Επιστροφή στο Forum : Οδηγίες αύξησης ελεύθερης RAM ?
Χρησιμοποιώντας το Qtek S-100 που έχει μόνο 64ΜΒ RAM αντιμετωπίζω συχνά-πυκνά προβλήματα χαμηλής ελεύθερης μνήμης (storage ή προγραμμάτων). Λογικό, αφού το Destinator μόνο του (χωρίς τους χάρτες εννοείται που είναι στην κάρτα, αλλά και χωρίς sapfo και extras) καταλαμβάνει κοντά στα 12ΜΒ. Παλαιότερα είχα το Destinator στην κάρτα μνήμης και δεν είχα τέτοια προβλήματα, αλλά είχα άλλα (π.χ. το Destinator αργούσε υπερβολικά να κλείσει και τα μενού είχαν αργή απόκριση). Δεν θέλω λοιπόν να γυρίσω πίσω σε εγκατάσταση του προγράμματος στην κάρτα μνήμης.
Προτείνω να υπάρχουν λύσεις μείωσης του χώρου που καταλαμβάνει τo Destinator. Ένας τρόπος π.χ. θα ήταν να μπορούμε να μεταφέρουμε το tutorial (φάκελος slideplayer - κοντά στα 2ΜΒ) ή και τους ήχους (φάκελος voice - κοντά στα 2,5ΜΒ) στην κάρτα μνήμης, με αντίστοιχη αλλαγή των αρχείων .ini κλπ ώστε να "δείχνουν" στα νέα paths. Αυτή η αλλαγή δε νομίζω να καθυστερούσε σημαντικά το πρόγραμμα.
Σκέφτεται κανείς κάτι άλλο για εξοικονόμηση χώρου και συνεπώς ελεύθερης μνήμης;
Το slide player δεν είναι απαραίτητο γιά τη σωστή λειτουργία του προγράματος. :lol:
Ενας απλός τρόπος είναι όλα τα υπόλοιπα προγράμματα utilities κλπ που έχετε στο PDA, να τα κάνετε εγκατάσταση (αρχικά) στη storage card και όχι στη RAM(default). Το active sync δίνει αυτή τη δυνατότητα.
(Μήπως όμως είμαστε off topic?)
@Gandalf, δεν έχω τίποτα στη RAM εκτός του Destinator και των προεγκατεστημένων (Windows κλπ) που είναι στη ROM. Και δεν νομίζω να είμαστε off topic γιατί οι προτάσεις μου αφορούν στο να κάνουμε πιο "ελαφριά" την εγκατάσταση του Destinator και όχι άλλες μεθόδους. :D
@Panosha, αυτό το ξέρω, αλλά σκοπός μου είναι να μην καταργήσω τίποτα, απλά να τα αποθηκεύσω στην κάρτα μνήμης και να παραμείνουν λειτουργικά. Σκέφτηκα π.χ. να σβήσω μερικούς ήχους που δεν χρησιμοποιώ αλλά αν γίνεται να τους έχουμε όλους στην κάρτα χωρίς να καθυστερεί το πρόγραμμα ακόμα καλύτερα. :D
εγω το dest & χαρτες τα εχω στην καρτα και το μονο "προβλημα" ειναι οτι αργει να κλεισει.
στα μενου κλπ δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
εχει και το πλεονεκτημα οτι μετα απο hard reset δεν θελει εγκατασταση ξανα.
Επαναφέρω το θέμα γιατί προσπάθησα να περάσω τους ήχους αυξημένης έντασης και η ελεύθερη μνήμη μου έγινε πλέον critical:Προτείνω να υπάρχουν λύσεις μείωσης του χώρου που καταλαμβάνει τo Destinator. Ένας τρόπος π.χ. θα ήταν να μπορούμε να μεταφέρουμε [...] τους ήχους (φάκελος voice - κοντά στα 2,5ΜΒ) στην κάρτα μνήμης, με αντίστοιχη αλλαγή των αρχείων .ini κλπ ώστε να "δείχνει" στο νέο path. Αυτή η αλλαγή δε νομίζω να καθυστερούσε σημαντικά το πρόγραμμα. Μπορεί κάποιος από τους "χακεράδες" του forum να μου πει πώς μπορώ να το κάνω αυτό; Να περάσω δηλαδή μόνο το φάκελο voice με τους ήχους από τη μνήμη στην κάρτα;
Ευχαριστώ προκαταβολικά! :D
ΥΓ. Δεν θέλω να ξαναεγκαταστήσω το πρόγραμμα στην κάρτα, εκεί το είχα παλιά και δεν είχα ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Επαναφέρω το θέμα γιατί προσπάθησα να περάσω τους ήχους αυξημένης έντασης και η ελεύθερη μνήμη μου έγινε πλέον critical....................................
Οι ήχοι που έχει φτιάξει ο Panosha είναι άριστοι ποιοτικά και με δυνατή ένταση (χωρίς παραμόρφωση), αλλά μεγάλοι στο μέγεθος, ως αρχεία.
Υπάρχουν διαθέσιμοι οι URL Greek Speex Voice Pack (Female) (http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?p=1254323&highlight=sound#post1254323), δηλαδή οι original ελληνικοί ήχοι (η ...γνωστή φωνή), ενισχυμένοι και κωδικοποιημένοι κατά speex (*.spx) με μέγεθος, σημαντικά μικρότερο (το 1/10) απ' ότι οι αντίστοιχοι *.wav
Εκτιμώ ότι είναι η καλύτερη λύση, στη περίπτωση περιορισμένου χώρου αποθήκευσης και μνήμης.
kapios36@in.gr
17-04-07, 22:16
Επαναφέρω το θέμα γιατί προσπάθησα να περάσω τους ήχους αυξημένης έντασης και η ελεύθερη μνήμη μου έγινε πλέον critical....................................
Οι ήχοι που έχει φτιάξει ο Panosha είναι άριστοι ποιοτικά και με δυνατή ένταση (χωρίς παραμόρφωση), αλλά μεγάλοι στο μέγεθος, ως αρχεία.
Υπάρχουν διαθέσιμοι οι URL Greek Speex Voice Pack (Female) (http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?p=1254323&highlight=sound#post1254323), δηλαδή οι original ελληνικοί ήχοι (η ...γνωστή φωνή), ενισχυμένοι και κωδικοποιημένοι κατά speex (*.spx) με μέγεθος, σημαντικά μικρότερο (το 1/10) απ' ότι οι αντίστοιχοι *.wav
Εκτιμώ ότι είναι η καλύτερη λύση, στη περίπτωση περιορισμένου χώρου αποθήκευσης και μνήμης.
Φίλε Pazo η σύνδεση που εχεις δώσει ζητάει username & password..... ](*,)
Δοκιμασε sd\DestinatoApps\Destinator\Voice\Greek
inside folder Greek put all the *wav & delete the same folder from device
Τώρα που το βλέπω καλύτερα να μην δίνουμε τέτοια links παιδιά εδώ. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Φιλικά. :!:
inside folder Greek put all the *wav & delete the same folder from deviceΈτσι απλά, χωρίς καμία αλλαγή σε κάποιο ini αρχείο του Destinator; Αν είναι τόσο απλό θα σε ευγνωμονώ! Θα σας πω αύριο που θα το δοκιμάσω!
inside folder Greek put all the *wav & delete the same folder from device
Mε μιά μικρή επιφύλαξη, νομίζω δεν θα παίξει έτσι. :roll:
Χρησιμοποιώντας το Qtek S-100 που έχει μόνο 64ΜΒ RAM αντιμετωπίζω συχνά-πυκνά προβλήματα χαμηλής ελεύθερης μνήμης (storage ή προγραμμάτων). Λογικό, αφού το Destinator μόνο του (χωρίς τους χάρτες εννοείται που είναι στην κάρτα, αλλά και χωρίς sapfo και extras) καταλαμβάνει κοντά στα 12ΜΒ. Παλαιότερα είχα το Destinator στην κάρτα μνήμης και δεν είχα τέτοια προβλήματα, αλλά είχα άλλα (π.χ. το Destinator αργούσε υπερβολικά να κλείσει και τα μενού είχαν αργή απόκριση). Δεν θέλω λοιπόν να γυρίσω πίσω σε εγκατάσταση του προγράμματος στην κάρτα μνήμης.
Προτείνω να υπάρχουν λύσεις μείωσης του χώρου που καταλαμβάνει τo Destinator. Ένας τρόπος π.χ. θα ήταν να μπορούμε να μεταφέρουμε το tutorial (φάκελος slideplayer - κοντά στα 2ΜΒ) ή και τους ήχους (φάκελος voice - κοντά στα 2,5ΜΒ) στην κάρτα μνήμης, με αντίστοιχη αλλαγή των αρχείων .ini κλπ ώστε να "δείχνουν" στα νέα paths. Αυτή η αλλαγή δε νομίζω να καθυστερούσε σημαντικά το πρόγραμμα.
Σκέφτεται κανείς κάτι άλλο για εξοικονόμηση χώρου και συνεπώς ελεύθερης μνήμης;
Thewrw oti einai protimotero na elafrwseis thn main memory kata to prwto setup para na kaneis allages sto interface tou Dest
Afou loipon exeis to s100 apo hard reset kane custom installation apo thn external rom me ta apolitos aparaithta na eisai sigouros oti etsi gia plaka mporeis na exoikonomiseis 10mb eleftherou xwrou mono to FAX na mhn valeis to opoio den paizei sta Ellinika diktia eisai kalimenos..
Gia ta pia programmata prepei na krathseis sou parathetw ena palio tutorial pou eixa ftiaxei gia to imatye JAM to opoio einai h idia syskevh me to s100 alla me allh rom
---------------
κάνεις HARD RESET, και αφού ολοκληρώσεις τo alignment της οθόνης, και πριν σου βγάλει το μήνυμα
'it will automatically customize in 3 secs'
κάνεις ένα soft reset.
Μόλις ξαναμπείς η Extended Rom είναι πλέον προσπελάσιμη με τον File Explorer.
Μπορείς τώρα να τρέξεις όποια απο τα cabs θέλεις, (πχ εγώ δεν τρεχω τα intellidialer, intellipad, java TrueFax γιατι π[ιανουν πολυ χωρο και υπαρχουν προγραμματα τριτων κατασκεωωζστων πολυ καλυτερα )
Αυτά που πρέπει να μπουν οπωσδήποτε είναι τα:
Default_CameraWizard
Default_MMS_v2.0.0.16_WWE_1115
Default_Patch103_5
Default_Version_WWE_103163.sa Default_Patch_WWE_103155.sa
Όταν τελειώσεις με την εγκατάσταση των cabs πού θέλεις τρέχεις τελευταίο το deletevdisk.cab, κάνεις soft reset και έτσι κρυβετε η extended rom.
--
Μιά άλλη λύση είναι να μετατρέψετε τους παραπανω ήχους (by panosha) σε μονοφωνικούς, εάν δεν σας πολυπειράζει να μη βγαίνει ο ήχος από δυο κανάλια.
Οι ήχοι ουσιαστικά δεν χάνουν την έντασή τους, αλλά μειώνονται σε μέγεθος τα αρχεία κατά το μισό περίπου. Το έχω δοκιμάσει στους ήχους των DPoints με καλά αποτελέσματα.
Έχω τον χάρτη στην κάρτα αλλά τα Fav και τα DP επιμένουν να μπαίνουν στην συσκευή. Πως το διορθώνω;
Έχω τον χάρτη στην κάρτα αλλά τα Fav και τα DP επιμένουν να μπαίνουν στην συσκευή. Πως το διορθώνω;
μεταφέροντας τα από την main memory στους αντιστοιχους φακέλους στην storage card για περισσότερα διάβασε τις παρακάτω οδηγίες απο το readme φιλε των experts ;)
Main Memory files installation folder = \DestinatorApps\Destinator\Userdata\Favorites
κάνετε move όλα τα αρχεία που βρίσκονται στον φάκελο Favorites:
1. Dangerous junction.bmp
2. Dangerous junction.dat
3. Dangerous point.bmp
4. Dangerous point.dat
5. Dangerous road.bmp
6. Dangerous road.dat
7. Dangerous turn.bmp
8. Dangerous turn.dat
9. Dangerous train crossing.bmp
10.Dangerous train crossing.dat
μέσα στο ppc σας, στο φάκελο \Storage CArd\DestinatorApps\Destinator\Userdata\Favorites
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Main Memory files installation folder = DestinatorApps\Destinator\Voice\Greek
κανουμε MOVE ολα τα αρχεία
1. Dangerous junction.wav
2. Dangerous point.wav
3. Dangerous road.wav
4. Dangerous turn.wav
5. Dangerous train crossing.wav
μέσα στο ppc σας, στο φάκελο \Storage CArd\DestinatorApps\Destinator\Voice\Greek
Enjoy...
Ευχαριστώ πολύ :smt023u r welcome :-D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.