PDA

Επιστροφή στο Forum : Ο ΑΣΧΕΤΟΣ

xaxanoulis
13-01-07, 15:40
ΑΝ Κ ΟΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΙΟ Ρ550 ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ????? :!: :!: ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕΣΑ? Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΩ Κ ΑΠΟ ΠΟΥ??ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΔΕΚΤΕΣ ΜΠΑΣ Κ ΞΕΣΤΡΑΦΩΘΩ ΛΙΓΟΟΟ :P ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ!!!!!! :D :D :D

bbbb
13-01-07, 16:40
ΑΝ Κ ΟΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΙΟ Ρ550 ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ????? :!: :!: ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕΣΑ? Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΩ Κ ΑΠΟ ΠΟΥ??ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΔΕΚΤΕΣ ΜΠΑΣ Κ ΞΕΣΤΡΑΦΩΘΩ ΛΙΓΟΟΟ :P ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ!!!!!! :D :D :D
Εξαρτάται απο που θα το αγοράσεις.Υπάρχει πακέτο και με χάρτες και χωρίς.Η γνώμη μου πάντως αν δε σε ενδιαφέρει το wi-fi του mio είναι να πάρεις το myguide typhoon που είναι στα ίδια χρήματα περίπου αλλά με μεγαλύτερη rom και καλύτερο gps.
http://www.ngi.gr/page.php?languageid=2&pageid=59&categoryid=3

xaxanoulis
14-01-07, 13:09
με ενδιαφερη η γνωμη σου φιλαρακο αλλα δεν καταλαβα ολα αυτα που ειπες wi-fi ti einai ayto???

grnikolis
14-01-07, 19:49
bbbb,

κάπου σε έχασα φίλε... Η μεγαλύτερη Rom (READ Only Memory) γιατί είναι προσόν σε ένα PDA? Η ROM υπάρχει για να βρίσκεται σε αυτή το OS και τα XIP Dlls του λειτουργικού, νομίζω.

φιλικά,
Νίκος

zeppelin
15-01-07, 00:03
Αυτό που σου ταιριάζει από το προφίλ σου είναι ένα pna:

fs n100
airis
shinko
tibo

διαλέγεις και παίρνεις

bbbb
15-01-07, 00:19
bbbb,

κάπου σε έχασα φίλε... Η μεγαλύτερη Rom (READ Only Memory) γιατί είναι προσόν σε ένα PDA? Η ROM υπάρχει για να βρίσκεται σε αυτή το OS και τα XIP Dlls του λειτουργικού, νομίζω.

φιλικά,
Νίκος
Στα wm5 η rom χρησιμοποιείται και για αποθήκευση δεδομένων.Και επίσης δεν κινδυνεύεις να χάσεις δεδομένα,άμα σου τελειώσει η μπαταρία.Αν έχεις μεγάλη rom μπορείς να βάλεις το destinator και τους χάρτες εκεί και την κάρτα μνήμης να την χρησιμοποιήσεις για άλλο σκοπό.Εγώ για παράδειγμα έχω στην rom το pn με αγγλικό χάρτη,το 6 με τον ελληνικό και το papago.Επίσης έχω φορτώσει και κάποια προγράμματα και έχω free γύρω στα 250mb.Στην κάρτα μνήμης έχω κυρίως Mp3 τα οποία ακούω παράλληλα με την πλοήγηση στο αυτοκίνητο στερεοφωνικά (μέσω fm transmitter).Αν βάλω και τον χάρτη στην κάρτα μνήμης και ακούω παράλληλα mp3 από εκεί τότε το destinator ψιλοσέρνεται.
Υ.Γ. Εάν κατά την πλόηγηση δεν ακούς στα ηχεία του αυτοκινήτου την γνωστή φωνή του 6 για να την απολαμβάνεις,η πλοήγηση δεν έχει νόημα 8)

grnikolis
15-01-07, 02:37
Εννοείς την NAND Flash ?

bbbb
15-01-07, 02:54
Εννοείς την NAND Flash ?
Εννοώ την main memory που έχουν τα ppc με wm5.Aν λέγεται και ΝΑΝD δεν το γνωρίζω :oops:

grnikolis
15-01-07, 04:19
:)
ΟΚ, το διευκρινήσαμε, κατάλαβα τι εννοείς .
Για την κυριολεξία του όρου, και μόνο, η μνήμη που αναφέρεσαι, δεν είναι ROM. Αν ήταν, απλά δε θα μπορούσε να γραφτεί. Είναι αυτή που στα WM5, ονομάζεται, persistent storage και είναι, ας πούμε, μια... τρίτη μνήμη. RAM, ROM, PS. Σαν να έχει, θα λέγαμε, η συσκευή μια ενσωματομένη SD card, που δε μπορεί να αφαιρεθεί.
Για τη NAND (και τη NOR) είναι τύποι μνήμης --> http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_memory#NOR_memories
Το πλείστο των PDAs και γενικά όλων των ARM CPU Based Embedded mainboards, έχει τύπου NOR ROM μνήμη, και τύπου NAND Persistent Storage.

Κλείνοντας, και μετά τη βαρετή τεχνική ορολογία :D , έχεις δίκιο να συστήνεις όσο περισσότερη "ROM" (που δεν είναι ROM) γίνεται ;)

Φιλικά,
Νίκος