PDA

Επιστροφή στο Forum : Επισκευή iMac με Διακόσιες Χιλιάδες Ευρώ!

SteliosM
31-12-10, 17:20
HelMUG: Επισκευή iMac με Διακόσιες Χιλιάδες Ευρώ! (http://www.helmug.gr/index.php?topic=7917.0)

...Άλλοι θα μπουν στην διαδικασία να κρίνουν αν η SystemGraph έχει ή δεν έχει υποχρέωση, αν η apple έχει η δεν έχει υποστήριξη και σε ποιο επίπεδο στην Ελλάδα, αν έχει ή όχι δίκιο ο τύπος. Δεν μπαίνω στην διαδικασία: αδιαφορώ. Υπάρχουν αρχές, δικαστήρια και οργανώσεις για να βρουν ποιος έχει, τελικά, δίκιο. Αλλά όταν μία εταιρία μηνύει κάποιον για το ύφος και όχι την αλήθεια των λόγων του, το παιχνίδι αλλάζει κατεύθυνση. Από αυτήν την εταιρεία απειλούμαι, ως μελλοντικός πελάτης, και όχι από την ποιότητα των υπηρεσιών της, ή την ευγένεια των υπαλλήλων της. Απειλούμαι γιατί αν δεν πειθαρχήσω πειθήνια με αυτά που πρεσβεύει, θα πάω φυλακή. Απειλούμαι γιατί αν έχω στόμα και μιλήσω ειλικρινά, το παιδί μου θα κάνει δέκα χρόνια να με ξαναδεί. Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η υπόθεση έχει να κάνει με apple, με after sales support, ή με #fail αντιδράσεις απλώς, είναι βαθιά γελασμένοι.

costasduck
31-12-10, 19:46
Καλά ξεμπερδέματα να έχει.
Διάβασα τα ποστ στα άλλα φόρουμ και πραγματικά
του εύχομαι καλή τύχη.

panosha
31-12-10, 20:12
Τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα πώλησης και επισκευής προϊόντων Apple στην Ελλάδα (γιατί Apple δεν υφίσταται) θα πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουν πολύπλευρα ποιας εταιρίας τα προϊόντα εμπορεύονται, ποιο είναι το επίπεδο της στην εξυπηρέτηση πελατών και ποια συμπεριφορά οφείλουν στους καταναλωτές. Η ίδια η Apple αναφέρει σαφώς:

For consumers, who are covered by consumer protection laws or regulations in their country of purchase or, if different, their country of residence, the benefits conferred by Apple’s warranties are in addition to all rights and remedies conveyed by such consumer protection laws and regulations, including but not limited to these additional rights.

http://www.apple.com/legal/warranty/

Ακόμα και αν παραφέρθηκε ο συγκεκριμένος πελάτης, μετά από επισκευή που δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, μάλλον θα έπρεπε να του ζητήσουν συγνώμη, αντί να τον κυνηγήσουν δικαστικά. Το μόνο που κατάφεραν είναι να δυσφημιστούν μόνοι και είναι βέβαιο ότι θα βγουν χαμένοι από αυτή την ιστορία, ειδικά αν φθάσουν τα νέα στην Apple.

http://www.apple.com/gr/support/

costasduck
31-12-10, 20:40
@panosha
ειδικά αν φθάσουν τα νέα στην Apple.

Μα πρέπει αυτό το γεγονός να το μάθει η apple και εκεί που έχει φτάσει το θέμα (ανεξάρτητες αρχές,και δικαστήρια) σίγουρα θα το μάθει.

delakoz
31-12-10, 20:40
Τελείως ανόητη κίνηση από πλευράς της εταιρείας... είναι να απορεί κανείς ποιό ξεφτέρι το σκέφτηκε...

songless
31-12-10, 22:58
Να κανω μια ερωτηση. Δεν επρεπε αφου ειδε προβλημα στο προιον του να απευθυνθει στο καταστημα που το αγορασε και να το στειλουν αυτοι για επισκευη ή αντικατασταση; Καλυτερα δεν θα ηταν για τον ιδιο τον πελατη;

te_salat
31-12-10, 23:24
Πολλα Mac forum το εκαναν γαργαρα το θέμα. Κρίμα .......

Ο άνθρωπος είναι γιατρός Όχι κανά 18 χρόνο. Ποιος δικαστής θα τον δικάσει; Να Δείτε που η εταιρεία παει για μαλι και θα βγει κουρεμενη.
Είναι κραυγαλέα περίπτωση για την κακή λειτουργία-νοοτροπία των περισσότερων ελλήνων εισαγωγεων και αντιπροσώπων.

Sent from my iPhone using Tapatalk

papajo
01-01-11, 11:10
Κινήσεις τέτοιες γίνονται από μεγάλες εταιρείς βασιζόμενες στον φόβο ή την αδυναμία του πελάτη, να ανταπεξέλθει στα δικαστικά έξοδα. Οταν όμως φτάνουν στο δικαστήριο, χάνονται. Γι' αυτό και τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, πάντα με περισσότερη χασούρα της εταιρείας, λίγο πριν την δίκη. Μάλλον θα κουρευτεί το σαίνι που πρότεινε την κίνηση εναντίων του πελάτη

delakoz
01-01-11, 15:02
Λοιπόν το θέμα έχει γενικά πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη... όχι γιατί υπήρξαν κάποια βήματα 'συμβιβασμού' αλλά για το πόσο μεγάλη έκταση έχει πάρει το όλο θέμα της αγωγής της εταιρείας systemgraph προς τον συγκεκριμένο καταναλωτή clown3

Tην ιστορία αυτήν την έχω διαβάσει σε ΠΟΛΛΑ φόρα (φόρουμΣ), ιστολόγια, blogs, άλλα μεγαλύτερα, άλλα μικρότερα... στο φόρουμ του avclub.gr γίνεται αναφορά ακόμα και σε εμαιλ που στάλθηκε στον ίδιο τον Steve Jobs για το συγκεκριμένο θέμα.. lol3 clown3 (που βέβαια δεν μπορεί να έχει καμία επίσημη εμπλοκή στην όλη ιστορία, ούτε ευθύνη δικιά του είναι)

Επίσης, ένα ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι παρατηρούμε το λεγόμενο 'Streisand effect' (http://en.wikipedia.org/wiki/Streisand_effect), όπου η προσπάθεια εκφοβισμού και το 'φίμωμα' των διαμαρτυριών έχουν το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ αποτέλεσμα.. clown3 clown3

Συνεχίστε έτσι κύριοι!!!!! επιβεβαιώνεται ότι η λύση της αγωγής που ακολουθήσατε ήταν η πλέον ενδεδειγμένη!!!!!!!!! clown3 clown3

Y.Γ.

Κι όποιος έχει όρεξη για λίγο διάβασμα.. http://www.twitlonger.com/show/7pvb8f

(το λινκ νομίζω το πήρα απο το avclub)

Kostinios
01-01-11, 21:39
η εταιρεια εχει παθει μεγαλη δυσφημηση με την κινηση της. ειναι αξιοι της μοιρας τους. σε 1-2 χρονια θα αγορασω και εγω imac και θα φροντισω να μην εμπλακω με αυτα τα σαινια. το iq τους πρεπει να ειναι ισαξιο του... ραν-νταν-πλανlol2

delakoz
03-01-11, 08:05
Περπατώ εις το (διεθνές) δάσος κι ακούω φωνές...

http://news.cnet.com/8301-17852_3-20026918-71.html

Η μεγάλη επιτυχία της systemgraph συνεχίζεται... νομίζω είναι η σειρά του Προέδρου Ομπάμα να ασχοληθεί λίγο με το θέμα clown3 clown3

panosha
07-01-11, 12:25
Ανακοίνωση μας, σχετικά με την αντιμετώπιση από πλευράς μας, της διαμάχης που έχει προκύψει με καταναλωτή: Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε σήμερα την επιστολή παρέμβασης του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ο οποίος κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011. Αναγνωρίζοντας ότι η ήπια αντιμετώπιση των γεγονότων είναι πιο ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές και αρνούμενοι να συμβάλουμε στον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο, θα παρευρεθούμε στην συνάντηση προκειμένου να αναφέρουμε τις θέσεις μας, ελπίζοντας σε εξώδικη επίλυση της διαφοράς.

avrohis
07-01-11, 15:30
Quo fata ferun , deus ex machine...

chrisbas
07-01-11, 15:47
Quo fata ferun , deus ex machine...

Μια μεταφραση για μας,που δεν ειμαστε Γαλάτες???lol2

Kostinios
07-01-11, 18:03
Λατινικα ειναι αλλα μην περιμενεις να στο μεταφρασω... δεν εχω ιδεα lol2

Twist
07-01-11, 18:19
Σωστά είναι: Quo fata ferun , deus ex machina και σημαίνει: Για όσα η μοίρα φέρνει, ο από μηχανής Θεός..

panosha
14-01-11, 19:25
Ακολουθεί σημερινή ανακοίνωση της System Graph Technologies

Στην System Graph Technologies, δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της Apple για περισσότερο από μία δεκαετία. Έχουμε οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας υποστηρίζοντας τις ανάγκες τους με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια.

Στην υπόθεση με τον κ. Παπαδημητριάδη, η διαφωνία μας είχε επακόλουθο μια σειρά γεγονότων, τα οποία έπληξαν τόσο το ήθος όσο και την αξιοπιστία των ανθρώπων μας, και μας οδήγησε στην κατάθεση της αγωγής. Η κίνηση αυτή έγινε με μοναδικό κριτήριο την προάσπιση του ονομάτός μας και τίποτε άλλο. Δεν ήταν στις προθέσεις μας να αντιπαρατεθούμε με τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του καταναλωτή καθώς και την ελευθερία του να εκφράζει την άποψή του και να κάνει κριτική.

Aντιλαμβανόμενοι ότι στην προσπάθειά μας να προασπίσουμε το όνομά μας οδηγηθήκαμε σε μια αντίδραση υπερβολική και άστοχη, και δεχόμενοι πως τελικά πρόθεση του κ. Παπαδημητριάδη δεν ήταν να θίξει την φήμη και την αξιοπιστία μας, αποσύρουμε την σχετική αγωγή.

Ευχαριστούμε τους φίλους και πελάτες μας που μας στηρίζουν σε όλη την πορεία μας. Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε για εμάς το κίνητρο για αυτοκριτική. Δεσμευόμαστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε ένα υγιές πλαίσιο διαλόγου με τους καταναλωτές, συμμετέχοντας ενεργά στην ψηφιακή κοινότητα και τα social media.

System Graph Technologies

costasduck
14-01-11, 19:30
Με λίγα λόγια τα βλέπουμε σκούρα τα πράγματα και κάνουμε πίσω μας λένεgrin1

papajo
14-01-11, 19:33
Με λίγα λόγια τα βλέπουμε σκούρα τα πράγματα και κάνουμε πίσω μας λένεgrin1
Γιατί περίμενες κάτι άλλο; Από την αρχή ήταν κίνηση εκφοβισμού.

panosha
17-01-11, 00:27
Πληροφορήθηκα με ικανοποίηση την απόσυρση της αγωγής σε βάρος μου.
Η απόσυρση της αγωγής ήταν αυτονόητη, όσο αυτονόητη είναι και η αντικατάσταση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μου.

Η περίοδος υπό την απειλή αυτής της αγωγής ήταν μια περίοδος ψυχικής φθοράς και ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης για εμένα, την οικογένειά μου και το περιβάλλον μου. Αυτή η φθορά δεν αποκαθίσταται και δύσκολα περιγράφεται στον γραπτό λόγο.

Στη διάρκειά της όμως βρήκα ανακούφιση στην ειλικρινή και συγκινητική συμπαράσταση πολλών ανθρώπων σε όλο το μήκος και το πλάτος του Διαδικτύου. Νιώθω βαθύτατη ευγνωμοσύνη απέναντί τους.

Ωστόσο, από την ενασχόληση των μέσων με αυτή την αγωγή, έστω και με θετικό τρόπο, νιώθω ότι έχω εκτεθεί επώνυμα στον ίδιο βαθμό με την εταιρεία.

Οφείλω εδώ να σημειώσω ότι δεν συμμερίζομαι υβριστικές επιθέσεις σε βάρος των εταιρειών, όπως επίσης δεν κατανοώ τις αντικαταναλωτικές πρακτικές τους.

Την Τρίτη 18.1.2011 στο Συνήγορο του Καταναλωτή θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω τα καταναλωτικά μου δικαιώματα προς τις εταιρείες Systemgraph, iSquare και Public World. Αυτή η εξωδικαστική, δωρεάν και προβλεπόμενη από τη Δημοκρατία μας διαδικασία ήταν εκείνη που επέλεξα να ακολουθήσω από την πρώτη στιγμή. Περιμένω από την άλλη πλευρά μια ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να επιλυθεί οριστικά η υπόθεση με την αντικατάσταση του μηχανήματός μου, καθώς και με την καταβολή των εξόδων στα οποία υποχρεώθηκα για την προετοιμασία της νομικής άμυνάς μου για την ”άστοχη”, όπως παραδέχθηκαν αυτή ενέργεια.

Θεωρώ ότι για εμένα αυτή και μόνο θα είναι η ουσία της επίλυσης της διαφοράς μας, η οποία σχετίζεται με μια πραγματική, μετρήσιμη και συγκεκριμένη κατάσταση: έναν ελαττωματικό υπολογιστή και την νομική υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μου.

Με τιμή,
Δημήτρης Παπαδημητριάδης

Πηγή (http://maga.gr/2011/01/14/a%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83% CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%C F%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7/)

panosha
18-01-11, 21:54
Αγαπητοί φίλοι,

Με αυτό το κείμενο επιθυμώ να απαντήσω στις πολλές ερωτήσεις σας που καταφθάνουν από κάθε κατεύθυνση σχετικά με την έκβαση της διαμεσολαβητικής επίλυσης της διαφοράς.

Καταρχήν σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για το μεγάλο ενδιαφέρον σας.
Δυστυχώς, η συνάντηση στον Συνήγορο του Καταναλωτή, που διήρκησε από τις 13:00 εώς τις 16:00, δεν κατέληξε σε κανένα αποτέλεσμα.

Η συνέχεια... (http://maga.gr/2011/01/18/%CE%BF-imac-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF%C E%B9/)

panosha
01-02-11, 00:22
Aγαπητοί φίλοι,

Μετά από περίπου:

2,000 δημοσιεύσεις σε διεθνή και εγχώρια blogs και ΜΜΕ
10,000 μηνύματα σχολιασμού των γεγονότων που αφορούν στην υπόθεσή μου (με αφορμή την αγωγή ύψους 200,000 ευρώ που δέχτηκα), σε διεθνή και εγχώρια blogs, fora συζήτησης, ΜΜΕ και στο twitter
περισσότερες από ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ θεάσεις των ανωτέρω δημοσιεύσεων και σχολιασμών
128 ημέρες ταλαιπωρίας

Η συνέχεια... (http://maga.gr/2011/01/31/128_days_later/)