PDA

Επιστροφή στο Forum : GPS και Destinator 6

kokos2003
08-01-07, 19:07
Καλησπερα σε ολους. Πριν λιγο εγκατεστησα το Destinator 6 στο ΜΙΟ 168 , και το προβλημα ειναι οτι δεν μου βρισκει το GPS.
Μπορει καποιος να με βοηθησει?
Ευχαριστω!!!!

Γιάννης
08-01-07, 20:29
Καλησπερα σε ολους. Πριν λιγο εγκατεστησα το Destinator 6 στο ΜΙΟ 168 , και το προβλημα ειναι οτι δεν μου βρισκει το GPS.
Ευχαριστω!!!!

com2
4800
nmea

kokos2003
08-01-07, 20:37
Το εκανα αλλα παλι τα ιδια

Γιάννης
08-01-07, 22:47
Το εκανα αλλα παλι τα ιδια

αλλα προγραματα το βρισκουν το gps?

τι αλλο εχεις εγκαταστησει?

gtpf_uk
09-01-07, 07:20
dokimase na egkatasthseis to wince kai epelexe protokollo apo kei....tha sto brei to gps

kokos2003
09-01-07, 11:56
Ειχα την εκδοση του ΡΝ και δουλευε τελεια. Δεν ξερω τωρα θα βαλω το wince και θα δω

kokos2003
09-01-07, 12:02
Φιλε gtpf_uk πες ομως που να βρω το wince για να το δοκιμασω

Arkouditsos
09-01-07, 12:36
Αγαπητε KOKOS

αν καποτε το γυρισες σε SIRF, τοτε οι ρυθμισεις ειναι
com2
57600
SIRF

δοκιμασε κι ετσι μηπως το βρεις. Εγω τουλαχιστον που τοχα γυρισει σε SIRF παλια, το δουλευω με αυτες τις ρυθμισεις.

Gandalf
09-01-07, 13:00
Ευχαριστω!!!!

:!: Για δες μήπως στο backround τρέχει και κανένα άλλο πρόγραμμα που χειρίζεται GPS

kokos2003
09-01-07, 13:03
Δεν υπαρχει αλλο προγραμμα εκτος του DEST 6

panosha
09-01-07, 13:08
Δεν υπαρχει αλλο προγραμμα εκτος του DEST 6
Πειραγμένο GPS μυρίζει, μιά απλή λύση να το επαναφέρεις στις μαμίσιες ρυθμίσεις ειναι να αφήσεις να αδειάσουν τελείως οι μπαταρίες (και εφεδρική αν υπάρχει). 8)

kokos2003
09-01-07, 13:11
Ειμαι πρωταρης και δεν γνωριζω για να το πειραξω.

panosha
09-01-07, 13:12
Ειμαι πρωταρης και δεν γνωριζω για να το πειραξω.
Γι αυτό σου πρότεινα αυτή τη λύση. :?

kokos2003
09-01-07, 13:14
Θα το δοκιμασω και αυτο. Η ερωτηση μου ειναι πως δουλευε με το ΡΝ και με το που εβαλα το 6 δεν βρισκει το GPS?
Αν το εγκαταστησω ξανα υπαρχει περιπτωση να το βρει?

kokos2003
09-01-07, 17:41
Φιλε panosha εκανα αυτο που ειπες και δουλεψε τελεια.
Σας ευχαριστω ολους , παρα πολυ. Συνεχιστε την καλη δουλεια που κανετε. :lol: :lol: :lol: :lol:

gtpf_uk
10-01-07, 07:17
an mpeis se mia opoiadhpote mhxanh anazhthshs kai grapseis wince tha to breis. den einai dyskolo katholou. apo thn allh tha mporouses na kaneis reset kai na kaneis egkatastash apo thn arxh to d6 kai dokimase arxika protokollo nmea sta 4800 kai meta bale to wince trexto kai molis sou brei doryforous gyrna to me thn epilogh command se sirf 57600 kai meta panta disconnect. meta anoigeis to d6 kai pas orismo gps bazeis sirf 57600 kai eisai etoimos. an den to breis to wince steile mou to email sou na se kano add ston messanger kai na to pareis apo mena. auta pros to paron. kalh sou mera

kokos2003
10-01-07, 13:05
Φιλε gtpf_uk δεν μπορω να το βρω.Το email μου ειναι kokos2003@hotmail.com

panosha
10-01-07, 13:12
Φιλε gtpf_uk δεν μπορω να το βρω.Το email μου ειναι kokos2003@hotmail.com
Στο έστειλα. :lol:

kokos2003
10-01-07, 21:32
Να σε καλα φιλε panosha. Ευχαριστω πολυ :smt038 :smt038 :smt038 :bow

gtpf_uk
11-01-07, 07:16
koko tora eida to munhma sou! to theleis akoma to wince??an nai se kano add to apogeuma kai sto stelno

kokos2003
11-01-07, 12:17
Μου το εστειλες. Και παλι thanks :bow :bow :smt038

chrisfill
11-01-07, 15:48
το έχω εγκαταστήσει το 6 την βδομάδα αυτή σε πάνω από 15 mio 168 και σε όλα είχα αυτό το πρόβλημα με το gps.
στο δικό μου mio 168 δεν είχα πρόβλημα.
σε όλα ήταν με κωδικούς και γνήσια.
ειμαι ταξιτζής και μόλις πηραν χαμπαρι οι συνάδελφοι μου το destinator 6 πέσαν ολοι πανω μου.
τώρα πως έλυνα το πρόβλημα.
σε άλλα με κανα δυο reset έπιανε
σε αλλα έπρεπε να κάνω off το gps και στο καπάκι on.
και σε άλλα με παρακάλια στον θεούλη γιατί όπως καταλαβαινεται δεν ήταν δικά μου και τρελαινόμουνα.
πάντως κάτι παίζει ρε παιδιά.στο δικό μου όλο και κάτι έχω κάνει. αλλά αυτοί τα είχαν απείραχτα τελείως.
τώρα παίζουν όλα καλά.

knimis
11-01-07, 17:40
Μηπως θα μπορεουσε να στειλει κανεις και σε μενα το WINCE??
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...

tetras_5261@hotmail.com

kokos2003
11-01-07, 18:54
Φιλε knimi σου το εστειλα στο email σου! :wink:

fanmar
11-01-07, 18:59
Wince και σε μενα please :lol:

fanmar@freemail.gr

kokos2003
11-01-07, 19:30
Ετοιμος fanmar. Το πηρες. :D

thimios123
11-01-07, 20:35
Μπορει καποιος να μου το στειλει και εμενα!
Ευχαριστω.

knimis
12-01-07, 09:20
Καλημερα σε ολους......

Πολυ καλο το καινουργιο Dest 6,βαλαμε και μερικα skins,εγινε κουκλι..
Τελικα ειπα να δοκιμασω και το Sirf...
Ok,βρισκει δορυφορο γρηγορα για το Dest ολα ηταν μια χαρα...
αλλα ελα ομως που σχεδον ολα τα αλλα προγραμματα GPS δεν συνεργαζονταν με αυτο..
:cry: :cry:
Τελικα με τη βοηθεια του panosha και kokkou ,και του WinFast Navigator (δεν μπορω ακομα να καταλαβω γιατι το λετε WINACE) κατορθωσα ευκολα να γυρισω στις παλιες καλες ρυθμισεις .βλεπε NMEA COM 2 4800.....

Τελικα αυτο το forum ειναι πραγματι ανεκτιμητο για μας τους απλους χρηστες..
βρισκουμε απαντησεις στα προβληματα που συνανταμε.....
Ευχαριστιες απο μενα στους φιλους...για τη βοηθεια τους. :D

fanmar
12-01-07, 11:05
Thanks kokos

Αν και με sirf στο LOOX 560 δεν μου δουλεψε.
Μαλλον δεν εμεινα ευχαριστημενος απο την αποδοση και ξαναγυρισα σε ΝΜΕΑ.
Μηπως εκανα κανενα λαθος στις ρυθμυσεις?
Μηπως περισσοτερες λεπτομερειες για το πως δουλευει θα βοηθουσαν περισσοτερο?

Ευχαριστω

kokos2003
12-01-07, 11:58
Το προγραμμα μου το εστειλε ο panosha. Τελικα δεν μου χρειαστηκε γιατι ελυσα το προβλημα. Αν μπορει ο panosha ας μας δωσει καποιες πληροφοριες

kokos2003
12-01-07, 12:00
thimios123 δωσε το email σου για να σου το στειλω

panosha
12-01-07, 12:09
Thanks kokos
Αν και με sirf στο LOOX 560 δεν μου δουλεψε.
Μαλλον δεν εμεινα ευχαριστημενος απο την αποδοση και ξαναγυρισα σε ΝΜΕΑ.
Μηπως εκανα κανενα λαθος στις ρυθμυσεις?
Μηπως περισσοτερες λεπτομερειες για το πως δουλευει θα βοηθουσαν περισσοτερο?
Ευχαριστω
Εσύ με το 560 δούλεψε το ΝΜΕΑ 57600 και κάνε με το Winfast Navigator αυτές τις ρυθμίσεις: http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.webalice.it%2Frob.mar %2FFix%2520Page.htm&langpair=it%7Cen&hl=en&ie=UTF8 και όταν καταφέρεις να στρώσεις το GPS και να δουλεύει σωστά να μην κλείνεις το κλείνεις ποτέ γιατί χάνει όλες τις ρυθμίσεις στο GPS.

Aν σου τελειώνει γρήγορα η μπαταρία κάνε την πατέντα Νο1 από εδώ: http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=9710#9710 :!:

pazo
12-01-07, 12:20
Όλοι εσείς που δοκιμάζετε για πρώτη φορά ρυθμίσεις με το WinFast Navigator (ή WinCE), ρίξτε πρώτα μια ματιά στα παρακάτω:

- http://www.pocketgpsworld.com/winfastnavigatorppc.php

- http://www.webalice.it/rob.mar/Fix%20Page.htm (είναι στα ιταλικά, αλλά προσέξτε ιδιαίτερα τις εικόνες και τις ρυθμίσεις που φαίνονται σ' αυτές).

- http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2055

Το θέμα διαφορετικών ρυθμίσεων σε πρωτόκολλο ΝΜΕΑ ή η αλλαγή σε SiRF έχει συζητηθεί πολλές φορές στο site αυτό. Η κεντρική ιδέα από τους περισσότερους τουλάχιστον χρήστες που τα δοκίμασαν ήταν "αφήστε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του GPS της συσκευής σας, έτσι όπως έχουν". Δεν παρατήρησε κανείς ουσιαστικές διαφορές, ούτε στους χρόνους 3d Fix ούτε στην ακρίβεια του στίγματος.

Αν θέλετε βέβαια να δοκιμάσετε, κάντε το. Με προσοχή όμως και γνωρίζοντας πώς θα επαναφέρετε τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση, αν κάτι πάει στραβά.

pazo
12-01-07, 12:22
Πάνο, ή θα σε προλάβω ή θα με προλάβεις... (τα μεγάλα πνεύματα ... που λένε)!

:D :D :D

tpapo
12-01-07, 12:27
Όλοι εσείς που δοκιμάζετε για πρώτη φορά ρυθμίσεις με το WinFast Navigator (ή WinCE), ρίξτε πρώτα μια ματιά στα παρακάτω:

- http://www.pocketgpsworld.com/winfastnavigatorppc.php

- http://www.webalice.it/rob.mar/Fix%20Page.htm (είναι στα ιταλικά, αλλά προσέξτε ιδιαίτερα τις εικόνες και τις ρυθμίσεις που φαίνονται σ' αυτές).

- http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2055

Το θέμα διαφορετικών ρυθμίσεων σε πρωτόκολλο ΝΜΕΑ ή η αλλαγή σε SiRF έχει συζητηθεί πολλές φορές στο site αυτό. Η κεντρική ιδέα από τους περισσότερους τουλάχιστον χρήστες που τα δοκίμασαν ήταν "αφήστε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του GPS της συσκευής σας, έτσι όπως έχουν". Δεν παρατήρησε κανείς ουσιαστικές διαφορές, ούτε στους χρόνους 3d Fix ούτε στην ακρίβεια του στίγματος.

Αν θέλετε βέβαια να δοκιμάσετε, κάντε το. Με προσοχή όμως και γνωρίζοντας πώς θα επαναφέρετε τα πράγματα στην αρχική τους κατάσταση, αν κάτι πάει στραβά.

+1 :D

panosha
12-01-07, 12:29
Συνήθως είμαι λίγο ταχύτερος. :lol: :lol: :lol:

After
16-01-07, 22:39
Δοκιμασα με sirf, πηγαινει πιο γρηγορα ο χαρτης, αλλα καθε φορα που περναω μια διασταυρωση, αρχιζει για 2-3 φορες και μου πηγαινει τον χαρτη μπρος-πισω, σαν να πηγαινω με οπισθεν και ξανα μπροστα(λολ)
Με το pn δουλευε μια χαρα, με το 6 δυστυχως οχι.
Ξαναγυρισα σε nmea

Θελω να δοκιμασω και nmea 57600, ενας φιλος που δοκιμασε ειπε οτι ειναι αρκετα καλυτερα ετσι

Ειδωμεν

lagoskon
16-01-07, 23:08
Δοκιμασα με sirf, πηγαινει πιο γρηγορα ο χαρτης, αλλα καθε φορα που περναω μια διασταυρωση, αρχιζει για 2-3 φορες και μου πηγαινει τον χαρτη μπρος-πισω, σαν να πηγαινω με οπισθεν και ξανα μπροστα(λολ)
Με το pn δουλευε μια χαρα, με το 6 δυστυχως οχι.
Ξαναγυρισα σε nmea

Θελω να δοκιμασω και nmea 57600, ενας φιλος που δοκιμασε ειπε οτι ειναι αρκετα καλυτερα ετσι

Ειδωμεν

Τα ιδια εκανε και μενα το Sirf . τωρα το γύρισα σε ΝΜΕΑ 57600 και ρύθμισα τα παρακατω http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2089 (2ο ποστ) οπως τα λεει ο panosha και το σήμα εχει γινει τέλειο και αμεσο.Πιάνει 10-11 δορυφορους και σε 4-5 τουλαχιστον πρασινιζει το σημα πανω απο τη μεση

Χρησιμοποιω ΤΥΤΝ και Pretec x-mini ΒΤ GPS. Στις αρχικές του ρυθμισεις το GLL ηταν μηδεν.

hornet900
17-01-07, 01:46
Φίλε kokos μπορείς να μου στείλεις και εμένα το wince ? Και τι θα το κάνω όταν το λάβω? Έχω MIO 168 με ΝΜΕΑ 4800 χωρίς προβλήματα, αλλά σίγουρα και εγώ θέλω να βελτιώσω τις ταχύτητες σύνδεσης και την ακρίβεια του gps.

Φιλικά

hornet 900

ferousis@otenet.gr

efbi
17-01-07, 08:38
καλημερα κι απο μενα!

συγνωμη για το αν γινομαι κουραστικος.

κατεβασα κι εγω το προγραμματακι απο την ιταλικη ιστοσελιδα και φαινεται κατι δεν εκανα καλα ........
....με λιγα λογια τα σκα...σα.
αν και το D6.1 θα ελεγα δουλευε καλα ειπα να το πειραξω!

1.το εχω αφησει να τελειωσουν οι μπαταριες του Ν560 για να ξανακανω τις ρυθμισεις, εκανα σωστα?

2.αν εχω κανει σωστα το 1ο λοκαρισμα θα γινει με το GPSLocator του 560 ή με το Winfast Navigator ?

3.αν γινει με το GPSLocator το αφηνω στο αυτοματο ή κανω κι εκει καποιες ρυθμισεις?

4.το Winfast Navigator χρησιμοποιει απο την αρχη δικες του ρυθμισεις ή συνεργαζεται με το GPSLocator του 560.

συγνωμη για τις χαζες ερωτησεις μου, εχω διαβασει και ξαναδιαβασει τα αντιστοιχα θεματα και τα παρακολουθω καθημερινα,
αλλα προσπαθω να καταλαβω τι γινεται και πως γινεται.
ειμαι καινουργιος στην παρεα σας.

το D6.1 συνεργαζεται με το Winfast Navigator ή με το δικο του GPS κανει τις δικες του ρυθμισεις?

ευχαριστω!

panosha
17-01-07, 09:13
Αν σβήσεις τη συσκευή σου (off όχι standbay, με παρατεταμένο πάτημα του ON-OFF) και την ξεκινήσεις δεν επανέρχεται το GPS στις αρχικές του ρυθμίσεις ? :roll:

efbi
17-01-07, 09:16
Αν σβήσεις τη συσκευή σου (off όχι standbay, με παρατεταμένο πάτημα του ON-OFF) και την ξεκινήσεις δεν επανέρχεται το GPS στις αρχικές του ρυθμίσεις ? :roll:

δεν το γνωριζα αυτο!!!κι εγω το αφησα να τελειωσουν οι μπαταριες του!

christos21
17-01-07, 14:12
Παιδια οποιος ξερει ας με βοηθήσει παρακαλω μου χει σπάσει τα νε'υρα το gps ενω βρισκει δορυφορους και είναι αξιοπιστο σήμα τους χάνει συνεχεια.Εχω ενα HP 5710 και οι ρυθμίσεις ειναι COM2 με 57600 εκει βρισκει τους περισσσοτερους δορυφορους.Αν εγκαταστάσω ένα αρχειο gpsLib θα βελτιωθει η κατασταση?Παρακαλω οποιος γνωριζει εχω απελπιστει :(

christos21
17-01-07, 14:16
Παιδια σας παρακαλω οποιος γνωρίζει ας βοηθησει εχω απελπιστει :( .Εχω to HP 5710 και ενω βρισκει δορυφορους (COM2 57600) τους χάνει καθε λίγο.Και επειδη κυκλοφορω σε δρομους που δεν γνωρίζω συνήθως έχω πάθει τρομερες πλάκες.Αν εγκαταστήσω ένα αρχειο gpslib θα βελτιωθει η κατασταση.??Δεν είχα εγκαταστήσει ποτε το pn πηγα κατευθειαν στο 6.Επίσης οι ρυθμισεις που υπάρχουν για το gps όχι του χάρτη αυτες των win έχουν καμια σχεση???

astsar
17-01-07, 14:17
Γιατί βρε παιδιά το σκαλίζετε το GPS; αφήστε το στις default ρυθμίσεις και θα δουλεύει μια χαρά. Σε όσα PDA (Mio 168, P350, Myguide 7500) δοκίμασα να αλλάξω ρυθμίσεις μάλλον χειροτέρευαν τα πράγματα.....

christos21
17-01-07, 14:40
Γιατι πολυ απλα ετσι οπως ειναι σε πολλους δεν δουλευει σωστα

Γιάννης
18-01-07, 00:23
Γιατί βρε παιδιά το σκαλίζετε το GPS; αφήστε το στις default ρυθμίσεις και θα δουλεύει μια χαρά. Σε όσα PDA (Mio 168, P350, Myguide 7500) δοκίμασα να αλλάξω ρυθμίσεις μάλλον χειροτέρευαν τα πράγματα.....

συμφωνω απολυτα. σε σημειο που εχω βαρεθει να γραφω για το θεμα.

και μιας και ξεκινησα να ανφερω οτι οταν εχουμε πρωτοκολλο nmea δειχνει μονο τους δορυφορους
που χρησημοποιει εκεινη την ωρα. οταν ειναι σε sirf μαλλον δειχνει εκτος απο τους δορυφορους
που χρησημοποιει και αυτους που ειναι ορατοι αλλα δεν τους χρησημοποιει και για αυτο ισως
υπαρχει η εντυπωση οτι πιανει 500 δορυφορους.

μεχρι και οτι ο χαρτης πηγαινει πιο γρηγορα και απο το αυτοκινητο ακουστηκε...

και εντελως πληροφοριακα το μονο προγραμα που δειχνει αριθμο δορυφορων και σταθμη σηματος σε sirf πρωτοκολλο ειναι το destinator.

το πως τα καταφερνει και το κανει αυτο τωρα ειναι μια πονεμενη ιστορια.