Επιστροφή στο Forum : τι πρέπει να κάνω
Λοιπόν θέλω να μου πείτε τι πρέπει να κάνω.
Έχω ένα acer n35 με dest..3 και το πουλάω. Θέλω να πάρω το mio p550 με dest…6, to ν35 θα το δώσω με το d3 , το d6 πρέπει να το αγοράσω όλο η την αναβάθμιση?
Πιστεύω πως ο zep… είναι ο πιο κατάλληλος για αυτό το θέμα. :wink:
Zep… που είσαι? :D
Αν θέλεις οπωσδήποτε να πάρεις pda κι όχι pna σου προτείνω το hp travel companion.
Τώρα στην ερώτησή σου: Το τυπικό είναι ότι πουλάς το pda με το destinator3 και το δικαίωμα αναβάθμισης σε pn (κι άρα σε 6) το αποκτάει αυτός που θα αγοράσει τη συσκευή σου. Στη συνέχεια αγοράζεις ένα μηχάνημα πακέτο με destinator pn και μετά αναβαθμίζεις σε 6, δωρεάν.
Αν θέλεις οπωσδήποτε να πάρεις pda κι όχι pna σου προτείνω το hp travel companion.
Τώρα στην ερώτησή σου: Το τυπικό είναι ότι πουλάς το pda με το destinator3 και το δικαίωμα αναβάθμισης σε pn (κι άρα σε 6) το αποκτάει αυτός που θα αγοράσει τη συσκευή σου. Στη συνέχεια αγοράζεις ένα μηχάνημα πακέτο με destinator pn και μετά αναβαθμίζεις σε 6, δωρεάν.
zep.. ti diafora exi to PDA apo to PNA? :oops: :oops:
Στο PNA μπορουμε να εγκαταστησουμε αλλα προγραματα? μπορουμε να βγαλουμε το destinator?
η αγοραζουμε μια συσκευη που εχει destinator "στην ROM" και απο εκει και περα το χαος?
Τα PNA είναι μηχανήματα που έχουν προεγκατεσημένο το λογισμικό πλοήγησης και συνήθως σαν επιπλέον δυνατότητα παίζουν mp3, photo και κάποια pna video. To 95% της Ευρωπαϊκής συσκευές βασίζεται σε τέτοια device.
Το πλεονέκτημά τους είναι ότι κάνουν πολύ καλύτερα αυτό για το οποίο είναι προορισμένες: πλοήγηση!
Στο PNA μπορουμε να εγκαταστησουμε αλλα προγραματα? μπορουμε να βγαλουμε το destinator?
η αγοραζουμε μια συσκευη που εχει destinator "στην ROM" και απο εκει και περα το χαος?
Τυπικα δε μπορείς να εγκαταστήσεις αλλα προγραμματα. Η πραγματικοτητα ομως ειναι διαφορετικη. Μπορεις να χρησιμοποιησεις ολα σχεδον τα προγραμματα για WindowsCE (που ειναι το λειτουργικο που τρεχουν τα περισσοτερα PNA) και ενα ΜΕΓΑΛΟ ποσοστο προγραμματων που ειναι φτιαγμενα για PDAs.
Οσο για το Destinator, εξαρταται που ειναι εγκαταστημενο. Σε καποια ειναι στην καρτα μνημης (π.χ A600) και σε καποια ειναι στη ROM (π.χ. Packard Bell 400). Ουτε στη μια ουτε στην αλλη περιπτωση ομως, δεν ισχυει το απο εκει και μετα το χαος. Για παραδειγμα, κοιτα την φωτογραφια αυτη http://www.carputercenter.com/portals/0/downloads/a600_wince_shell.jpg στην οποια (sorry για την ποιοτητα) φαινεται ενα PNA που δεν περιοριζεται μονο στις βασικες του εφαρμογες (πλοηγηση, media player και photo viewer) αλλα εχοντας πληρη προσβαση στο λειτουργικο του μπορει να τρεξει πληθος αλλων εφαρμογων, χωρις αυτο να ειναι σε βαρος της λειτουργιας του ως navigation device.
Επισης, ακομα και αν το Destinator ειναι στη ROM, δε σημαινει οτι το "παντρευεσαι" σε οτι αφορα στην εκδοση του, μιας και ειναι δυνατο, ειτε να εγκαταστήσεις επιπροσθετα μια νεα εκδοση, ειτε (με πιο δυσκολο βεβαια τροπο) να αντικαταστησεις αυτη της Rom με νεωτερη ;) Προτιμησε παντως ενα μοντελο, που έχει το software στην κάρτα μνημης. Θα ειναι ευκολοτερο το update.
Φιλικα,
Νικος
Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να πειράζεις τα pna. Αν είναι να μπεις σ' αυτή το λογική παίρνεις pda που έχουν λιγότερα conficts με πάντρεμα διαφόρων λογισμικών. Αν θέλεις pna και να δουλεύει τέλεια και να μη σε κρεμάσει ποτέ, απλά δε το ακουμπάς.
+1 :)
Δε διαφωνώ, γενικά... To post ήταν για τον προβληματισμό του Γιάννη, κυρίως, που ρωτά, "το destinator στη rom και από κει και περα το χάος" ? Άλλωστε υπάρχουν και PNAs που από το εργοστάσιο δίνουν τη δυνατότητα για access στο shell των windows.
Φιλικά,
Νίκος
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.