PDA

Επιστροφή στο Forum : HP iPAQ rx5940 Travel Companion: To be or not to be?

jpmakris
19-01-07, 01:02
Φίλοι, επανέρχομαι στο θέμα πιθανής αγοράς του HP iPAQ rx5940 Travel Companion δεδομένου ότι με ενδιαφέρει η δυνατότητα του WiFi (κατά τα άλλα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το generic HP iPAQ rx5710 Travel Companion που όμως διατίθεται χωρίς navigation software και χάρτες pre-installed). Το rx5940 (για συντομία), κατά την HP, διατίθεται με το TomTom Navigator 6 software and complete maps of Western Europe pre-installed. Western Europe includes UK, Ireland, Netherlands, Belgium, France, Germany, Austria, Switzerland, Spain, Portugal, Italy, Norway, Finland, Denmark, Sweden. Και ενώ αναφέρει αυτά από κάτω έχει τον μοναδικό (!) κωδικό μοντέλου:
FA8174AA#ABB – Finland, Denmark, Norway, Sweden. Απορία 1η: - Τελικά έχει προεγκατεστημένους τους ανωτέρω χάρτες της Δ.Ευρώπης ή μονο της Σκανδιναβίας-Δανίας? :-k Και έστω ότι το προσπερνάμε αυτό και το αγοράζουμε. Είναι προφανές ότι για την Ελλάδα θα προτιμήσω Destinator =D> (παρεπιπτόντως, η HP διαθέτει και το HP iPAQ rx5730 Travel Companion με το το TomTom Navigator 6 software και τους χάρτες Poland, Check Republic, Slovakia, Hungary, Greece, Turkey, and Russia pre-installed, όμως δεν έρχεται Ελλάδα!). Απορία 2η: - Όμως ποιο Destinator υποστηρίζεται (αν όχι και τα δύο)? Το PN ή το 6 (που προφανώς προτιμώ...)? :-k Και έστω ότι και αυτό το επιλύουμε, τότε φτάνουμε στην Απορία 3η: - Μπορεί το Destinator να συνυπάρχει με το TomTom Navigator 6, ώστε τουλάχιστον να μην το πετάξεις (άραγε μπορείς να το απεγκαταστήσεις?) αφού το πλήρωσες και να χρησιμοποιείς το τελευταίο για την όποια...Ευρώπη είναι τελικά προεγκατεστημένη? :-k
Θα μου πείτε όλα αυτά για ένα WiFi παραπάνω? Έλα όμως που μιλάμε για PDAs και που πλέον αναμένεις να διαθέτουν στοιχειώδη, αυτόνομη σύνδεση στο Internet χωρίς... δεκανίκια...! :? Και όχι το προτιμώ χωρίς cell phone.

Γρίφος για ... δυνατούς λύτες? Όσοι πιστοί, σπεύστε! Εγώ πάντως μέχρι τώρα άκρη δε βρήκα (εκτός φυσικά από το προφανές: Πάρε το rx5710!!) :wink:

panosha
19-01-07, 01:09
Ωραίος ο προβληματισμός σου αλλά έχω μιά απορία. Κάθε φορά που θα επανέρχεσαι θα ανοίγεις νέο θέμα ?
Γιατί δεν συνέχισες εκεί που είχες ξεκινήσει ? :-D

jpmakris
19-01-07, 01:34
Ωραίος ο προβληματισμός σου αλλά έχω μιά απορία. Κάθε φορά που θα επανέρχεσαι θα ανοίγεις νέο θέμα ?
Γιατί δεν συνέχισες εκεί που είχες ξεκινήσει ? :-D

Το προηγούμενο το είχε θέσει άλλος κυρίως για το rx5710 και εκεί είχα τις πρώτες παιδικές απορίες... Παρεπιπτόντως, μήπως ξέρεις εάν η MLS στα πλαίσια της ανακοίνωσης της συνεργασίας της με την HP κάνει κάτι και για το rx5940? Γιατί όχι δηλαδή?

:roll:

GTherion
19-01-07, 01:34
μπορείς να έχεις και το tomtom και το destinator μαζί, αν θες wifi πάρε το rx5940 και πάρε ξεχωριστά το Destinator για να το περάσεις. όσο για τους χάρτες μην φοβάσαι και αργότερα περνάς και άλλους χάρτες ή για tomtom ή για destinator.

jpmakris
19-01-07, 01:41
Ευχαριστώ, GTherion. Ελπίζω να είναι όπως τα λες, καθώς κλίνω να το ριψοκινδυνεύσω. Για το αν θα δέχεται το Dest. 6 έχεις άποψη? Η λογική βέβαια λέει πως θα πρέπει...

GTherion
19-01-07, 02:03
ναι το δέχεται σίγουρα το destinator 6.

agelop
19-01-07, 19:49
molis agorasa ro rx 5940 kai to destinator 6 litourgi mia xara. i syskevi aksizi ta lefta tis telika

jpmakris
19-01-07, 20:26
molis agorasa ro rx 5940 kai to destinator 6 litourgi mia xara. i syskevi aksizi ta lefta tis telika
Πόσο το πήρες agelop? Ποιοι χάρτες Ευρώπης περιλαμβάνονται τελικά? 8)

agelop
19-01-07, 23:04
Na sou pw tin alithia me to TOM TOM den asxolithika katholou mias kai evala amesos to Destinator 6 to rx 5910 to pira 554 apo grammi.gr teliki timi.

agelop
19-01-07, 23:05
sorry ithela na pw to 5940

panosha
19-01-07, 23:09
sorry ithela na pw to 5940
Αν δεν έχει απαντηθεί το μύνημα σου με edit μπορείς να το διορθώσεις. :D

agelop
19-01-07, 23:15
pali lothos ekana. lipon apo tin arxi. to rx 5940 to agorasa 454 apo grammi.gr. sorry kai pali

panosha
19-01-07, 23:32
pali lothos ekana. lipon apo tin arxi. to rx 5940 to agorasa 454 apo grammi.gr. sorry kai pali
Επίσης πρίν στείλεις το μύνημα σου μπορείς να πατήσεις την προεπισκόπιση και να το δεις. :lol:

npapanik
10-02-07, 22:13

Τι γλώσσα έχουν τα Windows του rx5940: Αγγλικά ή Ελληνικά;

KostaKosta
11-03-07, 14:57
Παιδιά και εγώ αγόρασα το 5940 από το Play247 πριν μερικές ημέρες 460 ευρά με το TomTom.

Έχει εγκατεστημένα τα αγγλικά Windows 5.

Έχω όμως κι εγώ μερικές απορίες:

1. Στο πληκτρολόγιο δεν μπορώ να πληκτρολογήσω ελληνικά. Πώς θα το καταφέρω; Δεν θα έπρεπε να είναι ενσωματωμένα μιας και το αγόρασα από Ελλάδα;

2. Παρόλο που έρχεται το κουτί με το sticker για αυθεντικά Windows εγκατεστημένα, δεν διατίθενται μέσα στο κουτί σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί να τα επανεγκαταστήσω!

3. Μέχρι πόσα GB εξωτερικής μνήμης υποστηρίζει; Έχω μια στα 2, μπορώ να βάλω και 4;

Ευχαριστώ

garet
11-03-07, 19:10
Παιδιά και εγώ αγόρασα το 5940 από το Play247 πριν μερικές ημέρες 460 ευρά με το TomTom.

1. Στο πληκτρολόγιο δεν μπορώ να πληκτρολογήσω ελληνικά. Πώς θα το καταφέρω; Δεν θα έπρεπε να είναι ενσωματωμένα μιας και το αγόρασα από Ελλάδα;

2. Παρόλο που έρχεται το κουτί με το sticker για αυθεντικά Windows εγκατεστημένα, δεν διατίθενται μέσα στο κουτί σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί να τα επανεγκαταστήσω!

3. Μέχρι πόσα GB εξωτερικής μνήμης υποστηρίζει; Έχω μια στα 2, μπορώ να βάλω και 4;

Ευχαριστώ

1. Πληκτρολόγια για ελληνικά υπάρχουν διάφορα. Πολύ καλό είναι το resco keyboard...

2. Τα windows στα PDA είναι εγκατεστημένα στη ROM. Δεν χρειάζεται να τα έχεις ξεχωριστά. Με ένα hard reset το PDA επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση...

3. Δεν ξέρω γιατί δεν έχω δουλέψει το συγκεκριμένο.

jpmakris
11-03-07, 20:57

Ευχαριστώ

1. Όχι. Τα Windows Mobile λειτουργούν μόνο στη γλώσσα έκδοσής τους. Λύση προσφέρουν όμως τρίτοι κατασκευαστές λογισμικού. Προσωπικά έχω καλυφθεί πολύ ικανοποιητικά από την Paragon: http://greek.pocket-pc.penreader.com/Language_Extender_Greek.html

2. Τα Windows είναι εγκατεστημένα στη ROM οπότε δε χάνονται... Συνεπώς δεν έχει νόημα να συζητάς για επανεγκατάσταση. Αν τα πράγματα δυσκολέψουν απλώς κάνεις Hardware Reset (Factory Reset) που το επαναφέρει στην πρωταρχική του κατάσταση.

3. Νομίζω ότι δεν υποστηρίζει πάνω από 2Gb. Δε θυμάμαι που ακριβώς το διάβασα.

:o

KostaKosta
12-03-07, 09:42
Έυχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις.

Σήμερα σπεύδω να πάρω το Destinator PN για να το εγκαταστήσω και βλέπουμε...
(btw που προτείνετε να το εγκαταστήσω; Μπορώ να το βάλω στην κάρτα μνήμης ή καλύτερα στη ROM μιας και έχουν μείνει μόνο 275 MB ελεύθερα όπως μου ήρθε!)

panosha
12-03-07, 09:47
Έυχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις.

Σήμερα σπεύδω να πάρω το Destinator PN για να το εγκαταστήσω και βλέπουμε...
(btw που προτείνετε να το εγκαταστήσω; Μπορώ να το βάλω στην κάρτα μνήμης ή καλύτερα στη ROM μιας και έχουν μείνει μόνο 275 MB ελεύθερα όπως μου ήρθε!)
Στη ROM. :wink:

KostaKosta
12-03-07, 15:33
OK στη ΡΟΜ

Αν όμως προκύψει κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί να κάνω hard reset (μιας και τα windows είναι μόνιμα εγκατεστημένα εκεί) θα πρέπει πάλι να κάνω επανεγκατάσταση του Destinator;

Συγνώμη αν είμαι λίγο... off topic!

:P

panosha
12-03-07, 15:45
OK στη ΡΟΜ

Αν όμως προκύψει κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί να κάνω hard reset (μιας και τα windows είναι μόνιμα εγκατεστημένα εκεί) θα πρέπει πάλι να κάνω επανεγκατάσταση του Destinator;

Συγνώμη αν είμαι λίγο... off topic!

:P
Ναι θα χρειαστεί να ξαναπεράσεις tο Destinator, αλλά αυτός είναι ο σωστός τρόπος να λειτουργήσει καλύτερα το πρόγραμμα. 8)

mikes
29-07-07, 14:44
Γεια χαρα! Πολυ καιρο παρακολουθω τις συζητησεις σας και ειμαι κατασταλαγμενος στο εν λογω μηχανηματακι!
Απορια μου ειναι επειδη ειναι πολυ καιρο το μηχανηματακι στην αγορα μηπως και γινει end of sale και βγει καποιο που προφανες θα ειναι καλυτερο...και ρωτω αν θα αξιζει η αγορα του τωρα?

zeppelin
29-07-07, 14:56
Δε νομίζω να βγει κάτι αντίστοιχο γρήγορα. Από την άλλη το επόμενο μοντέλο δεν είναι πάντα καλύτερο (βλέπε glofish x500+ ή τη νέα γενιά των mio pda-gps). το πρόβλημα πάντως είναι η στασιμότητα στο χώρο των mobile επεξεργαστών.

mikes
29-07-07, 15:02
Δε νομίζω να βγει κάτι αντίστοιχο γρήγορα. Από την άλλη το επόμενο μοντέλο δεν είναι πάντα καλύτερο (βλέπε glofish x500+ ή τη νέα γενιά των mio pda-gps). το πρόβλημα πάντως είναι η στασιμότητα στο χώρο των mobile επεξεργαστών.

Οντως με αυτη CPU παιζει παντου πλεον και δεν υπαρχει καλυτερη παρα της Intel @ 624Μhz

οποτε λες να κανω την αποπειρα..γιατι επιπλεον σκεφτομαι οτι το νεο pda θα εχει και την νεα εκδοση των Windows...βεβαια δεν ξερω τι παραπανω θα προσφερει! :?

zeppelin
29-07-07, 15:04

Οντως με αυτη CPU παιζει παντου πλεον και δεν υπαρχει καλυτερη παρα της Intel @ 624Μhz

οποτε λες να κανω την αποπειρα..γιατι επιπλεον σκεφτομαι οτι το νεο pda θα εχει και την νεα εκδοση των Windows...βεβαια δεν ξερω τι παραπανω θα προσφερει! :?

Της intel είναι πιο αργή και πολλαπλά πιο ενεργοβόρα.

mikes
29-07-07, 15:37
Για τα νεα Windows τι αποψη υπαρχει?αξιζουν?η νεα εκδοση του destinator φανταζομαι θα παιζει και στα win mob 5!οταν βγει...απλα το βλεπω και μελλοντικα το θεμα!

zeppelin
29-07-07, 16:01
Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές

mikes
29-07-07, 16:30
thanks! θα προχωρησω μαλλον προς την αποκτηση του! :D

mikes
30-07-07, 08:34
Καλημερα! Μια επιπλεον ερωτηση ...το μηχανακι θα μπορει να σηκωσει το Destinator 7?Επιπλεον μαλλον θα το παρω σκετο και μετα θα παρω και το D6 φανταζομαι θα υπαρχει Δωρεαν Upgrade -> D7 οπως εγινε με το PN?

Σας εχω ζαλισει το ξερω αλλα βοηθηστε εναν "χαμενο" στον κοσμο των GPS να βρει το φως του!! :)

zeppelin
30-07-07, 10:14
To 7 σηκώνει άνετα το συγκεκριμένο μηχάνημα. Για το αν θα υπάρχει χρέωση δε το ξέρουμε ακόμη, κατά πάσα πιθανότητα όχι.

panosha
30-07-07, 10:37
Πολύ άνετα !!! :D

angela
30-07-07, 11:55
Γεια χαρα! Πολυ καιρο παρακολουθω τις συζητησεις σας και ειμαι κατασταλαγμενος στο εν λογω μηχανηματακι!
Απορια μου ειναι επειδη ειναι πολυ καιρο το μηχανηματακι στην αγορα μηπως και γινει end of sale και βγει καποιο που προφανες θα ειναι καλυτερο...και ρωτω αν θα αξιζει η αγορα του τωρα?

το αγόρασα την Παρασκευή και ήδη το δοκίμασα εκτός Αττικής. Μεχρί στιγμής είμαι ευχα
ριστημένη. Είναι ταχύτατο στον επαναυπολογισμό της διαδρομής, και με ακριβέστατο στίγμα
ανα πάσα ώρα. Σε λίγες μέρες θα το δοκιμάσω και στην Κέρκυρα και θα σας πω.
Είναι πολύ καλή επιλογή και το αγόρασα και σε καλή τιμή € 454,50 από Γραμμή Υπολογιστές

mikes
02-08-07, 01:17
Το εκανα παραγελλια και το παρειμενω!!! :D Ωρα να παιξω ! :lol:

panosha
02-08-07, 01:21
Καλορίζικο, ελπίζω να το χαρείς σύντομα. :D