αν ξέρετε- πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους.

panosha
24-06-11, 23:38
Δεν υπάρχει πλέον Tele Atlas, στην TomTom πρέπει να απευθυνθείς, αλλά δεν έχουμε καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα σου.

Kostinios
25-06-11, 00:06
Το παιδι λεει οτι δειχνει δρομο που δεν υπαρχει το google. Εννοει εκεινη την επιλογη αριστερα για να σου χρωματιζει τους δρομους. Προφανος οταν το παταει του βγαζει οτι εχει δρομο στο χωραφι του ενω δεν υπαρχει. Δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο αυτο φιλε μου. Δεν εχει νοημα να εποικηνωνησεις μαζι τους. Γιατι σε καιει τοσο πολυ;

geo35
25-06-11, 00:58
Με καίει διότι το εμφάνισαν σε δικαστήριο που είχα. Εγώ έλεγα ότι η δίοδος ανοίχτηκε μετά το 2005 αρχές 2006 και οι αντίδικοι εμφάνησαν αυτό και με έκαναν ρ---α λέγοντας ότι απεικονίζεται σε φωτογραφία google του 2003 και άρα υπήρχε και πριν. Ουσιαστικά θεωρήθηκε ότι έλεγα ψέμματα. Και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Ξέρετε κάποιο mail ή τηλ να απευθυνθώ μήπως πάρω επίσιμη απάντηση?

skoros
25-06-11, 02:23
Φίλε η δορυφορική φωτογραφία του google και το layer με τις οδούς που εμφανίζεται πάνω στη φωτογραφία είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Αν στη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2003 δεν υπάρχει δρόμος τότε η ιστορία τελειώνει εκεί. Τη δείχνεις στο δικαστή και δεν χρειάζεται να ψάχνεις να βρεις πότε χαρτογράφησε την περιοχή η τελεάτλας.
Το ότι μετέπειτα ανοίχτηκε ο δρόμος και έχει τοποθετηθεί - σχεδιαστεί πάνω στην παλιά φωτογραφία δε σημαίνει τίποτα.
Πιστεύω ότι το να επικοινωνήσεις με την Teleatlas δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα, αλλά οπως και να χει τα στοιχεία επικοινωνίας θα τα βρεις στη σελίδα τους στο ιντερνετ.

Γνώμη μου είναι ότι πιο πολύ θα βοηθούσε να δείξεις στο δικαστήριο κάτι αντίστοιχο από το google maps σε άλλο σημείο της Ελλάδας.
Παράδειγμα: Στην περιφερειακή αγρινίου ορισμένες φωτογραφίες είναι από το 2002. Παρόλα αυτά το layer με τις οδούς τη δείχνει κανονικά. Φαντάζομαι οι δικαστές ξέρουν ότι ο δρόμος αυτός δεν υπήρχε το 2002.

http://maps.google.com/maps?ll=38.592808,21.236594&spn=0.0133,0.027874&t=h&z=16

http://maps.google.com/maps?ll=38.557852,21.261554&spn=0.003327,0.006968&t=h&z=18

Και άλλα άτομα από το φόρουμ μπορούν να σου δώσουν πολλά τέτοια παραδείγματα από αντίστοιχες περιπτώσεις. Μου φαίνεται ότι έτσι θα βγάλεις πιο γρήγορα άκρη, παρά από την Τελεάτλας.

Kostinios
25-06-11, 07:52
Θα συμφωνησω απολυτα με τον σκορο.
Αυτο που πρεπει να καταλαβεις ειναι οτι η αεροφωτογραφεια ειναι κατι εντελος διαφορετικο απο το αλλο με το διαφανες που σε απασχολη. Υπαρχουν απειρα τετοια λαθη. Απειρα στην κυριολεξια.

geo35
25-06-11, 12:00
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.
Να'στε πάντα καλά.