Επιστροφή στο Forum : Προσθήκη Χαρτών σε D3 ή αγορά Destinator PN Software Update
evankouros
10-11-05, 17:55
Πρόσφατα αγόρασα το πακέτο "Acer n35 + Destinator 3", το οποίο είχε προεγκατεστημένο τον χάρτη της Ελλάδας (NGI).
Ρώτησα στο "Destinator Support" & στο "destinator@wackenhut.gr"πώς μπορώ να ενεργοποιήσω χάρτες Ευρώπης.
Μου απάντησαν ότι μπορώ να αγοράσω "licence key" για τους χάρτες που περιλαμβάνονται στα συνοδευτικά CD του πακέτου με 120-130 € (ενεργοποιώντας με αυτό όλους τους χάρτες), αλλά μου πρότειναν αντί αυτού να αγοράσω το "Destinator PN Software Update" στα 99 € από το "www.destinator-update.de" (ιστοσελίδα μόνο στα Γερμανικά, δεν βγάζω άκρη).
Στη συνέχεια από τα NGI Forum διάβασα πολλά για το Destinator PN & ειλικρινά έχω μπερδευτεί.
Αν αγοράσω το "Software Update", θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τους δικούς σας χάρτες για την Ελλάδα (που ήδη έχω από το D3) χωρίς επιβάρυνση ?
Οι οδηγίες (γραπτές & προφορικές) θα είναι στα Ελληνικά ?
Ρωτώ γιατί δεν μπόρεσα να καταλάβω τι τελικά ισχύει.
Αν αυτή είναι η καλύτερη λύση, αντί να το πάρω από το γερμανικό site μπορώ να το πάρω από Ελλάδα ?
ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ...
Προτείνω να αγοράσετε Ευρωπαϊκούς χάρτες PN και να κάνετε update (σε λίγο καιρό) το destinator 3 με τον Ελληνικό χάρτη της NGi σε PN
evankouros
02-12-05, 10:38
Προτείνω να αγοράσετε Ευρωπαϊκούς χάρτες PN και να κάνετε update (σε λίγο καιρό) το destinator 3 με τον Ελληνικό χάρτη της NGi σε PN
Αν κατάλαβα καλά, μου προτείνετε:
1. Να κάνω update σε PN το Destinator 3 από τη Γερμανία (έχοντας κατ' αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα χρήσης των Ευρωπαϊκών χαρτών της Navteq που προσφέρονται στο πακέτο).
2. Να κάνω update τον Ελληνικό χάρτη της NGI (ο οποίος περιλαμβάνεται στο πακέτο του Destinator 3 που ήδη έχω) με τον αντίστοιχο (αναβαθμισμένο) για PN που θα κυκλοφορήσετε σύντομα.
Μπορεί να γίνει αυτό ? Δηλ. μπορώ να έχω το PN με χάρτες άλλης εταιρείας (της Navteq) & να ρίξω για την Ελλάδα το χάρτη της NGI, λόγω του γεγονότος ότι ήδη είμαι κάτοχος νόμιμης έκδοσής του για D3 ?
Σας ρωτώ, διότι από την telematix μου είπανε ότι "... ο χάρτης της NGI θα παίζει μόνο με PN το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο για την Ελλάδα, κατά συνέπεια, θεωρώ για το δικό σας συμφέρον πρέπον, να προμηθευτείτε και τα δύο σετ διότι θα έχουν σχεδιαστεί για το PN και θα έχουν καλύτερη απόκριση".
Ουσιαστικά δηλ. μου λένε ότι πρέπει να αγοράσω & τις 2 αναβαθμίσεις από D3 σε PN, τη Γερμανική (για χάρτες υπόλοιπης Ευρώπης) & την Ελληνική (για χάρτες Ελλάδας της NGI & για καλύτερη λειτουργία της Ελληνικής γλώσσας).
Το βρίσκω βέβαια παράλογο, γι' αυτό τους ρώτησα:
"Ακόμη κι αν το Destinator PN δεν υποστηρίζει τους Ελληνικούς χάρτες της NGI, θα έχω τη δυνατότητα επιλογής λειτουργίας προγράμματος μεταξύ Destinator 3 (με Ελληνικούς χάρτες της NGI) & Destinator PN (με χάρτες Ευρώπης & Ελλάδας της Navteq) ? Έτσι πιστεύω ότι θα μπορώ να χρησιμοποιώ είτε το ένα πρόγραμμα είτε το άλλο, με τους χάρτες που το καθένα υποστηρίζει."
Η απάντησή τους ήταν "Ο επόμενος χάρτη της Ελλάδας που πρόκειται να κυκλοφορήσει από την NGI αυτόν τον μήνα θα λειτουργεί μόνο σε Destinator PN και όχι σε Destinator 3 για αυτό και ο λόγος ο οποίος θα πρέπει να αναβαθμίσετε σε PN από 3". Ισχύει πράγματι αυτό ? Δηλ. μόλις αγοράσαμε το D3 με χάρτες σας παύει να ισχύει η υποστήριξη των χαρτών ?
Παρακαλώ βοηθήστε με να καταλάβω τι με συμφέρει να κάνω, ώστε να έχω Ευρωπαϊκούς χάρτες οποιασδήποτε εταιρείας & χάρτες Ελλάδας δικούς σας (NGI).
Θα κάνετε τα εξής:
1. Αγορά του Destinator PN Western Europe (κόστος περίπου 150€). Τονίζω τη λέξη αγορά γιατί δεν μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση από Destinator 3 με χάρτες NGi σε Destinator PN Western Europe.
2. Αναβάθμιση Destinator 3 με χάρτες NGi σε Destinator PN με χάρτες NGi (κόστος περίπου 50€)
Στη πράξη:
Αν εγκατασταθεί το PN Western Europe θα λειτουργούν οι Ευρωπαϊκοί χάρτες. Αν φορτώσουμε το νέο Ελληνικό χάρτη της NGi, θα σας ζητηθεί ένας κωδικός τον οποίο θα τον αποκτήσετε αν κάνετε αναβάθμιση Destinator 3 με χάρτες NGi σε Destinator PN με χάρτες NGi.
Η Destinator Technologies δεν υποστηρίζει πια το Destinator 3 με αποτέλεσμα οι νέοι μας χάρτες να έχουν μεταφραστεί για να λειτουργούν μόνο με το Destinator PN για να είναι πιο σταθεροί και γρήγοροι.
Η Destinator Technologies δεν υποστηρίζει πια το Destinator 3 με αποτέλεσμα οι νέοι μας χάρτες να έχουν μεταφραστεί για να λειτουργούν μόνο με το Destinator PN για να είναι πιο σταθεροί και γρήγοροι.
Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι η αναβάθμιση των χαρτών θα είναι μόνο για χρήση με PN;; Οποιος λεχει Dest3και δεν θέλει να περάσει σε PN έχασε τις αναβαθμίσεις χαρτών;;;
evankouros
07-12-05, 09:52
Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι η αναβάθμιση των χαρτών θα είναι μόνο για χρήση με PN;; Οποιος λεχει Dest3και δεν θέλει να περάσει σε PN έχασε τις αναβαθμίσεις χαρτών;;;
Ακριβώς αυτό καταλαβαίνω κι εγώ ότι σημαίνει.
Οι άνθρωποι το λένε ξεκάθαρα…τι τους νοιάζει αν μόλις αγόρασες το D3 με τους χάρτες τους ? Αν θέλεις να τούς αναβαθμίσεις, πρέπει να τους πληρώσεις !
Πρόσχημα είναι το PN. Είναι εύκολο να λες ότι αφού βγήκε το PN, δεν μπορώ να υποστηρίζω το D3. Πλήρωνε λοιπόν για αναβάθμιση σε PN (& για κάθε "νέο PN" που θα βγαίνει) ώστε να παίρνεις πιο ενήμερους χάρτες.
Ο δύσκολος δρόμος είναι πάντα της αρετής…
Περίμενα ότι λόγω της καλής δουλειάς που κάνουν στην NGI, θα μπορούσαν να τον ακολουθήσουν…
Έσφαλα, πλήρωσα για να αγοράσω νόμιμα το D3 κι ίσως πληρώσω πάλι για το PN.
Ίσως όμως κάποια στιγμή πρέπει κι εγώ & όλοι μας ν' ακολουθήσουμε τον εύκολο δρόμο, αρχίζοντας να ψάχνουμε για σπασμένες εκδόσεις.
Ψηχραιμια παιδια ( αν και εχετε δικιο).....
Αυτες τι επιλογές ΔΕΝ τις κανει η NGI απο οσο καταλαβαινω αλλα η εταιρεια που βγαζει το Destinator
evankouros
07-12-05, 10:45
Η επιλογή συνέχισης υποστήριξης των χαρτών της NGI σε D3 θεωρώ ότι είναι δική της υπόθεση. Τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι, θεωρώντας ότι αυτή δεν έχει σχέση απόλυτης εξάρτησης από τη Destinator/Telematix (η οποία σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να της απαγορεύει να συνεχίσει την υποστήριξη).
Μπορείς επίσης να δεις & σ' ένα άλλο forum (http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=1648&highlight=#1648) την απάντηση του zeppelin (σε παρατήρησή μου για πρόβλημα στο χάρτη), όπου έγραφε:
Στην έκδοση 2004 Q4 δεν προλάβαμε να επικαιροποιήσουμε όλο το κυρίως οδικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα. Στην έκδοση του 2005 Q1 υπάρχει επικαιροποιημένο όλο το κυρίως οδικό δίκτυο όπως αυτό είχε διαμορφωθεί το Φεβρουάριο. Στην επόμενη έκδοση που σύντομα θα έχετε θα δείτε το κόμβο ΤΙΤΑΝ να υπάρχει στο χάρτη ενώ πρακτικά σήμερα δεν έχει παραδοθεί 100%. Επίσης ο νομός Θεσσαλονίκης θα έχει πολύ σημαντικά updates.
Καταλαβαίνεις πουθενά από τα παραπάνω ότι δεν θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε τη νέα έκδοση σε D3 (στην αναφορά σφάλματος έγραφα ότι έχω D3) ?
Οπως ειπα - δεν διαφωνω, απλα ειμαι λιγο πιο ελαστικος αν και ειμαι και εγω ενας απο αυτους που αγορασαν φετος τος Απριλιο το Dest 3, οπωτε ειμαι ολιγον θιγόμενος. ισως, σαν προταση οσοι νομιμα και με αποδηξη αγορασαν το προγραμμα το τελευταιο 6μηνο να παρουν την αναβαθμιση σε PN δωρεαν.
Και λεω 6μηνο καθοτι απο κει και πλεον ειχαν γινει τα πραγματα καπως πιο συγκεκριμενα
evankouros
07-12-05, 11:41
Πολύ λογική η πρόταση, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει θετική ανταπόκριση. Είπαμε πως είναι δύσκολος ο δρόμος της αρετής…
Φαντάσου πόσο θιγόμενος είμαι, όταν το πακέτο "Acer n35 + Destinator 3" το αγόρασα λιγότερο από 2 μήνες πριν (τέλη Οκτώβρη 2005) & τώρα καλούμαι να πληρώσω για αναβάθμιση σε PN.
Επιπλέον, για να αγοράσει κάποιος χάρτες Ευρώπης (έχοντας αγοράσει το "Ελληνικό" D3) πρέπει να αγοράσει & το " Destinator PN Western Europe". Δηλ. ουσιαστικά αγοράζεις το ίδιο πρόγραμμα 2 & 3 φορές…
Σημειώνω ότι αγοράζοντας το " Destinator PN Western Europe" περιλαμβάνονται όλοι οι Ευρωπαϊκοί χάρτες (& Ελλάδας αλλά όχι της NGI), ενώ αγοράζοντας το "πακέτο" περιλαμβάνονταν μόνο οι Ελληνικοί χάρτες της NGI.
Πού τελειώνει αυτή η κοροΐδία ?…
Αν και ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας της NGI, φοβάμαι πως κάπου θα συμφωνήσω με τους διαμαρτυρόμενους φίλους.
Η αξία των χαρτών της NGI για την Ελλάδα φαίνεται υπερβολική σε σύγκριση με το πακέτο των ευρωπαϊκών χαρτών (κοστίζουν περίπου το ίδιο αλλά προσφέρουν διαφορετικά πράγματα). Αυτό όμως είναι στην κρίση του καθενός να αγοράσει ή όχι τον χάρτη της NGI, αξιολογώντας το τι πληρώνει και το τι κερδίζει. Γνωρίζει από πριν την τιμή, γνωρίζει και το αγαθό και αποφασίζει.
Επίσης είναι γνωστό πως και το κόστος των αναβαθμίσεων καθορίζεται από τις εταιρείες. Έτσι σύμφωνα με την πολιτική τους αποφασίζουν εάν θα κοστίζει 10-20 ή 30 ευρώ ή αν θα προσφέρεται δωρεάν.
Αυτό όμως που βλέπω σαν ατόπημα στην προκειμένη περίπτωση, είναι το να πάψει ξαφνικά η NGI την υποστήριξη του χάρτη της. Εγώ προσωπικά θα αναβαθμίσω σε PN γιατί αυτή είναι η επιλογή μου αλλά και γιατί έχω "γευθεί" (αν θέλετε) και την μέχρι τώρα άριστη εξυπηρέτηση της NGI και τις δωρεάν αναβαθμίσεις.
Κάποιοι όμως που πολύ πρόσφατα αγόρασαν στο D3 είναι δικαίως ενοχλημένοι.
Μάλλον φίλοι της NGI, επικεντρώνοντας την προσπάθειά σας σε ένα άρτιο PN, ξεχάσατε λίγο αυτούς που θα παρέμεναν στο D3. Και το χειρότερο είναι πως αφήσατε να πλανάται για μήνες η εντύπωση πως ο νέος χάρτης θα δουλεύει και στο D3.
Όπως προανέφερα, επί του προκειμένου δεν διεκδικώ ιδίον όφελος και θα είμαι από τους πρώτους που θα πάω σε PN ούτως ή άλλως. Επειδή όμως η NGI εξακολουθεί να έχει την εκτίμηση και συμπαράστασή μου, και μέσα στα πλαίσια ακριβώς αυτής της συμπαράστασης, νομίζω πως πρέπει να επισημάνω κι εγώ αυτό το "φάουλ". Εάν βέβαια έχει έτσι η κατάσταση.
Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος Νίκος Σπανίδης θα κάνει την παρέμβασή του και θα βάλει τα πράγματα στην σωστή τους θέση.
Συγχωρέστε με για την μακροσκελή τοποθέτηση.
Αν και ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας της NGI, φοβάμαι πως κάπου θα συμφωνήσω με τους διαμαρτυρόμενους φίλους.
Η αξία των χαρτών της NGI για την Ελλάδα φαίνεται υπερβολική σε σύγκριση με το πακέτο των ευρωπαϊκών χαρτών (κοστίζουν περίπου το ίδιο αλλά προσφέρουν διαφορετικά πράγματα). Αυτό όμως είναι στην κρίση του καθενός να αγοράσει ή όχι τον χάρτη της NGI, αξιολογώντας το τι πληρώνει και το τι κερδίζει. Γνωρίζει από πριν την τιμή, γνωρίζει και το αγαθό και αποφασίζει.
Επίσης είναι γνωστό πως και το κόστος των αναβαθμίσεων καθορίζεται από τις εταιρείες. Έτσι σύμφωνα με την πολιτική τους αποφασίζουν εάν θα κοστίζει 10-20 ή 30 ευρώ ή αν θα προσφέρεται δωρεάν.
Αυτό όμως που βλέπω σαν ατόπημα στην προκειμένη περίπτωση, είναι το να πάψει ξαφνικά η NGI την υποστήριξη του χάρτη της. Εγώ προσωπικά θα αναβαθμίσω σε PN γιατί αυτή είναι η επιλογή μου αλλά και γιατί έχω "γευθεί" (αν θέλετε) και την μέχρι τώρα άριστη εξυπηρέτηση της NGI και τις δωρεάν αναβαθμίσεις.
Κάποιοι όμως που πολύ πρόσφατα αγόρασαν στο D3 είναι δικαίως ενοχλημένοι.
Μάλλον φίλοι της NGI, επικεντρώνοντας την προσπάθειά σας σε ένα άρτιο PN, ξεχάσατε λίγο αυτούς που θα παρέμεναν στο D3. Και το χειρότερο είναι πως αφήσατε να πλανάται για μήνες η εντύπωση πως ο νέος χάρτης θα δουλεύει και στο D3.
Όπως προανέφερα, επί του προκειμένου δεν διεκδικώ ιδίον όφελος και θα είμαι από τους πρώτους που θα πάω σε PN ούτως ή άλλως. Επειδή όμως η NGI εξακολουθεί να έχει την εκτίμηση και συμπαράστασή μου, και μέσα στα πλαίσια ακριβώς αυτής της συμπαράστασης, νομίζω πως πρέπει να επισημάνω κι εγώ αυτό το "φάουλ". Εάν βέβαια έχει έτσι η κατάσταση.
Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος Νίκος Σπανίδης θα κάνει την παρέμβασή του και θα βάλει τα πράγματα στην σωστή τους θέση.
Συγχωρέστε με για την μακροσκελή τοποθέτηση.
Λες και τα πηρες από το μυαλό μου...... Αν και εχω μια "αποχρωσα" ενσταση ( πως αλλιως να το πω δεν ξερω). Ειχα εδω και καιρο την αισθηση οτι "σπροχνώμασταν" ευγενικά προς το PN - να γιατι - λεγοντας εμμεσα " περιμενε το pn"
Εχετε σκευτει ομως το γεγονος οτι μπορει η NGI να δεσμευεται με ισχυτο συμβολαιο, να μην αποκαλυπτει "τα μελλούμενα" και τα παιδια νιωθοντας την αναγκη αλλα μη μποροντας επισημα, να μας προειδοποιουσαν εμμεσα???
Παντως για πολλους λογους και εγω περιμενω πως και πως την αναβαθμιση, και δεν θεωρω τα 50 ευρο τοσο ( οχι οτι δεν ειναι , ειναι το 1/3 μην ξεχναμε) συμαντικο ποσο
Φίλε fokion,
Τα παιδιά της NGI ήταν σαφέστατα τον τελευταίο καιρό (τον τελευταίο μήνα περίπου). Σε όποιον ενδιαφερόταν για dest του έλεγαν ξεκάθαρα να περιμένει το PN. Δεν ισχυρίζομαι πως προσπάθησαν να ξεγελάσουν κανέναν. Λέω απλά πως ίσως να μην έλαβαν υπ' όψη τους κάποια μερίδα χρηστών που δεν έχουν σκοπό να πάνε σε PN αλλά που από την άλλη περίμεναν την βελτίωση του χάρτη.
Άλλωστε τα 130-140€ (τιμή που σαφώς καθορίζεται από διάφορους παράγοντες και μεταξύ αυτών η σχέση μεταξύ κόστους του project και του μικρού μεγέθους της ελληνικής αγοράς) δεν είναι εντούτοις και λίγα χρήματα για μία προσπάθεια που βρίσκεται εν εξελίξη. Υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις στο οδικό δίκτυο και μοιραία όλοι προσμένουν τις νέες εκδόσεις και με μικρό κόστος. Διαφορετικά, μέχρι να αποκτήσουμε τελικά ένα προϊόν που πραγματικά θα καλύπτει όλο το οδικό δίκτυο, θα πρέπει να δαπανήσουμε 100άδες ευρώ.
Οι άνθρωποι της NGI προφανώς γνωρίζοντας όλα αυτά, μας προσέφεραν τις νέες εκδόσεις δωρεάν (αν και η πολιτική τους δεν είχε οριστικά αποφασιστεί, απ' όσο γνωρίζω).
Στην συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση που η νέα έκδοση του χάρτη συνοδεύεται και από νέα έκδοση λογισμικού, καθόρισαν αυτό το κόστος των €50, ξεχνώντας όμως αυτούς που δεν θα προχωρήσουν στην αναβάθμιση, αφού μόλις αγόρασαν το D3.
Y.Γ. Ξανά συγνώμη για το μακροσκελές του σχολίου. :wink:
Καπου ψιλο-διαφωνω μ' αυτα που εννοεις οτι εννοω - γραπτος λογος ειναι δυσκολο να δωσεις ακριβη εννοια. Αστο , ναι εχεις δικιο. Ομως το προγραμμα ειναι ενας " ζωντανος" οργανισμος, αντε και υπηρχε ολη η Ελλαδα, δεν αλλαζουν μονοδρομησεις, πεζοδρομοι κ.λ.π.????
Ναι ισως τους διεφυγε το τιγινεται με αυτους που θελουν να παραμεινουν στο D3, ισως ομως καπων να εκριναν οτι αυτοι ΔΕΝ ειναι η κρισιμη μαζα που χρειαζεται για να παραμεινει η "παραλληλη" εξελιξη μια και οπως λεμε και εμεις, και οι δυο μας θα αναβαθμιστουμε ασχετα με το αν μας καλυπτει ή οχι το υπαρχων.....
Στο κατω κατω σαμπως η Microsoft moliw bghkan ta 95, συνεχισε να εξελισει τα 3.11???/
( Ναι τοσο παλιος ειμαι - τα πρωτα μου βηματα ηταν με AMIGA64 και SPECTRUMακια με κασσετα!!!!)
fokion ( Ναι τοσο παλιος ειμαι - τα πρωτα μου βηματα ηταν με AMIGA64 και SPECTRUMακια με κασσετα!!!!)
Κι εγώ εκεί έμαθα. Στα λαστιχένια πλήκτρα με τις εντολές τυπωμένες πάνω τους. :lol: Άλλά τι να πούν και οι παλιές καραβάνες με τις διατρητικές μηχανές :!:
Βγήκαμε εκτός θέματος. :roll:
...
Καταλαβαίνεις πουθενά από τα παραπάνω ότι δεν θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε τη νέα έκδοση σε D3 (στην αναφορά σφάλματος έγραφα ότι έχω D3) ?
Μεγάλο άγχος βλέπω και δε κάνει μέρες που έρχονται.
Υπάρχουν ήδη προγράμματα που μετατρέπουν χάρτες τους χάρτες που συνοδεύουν το PN σε αντίστοιχους για το D3.
Οι πιεστικές απαιτήσεις ενός κρίσιμου project με την FORTHNET δεν μου επέτρεψαν να επισκεφθώ το forum, όπως κάνω συνήθως και διαπιστώνω ότι έχασα αρκετές σκηνές από το έργο. Διαπιστώνω ότι η παρέμβασή μου είναι επιβεβλημένη (εξ άλλου ο Herc μου το ζήτησε ονομαστικά).
Κατ’ αρχάς κατανοώ και συμμερίζομαι εν μέρει τις διαμαρτυρίες σας αλλά πρέπει να σας αναφέρω με κάθε ειλικρίνεια πως έχουν τα πράγματα.
Την πολιτική των εκδόσεων λογισμικού δεν την αποφασίζουμε εμείς αλλά η Destinator Technologies. Ένα μεγάλο team από R&D developers της Destinator Technologies εργάζεται συνεχώς για να μην αφήσει τον ανταγωνισμό να την προλάβει. Με 18 μόνο μήνες παρουσίας στην Ευρώπη ήρθε τρίτη σε πωλήσεις μετά την Navigon και την TOM-TOM και ανεβαίνει συνεχώς.
Αν λοιπόν αφήσει το D3 στην αγορά θα πάρει την κατιούσα και αυτό φυσικά είναι αυτοκτονία. Στην υπόλοιπη Ευρώπη το D3 έχει πλέον αποσυρθεί.
Η NGI μπορεί να αποφασίζει μόνο για πότε και πως θα κάνει τους χάρτες και εν μέρει την τιμή τους, η οποία όμως διαμορφώνει με ΠΟΛΛΑ ακόμη κόστη την τελική τιμή. Δεν μπορεί να αποφασίσει όμως για το πότε θα γίνει compile ένας χάρτης (μπορεί μόνο να πιέσει), ούτε με πια τεχνολογία θα γίνει compile. Αν δηλαδή η Destinator Technologies αποσύρει το D3 και τον compiler της εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Άρα ο χάρτης μας δεν είναι συμβατός με το D3. Τόσο απλά.
Εδώ θέλω να επισημάνω ότι όταν πρωτοξεκινήσαμε πέρυσι τον Ιούνιο η Destinator μας είχε συμβουλέψει να χρεώνουμε κάθε αναβάθμιση όπως γίνεται και στις υπόλοιπες νέες χώρες. Είχαν μάλιστα και το επιχείρημα ότι το compile έχει κόστος αρκετών ανθρωπο-ημερών το οποίο ήθελαν να το προσθέσουν. Τότε τους πείσαμε ότι για το καλό όλων οι αναβαθμίσεις θα έπρεπε να είναι δωρεάν όπως και έγινε. Τώρα όμως με την αλλαγή του λογισμικού δεν έχουμε προφανώς επιχειρήματα. Μπορούμε όμως να υποσχεθούμε ότι οι υπόλοιπες αναβαθμίσεις χαρτών που θα ακολουθήσουν με το PN θα είναι δωρεάν. Αυτό μπορούμε να το απαιτήσουμε και να το πετύχουμε.
Τώρα ως προς τον χρόνο κυκλοφορίας του PN θεωρούμε ότι στην Ελλάδα καθυστέρησε υπερβολικά πολύ, παρόλο που πιέσαμε όσο μπορούσαμε. Το πρόβλημα όμως της άνισης μεταχείρισης είναι εν μέρει αναπόφευκτο και γι’ αυτό από την στιγμή που ξέραμε πλέον τους χρόνους συμβουλεύαμε τον κόσμο εφόσον δεν χρειάζεται άμεσα πλοήγηση να περιμένει.
Ως προς την τιμή τέλος σας επισημαίνω ότι το κόστος των χαρτών μέχρι σήμερα, για την NGI πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ !. Στην Ευρώπη πωλούνται κάθε χρόνο πάνω από 3.000.000 χάρτες, στην Ελλάδα ? .....
Λυπάμαι για το μακροσκελές post αλλά το θέμα είναι σοβαρό και ίσως θα χρειαστεί να επανέλθω.
οκ - προσωπικα καλυφθηκα......
Μπορει καποιος υπευθυνα να μας δωσει μια συγκεκριμενη ημερομηνία κυκλοφωρίας και διαδικασια αναβαθμισης για τους τρεχοντες κατόχους του dest3???
Aν οχι ποτε θα μπορειτε να δωσετε ημερομηνία?
εγώ δυστυχώς δεν καλύφτηκα από την απάντηση του maxim01 και αυτό γιατί όταν αγόρασα σχετικά με την υπόλοιπη ευρώπη το πρόγραμμα και τους ελληνικούς χάρτες τους πλήρωσα πανάκριβα συγκριτικά πάντα. Επιπλέον αγόρασα και τους ευρωπαικούς χάρτες. Ετσι τώρα καλούμε να πληρώσω πιθανά δύο αναβαθμίσεις. Μία για τους χάρτες της NGI και μία φορά τους χάρτες της Ευρώπης. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο να γίνεται σε διάστημα μόλις 6- 7 μηνών. Η αλήθεια είναι ότι η μαμά εταιρεία ΔΕΝ υποστηρίζει με αναβαθμίσεις χάρτες του προγράμματος που αγόρασες. Η ευρώπη βέβαια είναιαρκετά χαρτογραφημένη και αν δεν πάρεις αναβαθμίσεις δεν δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Στην Ελλαδίτσα όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Αγοράσαμε μικρό τμήμα της ελλάδας και όταν ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση θα έχουμε πληρώσεις τα πράγματα πολύ ακριβά.
Εχω μία καλύτερη πρόταση στην NGI. Πουλήστε τους χάρτες σας και σε ανταγωνιστή (ΤΟΜΤΟΜ ή άλλη). Δεν είναι τυχαίο ότι η Destinator πουλά χάρτες NAVTEQ και TELEATLAS. Ας πουλήσει και η ΤΟΜΤΟΜ χάρτες NGI.
Ειλικρινά φίλοι της NGI να είστε περήφανοι για την δουλειά που κάνετε.
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο δικό σας όσο της DEstinator και της συμπεριφοράς της στους πελάτες της.
Εγώ ειλικρινά θεωρώ το ΤΟΜΤΟΜ καλύτερο και λυπάμαι που δεν έχει τους χάρτες της NGI. Αν τους είχε δεν θα δίσταζα να αλλάξω εταιρεία.
Δεν είναι τυχαίο ότι είναι πολύ μπροστά σε πωλήσεις. Ασε που υπάρχουν ένα σωρό βάσεις δεδομένων POI που ανά πάσα στιγμήέχεις όλα τα στοιχεία και μάλιστα δωρεάν.
Θέλω να είμαι όσο γίνεται αντικειμενικός. Καμία εταιρία μέχρι πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ενδιαφερόταν για την Ελλάδα. Είναι πολύ πολύ μικρή αγορά γι’ αυτούς. Από την άποψη αυτή η Destinator έδειξε μία «γενναιότητα» που πρέπει να της την αναγνωρίσουμε. Όταν ξεκίνησε μαζί μας πρακτικά δεν ήξερε τι αξίζουμε και έπαιρνε μεγάλο ρίσκο. Επισημαίνω ότι η ΤΟΜ ΤΟΜ δεν το πήρε.
Μπείτε λίγο στο πετσί τους. Μία ανθρωπο-ημέρα δουλειάς για την Ευρώπη τους δίνει μερικές δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις ενώ για την Ελλάδα μια με δύο το πολύ. Θεωρείτε όλoi vw δεδομένο ότι υπάρχει πλοήγηση που λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα ενώ στην πραγματικότητα οφείλεται σε σειρά συγκυριών. Η Teleatlas και η Navteq είχαν υποσχεθεί χάρτες για την Ελλάδα πριν από τους Ολυμπιακούς και η TOM TOM βασίσθηκε σ’ αυτό και αποφάσισε να περιμένει. Όσοι τους πίστεψαν περιμένουν ακόμη.
Εμείς προσωπικά θέλουμε να είστε ευχαριστημένοι και να μας προτιμάτε αλλά πρέπει παράλληλα η δραστηριότητα αυτή να συνεχίσει ακολουθώντας τους όρους όλων των partners. Προσωπικά πιστεύω ότι με τις δωρεάν αναβαθμίσεις που θα πάρετε μετά το PN θα έχετε όλη την Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί να ξαναπληρώσετε.
maxim01 αυτό που λές για τιε υπόλοιπες αναβαθμίσεις εγώ το θεωρώ δέσμευση. Ομως δεν θα γίνει έτσι. είναι πολύ δύσκολο. Μακάρι να βγώ ψεύτης
Αλήθεια ποτε περίπου υπολογίζετε την αναβάθμιση? Εγώ που εχω αγοράσει και του ευρωπαικούς χάρτες τι θα κάνω? θα πληρώσω δύο φορές το πρόγραμμα ή θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τους χάρτες της teleatlas με πιθανά νέο κωδικό?
Επιφυλάσσομαι να σου απαντήσω αύριο γιατί πρέπει να ενημερωθώ σχετικά. Όσο για την δέσμευση την αναλαμβάνω γιατί σκοπεύουμε να συμπληρώσουμε τους χάρτες σε πολύ σύντομο χρόνο, τόσο που δεν θα προλάβει η Destinator να βγάλει και άλλη έκδοση !
Ο maximi01 εχει απολυτο δικιο .....αλλωστε ολοι μας ξερουμε υπηρξαν αρκετες αλλες εταιρειες που εκαναν καποιες αποτυχημενες προσπαθειες , η ακομη ακομη και "Αρπαχτες" .....
Εγω δουλευω το D3 με τους χαρτες της NGI καθημερινα για 8 τουλαχιστον ωρες και μου εχει λυσει πραγματικα τα χερια ....
Το μονο που μπορω να πω οτι τα λεφτα που εδωσα για το προιον τους , επιασαν τοπο....
Οι πιεστικές απαιτήσεις ενός κρίσιμου project με την FORTHNET δεν μου επέτρεψαν να επισκεφθώ το forum, όπως κάνω συνήθως και διαπιστώνω ότι έχασα αρκετές σκηνές από το έργο. Διαπιστώνω ότι η παρέμβασή μου είναι επιβεβλημένη (εξ άλλου ο Herc μου το ζήτησε ονομαστικά).
Κατ’ αρχάς κατανοώ και συμμερίζομαι εν μέρει τις διαμαρτυρίες σας αλλά πρέπει να σας αναφέρω με κάθε ειλικρίνεια πως έχουν τα πράγματα.
Την πολιτική των εκδόσεων λογισμικού δεν την αποφασίζουμε εμείς αλλά η Destinator Technologies. Ένα μεγάλο team από R&D developers της Destinator Technologies εργάζεται συνεχώς για να μην αφήσει τον ανταγωνισμό να την προλάβει. Με 18 μόνο μήνες παρουσίας στην Ευρώπη ήρθε τρίτη σε πωλήσεις μετά την Navigon και την TOM-TOM και ανεβαίνει συνεχώς.
Αν λοιπόν αφήσει το D3 στην αγορά θα πάρει την κατιούσα και αυτό φυσικά είναι αυτοκτονία. Στην υπόλοιπη Ευρώπη το D3 έχει πλέον αποσυρθεί.
Η NGI μπορεί να αποφασίζει μόνο για πότε και πως θα κάνει τους χάρτες και εν μέρει την τιμή τους, η οποία όμως διαμορφώνει με ΠΟΛΛΑ ακόμη κόστη την τελική τιμή. Δεν μπορεί να αποφασίσει όμως για το πότε θα γίνει compile ένας χάρτης (μπορεί μόνο να πιέσει), ούτε με πια τεχνολογία θα γίνει compile. Αν δηλαδή η Destinator Technologies αποσύρει το D3 και τον compiler της εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Άρα ο χάρτης μας δεν είναι συμβατός με το D3. Τόσο απλά.
Εδώ θέλω να επισημάνω ότι όταν πρωτοξεκινήσαμε πέρυσι τον Ιούνιο η Destinator μας είχε συμβουλέψει να χρεώνουμε κάθε αναβάθμιση όπως γίνεται και στις υπόλοιπες νέες χώρες. Είχαν μάλιστα και το επιχείρημα ότι το compile έχει κόστος αρκετών ανθρωπο-ημερών το οποίο ήθελαν να το προσθέσουν. Τότε τους πείσαμε ότι για το καλό όλων οι αναβαθμίσεις θα έπρεπε να είναι δωρεάν όπως και έγινε. Τώρα όμως με την αλλαγή του λογισμικού δεν έχουμε προφανώς επιχειρήματα. Μπορούμε όμως να υποσχεθούμε ότι οι υπόλοιπες αναβαθμίσεις χαρτών που θα ακολουθήσουν με το PN θα είναι δωρεάν. Αυτό μπορούμε να το απαιτήσουμε και να το πετύχουμε.
Τώρα ως προς τον χρόνο κυκλοφορίας του PN θεωρούμε ότι στην Ελλάδα καθυστέρησε υπερβολικά πολύ, παρόλο που πιέσαμε όσο μπορούσαμε. Το πρόβλημα όμως της άνισης μεταχείρισης είναι εν μέρει αναπόφευκτο και γι’ αυτό από την στιγμή που ξέραμε πλέον τους χρόνους συμβουλεύαμε τον κόσμο εφόσον δεν χρειάζεται άμεσα πλοήγηση να περιμένει.
Ως προς την τιμή τέλος σας επισημαίνω ότι το κόστος των χαρτών μέχρι σήμερα, για την NGI πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ !. Στην Ευρώπη πωλούνται κάθε χρόνο πάνω από 3.000.000 χάρτες, στην Ελλάδα ? .....
Λυπάμαι για το μακροσκελές post αλλά το θέμα είναι σοβαρό και ίσως θα χρειαστεί να επανέλθω.
Συμφωνω απολυτως.Προσωπικα θεωρω οτι κανετε καταπληκτικη δουλεια.Συνεχιστε ετσι και σιγουρα θα αποκτησετε και αλλους πιστους φιλους-πελατες. :)
@ maximi01
Όπως βλέπεις φίλε μου σωστά περίμενα την παρέμβασή σου, γιατί όντως μπήκαν τα πράγματα στην θέση τους.
Διακρίνω λοιπόν μέσα από την τοποθέτησή σου, πως αναγνωρίζεις κι εσύ το "κενό" που δημιουργήθηκε για όσους δεν πάνε σε PN. Και πως το πρόβλημα αυτό οφείλεται στην πολιτική της Destinator Technologies και όχι σε επιλογές της NGI.
Με λίγα λόγια "παιδιά έχετε δίκιο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα".
Αυτό λοιπόν είναι από εμένα απολύτως αποδεκτό και σεβαστό. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένουμε από μια επιχείρηση να ασκεί κοινωνική πολιτική, αλλά οικονομική.
Περιμένουμε όμως μέσα από τις κινήσεις της να διαφαίνεται και ο σεβασμός της στο κοινό που την προτιμά. Και αυτό ευτυχώς γίνεται μέσα από τις ευθείς και ειλικρινείς τοποθετήσεις της NGI.
Γι' αυτό κι εμείς είμαστε και παραμένουμε πελάτες της NGI και όχι της Destinator Technologies.
Ο maximi01 εχει απολυτο δικιο .....αλλωστε ολοι μας ξερουμε υπηρξαν αρκετες αλλες εταιρειες που εκαναν καποιες αποτυχημενες προσπαθειες , η ακομη ακομη και "Αρπαχτες" .....
Εγω δουλευω το D3 με τους χαρτες της NGI καθημερινα για 8 τουλαχιστον ωρες και μου εχει λυσει πραγματικα τα χερια ....
Το μονο που μπορω να πω οτι τα λεφτα που εδωσα για το προιον τους , επιασαν τοπο....
#
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι χάρτες της NGI είναι καταπληκτικοί. Το πρόβλημα είναι η πολιτική της Destinator ως προς την υποστήριξη στους πελάτες της.
Θέλω να είμαι δίκαιος. Με την Destinator όσο προχωράει η συνεργασία μας γνωριζόμαστε καλίτερα και διαπιστώνω ότι έχουν πολύ καλές προθέσεις. Επίσης είναι πολύ πιο ευέλικτοι και θετικοί από άλλες αντίστοιχες με αυτούς εταιρίες. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν να αντιμετωπίσουν θέματα με τεράστιες επιπτώσεις και δεν είναι εύκολο να σκύβουν με προσοχή σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται σε κάθε χώρα. Μην τους ρίχνουμε λοιπόν όλα τα άδικα. Η συνεργασία και ο συντονισμός με όλη την αλυσίδα διάθεσης δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πιστέψτε με. Πάντως όπως έγραψα και αλλού θα προσπαθήσουμε για την πιο δίκαιη λύση, χωρίς όμως να δεσμεύομαι.
Και εγω που χρησιμοποιω ppc imate Jasjar στο οποιο δεν τρεχει το PN τι θα κανω δηλαδη.Πριν απο καιρο οι υπευθυνοι μας ελεγαν οτι πριν απο τα χριστογεννα θα κυκλοφορησουν χαρτες με καλυψη 90% και τωρα αλλαζουν τα δεδομενα.
Και εγω που χρησιμοποιω ppc imate Jasjar στο οποιο δεν τρεχει το PN τι θα κανω δηλαδη.Πριν απο καιρο οι υπευθυνοι μας ελεγαν οτι πριν απο τα χριστογεννα θα κυκλοφορησουν χαρτες με καλυψη 90% και τωρα αλλαζουν τα δεδομενα.
καλά αυτό το πρόβλημα θα το λύσουν ταχύτατα. Δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουν ότι τα καινούργια PDA θα τρέχουν win 5 αλλιως θα μείνουν εκτός αγοράς.
Επιφυλάσσομαι να σου απαντήσω αύριο γιατί πρέπει να ενημερωθώ σχετικά. Όσο για την δέσμευση την αναλαμβάνω γιατί σκοπεύουμε να συμπληρώσουμε τους χάρτες σε πολύ σύντομο χρόνο, τόσο που δεν θα προλάβει η Destinator να βγάλει και άλλη έκδοση !
@ maximi01
Τελικά είναι πολύ δύσκολο να μου πείτε τι θα γίνει με αυτούς που έχουν Dest3 με χάρτες και ελληνικούς NGI και ευρωπαικούς Teleatlas. Θα πληρώσουμε δύο φορές την αναβάθμιση ή θα υπάρξει μία άλλη ρύθμιση???
Δεν θέλω να πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι φορτώσουμε πάνω στους ελληνικούς χάρτες μία σπασμένη έκδοση που τρέχει όλους τους ευρωπαικούς χάρτες χωρίς κανένα πρόβλημα όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. :lol: :lol:
Θα μπορείτε να αναβαθμίσετε το D3 με τους χάρτες της NGi σε PN και έτσι θα λειτουργούν και οι Ευρωπαϊκοί με τους υπάρχοντες κωδικούς του D3 στο PN.
Θα μπορείτε να αναβαθμίσετε το D3 με τους χάρτες της NGi σε PN και έτσι θα λειτουργούν και οι Ευρωπαϊκοί με τους υπάρχοντες κωδικούς του D3 στο PN.
Και σε μενα που δεν τρεχει το PN τι θα κανω;
Δε μπορώ να καταλάβω τι διαφορετικό έχει το jasjar σε σχέση με τα υπόλοιπα VGA μηχανήματα. Δε μπορεί να παίξει το Destinator PN σε QVGA (320X240) mode?
Τι ακριβώς προβλήματα παρουσιάζει?
Δε μπορώ να καταλάβω τι διαφορετικό έχει το jasjar σε σχέση με τα υπόλοιπα VGA μηχανήματα. Δε μπορεί να παίξει το Destinator PN σε QVGA (320X240) mode?
Τι ακριβώς προβλήματα παρουσιάζει?
Το αλυτο προβλημα του ειναι οτι παρουσιαζει τα μενου επιλογων δηλ. νεα διαδρομη ,διευθυνση ολα τελος παντων τεραστια και δεν φαινονται στην οθονη παρα μονο ενα ή δυο μενου
Καλημέρα σε όλους Έχω το D3 αν έχω καταλάβει για να λειτουργούν οι χάρτες αναβαθμισμένοι Ευρώπης και Ελλάδας θα πρέπει να αγοράσω το PN με 150 ευρω περίπου αλλά και να πληρώσω πάλι και για του ελληνικούς χάρτες γύρω στα 50 ευρω σωστά;. Με λίγα λόγια θα μπορεί η εταιρεία σας να μας τα παρέχει όλα αυτά για εμάς τους παλιούς χρήστες σε κάποια καλύτεροι τιμή ή ακόμα να φτιάξει κάποιο μέρος για να μπορέσουμε μέσω ιντερνετ να κάνομε τις αναβαθμίσεις ποιο σύντομα γιατί από ότι βλέπω ορισμένοι έχομε κάποιο πρόβλημα στις ξένες γλώσσες όπως εμένα.
Αν έχετε ήδη ενεργοποιήσει τους Ευρωπαϊκούς χάρτες απλά χρειάζεται να αγοράσετε το update με 50€ από το site μας
μπορειτε να μου πειτε απο ποιο μερος του site
για τους χαρτες ευρωπης υπαρχει αναβαθμιση
Αν έχετε ήδη ενεργοποιήσει τους Ευρωπαϊκούς χάρτες απλά χρειάζεται να αγοράσετε το update με 50? από το site μας
Ισχύουν οι ίδιοι κωδικοί ενεργοποίησης??
Ακριβώς
Φίλε zeppelin,
απ'ότι ξέρω ο κωδικός μηχανής όταν η συσκευή τρέχει Dest3 είναι διαφορετικός από τον κωδικό όταν τρέχει DestPN. ΑΥτό σημαίνει ότι εάν δώσεις τον ίδιο licence key θα πάρεις διαφορετικό κωδικό συσκευής και κατ' επέκταση χρειάζεται διαφορετικό κλειδί ενεργοποίησης από την destinator.
Εάν χρειαστεί να ξαναζητήσουμε κλειδί μέσω Internet σημαίνει ότι έχουμε σπαταλήσει μία από τις τρείς φορές που μπορούμε να αλλάξουμε συσκευή. Είναι αλήθεια αυτό;
Για τον Ευρωπαϊκό χάρτη η έκδοση του PN που θα έχετε θα χρησιμοποιεί τον υπάρχον κωδικό του Destinator 3
evankouros
27-12-05, 13:23
Όταν ξεκίνησα αυτό το θέμα στο forum της NGI, ήμουν σίγουρος ότι πολλοί φίλοι θα είχαν αντίστοιχες σκέψεις με μένα.
Αποφάσισα λοιπόν ότι δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω 2 φορές το PN (1 για Ευρωπαϊκούς χάρτες & 1 για Ελληνικούς).
Μπορεί λοιπόν κάποιος να μου πει από πού μπορώ να κατεβάσω δωρεάν σπασμένους Ευρωπαϊκούς χάρτες για D3 ή/& για PN (σε περίπτωση που τελικά υποκύψω & αγοράσω το ελληνικό PN λόγω της NGI) ?
Το θέμα ενδιαφέρει και εμένα και πράγματι έχω προβληματιστεί αρκετά σχετικά με την αγορά του PN και τη χρήση ευρωπαϊκών χαρτών. Πάντως απο ότι έχω δεί, το σπάσιμο δεν είναι στους χάρτες αλλά σε κάποιο .dll αρχείου του destinator. Οπότε αν σπάσει κάποιος την έκδοση PN το σπάσιμο θα ισχύει και για τους ελληνικούς και για τους ευρωπαικούς χάρτες. Επίσης μια έκδοση του PN (σπασμένη) που είχα δοκιμάσει είχε αρκετά προβλήματα με το στίγμα που οφείλονται στο crack. Οπότε μάλλον θα πρέπει να γίνουν αρκετές παραχωρήσεις σε σχέση με την λειτουργικότητα. Ένα ψάξιμο σε emule/edonkey πιστεύω πως μπορεί να είναι αρκετά διαφωτιστικό.
Θέλω να είμαι δίκαιος. Με την Destinator όσο προχωράει η συνεργασία μας γνωριζόμαστε καλίτερα και διαπιστώνω ότι έχουν πολύ καλές προθέσεις. Επίσης είναι πολύ πιο ευέλικτοι και θετικοί από άλλες αντίστοιχες με αυτούς εταιρίες. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν να αντιμετωπίσουν θέματα με τεράστιες επιπτώσεις και δεν είναι εύκολο να σκύβουν με προσοχή σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται σε κάθε χώρα. Μην τους ρίχνουμε λοιπόν όλα τα άδικα. Η συνεργασία και ο συντονισμός με όλη την αλυσίδα διάθεσης δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πιστέψτε με. Πάντως όπως έγραψα και αλλού θα προσπαθήσουμε για την πιο δίκαιη λύση, χωρίς όμως να δεσμεύομαι.
Kalspera kai xronia polla se oloys. Lypamai, alla eimai ki egw enas (apo toys ligoys?) poy akoma den exw katalabei ti akribws exei ginei H 8a ginei. Exw D3 kai bgainei PN. Ayto ok. Apories loipon pros dieykrinhsh, an kapoios exei thn eygenh kalosynh:
1. H yposthri3h toy D3 teleiwse?
2. To D3 anaba8mizetai se PN kai me poio tropo?
3. Poia einai h timh toy PN?
4. Oi Greece xartes 8a xrew8oyn extra?
5. Oi Europe xartes 8a xrew8oyn extra?
6. Poia einai h timh anaba8mishs gia toys hdh palates toy D3?
7. H yposthri3h toy PN 8a stamathsei an se 6 mhnes bgei nea version (p.x. lew)?
8. Sthn Ellada zoyme?
Eyxaristw.
φιλε καλε τις ιδιες αποριες εχω και εγω
Αν έκανες τον κόπο να ανατρέξεις στο forum αυτό θα είχες βρει αναλυτικές απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα.
Παρόλα αυτά σου απαντώ ξανά με την σειρά
1.Το D3 έχει αποσυρθεί από όλες τις χώρες εδώ και ένα εξάμηνο τουλάσχιστον. Η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες που δεν έχει γίνει αυτό. Και θα γίνει μόλις κυκλοφορήσει επίσημα το PN. Είναι προφανές ότι οι τεχνικοί της Destinator έχουν σταματήσει να ασχολούνται με το D3. Αν π.χ. κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά ένα καινούργιο μοντέλο PPC ή κάποια αναβάθμιση του Firmware σε υπάρχον σύστημα και το D3 παρουσιάζει ασυμβατότητα, δεν πρόκειται να ασχοληθούν για να την λύσουν. Τόσο απλά.
2. Οι νόμιμοι χρήστες του D3 (αποδεικνύεται με την εγγραφή τους το Destinator Community) θα μπορούν να αγοράσουν την αναβάθμιση σε PN στην ειδική τιμή των 49 ευρώ. Η αναβάθμιση θα δίνεται αποκλειστικά από την NGI για να εξασφαλίζεται η διασταύρωση με τους κωδικούς και μάλιστα ηλεκτρονικά (με download). Όσοι βέβαια το θέλουν, θα μπορούν να το προμηθευτούν και με courier με την σχετική επιβάρυνση.
3. Η τιμή του PN θα ανακοινωθεί μόλις κυκλοφορήσει και θα είναι περίπου στην τιμή του D3 όταν αυτό είχε πρωτοκυκλοφορήσει (πριν αρχίσουν δηλαδή οι εκπτώσεις και προσφορές).
4. Οχι, όπως πάντα το λογισμικό και οι χάρτες δίνονται μαζί στην τιμή του πακέτου.
5. Προφανώς οι Ευρωπαϊκοί χάρτες χρεώνονται χωριστά όπως πάντα. Εξάλλου η NGI δεν έχει καμία σχέση με τις εταιρίες που τους παράγουν και τους διαθέτουν (Teleatlas, Navteq)
6. Απάντησα πριν (49 ευρώ τελική τιμή, μαζί με το ΦΠΑ)
7. Το λογισμικό D3 κυκλοφορούσε και υποστηριζόταν αρκετά χρόνια πριν βγει το PN. To ίδιο θα γίνει πιστεύω και με το PN. Ενδεχομένως θα βγαίνουν στο μέλλον νέα patches ή μικρο βελτιώσεις που θα διατίθενται δωρεά όπως γινόταν και με το D3. Όσο για τους χάρτες, κάθε εξάμηνο περίπου θα κυκλοφορεί νέα έκδοση η οποία και θα διατίθεται δωρεάν στους χρήστες του PN, όπως γινόταν μέχρι τώρα και με το D3.
8. Δεν την κατάλαβα την ερώτηση, μπορείς να την κάνεις πιο σαφή ;
Αν έκανες τον κόπο να ανατρέξεις στο forum αυτό θα είχες βρει αναλυτικές απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα.
Παρόλα αυτά σου απαντώ ξανά με την σειρά
To ekana alla eniw8a confused :?
1.Το D3 έχει αποσυρθεί από όλες τις χώρες εδώ και ένα εξάμηνο τουλάσχιστον. Η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες που δεν έχει γίνει αυτό. Και θα γίνει μόλις κυκλοφορήσει επίσημα το PN. Είναι προφανές ότι οι τεχνικοί της Destinator έχουν σταματήσει να ασχολούνται με το D3. Αν π.χ. κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά ένα καινούργιο μοντέλο PPC ή κάποια αναβάθμιση του Firmware σε υπάρχον σύστημα και το D3 παρουσιάζει ασυμβατότητα, δεν πρόκειται να ασχοληθούν για να την λύσουν. Τόσο απλά.
Ok, alla afoy den 8a xreiastei na agorasei kaneis mhxanhma apo oloys emas poy to xrhsimopoioyme hdh. Gia pio logo loipon h NGI poy brhsketai edw sthn Ellada den kanei mia mikrh paraxwrhsh estw kai me to azhmiwto gia na mas dinei anaba8miseis xarth? Egw proswpika den niw8w tetoia anagkh na eimai uptodate me to programma. Apla 8elw na kanw th doyleia gia thn opoia to agorasa.
2. Οι νόμιμοι χρήστες του D3 (αποδεικνύεται με την εγγραφή τους το Destinator Community) θα μπορούν να αγοράσουν την αναβάθμιση σε PN στην ειδική τιμή των 49 ευρώ. Η αναβάθμιση θα δίνεται αποκλειστικά από την NGI για να εξασφαλίζεται η διασταύρωση με τους κωδικούς και μάλιστα ηλεκτρονικά (με download). Όσοι βέβαια το θέλουν, θα μπορούν να το προμηθευτούν και με courier με την σχετική επιβάρυνση.
Dhladh den mporw na paw sta grafeia sto polygwno kai na agorasw to update me 49 E metrhta? Den eixa pote pistwtikh oyte kai 8elw... Diathrw ta xartia me toys kwdikoys otan agorasa to D3, kanoyn?
4. Οχι, όπως πάντα το λογισμικό και οι χάρτες δίνονται μαζί στην τιμή του πακέτου.
Ok pali, katalaba. Sthn timh ths anaba8mishs (49E) 8a parw kai toys neoys xartes Ellados me dikaiwma apokthshs kai anaba8misewn.
5. Προφανώς οι Ευρωπαϊκοί χάρτες χρεώνονται χωριστά όπως πάντα. Εξάλλου η NGI δεν έχει καμία σχέση με τις εταιρίες που τους παράγουν και τους διαθέτουν (Teleatlas, Navteq)
Proswpika anarwtiemai, oi xrhstew poy toys plhrwsan to gnwrizan?
6. Απάντησα πριν (49 ευρώ τελική τιμή, μαζί με το ΦΠΑ)
To update 8a einai ypodiestero se kati apo to software poy mporei na agorasei kaneis san PN? Ennow 8a exei thn idia leitoyrgikothta san updated D3 me to PN to idio?
7. Το λογισμικό D3 κυκλοφορούσε και υποστηριζόταν αρκετά χρόνια πριν βγει το PN. To ίδιο θα γίνει πιστεύω και με το PN. Ενδεχομένως θα βγαίνουν στο μέλλον νέα patches ή μικρο βελτιώσεις που θα διατίθενται δωρεά όπως γινόταν και με το D3. Όσο για τους χάρτες, κάθε εξάμηνο περίπου θα κυκλοφορεί νέα έκδοση η οποία και θα διατίθεται δωρεάν στους χρήστες του PN, όπως γινόταν μέχρι τώρα και με το D3.
Exw ena parapono to opoio syndeetai kai me thn teleytaia parathrhsh moy. Proswpika den me enhmerwse kanenas oti 8a prepei na meinw me to D3 sto xeri meta apo 6 mhnes poy to agorasa. Nwritera eixa hdh agorasei ena allo programma, to opoio htan poly kako. 250 + 200 + 50(?) mas kanoyn 500 E se ena molis xrono. Oyte kanena logistiko th Singular na agoraza.
8a moy peite oti edw h NGI exei limited ey8ynh. Swsta...den mporw na diafwnisw. Alla edw erxetai h swsth politikh kai ey8ynh mias etaireias gia na yposthri3ei ton kosmo poy plhrwse 200(?) E.
Kai mh me kakisete gia ta grafomena moy. Oi ypoloipoi poy den paraponioynte mporei na exoyn thn oikonomikh anesh. Egw den thn exw.
Ara loipon me ma8hmatikh akribeia odhgoymai sthn apofash na mhn 3anagorasw software. Sthn Ellada tipota (kata th gnwmh moy panta) den leitoyrgei swsta. Kalytera clopyright kai as mh doyleyei kai kala.
Με την επιφυλλάξη οτι μπορει και να μην καταλαβα κατι καλα λογω τον greeklish να θεσω το θεμα καπως διαφορετικα.
Αγορασαμε ονα προιον. Σωστα? Πειτε μου εσεις ποια εταιρεία και σε ποιο προιον κανει αυτα που θα θελατε απο την NGI??
Δηλαδη επειδη αγορασατε ενα αυτοκινητο και την επωμενη μερα ανακοινωθηκε face lift η εταιρεια θα πρεπει να σας το κανει τζαμπα??
H microsoft τις νεες εκδοσεις τις δινει τσαμπα??
Οποιαδηποτε εταιρεια λογισμικου τις δινει τσαμπα??? μονο αν εχεις συμβολαιο συντηρησης και εκει παιζεται....
Αν εισαστε ευχαριστημενοι απο D3 μην το αλλάξετε ποτε ( ποσα και ποσα λογιστηρια δουλευουν ακομα σε DOS)
Ενα προιον πουλιεται "ως εχει" εκτος και αν ρητα αναφερεται αλλιως.
ΥΓ1 - Δεν εχω καμμια σχεση με την NGI απλα φετος και εγω αγορασα το D3
YΓ2 - Οι απόψεις ολων είναι σεβαστες και αυτη ειναι η δικη μου
Φίλε fokion μάλον δεν έχεις αγοράσει άλλα σοβαρά προγράμματα και ειδικά από αυτά που απέυθύνονται σε PDA´s. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που φαντάζεται και περιγράφεις.
Για σοβαρά προγράμματα μιλάω. (και συμπεριλαμβάνω σε αυτά και το Destinator).
Όμως είναι πολύ άσχημο για όλους τους εμπλεκόμενους να επιτρέπουν την συνέχιση των πωλήσεων σε ένα προϊόν software που για τον οποιοδήποτε λόγο έχει είδη αντικατασταθεί με νεότερο και έχει σταματήσει να υποστηρίζεται. Είναι απαράδεκτο.
Προς χαρην κουβεντας και μονο
τον τελευταιο χρονο αγορασα για την εταιρεια που εργαζομαι 3 εξειδικευμενα προγραμματα συνολικης αξιας 100.000 ευρω.....
Ασχετο, τελος παντων
ναι απο προγραμματα pda δεν εχω ιδεα.....
και με ολο το θαρος αν δεν εχεις αντιρηση να συνεχισουμε την (ομορφη) κουβεντα..
Συμφωνω ( απο οτι εχω καταλαβει να εχει συμβει ) οτι επρεπε το PN να εχει βγει το καλοκαιρι..... παντως πρεπει νομιζω να παραδεχτεις οτι τα +50 ευρω περιπου δηλ το 1/3 της αξιας για ενα ολοκαινουργιο και ολοκληρο προγραμμα ( οχι σαν το update των windows 95 απο 3.11, θυμασαι?) + τις δωρεαν αναβαθμισεις χαρτων ε, δεν ειναι κι' ασκημα....
Δεν σου κρυβο βαιβεα οτι το σχολιο για τα πλυμηρισμενα καταστηματα με dest3 με προβληματισε.....
Να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι αγόρασα το Destinator3 με acer n35 πριν 2 εβδομάδες έχοντας ξοδέψει περισσότερο από το μισό δώρο Χριστουγέννων μόνο γιαυτό, και μαθαίνω τώρα ότι θέλει αναβάθμιση κλπ κλπ.
Στο Πλαίσιο που το πήρα μου είπαν ότι έχει δωρεάν αναβάθμιση χαρτών Ελλάδος και δωρεάν χάρτες Ευρώπης.
Δυστυχώς μη έχοντας άλλα χρήματα να διαθέσω, "σπρώχνομαι" να ψάξω να βρω cracked υλικό...
Είναι κρίμα πάντως ρε παιδιά... 15 μέρες είναι αυτές... Τι να πω... :?
Να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι αγόρασα το Destinator3 με acer n35 πριν 2 εβδομάδες έχοντας ξοδέψει περισσότερο από το μισό δώρο Χριστουγέννων μόνο γιαυτό, και μαθαίνω τώρα ότι θέλει αναβάθμιση κλπ κλπ.
Στο Πλαίσιο που το πήρα μου είπαν ότι έχει δωρεάν αναβάθμιση χαρτών Ελλάδος και δωρεάν χάρτες Ευρώπης.
Δυστυχώς μη έχοντας άλλα χρήματα να διαθέσω, "σπρώχνομαι" να ψάξω να βρω cracked υλικό...
Με "cracked" υλικό, μάλλον θα έχεις και "cracked" λειτουργικότητα. :lol:
Καλως ή κακως - ο καθενας οπως νομιζει- το cracked D3 σχεδον σε κανεναν δεν δουλεψε σωστα πανω απο καποια λεπτα διαδρομης
Είναι λίγο σκληρό αυτό που θα πω αλλά οι πωλητές του Πλαισίου θα έπρεπε να είναι λίγο καλύτερα ενημερωμένοι. Ειδικά το Acer n35 είναι ένα σύστημα που έρχεται με προφορτωμένο το Destinator σε πολύ καλή τιμή χονδρικής χωρίς το προϊόν αυτό να έχει την ανάλογη μέριμνα υποστήριξης από τους εισαγωγείς του. Όσο για τους δωρεάν χάρτες Ευρώπης, αν το είπαν είναι καθαρό ψέμα. Εμείς πάντως ενημερώνουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη για το πως έχουν τα πράγματα και προειδοποιούμε τον κόσμο για την νέα έκδοση του PN. Επισημαίνω τέλος ότι ο οικονομικός υπολογισμός που κάνεις δεν απόλυτα σωστός. Εάν είχε κυκλοφορήσει μέσα στις γιορτές το PN να είσαι σίγουρος ότι δεν θα το είχες βρει στην τιμή που αγόρασες το D3. Το PN με PDA αποκλείεται να κυκλοφορήσει σε τιμή χαμηλότερη των 500 ευρώ οπότε και με την αναβάθμιση μάλλον κερδισμένος βγαίνεις. Εμείς πάντως ως NGI θα κερδίζαμε περισσότερα αν είχε κυκλοφορήσει το PN γιατί έχουμε μειώσει κάτω από το μισό τις απαιτήσεις μας στα πακέτα τις αναβάθμισης, ενώ οι χάρτες είναι ακριβώς οι ίδιοι. Το να δίνει κανείς ένα νέο προϊόν του (τους χάρτες) πριν καλά καλά κυκλοφορήσουν μισοτιμής δείχνει πιστεύω μια εκτίμηση προς τους πελάτες μας !
Φίλε μου maximi01 συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά εάν γνώριζα για το επερχόμενο Destinator PN και ότι οι νέοι χάρτες θα είναι μόνο γι' αυτό, σίγουρα θα περίμενα 15-20 μέρες για να το πάρω με το νέο λογισμικό και τους νέους χάρτες.
Το ίδιο πιστεύω θα έκαναν και οι χιλιάδες αγοραστές της περιόδου των Χριστουγέννων. Και βέβαια θα γλίτωνα και τον κόπο του κατέβασε, αναβάθμισε, κλπ, κλπ.
Το ξέρετε ότι το πακετάκι που αγόρασα είχε χάρτες Q1.2004? Επίσης η τελευταία έκδοση χαρτών στο site σας που κατέβασα είναι η Q1.2005! Αυτό σημαίνει ότι είναι του πρώτου τριμήνου 2005, ενώ τώρα τελειώνει και το 4ο τρίμηνο του 2005! Μήπως τυχαία δεν έγινε αναβάθμιση των χαρτών εδώ και ένα χρόνο, αλλά θα βγουν μαζί και μόνο με το PN?
Λυπάμαι παιδιά γιατί όταν είναι να βγει νέα έκδοση Windows βουίζει όλος ο τόπος καιρό πριν, ενώ με το Destinator 3 και την αλλαγή σε PN κανείς δεν ήξερε τίποτα (εννοώ τους πωλητές στα καταστήματα λιανικής). Οπότε πώς να πάρει χαμπάρι ο υποψήφιος αγοραστής και να περιμένει τη νέα έκδοση? :?
Φιλε anzac δυδτυχως επεσες στην περιπτωση ( οπως και στην διαφημηση) οπου οι πωλητες το μονο που ξερουν απο το προιον ειναι η τιμη του.....
Οι κυριοι της NGI εχουν σταματισει πολυ κοσμο, εδω και αρκετο καιρο, που περασε απο εδω μεσα απο το να παρουν το D3... πιστεψε με.....
50 ευρω ειναι 50 ευρω δεν το αμφισβητω.... δεν εχω κανενα δεντρο στον κυπο μου να κοβω 100ευρα :) :) :) :)
Όταν έκανα κριτική για το Acer μεταξύ άλλων είχα και αυτό υπόψη μου. Ετοίμασαν ένα bundle λόγω αδράνειας με παλαιούς χάρτες και αν δεν είχαμε μπει στον κόπο να ανοίξουμε ειδικό λογαριασμό για download το πρόβλημα των αγοραστών θα ήταν πολύ σοβαρό (και του προϊόντος φυσικά).
Το ότι δεν κυκλοφόρησε μέσα στον χρόνο άλλη έκδοση χαρτών δεν οφείλεται σ’ εμάς. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και επειδή κάνουν compile χάρτες για όλο τον κόσμο, έχουμε χαμηλή προτεραιότητα. Αλλού αναφέρω ότι χρειάστηκε να κάνουμε και ταξίδι ειδικό για να εξασφαλίσουμε την νέα έκδοση. Το ότι συνέπεσε με το PN είναι καθαρά τυχαίο. Αν γινόταν όλα όσο γρήγορα θέλαμε πολύ πιθανόν να είχε συμπέσει η έκδοση Q1.2005 με το PN !. Για τους πωλητές συμφωνώ μαζί σου ότι θα έπρεπε να έχουν καλύτερη ενημέρωση, αλλά υποθέτω ότι έχουν τόσα προϊόντα να παρακολουθήσουν που σίγουρα πιάνονται αδιάβαστοι. Στον τομέα αυτό τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί πρέπει να παίξουν και τον ρόλο του συμβούλου. Εμείς πάντως σας ενημερώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
Με "cracked" υλικό, μάλλον θα έχεις και "cracked" λειτουργικότητα. :lol:
Ean diamorfw8ei klima zhthshs, 8a triboyme ta matia mas...
Exw ena parapono to opoio syndeetai kai me thn teleytaia parathrhsh moy. Proswpika den me enhmerwse kanenas oti 8a prepei na meinw me to D3 sto xeri meta apo 6 mhnes poy to agorasa. Nwritera eixa hdh agorasei ena allo programma, to opoio htan poly kako. 250 + 200 + 50(?) mas kanoyn 500 E se ena molis xrono. Oyte kanena logistiko th Singular na agoraza.
8a moy peite oti edw h NGI exei limited ey8ynh. Swsta...den mporw na diafwnisw. Alla edw erxetai h swsth politikh kai ey8ynh mias etaireias gia na yposthri3ei ton kosmo poy plhrwse 200(?) E.
Kai mh me kakisete gia ta grafomena moy. Oi ypoloipoi poy den paraponioynte mporei na exoyn thn oikonomikh anesh. Egw den thn exw.
Ara loipon me ma8hmatikh akribeia odhgoymai sthn apofash na mhn 3anagorasw software. Sthn Ellada tipota (kata th gnwmh moy panta) den leitoyrgei swsta. Kalytera clopyright kai as mh doyleyei kai kala.
Κατ’ αρχάς παράκληση να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι πολύ κουραστική η ανάγνωση με αυτή την γραφή ! Απαντώ
Πρώτον, η NGI δεν ευθύνεται για την κακή ποιότητα των προϊόντων άλλων εταιριών.
Δεύτερον, από που αγόρασες το D3 200 ευρώ; Η τιμή του είναι 155 άντε 160 το πολύ.
Τρίτον, όπως παρατηρούν και άλλοι προηγουμένως, το πρόγραμμα που αγόρασες έστω και με 200 ευρώ λειτουργεί μία χαρά και με σωστούς χάρτες. Όταν το αγόρασες κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι η NGI την επόμένη δεν θα χρεοκοπούσε και δεν θα υπήρχαν επόμενες εκδόσεις. Κατά την άποψή σου λοιπόν με τα 200 ευρώ έχεις την απαίτηση στο διηνεκές, δύο, τρία τέσσερα.... (?) χρόνια να παίρνεις αναβαθμίσεις οι οποίες για να δημιουργηθούν απαιτούν επενδύσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για να μην πω εκατοντάδων χωρίς το παραμικρό κόστος. Ενδιαφέρουσα άποψη με την διαφορά ότι αποτελεί το κλασσικό επιχείρημα όσων θέλουν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να χρησιμοποιήσουν κλεψίτυπα. Η τίμια αντιμετώπιση εκ μέρους σου αν θεωρείς εξοργιστική την στάση μας είναι να καταγγείλεις το προϊόν μας και να μην το ξαναχρησιμοποιήσεις. Όχι να προσπαθήσεις να «κλέψεις» τις νέες εκδόσεις. Δεν το βρίσκεις υποκριτικό ; Στο κάτω κάτω την έκδοση που έχεις μπορείς να την χρησιμοποιείς στο διηνεκές και είναι καλύτερη από αρκετά άλλα προϊόντα
εχω τους χαρτες ευρωπης αγορασμενου μεσο ιντερνετ ξερεται αν εχουν βγει ενημερωσεις. τους ενεργοπηοιησα αρχες οκτωμβριου περιμενω και pn θα παιζουν ολα αυτα?
Den 8a soy apanthsw se ayto to epipedo. Kai kalo 8a htan na prosexeis ligo perissotero tis ekfraseis soy. Opoios ekneyrizetai mallon exei adiko.
8a se parakaloysa na 3anadiabaseis to post moy kai na apanthseis sta erwthmata moy, giati mono ayto den ekanes.
P.S. Kai allo ena erwthma : Giati den etoimase xartes h etaireia gia to D3 opws logika 8a eprepe? Mhpws gia na "anagkasei: oloys na agorasoyn to kainoyrgio?
P.S2. Poia etaireia petaei sta axrhsta thn yposthri3h enos software molis bgei h nea ekdosh? Kammia.
Δηλωνω εξ' αρχης οτι δεν θελω να μπλεξω στην αντιπαραθεση μεταξυ της NGI και οποιων πελατων ειναι/νιωθουν ( κρατατε οτι ταιριαζει στις αποψεις σας) αδικημενοι/ριγμενοι/εξαπατημενοι ( ομοιως)
Ρωταω ομως, αν ΔΕΝ υπηρχε αυτο το forum οπου η εταιρεια σας δινει την δυνατοτητα να επικοινωνηται μαζι της αμεσωτατα, τι θα κανατε και που και πως θα διαμαρτυρωσασταν δικαια ή αδικα δεν ειναι δουλεια μου να το εξετασω....
Ειτε σας αρεσει ειτε οχι η πραγματικοτητα ειναι αυτη. Υπαρχει ενα τρεχων προιον το οποιο ειανι με την καλυψη που ειναι ( το d3 ) εκτος αν σας το πουλησαν οτι καλυπτει 100% ολλη την ελλαδα οποτε ναι τοτε εξαπατηθηκατε.. για δειτε αλλες εταιρειες που πουλανε τους χαρτες νομο-νομο ποσο τους πουλανε και για ποσους νομους εχουν....
Η NGI ειπε ξεκαθαρα εδω και καιρο "βγαινει καινουργια εκδοση" και μαλιστα οτι θα εβγαινε το καλοκαιρι :!: :!: :!: :!: μετα πηγε νοεμβρη και τωρα Ιανουαριο. Ολο αυτο τον καιρο οσοι ενδιαφερθηκαν για την αγορα αποτραπηκαν απο αυτη εκτος αν το ηθελαν ( δικαιωμα τους ) ντε και καλα ΤΩΡΑ
Αν κανεις δεν σας ενημερωσε απο τα "spupermarket" τυπου Πλαισιο κ.λ.π. δεν φταιει η NGI... στο κατω κατω της γραφης αναρωτηθηκατε ΠΟΤΕ αυτα τα super market εκαναν την προμηθεια? μηπως ηταν στην αρχη του χρονου γαι γι' αυτο οι χαρτες που δινουν ειναι του 2004???
Για σκευτητε το ΚΑΙ αυτο....
ρε παιδια να πουμε και το αλλο για εμας τους καλους ολα ενταξει ζοριζοντε λιγο οι καινουριοι που δεν εχουν τιποτα στα χερια τους
driver γραφε ελληνικα με κουραζεις
Έλεος!
Χαλαρώστε βρε... χρονιάρες μέρες!
Σχετικά με το θέμα... συμφωνώ με την τοποθέτηση του fokion!
Driver, άλλο θέμα η υποστήριξη κι άλλο οι νέοι χάρτες, υποστήριξη είναι να στο κάνουν να δουλέψει αν έχεις κάποιο πρόβλημα, δε νομίζω να μας το αρνηθούν με το που βγει το PN.
Πιστεύω ότι τσάμπα ανέβηκαν τα αίματα, γιατί ακόμα και όσοι γκρινιάζουν για την αναγκαιότητα αναβάθμισης στην PN, θα κατέληγαν να την κάνουν από μόνοι τους ακόμα και αν έπαιζαν στο 3 οι νέοι χάρτες (καλά θα ήταν βέβαια, αλλά αν είσαι στο χώρο της πληροφορικής -ειδικά B2B- δε θα είχες και πολλές απαιτήσεις)! Αν το έχεις δει να δουλεύει live (το είδα χθες σε ένα tibo) θα το αναβαθμίσεις σίγουρα! :wink:
Έχοντας αγοράσει το mio μου πριν 5 μέρες δε νιώθω εξαπατημένος ούτε κορόιδο, γιατί ξέρω ότι αν το έπαιρνα με το PN θα το πλήρωνα ακριβότερα (όπως είπε και ο maximi01 πάνω από 500 ευρώ). Απλά περιμένω να δω τη νέα έκδοση ...και να δουλεύει σωστά! :wink:
Έλεος!
Χαλαρώστε βρε... χρονιάρες μέρες!
Σχετικά με το θέμα... συμφωνώ με την τοποθέτηση του fokion!
Driver, άλλο θέμα η υποστήριξη κι άλλο οι νέοι χάρτες, υποστήριξη είναι να στο κάνουν να δουλέψει αν έχεις κάποιο πρόβλημα, δε νομίζω να μας το αρνηθούν με το που βγει το PN.
Πιστεύω ότι τσάμπα ανέβηκαν τα αίματα, γιατί ακόμα και όσοι γκρινιάζουν για την αναγκαιότητα αναβάθμισης στην PN, θα κατέληγαν να την κάνουν από μόνοι τους ακόμα και αν έπαιζαν στο 3 οι νέοι χάρτες (καλά θα ήταν βέβαια, αλλά αν είσαι στο χώρο της πληροφορικής -ειδικά B2B- δε θα είχες και πολλές απαιτήσεις)! Αν το έχεις δει να δουλεύει live (το είδα χθες σε ένα tibo) θα το αναβαθμίσεις σίγουρα! :wink:
Έχοντας αγοράσει το mio μου πριν 5 μέρες δε νιώθω εξαπατημένος ούτε κορόιδο, γιατί ξέρω ότι αν το έπαιρνα με το PN θα το πλήρωνα ακριβότερα (όπως είπε και ο maximi01 πάνω από 500 ευρώ). Απλά περιμένω να δω τη νέα έκδοση ...και να δουλεύει σωστά! :wink:
Πολύ καλά τα λές ! :)
εχω τους χαρτες ευρωπης αγορασμενου μεσο ιντερνετ ξερεται αν εχουν βγει ενημερωσεις. τους ενεργοπηοιησα αρχες οκτωμβριου περιμενω και pn θα παιζουν ολα αυτα?
Αναβαθμίσεις για Ευρωπαϊκούς χάρτες δεν υπάρχουν. Παρ' όλα αυτά οτιδήποτε έχει ενεργοποιηθεί στο Destinator 3 θα λειτουργεί και στο PN.
Τελικά κάνουμε όλοι σαν μικρά παιδιά πήραμε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα (destinator 3) και μόλις μάθαμε ότι θα βγει κάτι καινούργιο δεν κρατιόμαστε για να το αποκτήσουμε.
Τώρα για το θέμα τις αναβάθμισης από D3 σε PN αν παίρναμε ένα pc με windows 98 και μετά από λίγους μήνες έβγαιναν τα Xp θα μας τα έδιναν τσάμπα; δεν νομίζω, ούτε θα έλεγε κανένας ότι τον εξαπάτησαν. Επίσης δεν πιστεύω να ξέρουν και οι υπάλληλοι του κάθε καταστήματος ποτέ πρόκειται να βγουν καινούργια προγράμματα και ιδικά σε αυτών τον τομέα που είναι κάτι εξειδικευμένο.
Τέλος θέλω να πω ότι εγώ προσωπικά δεν το μετάνιωσα για την αγορά μου, θέλω να συγχαρώ την NGI για την πολύ καλή δουλειά και ανυπομονώ και εγώ για την εμφάνιση του PN στην αγορά (το καινούργιο παιχνιδάκι).
Απλά για την πληροφόρηση σας γιατί θα έχετε και άλλα κρουσματα από το Πλαίσιο. Μόλις εχθές έλαβα email απο το Β2Β του πλαίσιου που με ενημερώνουν για την ειδική προσφορά που έχουν MIO + D3 στην τιμή των 335,00€ +ΦΠΑ. (399,ο00€ με ΦΠΑ). Ενοείται ουτε κουβέντα για τους νέους χάρτες που δε θα τρέχουν.
Mitac Mio 168 είναι το πιο ολοκληρωμένο φορητό σύστημα πλοήγησης ιδανικό για το αυτοκίνητο ,την μοτοσικλέτα, την απλή βόλτα σας ακόμα και το σκάφος σας, πλήρως ενημερωμένο με Ελληνικούς χάρτες, δίνοντας σας παράλληλα τις εξαιρετικές δυνατότητες ενός υπολογιστή παλάμης. Συνδυάζει μοναδικές ιδιότητες όπως:• Εύχρηστο περιβάλλον λειτουργίας• Ηχητικές οδηγίες οδήγησης στα Ελληνικά για εύκολη πλοήγηση• Αποτύπωση της διαδρομής σε οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας• 25.000 σημεία ενδιαφέροντος από την μεγάλη βάση δεδομένων που διαθέτει (ξεχοδοχεία, βενζινάδικα, φαρμακεία, εκκλησίες , ΑΤΜ, θέατρα, κινηματογράφους κλπ )• Όλα τα απαραίτητα προγράμματα και εργαλεία ενός υπολογιστή χειρός, όπως Word, Excel με Ελληνικούς χαρακτήρες, Outlook , E-mail, Επαφές, Hμερολόγιο, Τηλεφωνικό Κατάλογο, αλλά και παιχνίδια, μουσική, video
Φίλε DILYK καλημέρα.
Σου διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια. Βεβαίως και δεν μας χάρισε η Microsoft τα ΧΡ όταν αντικατέστησαν τα 98. Η υποσήριξη όμως για τα 98 σηνεχίζει ακόμα και σήμερα.
Φίλος, εμπορικό στέλεχος εταιρείας, που μου τηλεφώνησε προχθές χαρούμενος για να μου πει ότι αγόρασε και αυτός το ΜΙΟ 168+Dest3 για το οποίο είχε ακούσει τα καλύτερα λόγια απο εμένα σε συζητήσεις μας (για το Dest3 και τους χάρτες), έγινε έξαλος όταν του είπα ότι δεν υποστηρίζεται πλέον.
Και η θέση μου οτι ακόμα και από οικονομικής πλευράς τον συμφέρει διότι με την αναβάθμιση θα αποκτήσει το νέο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή από την κανονική, δεν τον έπεισε. Επέμενε ότι σαν καταναλωτής ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ. Εκεί είναι το θέμα. Η ηθική τάξη.
"Τώρα εσένα αυτό σε μάρανε;" θα βρεθούν αρκετοί να μου πούν. Και ίσως να έχουν και δίκαιο. Όμως αφού έχουμε το forum να μη γρινιάξουμε λίγο... Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να βγεί το καινούριο. Μετά όλα θα ξεχαστούν.
Αλήθεια, εταιρεία της Θεσσαλονίκης που μέχρι πριν από λίγο διέθετε δικό της προϊόν στην αγορά με διαφορετικούς χάρτες και αρκετά προβλήματα, τον τελευταίο καιρό διακινεί το πακέτο ΜΙΟ+Dest3+χάρτες NGI. Μήπως αυτό, μαζί με την υπερδιάθεση του ίδιου πακέτου από όλα σχεδόν τα πολυκαταστήματα κατα την διάρκεια των εορτών, έχει καμιά σχέση με τις καθυστερήσεις;........
Και εγώ στην θέση σας την ίδια σκέψη θα έκανα. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην απίστευτη ζήτηση σε διεθνές επίπεδο σε dedicated συστήματα και στο backlog που έχει δημιουργηθεί στο R&D της Destinator. Απλώς τα καταστήματα δεν θέλουν να περάσει η περίοδος αυτή αρνούμενοι να πουλήσουν ! Υπάρχει ζήτηση και αυτοί αναταποκρίνονται με ότι έχουν διαθέσιμο.
Ειλικρινά εμείς θα θέλαμε όσο δεν φαντάζεστε να είχε κυκλοφορήσει το PN και να είχε λήξει όλη αυτή η συζήτηση.
ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
Με τους ενημερωμένους χάρτες της NGI μπορείτε να πλοηγηθείτε σε όλη την χώρα εύκολα και αξιόπιστα με οπτική και φωνητική υποστήριξη, 25.000 σημεία ενδιαφέροντος και δωρεάν αναβαθμίσεις.
Με το λογισμικό Destinator 3 έχετε αξιόπιστη και γρήγορη ενημέρωση για ολόκληρη την Eυρώπη (με ένα μικρό επιπλέον κόστος).
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=42280161&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=1&Product_Id=270946&Merchant_Id=1&sts_cid=3
1. ΛΟΓΙΚΟ κάποιος που το αγοράσει σήμερα οταν διαβάσει για την δωρεάν αναβάθνιση να έχει παράπονα
2. ΛΟΓΙΚΟ επίσεις να έχει παράπονο όταν διαφημίζονται χάρτες ευρώπης με μικρό επιπλέον κόστος (150 ευρρώ ειναι 30%)
Δε λέω οτι φταίει η NGI για την πολιτική του ΠΛΑΙΣΙΟΥ ή για τους πωλητές του. Το αναφέρω γιατί αε λίγο θα έχετε και άλλο κόσμο παραπονούμενο για τα 2 πιο πάνω
Από ότι κατάλαβα από το λίγο χρόνο που παρακολουθώ το forum υπάρχει και διάθεση και προσπάθεια για την καλλίτερη δυνατή εξυπηρέτηση.
Ειναι κρίμα να " τ ακούτε" για σφάλματα ή κακές τακτικές συνεργατών ή μεταπωλητών σας
Θα ήθελα και εγώ να διαμαρτυρηθώ για την πολιτική της NGI στο θέμα με τους χαρτες.Εγω δεν έχω πρόβλημα να αναβαθμίσω το D3 σε PN , άσχετα αν δεν τρέχει στο Jasjar για το οποίο σίγουρα δεν φταίει η NGI. To ζήτημα για μένα είναι ότι η NGI μας έλεγε ότι θα έχουμε κάλυψη 90% στο τέλος του χρονου.Πουθενα δεν ανέφερε ότι οι χάρτες δεν θα τρέχουν στο D3.Φιλη μου αγόρασε το MIO μετά από δικές μου συμβουλές και τώρα θα πρέπει να καταβάλλει και αλλά χρήματα για να μπορεί να αναβαθμίσει τους χαρτες.Γιατι λοιπόν κύριοι της NGI δεν μας το λέγατε από την αρχή ότι οι καινούργιοι χάρτες δεν θα είναι συμβατοί με το D3;Αν δεν το γνωρίζατε τότε θα πρέπει να μάθετε να κάνετε καλύτερα την δουλειά σας και να έχετε καλύτερη πληροφορηση;Αν το γνωρίζατε νομίζω ότι αυτό λέγεται εξαπάτηση.
Θα ήθελα και εγώ να διαμαρτυρηθώ για την πολιτική της NGI στο θέμα με τους χαρτες.Εγω δεν έχω πρόβλημα να αναβαθμίσω το D3 σε PN , άσχετα αν δεν τρέχει στο Jasjar για το οποίο σίγουρα δεν φταίει η NGI. To ζήτημα για μένα είναι ότι η NGI μας έλεγε ότι θα έχουμε κάλυψη 90% στο τέλος του χρονου.Πουθενα δεν ανέφερε ότι οι χάρτες δεν θα τρέχουν στο D3.Φιλη μου αγόρασε το MIO μετά από δικές μου συμβουλές και τώρα θα πρέπει να καταβάλλει και αλλά χρήματα για να μπορεί να αναβαθμίσει τους χαρτες.Γιατι λοιπόν κύριοι της NGI δεν μας το λέγατε από την αρχή ότι οι καινούργιοι χάρτες δεν θα είναι συμβατοί με το D3;Αν δεν το γνωρίζατε τότε θα πρέπει να μάθετε να κάνετε καλύτερα την δουλειά σας και να έχετε καλύτερη πληροφορηση;Αν το γνωρίζατε νομίζω ότι αυτό λέγεται εξαπάτηση.
Ειλικρινά αδυνατώ να παρακολουθήσω τους συλλογισμούς σας, ειδικά όταν βασίζονται σε ανακριβείς πληροφορίες.
Ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου υποσχεθήκαμε πουθενά κάλυψη 90% μέχρι το τέλος του 2005. Παρόλα αυτά με κριτήριο τον πληθυσμό η κάλυψη του νέου χάρτη του PN θα πλησιάζει αυτό το ποσοστό. Με τα δικά μας κριτήρια πάντως ελπίζουμε την κάλυψη αυτή να την πετύχουμε στο τέλος του 2006 ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ. Σε κάθε περίπτωση όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γραφτεί σε καμιά συσκευασία ούτε έντυπο προϊόντος. Συζητούμε δηλαδή για πληροφορίες που έχουμε όλη την καλή διάθεση να μοιραζόμαστε μαζί σας σε forum χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι γι αυτό.
Το Jasjar δουλεύει μια χαρά με το D3 και τώρα χάρις σε κάποιες επεμβάσεις φίλων του forum και με PN σε VGA mode.
Τέλος επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι το γεγονός ότι οι νέοι χάρτες δεν έγιναν compile για D3 δεν εξαρτιόταν από μας και δεν είχε την παραμικρή σκοπιμότητα. Κλείνοντας συμφωνώ μαζί σου ότι ενδεχομένως δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι την κάνουμε τέλεια και είναι γεγονός ότι τελικός κριτής είστε εσείς που μπορείτε πολύ απλά να μην μας προτιμήσετε και να αγοράσετε ένα άλλο προϊόν.
Και μια τελευταία παρατήρηση για τα διαφημιστικά του ΠΛΑΙΣΙΟΥ και ενδεχομένως και άλλων καταστημάτων. Υποπτεύομαι ότι έχουν κάνει copy paste από κείμενα τα οποία έχουν γραφτεί πριν ένα χρόνο !
Ειλικρινά αδυνατώ να παρακολουθήσω τους συλλογισμούς σας, ειδικά όταν βασίζονται σε ανακριβείς πληροφορίες.
Ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου υποσχεθήκαμε πουθενά κάλυψη 90% μέχρι το τέλος του 2005. Παρόλα αυτά με κριτήριο τον πληθυσμό η κάλυψη του νέου χάρτη του PN θα πλησιάζει αυτό το ποσοστό. Με τα δικά μας κριτήρια πάντως ελπίζουμε την κάλυψη αυτή να την πετύχουμε στο τέλος του 2006 ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ. Σε κάθε περίπτωση όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γραφτεί σε καμιά συσκευασία ούτε έντυπο προϊόντος. Συζητούμε δηλαδή για πληροφορίες που έχουμε όλη την καλή διάθεση να μοιραζόμαστε μαζί σας σε forum χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι γι αυτό.
Το Jasjar δουλεύει μια χαρά με το D3 και τώρα χάρις σε κάποιες επεμβάσεις φίλων του forum και με PN σε VGA mode.
Τέλος επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι το γεγονός ότι οι νέοι χάρτες δεν έγιναν compile για D3 δεν εξαρτιόταν από μας και δεν είχε την παραμικρή σκοπιμότητα. Κλείνοντας συμφωνώ μαζί σου ότι ενδεχομένως δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι την κάνουμε τέλεια και είναι γεγονός ότι τελικός κριτής είστε εσείς που μπορείτε πολύ απλά να μην μας προτιμήσετε και να αγοράσετε ένα άλλο προϊόν.
Και μια τελευταία παρατήρηση για τα διαφημιστικά του ΠΛΑΙΣΙΟΥ και ενδεχομένως και άλλων καταστημάτων. Υποπτεύομαι ότι έχουν κάνει copy paste από κείμενα τα οποία έχουν γραφτεί πριν ένα χρόνο !
Για το τελος του 2005 ζηταω συγνωμη διοτι στο url
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=3&postdays=0&postorder=asc&start=60
ελεγε πιθανοτατα και δεν το θυμομουνα
Εγω δεν διαμαρτυρηθηκα για το Jasjar αν διαβασες σωστα το μηνυμα μου.Η ενσταση μου ειναι στο οτι δεν υπηρξε καμια ενημερωση εκ μερου σας οτι οι χαρτες δεν θα τρεχουν στο D3.Μονο κατοπιν ερωτησεων απο χρηστες το αναφερατε.Πιστευω οτι απο τη στιγμη που το ξερατε επρεπε να ενημερωθουμε
Επισης οι προτροπες του τυπου προτιμηστε αλλους αν δεν σας αρεσουμε ειναι εκ του ασφαλους αφου ολοι γνωριζουμε οτι δεν υπαρχει αλλο προιον με την καλυψη της Ελλαδας
Σχετικά με τη κάλυψη:
Είχα πει πριν το Πάσχα του 2004 ότι:
«Στην επόμενη έκδοση του Destinator (πριν το Πάσχα) θα καλυφθεί το 90% του κύριου οδικού δικτύου όπου θα εξαλείψει σχεδόν όλες αυτές τις περιπτώσεις.»
Όπως κι έγινε.
Σχετικά με τους χάρτες τις Ευρώπης:
Μπορείτε να παραγγείλετε με 100€ http://www.buygpsnow.com/item.aspx?itemid=447 χάρτες Ευρώπης με πλήρη συσκευασία (άρα δεν είναι το 30% της τιμής)
Σχετικά με τις δωρεάν αναβαθμίσεις του Χάρτη μας:
Θα συνεχίσει η παροχή δωρεάν αναβαθμίσεων του χάρτη μας (κάτι που δε γίνεται πουθενά στο κόσμο). Η καλοκαιρινή έκδοση του Χάρτη μας θα είναι διαθέσιμη απλά με ένα downloading, όπως γινόταν μέχρι τώρα για το Destinator 3 μιας και δεν θα χρειαστεί αναβάθμιση λογισμικού.
Σχετικά με το νέα PDAs (π.χ. HP 6515, αυτά με mobile 2005, κλπ.) προσπαθούμε άμεσα να σας πληροφορήσουμε και να σας υποστηρίξουμε μέσα από το forum μας. Ποτέ δεν έχουμε αποκρύψει καμία πληροφορία.
Θα ήθελα να τονίσω ότι η πολιτική της NGi είναι να έχετε την πιο αξιόπιστη πλοήγηση στην Ελλάδα με τη μικρότερη δυνατή τιμή.
Θα συνεχίσει η παροχή δωρεάν αναβαθμίσεων του χάρτη μας (κάτι που δε γίνεται πουθενά στο κόσμο). Η καλοκαιρινή έκδοση του Χάρτη μας θα είναι διαθέσιμη απλά με ένα downloading, όπως γινόταν μέχρι τώρα για το Destinator 3 μιας και δεν θα χρειαστεί αναβάθμιση λογισμικού.
Δηλαδή όλοι εμείς θα μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε με το D3 που έχουμε?
Αν είναι έτσι τότε δεν έχω παρά να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω :)
Όταν δεν θα υπάρχει αναβάθμιση λογισμικού (π.χ. καλοκαίρι 2006) απλά θα κάνετε downloading του χάρτη.
O χάρτης 2005.Q4 θα λειτουργεί μόνο σε PN το οποίο θα μπορείτε να το αγοράσετε στην προνομιακή τιμή των 49 € με ΦΠΑ.
Οι χρήστες που δεν έχουν αγοράσει το Destinator 3 θα καταβάλουν 169 € για να αγοράσουν το ίδιο προϊόν.
Φίλε zeppelin είχα την εντύπωση πως είχε αναφερθεί παλιότερα πως θα παρέμενε η υποστήριξη με χάρτες για το D3.
Αν δεν υπάρχει υποστήριξη πιστεύω πως θα έπρεπε η εταιρεία σας να κάνει κάτι ακόμα καλύτερο από τα 49? το οποίο θα ήταν και πολλή καλή κίνηση για να προωθήσει και τα πακέτα του D3 που έχουν απομείνει στα καταστήματα και έτσι να μην υπάρχουν και φαινόμενα ελλιπής ενημέρωσης των αγοραστών προκείμενου να πουλήσουν όσα πακέτα με D3 τους έχουν απομείνει και τελικά να είναι εκτεθειμένη η εταιρεία σας.
Όταν οι περισσότεροι πήραμε κάποιο πακέτο και πληρώσαμε για destinator και palm ένα ποσό 450 με 500 euro με υποτιθέμενη υποστήριξη και μετά μαθαίνουμε ότι αν δεν δώσουμε και αλλά χρήματα για την αναβάθμιση δεν υπάρχει υποστήριξη για τους χάρτες υπάρχει κάθε δίκιο για παράπονα.
Αν η εταιρεία πει για παράδειγμα πως για όσους πήραν (πάρουν) το D3 ένα για ένα εξάμηνο πριν την εμφάνιση του PN δωρεάν η έστω για 10 με 20 euro θα υπάρχει πιο θετικό κλήμα και θα υπάρχει και πιο ομαλή κίνηση του προϊόντος σας.
Φυσικά όλα αυτά είναι θέμα marketing και πιστεύω πως το αντίστοιχο τμήμα της NGI θα τα έχει σκεφτεί και θα τα λάβει υποψιν της, αφού πιστεύω πως αυτό το forum είναι η καλλίτερη ευκαιρία για να βλέπεται τις αντιδράσεις του κόσμου και να καθορίζετε την αντίστοιχη πορεία προώθησης κάθε προϊόντος.
Τέλος σίγουρα όλοι εδώ εκτιμούμε την ύπαρξη αυτού του forum και για τον χρόνο που αφιερώνετε για να απαντάτε και να μας στηρίζετε στις απορίες μας, δείχνει μια εταιρεία που έχει την διάθεση να στηρίξει τους πελάτες τις.
Επισης οι προτροπες του τυπου προτιμηστε αλλους αν δεν σας αρεσουμε ειναι εκ του ασφαλους αφου ολοι γνωριζουμε οτι δεν υπαρχει αλλο προιον με την καλυψη της Ελλαδας
Μια επιπλέον απόδειξη ότι ενδιαφερόμαστε για σας και για την γνώμη σας
Παρόλο που αυτή την στιγμή θα μπορούσαμε πράγματι να κινηθούμε εκ του ασφαλούς (ακόμη και σε θέματα τιμών) προσπαθούμε να έχετε ενημέρωση, υποστήριξη και στα πλαίσια του δυνατού και καλές τιμές (όχι δηλαδή μονοπωλιακές).
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να κάνω ορισμένες διευκρινήσεις σχετικά με την αντιπροσώπευση – υποστήριξη της Destinator στην Ελλάδα που είμαι σίγουρος ότι αγνοείτε.
Η NGI έχει απ’ ευθείας σύμβαση συνεργασίας και προμηθεύει τους Ελληνικούς χάρτες στην Destinator Technologies η οποία και τους ενσωματώνει στο λογισμικό της. Στην συνέχεια η Destinator Technologies το προωθεί στην Ελληνική αγορά με δύο επίσημους distributors: την Wackenhut Telematix S.A. και την MLS Πληροφορική ! Η τελευταία μάλιστα αντικατέστησε το δικό της προϊόν πλοήγησης (MLS Navigator) με το Destinator, το οποίο ονόμασε MLS Destinator και το οποίο πλέον προωθεί δυναμικά στο δίκτυό της. Επομένως η NGI δεν έχει κέρδος ούτε από την αντιπροσώπευση ούτε από την υποστήριξη του Destinator. Επίσης σχετικά με την πολιτική τιμών και το marketing, επίσημα την ευθύνη την έχουν οι δύο distributors. Η NGI μπορεί μόνο να την επηρεάσει, όχι όμως και να επιβάλλει τις τελικές αποφάσεις.
Τρανή απόδειξη είναι η ιστορία της αναβάθμισης. Εξηγώ:
Η τιμή της αναβάθμισης καθορίστηκε, μετά από ισχυρές πιέσεις που ασκήσαμε, σε τόσο χαμηλά επίπεδα (καλύπτει δηλαδή μόνο πολύ βασικά κόστη) που δεν συνέφερε κανένα από τους δύο distributors να αναλάβουν την προώθηση και διανομή της !. Για τον λόγο αυτό και μόνο αποφασίστηκε, την διανομή να την αναλάβει αποκλειστικά η NGI! Πράγματι αφαιρώντας τον ΦΠΑ και το κόστος διαχείρισης της διανομής, η αξία του προϊόντος είναι σχεδόν μηδενική. Για ένα προϊόν μάλιστα του έχει πολύ υψηλό κόστος παραγωγής.
Σχετικά τέλος με το θέμα εξαπάτησης των πελατών μας. Από τον Ιούνιο, μόλις το μάθαμε, είχαμε αναγγείλει την επικείμενη άφιξη του PN, και από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν και εμείς το μάθαμε, σας πληροφορήσαμε με τα μέσα που διαθέταμε (forum) ότι η νέα έκδοση των χαρτών δεν θα υποστήριζε το D3. Το ότι η πληροφορία αυτή δεν έφθασε στον τελευταίο πωλητή κάθε καταστήματος, ή το ότι αυτός δεν σας την μετέφερε, είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί κανείς. Προσωπικά θα ήθελα να υπήρχε η δυνατότητα, όσοι το προμηθεύτηκαν πολύ πρόσφατα, και εδώ επίσης θα άρχιζε μία ατέρμων συζήτηση του τύπου: όχι ένας μήνας αλλά δύο, όχι δύο αλλά τρεις κλπ να πληρώσου μόνο το κόστος διανομής. Αλλά πιστέψτε με πάλι θα υπήρχαν δυσαρεστημένοι. Και κάτι ακόμη. Ποια εταιρία συζητάει δημόσια με τους πελάτες της τα επιχειρηματικά της σχέδια και την πολιτική της; Αυτό δεν είναι ένδειξη εκτίμησης των πελατών της;
Το PN είναι ένα νέο ιδιαίτερα βελτιωμένο προϊόν και με σημαντικά βελτιωμένους χάρτες (περιλαμβάνουν μεταξύ άλλον το οδικό δίκτυο 50 πόλεων). Πιστεύουμε ότι όσοι εκτιμούν τις προθέσεις μας, την δουλειά μας και πιστεύουν ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα βγουν κερδισμένοι με αυτά που σκοπεύουμε να τους προσφέρουμε να μας υποστηρίξουν στην προσπάθεια αυτή.
Εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2006 σε όλους, φίλους και εχθρούς.
Πιστεύω πως εχθροί σας είναι μόνο αντίπαλες εταιρείες που θα σκάνε που έχετε το καλύτερο προϊόν στην αγορά, Εδώ πιστεύω πως είμαστε όλοι φίλοι που προσπαθούμε ο καθένας από την πλευρά του να κάνουν κάτι πολλή καλό να γίνει ακόμα καλύτερο.
Για την καλή δουλεία, σας αξίζουν συνχαριτηρια το d3 είναι πολλή καλύτερο από ότι περίμενα όταν το αγόρασα, έχετε κάνει απίστευτη δουλεία (τουλάχιστον για Αττική που το έχω δουλέψει εγώ).
Αν πράγματι με την νέα έκδοση έχουμε και 50 πόλεις πιστεύω πως θα αξίζουν τα χρήματα τις αναβάθμισης (ένα euro η πόλη)
Α και μια σημείωση, Αν μπορείτε να σημειώνετε κάπως τους χωματόδρομους, με πήγε από Μελίσσια Πικέρμι από κάτι δρόμους στο Ντραφι και σε ένα τμήμα για ένα χιλιόμετρο περίπου είχε χωματόδρομο με αρκετά νεροφαγώματα που κάποια από αυτά μόνο με ψηλό αυτοκίνητο και στο διαγώνιο μπορούσες να τα περάσεις (τελικά η εμπειρία του χαμηλωμένου αυτοκινήτου στο παρελθόν σε κάνει να μπορείς να πας με ένα συμβατικό σε σημεία που πολλοί πιστεύουν πως μόνο ένα 4χ4 μπορεί να πάει χι χι χι)
Αυτά, Καλή Χρονιά σε όλους
Τι να πω και εγω που την πατησα .Αγορασα Το MIO 168 599E απο το Καρφουρ , ιδια τιμη ειχε και το πλαισιο τοτε και μιλαμε στις 25/10/05 , μετα απο 10 μερεs περιπου επεσε η τιμη του κατα 50Ε και τωρα πωλειται 444 E
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=56&Catalog_Id=1&Product_Id=270946&Merchant_Id=1
Γιατι τοση διαφορα??? :cry: :cry:
Και 316Ε http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=954
Χωρις το D3
Chris Lappas
31-12-05, 18:51
Υπάρχουν και χειρότερα. Το καλοκαίρι αγόρασα από το Πλαίσιο το MIO 168 + ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα πλοήγησης για 549 Ευρώ. Μετά από χρήση ενός μήνα όμως συνειδητοποίησα ότι το άλλο πρόγραμμα ήταν ουσιαστικά άχρηστο (ειδικά εκτός Αθήνας, καθώς δεν γράφει τα ονόματα χωριών και πόλεων αν δεν το βλέπεις στην μεγαλύτερη κλίμακα), και αναγκάστηκα να "σκάσω" ακόμα 159 Ευρώ για να αγοράσω το Destinator 3.
Πάντως, πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Zeppelin όταν μου εγκατέστησε το πρόγραμμα στα γραφεία της NGI με προειδοποίησε για την επικείμενη έλευση του PN και μου είπε ότι αν ήθελα θα μπορούσα να περιμένω να βγει το καινούργιο πρόγραμμα.
Τι να πω και εγω που την πατησα .Αγορασα Το MIO 168 599E απο το Καρφουρ , ιδια τιμη ειχε και το πλαισιο τοτε και μιλαμε στις 25/10/05 , μετα απο 10 μερεs περιπου επεσε η τιμη του κατα 50Ε και τωρα πωλειται 444 E
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=56&Catalog_Id=1&Product_Id=270946&Merchant_Id=1
Γιατι τοση διαφορα??? :cry: :cry:
Και 316Ε http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=954
Χωρις το D3
Καλησπέρα.
Εγώ πάλι το αγόρασα στις 26-11-05 στην τιμή των 477 ευρώ ( τελική με φπα , φουλ πακέτο) , πλαίσιο - eshop κτλ το είχαν 500~τόσο ( δεν θυμάμαι ακριβώς ).
Μέσω του www.skroutz.gr είχα βρεί την καλύτερη τιμή στην Ελλάδα και για την ακρίβεια στην Κρήτη ( www.hardshop.gr ) όπου και το παράγγειλα.
Μετά απο 2~3 μέρες βλέπω και εγώ να έχει πέσει κατά πολύ η τίμη σε Πλαίσιο - eshop κτλ.
Αρα οσο καλή τιμή και να βρούμε σε όλα τα είδη , η ισχύ της ειναι πολύ προσωρινή και οχι μόνο , μόλις τώρα βλέπω οτι και στο hardshop (http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=1387) ή τιμή έχει πέσει και άλλο 430,78 τελική , και σκέτο το ΜΙΟ 314,16 .
Αυτά και Καλή Χρονιά σε όλους .
Μπορείτε να παραγγείλετε με 100? http://www.buygpsnow.com/item.aspx?itemid=447 χάρτες Ευρώπης με πλήρη συσκευασία (άρα δεν είναι το 30% της τιμής)
το σχόλιο μου αναφερόταν στην εκφραση της διαφήμισης του πλαισίου. (με μικρό μόνο κόστος) Το λινκ παραπέμπει σε site των ΗΠΑ. η τιμή είναι 115,95$ + 19,20$ εξοδα μεταφοράς = 135,15$. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε είτε εμβαστικά bank transfer είτε το αυξημένο rate αν χρησιμοποιήσω πιστωτική κάρτα. Λόγω του οτι το ποσό ειναι πάνω απο 100$ και σε τρίτη χώρα πιθαννόν να χρεωθώ εξοδα εκτελωνισμού και φθσικά ΦΠΑ. Αν τα υπολογίσεις όλα αυτά και την τιμή του πακέτου (450 ?) βγαίνεις καπου στο 30 %.
Το αν συμφέρει κάποιον ειναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Εγώ έκρινα οτι το χρειαζόμουν και για το λόγο αυτό αγόρασα το πακέτο την Παρασκευή. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι η περιγραφή του ΠΛΑΙΣΙΟΥ ήταν σωστή. Όταν δε (ενεργόντας ως μη γνωρίζοντας τίποτα σχετικά με το θέμα) ρώτησα τον πωλητή αν θα έχω δωρεάν τους νέους χάρτες μου απάντησε φυσικά ναι. Χρειάστηκε να ψάξουμε μαζί το φόρουμ για να πειστεί οτι τα πράγματα είχαν λίγο διαφορετικά. Τα post μου δεν ήταν επικριτικά για την εταιρεία σας. Το αναφέρω άλλωστε καθαρά, το αντίθετο. Απλά οτι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει το site και θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων και θα απευθυνθεί σε εσάς.
Καλή χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και ευτυχία
Σχετικά με τη κάλυψη:
Είχα πει πριν το Πάσχα του 2004 ότι:
«Στην επόμενη έκδοση του Destinator (πριν το Πάσχα) θα καλυφθεί το 90% του κύριου οδικού δικτύου όπου θα εξαλείψει σχεδόν όλες αυτές τις περιπτώσεις.»
Όπως κι έγινε.
Σχετικά με τους χάρτες τις Ευρώπης:
Μπορείτε να παραγγείλετε με 100€ http://www.buygpsnow.com/item.aspx?itemid=447 χάρτες Ευρώπης με πλήρη συσκευασία (άρα δεν είναι το 30% της τιμής)
Σχετικά με το νέα PDAs (π.χ. HP 6515, αυτά με mobile 2005, κλπ.) προσπαθούμε άμεσα να σας πληροφορήσουμε και να σας υποστηρίξουμε μέσα από το forum μας. Ποτέ δεν έχουμε αποκρύψει καμία πληροφορία.
Θα ήθελα να τονίσω ότι η πολιτική της NGi είναι να έχετε την πιο αξιόπιστη πλοήγηση στην Ελλάδα με τη μικρότερη δυνατή τιμή.
τελικά εκεί που λέω πως κατάλαβα πέντε πράγματα,καταφέρνετε και μου δίνετε το ..λίγο μυαλό που μου απέμεινε στο ...χέρι!!!
αντε απ την αρχή πάλι...!!
1. εμείς που έχουμε το dest 3 αν δεν άγοράσουμε την αναβάθμηση,θα μπορούμε να το λειτουργούμε όπως τώρα?
2. εμείς που έχουμε το dest 3 και θέλουμε να το αναβαθμίσουμε σε ΡΝ θα αγοράσουμε απλά την αναβάθμιση (περίπου 50 ευρόπουλα) και μετά όλα οκ?
για ...φέξτε μας λίγο βρε παιδιά γιατί λόγω ηλικίας τώρα τελευταία κάνω παρεα μ εκείνον τον γερμαναρά τον , πως τον λένε , α ναι , τον αλτσχάημερ...!
1. Θα μπορείτε να χρησιμοποιείται το Destinator 3 με τους τρέχοντες χάρτες 2005.Q1
2. Με 49€ θα αγοράζετε μία άδεια χρήσης του Destinator PN με τους νέους χάρτες 2005.Q4. Η κανονική τιμή του ίδιου προϊόντος θα είναι 169€
1. Θα μπορείτε να χρησιμοποιείται το Destinator 3 με τους τρέχοντες χάρτες 2005.Q1
2. Με 49? θα αγοράζετε μία άδεια χρήσης του Destinator PN με τους νέους χάρτες 2005.Q4. Η κανονική τιμή του ίδιου προϊόντος θα είναι 169?
Θαυμάζω την υπομονή σου zeppelin . :o
kalhmera,einai enas katoxos toy mio168 me ton D3 to agorasa 27/12/05 gnhsio logo oti den mou kanei to poulaw endiaferetai kaneis? to thlefwno mou einai: 6973355735 nikos.
να κατευθύνουμε τα πυρά μας εκεί που πρέπει - destinator tech δηλαδή
1) δεν έχει ξαναγίνει ΠΟΤΕ παράτημα κάποιου major version (που η αλλαγή του προϋποθέτει κόστος) σε βάρος νέου major version απότομα... γίνεται μεν αλλά "μαλακά" - το αγαπημένο παράδειγμα που είπατε περί windows όπως είπε κι άλλος, ήταν άτοπο μια και ακριβώς η ίδια διαβολική MS, τουλάχιστον εκεί είναι άπαιχτη... η υποστήριξη των Win98 σταματά νομίζω τον... Απρίλιο που μας έρχεται (δηλ. 9 χρόνια μετά την παρουσίαση τους αν υπολογίζω σωστά)... τα XP θα έχουμε ασπρίσει όταν σταματήσουν να υποστηρίζονται (όσοι δεν έχουμε ασπρίσει ακόμα) και ας βγαίνουν όπου να'ναι τα Vista...
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ λοιπόν, είναι αδικαιολόγητη και η ΜΗ υποστήριξη (ΚΑΝ για debuging) του D3 από την DT, αλλά ΚΑΙ η επιβολή (αν πράγματι έγινε έτσι) του οι νέοι χάρτες να μην γίνουν compile για D3 (που δεν πα να λέτε ότι θέλετε, ξέρουμε ότι γινόταν αν "επιτρεπόταν" να γίνει)
2) δεν μπορεί κοτζάμ DT να έχει γραμμένους τόσους χρήστες με VGA... δεν θα ξανασυζητήσω το θέμα (έχω αναφερθεί αρκετά) και μετά να βγαίνει ένας απλός χρήστης και να κάνει την δουλειά που δεν μπορούσαν να κάνουν!
εκεί φαίνεται ακόμα περισσότερο Η ΓΕΛΙΟΤΗΤΑ αυτής της εταιρίας
3) η αποσύνδεση του προϊόντος της NGi από το επίσημο "tree" της DS προσφέροντας ΑΛΛΟΥΣ Ελληνικούς χάρτες στο εξωτερικό (!) και ΜΗ προσφέροντας καμία αναγνώριση ώστε αν κάποιος θέλει και Ευρώπη και Ελλάδα να πρέπει να ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ PN ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ... είναι άλλη μια ένδειξη (μη) σοβαρότητας
λυπάμαι πραγματικά για το άτυπο μονοπώλειο που έχει δημιουργηθεί στην Ψωροκ... εεε... Ελλάδα μας
τα πυρά λοιπόν όπως είπα πάνε προς την DT και λυπάμαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ που η NGi δεν είναι άμεσα εμπλεκόμενη με την DT αλλά παίζει ενδιάμεσα η Wakenhut (ή όπως αλλιώς τους λένε τους σεκιουριτάδες που δεν με ενδιαφέρει και πως τους λένε) και η MLS... αυτό δυσκολεύει την αποχώρηση μια και οι δυο αυτές εταιρίες ΔΥΣΚΟΛΑ θα παρατούσαν μια συνεργασία με κάποιον vendor έναντι ενός άλλου έτσι για την "ψυχή της μάνας τους"...
μια επιχειρηματική συμβουλή, επειδή η NGi τείνει να έχει το ικανό μέγεθος να συζητά απ'ευθείας με vendors και αν δεν έχετε κάνει τη βλακεία (σόρρυ δεν μπορώ να το πω πιο μαλακά) της αποκλειστικότητας, μιλήστε με TomTom για μια ΑΜΕΣΗ συνεργασία (και όχι με μεσάζοντες με την δικαιολογία του υπάρχοντος δικτύου εμπορίας πληροφορικής) - σας το εύχομαι γιατί θα είναι ένα προϊόν με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ support, με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάπτυξη (μιλάμε για ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ του μεγέθους της TomTom -με δικό τους hardware πια κλπ.- σε σχέση με το όπως την θυμάμαι) και θα φέρει χρήματα σε όλους τους εμπλεκόμενους, το θέμα της εισαγωγής και διανομής στα κυκλόματα εμπορίας πληροφορικής δεν είναι ΔΑ και κάνα ΤΟΣΟ τρομερό πράγμα (δεν θα έρχονται main frames... απλά software πακέτα θα έρχονται)
αν με διαβάζουν οι κύριοι από βάκενχατ και MLS, ακόμα καλύτερα, μια και τα πυρά αναγκαστικά για να παν στην DS περνάν απ'αυτούς...
ελπίζω να βουλιάξει το καράβι D.T. (αν και δεν το βλέπω γιατί μεγαλώνει ΟΛΗ η GPS αγορά και παρασύρει και αυτούς) και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να πηγαίνετε σε άλλες λύσεις
αυτά και ελπίζω... να σας κούρασα
Καλησπέρα και από εμένα!
Μπορεί κάποιος (από NGI) να μου απαντήσει σε κάτι?
Είναι περίπου ένας μήνας τώρα που πήρα το Destinator 3 (με το @car για Car-PC) με σκοπό να περιμένω την αναβάθμιση γιατί ήξερα από πριν ότι οι χάρτες που υπήρχαν μέχρι πριν 1 μήνα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ για την Κρήτη (μιλάμε ότι δεν έχει κεντρικούς δρόμους παραλιακά του Ηρακλείου που υπάρχουν εδώ και 4 χρόνια!!!)
Τώρα λοιπόν θα πρέπει να δώσω άλλα 50 ευρώ για να πάρω το PN? Και σιγά να μην δουλέψει στο @car, εγώ τι θα κάνω τώρα?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση!
@NLS
Το παράδειγμά σου είναι λίγο ατυχές. Η MS εκτός από το ότι είναι ένας οικονομικός κολοσσός το προϊόν της είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Αν το εγκατέλειπε θα κατέρρεαν εφαρμογές και λογισμικά από άπειρες εταιρίες (πχ IBM), καθώς και επενδύσεις κατασκευαστών hardware. Δεν υπάρχει το παραμικρό μέτρο σύγκρισης.
Σχετικά με την TOM TOM νομίζω ότι έχουμε κάνει εκτεταμένες συζητήσεις http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=2124&highlight=tom+tom+maximi01#2124 αλλά επειδή επανέρχεσαι κάποιες παρατηρήσεις:
Διαισθάνομαι μία εμπάθεια με την Destinator και μία προβολή της ΤΟΜ ΤΟΜ η οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί μόνο αν μας ανέφερες συγκριτικά στοιχεία και προσωπική εμπειρία από περιστατικά σε χώρες στις οποίες κυκλοφορούν προϊόντα και των δύο. Σε διαβεβαιώνω πάντως ότι η TOM TOM την Ελλάδα την έχει παντελώς γραμμένη.
Και by the way, όταν εύχεσαι να βουλιάξει το καράβι τι εννοείς. Αν η Destinator δεν πετύχει ως εταιρία και προϊόν σίγουρα θα βουλιάξει, αν όμως τα πάει καλά σε πείσμα των όσων λες η ευχή σου συνεχίζει να ισχύει ;
παντρεμένος δεν είμαι με καμία εταιρία
το τι συμβαίνει με την TomTom και την Ελλάδα το ξέρω πολύ καλά μια και είχα παλιό προϊόν τους που είχε καλύτερη υποστήριξη Ελλάδας από τα σημερινά τους άρα κάναν βήματα πίσω
αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη και με το καλύτερο ποιοτικά λογισμικό - τι να κάνουμε fact of life
απλά δεν κάνει στον Έλληνα για τους γνωστούς λόγους
καλά κάνεις και διακρίνεις εμπάθεια προς την Destinator γιατί ΥΠΑΡΧΕΙ εμπάθεια - ελπίζω να μην απαγορεύεται
η εταιρία αυτή είναι η εταιρία που έχει δείξει με τον καλύτερο τρόπο (μιλώντας με ιδία εμπειρία έτσι;...) τι σημαίνει "έχω τον πελάτη γραμμένο"
δεν θα κάτσω να το αναλύσω (ξανά), ίσως τα πούμε face2face για αυτό το θέμα κάποια στιγμή (αν έχει και καμία σημασία)
εύχομαι ΑΥΤΗ η destinator να βουλιάξει - αν δεν βουλιάξει και το κάνει από το επίπεδο του software της μπράβο τους (αλλά δεν το βλέπω) - στην Ελλάδα ξέρουμε ότι την κρατά από τα μαλιά η συνεργασία μαζί σας και ΜΟΝΟ αυτό (έξω δεν έχω ιδέα τι την κρατά αλλά κανείς ποτέ δεν ξέρω να την έβγαλε και πρώτη σε κανένα συγκριτικό)
τι σημασία έχει λοιπόν για σένα, τι εύχομαι; για να είναι γνωστό αν είμαι "εχθρός" της destinator ή όχι; φυσικά και είμαι ΑΥΤΗΣ της destinator - αν η destinator γίνει μια άλλη destinator εδώ είμαστε να την ξανακρίνουμε
η απόλυτη γελιοποίηση για μένα είναι ακόμα και ότι ένας χρήστης έφτιαξε ένα rudimentary VGA support κάτι για το οποίο η εταιρία ή μας αγνοεί παντελώς (για να μην πω τη φράση που μου ήρθε στο μυαλό) ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝ, ΧΡΟΝΙΑ (και λέω τόσο γιατί τουλάχιστον από μένα έχουν επαφή από τότε, εποχή προ-D.PN) ή μας αγνοεί παντελώς (δεν υπαρχει καμία μα καμία δικαιολογία η εταιρία να μην βρήκε μισή ώρα να προσφέρει ΕΣΤΩ τη λύση που έφερε ο user εδώ, "μαμίσια" εδώ και μήνες)
δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητήταμε αυτό το θέμα να πω την αλήθεια - να μου αλλάξεις γνώμη δεν μπορείς στα συμπεράσματα μου, ενώ και η συνέχεια της δημοσιοποίησης του θέματος δεν ξέρω τι προσφέρει (το πολύ πολύ να αντιδράσουν κι άλλοι) - εγώ είμαι διαθέσιμος για PM συζήτηση, στο κάτω κάτω είμαι στο χώρο και ως ερασιτέχνης (ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα του σατανά τα κομπιουτέρια από τα 9 μου και είμαι 31, κάνε αφαίρεση) και ως επαγγελματίας και επέτρεψε μου να έχω τον εγωισμό ότι η γνώμη μου δεν είναι μια τυχαία χαζομάρα
Κάθε γνώμη σεβαστή. Ούτως ή άλλως και μόνο η παρουσία αυτού του forum δείχνει ότι δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα. Μας ενδιαφέρουν όμως πάντα οι τεκμηριωμένες γνώμες. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία κατ’ ιδίαν συζήτηση αφού ήσουν και παλαιός χρήστης της TOM TOM, με την οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν έχω ούτε εγώ τίποτα.
Καλησπέρα και από εμένα!
Μπορεί κάποιος (από NGI) να μου απαντήσει σε κάτι?
Είναι περίπου ένας μήνας τώρα που πήρα το Destinator 3 (με το @car για Car-PC) με σκοπό να περιμένω την αναβάθμιση γιατί ήξερα από πριν ότι οι χάρτες που υπήρχαν μέχρι πριν 1 μήνα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ για την Κρήτη (μιλάμε ότι δεν έχει κεντρικούς δρόμους παραλιακά του Ηρακλείου που υπάρχουν εδώ και 4 χρόνια!!!)
Τώρα λοιπόν θα πρέπει να δώσω άλλα 50 ευρώ για να πάρω το PN? Και σιγά να μην δουλέψει στο @car, εγώ τι θα κάνω τώρα?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση!
Αυτό ισχύει για όλους τους χρήστες του Destinstor 3. Ελπίζω ότι το @car θα αναβαθμιστεί για να λειτουργεί με τους νέους χάρτες μας. Μη ρωτάς όμως εμάς γιατί δε κάνουμε εμείς το development.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.