Επιστροφή στο Forum : Προβλημα Serial Ata Hard Disk
Ρε παιδιά έχω ένα ανεξήγητο πρόβλημα μ έναν σταθερό υπολογιστή ενός φίλου. Ενώ δούλευε κανονικά ξαφνικά δεν αναγνωρίζει τον σκληρό. Τον άνοιξα τον συνδεσα στην δεύτερη θύρα που έχει πάλι τίποτα. Μπαίνω στα BIOS πάλι δεν βρίσκω λύση.
Παραγγείλαμε καινούργιο σκληρό από Eshop τον συνδεω πάλι δεν τον αναγνωρίζει. Έβαλα έναν πιο παλιό δίσκο με σύνδεση νομίζω Atapi την παλιά Ζώνη την φαρδιά δηλαδή και δουλεύει κανονικά. Μίλησα με το Eshop και μου είπε ότι με 10 ευρώ το φτιάχνει άλλα θέλω να μάθω τι μπορεί να είναι.
Στο bios τον βλεπει; Τι λειτουργικο εχει; Μηπως πρεπει να περασεις παλι τους sata drivers της μητρικης για να δει τον σκληρο. Αυτο συνηθως ειναι μια διαδιακασια κατα την εγκατασταση του λειτουργικου. Αλλα νομιζω γινεται και μετα. Εχει μονο δυο θηρες sata; Μερικες μητρικες εχουν δυο controller για sata για να δωσουν περισσοτερες. Αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα ο controller. Ο σκληρος ηταν συνδεδεμενος σε AHCI ή σε ata mode;
Στα Bios οχι δεν τον βλεπει.
2 θυρες εχει και ετρεχε Xp και ξαφνικα δεν ανοιγε. Τωρα θελω να βαλω Windows 7.
Λες να ψαξω να κανω ξανα εγκατασταση Driver για Sata?
Κοιτα πρωτα αν μπορεις να "παιξεις" με το Mode του δισκου. Καμια φορα αν ειναι σε AHCI και δεν εχεις βαλει τους drivers δεν τον βλεπει το λειτουργικο. Απο το Bios θα ψαξεις αυτη τη ρυθμιση. Δεν εχω αυτη τη στιγμη υπολογιστη μπροστα μου με sata controller για να σε καθοδηγησω.
με προβληματιζει οτι δουλευε κανονικα ο υπολογιστης και χωρις να απειραχτει τιποτα εγινε αυτο.
Είναι πιθανό να έχει πρόβλημα η μητρική.
Μην σε προβληματιζει. Το συγκεκριμενο θεμα ειναι software και σε xp συμβαινει να χανονται sata δισκοι. Θα το διαπιστωσεις σε εγκατασταση xp οτι αν δεν βαλεις του drivers με δισκετα κατα τη διαρκεια εγκαταστασης οταν ερθει η ωρα του partitioning και format δεν θα βλεπουν δισκο. Στα windows 7 δεν χρειαζονται.
Μπορει να εγινε καποια εγκατασταση προγραμματος ή καποιο firewall να τους εμποδιζει να τρεξουν. Απο τη στιγμη που pata βλεπει. Αν ειναι πανω στον ιδιο Controller δεν ειναι hardware προβλημα.
Λες λιγο το μοντελο της μητρικης;
μα δεν βλεπει τον δισκο για να κανω εγκατασταση Windows 7.
στο Eshop.gr μου ειπε οτι το φτιαχνει με 10 ευρω και μαλλον δεν ειναι προβλημα motherboard οπως νομιζα κι εγω.
Δεν ειναι θεμα driver. Ειναι θεμα μητρικης. Δοκιμασε τον δισκο σε αλλο υπολογιστη δοκιμασε αλλο δισκο στον υπολογιστη που εχει το προβλημα και δοκιμασε επισης ΜΟΝΟ με τον σκληρο να δεις αν τον βλεπει (χωρις cd floppy και οτι αλλο εχεις).
Το εχω και γω ακριβως αυτο το προβλημα και ακομα δεν εχω βρει οριστικη λυση.
Κοιτα πρωτα αν μπορεις να "παιξεις" με το Mode του δισκου. Καμια φορα αν ειναι σε AHCI και δεν εχεις βαλει τους drivers δεν τον βλεπει το λειτουργικο. Απο το Bios θα ψαξεις αυτη τη ρυθμιση. Δεν εχω αυτη τη στιγμη υπολογιστη μπροστα μου με sata controller για να σε καθοδηγησω.
δες αυτό που λέει ο σονγκλες ;)
Μαλλον το εκανα βρηκα την λυση απο εδω.
http://forums.techarena.in/hardware-peripherals/1137891.htm
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.