PDA

Επιστροφή στο Forum : ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ GPS

AEE510
04-01-07, 08:33
Γιά σας και καλή χρονιά,

Εχω παρατηρήση ότι τα εξωτερικά GPS, δηλαδή αυτά που δέν είναι μέσα στο PDA αλλά έξω απο την συσκευή, συντονίζοντε και κλειδώνουν ποιό γρήγορα στούς δορυφόρους απο τα PDA τα οποία έχουν μέσα τους την κεραία του GPS. Το παρατήρησα με το δικό μου PDA ένα QTEK/S200, που του έχω ένα εξωτερικό GPS(Fortuna Slim III) και το συγκρήναμε με 2 PDA κάποιων φίλων μου με ενσωματομένα GPS. Η διαφορά ήταν μεγάλη.
Το έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλο αυτό ή κάνω κάποιο λάθος?

Ευχαριστώ πολύ

spyrazf1
04-01-07, 15:26
nai ontos ta bluetooth gps leitourgoun apsoga

zeppelin
04-01-07, 18:03
Αν δοκιμάσεις το airis, το eten x500, το fs n100, το hp travel companion θα αλλάξεις γνώμη...

tpapo
04-01-07, 18:49
Αν δοκιμάσεις το airis, το eten x500, το fs n100, το hp travel companion θα αλλάξεις γνώμη...

Οπως πάντα αγαπητε Νικο ξεχνάς και το mio 350/550 ,αν το συνδυάσεις δε και μια εξωτερική κεραιούλα τότε ειναι αχτυπητο
για τους απιστους Θωμάδες διατιθεται για δοκιμή ...... :-D

Υ.Γ και σου μενουν και 300? στην τσεπη ή μηπως εισαι υπεράνω χρημάτων :D :D :D

spyrazf1
04-01-07, 19:27
nikola to g100 sou pou exei ensomatomeno gps ti leei?

zeppelin
04-01-07, 20:08
Σαν gps δεν είναι και το καλύτερο του κόσμου. Κατά τα λοιπά ασύγκριτο!

hornet900
11-01-07, 23:25
Γειά σας αγαπητά μου παιδιά,

1-Όταν αγόρασα τo MIO 168 είχε δώρο την εξωτερική κεραία μέσα στό πακέτο. Δεν την χρησιμοποίησα ποτέ. Λέτε να κάνω λάθος που δεν την χρησιμοποιώ? Θα υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα και στην ακρίβεια του gps ? Με τόν ενσωματομένο δέκτη του mio έχω λίγα παράπονα.
2-Προσπαθώ να βρώ την αναβάθμηση του gps του ΜΙΟ σε sirf αλλά δεν μπορώ να δώ που την έχει κάνει upload ο MinOtaVr. Όταν κάνω κλίκ εκεί που λέει το "εδω !!!" με πάει σε ένα site που πάντα λέει ότι όλα τα upload slot της Ελλάδας είναι κλεισμένα.

Φιλικά

Hornet 900
MIO 168, WinCE2003,NMEA 4800, Destinator 6

panosha
11-01-07, 23:37

1-Όταν αγόρασα τo MIO 168 είχε δώρο την εξωτερική κεραία μέσα στό πακέτο. Δεν την χρησιμοποίησα ποτέ. Λέτε να κάνω λάθος που δεν την χρησιμοποιώ? Θα υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα και στην ακρίβεια του gps ? Με τόν ενσωματομένο δέκτη του mio έχω λίγα παράπονα.
2-Προσπαθώ να βρώ την αναβάθμηση του gps του ΜΙΟ σε sirf αλλά δεν μπορώ να δώ που την έχει κάνει upload ο MinOtaVr. Όταν κάνω κλίκ εκεί που λέει το "εδω !!!" με πάει σε ένα site που πάντα λέει ότι όλα τα upload slot της Ελλάδας είναι κλεισμένα.

Φιλικά

Hornet 900
Μεγάλη βελτίωση, μιά δοκιμή θα σε πείσει. 8)

bbbb
12-01-07, 00:30

Φιλικά

Hornet 900
.Οταν έχω να χρησιμοποιήσω το pda 2-3 μέρες με την εξωτερική κεραία κλειδώνει το σήμα σε 30sec ενώ χωρίς, θέλει 2-3 λεπτά.

Gandalf
12-01-07, 07:07

Βάλε τη και θα με θυμηθείς. Η μέρα με τη νύχτα. :wink:

tpapo
12-01-07, 10:37
hornet900

Βάλε την κεραία όπως σου ειπαν τα παιδιά πιό πάνω και μην γυρίσεις το ΝΜΕΑ σε SIRF ,όχι μόνο δεν κερδίζεις τίποτε αλλά
μπορεί νά έχεις και προβλήματα μετά... :)

hornet900
31-01-07, 22:26
Προς όλους που ψάχνονται για γρηγορότερο σήμα gps...

ΒΑΛΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ. ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ !!!!

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

Kostas75
23-05-07, 19:44
tpapo: Καλησπέρα φίλε! Είμαι καινούργιος στο forum του NGi και μπήκα ψάχνοντας μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζω με την αγορά GPS. Με ενδιαφέρει η άποψή σου για τις εξωτερικές κεραίες των Mio P550 γιατί ενώ σε ανοιχτές περιοχές έχω σήμα στο αυτοκίνητο χωρίς πρόβλημα, όταν μπαίνω σε περιοχές με ανηφόρες, κατηφόρες, δέντρα και ψηλά κτήρια το Mio τα χάνει! Σε αυτό βέβαια, να μην ξεχάσω να σου πω, ότι παίζει ρόλο και το περίεργο παρπρίζ που έχω (γαλλικό αμάξι γαρ! αν και κατά τα άλλα το αμάξι είναι άψογο και είμαι ξετρελαμένος μαζί του! :) ), στο Citroen C4, το οποίο είναι ισοθερμικό με μια ειδική μεταλλική επίστρωση κτλ. κτλ. με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το σήμα του GPS στο Mio. Για να καταλάβεις είχα δοκιμάσει και ένα Compucon Navimate 720 (με 7" οθόνη) και δεν έπιανε πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ με τη δική του κεραία! Οπότε μπήκα σε διαδικασίες με εξωτερικές κεραίες κτλ. και έμπλεξα με καλώδια, κάτι που δεν μου άρεσε, οπότε το πούλησα και ησύχασα. Το Mio όμως, ως εκ' θαύματος και αντίθετα με το Compucon Navimate 720, έχει σχετικά καλό σήμα ακόμη και μέσα από αυτό το παρπρίζ! Αλλά όχι και τόσο καλό ώστε να μην χάνεται σε δύσκολες περιοχές όπως σου είπα. Έτσι ψάχνω να βρω αν υπάρχει μια καλή εξωτερική Bluetooth κεραία για GPS, που να συνεργάζεται καλά βέβαια με το Mio, ώστε να λύσω το πρόβλημα μου και να έχω άψογο σήμα.
Τέλος! Ελπίζω να μη σε ζάλισα! Μπορείς να με βοηθήσεις λοιπόν;;;

Ευχαριστώ πολύ! :)

Οπως πάντα αγαπητε Νικο ξεχνάς και το mio 350/550 ,αν το συνδυάσεις δε και μια εξωτερική κεραιούλα τότε ειναι αχτυπητο

bou
24-05-07, 08:11
tpapo: Καλησπέρα φίλε! Είμαι καινούργιος στο forum του NGi και μπήκα ψάχνοντας μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζω με την αγορά GPS. Με ενδιαφέρει η άποψή σου για τις εξωτερικές κεραίες των Mio P550 γιατί ενώ σε ανοιχτές περιοχές έχω σήμα στο αυτοκίνητο χωρίς πρόβλημα, όταν μπαίνω σε περιοχές με ανηφόρες, κατηφόρες, δέντρα και ψηλά κτήρια το Mio τα χάνει! Σε αυτό βέβαια, να μην ξεχάσω να σου πω, ότι παίζει ρόλο και το περίεργο παρπρίζ που έχω (γαλλικό αμάξι γαρ! αν και κατά τα άλλα το αμάξι είναι άψογο και είμαι ξετρελαμένος μαζί του! :) ), στο Citroen C4, το οποίο είναι ισοθερμικό με μια ειδική μεταλλική επίστρωση κτλ. κτλ. με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το σήμα του GPS στο Mio. Για να καταλάβεις είχα δοκιμάσει και ένα Compucon Navimate 720 (με 7" οθόνη) και δεν έπιανε πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ με τη δική του κεραία! Οπότε μπήκα σε διαδικασίες με εξωτερικές κεραίες κτλ. και έμπλεξα με καλώδια, κάτι που δεν μου άρεσε, οπότε το πούλησα και ησύχασα. Το Mio όμως, ως εκ' θαύματος και αντίθετα με το Compucon Navimate 720, έχει σχετικά καλό σήμα ακόμη και μέσα από αυτό το παρπρίζ! Αλλά όχι και τόσο καλό ώστε να μην χάνεται σε δύσκολες περιοχές όπως σου είπα. Έτσι ψάχνω να βρω αν υπάρχει μια καλή εξωτερική Bluetooth κεραία για GPS, που να συνεργάζεται καλά βέβαια με το Mio, ώστε να λύσω το πρόβλημα μου και να έχω άψογο σήμα.
Τέλος! Ελπίζω να μη σε ζάλισα! Μπορείς να με βοηθήσεις λοιπόν;;;

Ευχαριστώ πολύ! :)

Για τα Γαλλικά τουλάχιστον υπάρχει ένα παραθυράκι όπου λείπει η μεμβράνη και εκεί μπαίνει και το telepassport των διοδίων της Αττικής Οδού και του ΤΕΟ. Στο clio είναι στο κάτω μέσον του παρμπρίζ. Εκεί κάτω βάζω και εγώ το bluetooth gps. Υπάρχει λίγο πρόβλημα με τα ενσωματωμένα διότι δεν βολεύει να τοποθετηθεί ένα PDA & GSM & GPS τόσο χαμηλά.

Ilias83
24-05-07, 14:37
Αγόρασα χθες μια εξωτερική κεραία για το Mio P550.
Μέσα στο C3 λόγο του αθερμικού παρμπριζ το σήμα ήταν αρκετά ασθενές και αργούσε υπερβολικά να βρει δορυφόρους...
Χθες δοκίμασα με την κεραία και μέσα στο κέντρο της Αθήνας, με πολυκατοικίες γύρω γύρω και αυτόν τον άθλιο καιρό είχε κλειδώσει 10 δορυφόρους 8 από τους οποίους έπιανε με σήμα στο τέρμα.
Το πρόβλημα είναι οτι για αυτό το σήμα πρέπει να το έχεις κολλημένο εξωτερικά του αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει ανοιχτό παράθυρο...

zeppelin
24-05-07, 17:11
Μέσα στο C3 λόγο του αθερμικού παρμπριζ το σήμα ήταν αρκετά ασθενές και αργούσε υπερβολικά να βρει δορυφόρους...
Χθες δοκίμασα με την κεραία και μέσα στο κέντρο της Αθήνας, με πολυκατοικίες γύρω γύρω και αυτόν τον άθλιο καιρό είχε κλειδώσει 10 δορυφόρους 8 από τους οποίους έπιανε με σήμα στο τέρμα.
Το πρόβλημα είναι οτι για αυτό το σήμα πρέπει να το έχεις κολλημένο εξωτερικά του αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει ανοιχτό παράθυρο...

Δε το βάζεις στο παράθυρο αλλά το κλείνεις με τη πόρτα. Έτσι δε θα κόψεις ποτέ το καλώδιο μιας και οι πόρτες έχουν λάστιχα κι από τις δύο πλευρές που θα αγκαλιάζουν το καλώδιο.

Kostas75
24-05-07, 17:51

Δε το βάζεις στο παράθυρο αλλά το κλείνεις με τη πόρτα. Έτσι δε θα κόψεις ποτέ το καλώδιο μιας και οι πόρτες έχουν λάστιχα κι από τις δύο πλευρές που θα αγκαλιάζουν το καλώδιο.

Μα για αυτό το λόγο και εγώ ρωτούσα νωρίτερα αν γίνεται να χρησιμοποιήσουμε κάποιο WIRELESS Bluetooth GPS receiver!! Ώστε δηλαδή να το χρησιμοποιήσουμε σαν εξωτερική κεραία GPS χωρίς καλώδια! Έχει λοιπόν κανείς να προτείνει κάτι για αυτό;;;;;

zeppelin
24-05-07, 18:31

Μα για αυτό το λόγο και εγώ ρωτούσα νωρίτερα αν γίνεται να χρησιμοποιήσουμε κάποιο WIRELESS Bluetooth GPS receiver!! Ώστε δηλαδή να το χρησιμοποιήσουμε σαν εξωτερική κεραία GPS χωρίς καλώδια! Έχει λοιπόν κανείς να προτείνει κάτι για αυτό;;;;;

Δεν έχω δει ποτέ κάποιο BT GPS με μαγνήτη κι αδιάβροχο (χαρακτηριστικά των εξ. κεραιών) κι αν βρεις θα είναι πολύ πιο ακριβά από μια εξωτερική κεραία.

scotty
24-05-07, 22:21

Για το hp travel companion 5710 ..που το χρησιμοποιω εδω και λιγο καιρο , μιλαμε το GPS του κλειδωνει πολυ γρηγορα , και εχει πολυ δυνατο σημα..οταν εβαλα και εξωτερικη κεραια....το σημα στους πειρσοτερους δορυφορους ειχε σχεδον τερματισει..
:wink:

chrisbas
24-05-07, 22:22
Το ιδιο εχω κανει με το Μιο.Το πιανω με την πορτα και δεν κοβεται το καλωδιο λογω λαστιχου.

panosha
24-05-07, 23:19
Για το hp travel companion 5710 ..που το χρησιμοποιω εδω και λιγο καιρο , μιλαμε το GPS του κλειδωνει πολυ γρηγορα , και εχει πολυ δυνατο σημα..οταν εβαλα και εξωτερικη κεραια....το σημα στους πειρσοτερους δορυφορους ειχε σχεδον τερματισει..

scotty ήταν απαραίτητο αυτό στο 5710 ? :roll:

GTherion
25-05-07, 13:48
ρε παιδιά, αν μπορεί κάποιος ας βάλει καμια φωτογραφία από την εξωτερική του κεραία και πως την έχει περάσει.
θα ήθελα να βάλω και εγώ αλλά θέλω να πάρω ιδέες, γιατί αν φαίνεται χάλια με χαλάει. :?
επίσης αν το παράθυρο δεν έχει λαστιχάκι πάνω πάνω αλλά είναι η πόρτα μόνο με το τζάμι (σε coupe αμάξι π.χ.) πως το βάζουμε;

chrisbas
25-05-07, 15:25
Φιλε εγω το εχω περασει στο λαστιχο της κολωνας και σφηνονωντας το περιμετρικα του ταμπλο το βγαζω στην μεση κατω ακριβως απο την βαση της βεντουζας.Στο επανω μερος της κολωνας βγαινει η μαγνητικη βαση της κεραιας και οταν δεν τη χρησιμοποιω την πιανω με το σκιαδιο!!!Ψιλοπατεντα αλλα απο το να τρυπαω.....

Kostas75
25-05-07, 15:27

Δεν έχω δει ποτέ κάποιο BT GPS με μαγνήτη κι αδιάβροχο (χαρακτηριστικά των εξ. κεραιών) κι αν βρεις θα είναι πολύ πιο ακριβά από μια εξωτερική κεραία.

Αυτό θα ήταν το ιδανικό, να υπάρχει τέτοιου είδους BT κεραία! Αλλά το ξέρω ότι μάλλον δεν υπάρχει. Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως να βάζω το wireless BT receiver στο πίσω τζάμι του Citroen που δεν έχει το μεταλλικό πλέγμα ώστε να εμποδίζει το σήμα GPS. Έτσι θα είναι ΟΚ πιστεύω και θα έχω βελτιωμένο σήμα. Έτσι δεν είναι;; Έχετε λοιπόν να προτείνετε κάτι σχετικό;;;

grnikolis
25-05-07, 18:20
Αυτό θα ήταν το ιδανικό, να υπάρχει τέτοιου είδους BT κεραία! Αλλά το ξέρω ότι μάλλον δεν υπάρχει. Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως να βάζω το wireless BT receiver στο πίσω τζάμι του Citroen που δεν έχει το μεταλλικό πλέγμα ώστε να εμποδίζει το σήμα GPS. Έτσι θα είναι ΟΚ πιστεύω και θα έχω βελτιωμένο σήμα. Έτσι δεν είναι;; Έχετε λοιπόν να προτείνετε κάτι σχετικό;;;

Απλά, να κάνεις μια δοκιμή με ένα δέκτη να δεις... ;)

Φιλικά,
Νίκος

scotty
26-05-07, 01:05

scotty ήταν απαραίτητο αυτό στο 5710 ? :roll:

Oxi pano....απλα εκανα δοκιμη να δω τι παιζει..το μηχανακη οπως ειναι δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα εχει πολυ καλη ληψη και δυνατη λεμε..η εξωτερικη κεραια δεν απαιτειται..ισως και γιαυτο δεν περιλαμβανεται στο πακετο :wink:

Kostas75
28-05-07, 16:04
Για το Fujitsu-Siemens N560 ποια είναι η γνώμη σας σαν GPS;; Είναι καλό;; Να το προτιμήσω σε σύγκριση με τα Mio P550 και HP iPAQ nx5940;;

Fox
29-05-07, 13:04
Για το Fujitsu-Siemens N560 ποια είναι η γνώμη σας σαν GPS;; Είναι καλό;; Να το προτιμήσω σε σύγκριση με τα Mio P550 και HP iPAQ nx5940;;

Απο προσωπική άποψη βλέπει δορυφόρο μόνο με εξωτερική κεραία .

scotty
29-05-07, 15:28
Εχθες το βραδυ πηγα λοιπον και πηρα απο τον Νικο (grnikolis) το "Navilock GPS Mouse with USB Connection".
Μιλαμε το gps αυτο σκοτωνει...το συνδεσα στο laptop , και βρηκε μεσα στο σαλονι μου , κοντα στο παραθυρο , 10 δορυφορους και εκανε φιχ ταχιστα ..εκει που το αλλο PDA που εχω βρηκε με δυσκολια 2 δορυφορους .
Και θελω να ρωτησω.....γιατι χρησιμοποιει ο κοσμος κατα το πλειστον BT GPS και δεν χρησιμοποιει GPS Mouse , μια και δεν χρειαζεται εχτρα ταση , ειναι μικρο, βολικο , και "ψιλοαδιαβροχο" , εφοσον το χρησιμοποιουν για laptop??? Ληφθει υποψη συνδεεται και με pda , με ανταπτορα mini usb .Για οσους εχουν ενδιασμους το συνιστω ανεπιφυλακτα......

Εδω μπορειται να δειτε λεπτομεριες..

http://www.carputercenter.com/Default.aspx?tabid=131

Γιάννης
29-05-07, 15:45
http://www.haicom.com.tw/gps204III.shtml

αυτο εχει και rs232 Και waas/egnos

Kostas75
29-05-07, 15:54

Ξέρεις αν είναι καλύτερα ή χειρότερα από τα Mio P550;; Ρωτάω γιατί χρησιμοποίησα για λίγο το P550 (μου το δάνεισε φίλος) και έχω προσωπική άποψη για να συγκρίνω τώρα.

Σε ευχαριστώ.

Fox
29-05-07, 17:37

Ξέρεις αν είναι καλύτερα ή χειρότερα από τα Mio P550;; Ρωτάω γιατί χρησιμοποίησα για λίγο το P550 (μου το δάνεισε φίλος) και έχω προσωπική άποψη για να συγκρίνω τώρα.

Σε ευχαριστώ.

Απο όσα διαβάζω τα προβλήματα που έχω με το MioA201 ειναι λίγο πολύ τα ίδια και στα άλλα Mio .
Γι αυτό το επόμενο μηχανάκι που θα πάρω σίγουρα δεν θα είναι Mio.
To HP iPAQ nx5940 έχει καλύτερες κριτικές από τους χρήστες , για το Fujitsu-Siemens N560 το έχει ο κουμπάρος μου και απο εκεί είναι ότι σου είπα όσο αφορά για την κεραία (αν σε ενδιαφέρει GPS τότε δεν θα στο πρότεινα).
Η επιλογή μου σίγουρα δεν θα είναι κανένα από τα αναφερώμενα .

Αυτό που θα σου προτείνω ειναι να διαβάσεις και να συζητήσεις για το κάθε μηχανάκι με τους κατόχους τους :
http://www.ngi.gr/forum/viewforum.php?f=43

http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2974

Ένα να γνωρίζεις ότι ότι και άν διαλέξεις δεν σημαίνει ότι το παντρεύεσαι .Αυτό που για σένα είναι μάπα για μένα είναι τέλειο.
Έτσι αλλάζουν χέρια και με τις δοκιμές βρήσκουμε αυτό που μας ταιριάζει .
Καλή τύχη στο χάος που λέγεται GPS . :wink:

gp2000
30-05-07, 00:50
Ένα να γνωρίζεις ότι ότι και άν διαλέξεις δεν σημαίνει ότι το παντρεύεσαι .Αυτό που για σένα είναι μάπα για μένα είναι τέλειο.
Καλή τύχη στο χάος που λέγεται GPS . :wink:[/quote]

σοφα λογια. μπαβο fox =D>

ilpapp
30-05-07, 01:09

Σε ευχαριστώ.

Απο όσα διαβάζω τα προβλήματα που έχω με το MioA201 ειναι λίγο πολύ τα ίδια και στα άλλα Mio .
Γι αυτό το επόμενο μηχανάκι που θα πάρω σίγουρα δεν θα είναι Mio.
To HP iPAQ nx5940 έχει καλύτερες κριτικές από τους χρήστες , για το Fujitsu-Siemens N560 το έχει ο κουμπάρος μου και απο εκεί είναι ότι σου είπα όσο αφορά για την κεραία (αν σε ενδιαφέρει GPS τότε δεν θα στο πρότεινα).
Η επιλογή μου σίγουρα δεν θα είναι κανένα από τα αναφερώμενα .

Αυτό που θα σου προτείνω ειναι να διαβάσεις και να συζητήσεις για το κάθε μηχανάκι με τους κατόχους τους :
http://www.ngi.gr/forum/viewforum.php?f=43

http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2974

Καλή τύχη στο χάος που λέγεται GPS . :wink:

Δεν λεω την γνώμη μου !!!!!

+100 Αντώνη

CTR
06-06-07, 08:22
Καλημερα φίλοι μου...
Ερωτηση:
Οταν παω στο Destinator και πατησω το εικονιδιο του GPS και δω τις ρυθμισεις του κατω κατω στην πρωτη οθονη (κατω απο εκει που λεει COM1 κλπ κλπ λεει "Ταχυτητα" και εμενα ειναι στο 4800.Ποια ακριβως ταχυτητα ειναι αυτη?Παρατηρηση οτι εχει να επιλεξεις πολυ μεγαλυτερες τιμες αλλα δεν ξερω τι ακριβως ειναι και δεν το πειραξα.Γι'αυτο ρωταω καποιον που γνωριζει επι του θέματος.Ευχαριστω πολυ!