Επιστροφή στο Forum : Παρουσίαση Talk & Drive
http://img179.imageshack.us/img179/5499/tdinvitationmz1.jpg (http://imageshack.us)
http://img179.imageshack.us/img179/5499/tdinvitationmz1.jpg (http://imageshack.us)
Ενα μεγαλο μπραβο τους =D>
Επιτέλους αυτό που ακούγετε εδώ και καιρό και περιμέναμε ειναι γεγονός !!
Περίμενα με ανυπομονησία την παρουσίαση αυτή ..
Θα ήθελα πάρα πολύ να παρευρίσκομαι αλλα το βλέπω αδύνατο για της 16 .
Περιμένουμε ομως απο τους reporter του forum αναλυτικά πόστ video & photos για τα της παρουσίασης και ευχόμαστε και γρήγορα να το δουμε και απο κοντά σε κάποιο κατάστημα για να το τεστάρουμε.
Γιά πάλεψε το, μήπως να το συνδιάσεις με άλλες δουλίτσες ? Θα έχει ενδιαφέρον!!! :P
Εννοείται πως είστε όλοι προσκεκλημένοι
Επειδή θέλω να παρεβρεθώ θα μπορούσα να έχω λίγα παραπάνω στοιχεία για την ακριβή διεύθυνση, η αφετηρία μου απο θεσσαλονίκη θα είναι..
Παιδιά φ & λ από κάποιον που έχει εύχερο destinator να τελειώνουμε
poli tha to thela na rtho alla einai ora doulias
Κανείς φ και λ να το περάσω??
poli tha to thela na rtho alla einai ora doulias
Γιά δουλειά θα πάμε βρε Σπύρο κι εμείς. :P
οκ το βρήκα, προς ενημέρωση 37.97048Ν 23.73506
sto site tou plaisiou to xei me x500 kai grafei oti prokeitai gia nea veltiomeni ekdosi tou pn,dil auto tha vgei ksexorista os neo programma pn i 6,i prokeitai gia apli prosthiki sta iparxonta destinator?
Νικο ευχαριστώ αλλα ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο να ερθω και θα παραμεινω Σαλονικι.. :cry: :cry: :cry:
Αν ήταν απόγευμα θα βόλευε πολλούς πιστεύω αλλά 12.30 το πρωί... :( :cry: :(
η τιμη του?
Προς το παρόν δε θα πωλείται μόνο, οπότε δεν έχει αποφασιστεί η τιμή του.
Αν ήταν απόγευμα θα βόλευε πολλούς πιστεύω αλλά 12.30 το πρωί... :( :cry: :(
Είναι κυρίως για δημοσιογράφους, οπότε...
Νικο ευχαριστώ αλλα ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο να ερθω και θα παραμεινω Σαλονικι.. :cry: :cry: :cry:
Έλα μαζί με την MLS...
Έλα μαζί με την MLS...
:lol: :lol: :lol:
ξέρει κανείς τιμή, καθώς και από που θα το κατεβάσουμε?????
ξέρει κανείς τιμή, καθώς και από που θα το κατεβάσουμε?????
Noμίζω δεν θα πωλείται μόνο του αλλά πακέτο με το PN (δεν παίζει με 6). 8)
kai meta tha vgei me to 6?
Χρήστος Λάππας
14-01-07, 23:27
kai meta tha vgei me to 6?
Πολύ καλή ερώτηση. Εγώ πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγυρίσω στο PN.
...Το ποτάμι πάει μπροστά, ΠΟΤΕ πίσω!!!! :D
Χρειαζόμαστε κάτι σαν πρόσκληση; ή έχει ελεύθερη είσοδο;
Ελεύθερη. Μπορείτε να τυπώσετε για σιγουριά την εικόνα.
Χρειαζόμαστε κάτι σαν πρόσκληση; ή έχει ελεύθερη είσοδο;
Ελεύθερη. Μπορείτε να τυπώσετε για σιγουριά την εικόνα.
Τύπωσε και το avatar σε αυτοκόλητο στο πέτο γιά να σε γνωρίσω. :-D
kalhmera se olous. tha hthela na parebretho sthn parousiash mias kai ektimo thn etaireia kai fusika na enhmerotho gia thn nea auth leitoyrgia alla dystyxos 12:30 ligo dyskolo logo douleias. to mono poy tha hthela na zhthso paroti den xero kata poso einai efikto na exoume mia plhrh enhmerosh gia thn nea ayth dynatothta opos px pos tha mporesoume na to ensomatosoyme sto pn h to 6 to kostos kthshs kai fysika an tha mporoume na to kanoume download h tha prepei na agorastei olo to pn h to 6. eyxaristo poly gia ton xrono sas kai pali sygxarhthria gia thn kalh douleia pou kanete :D :D
pantelikas
15-01-07, 10:16
Εγώ παιδιά γιατί το είδα στο κατάστημα (που εργάζομαι) της Θεσ/νικης από 23/12/2006? Μαζί με Loox 520 sta 599Euro....
To είδες γιατί πωλείται προς το παρόν με το configuration που περιέγραψες, αλλά και με το eten Χ500.
Η παρουσίαση ήταν πολύ κάλη και το κλίμα θερμό. Η αίθουσα κατάμεστη από εταιρίες, δημοσιογράφους, κανάλια (αύριο στο δελτίο ειδήσεων του ant1 θα υπάρχει και ρεπορτάζ) αλλά και από μέλη του forum. Στο τέλος έγιναν και πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
Πάνο μπορείς να αναιβάσεις το video της παρουσίασης και σ' ευχαριστούμε πολύ τόσο για τη παρουσία σου όσο και για τη βιντεοσκόπιση.
To είδες γιατί πωλείται προς το παρόν με το configuration που περιέγραψες, αλλά και με το eten Χ500.
Η παρουσίαση ήταν πολύ κάλη και το κλίμα θερμό. Η αίθουσα κατάμεστη από εταιρίες, δημοσιογράφους, κανάλια (αύριο στο δελτίο ειδήσεων του ant1 θα υπάρχει και ρεπορτάζ) αλλά και από μέλη του forum. Στο τέλος έγιναν και πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
Πάνο μπορείς να αναιβάσεις το video της παρουσίασης και σ' ευχαριστούμε πολύ τόσο για τη παρουσία σου όσο και για τη βιντεοσκόπιση. :bow :bow
Μπάμπη ξέρω ότι τη παραγγελία για το video την έκανες εσύ κι ευτυχώς γιατί εμείς δε το σκεφτήκαμε.
pantelikas
16-01-07, 18:21
Νόμιζα πως θα κυκλοφορήσει μετά την παρουσίαση
Όχι κυκλοφορεί εδώ και 20 μέρες περίπου
Πάνο μπορείς να αναιβάσεις το video της παρουσίασης και σ' ευχαριστούμε πολύ τόσο για τη παρουσία σου όσο και για τη βιντεοσκόπιση. :smt120 :roll: :shock: :-D
Μπάμπη ξέρω ότι τη παραγγελία για το video την έκανες εσύ κι ευτυχώς γιατί εμείς δε το σκεφτήκαμε.
Pou einai to video oeeooo.. perimenw na to dw me anupomonisia.. :-D :-D
Pou einai to video oeeooo.. perimenw na to dw me anupomonisia.. :-D :-D
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Γίνεται προσπάθεια να βγεί κάτω από 100mb σε ποιότητα που να βλέπεται. Ευτυχώς που έχω γρήγορο επεξεργαστή. 8)
Παιδιά έτοιμα τα video από την σημερινή παρουσίαση του Talk & Drive στην Αίγλη του Ζαππείου.
Συγχωρέστε με γιά την μέτρια ποιότητα της εικόνας που θα δείτε αλλά με μιά κάμερα στο χέρι ήμουν και σε κακές συνθήκες λήψης. Επίσης έπρεπε να το δώσω σε ένα φορμά που να το διαβάζουν όλοι και με ένα λογικό μέγεθος αρχείων.
Πιστεύω πάντως οτι όσοι τυχεροί έχετε γρήγορη σύνδεση θα πάρετε μιά καλή εικόνα της παρουσίασης και οι νεώτεροι στο χώρο της πλοήγησης θα έχετε αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος με την ομιλία του κ. Σπανίδη.
http://rapidshare.com/files/12018959/1_MLS.wmv.html 37,3 MB A' μέρος MLS
http://rapidshare.com/files/12012631/2_NGI.wmv.html 50,5 MB B' μέρος NGI
Υπήρξε και Γ' μέρος με συνέντευξη τύπου αλλά δεν το κατέγραψα, άλωστε δεν είχε να μας πεί και πράγματα που εδώ δεν τα γνωρίζουμε.
Ευχαριστώ το φίλο που μου έδωσε την ιδέα να γίνω και δημοσιογράφος. :lol:
Πάνο ευχαριστούμε θερμά για την κάλυψη!!! Τα videos είναι πολύ καλά και όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη σημερινή εκδήλωση μπορούν να παρούν μια καλή εικόνα! Οι παρουσιάσεις είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα πρόσωπα και κυρίως τις ιδέες πίσω από το Destinator και τους χάρτες της NGi.
Υ.Γ. Μετά το Γ' μέρος ακολούθησε μπουφές που ευτυχώς δεν καταγράφηκε από τον Πάνο! :smt030
Ena poli megalo efxaristw kai apo emena.. 8) 8)
euxaristoume polu gia thn kalypsh :D :D
Είμαι ένας από τους τυχερούς που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την παρουσίαση του Talk and Drive.
Έχω να παρατηρήσω τα εξής.
1 Η επιλογή του χώρου παρουσίασης ήταν ιδανική.
2 Η παρουσίαση σαφής, εμπεριστατωμένη και ευχάριστη, από όλους τους ομιλητές.
3 Δόθηκε η δυνατότητα σε πολύ κόσμο να καταλάβει τι είναι το νέο σύστημα και κυρίως τι κάνει ένα σύστημα πλοήγησης, που απ’ ότι φάνηκε από τις μετέπειτα ερωτήσεις, οι απορίες ήταν περισσότερο για το Destinator και τους χάρτες, παρά για την δυνατότητα πλοήγησης με φωνητικές οδηγίες.
4 Μάθαμε λίγα παραπάνω για το πώς κατασκευάζεται ένας ακριβής χάρτης και την τεχνογνωσία που «κρύβεται» πίσω από αυτόν.
5 Αισθανθήκαμε Εθνικά υπερήφανοι μιας και η Mls και Ngi είναι Ελληνικές εταιρείες.
Συγχαρητήρια Κύριοι
Ευχαριστούμε πολύ
Ευτυχώς κατάφερα να παρακολουθήσω την παρουσίαση και εγώ.
Τα βιντεάκια είναι κατατοπιστικά και ευχαριστούμε τον Πάνο.
Η παρουσίαση ήταν υπέροχη και ευχαριστούμε την MLS και την NGI και ιδιαίτερα τον κ. Σπανίδη για τις πληροφορίες που μας παρείχε.
Από το τρίτο μέρος της παρουσίασης και από τα ερωτήματα που εγώ έθεσα τα σημαντικά ήταν ότι το Talk and Drive θα κυκλοφορήσει και για το Destinator 6, το κόστος για τους ήδη νόμιμους χρήστες θα είναι γύρω στα 50 ευρώ (πρέπει να το υποστηρίζουν οι συσκευές τους), και ότι εκτός από Διεύθυνση θα μπορούμε να δίνουμε και Αγαπημένα στο μέλλον και να αρχίζει η πλοήγηση.
Δεν ρώτησα αν θα μπορούμε να αλλάξουμε τη γυναικεία φωνή που ακούγεται σε Σαπφώ ή Joannita :lol:
Από εκκολαπτόμενη δημοσιογράφο ρωτήθηκε αν η εταιρία θα αποζημιώσει σε περίπτωση που η πλοήγηση μας οδηγήσει λάθος σε δρόμο που δεν επιτρέπεται και προκληθεί ατύχημα. :lol: :lol: Παιδιά το Destinator δεν είναι αυτόματος πιλότος (όχι ακόμα τουλάχιστον). ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ! ](*,)
Η κάλυψη του μπουφέ ήταν αδύνατη, αφού όλοι ήμασταν απασχολημένοι στο να τον αδειάσουμε :wink:
Και πάλι ευχαριστούμε =D> =D>
1. Δεν ρώτησα αν θα μπορούμε να αλλάξουμε τη γυναικεία φωνή που ακούγεται σε Σαπφώ ή Joannita :lol:
2. Από εκκολαπτόμενη δημοσιογράφο ρωτήθηκε αν η εταιρία θα αποζημιώσει σε περίπτωση που η πλοήγηση μας οδηγήσει λάθος σε δρόμο που δεν επιτρέπεται και προκληθεί ατύχημα. :lol: :lol:
0. Ζηλεύω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ που δεν ήρθα :smt086 και δε μπορώ και να κατεβάσω και τα videakia γαμώτι :smt087 (μανουλίτσα να'ρθω ένα απόγευμα να μου τα δείξεις? :smt083 )
1. ΛΕΣ???????? :smt119 :shock: Απαντήστε παρακαλώ 8-[ , γιατί έχω δύσκολη μέρα σήμερα και τώρα δε θα μπορώ να συγκεντρωθώ!
2. Θα έπρεπε να της απαντήσετε ως εξής: "Αγαπητή εκκολαπτόμενη δημοσιογράφα, το κανάλι σας θα μας αποζημιώσει αν από τις ερωτήσεις που κάνετε μας γίνουν τα νεύρα τσατάλια και από το σοκ μας πέσουν τα μαλλιά και μείνουμε καραφλοί?"
ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΕΟΣ? :smt102
Υ.Γ. Αυτό το ρεμάλι ο τζουτζουλινολινάκος άφησε τίποτα στο μπουφέ και για κανέναν άλλο? :smt083
Μπράβο για τις καινοτομίες! Κατεβάζω με αγωνία τα βίντεο! :)
Από εκκολαπτόμενη δημοσιογράφο ρωτήθηκε αν η εταιρία θα αποζημιώσει σε περίπτωση που η πλοήγηση μας οδηγήσει λάθος σε δρόμο που δεν επιτρέπεται και προκληθεί ατύχημα. :lol: :lol:
Τα ρέστα μου!... Ετοιμάζω μήνυση στην NGI με σκοπό να αποζημιωθώ γιατί το πρόγραμμα δεν μου είπε να σταματήσω σε μερικά φανάρια και τράκαρα!! Αποζημίωση τώρα! :lol: :lol:
(Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη ζωή;...)
Υ.Γ. Αυτό το ρεμάλι ο τζουτζουλινολινάκος άφησε τίποτα στο μπουφέ και για κανέναν άλλο? :smt083
:evil: Έχε χάρη που ξέχασα να πάρω μαζί μου τάπερ....
Ιωάννα μπορεί να έλειπες αλλά ήσουν παρούσα. Οταν ακόύστηκε μάλιστα το "Οδηγείτε προσεκτικά" σε κάποιο video ακούστηκαν χαμηλόφωνα γελάκια. :-D
Ιωάννα μπορεί να έλειπες αλλά ήσουν παρούσα. Οταν ακόύστηκε μάλιστα το "Οδηγείτε προσεκτικά" σε κάποιο video ακούστηκαν χαμηλόφωνα γελάκια. :-D
:-) =P~ :smt041 \:D/ ( :smt017 γελάκια ε? )
γιατί άφησες και τίποτα για να χεις να το βάλεις μέσα? :bow
....Από εκκολαπτόμενη δημοσιογράφο ρωτήθηκε αν η εταιρία θα αποζημιώσει σε περίπτωση που η πλοήγηση μας οδηγήσει λάθος σε δρόμο που δεν επιτρέπεται και προκληθεί ατύχημα. :lol: :lol: Παιδιά το Destinator δεν είναι αυτόματος πιλότος (όχι ακόμα τουλάχιστον). ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ! ](*,)
ειναι η κακομοιρια που εχουμε στο αιμα μας πολλοι που μια προσπαθεια μια καινοτομια πρωτα δεν την αξιολογουμε αλλα αμεσως αμφισβητηση...ισως για να απαντηθει η ερωτηση θα επρεπε η NGI σε συνεργασια με τις κατασκευαστριες εταιρειες pda και την destinator να βγαλουν μηχανακια και software που σε καθε βλακεια στην οδηγηση να ριχνουν και κανενα... :smt021 :smt021 να ξυπναμε και να μην προκαλουμε ατυχηματα....
:-) =P~ :smt041 \:D/ ( :smt017 γελάκια ε? )
Τα γελάκια πιστεύω ότι ήταν από την χαρά και οικιότητα που νοιώθουν όλοι για την απίστευτη φωνή σου.
(Συγνώμη manoula) :-#
το ποστ μεταφέρθηκε στο περί ανέμων... συγνώμη ξεχάστηκα :?
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=28318#28318
Τα ειπα και τηλεφωνικα με τον ZEP αλλα σας το λεω σαν επιβεβαιωση για την ποιοτητα του talk and drive οτι το ειχα δοκιμασει κι εγω τελη 2006 με το FS 520 οντας πολυ δυσπιστος αρχικα γιατι περιμενα αστοχιες ιδιες με αυτες αντιστοιχου προγραμματος αναγνωρισης φωνης της MLS αλλα το προγραμμα με διεψευσε κατηγορηματικα. απλα θα πω οτι ειναι
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
Χρειαζεται προσοχη ομως γιατι παρα πολυ σημαντικο ρολο παιζει και η ποιοτητα του μικροφωνου της συσκευης
Κι απο μενα ενα μεγαλο μπραβο :!:
:lol: :lol: :lol:
Kai ti perielambane to menu 8) 8)
....Από εκκολαπτόμενη δημοσιογράφο ρωτήθηκε αν η εταιρία θα αποζημιώσει σε περίπτωση που η πλοήγηση μας οδηγήσει λάθος σε δρόμο που δεν επιτρέπεται και προκληθεί ατύχημα. :lol: :lol: Παιδιά το Destinator δεν είναι αυτόματος πιλότος (όχι ακόμα τουλάχιστον). ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ! ](*,)
ειναι η κακομοιρια που εχουμε στο αιμα μας πολλοι που μια προσπαθεια μια καινοτομια πρωτα δεν την αξιολογουμε αλλα αμεσως αμφισβητηση...ισως για να απαντηθει η ερωτηση θα επρεπε η NGI σε συνεργασια με τις κατασκευαστριες εταιρειες pda και την destinator να βγαλουν μηχανακια και software που σε καθε βλακεια στην οδηγηση να ριχνουν και κανενα... :smt021 :smt021 να ξυπναμε και να μην προκαλουμε ατυχηματα....
Αυτή την προειδοποίηση που γράφει το πρόγραμμα όταν ανοίγει(και την απενεργοποιούμε όλοι) δεν την έχει για πλάκα,αλλά η άγνοια πολλές φορές οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.
φιλε bbbb
στην συγκεκριμενη περιπτωση η ερωτηση ηταν...κουφη.γιαυτο και προκαλεσε τα χιουμοριστικα σχολια.Μονο σε ανεκδοτα με ξανθιες θα μπορουσες να την ακουσεις....
erotisi: poia h sxesh mls kai ngi? oi katoxoi tou mls talk and drive apo pou tha exoun support?
Λοιπόν έμαθα από ένα πουλάκι ότι σήμερα στις ειδήσεις του alter (7-9) κάποια στιγμή θα παίξει σχετικό ρεπορτάζ (live??)
Πολύ ενημερωμένο το ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ και με πολύ καλές γνωριμίες. Μήπως δεν ήταν πουλάκι και ήταν σκυλάκι ; :roll: :lol:
Λοιπόν έμαθα από ένα πουλάκι ότι σήμερα στις ειδήσεις του alter (7-9) κάποια στιγμή θα παίξει σχετικό ρεπορτάζ (live??)
Ts Ts tS..
Tha se malwsw prasino mikro anthrwpaki , pws egine kati tetoio kai esy den eisoun parousa sthn ekdhlwsh gia na na se doume... :lol: :lol: :lol:
Peran ths plakas molis eida ta Video..
Thewrw oti h enhmerwsh htan artia (toso ths MLS oso kai ths NGi) kai tetoies ekdhlwseis tha prepei na ginontai syxnotera etsi wste na erxonte konta oi etairies kai oi pelates tous..
Evge se olous.. 8)
Αρχίζει το δελτίο.... Για να δούμε τι θα δούμε.
oute i manoula itan
Παραπληροφόρηση. :-D
Ακομα και παραδοσιακό αθλητικό site αφιερωσε λιγες γραμμές για το χθεσινό event
Διαβάστε τι έγραψε ο Αθλητικογραφος του Sportday Δημήτρης Μπαλής
Οι Ελληνες, πιο αργά από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και ακόμα πίο πολύ από τους Αμερικανούς, αρχίζουν να εξοικειώνονται με την τεχνολογία. Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί πλέον παιχνίδι για πολλούς και οι χρήστες του internet διευρύνονται. Για το σύστημα πλοήγησης, το οποίο βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα στη χώρα μας (στο εξωτερικό λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια), θεωρώ ότι ελάχιστοι γνωρίζουν τι είναι και σε τι χρησιμεύει. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας αποτέλεσαν την απαρχή για τη χαρτογράφηση των πόλεων διεξαγωγής των Αγώνων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος), σε πρώτη φάση και σήμερα αρκετές εταιρείες δραστηριοποιούνται στο χώρο των συστημάτων πλοήγησης. Μία από αυτές είναι η MLS Πληροφορική AE, η οποία ήδη από το 2003 διαθέτει στην ελληνική αγορά το σύστημα πλοήγησης MLS Destinator, ίσως το πιο σύγχρονο που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας. Χρησιμοποιώντας τα πλέον αξιόπιστα, ακριβή και ενημερωμένα γεωγραφικά δεδομένα της εταιρίας NGI (περιλαμβάνει χάρτες οδών για 63 πόλεις, 172 Δήμους, 51 Νομούς και λεπτομερές εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα, με 40.000 σημεία ενδιαφέροντος), το MLS Destinator αποδεικνύεται εύχρηστο και ιδανικό γιʼ αυτούς που θέλουν να πάνε εύκολα και γρήγορα στον προορισμό τους. Το σύστημα αυτό είναι διαθέσιμο σε διάφορες συσκευές (PDA, Smart Phones, PNA, Phone-PDA), και με απλούς χειρισμούς οδηγεί με ακρίβεια στο επιθυμητό σημείο. Επειδή όμως μιλάμε για τεχνολογία, η οποία εξελίσσεται με απίστευτους ρυθμούς, η εταιρεία προχώρησε σε μια παγκόσμια καινοτομία. Χθες, σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, παρουσίασε το MLS Talk&Drive, με αναγνώριση φωνής στα ελληνικά (!), το οποίο ενσωμάτωσε στο MLS Destinator. Ο οδηγός απλά λέει που θέλει να πάει και το MLS Destinator Talk&Drive αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Ο τρόπος λειτουργίας είναι πραγματικά επαναστατικός, συγκρίνοντάς τον με τον τρόπο λειτουργίας των σημερινών συστημάτων πλοήγησης διεθνώς. Ο οδηγός ανοίγει τον πλοηγό του και εισάγει φωνητικά τον προορισμό του, σε έναν από τους 20.000 δρόμους ή τα 16.000 τοπωνύμια που είναι χαρτογραφημένα. Το MLS Talk&Drive ακούει και επιβεβαιώνει αυτό που άκουσε στα ελληνικά επίσης. Ο οδηγός ζητά πλοήγηση και το σύστημα ξεκινά αμέσως τη δρομολόγηση, χωρίς την παραμικρή πληκτρολόγηση, προσφέροντας παράλληλα ασφάλεια, αφού δεν αποσπά την προσοχή του οδηγού. Μέχρι στιγμής το σύστημα αναγνώρισης φωνής είναι ενσωματωμένο σε διάφορα προηγμένα συστήματα πλοήγησης, PDA και κινητά τηλέφωνα, ενώ στόχος είναι σύντομα να επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές. Η εταιρεία MLS Πληροφορική AE, σκοπεύει να επεκτείνει το σύστημα στην Κύπρο, έως το τέλος του χρόνου, στην Ιταλία, την Γερμανία, την Τουρκία και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Συγχαρητήρια λοιπόν, σε μια ελληνική επιχείρηση που πρωτοπορεί παγκοσμίως αναπτύσσοντας καινοτόμα προϊόντα.
πηγή: www.sport-fm.gr (http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=71358)
... τα επεισόδια που έκαναν οι γνωστοί άγνωστοι που δεν πιάνουν ποτέ σήμερα (ημουν εκεί, είχα πάει στο επαγγ. επιμελητήριο) και φυσικά θα πουν ότι τα έκαναν οι φοιτητές :evil: :twisted:. Επίσης θα τρομάξουν τον κόσμο με τον καιρό (άλλες φορές το κάνουν με το κρύο) και τέλος θα κάνουν παραθυράκι με διάφορους καραγκιώζηδες, για να εμπεδώσουμε τα παραπάνω !!! :-D
Παιδιά έτοιμα τα video από την σημερινή παρουσίαση του Talk & Drive στην Αίγλη του Ζαππείου.
Συγχωρέστε με γιά την μέτρια ποιότητα της εικόνας που θα δείτε αλλά με μιά κάμερα στο χέρι ήμουν και σε κακές συνθήκες λήψης. Επίσης έπρεπε να το δώσω σε ένα φορμά που να το διαβάζουν όλοι και με ένα λογικό μέγεθος αρχείων.
Πιστεύω πάντως οτι όσοι τυχεροί έχετε γρήγορη σύνδεση θα πάρετε μιά καλή εικόνα της παρουσίασης και οι νεώτεροι στο χώρο της πλοήγησης θα έχετε αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος με την ομιλία του κ. Σπανίδη.
Υπήρξε και Γ' μέρος με συνέντευξη τύπου αλλά δεν το κατέγραψα, άλωστε δεν είχε να μας πεί και πράγματα που εδώ δεν τα γνωρίζουμε.
Παρατηρήσεις προς πάνο.
1. Πολύ καλή λήψη
2. Δεν χειροκρότησες το Zep στο τέλος!! (Θα τα καταλαβαίναμε από την κάμερα)
3. Δεν έγραψες και το μπουφέ (μάλλον είχες τα χέρια γεμάτα)
Παρατηρήσεις προς πάνο.
1. Πολύ καλή λήψη
Zep ???
Mallon Maximi tha enoeis.. :lol: :lol: :lol:
Αυτή κι αν ήταν αναβάθμιση. :-D
Παρατηρήσεις προς πάνο.
1. Πολύ καλή λήψη
Zep ???
Mallon Maximi tha enoeis.. :lol: :lol: :lol:
Σωστός ....... Η ταχύτητα στο γράψιμο βλέπεται....
Μεταφορά ποστ στο κλουβί!
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=28391#28391
φιλε bbbb
στην συγκεκριμενη περιπτωση η ερωτηση ηταν...κουφη.γιαυτο και προκαλεσε τα χιουμοριστικα σχολια.Μονο σε ανεκδοτα με ξανθιες θα μπορουσες να την ακουσεις....
Nομίζω ότι ήταν πράγματι ξανθιά ...
Σήμερα το πρωί στην πρώτη γραμμή της ΝΕΤ (Λυριτζής & Οικονόμου) ήταν καλεσμένος ένας διευθυντής της MLS που έκανε παρουσίαση του talk & drive ζωντανά κρατώντας ένα Fujitsu Siemens. Απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια και οι παρουσιαστές πιο πολύ εντυπωσιάστηκαν με τις φωνητικές οδηγίες που παρέχει το πρόγραμμα (και προ talk & drive) παρά με την αναγνώριση φωνής.
Παρατήρηση: Η ένταση φωνής των προτροπών "δώστε διεύθυνση" κλπ. δεν ακούγονταν ευκρινώς σε αντίθεση με την Joannita που το "οδηγείτε προσεκτικά" τράνταξε το studio :lol: .
Μοναδικό αρνητικό, ότι παρόλο που έγινε εκτενέστατη αναφορά στις δυνατότητες και την κάλυψη των ελληνικών χαρτών, δεν έγινε καμία αναφορά στο όνομα NGI.
Οι εικόνες βίντεο (αρχείου) που συνόδευαν την κουβέντα έδειχναν χρήση ενσωματωμένης κονσόλας σε αυτοκίνητο αλλά δεν ήταν το Destinator αλλά άλλα προγράμματα στα ελληνικά.
Επίσης κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλό εκεί που αναφέρθηκε για ενδεικτικό κόστος software+εξοπλισμού 400-600 ευρώ να υπήρχε και ένδειξη κόστους για τους ήδη κατόχους ενός PDA ή κινητού PPC.
oute i manoula itan
Το μενού ήταν εξαιρετικό.....απ' όσο πρόλαβα βέβαια, γιατί τα τσάκισε όλα ο panosha που κουράστηκε με τη βιντεοσκόπηση.....
Στο βραδυνό δελτίο της NET θα υπάρχει εκτενή αναφορά για το Talk & Drive
Ante na doume... :lol: :lol:
alexander_g16
21-01-07, 18:54
talk & drive me pn ginete???
mazi me to pn erxete mono rikse mia matia http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=42280161&product=919632
πράγματι... αλλά με 3 ημέρες διαφορά... :D
πράγματι... αλλά με 3 ημέρες διαφορά... :D
Το σκυλάκι έέέέέ το τραίνο θα σφυρίξει τρεις φορές.... (Πάντως στις 18.00 σήμερα στην ΝΕΤ τα είπαν :-D :-D )
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΙΟ 168 ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ? ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ?
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΙΟ 168 ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ? ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ?
Exei hdh kikloforisei edw kai ligo kairo se MIO den to polivlepw na paizei opws kai sto Artemis..
Exei dokimastei kai diatithete sta Loox ths Fujitsu siemens ya opoia einai plhrws symvata me afto kai diatithontai kai sto idio paketo.. 8)
Exei hdh kikloforisei edw kai ligo kairo se MIO den to polivlepw na paizei opws kai sto Artemis..
Exei dokimastei kai diatithete sta Loox ths Fujitsu siemens ya opoia einai plhrws symvata me afto kai diatithontai kai sto idio paketo.. 8)
Προς αποφυγη παρεξηγησεων να πουμε οτι οταν λεμε πληρως συμβατα εννοουμε οτι εχουν πολυ καλης ποιοτητας μικροφωνο. :wink:
Προς αποφυγη παρεξηγησεων να πουμε οτι οταν λεμε πληρως συμβατα εννοουμε οτι εχουν πολυ καλης ποιοτητας μικροφωνο. :wink:
Oxi mono afto spiro mou exoun kai grhgoro epexergasth giati an to baleis sto Artemis psiloxlwmo to blepw na paizei.. 8) :lol:
1.Απο που ? καο ποσο ? μπορουμε να αγορασουμε το talk and drive
προστιθετε πανω στο ηδη υπαρχον (νομιμο) destinator pn ?
2.Ωραια η παρουσιαση στο ζαππειο,, ειχε και πολυ ηλιο ,, ωραιο και το πιανο με ουρα στο χωρο του μπουφε
αλλα πουθενα δεν ειδα καποια συσκευη να λειτουργει με talk and drive οπως ειπωθηκε στην παρουσιαση,,,,
ολοι πεσαμε στο φαγητο ,, ηταν πιο ενδιαφερον ε ??
2.Ωραια η παρουσιαση στο ζαππειο,, ειχε και πολυ ηλιο ,, ωραιο και το πιανο με ουρα στο χωρο του μπουφε
αλλα πουθενα δεν ειδα καποια συσκευη να λειτουργει με talk and drive οπως ειπωθηκε στην παρουσιαση,,,,
Ησουν στην παρουσίαση δηλαδή και δεν ξέρεις τις απαντήσεις σ' αυτά που ρωτάς ?
Βρε μπας και την ώρα της παρουσίασης ήσουνα στο μπουφέ ? Πάντως οι απαντήσεις βρίσκονται πιό πάνω. :-D
Ησουν στην παρουσίαση δηλαδή και δεν ξέρεις τις απαντήσεις σ' αυτά που ρωτάς ?
Βρε μπας και την ώρα της παρουσίασης ήσουνα στο μπουφέ ? Πάντως οι απαντήσεις βρίσκονται πιό πάνω. :-D
Και βεβαια ημουν στην παρουσιαση ,(καθομουν κατω απο την στημενη μπροστα αριστερα camera ),,
Στο μπουφε πηγα στο τελος , εχω και ενα σχετικο Video απο το φαγοποτι 12ΜΒ αν το αντεχει το e mail σου
κοιταξα παραπανω αλλα δεν εντοπισα απαντησεις
Τελικα διατιθετε μονο του το takl and drive ?
(ασχετο : πως βαζω μια εικονα sto post ? ? σε ποιο URL ? -Εισαγωγή εικόνας: http://image_url (alt+p)[/img]
(ασχετο : πως βαζω μια εικονα sto post ? ? σε ποιο URL ? -Εισαγωγή εικόνας: http://image_url (alt+p)[/img]
Πηγαινε εδω : http://www.imageshack.us/
Ανεβασε την εικονα σου και αντεγραψε το λινκ που θα σου δωσει μεσα στο www.to link .... και εισαι ετοιμος...
:wink:
Δεν πωλείται ακόμα μόνο του αλλά πακέτο με νέες συσκευές. Θα κυκλοφορήσει όμως σαν addon γιά τους ήδη νόμιμους χρήστες του Destinator. 8)
Δεν πωλείται ακόμα μόνο του αλλά πακέτο με νέες συσκευές. Θα κυκλοφορήσει όμως σαν addon γιά τους ήδη νόμιμους χρήστες του Destinator. 8)
Χμ... ξερουμε ποτε θα κυκλοφορήσει σαν add on ?
Χμ... ξερουμε ποτε θα κυκλοφορήσει σαν add on ?
Κάνε ένα τηλέφωνο στην MLS ρώτησε και ενημέρωσε μας. 8)
σαν προσθετο?ελπιζω να μη κανει να ερθει οσο και το 6
Έχω φρέσκο ένα τέτοιο απο χθές απο το Πλαίσιο...Προς το παρόν παίζει μόνο με PN και στην MLS δεν μου εξήγησαν για το πότε και εάν θα παίξει στο D6.
Όσο για τις φωνητικές εντολές θα σας μεταδώσω την εμπειρία μου λίαν συντόμως..
Τελικά οι φωνητικές εντολές ΔΕΝ με βόλεψαν (είμουν βραχνιασμένος ισως..) και το κατάργησα :-D
pote na to anamenoume gia to 6?gia emas tous idi exontes to 6 ennoo
Μετά τη κυκλοφορία του νέου χάρτη.
H φωνητικη αναγνωριση θα ηταν πολυ χρησιμη. Οσα ομως, συστηματα (διαφορων προγραμματων και τυπων συσκευων και μαλιστα απο εταιριες κολλοσους οπως Microsoft, IBM etc) με φωνητικη αναγνωριση εχω δοκιμασει μεχρι τωρα, ηταν αποτυχια, καθως η αναγνωριση της φωνης ηταν προβληματικη κατα μεγαλο ποσοστο. Ας ελπισουμε οτι αυτο θα ειναι εξαιρεση, αν και επιτρεψτε μου να κρατω μικρο καλαθι.
H φωνητικη αναγνωριση θα ηταν πολυ χρησιμη. Οσα ομως, συστηματα (διαφορων προγραμματων και τυπων συσκευων και μαλιστα απο εταιριες κολλοσους οπως Microsoft, IBM etc) με φωνητικη αναγνωριση εχω δοκιμασει μεχρι τωρα, ηταν αποτυχια, καθως η αναγνωριση της φωνης ηταν προβληματικη κατα μεγαλο ποσοστο. Ας ελπισουμε οτι αυτο θα ειναι εξαιρεση, αν και επιτρεψτε μου να κρατω μικρο καλαθι.
H αναγνωριση τουλαχιστον σε εμενα προσωπικα δεν δουλευει με τπτ οταν ειναι σε κινηση ακομα κ με κλειστα παραθυρα.Πιθανως λογω θορυβου ελαστικων η/και κραδασμων που μεταφερωνται απο το παρμπριζ στην βαση και στο ΠΝΑ στην συνεχεια. Σε σταση ομως μεχρι τωρα εχω πανω απο 90% ομως με κλειστο ραδιοφωνο κ παραθυρα.
Ερωτηση: Σας κανει παγωματα; Τωρα τελευταια μου κανει πολλα ιδιαιτερα οταν κοντευω να φτασω στον προορισμο. Για να το ξεκολισω κανω ακυρωση διαδρομης και ξαναυπολογιζω. Εχει γινει λιγο σπαστικο βεβαια. Δεν καταφεραν να "δεσουν" τελεια το Talk με το Dest τελικα
iliaskostas
01-09-09, 22:51
clap1clap1clap1clap1
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.