Επιστροφή στο Forum : Εντοπισμος κρυμενης(;) κεραιας GPS
Κινουμαι με αυτοκινητο που μου εχει παραχωρησει η εταιρια μου. Επειδη ισως υπαρχει το ενδεχομενο να εχουν κρυψει στα οχηματα μας κυκλωμα εντοπισμου μεσω GPS ωστε να μας παρακολουθουν εν αγνοια μας, αναρωτιεμαι αν υπαρχει τροπος να εντοπισω την (κρυφη;) κεραια χωρις να χρειαστει να κανω το αμαξι φυλλο και φτερο. Εχει κανεις σας γνωση για κατι σχετικο ή παρομοιο;
Κινουμαι με αυτοκινητο που μου εχει παραχωρησει η εταιρια μου. Επειδη ισως υπαρχει το ενδεχομενο να εχουν κρυψει στα οχηματα μας κυκλωμα εντοπισμου μεσω GPS ωστε να μας παρακολουθουν εν αγνοια μας, αναρωτιεμαι αν υπαρχει τροπος να εντοπισω την (κρυφη;) κεραια χωρις να χρειαστει να κανω το αμαξι φυλλο και φτερο. Εχει κανεις σας γνωση για κατι σχετικο ή παρομοιο;
Μόνο γιά να ξέρεις δηλαδή , γιατί αν υπάρχει και την απενεργοποιήσεις θα την φτιάξουν πάλι. 8)
Υπάρχει και καλύτερη λύση φίλε,
GPS Jammer ;)
Το GPS σου θα είναι μονίμως... "χαλασμένο" :-D
Μόνο γιά να ξέρεις δηλαδή , γιατί αν υπάρχει και την απενεργοποιήσεις θα την φτιάξουν πάλι. Cool
Αν υπαρχει, θα ευχονται να μην το ειχαν διανοηθει να την τοποθετησουν :twisted:
Υπάρχει και καλύτερη λύση φίλε,
GPS Jammer ;)
Το GPS σου θα είναι μονίμως... "χαλασμένο" :-D
Ωραια η ιδεα σου (και η μονη λυση που μου εχουν προτεινει ως τωρα) αλλα δεν ειναι πολυ εφικτη για 2 λογους¨
α) Πρεπει να ανακαλυψω πρωτα οτι υπαρχει σχετικο κυκλωμα παρακολουθησης μας, αλλα κι αν υπαρχει...
β) Δεν θα μπορω να χρησιμοποιω ουτε το δικο μου GPS :-k
Παντως, αν γνωριζεις καποιο σχετικο link, ευπροσδεκτο...
Gia tin periptosi pou ehoun egkatastisi katagrafiko, den eho kapia idea. An omos ehoun kani auto pou kiklofori stin agora, tote kati ginete. Auto pou kiklofori stin "agora" ine sistimata pou stelnoun me gsm se takta diastimata tin thesisou se kapio tilefoniko kentro. Etsi mia idea ine na piasis ta parasita pou tha kani se ena sistima megafonon me ensomatomeno enishiti (san auta pou iparhoun gia ta pc) to parasito logo paremvolis tin stigmi pou ekpempi o "kataskopos" to sima, sinithos ena klasiko sms. Auto gia na gini tha prepi na kanis allagi sto kalodio pou sindei ta 2 ihia metaksi tous & sigkekrimena na to kanis makritero. Polli makritero, oste na kopsi volta giro giro apo to amaksi, idanika & kato apo auto. Fisika prepi na ise & ligo tiheros. Fisika den hriazete na ise en kinisi, logika arki na stamatisis kapou isiha to autokinito, na klisis to kinito sou & na perimenis kanena misaoro. Profanos o kataskopos tha prepi se 30 min na stili toulahiston 1 sms, oste na ehi noima i topothetisi tou. Asfalos gia ton entopismo hriazete & i tihi... Fisika iparhoun kaliteri tropoi na entopisis simata apo gsm alla kserete kanena ftinotero & praktikotero? Na simiothi pos i montifa sto kalodio tha prepi na min ehi thorakisi....
Φίλε, αν η εταιρεία σου έχει "παραχωρήσει"και κινητό, απο κεί γίνεται καλλίτερα η καταγραφή του που βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή.Οπότε μην ψάχνεις τυχόν κρυμένο gps εντοπισμού. Δεν χρειάζονται τέτοια συστήματα για να ξέρουν που βρίσκεσαιw00t2
Οι καταγραφές συνήθως γίνονται εργάσιμες ώρες για να παρακολουθούν την κίνηση των πωλητών/τεχνικών. Εκτός και αν πηγαίνεις για καφέ και όχι για δουλειά, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
Αυτο που λες για καταγραφη - παρακολουθηση μπορει να γινει ειτε με καταγραφη διαμεσου καποιου gps δεκτη πχ DG 100 με ενσωματομενο καταγραφικο η διαμεσου GPS με δεκτη GSM,για την πρωτη περιπτωση απαιτητε καθε περιπου 100-150 ωρες λειτουργιας αφαιρεση και αναλυση δεδομενων για την δευτερη περιπτωση αναλογα με τις ρυθμισεις, μπορει να στελνει δεδομενα καθε στιγμη ακομη και ON LINE δεδομενα αλλα αυτο ειναι πολυ εξεζητημενο και αρκετα σπανιο. Το συνηθες ειναι ανα τακτα χρονικα διαστηματα και αναλογως των δεδομενων που εχουν καταγραφει να γινεται η αποστολη τους.
Οσο για τροπους που αφορουν την δευτερη περιπτωση να αποκαλυφθουν υπαρχουν αρκετοι χωρις να κανουμε το οχημα φυλλο και φτερο.
Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.
α)Το αυτοκίνητο είναι της εταιρείας οπότε έχουν κάθε δικαίωμα να βάλουν ότι θέλουν για να βλέπουν που είναι το περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας τους.
β)Αν είσαι σωστός στην δουλεία σου και δεν κάνεις πράγματα τα οποία αντιτίθενται με αυτό που έχεις συμφωνήσει να κάνεις με την εταιρεία σου ,τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα έπρεπε ,ενώ έχω να κάνω μια συγκεκριμένη δουλεία ,για την οποία πληρώνομαι ,να μην την κάνω και να πηγαίνω για καφέ
Για να ειμαι ειλικρινης και εγω δεν καταλαβα γιατι σε πειραζει τοσο πολυ αυτο. Ειναι ενα συστημα που το χρησιμοποιουν πια οχι μονο ολες οι μεγαλες εταιρειες αλλα και παρα πολλες μικροτερες για καλυτερη διαχειριση του στολου των αυτοκινητων, για ασφαλεια, και σιγουρα για να ξερουν και στο περιπου που ειναι ο υπαλληλος τους εαν δουλευει ή εαν αραζει ας πουμε καπου και ασχολειται με οτιδηποτε αλλο εκτος απο τη δουλεια που πληρωνεται να κανει. innocent
dimitriossara
11-04-08, 16:18
Είναι όμως και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.
taxydromos
16-05-08, 09:16
Υπάρχει περίπτωση να μπορείς να αρνηθείς στην εκάστοτε εταιρεία να μην τοποθετεί τέτοια συστήματα ?
Εκτός και θές να χάσεις την δουλειά σου.
Γι'αυτό χάθηκαν κάποιοι από τις καφετερίες και δεν μπορούμε να πιούμε έναν καφέ τις προκοπής;;;;;;;hysterical1
taxydromos
16-05-08, 10:07
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ
Είναι όμως και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.
Δεν εχω κατι μαζι σου και προς Θεου μην παρεξηγηθω αλλα εχω κουραστει να ακουω πει παραβιασης των προσωπικων δεδομενων. Οταν σου αναθετει η εργασια σου να πας καπου (και σου εμπιστευεται ενα οχημα Α χιλιαδων ευρω) τοτε που ειναι τα προσωπικα δεδομενα?
taxydromos
16-05-08, 13:34
Έχεις και σύ δίκιο αλλά έχει και ό άλλος.
Όπως και να το κάνουμε κατα κάποιο τρόπο επαιμβαίνουν με τον τρόπο αυτό στην ζωή του καθενός και αυτό δεν είναι ότι το καλύτερο.
Υπάρχουν τρόποι πολοί να ελέγξεις κάποιον αν κάνει σωστά την δουλειά του αλλα δυστυχώς στην Ελλάδα ψάχνουμε τον ευκολότερο τρόπο να κάνουμε όλες τις δουλειές απο ένα γραφείο.
dimitriossara
16-05-08, 15:34
Δεν εχω κατι μαζι σου και προς Θεου μην παρεξηγηθω αλλα εχω κουραστει να ακουω πει παραβιασης των προσωπικων δεδομενων. Οταν σου αναθετει η εργασια σου να πας καπου (και σου εμπιστευεται ενα οχημα Α χιλιαδων ευρω) τοτε που ειναι τα προσωπικα δεδομενα?
Τα αυτοκίνητα αυτά είναι leasing και δεν είναι περιουσιακό στοιχείο των εταιρειών.Επίσης βάση νόμου η οποιαδήποτε καταγραφή γίνεται,θα πρέπει να γίνεται και με την πλήρη αποδοχή αλλά και γνώση αυτής και από την άλλη πλευρά(του υπαλλήλου)και ΟΧΙ εν αγνοία του.
Αν εσένα λοιπόν φίλε μου και χωρίς παρεξήγηση σου αρέσει να σε παρακολουθούν εν αγνοία σου,τότε δικαίωμα σου αλλά μην θεωρείς πως οι απόψεις σου είναι κοινά αποδεκτές,όπως και σου εύχομαι να μην σου συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ...
dimitriossara
16-05-08, 15:35
Γι'αυτό χάθηκαν κάποιοι από τις καφετερίες και δεν μπορούμε να πιούμε έναν καφέ τις προκοπής;;;;;;;hysterical1
Θα κεράσω καφέ το απόγευμα..Αλήτηdance1
taxydromos
16-05-08, 15:47
To απόγεμα μετά την λήξη του ωραρίου φυσικά μην μάς δεί και ο δορυφόρος ε........
Επίσης βάση νόμου η οποιαδήποτε καταγραφή γίνεται,θα πρέπει να γίνεται και με την πλήρη αποδοχή αλλά και γνώση αυτής και από την άλλη πλευρά(του υπαλλήλου)και ΟΧΙ εν αγνοία του.
Δημήτρη έχεις κάποια στοιχεία γι αυτό ;
dimitriossara
16-05-08, 16:46
Βεβαίως,υπάρχει ειδικό έντυπο από την εταιρεία που προμηθεύει και εγκαθιστά τα συγκεκριμένα συστήματα τα οποία αφορούν τον καταγραφόμενο και ότι είναι σύμφωνος με την συγκεκριμένη ενέργεια της εταιρείας του,πρός αυτόν.
Το οποίο προφανώς υπογράφεις την ώρα της πρόσληψης... lol2
dimitriossara
16-05-08, 16:54
ΑΚΡΙΒΩΣ
Τα αυτοκίνητα αυτά είναι leasing και δεν είναι περιουσιακό στοιχείο των εταιρειών.Επίσης βάση νόμου η οποιαδήποτε καταγραφή γίνεται,θα πρέπει να γίνεται και με την πλήρη αποδοχή αλλά και γνώση αυτής και από την άλλη πλευρά(του υπαλλήλου)και ΟΧΙ εν αγνοία του.
Αν εσένα λοιπόν φίλε μου και χωρίς παρεξήγηση σου αρέσει να σε παρακολουθούν εν αγνοία σου,τότε δικαίωμα σου αλλά μην θεωρείς πως οι απόψεις σου είναι κοινά αποδεκτές,όπως και σου εύχομαι να μην σου συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ...
Aκριβως φιλε μου. Δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα στο να με παρακολουθουν οποιαδηποτε ωρα κ στιγμη γιατι δεν εχω να κρυψω/φοβηθω τιποτα (οπως πιστευω και καθε 'σωστος΄ εργαζομενος κατα την ωρα της εργασιας του.)
Σε καμια περιπτωση δεν προσπαθησα να επιβαλω τις αποψεις μου και δεν εχω απαιτηση απο κανεναν μα κανεναν να τις ασπαστει.
Και για αποφυγη περεταιρω παρεξηγησεων να πω οτι το επαγγελμα μου ειναι εντελως ασχετο με το θεμα μας.
Παντα φιλικα Φανης
poulopoulos
16-05-08, 23:36
ψαξε μηπως για κατι τετοιο__
dimitriossara
17-05-08, 01:18
Aκριβως φιλε μου. Δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα στο να με παρακολουθουν οποιαδηποτε ωρα κ στιγμη γιατι δεν εχω να κρυψω/φοβηθω τιποτα (οπως πιστευω και καθε 'σωστος΄ εργαζομενος κατα την ωρα της εργασιας του.)
Σε καμια περιπτωση δεν προσπαθησα να επιβαλω τις αποψεις μου και δεν εχω απαιτηση απο κανεναν μα κανεναν να τις ασπαστει.
Και για αποφυγη περεταιρω παρεξηγησεων να πω οτι το επαγγελμα μου ειναι εντελως ασχετο με το θεμα μας.
Παντα φιλικα Φανης
Σ'ευχαριστώ φίλε μου...με κάλυψες;-)
μια διευκρινιση
σαφως ειμαι κατα της προσωπικης παρακολουθησης ειτε γινεται εν γνωσει μου ειτε οχι.
εδω ομως αν καταλαβα καλα προκειται για κατι αλλο.
αφαιρουμε το δικαιωμα σε καποιον που θελει να γνωριζει αν το επαγγελματικο αυτοκινητο που διεθεσε χρησιμοποιειται αποκλειστικα και μονο για τις αναγκες τις επιχειρησης και οχι για αναψυχη του υπαλληλου??
δεν εχει επισης το δικαιωμα η επιχειρηση να γνωριζει αν ο υπαλληλος που ανελαβε καποιες εξωτερικες εργασιες εργαζεται η εχει παει για καφε με την γκομενα??
ας μην κρυβομαστε πισω απο τα προσωπικα δεδομενα,βλεπουμε τι γινεται.κρατικα και ιδιωτικων επιχειρησεων αυτοκινητα να χρησιμοποιουνται απο ασυνειδητους (δεν αφορα ολους) για προσωπικη χρηση.
και μια διευκρινηση.δεν εχω υπαλληλους και επαγγελματικα αυτοκινητα,συνεπως δεν μιλω για ιδιον συμφερον.
θα πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι εκτος απο δικαιωματα εχουμε και υποχρεωσεις.αν σκοπος μας ειναι η ..κοπανα (χαρακτηριστικο του ελληνα) τοτε καποια στιγμη ο εργοδοτης θα κλεισει το μαγαζι η θα το μεταφερει εκει που τον συμφερει καλυτερα και στην τελικη χαμενοι θα ειμαστε εμεις.
οποιος κανει αυτα για τα οποια εχει προσληφθει δεν εχει να φοβαται τιποτε.
Ο σωστός επαγγελματίας κρίνεται εκ του απότελέσματος και όχι από το αν πίνει καφέ 11:00 πμ.Όσοι δουλεύουν έξω έχουν ελεύθερο ωράριο και για όσους δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει ακυρωθεί ένα ραντεβού και να έχει μετατεθεί για 22:00.Αυτός θα πάει εσείς που δουλεύετε 08:00 με 16:00 σε ένα γραφείο θα πηγαίνατε ;;;Οπότε το να σε παρακολουθούν για να ξέρουν εν αγνοία σου που βρίσκεσαι προσβάλει την αξιοπρέπεια σου και θίγει τον επαγγελματισμό σου.Το σωστό είναι να παρακολουθούν τα μηνιαία αποτελέσματα που φέρνεις.Εκτός των άλλων το να δουλεύεις στο δρόμο δεν είναι και το ποιό εύκολο πράγμα
(ατυχήματα,κυκλοφοριακό,φυ ικά φαινόμενα κ.τ.λ) και ένα διάλειμμα κρίνεται απαραίτητο.
Εξάλλου το να πιείς καφέ έχοντας αυτοκίνητο με GPS χωρίς να το ξέρουν είναι εύκολη υπόθεση
αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε περιοχή πελατών.bigsmilebigsmilebigsmile
Ο σωστός επαγγελματίας κρίνεται εκ του απότελέσματος και όχι από το αν πίνει καφέ 11:00 πμ.Όσοι δουλεύουν έξω έχουν ελεύθερο ωράριο και για όσους δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει ακυρωθεί ένα ραντεβού και να έχει μετατεθεί για 22:00.Αυτός θα πάει εσείς που δουλεύετε 08:00 με 16:00 σε ένα γραφείο θα πηγαίνατε ;;;Οπότε το να σε παρακολουθούν για να ξέρουν εν αγνοία σου που βρίσκεσαι προσβάλει την αξιοπρέπεια σου και θίγει τον επαγγελματισμό σου.Το σωστό είναι να παρακολουθούν τα μηνιαία αποτελέσματα που φέρνεις.Εκτός των άλλων το να δουλεύεις στο δρόμο δεν είναι και το ποιό εύκολο πράγμα (ατυχήματα,κυκλοφοριακό,φυ ικά φαινόμενα κ.τ.λ) και ένα διάλειμμα κρίνεται απαραίτητο.Εξάλλου το να πιείς καφέ έχοντας αυτοκίνητο με GPS χωρίς να το ξέρουν είναι εύκολη υπόθεση αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε περιοχή πελατών.bigsmilebigsmilebigsmile
νομιζα οτι οπως το εθεσα θα γινοταν κατανοητο
διευκρινιζω
δεν αναφερομαι σε αυτους που λογω δουλειας εχουν ελευθερο ωραριο και νομιζω κανενα "αφεντικο" δεν θα σκεφτει να τους παρακολουθησει.αναφερομαι να το πω χυμα για τους εντος ωραριου κοπανατζηδες
dimitriossara
17-05-08, 12:13
Ο σωστός επαγγελματίας κρίνεται εκ του απότελέσματος και όχι από το αν πίνει καφέ 11:00 πμ.Όσοι δουλεύουν έξω έχουν ελεύθερο ωράριο και για όσους δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει ακυρωθεί ένα ραντεβού και να έχει μετατεθεί για 22:00.Αυτός θα πάει εσείς που δουλεύετε 08:00 με 16:00 σε ένα γραφείο θα πηγαίνατε ;;;Οπότε το να σε παρακολουθούν για να ξέρουν εν αγνοία σου που βρίσκεσαι προσβάλει την αξιοπρέπεια σου και θίγει τον επαγγελματισμό σου.Το σωστό είναι να παρακολουθούν τα μηνιαία αποτελέσματα που φέρνεις.Εκτός των άλλων το να δουλεύεις στο δρόμο δεν είναι και το ποιό εύκολο πράγμα (ατυχήματα,κυκλοφοριακό,φυ ικά φαινόμενα κ.τ.λ) και ένα διάλειμμα κρίνεται απαραίτητο.Εξάλλου το να πιείς καφέ έχοντας αυτοκίνητο με GPS χωρίς να το ξέρουν είναι εύκολη υπόθεση αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε περιοχή πελατών.bigsmilebigsmilebigsmile
the best1clap1lotpotclap1respect1
Τα προβλήματα που λες τα είχα κι εγώ πριν πολλά χρόνια, πριν μάθουμε τι είναι το GPS. Από τους βασικούς λόγους που έφυγα από μια επιτυχημένη δουλειά, ήταν η απαίτηση των αφεντικών να συμπληρώνω καθημερινά έντυπο με τα ραντεβού που έκανα και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με πελάτες. Ααααααα και να είμαι κάθε πρωί 9.00 στο γραφείο, εδώ έκανα ραντεβού τις ώρες που οι άλλοι έκαναν τη βραδινή τους βόλτα... Αυτό έλεγα κι εγώ, δείτε απλά την απόδοση μου.
Κυκλοφορούσα όμως με δικό μου μεταφορικό μέσον. Είναι πολύ διαφορετικό να κυκλοφορείς με ένα όχημα ιδιοκτησίας της εταιρίας, πολλές φορές αξίας πολλών εκατομμυρίων. Εκτός από τους εργαζόμενους, δικαιώματα έχουν κι εργοδότες. Aν κάνεις κάποια στιγμή μια δική σου, έστω μικρή επιχείρηση, βλέπεις τα πράγματα κι απ΄την άλλη πλευρά. Το θέμα είναι να μπορείς να συνενοηθείς και να έχεις να κάνεις με ανθρώπους κι όχι με την την inteligence service. Πως λέμε Geointelligence, ξέρουμε που βρίσκονται τα πάντα ; grin1
Παιδια, να σας το θεσω αλλιως.
Η δουλεια μου ειναι καθημερινες και πρωινη ως τις 4, 5, 6 ή και 7 το απογευμα (στην χειροτερη περιπτωση).
Οπως καταλαβαινετε, μου ειναι αδυνατον να ασχοληθω με θεματα μου που αφορουν δημοσιες υπηρεσιες γιατι οι πιο πολλες κλεινουν στις 2.
Αν χρειαστει λοιπον να κανω μια παρακαμψη στο δρομολογιο μου για να πληρωσω π.χ. εναν λογαριασμο, δεν μπορω να το ζητησω απο το αφεντικο μου γιατι κλασικα "πνιγομαστε" στη δουλεια.
Ετσι λοιπον το μονο που μπορω να κανω ειναι αναμεσα σε δυο δουλειες να πεταχτω και στην υπηρεσια που θελω και να κανω τη δουλεια μου.
Αν ομως εχω πανω στο εταιρικο συστημα παρακολουθησης, τοτε μπορει να με τσακωσουν.
Επισης, υπαρχει και το αλλο θεμα.
Τις περισσοτερες φορες το αφεντικο ανερυθριαστα μπορει να με ενοχλησει Σαββατιατικα για να κανω μια δουλεια γιαυτον η οποια να βρισκεται κοντα στο σπιτι μου (χωρις προσαυξηση φυσικα). Αν εγω του πω οτι δεν ειμαι σπιτι μου κι αυτος δει οτι το αμαξι μου ειναι εκει 'η οτι το κινω στην περιοχη που μενω, τοτε μου βγαινει κι απο πανω.
Και στο φιναλε, το αμαξι στερειται στοιχειωδους συστηματος συναγερμου και τα πραγματα μου μεσα ειναι επισφαλη. Οποτε, αν εχουν συστημα μονο για να παρακολουθουν -εν αγνοια μου- τις κινησεις μου, ειναι δυο φορες αδικαιολογητοι.
Παντως, οσον αφορα την πιθανη παρακολουθηση μου μεσω της εταιρικης συσκευης κινητου, παντοτε βαζω την SIM σε αλλη συσκευη και -επιπλεον- εχω πολυ γνωστο προσωπο μεσα στην εταιρια κινητης τηλεφωνιας που ειμαστε συνδρομητες, το οποιο με διαβεβαιωνει πως δεν μπορουν να με παρακολουθησουν μεσω της SIM και μπορει να τσεκαρει αν θα γινει ποτε ελεγχος στο μελλον.
Γιαυτο λοιπον, δεν τιθεται θεμα τεμπελιας ή λουφας. Ειναι θεμα παραβιασης της προσωπικης μου ελευθεριας.
νομιζω τα μπλεξαμε λιγο.
δεν αναφερομαι σε ακραιες περιπτωσεις που σιγουρα θα υπαρχουν.σε μια σχετικα καλη επαγγελματικη σχεση δεν νομιζω οτι θα δεχτεις παρατηρηση αν καμεις παραλληλα και μια γρηγορη δικη σου δουλεια.
ανεξαρτητα με αυτα την στιγμη που υπαρχει καποιο ωραριο που ειμαστε υποχρεωμενοι να καλυψουμε θεωρω (προσωπικη αποψη) οτι δεν παραβιαζετε η ελευθερια μας αν ο εργοδοτης για δικους του λογους δεν θελει να σου δωσει ΑΔΕΙΑ να αφιερωσεις χρονο απο αυτον που σου πληρωνει για δικη σου εξυπηρετηση.
πιστευω πως στην εργασια πρεπει να υπαρχει διαχωρισμος τι δικαιουμαστε τι παιρνουμε τι οφειλουμε να κανουμε και περαν αυτων αν δεν μας αρεσει φευγουμε.
επαναλαμβανω και παλι δεν εχω εταιρεια.εγω και ο γιος μου εργαζομαστε σε δικη μας ατομικη επιχειρηση.αλλα αυτη ειναι η αποψη μου
Δουλεύω με εφαρμογές που έχουν και υποστήριξη GPS, έχουν δηλαδή την δυνατότητα να παίρνουν στίγμα και να το στέλνουν σε ένα server για να μπορεί να δει η εταιρεία που βρίσκεται ο πωλητής. Δεν είναι έτσι όπως τα λες τα πράγματα. Έτσι τα φαντάζεσαι μεν αλλά δεν είναι έτσι. Ευτυχώς δεν έχει φτάσει ακόμα η τεχνολογία εκεί, και το κόστος για αυτά που φαντάζεσαι είναι εντελώς απαγορευτικό για μια επιχείρηση.
Αυτό που κάνουν οι περισσότερες εφαρμογές είναι τραγικά απλό. Ανοίγουν περιοδικά το GPS port, παίρνουν στίγμα και το αποθηκεύουν τοπικά. Στην συνέχεια μέσω κάποιας σύνδεσης (GPRS, SMS), στέλνουν το στίγμα στον server. Δεν είναι real time και όχι δεν σε παρακολουθεί κανείς τα Σαββατοκύριακα.
Δεν έχει λόγο να σε παρακολουθεί κανείς τα Σαββατοκύριακα και μπορείς να απενεργοποιήσεις τις συσκευές. Μην λέμε ρε παιδιά πράγματα που δεν ισχύουν. Κυρίως μην τρελλαίνεστε και φτιάχνετε απίθανα σενάρια στο μυαλό σας. Δεν είναι ταινία κατασκοπίας που σας έχουν κολλήσει tracking device κάτω από το αυτοκίνητο και σας ακολουθεί το FBI. ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.
Επίσης να προσθέσω ότι δεν μπορούν να "σας παρακολουθούν" εν αγνοία σας, είναι παράνομο. Όλοι οι πωλητές που έχουν το πρόγραμμα με το οποίο δουλεύω γνωρίζουν ότι έχει το PDA τους GPS και πως λειτουργεί. Η τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται πάντα κακόβουλα. Στην περίπτωση μιας μεγάλης εταιρείας διανομών μπορεί να χρησιμεύσει για την καλύτερη δρομολόγηση των φορτηγών. Θα πρότεινα να μην πανικοβάλεστε γενικά. Αν ο εργοδότης σου είναι έτσι όπως τον περιγράφεις τότε μάλλον έχεις άλλα προβλήματα στη δουλειά σου, πολύ μεγαλύτερα από ένα GPS.
dimitriossara
18-05-08, 00:05
Επίσης να προσθέσω ότι δεν μπορούν να "σας παρακολουθούν" εν αγνοία σας, είναι παράνομο. Όλοι οι πωλητές που έχουν το πρόγραμμα με το οποίο δουλεύω γνωρίζουν ότι έχει το PDA τους GPS και πως λειτουργεί. Η τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται πάντα κακόβουλα. Στην περίπτωση μιας μεγάλης εταιρείας διανομών μπορεί να χρησιμεύσει για την καλύτερη δρομολόγηση των φορτηγών. Θα πρότεινα να μην πανικοβάλεστε γενικά. Αν ο εργοδότης σου είναι έτσι όπως τον περιγράφεις τότε μάλλον έχεις άλλα προβλήματα στη δουλειά σου, πολύ μεγαλύτερα από ένα GPS.
+1clap1
γεια σου Κωστα.τετοιες καταστασεις θα συναντησεις συχνα σε αυτο το site.η ανταλλαγη αποψεων βοηθαει
Μιλάτε για κάτι σαν αυτό ?
http://en.riiport.com/
για σας
το θεμα ειναι οτι στην σημερινη εποχη πρεπει να συμβιβαζομαστε και να μην ψαχνομαστε στην σκεψη αν μας παρακολουθουν η οχι.
Μην λησμονειτε οτι σε ολες τις ανεπτυγμενες χωρες οι εταρειες εφαρμοζουν τα συστηματα αυτα και οι εργαζομενοι ουτε καν βαζουν στο μυαλο τους το πονηρο της παρακολουθησης,.
Αυτα γινοντε μονο εδω φυσικα και απο τις δυο πλευρες
Athanasios2104
22-08-08, 20:24
Παιδια, να σας το θεσω αλλιως.
Η δουλεια μου ειναι καθημερινες και πρωινη ως τις 4, 5, 6 ή και 7 το απογευμα (στην χειροτερη περιπτωση).
Οπως καταλαβαινετε, μου ειναι αδυνατον να ασχοληθω με θεματα μου που αφορουν δημοσιες υπηρεσιες γιατι οι πιο πολλες κλεινουν στις 2.
Αν χρειαστει λοιπον να κανω μια παρακαμψη στο δρομολογιο μου για να πληρωσω π.χ. εναν λογαριασμο, δεν μπορω να το ζητησω απο το αφεντικο μου γιατι κλασικα "πνιγομαστε" στη δουλεια.
Ετσι λοιπον το μονο που μπορω να κανω ειναι αναμεσα σε δυο δουλειες να πεταχτω και στην υπηρεσια που θελω και να κανω τη δουλεια μου.
Αν ομως εχω πανω στο εταιρικο συστημα παρακολουθησης, τοτε μπορει να με τσακωσουν.
Επισης, υπαρχει και το αλλο θεμα.
Τις περισσοτερες φορες το αφεντικο ανερυθριαστα μπορει να με ενοχλησει Σαββατιατικα για να κανω μια δουλεια γιαυτον η οποια να βρισκεται κοντα στο σπιτι μου (χωρις προσαυξηση φυσικα). Αν εγω του πω οτι δεν ειμαι σπιτι μου κι αυτος δει οτι το αμαξι μου ειναι εκει 'η οτι το κινω στην περιοχη που μενω, τοτε μου βγαινει κι απο πανω.
Και στο φιναλε, το αμαξι στερειται στοιχειωδους συστηματος συναγερμου και τα πραγματα μου μεσα ειναι επισφαλη. Οποτε, αν εχουν συστημα μονο για να παρακολουθουν -εν αγνοια μου- τις κινησεις μου, ειναι δυο φορες αδικαιολογητοι.
Παντως, οσον αφορα την πιθανη παρακολουθηση μου μεσω της εταιρικης συσκευης κινητου, παντοτε βαζω την SIM σε αλλη συσκευη και -επιπλεον- εχω πολυ γνωστο προσωπο μεσα στην εταιρια κινητης τηλεφωνιας που ειμαστε συνδρομητες, το οποιο με διαβεβαιωνει πως δεν μπορουν να με παρακολουθησουν μεσω της SIM και μπορει να τσεκαρει αν θα γινει ποτε ελεγχος στο μελλον.
Γιαυτο λοιπον, δεν τιθεται θεμα τεμπελιας ή λουφας. Ειναι θεμα παραβιασης της προσωπικης μου ελευθεριας.
Μόλις είδα και διάβασα όλο το thread, και μου πέρασε από το μυαλό ότι το αυτοκίνητο μπορεί να έχει κλαπεί και να ενοχλεί το γεγονός ότι μπορεί να εντοπιστεί μέσω GPS.
No offence taken...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.