Επιστροφή στο Forum : διαγραφη αποτυχημενης εγκαταστασης windows που εμφανιζεται σαν πρωτη επιλογη στο boot
πως μπορω να διαγραψω μια αποτυχημενη εγκατασταση windows xp που εμφανιζεται στο boot του laptop μου?καθε φορα που κανω εκκινηση,αν δεν προλαβω να επιλεξω τα windows που ειναι εγκατεστημενα κανονικα,πηγαινει στην λαθος επιλογη και προσπαθει να συνεχισει την εγκατασταση windows που ειχα ξεκινησει και την διεκοψα...
Οι επιλογές αυτές είναι σε ένα κρυφό αρχείο boot.ini που βρίσκεται στο root του σκληρού δίσκου (C:\).
http://support.microsoft.com/kb/289022
Επειδη η Microsoft δεν εχει και το καλυτερο support... Αν δεν ξερεις να πειραξεις το αρχειο Boot.ini ή ποια απο τις δυο καταχωρησεις που εχεις ειναι η "λειτουργικη" μια ειναι η ευκολη λυση.
κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Εκτέλεση (Run),
Γραψε msconfig. Κατοπιν στην καρτελα boot.ini πατα "ελεγχος ολων των διαδρομων εκκινησης" και θα σου σβησει απο μονο του την μη έγκυρη καταχωρηση.
Δοκιμασα και τον τροπο του πανου,και του songless αλλα ακομα εμφανιζεται και η δευτερη εγκατασταση!
γραφοντας msconfig μου βγαζει το system configuration utility,και οι καρτελες που εχει ειναι general,system.ini,win.ini,services,startup και tools.δεν εχει καρτελα boot.ini για να κανω την διορθωση φιλε songless.
οσον αφορα τον οδηγο που μου εδωσε ο πανος,γραφω στο run bootcfg /delete /ID2 αλλα δεν καταργει το δευτερολειτουργικο!
το μονο που επιασε ειναι να μεγαλωσω τον χρονο αναμονης σε 59 sec για να προλαβαινω να επιλεξω το πρωτο που ειναι το σωστο!
Χμ...Εχω XP και υπαρχει αυτη η καρτελα. Εχεις windows 7;
Αν δεν υπαρχει θα πρεπει να κανεις τα βηματα που σου εδωσε ο panosha. Δηλαδη χειροκινητη επαξεργασια του boot.ini και διαγραφη αυτου που δεν θελεις.
Θα κανεις δεξι κλικ στο υπολογιστης μου-> Ιδιοτητες -> Για προχωρημενους-> Εχει μια περιοχηπου λεει για επιλογες εκκινησης. Εκει θα πατησεις "Ρυθμισεις". Στο παραθυρο που θα ανοιξει καπου θα λεει "επεξεργασια". Αν το πατησεις θα ανοιξει το boot.ini με το Notepad για επεξεργασια. Εκει μπορεις να διαγραψεις την μη επιθυμητή καταχωρηση. Προσοχη ομως μην σβησεις την καλη. Θα πρεπει να ξερεις σε ποιο partition εχεις το καλο λειτουργικο. . Μολις το σβησεις κανεις save και το κλεινεις. Restart και βλεπεις αποτελεσματα.
Σε ποιο partition αντιστοιχεί καθε λειτουργικο το βελεις στα Bold.
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Στη δικη σου περιπτωση αφου λες οτι αν δεν προλαβεις να πατησεις μπαινει στην κακη. Υποθετω οτι αυτη ειναι και η πρωτη καταχωρηση. Μην σε παρω στο λαιμο μου ομως.
ειναι η δευτερη οπως φαινονται,αλλα με αυτη παει να κανει boot αν δεν πατησω τον κερσορα προς τα πανω να παει στην πρωτη που ειναι η σωστη.
ο οδηγος του panosha τον περιεγραφε αυτον τον τροπο,και μπηκα το μεσημερι και το εκανα,αφαιρεσα οτι περισσευε απο το καλο λειτουργικο.εκανα save και restart,αλλα το καταραμενο παλι δυο επιλογες βγαζει!
βεβαια δεν ειμαι σιγουρος αν το εκανα σωστα,απλα ειδα που αρχιζει και που τελειωνει το δειγμα της microsoft και αφαιρεσα οτι περισσευε απο κατω!
πρεπει να σου πω οτι ο υπολογιστης ειναι laptop hp που ειχε οταν τον αγορασα vista,και τα εβγαλα και εβαλα xp.
μου κανει εντυπωση που πηγα και στο run με τον οδηγο της microsoft για αφαιρεση του αλλου λειτουργικου,και ενω τα εκανα ολα σωστα με copy-paste τα εγραψα ,παλι δεν εφυγε!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.