PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια για 3855

nikolascreta
03-12-10, 16:37
Γεια σε ολουσ σας ο λογοσ που ηρθα στο σαιτ ομολογουμενοσ δεν το ηξερα μεχρι που αγορασα ενα μλσ 3855 πριν 2 μερεσ σκεφτηκα λοιπον να του ανβαθμισω τουσ χαρτεσ απο το επισημο σαιτ το εκανα και αμεσωσ κολησε ο πλοηγοσ ευτυχωσ μου το αντικατεστησα αμεσωσ αλλα ηθελα να μου υποδειξει καποιοσ αλλο τροπο με εξωτερικη καρτα μνημησ καιχαρτες ευχαριστω

Scooby Doo
13-12-10, 09:44
Στο καλώς ήλθατε, είναι πολύ δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος.

peterant
13-12-10, 10:10
Γεια σε ολουσ σας ο λογοσ που ηρθα στο σαιτ ομολογουμενοσ δεν το ηξερα μεχρι που αγορασα ενα μλσ 3855 πριν 2 μερεσ σκεφτηκα λοιπον να του ανβαθμισω τουσ χαρτεσ απο το επισημο σαιτ το εκανα και αμεσωσ κολησε ο πλοηγοσ ευτυχωσ μου το αντικατεστησα αμεσωσ αλλα ηθελα να μου υποδειξει καποιοσ αλλο τροπο με εξωτερικη καρτα μνημησ καιχαρτες ευχαριστω

-Σου το αντικατέστησαν....δεν στο αναβάθμισαν οι ίδιοι?

Tην επίσημη αναβάθμιση μπορείς να την κάνεις και χειροκίνητα (copy-paste), εάν έχεις πρόβλημα τρέχοντας το εκτελέσιμο αρχείο....από τον φάκελο DeviceFS στους ομώνυμους φακέλους των original αρχείων του Destinator....
-Δες εδώ :http://www.navimania.gr/showthread.php?t=22198&page=27 (post 268)

ironbob
24-12-10, 11:56
Γεια σας. Έχω μεγάλο πρόβλημα με το MLS Destinator 3855. θα ήθελα να το επαναφέρω στην αρχική τους φακέλους και τα αρχεία, θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει. Θα μπορούσε κάποιος; Σας παρακαλώ είναι μεγάλη ανάγκη.

Xapns
25-12-10, 10:40
Πες μας πρώτα τι ακριβώς έχεις κάνει και γιατί θες να το επαναφέρεις...
Backup να υποθέσω δεν έχεις κρατήσει έ;

ironbob
28-12-10, 00:22
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Αν και είναι αργά πια για οτιδήποτε θα σας πω τι έγινε.
Μου έδωσαν δύο 3855 συσκευές να κάνω την αναβάθμιση των χαρτών. Το ένα πήγε μια χαρά, το άλλο για κάποιο λόγο έβγαλε error και σταμάτησε η διαδικασία στη μέση. Για να μην το επιστρέψω στο παιδί με πρόβλημα την συσκευή βρήκα εδώ στο site το ξεκλείδωμα του, και το επέστρεψα κανονικά να λειτουργεί όπως και πριν με τους καινούριους χάρτες. Επειδή το ξεκλειδωμα δεν ήταν στα σχέδια μου έβαλα μια δική μου SD Card στην συσκευή για να γίνει το ξεκλειδώμα. Tου είπα τι έγινε και τί έκανα αλλά επειδή του άλλου που πετυχε η αναβάθμιση και δεν χρειάζοταν SD για να ανοίγει ο Destinator θεώρησε πως το χάλασα ή ότι έχει πρόβλημα ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο και θέλει τώρα να το κάνω να δουλεύει χωρίς κάρτα αλλα όπως λες δεν κράτησα backup αλλα και δεν ήξερα τι θα συνέβαινε στην αναβάθμιση. Αυτά εν ολίγης

Xapns
28-12-10, 01:37
Με την κάρτα τι ακριβώς έχεις κάνει;Τι έβαλες για να δουλέψει το Destinator;;;
Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά,το error στην εγκατάσταση το έχει βγάλει σε πολλούς.
Αυτό που μπορείς να κάνεις (αν δεν έχεις πειράξει καθόλου τα αρχεία της συσκευής)
είναι πρώτον να κρατήσεις ότι βρεις στο φάκελο ResidentFlash (αν υπάρχει) ή Destinator.
Αφού κρατήσεις backup πρόγραμμα και χάρτες,σβήσε τους χάρτες που δεν χρειάζεσαι,
π.χ. CyprusE,CyprusU,GreeceE, κάνε επαννεκίνηση της συσκευής,
και δοκίμασε να κάνεις πάλι την διαδικασία εγκατάστασης του χάρτη με το αρχείο 3850GRE(GeoIntelligence Maps).zip

Τώρα,αν έχεις περάσει κάποιο μενού για να ξεκλειδώσεις την συσκευή,
θα πρέπει να το βγάλεις και να διορθώσεις το αρχείο SHELL.INI το οποίο πιθανόν να πείραξες.

ironbob
28-12-10, 01:58
Χρησιμοποίησα το ξεκλείδωμα vista που υπάρχει εδώ, όσο για τα αρχεία που λες κράτησα τα απο την ResidentFlash τα αρχεία αύτά μέτα την αποτυχία της εγκατάστασης αλλά υπήρχε μέσα κάποιο αρχείο MobileNavigator.exe το οποίο αυτό ήταν το κύριο, το οποιο άνοιγε τον Destinator και από ότι φαίνεται αντικαθιστούσε το Destinator.exe με κάποιο τρόπο. Το SHELL.INI είναι αυτο που είχε την διαδρομή ResidentFlash\MobileNavigator\MobileNavigator.exe και δεν έδειχνε πως συνδέονταν με τον Destinator. Εσβησα τους χάρτες πειραματικά που λες και άλλαξα τον χάρτη σε GreeceU και τα αντιστοιχα *.ini εσωτερικά αλλά δυστυχώς τιποτα.

jim_25
28-12-10, 18:20
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Αν και είναι αργά πια για οτιδήποτε θα σας πω τι έγινε.
Μου έδωσαν δύο 3855 συσκευές να κάνω την αναβάθμιση των χαρτών. Το ένα πήγε μια χαρά, το άλλο για κάποιο λόγο έβγαλε error και σταμάτησε η διαδικασία στη μέση. Για να μην το επιστρέψω στο παιδί με πρόβλημα την συσκευή βρήκα εδώ στο site το ξεκλείδωμα του, και το επέστρεψα κανονικά να λειτουργεί όπως και πριν με τους καινούριους χάρτες. Επειδή το ξεκλειδωμα δεν ήταν στα σχέδια μου έβαλα μια δική μου SD Card στην συσκευή για να γίνει το ξεκλειδώμα. Tου είπα τι έγινε και τί έκανα αλλά επειδή του άλλου που πετυχε η αναβάθμιση και δεν χρειάζοταν SD για να ανοίγει ο Destinator θεώρησε πως το χάλασα ή ότι έχει πρόβλημα ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο και θέλει τώρα να το κάνω να δουλεύει χωρίς κάρτα αλλα όπως λες δεν κράτησα backup αλλα και δεν ήξερα τι θα συνέβαινε στην αναβάθμιση. Αυτά εν ολίγης
το ίδιο επαφα και εγώ προχτές .αν έχεις κράτηση το φάκελο MobileNavigator backup (η θάτο βρης από το πρώτο nav )διαγραφής μέσα MobileNavigator όλα εκτός τους χάρτες . αντιγραφή και επικοληση αυτά .και θα εινε όλα καλά μετά.

ironbob
28-12-10, 21:26
Έχετε δίκιο όλοι για το backup, αλλά δεν τον είχα σώσει τον αρχικό φάκελο MobileNavigator καθόλου, οπότε μου είναι δύσκολο να κάνω οτιδήποτε τώρα.
Ευχαριστώ πολύ για όλα, όλους, να είστε καλά και καλή πρωτοχρονιά να έχετε.

Xapns
28-12-10, 21:38
Το SHELL.INI είναι αυτο που είχε την διαδρομή ResidentFlash\MobileNavigator\MobileNavigator.exe και δεν έδειχνε πως συνδέονταν με τον Destinator. Έσβησα τους χάρτες πειραματικά που λες και άλλαξα τον χάρτη σε GreeceU και τα αντιστοιχα *.ini εσωτερικά αλλά δυστυχώς τιποτα.

Σβήσε τους χάρτες που δε χρειάζεσαι,αφού τους κρατήσεις backup,
επίσης θα σβήσεις και τον GreeceGRE,να κρατήσεις μόνο αν θες τον GreeceU.
Μη μετονομάζεις τίποτα.Διόρθωσε αυτά που μετονόμασες όπως ήταν.
Σβήσε τον φάκελο main του Vista που πέρασες και φρόντισε το SHELL.INI
να έχει την διαδρομή που έγραψες παραπάνω.
Το εκτελέσιμο αρχείο του Destinator είναι το MobileNavigator.exe το οποίο σωστά υπάρχει στο SHELL.INI
Αφού τα κάνεις αυτά,κάνε μια επανεκκίνηση της συσκευής (με την γραφίδα στην τρυπούλα που έχει για restart) και κάνε ξανά την αναβάθμιση!

ironbob
28-12-10, 21:58
Θα προσπαθήσω φίλε Χάρη, αλλά δεν ξέρω έχω απογοητευτεί... Έχω δοκιμάσει πολλούς συνδιασμούς αν είναι θα προσπαθήσω σήμερα και αύριο το πάω στην ΜLS και τελείωσε. Για ηρεμήσω και να περάσω μια καλή πρωτοχρονιά γιατι τα χριστούγεννα δεν ήταν και τα καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ

Xapns
28-12-10, 22:44
Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι να απογοητεύεσαι.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά,θέλει όμως καθαρό και ήρεμο μυαλό!
Εγώ θα έλεγα να το κάνεις αύριο με την ησυχία σου και να δεις που θα το κάνεις μια χαρά!Cristmaswink

ironbob
02-01-11, 17:17
Γεια σε όλους σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια να με βοηθήσετε, αλλά κυρίως να ευχηθώ να έχετε μια πάρα πολύ καλή χρονιά - (άσχετα με αυτά που μας ετοιμάζουν) να έχετε όλοι υγεία και δύναμη. :-)

ΥΓ: Μην ξεχνάτε να κάνετε backup ;-) Τα λέμε.

LmS_RR
01-06-11, 17:02
καλησπέρα σε όλο το forum...
μήπως ξέρει κάποιος πως βάζουμε στίγματα στο μηχανάκι αυτό...

πχ. N31 45 558
E53 45 777 ευχαριστώ προκαταβολικά...

Xciting
02-06-11, 19:38
καλησπέρα σε όλο το forum...
μήπως ξέρει κάποιος πως βάζουμε στίγματα στο μηχανάκι αυτό...

πχ. N31 45 558
E53 45 777 ευχαριστώ προκαταβολικά...

http://www.navimania.gr/showpost.php?p=304667&postcount=43

LmS_RR
03-06-11, 00:55
ευχαριστω πολυ...