Επιστροφή στο Forum : Ποιο να πάρω? Βοήθεια!!!!!HP rx5710 ή Qtek g100 ή mio p350
Παρακαλώ θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Μόλις πούλησα το Μιο 168 με τούς χάρτες και εδώ και μια εβδομάδα έχω σπάσει το κεφάλι μου για το ποιο θα είναι το επόμενο PDA που θα αγοράσω. Αφού έφαγα ατελείωτες ώρες στο internet, έχω καταλήξει μεταξύ:HP rx5710 ή Qtek g100 ή mio p350. Για να πω την αλήθεια εμφάνισιακά μου αρέσει περισσότερο το rx5710, αλλά σίγουρα δεν είναι η εμφάνιση που παίζει ρόλο. Βοηθήστε και εσείς μπας και καταλίξω πουθενά γιατί δεν αντέχω άλλο ξενύχτι. Ευχαριστώ :shock:
Σαν κάτοχος το Ρ350 νομίζω ότι το..............ΗΡ 5710 είναι η καλύτερη περίπτωση :roll:
και εγώ πιστεύω πως είναι λίγο καλύτερο το travel companion ειδικά αν δεν σε ενδιαφέρει και το wifi. (p.s. to qtek δεν το έχω δει).
Ευχαριστώ πολύ.
Οπότε το mio p350 το ξεγράφουμε (ή όχι?).
Τι γίνεται όμως με το Qtek g100? Αν γίνεται θα ήθελα μια πιο τεκμηριωμένη άποψη (όχι ότι τα παιδιά πιο πάνω δεν με βοήθησαν αρκετά) από κάποιο κάτοχο Qtek g100 ή έστω κάποιοn που γνωρίζει και τις δύο συσκευές (HP και Qteck) Διότι αυτή την εβδομάδα θα γίνει η αγορά.
Το μόνο που με προβληματίζει με το HP rx5710 είναι η Landscape μορφή του, και όχι τόσο στη χρήση με το Destinator όσο η χρήση ως PDA.
Ευχαριστώ και πάλι!!!!!
:-D
Το travel companion να πάρεις.
Μη σ' ανυσηχεί το landscape γιατί γίνεται και portrait
Βρήκα το rx5940 με destinator PN στα 530€. Είναι καλή τιμή? :!:
εννοείται, αν σκεφτείς πως το rx5710 έχει στο e-shop της NGI και στο Πλαίσιο 539..
Καλή είναι. Την ενεργοποίηση του pn να τη κάνεις μόνο σου με το license που θα σου δώσουν.
εγω θα ελεγα το 7500xl της myqt
τι λες κι εσυ zep.
εχει 440? με το pn
Καλησπέρα, Καλή Χρονιά, Οδύσσειες Πλοηγήσεις (γιατί η διαδρομή συχνά αξίζει πιότερο από την ... Ιθάκη!).
Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για την αγορά PDA με Destinator... Agelop, που βρήκες το rx5940 με destinaror PN μόνο 530??
Με ικανοποιεί πάντως και το rx5710. Όμως προσφέρεται PN ή ND (π.χ. από την NGi)? Αν ισχύει το πρώτο, αναβαθμίζεται σε Destinator 6?
:wink:
Και το myguide είναι καλό.
Το rx5710 είναι με PN που αναβαθμίζεται σε 6.
ερωτηση!
το talk and drive λειτουργει με τα υπαρχοντα pda? λειτουργει με το destinator6 η με το PN .
σε περιπτωση που παρω rx5940(ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΗΤOIΣ ΜΕ ΦΠΑ: 471.43 €)Πρόσθετα χαρακτηριστικά GPS softwares and maps: TomTom Navigator 6 and complete maps of Western Europe (UK, Ireland, Netherlands, Belgium, France, Germany, Austria, Switzerland, Spain, Portugal, Italy, Norway, Finland, Denmark, Sweden
θα μπορω να ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΩ ΣΕ talk and drive η οχι!!! ?????
και τελος ποσο κοστιζει? ειναι δωρεαν αναβαθμηση ????????[/u]
ερωτηση!
το talk and drive λειτουργει με τα υπαρχοντα pda? λειτουργει με το destinator6 η με το PN .
σε περιπτωση που παρω rx5940(ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΗΤOIΣ ΜΕ ΦΠΑ: 471.43 ?)Πρόσθετα χαρακτηριστικά GPS softwares and maps: TomTom Navigator 6 and complete maps of Western Europe (UK, Ireland, Netherlands, Belgium, France, Germany, Austria, Switzerland, Spain, Portugal, Italy, Norway, Finland, Denmark, Sweden
θα μπορω να ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΩ ΣΕ talk and drive η οχι!!! ?????
και τελος ποσο κοστιζει? ειναι δωρεαν αναβαθμηση ????????[/u]
Σου απάντησα ήδη
anastasios
16-01-07, 13:16
Διάβασα τα σχόλια περί PDA παράνω...
Το HP Travel Companion φαίνεται πολύ καλή περίπτωση. Έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα να με "φωτίσει" αν γνωρίζει κάποιος σχετικά...
1. Τρέχει το Destinator 6 πλήρως εξελληνισμένο; (Με ονόματα οδών και μενού στα ελληνικά;)
2. Έχει "καλό" GPS (δηλ. ανιχνεύει γρήγορα τους δορυφόρους και διατηρεί το σήμα τους); π.χ. Έχω ήδη το AIRIS T920 το οποίο λαμβάνει σήμα σε λιγότερο από 1 λεπτό. Αυτό το θεωρώ μια καλή επίδοση.
3. Το σύστημα "εισαγωγής" των οδών κλπ. γίνεται με πλήρες πληκτρολόγιο; (έχω παρατηρήσει ότι σε ορισμένα μηχανάκια με Destinator η εισαγωγή των χαρακτήρων γίνεται με (εικονικά) κουμπάκια που έχουν 3 χαρακτήρες έκαστο, π.χ. ΑΒΓ, ΔΕΖ, ΗΘΙ, ΚΛΜ, κλπ - ενώ σε άλλα υπάρχει ένα (εικονικό) κουμπάκι για κάθε χαρακτήρα, π.χ. Α, Β, Γ, Δ, κλπ.)
4. Το μέγεθος των (εικονικών) κουμπιών είναι επαρκές για να τα πατήσει κανείς με το δάκτυλο, ή απαιτείται πενάκι;
Δυστυχώς οι απορίες μου θα είχανε λυθεί πολύ εύκολα και γρήγορα (πλην της Νο.2) αν είχα την ευκαιρία να δω ένα HP Travel Companion να είναι αναμένο και να "τρέχει" το Destinator, αλλά που...
Όπου βρήκα το μηχανάκι, είτε δεν ήταν ανοικτό, είτε δεν ήθελαν να του φορτώσουν το Destinator... Δυστυχώς στα FNAC δεν το είχανε καθόλου (διαφορετικά, θα το είχανε ανοικτό και με Destinator και με πωλητή πρόθυμο να λύσει τις βασικές ανθρώπινες απορίες...)
Τελικά παιδία ήταν μούφα η τιμή 530€ (rx 5940= 390€ + destinatorPN=140€). Το είχα βρεί στο PDA4U.gr αλλά αφού τους πείρα καμία 10αρια τηλέφωνα για να το παραγγείλω μου είπαν τελικά σήμερα πως είχε γίνει λάθος στην τιμή του rx5940 στο site και ότι αυτή η τιμή είναι για το 5710, παρόλο που στο site τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τι να πω, ΕΛΕΟΣ. Και να φανταστείτε ότι δεν μου έλεγαν από την αρχή ότι η τιμή είναι λάθος, απλός ότι δεν είναι διαθέσιμο και ότι έπρεπε να περιμένω μια-δυο μέρες.
Μόλις είδα ότι το διορθώσανε αλλά ξεχάσανε να βγάλουν το Wifi Logo κάτω από το rx 5710 το οποίο και δεν έχει βεβαίως. :!:
anastasios
16-01-07, 15:57
Με μια γρήγορη ματιά που έριξα στο website της HP, διαπίστωσα ότι ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μηχάνημα και στις δυο περιπτώσεις. Οι μόνες διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων είναι ότι το rx5900 έχει επιπλέον:
- Μνήμη SD 2GB (Το rx5700 έχει 1GB)
- Ενσωματωμένο WLAN 802.11 b/g (Το rx5700 δεν έχει καθόλου)
Όλα τα υπόλοιπα φυσικά χαρακτηριστικά (διαστάσεις, βάρος, κλπ), το συνοδευτικό λογισμικό (δεν αναφέρομαι στο Destinator αλλά στα υπόλοιπα που έρχονται ούτως ή άλλως με το μηχάνημα) και τα αξεσουάρ του πακέτου (π.χ. φορτιστές, βάση αυτοκινήτου, κλπ) φαίνεται πως είναι ακριβώς τα ίδια στα δυο μηχανήματα.
Συνεπώς εφ' όσον κάποιον δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα το WLAN και η μνημούλα 2GB έναντι του 1GB (άλλωστε οι μνήμες συνεχώς φθηναίνουν και συνεπώς κάποιος μπορεί να αντιγράψει τα περιεχόμενα - συμπεριλαμβανομένου του Destinator - σε μια μεγαλύτερη μνημούλα που μπορεί να αγοράσει αν τη χρειαστεί αργότερα), ακούγεται μια καλή αγορά το rx5700. Δεν γνωρίζω βέβαια την διαφορά της τιμής μεταξύ τους...
Γειά σας.
Πήρα το BLAUPUNKT TRAVELPILOT LUCCA 3.3 + ΧΑΡΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ. ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΥΡΩΠΗΣ και είχε μόνο αναλυτικούς χάρτες τριών πόλεων, Αθήνας Θεσ/νίκης Πάτρας.
Το επέστρεψα πίσω.
Πιά συσκευή μου συστήνεται από τις παρακάτω:
1. MIO C220 DIGIWALKER + ΧΑΡΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
2. GARMIN NUVI 200 + AUTODRIVE HELLAS
3. MYGUIDE 3100 DESTINATOR
4. GARMIN NUVI 250 + AUTODRIVE HELLAS
BILLIS
Για να κάνεις την δουλειά σου στη Ελλάδα χρειάζεσαι απαραίτητα το Destinator, το μόνο με τους χάρτες της NGI. Aπό τις συσκευές που αναφέρεις μόνο το MYGUIDE 3100 DESTINATOR έχει αυτή τη δυνατότητα, βέβαια έχεις κι άλλες επιλογές. Καλώς ήρθες.
http://www.ngi.gr/page.php?languageid=2&pageid=59&categoryid=3
Exω παρε δώσε με άλλο κατάστημα και εγώ βλέπω το MYGUIDE 3100 DESTINATOR αλλά δεν ξέρω άν είναι λυτουργικό.
Καλώς σας βρήκα!!!
Να πάρεις μια ιδέα από συσκευές και τιμές στο έδειξα, απ' όπου θέλεις αγοράζεις. Πάντως οι συσκευές που βλέπεις εκεί είναι απολύτως συμβατές με το πρόγραμμα, παίρνουν εύκολα τις αναβαθμίσεις και έχουν εγγυημένο service, απ' όπου κι αν τις αγοράσεις.
PEIRAIWTHS
13-08-07, 17:14
Πήρα το BLAUPUNKT TRAVELPILOT LUCCA 3.3 + ΧΑΡΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ. ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΥΡΩΠΗΣ και είχε μόνο αναλυτικούς χάρτες τριών πόλεων, Αθήνας Θεσ/νίκης Πάτρας.
ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ??
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.