PDA

Επιστροφή στο Forum : Mio Spirit 575 ή Mio Spirit 470?? HELP!!!! :)

dawn
18-01-11, 05:19
Γειά σας παιδιά!

Λοιπον ειμαι αναμεσα σε Mio Spirit 575 (147ευρω) και Mio Spirit 470 (134 ευρω)... ο λόγος που με φοβιζει λιγο το 575 είναι η οθονη 4.7... δεν ξερω...μου φαινεται λιγο τεραστια!!!Ξεκινησα με budget κατω απο 100 αλλα μετα είπα αν ειναι να παρω κατι καλο ε ας δωσω και κατι παραπανω...

Και εχω τις εξης ερωτησεις:
1. Η διαφορα στην τιμη ειναι μονο 13 ευρω... υπαρχει καποια αλλη διαφορα περαν του μεγεθους της οθονης?
2. διαβασα οτι το IQ δεν υπαρχει σαν υπηρεσια στην Ελλαδα αλλα υποστηριζεται (μελλοντικα ισως...)..το traffic control υπάρχει στην ελλαδα γι'αυτες τις συσκευες??Δεν το διευκρυνιζει πουθενα... worry1 Εαν έχει καποιος καποια απο αυτες παρακαλω να πει 2-3 λογάκια!!

Είναι το πρωτο navigator που θα παρω και εχω αγχωθει λιγο μην κανω καμια πατατα!!! dizzy2 Εαν τελικα το traffic δεν υποστηριζεται τι θα λέγατε για το MIO MOOV M405 EUROPE (117 ευρω) ή ακομα και το Μ400 Ελλάδα (89ευρω)?? Ολα έχουν για 1 χρονο speed camera warning απ'οτι καταλαβα αλλα εαν είναι να μην έχω traffic γιατι να δώσω παραπανω χρηματα?!?!?!?
Γενικότερα με ενδιαφέρει κατι οικονομικό με traffic και speed cameras!

Παρακαλω, τα φώτα σας!!!
Ευχαριστω πολύ!! bigsmilebigsmile

speed
18-01-11, 19:53
Η 4.7 οθόνη είναι μια χαρά και θα σου αρέσει. Εγώ θα την προτιμούσα πάντως.

1) Πέραν της οθόνης, το 575 έχει ενσωματωμένο το ΤMC για όπου υποστηρίζεται.

2) Στην Ελλάδα, η DIS είναι η πρώτη εταιρεία μετάδοσης πληροφοριών κίνησης στους δρόμους με την τεχνολογία TMC.
Με κάποια χρέωση βέβαια που δεν γνωρίζω που κυμαίνεται.

Speed cameras έχουν όλες οι συσκευές αλλά μπορείς να προσθέσεις από μόνος σου από εδώ,

http://index.pois.gr/SpeedCameras.aspx

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, το 575 είναι μονόδρομος.

dawn
19-01-11, 11:01
Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!
θα το πάρω!!
οσο για το site με τις καμερες μου φαινεται πολυ ωραιο αλλα επειδη δεν εχω ιδεα(!) πως τις βαζω στη συσκευη??? το κατεβαζω και το κανω copy paste???
thanks a lot!!!!

speed
19-01-11, 17:44
Θα κάνεις εγκατάσταση το Mio Desktop (το DVD που έχει μέσα το κουτί).

Θα συνέσεις την συσκευή με το USB και θα πατήσεις το εικονίδιο από την επιφάνεια εργασίας "MioMoreDesktop". Θα έχεις πάντα το DVD μέσα στο Drive σου κάθε φορά που θα θέλεις να συνδεθείς.

Κάπου αριστερά θα λέει για POI'S.

Κάνεις κλίκ εκεί και θα προσθέσεις το αρχείο που κατέβασες στην φόρμα που θα δείς.
Πρώτα θα το αποσυμπιέσεις το αρχείο.

Συμπλήρωσε και το πεδίο για το σε ποιά ομάδα θα ανήκει το αρχείο.
Αν λέει το αρχείο που κατέβασες "Speed Cameras" μπορείς να το γράψεις έτσι και εσύ.
Εικονίδιο και ήχο που θα σου λέει να τσεκάρεις τα ξεχωρίζει από μόνο του και δεν χρειάζεται να ψάξεις εσύ μέσα στον φάκελο που κατέβασες.
Απλά μόνο επιλέγεις και τσεκάρεις.

Είναι εύκολο μην σε τρομάξει.

dawn
20-01-11, 19:35
Ειμαι σιγουρη οτι σου απαντησα αλλα δεν ξερω ισως το σβησανε η ισως δεν πατησα τελικα υποβολη!
τεσπα!
σευχαριστω και παλι!
μια ερωτηση μονο μηπως ξερεις! προσπαθω να κανω αυτο που μου ειπες αλλα σε οτι poi και αν παω να βαλω λεει οτι : δεν ειναι δυνατο το ανοιγμα/αναλυση του αρχειου .CSV. Βεβαιωθειτε οτι το αρχειο δεν χρησιμοποιειται απο άλλο προγραμμα ή οτι δεν ειναι κατεστραμμένο.

δεν ξερω τι κανω λαθος....
thanks!!!!

υ.γ
αν πρεπει να τροποποιησω το topic επειδη ρωταω κι αλλα πειτε μου να το κανω.ευχαριστω.

speed
21-01-11, 08:40
Το αρχείο κατεβαίνει συμπιεσμένο (Rar)
Το αποσυμπιέζεις και το περνάς μέσα στην συσκευή.
Αν πας να το ανοίξεις έτσι απλά στον υπολογιστή δεν θα σου ανοίξει τίποτα.

dawn
21-01-11, 17:05
ναι το εχω κανει ηδη αυτο...οπως ειπα το θεμα μ ειναι οτι οταν παω ν βαλω αυτα τα στοιχεια μ βγαζει το παραπάνω μνμ..μεσο miomore,στα pois..

speed
21-01-11, 20:02
Μου προξενεί εντύπωση.confused1

Τώρα δεν ξέρω γιατί μουλάρωσε το δικό μου και δεν συνδέεται με το pc, έτσι ώστε να δω τι παίζει.

Θα σε ενημερώσω.
Μπορεί να είναι κουτή η ερώτηση, αλλά από το poisindex επιλέγεις το εικονίδιο miospiritcsv σωστά;

Όταν αποσυμπιέζεις το αρχείο, το αποθηκεύεις σε έναν νέο φάκελο που θα έχεις δημιουργήσει;

dawn
26-01-11, 04:06
Σ έστειλα πμ!

skal
01-02-11, 12:23
χαιρετώ τη παρέα και να ρωτήσω κι εγώ το φίλο dawn εντυπώσεις με το νέο του mio και ειδικότερα μερικά θέματα αν μπορεί να μου απαντήσει :

1. ταχύτητα με την original εφαρμογή(miomap;)
2. επειδή ως κάτοχος ενός mio c520 εδώ και 2 χρόνια που του είχα πετάξει τα μάτια, έχοντας περάσει miopocket(από την v2 ως v4) μαζί με τα προγράμματα igo8-primo + destinator9 κτλ. πιστεύεις ότι αξίζει πλέον να περάσω ξανά το igo-primo ή το original miomap είναι οκ πλέον(κοιτούσα λίγο τις δυνατότητες με τα iq,tmc,3d κτλ στο site της mio και το βλέπω καλό sε σχέση πάντα με το igo). Με λίγα λόγια να το "σπάσω" ή όχι, ποια είναι η γνώμη σου;
3. ποιότητα συσκευής γενικότερα;
4. το πακέτο της προσφοράς στα ~150€ περιλαμβάνει χάρτες,φορτ/στή και βάση αυτοκινήτου σωστά;

αυτά τα λίγα κι ευχαριστώ προκαταβολικά bigsmile

dawn
01-02-11, 17:15
Αγσπητε skal,
καταρχας ειμαι φιλη!! επισης θα ηθελα πολυ ν σ απαντησω σε ολα αλλα ειμαι ασχετη!!
Αποφάσισα ν το παρω γιατι συνδύαζε οτι ηθελα.. καλη μαρκα, εμφανίσιμο, καλη τιμη, με speed cameras και ενσωματωμένο traffic control (για οοοοταν!)!!
ειχα ενα navigon στο παρελθον κ νομιζω οτι η ποιοτιτα είναι ιδια. το πακετο περιλαμβανει αυτα π ειπες ναι.
με το υπαρχων προγραμμα παει μια χαρα..βεβαια δ μπορω κ δ ξερω πως ν περασω pois ... καπου τρωω κολλημα...(οποιος μπορει ας βοηθησει πλζ)
απαντησα σε οτι μπορεσα!ν εισαι καλα!!!

skal
02-02-11, 12:17
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αγαπητή φίλη dawn και συγνώμη dizzy2,

οκ είμαι έτοιμος κι εγώ για την αγορά του δε νομίζω στα λεφτά αυτά(150€) να βρω καλύτερο πακετάκι. φαντάζομαι ότι σαν πρόγραμμα μέσα έχει το miomap;

γιατί τόσος λόγος για τα poi, είναι τόσο δύσκολο στο να περαστούν ή δεν είναι συμβατά με τα poi άλλων εφαρμογών, δεν πιστεύω να είναι κάποιο σοβαρό θέμα confused1

dawn
05-02-11, 04:53
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αγαπητή φίλη dawn και συγνώμη dizzy2,

οκ είμαι έτοιμος κι εγώ για την αγορά του δε νομίζω στα λεφτά αυτά(150€) να βρω καλύτερο πακετάκι. φαντάζομαι ότι σαν πρόγραμμα μέσα έχει το miomap;

γιατί τόσος λόγος για τα poi, είναι τόσο δύσκολο στο να περαστούν ή δεν είναι συμβατά με τα poi άλλων εφαρμογών, δεν πιστεύω να είναι κάποιο σοβαρό θέμα confused1

:) παρακαλω φιλε skal!!!
ναι μιομαπ :P
δεν ξερω ακομα....λιγο χρονο που διεθεσα στην αρχει δ εμπαιναν τα pois απο τη γνωστη σελιδα με κωδικοποιηση mio spirit...κ ν το ξεκλειδωσω δε θελω...
αν βρεις καποια ακρη σε παρακαλω pm me για ν ξερω!!!! :)

nick69
06-02-11, 18:00
dr dawn what version of MioMore desktop you use to put new pois at your miospirit ?...the 7.00 version or the 7.30 version ?

dawn
06-02-11, 18:18
dr dawn what version of MioMore desktop you use to put new pois at your miospirit ?...the 7.00 version or the 7.30 version ?

Dr?? ωραιο μου παει!! χαχαχαχα!!! v7.30... εντωμεταξύ δε μπορω ν απεγκαταστησω την 7.00 γιατι εαν το κανω λειπουν αρχεια κ update δεν γινεται...

dawn
10-02-11, 16:44
Λοιπον guys... πηρα τηλεφωνο τη mio και προσπαθουσαμε μαζι να βαλουμε τα pois...τους ειπα, τους εξηγησα και σε καποια φαση με ρωταει η κυρια... μηπως κατεβασατε απο σελιδα που ειναι για σπασμενες συσκευες? και της ειπα τι να σας πω δεν ξερω... ρε παιδια το γνωστο site ειναι μονο για σπασμενες συσκευες??αν ναι πειτε μου να το ξερω γιατι δε θελω να τη σπασω, αν ομως οχι, να τους παρω, να πω το site και να δουμε μαζι με αυτους γιατι δεν μπαινουν....γκρρρρρ... εχω εκνευριστει... Help!

speed
10-02-11, 17:33
Λοιπον guys... πηρα τηλεφωνο τη mio και προσπαθουσαμε μαζι να βαλουμε τα pois...τους ειπα, τους εξηγησα και σε καποια φαση με ρωταει η κυρια... μηπως κατεβασατε απο σελιδα που ειναι για σπασμενες συσκευες? και της ειπα τι να σας πω δεν ξερω... ρε παιδια το γνωστο site ειναι μονο για σπασμενες συσκευες??αν ναι πειτε μου να το ξερω γιατι δε θελω να τη σπασω, αν ομως οχι, να τους παρω, να πω το site και να δουμε μαζι με αυτους γιατι δεν μπαινουν....γκρρρρρ... εχω εκνευριστει... Help!

Προφανώς δεν είχε ιδέα η συγκεκριμένη.
Στο δικό μου Mio πως έβαζα και πριν την ξεκλειδώσω;

pkourk
15-02-11, 23:31
Καλησπέρα σε όλους κατ'αρχήν.

Δυστυχώς θέλω να επιβεβαιώσω και εγώ ότι το Spirit 470 που μόλις απέκτησα δεν μου επιτρέπει να φορτώσω κανένα αρχείο .csv από οπουδήποτε κι αν το κατέβασα.

Τι γίνεται τώρα;

dawn
16-02-11, 16:55
Το 470???Εγω έχω το 575...δεν ξερω τι γινεται... Παιδια οποιος μπορει να μας βοηθησει σχετικα please ας το κανει!!! εντομεταξυ αυτο που αγορασα λεει οτι εχει free update map για ελλαδα 1 χρονο και για εξωτερικο 30 μερες και οταν μιλησα με ΜΙΟ μου ειπαν οτι ειναι για 30 μερες στανταρ...τεσπα...ασχετο αλλα ηθελα να σας το πω για να το γνωριζεται..