PDA

Επιστροφή στο Forum : Λουκέτο στο TheGreekz

panosha
03-02-11, 17:39
Πανελλαδική Αστυνομική επιχείρηση για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω INTERNET

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2011

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για τη πάταξη της «πειρατείας μέσω Διαδικτύου», διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Καβάλα και Φλώρινα, όπου σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) ημεδαπών και ενός (1) αλλοδαπού. Εκ των οποίων οι πέντε (5) συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» και υπέβαλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, οι οποίοι από κοινού, εκτός των άλλων ανέβαζαν ( upload ) και στην συνέχεια διαμοίραζαν, χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιριών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com (http://www.thegreekz.com) την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης την 2-2-2011 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς, κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com (http://www.thegreekz.com) ως διαχειριστές ( MODERATOR ) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).

Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής Χωρών για τις δικές τους ενέργειες, καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.

Η ανωτέρω ιστοσελίδα είχε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σύνολο των ιστοσελίδων οι οποίες συνδιαχειρίζοντο από τους κατηγορουμένους, καθημερινά δεχόταν περίπου 15.000.000 επισκέψεις.

Η ιστοσελίδα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα Ελληνικά site παράνομου διαμοιρασμού κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών κομματιών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρίες αυτών, παράλληλα με την φοροδιαφυγή.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι πέντε (25) σκληροί δίσκοι, πέντε (5) φορητοί υπολογιστές, πλήθος ( cd ) οπτικών ψηφιακών δίσκων και πλήθος έγγραφων αποδείξεων από χρηματικά ποσά που εισέπρατταν, από διαφημίσεις στις ιστοσελίδες και από συνδρομές μελών, συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ. Αττικής

chrisbas
03-02-11, 19:07
Μπαγλαρωσανε και τον φιλο μας τον Terios???grin1

Twist
03-02-11, 19:40
Για τον terios χρειάζεται διεθνές ένταλμα σύλληψης, άσε που υπάρχει και το ακαταλόγιστο..

electro
03-02-11, 19:41
Παει και το The greekz.......

Συμφωνα με το Alexa ήταν.... στην 65 θέση στην Ελλάδα.....

http://www.alexa.com/siteinfo/thegreekz.com

nikkos
03-02-11, 19:56
φτουυυυυυυυυυ........ από που θα κατεβάζουμε τώρα? οεο?

όχι τπτ άλλο, αλλά επειδή δεν είχαν μουσική στο σάιτ πίστευα ότι δε θα τους κλείνανε.....

όλα τα καλά τα μαζέψανε...:Ρ

panko
03-02-11, 20:40
Κριμα ηταν πολυ καλο site.........

panosha
03-02-11, 20:42
Ποια ήταν η καλοσύνη του;

PAVL-2
03-02-11, 21:11
Όλα τα παράνομα πρέπει να τα κλείσουν κάποτε .

vaskag
04-02-11, 01:35
Μπαγλαρωσανε και τον φιλο μας τον Terios???grin1

Για τον terios χρειάζεται διεθνές ένταλμα σύλληψης, άσε που υπάρχει και το ακαταλόγιστο..

http://www.inews.gr/131/sti-germania-katadioxi-tou-admin-tou-Thegreekz-.htm

Kostinios
04-02-11, 04:00
Εξοργιζομαι οταν βλεπω τετοιες ειδησεις.
-Εχουν αφησει ολα τα πολιτικα λαμογια που φαγαν τα δισεκατομυρια ελευθερους και μου πιανουν αυτους μονο(καλα καναν αλλα... Γιατι μονο αυτους; ) επειδη θυγετε το παραδακι των πλουσιων. Για μας ουτε κατηγορια σε πολιτικο προσωπο.
-εχουν αφησει τα διοδια να μας κατακλεβουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε δρομους ταχιας ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ πολιτων. Κατα τα αλλα τους πειραξαν μονο αυτοι!!! Για τους αλλους τιποτα. Ειναι πλουσιοι και δεν τους πειραζουν. Ειναι οι εργοδοτες τους.
Μεχρι και διεθνη συνεργασια καναν για τον χριστοφορακο ομως ουτε απο τις θεσεις τους δεν συκοθηκαν. Θα μας τρελανουν ρε οι τυποι. Μηπως τελικα ειναι και αυτοι απατεωνες; Κοστουματοι απατεωνες; Λεω εγω τωρα...
Εχω και αλλα να πω αλλα τελος παντον με τα λαμογια.
Καλα τους καναν αλλα βαρεθηκα να βλεπω να πιανουν μονο τον μικρο απατεωνα οταν ενοχλει τους πλουσιους και οχι τα καθικια που μας κλεβουν ολους

Ελεοοοοοοσσσσς!!!

kosmous
04-02-11, 08:56
Έτσι μπράβο , σιγά σιγά λύνονται τα προβλήματα της χώρας . Όση αστυνομική δύναμη ασχολήθηκε με αυτό , αν έβγαινε στους δρόμους περισσότερα λεφτά θα γλυτώνονταν από τους τσαντάκηδες και πορτοφολάκηδες .

Αλλά αυτοί (τσαντάκηδες κλπ) κλέβουν από τους φτωχούς .

Στην Καλαμάτα με καλάσνικοφ μπήκαν σε κατάστημα ΕΛΤΑ και η αστυνομία ασχολείται μη χάσουν κάνα ευρώ Βίσση , Βανδή , Βας Βας κλπ , πολλοί από αυτούς με πανάκριβα αυτοκίνητα και ακίνητα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων σαν του συζύγου της υπουργού .

panosha
04-02-11, 10:16
Η αγορά της μουσικής βιομηχανίας έχει εταιρίες και καλλιτέχνες που είναι πολύ επιτυχημένοι, με μεγάλες πωλήσεις και μερίδιο αγοράς, έχει όμως και τους μικρούς, τους πολύ μικρούς. Κάθε επιχείρηση με οποιαδήποτε δραστηριότητα, είτε παράγει μουσική, είτε οτιδήποτε άλλο και ανάλογα με το μέγεθος της, ανήκει σε ένα οικοσύστημα και από κάθε μια από αυτές τις εταιρίες τροφοδοτούνται άλλες μικρότερες, η οικονομία συνολικά και τελικά ωφελούνται πολλοί εργαζόμενοι.

Όσο μεγαλύτερη είναι κάθε εταιρία που έχει διαφυγόντα κέρδη από πειρατικά αντίγραφα των προϊόντων της, τόσο περισσότεροι απλοί εργαζόμενοι στην ίδια και τις συνεργαζόμενες, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Όταν η αστυνομία προστατεύει τη Βίσση, τη Microsoft και την MLS, προστατεύει και κάποιους εκατοντάδες τουλάχιστον εργαζόμενους και μικρές επιχειρήσεις που επωφελούνται, κερδίζουν και έχουν δουλειά γύρω τους. Σκεφτείτε το.

Kostinios
04-02-11, 12:00
Δεν διαφωνω. Αυτο που με τρελαινει ειναι οτι οι μεγαλοκαρχαριες ζουν και βασιλευουν. Αν ηταν να διαλεξω φυσικα και θα πριτημουσα να πιασουν τους μεγαλοκαρχαριες. Ειναι να τρελενεσαι οταν βλεπεις ποσο καλα λειτουργει η αστυνομια οταν τα συμφεροντα των πλουσιων πλητοντε.

lmel2005
04-02-11, 15:19
Είναι αμφίβολο αν οι διώξεις προστατεύουν τελικά κάποιους εργαζόμενους.

Κατ' αρχήν δεν είναι σωστό το αξίωμα, ότι αυτός που κατεβάζει υλικό, αν δεν το βρει να το κατεβάσει, θα το αγοράσει. Είναι σαν να λέμε ότι ο κλέφτης που έκλεψε τα χρυσαφικά, αν δεν τα έκλεβε, θα τα αγόραζε.

Από την άλλη, έχει αποδειχτεί ότι οι θερμότεροι πελάτες της συγκεκριμένης βιομηχανίας, βρίσκουν στην "πειρατεία" ένα τρόπο να "δοκιμάσουν" το προϊόν, πριν το αγοράσουν. Υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες.

Τέλος, απ' ότι φαίνεται, "λεφτά υπάρχουν". Μόνο που η κάθε ΕΠΟΕ δεν μπορεί (ή δεν έχει την εξυπνάδα) να τα εισπράξει. Και τα εισπράτουν άλλοι, αντί γι αυτούς.
Τα μέλη των sites, πληρώνουν 24άρες γραμμές, λογαριασμούς στους file hosts, συνδρομές vip, μπόλικο ρεύμα στη ΔΕΗ, και αρκετά χρήματα σε αποθηκευτικά μέσα.
Επίσης, πληρώνουν πολλά λεφτά, για να αγοράσουν προϊόντα σε λογικές τιμές, όπως δείχνουν και τα οικονομικά αποτελέσματα του itunes (που -τι έκπληξη- ήταν "στα μαχαίρια" με τη βιομηχανία θεάματος και μουσικής, μέχρι να πειστούν ότι είχε δίκιο ο jobs).
Αρα, δεν τους φταίει η πειρατεία (ή μόνο η πειρατεία). Φταίει το ότι έχουν μείνει στον μεσαίωνα, η τεχνολογία τους έχει ξεπεράσει (δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό από εταιρείες δικηγόρων), και δεν έχουν καμία ευελιξία στην οικονομική πολιτική τους.

Οι νόμοι είναι νόμοι, και πρέπει να τηρούνται. Το αν εξυπηρετούν όμως και τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση, και όχι αυτονόητο.

panosha
04-02-11, 15:44
Είναι αμφίβολο αν οι διώξεις προστατεύουν τελικά κάποιους εργαζόμενους.
Εμμέσως συμβαίνει και αυτό.

Κατ' αρχήν δεν είναι σωστό το αξίωμα, ότι αυτός που κατεβάζει υλικό, αν δεν το βρει να το κατεβάσει, θα το αγοράσει. Είναι σαν να λέμε ότι ο κλέφτης που έκλεψε τα χρυσαφικά, αν δεν τα έκλεβε, θα τα αγόραζε.
Σωστά, αποδέχεσαι ότι πρόκειται για κλοπή λοιπόν, αν το δούμε έτσι.

Από την άλλη, έχει αποδειχτεί ότι οι θερμότεροι πελάτες της συγκεκριμένης βιομηχανίας, βρίσκουν στην "πειρατεία" ένα τρόπο να "δοκιμάσουν" το προϊόν, πριν το αγοράσουν. Υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες.
Υπάρχουν νόμιμοι τρόποι δοκιμής των προϊόντων. Αν υπάρχουν προϊόντα που δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε κλέφτες. Πάντως αυτοί που μοιράζουν, σίγουρα δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά, για να μας βοηθήσουν.

Τέλος, απ' ότι φαίνεται, "λεφτά υπάρχουν". Μόνο που η κάθε ΕΠΟΕ δεν μπορεί (ή δεν έχει την εξυπνάδα) να τα εισπράξει. Και τα εισπράτουν άλλοι, αντί γι αυτούς.
Τα μέλη των sites, πληρώνουν 24άρες γραμμές, λογαριασμούς στους file hosts, συνδρομές vip, μπόλικο ρεύμα στη ΔΕΗ, και αρκετά χρήματα σε αποθηκευτικά μέσα.
Επίσης, πληρώνουν πολλά λεφτά, για να αγοράσουν προϊόντα σε λογικές τιμές, όπως δείχνουν και τα οικονομικά αποτελέσματα του itunes (που -τι έκπληξη- ήταν "στα μαχαίρια" με τη βιομηχανία θεάματος και μουσικής, μέχρι να πειστούν ότι είχε δίκιο ο jobs).
Αρα, δεν τους φταίει η πειρατεία (ή μόνο η πειρατεία). Φταίει το ότι έχουν μείνει στον μεσαίωνα, η τεχνολογία τους έχει ξεπεράσει (δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό από εταιρείες δικηγόρων), και δεν έχουν καμία ευελιξία στην οικονομική πολιτική τους.
Συμφωνώ, αλλά καλά κάνουν και τα βάζουν και με αυτούς.

Οι νόμοι είναι νόμοι, και πρέπει να τηρούνται. Το αν εξυπηρετούν όμως και τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση, και όχι αυτονόητο.
Λέω το εξής απλό: Αν κατεβάσεις το Destinator σπασμένο, πέρα από την MLS, παθαίνουν έμμεσα ζημιά και οι απλοί εργαζόμενοι στην εταιρία, καθώς και οι συναφείς επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους, που απαιτούνται πάντα για να υπάρχει ένα προϊόν. Μια αλυσίδα είναι η αγορά και όταν υπάρχει μια τρύπα, πληρώνουμε τελικά όλοι.

Kostinios
04-02-11, 15:50
Ναι αλλα οταν εισαι σε μια χωρα που το εναμιση εκατομυριο ειναι ανεργοι και τα 2-3 εκατομμυρια κατο απο το οριο της φτωχιας μπορει ο καθενας να καταλαβει γιατι αυτοι οι ανθρωποι τα κατεβαζουν τσαμπα. Εγω τους καταλαβαινω και τους δικαιολογω. Τι να κανουν; Φτωχοι ειναι. Δεν θα χαρουν ουτε την π.χ. Μουσικη; Ειναι πολυ δυσκολο το να μπορεσεις να πεις αν πρεπει να τους κατηγορησεις ή οχι:(

panosha
04-02-11, 16:19
Ναι αλλα οταν εισαι σε μια χωρα που το εναμιση εκατομυριο ειναι ανεργοι και τα 2-3 εκατομμυρια κατο απο το οριο της φτωχιας μπορει ο καθενας να καταλαβει γιατι αυτοι οι ανθρωποι τα κατεβαζουν τσαμπα. Εγω τους καταλαβαινω και τους δικαιολογω. Τι να κανουν; Φτωχοι ειναι. Δεν θα χαρουν ουτε την π.χ. Μουσικη; Ειναι πολυ δυσκολο το να μπορεσεις να πεις αν πρεπει να τους κατηγορησεις ή οχι:(
Δεν ισχύει, αφού δεν κατέβαζαν λιγότερο παλιότερα. Φτωχός δεν σημαίνει και κλέφτης.

lmel2005
04-02-11, 17:07

Σωστά κι από μένα, Πάνο. Η ουσία της πρότασής μου όμως, ήταν ότι δεν ισχύει το αξίωμα, πως αν δεν κατεβάσει κάποιος, θα αγοράσει.

Υπάρχουν νόμιμοι τρόποι δοκιμής των προϊόντων. Αν υπάρχουν προϊόντα που δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε κλέφτες. Πάντως αυτοί που μοιράζουν, σίγουρα δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά, για να μας βοηθήσουν.

Εγώ, που έχω (σαν συλλέκτης), πάνω από 3.000 ταινίες ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ, και αρκετές εκατοντάδες ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ cd, καθώς και βινύλια και laser disks, σε διαβεβαιώνω, πως ΟΧΙ, δεν υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις κάποια προϊόντα (όλοι οι τρόποι είναι "παράνομοι").
Επίσης σε διαβεβαιώνω πως εκατοντάδες φορές, με έκλεψαν, πουλώντας μου προϊόντα σκάρτα, που δεν δέχονταν πίσω μετά.
Τέλος σε διαβεβαιώνω, πως έχω πληρώσει πολλαπλές φορές τα "δικαιώματα", αγοράζοντας το ίδιο έργο, σε διαφορετικό μέσο (π.χ. vhs, dvd, bluray), άρα η έννοια του "δικαιώματος" υπάρχει μόνο για μας τους αγοραστές, και όχι γι αυτούς που το εμπορεύονται (προφανώς ο αγοραστής δεν έχει κανένα "δικαίωμα").
Σπάνια χρησιμοποιώ κάτι κατεβασμένο, γιατί απλά το θέλω στη συσκευασία του, και θέλω και την (ανύπαρκτη στις περισσότερες περιπτώσεις) υποστήριξη που μου υπόσχονται.
Το "δεν πρέπει να γίνουμε κλέφτες" το ασπάζομαι, δεν νομίζω όμως ότι το ασπάζονται και όλα τα μέλη της ΕΠΟΕ.
Μάλλον μιλάς μόνο για το destinator και κάποια προγράμματα πληροφορικής.

Εμμέσως συμβαίνει και αυτό.
Συμφωνώ, αλλά καλά κάνουν και τα βάζουν και με αυτούς.

Αν κάνουν καλά, για το καλό των εργαζομένων, θα φανεί από την άνοδο των πωλήσεών τους, μετά το κλείσιμο όλων των sites στην Ελλάδα. Κάτι μου λέει πως το μόνο έσοδο που θα έχουν, θα είναι τυχόν πρόστιμα.

Λέω το εξής απλό: Αν κατεβάσεις το Destinator σπασμένο, πέρα από την MLS, παθαίνουν έμμεσα ζημιά και οι απλοί εργαζόμενοι στην εταιρία, καθώς και οι συναφείς επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους, που απαιτούνται πάντα για να υπάρχει ένα προϊόν. Μια αλυσίδα είναι η αγορά και όταν υπάρχει μια τρύπα, πληρώνουμε τελικά όλοι.

Προφανώς όμως δεν κατάλαβες τι είπα:
Οποιος χρειάζεται το destinator, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (όπως εγώ κι εσύ), θα το αγοράσει.
Αυτός που το κατεβάζει, το κάνει επειδή απλά, μπορεί.
Αυτό όμως δεν τον κάνει αυτόματα και πελάτη, στην περίπτωση που δεν μπορούσε να κατεβάσει.
Δεν φταίει η πειρατεία, που κανείς δεν αγοράζει το cd της δανδή. Φταίει που για ένα τραγούδι που μπορεί να αξίζει 2 φράγκα, μας πουλάνε 20 σκουπίδια για 25 ευρώ.

Η αγορά, χρειάζεται ευελιξία. Μόνο έτσι θα προστατευτούν οι εργαζόμενοι.
Να σταματήσει η πειρατεία, δεν διαφωνώ. Αλλά οι ίδιοι που θίγονται, συντηρούν την πειρατεία με τις πρακτικές τους.
Διαφορετικά, θα πρέπει να δικαιολογήσουν, πως κάποιοι έξυπνοι άνθρωποι, έγιναν οι πλουσιότεροι στον κόσμο, τη στιγμή που τα προϊόντα τους, κυκλοφορούν "πειρατικά" στα μήκη και τα πλάτη της γης. Ο νοών νοείτω.

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ την πειρατεία. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ και το άλλο άκρο, πως μετά από τις μηνύσεις της ΕΠΟΕ και της RIAA, θα ζήσουμε όλοι καλύτερα.

stsoulos
04-02-11, 18:51
[QUOTE=lmel2005;290576]Προφανώς όμως δεν κατάλαβες τι είπα:
Οποιος χρειάζεται το destinator, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (όπως εγώ κι εσύ), θα το αγοράσει.
Αυτός που το κατεβάζει, το κάνει επειδή απλά, μπορεί.
Αυτό όμως δεν τον κάνει αυτόματα και πελάτη, στην περίπτωση που δεν μπορούσε να κατεβάσει.QUOTE]

:smt023

space9000
04-02-11, 18:58
Υποκριτές . Εγώ εμπενα μόνο & κατέβαζα εσείς όλοι μόνο το είχατε ακουστά. Δεν ντρεπόμαστε λίγο.

stsoulos
04-02-11, 19:35
Eννοειτε ολοι κατεβαζαμε απο εκει και θα συνεχισουμε να κατεβαζουμε απο αλλου.. οποιος πει το αντιθετο ειναι ψευτης

papajo
04-02-11, 20:13
Ξέρει κανείς νόμιμο τρόπο κατεβάσματος ταινιών ή σειρών τηλεόρασης; Για τα τραγούδια κάποτε υπήρχαν προαγορασμένες κάρτες, αλλά για ταινίες ή βίντεο δεν έχω ακούσει. Αν κάποιος ξέρει ας μας πει. Υπάρχουν πολύ καλές σειρές τηλεόρασης που δεν παίζονται ποτέ στο ελλαδιστάν.
Βέβαια δεν είναι σωστό να κλέβεις την δουλειά κάποιου και υπάρχουν όπως βλέπουμε τρόποι άμεσης αντίδρασης. Ομως το να πουλάς σαβούρα πρόγραμμα δεν εμπίπτει σε άμεση αντίδραση από το σύστημα. Πρέπει να ξεκινήσει κάποιος μακρύ δικαστικό αγώνα για να βρει το δίκιο του. Ας μην ξεχνάμε και την ιστορία με αγορά προβληματικού hardware που παρ' ολίγον να στοιχίσει στον αγοραστή άλλες 200.000 ευρώ.Για αυτά δεν διαβάζω να υπάρχουν τα ίδια αντανακλαστικά από το σύστημα.

Kostinios
04-02-11, 20:20
Eννοειτε ολοι κατεβαζαμε απο εκει και θα συνεχισουμε να κατεβαζουμε απο αλλου.. οποιος πει το αντιθετο ειναι ψευτης

Σε παρακαλω πολυ να μην εισαι απολυτος. Εγω ποτε δεν εχω κατεβασει στην ζωη μου παρανομο λογισμικο. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.
1) δεν εχω ιδεα πως γινονται αυτα.
2) δεν με ενδιεφερε ποτε να κατεβασω παρανομο υλικο.
3) αν δεν ειχα λεφτα εκανα υπομονη μεχρι να αποκτισω.

Μου θυμιζεις τους καραγκιοζιδες τους γερμανους που μας λεγαν ολους λαμογια.

panosha
04-02-11, 22:01
Πολλοί από εμάς - όχι όλοι - έχουμε μπει λίγο-πολύ σε παρόμοιες διαδικασίες για διάφορους λόγους. Μερικοί από εμάς ακόμα κι έτσι, στην ουσία αγοράζουμε ότι μας αρέσει τελικά. Νομίζω όμως όλοι ξεχνάτε μια μικρή διαφορά που τελικά δεν είναι και τόσο μικρή, ουσιαστικά αλλά και απέναντι στο νόμο.

Άλλο είναι να δώσεις ένα αντίγραφο μουσικής, ταινίας, λογισμικού ή ότι άλλο θέλετε σε ένα ή δυο φίλους και τελείως διαφορετικό είναι να οργανώσεις μια ιστοσελίδα - ένα σύστημα, με μοναδικό σκοπό να συγκεντρώνεις και να μοιράζεις παράνομα σε χιλιάδες. Αυτά τα δυο διαφορετικά πράγματα, δεν μπορούν να εξισωθούν σε καμία περίπτωση.

songless
04-02-11, 23:02
Βασικα το ιδιο παρανομο ειναι βαση νομου. Εμενα κατακριτεο ειναι ο διαμοιρασμος αρχειων με πνευματικα δικαιωματα αλλων, σε ιστοσελιδες που αποκομιζουν εσοδα απο την εκμεταλλευση αυτων των αρχειων χωρις να αποδιδουν ποσοστα στους κατοχους. Τοτε απλα δεν θα ηταν παρονομες...Αλλα για εμενα κατακριτεο δεν ειναι αν γινεται αφιλοκερδως, οπως οταν αγοραζα ενα cd και το εδινα δωρεαν σε φιλους μου να το ακουσουν και να το κανουν κοπια.

grayden
07-02-11, 00:09
Δεν είναι κλοπή, είναι χρήση χωρίς άδεια και η διαφορά τους δεν είναι μόνο στις λέξεις.

panosha
07-02-11, 00:13
Δεν είναι κλοπή, είναι χρήση χωρίς άδεια και η διαφορά τους δεν είναι μόνο στις λέξεις.
Προφανώς και δεν είναι κλοπή, δεν είπα κάτι τέτοιο. Κλοπή είναι η ιδιοποίηση ξένου αντικειμένου.

grayden
07-02-11, 00:18
Προφανώς και δεν είναι κλοπή, δεν είπα κάτι τέτοιο. Κλοπή είναι η ιδιοποίηση ξένου αντικειμένου.
Είπες "αποδέχεσαι ότι πρόκειται για κλοπή λοιπόν" και γι αυτό το ανέφερα.

panosha
07-02-11, 00:22
Είπες "αποδέχεσαι ότι πρόκειται για κλοπή λοιπόν" και γι αυτό το ανέφερα.
Γύρνα πίσω και διάβασε την συζήτηση. Άλλο είπα και δεν το κατανοείς. Είπα "αν το δούμε έτσι" και αυτό πήγαινε στην προηγούμενη τοποθέτηση του συζητητή μου.

grayden
07-02-11, 00:45
Γύρνα πίσω και διάβασε την συζήτηση. Άλλο είπα και δεν το κατανοείς. Είπα "αν το δούμε έτσι" και αυτό πήγαινε στην προηγούμενη τοποθέτηση του συζητητή μου.
Δεν ξέρω πως το εννοούσες αλλά όπως το έχεις γράψει η λέξη κλοπή πηγαίνει στο κατέβασμα υλικού.

panosha
07-02-11, 01:05
Δεν ξέρω πως το εννοούσες αλλά όπως το έχεις γράψει η λέξη κλοπή πηγαίνει στο κατέβασμα υλικού.
Φίλε μου δεν ξέρω τι ζόρι τραβάς, νομίζω διευκρίνισα ότι δεν θεωρώ κλέφτες όσους κατεβάζουν. Σε αυτούς που μοιράζουν κάνω κριτική και νομίζω αυτό είναι σαφές, όπως είναι σαφέστατο ότι παρανομούν και δεν βλάπτουν μόνο τις εταιρίες και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

grayden
07-02-11, 01:18
Φίλε μου δεν ξέρω τι ζόρι τραβάς, νομίζω διευκρίνισα ότι δεν θεωρώ κλέφτες όσους κατεβάζουν. Σε αυτούς που μοιράζουν κάνω κριτική και νομίζω αυτό είναι σαφές, όπως είναι σαφέστατο ότι παρανομούν και δεν βλάπτουν μόνο τις εταιρίες και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.
Όπως σου εξήγησα η μόνη ένστασή μου αφορά τη χρήση της λέξης κλοπή και μόνο.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ μαζί σου.

kosmous
07-02-11, 10:35
Μικρή η μεγάλη για μένα , η παρανομία είναι παρανομία , το θέμα είναι τι πρόσωπο και συμπεριφορά προσκομίζουν οι εταιρίες , ώστε να κερδίσουν την εκτίμηση του αγοραστικού κοινού .

Έχω δηλώσει σε άλλο forum σε συζήτηση για ps2 πως το f1 2006 και το tomb raider (γνήσια παρακαλώ 30 ευρώ το ένα και 35 το άλλο) , χωρίς γρατζουνιές καθόλου σταμάτησαν να παίζουν στον δεύτερο μήνα , δήλωσα λοιπόν πως παιχνίδι ps δεν θα ξανααγοράσω , δεν θα τους κάνω την χάρη βέβαια να μην χρησιμοποιήσω την κονσόλα των 220 ευρώ .

Εντάξει , βγήκαν ελαττωματικά τα cd (πιθανόν μου είπε εκπρόσωπος της sony ) εγώ όμως πως να στείλω το ένα ειδικά στην Αγγλία , γιατί δεν υπάρχει ένα κ@λογραφείο τους (στην eidos αναφέρομαι) στην Ελλάδα να κάνουμε ένα παράπονο η μια επιστροφή ?

Μάλιστα κύριοι , αυτό μου είπαν από την sony , να το στείλω στην Αγγλία να το ελέγξουν και αν το δουν καλομεταχειρισμένο θα μου το αντικαταστήσουν , στην Αγγλία .

Ε λοιπόν το αντικατέστησα μόνος μου (με μηδαμινό κόστος ο νοών νοείτω)χωρίς να ταλαιπωρηθώ και να πληρώνω ταχυδρομείο μέχρι την άλλη άκρη της Ευρώπης .

Και δεν νιώθω καθόλου ενοχές , δεν άξιζαν ούτε το γραμματόσημο .

papajo
08-02-11, 15:27
Ξέρει κανείς τι γίνεται τελικά; Απόπειρα σύνδεσης με το greekz πριν λίγες μέρες έβγαζε το γνωστό: Ooops. The link is broken. από προχθές έβγαινε το: Will be back soon. Σήμερα βγαίνει Αυτό: http://www.thegreekz.com/
Τελικά έκλεισε; Ξανανοίγει; lol3

dimzappas
08-02-11, 19:54
Η αγορά της μουσικής βιομηχανίας έχει εταιρίες και καλλιτέχνες που είναι πολύ επιτυχημένοι, με μεγάλες πωλήσεις και μερίδιο αγοράς, έχει όμως και τους μικρούς, τους πολύ μικρούς. Κάθε επιχείρηση με οποιαδήποτε δραστηριότητα, είτε παράγει μουσική, είτε οτιδήποτε άλλο και ανάλογα με το μέγεθος της, ανήκει σε ένα οικοσύστημα και από κάθε μια από αυτές τις εταιρίες τροφοδοτούνται άλλες μικρότερες, η οικονομία συνολικά και τελικά ωφελούνται πολλοί εργαζόμενοι.

Όσο μεγαλύτερη είναι κάθε εταιρία που έχει διαφυγόντα κέρδη από πειρατικά αντίγραφα των προϊόντων της, τόσο περισσότεροι απλοί εργαζόμενοι στην ίδια και τις συνεργαζόμενες, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Όταν η αστυνομία προστατεύει τη Βίσση, τη Microsoft και την MLS, προστατεύει και κάποιους εκατοντάδες τουλάχιστον εργαζόμενους και μικρές επιχειρήσεις που επωφελούνται, κερδίζουν και έχουν δουλειά γύρω τους. Σκεφτείτε το.

Αγαπητέ Πάνο
εκτιμώ τη βοήθεια που έχεις προσφέρει σε όλους γιά διάφορα θέματα αλλά τα παραπάνω λεγόμενα σου είναι το λιγότερο αφελή, μπορεί να είσαι δεν το ξέρω, αλλά μεγάλε μην το παίζεις έτσι άραξε, όταν (καλώς)έφτιαξες το ελληνικό πληκτρολόγιο γιά το htc ήταν ηθική πράξη απέναντι στους επίσημους εισαγωγείς???
ελα ρε φίλε μην με αηδιάζεισς με τις ηθικότητες..........
και τα κούφια λόγια, κοίτα τι γίνεται γύρω μας.......
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ greekz.
αλλά με βγάλατε από τα ρούχα μου και κάνει και κρύο.

kosmous
08-02-11, 20:21
όταν (καλώς)έφτιαξες το ελληνικό πληκτρολόγιο γιά το htc ήταν ηθική πράξη απέναντι στους επίσημους εισαγωγείς???

Το μόνο σωστό στην φράση σου είναι το: (καλώς)

Αν ήταν κλεμμένο δεν θα τον άφηναν έτσι οι εισαγωγείς , που πιστεύω σίγουρα τον παρακολουθούσαν .
Άλλως τε έχει δώσει και τα πραγματικά του στοιχεία στο forum , ψάξε και θα τα βρεις .

Δηλαδή εσύ αν γράψεις και τραγουδήσεις ένα τραγούδι και πάρεις κοινό μαζί σου , θα είναι ανήθικο απέναντι στις εταιρίες παραγωγής ?

gepol
08-02-11, 20:38
Ανοιξε ξανά το Greekz, χωρίς τα επίμαχα forums φυσικα....

dimzappas
09-02-11, 10:46
Το μόνο σωστό στην φράση σου είναι το: (καλώς)

Αν ήταν κλεμμένο δεν θα τον άφηναν έτσι οι εισαγωγείς , που πιστεύω σίγουρα τον παρακολουθούσαν .
Άλλως τε έχει δώσει και τα πραγματικά του στοιχεία στο forum , ψάξε και θα τα βρεις .

Δηλαδή εσύ αν γράψεις και τραγουδήσεις ένα τραγούδι και πάρεις κοινό μαζί σου , θα είναι ανήθικο απέναντι στις εταιρίες παραγωγής ?

μα τα ίδια εννοούμε αγαπητέ μου.....................

panosha
09-02-11, 10:50
Αγαπητέ Πάνο
εκτιμώ τη βοήθεια που έχεις προσφέρει σε όλους γιά διάφορα θέματα αλλά τα παραπάνω λεγόμενα σου είναι το λιγότερο αφελή, μπορεί να είσαι δεν το ξέρω, αλλά μεγάλε μην το παίζεις έτσι άραξε, όταν (καλώς)έφτιαξες το ελληνικό πληκτρολόγιο γιά το htc ήταν ηθική πράξη απέναντι στους επίσημους εισαγωγείς???
ελα ρε φίλε μην με αηδιάζεισς με τις ηθικότητες..........
και τα κούφια λόγια, κοίτα τι γίνεται γύρω μας.......
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ greekz.
αλλά με βγάλατε από τα ρούχα μου και κάνει και κρύο.
Κακώς φέρνεις την συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο, αλλά έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να έχω βοηθήσει για τη δημιουργία αυτού του πληκτρολογίου τους επίσημους εισαγωγείς; punish2

http://www.navimania.gr/articles/showentry.php?e=47&catid=4

papajo
09-02-11, 11:20
Κακώς φέρνεις την συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο, αλλά έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να έχω βοηθήσει για τη δημιουργία αυτού του πληκτρολογίου τους επίσημους εισαγωγείς; punish2

http://www.navimania.gr/articles/showentry.php?e=47&catid=4
Οσο γι' αυτό, είμαι σίγουρος, χωρίς καμμιά δόση ειρωνείας, βλέποντας την υπόλοιπη δουλειά σου, πχ skins στο destinator.
Πλάκα-πλάκα, το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας έχει ξεφύγει. Προχθές διάβαζα για αντιδράσεις περί πνευματική ιδιοκτησίας, επειδή στο προσωπικό site της, η νέα παρουσιάστρια ειδήσεων, αναρτούσε ολόκληρα αποσπάσματα απο το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Σε λίγο ακόμη και οι ειδήσεις θα θεωρούνται πνευματική ιδιοκτησία! Δεν απέχει πολύ στο να απαγορεύσουν την αναμετάδοση μιας είδησης χωρίς την άδεια όποιυ την πρωτοείπε/έγραψε/ανέβασε. Και φυσικά δεν εννοώ να λες μια είδηση, χωρίς να τιμάς αυτόν που την πρωτο είπε.
Λίγο ακόμη και θα απαγορεύσουν το χτίσημο με τούβλα, αν δεν πάρουμε άδεια από τον εφευρέτη lotpot Κάπου πρέπει να υπάρχουν όρια, όχι μόνο ένθεν αλλά κακείθεν. Αλλοιώς πρέπι να σταματήσουμε την γνώση γενικά, αφού ως επί το πλείστον η νέα γνώση στηρίζεται πάντα σε τμήματα της παλιάς, που κάποιος έχει την πνευματική ιδιοκτησία. Και σύ panosha, σίγουρα κατασκεύασες το πρόγραμμα του εν λόγω πληκτρολογίου, στηριζόμενος σε κάποια τμήματα παλαιώτερων γνώσεων. Και αν από το αποτέλεσμα βοηθήθηκε η κατασκευάστρια εταιρεία, με την ευρεία έννοια, που κάποιοι θέλουν να αποδώσουν στην πνευματική ιδιοκτησία, έγινε εκμετάλευση(έστω άθελα) κάποιου άλλου πνευματικού έργου. Δεν συμφωνώ με την σκέψη αυτή, απλά λέω όσα αντιλαμβάνομαι να γίνονται προς την κατεύθυνση της υπερβολής
Σίγουρα δεν μιλάω για την διανομή έργων αφειδώς χωρίς την άδεια του κατασκευαστή, αλλά όπως το πάνε το πράγμα, για να γλεντήσουμε σπίτι μας , θα πρέπει να ζητήσουμε άδεια από την ΑΕΠΙ σε λίγο, αφού εκτός από όποιον έχει αγοράσει κάποιο cd θα το ακούσουν και άλλοι. Αυτό εννοώ με τα όρια που πρέπει να μπούν και από την άλλη μεριά.

panosha
09-02-11, 11:36
Οσο γι' αυτό, είμαι σίγουρος, χωρίς καμμιά δόση ειρωνείας, βλέποντας την υπόλοιπη δουλειά σου, πχ skins στο destinator.
Πλάκα-πλάκα, το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας έχει ξεφύγει. Προχθές διάβαζα για αντιδράσεις περί πνευματική ιδιοκτησίας, επειδή στο προσωπικό site της, η νέα παρουσιάστρια ειδήσεων, αναρτούσε ολόκληρα αποσπάσματα απο το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Σε λίγο ακόμη και οι ειδήσεις θα θεωρούνται πνευματική ιδιοκτησία! Δεν απέχει πολύ στο να απαγορεύσουν την αναμετάδοση μιας είδησης χωρίς την άδεια όποιυ την πρωτοείπε/έγραψε/ανέβασε. Και φυσικά δεν εννοώ να λες μια είδηση, χωρίς να τιμάς αυτόν που την πρωτο είπε.
Λίγο ακόμη και θα απαγορεύσουν το χτίσημο με τούβλα, αν δεν πάρουμε άδεια από τον εφευρέτη lotpot Κάπου πρέπει να υπάρχουν όρια, όχι μόνο ένθεν αλλά κακείθεν. Αλλοιώς πρέπι να σταματήσουμε την γνώση γενικά, αφού ως επί το πλείστον η νέα γνώση στηρίζεται πάντα σε τμήματα της παλιάς, που κάποιος έχει την πνευματική ιδιοκτησία. Και σύ panosha, σίγουρα κατασκεύασες το πρόγραμμα του εν λόγω πληκτρολογίου, στηριζόμενος σε κάποια τμήματα παλαιώτερων γνώσεων. Και αν από το αποτέλεσμα βοηθήθηκε η κατασκευάστρια εταιρεία, με την ευρεία έννοια, που κάποιοι θέλουν να αποδώσουν στην πνευματική ιδιοκτησία, έγινε εκμετάλευση(έστω άθελα) κάποιου άλλου πνευματικού έργου. Δεν συμφωνώ με την σκέψη αυτή, απλά λέω όσα αντιλαμβάνομαι να γίνονται προς την κατεύθυνση της υπερβολής
Σίγουρα δεν μιλάω για την διανομή έργων αφειδώς χωρίς την άδεια του κατασκευαστή, αλλά όπως το πάνε το πράγμα, για να γλεντήσουμε σπίτι μας , θα πρέπει να ζητήσουμε άδεια από την ΑΕΠΙ σε λίγο, αφού εκτός από όποιον έχει αγοράσει κάποιο cd θα το ακούσουν και άλλοι. Αυτό εννοώ με τα όρια που πρέπει να μπούν και από την άλλη μεριά.
Γενικά συμφωνώ με την ουσία όσων γράφεις, απάντησα παραπάνω επί προσωπικού. Είναι σαφές ότι κανείς δεν ξεκινά από το μηδέν, απλά για όλες αυτές τις δημοσιεύσεις θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια αναφορά στις πρωτότυπες πηγές και σεβασμός, ειδικά αν μιλάμε για δημοσιογράφους, όπου αυτό που σπούδασαν δεν είναι συνήθως η άποψη, αλλά το ρεπορτάζ.

Σχετικά πάλι με το θέμα που παραπάνω θίχτηκε, προσωπικά ότι έκανα το έκανα σε συνεννόηση με αυτούς που είχαν δικαιώματα και προσέχοντας καλά τους νόμους. Όσοι ασχολούνται γνωρίζουν καλά από που και πως ξεκίνησε η "νόμιμη" δημοσίευση ROM (και ελληνικών) για τα HTC στην Ελλάδα, Destinator 7 για νόμιμους χρήστες και πολλά ακόμα. Αυτά για να τα πετύχουμε χρειάστηκε στόχος, συνεννοήσεις, συγκεκριμένη συμπεριφορά, σεβασμός στους δημιουργούς, δουλειά και συντονισμός.

kosmous
09-02-11, 11:55
μα τα ίδια εννοούμε αγαπητέ μου.....................

Όχι φίλε μου δεν εννοούμε το ίδιο , εσύ επικρίνεις τον Panosha ενώ εγώ τον επικροτώ .

blugosi
18-02-11, 11:09
Και εγώ επικροτώ τον panosha, και όλους τους φίλους. Λυπάμαι που δεν μας δίνεται πια η δυνατότητα να δοκιμάζουμε προϊόντα πριν τα αγοράσουμε.

Οι εταιρείες μας τα τρώγανε πολλά χρόνια. Έχω (σαν αρχαιότερος από τους περισσότερους εδώ) μία δισκοθήκη 2500 δίσκων βινυλίου. Πάνω από τους μισούς, η ποιότητα εκτύπωσης είναι χάλια γιατί οι εταιρείες δίσκων στην Ελλάδα μας κοροϊδεύανε. Αν τους γυρέψω αντικατάσταση θα μου την κάνουν; Όχι φυσικά!!!!

Εξάλλου η όλη κίνηση του κράτους είναι σκέτη υποκρισία. Γιατί δεν πιάνει τους μαύρους με τα μαϊμού DVD τόσα χρόνια;Εκεί υπάρχει φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή τεραστίων διαστάσεων.

Γιατί δεν πιάνει τους αλλοδαπούς που πουλάνε μαϊμού ρούχα κλπ.; Είναι δύσκολο να παρακολουθήσουν και να βρουν τις αποθήκες με τα παράνομα DVD κλπ;

Ο λόγος είναι απλός. Οι χονδρέμποροι / διακινητές λαδώνουν τον κρατικό μηχανισμό και κάνουν όλοι μόκο.

Και ασχολούμαστε για το αν ο κάθε ένας από εμάς ανέβασε μία μόντα σε ένα πρόγραμμα στο δίκτυο....