PDA

Επιστροφή στο Forum : Εφαρμογή μετρά την ακτινοβολία των κινητών

speed
28-09-10, 18:38
http://img291.imageshack.us/img291/4990/tawknon1232x.th.jpg (http://img291.imageshack.us/my.php?image=tawknon1232x.jpg)
Εμφανίζει τον δείκτη SAR στα κινητά Android

Μια εφαρμογή που μετρά την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και ενημερώνει τους χρήστες για το ποσοστό των ραδιοκυμάτων που δέχεται το σώμα τους είναι διαθέσιμη για τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android.

Η ισραηλινή εταιρεία Tawkon, που αναπτύσσει λογισμικό για κινητά τηλέφωνα, υποστηρίζει ότι όσοι εγκαταστήσουν την εφαρμογή στη συσκευή τους, θα γνωρίζουν το ακριβές SAR που δέχονται κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.

Πρόκειται για τον Ειδικό Βαθμό Απορρόφησης που υποδηλώνει το ποσοστό των ραδιοκυμάτων που απορροφώνται από το ανθρώπινο σώμα. Το όριο του SAR στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και στην Ελλάδα) έχει οριστεί στα 2 βατ ανά κιλό.

Πώς λειτουργεί

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που μέτρα τον ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας. Από το σώμα του χρήστη.

Για να το πετύχει, χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPS και ένα ειδικό επιταχυνσιόμετρο που και υπολογίζει την ακριβή θέση και την εγγύτητα της συσκευής προς το ανθρώπινο σώμα για να καθορίσει το ποσοστό της ακτινοβολίας που απορροφάται από το άτομο που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.

Η εφαρμογή λειτουργούσε αρχικά στις συσκευές BlackBerry, αλλά τώρα είναι διαθέσιμη και για τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android.

Οι δημιουργοί της υποστηρίζουν ότι οι καταναλωτές δικαιούνται να γνωρίζουν σε τι ποσοστό ακτινοβολίας εκτίθενται καθημερινά.

«Ποτέ δεν θα πούμε στους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους», δήλωσε ο Γκιλ Φριντλάντερ, διευθύνων σύμβουλος της Tawkon.

«Ωστόσο, όταν οδηγείς το αυτοκίνητό σου βάζεις ζώνη ασφαλείας. Όταν προσπαθείς να αποκτήσεις το ιδανικό βάρος για να προλάβεις ασθένειες, μετράς τις θερμίδες. Έτσι κι εμείς προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές λαμβάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή πληροφόρηση για να αποφασίσουν πώς θα μειώσουν την έκθεσή τους στην ακτινοβολία του κινητού».

Η εφαρμογή ενημερώνει τους χρήστες με μια ειδοποίηση δόνησης όταν το SAR υπερβαίνει το προκαθορισμένο όριο ασφαλείας. Οι χρήστες τότε μπορούν να μετακινήσουν τη συσκευή μακριά από το σώμα τους. Απομακρύνοντας το κινητό τηλέφωνο, ακόμη και μερικά εκατοστά από το σώμα, μπορούν να μειώσουν σημαντικά την έκθεσή τους στην ακτινοβολία.

Χάρτης ακτινοβολίας

Η Tawkon ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί ανώνυμες πληροφορίες από τους χρήστες ώστε να δημιουργήσει έναν «χάρτη ακτινοβολίας», μέσω της εφαρμογής Google Maps, που θα απεικονίζει τα επίπεδα έκθεσης στην ακτινοβολία των κινητών.

Πηγή: Τα Νέα

PAVL-2
28-09-10, 18:52
Με 2 w/kg ο χρήστης θα έχει μετακομίσει στον άλλο κόσμο πριν το καταλάβει , η ανώτατη SAR [ 100KHz-10GHz 0.08 w/kg ] Πηγή....Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Και από την άλλη πως μια απλή συσκευή θα μετρήσει την προσπίπτουσα ακτινοβολία όταν η μέτρηση βασίζετε σε εξειδικευμένες συσκευές [μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ] και ΟΧΙ μόνο σε εφαρμογές λογισμικού .

speed
28-09-10, 19:01
Ο ειδικός ρυθμός απορρόφησης (SAR - Specific absorption rate) αποτελεί μέγεθος που εκφράζει το ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος. Εκτεταμένη χρήση του μεγέθους γίνεται στα κινητά τηλέφωνα και οι κατασκευαστές αναγράφουν τον αντίστοιχο ειδικό ρυθμό απορρόφησης στο συνοδευτικό εγχειρίδιο για τις συσκευές που παράγουν.
Ο ειδικός ρυθμός απορρόφησης μετριέται πλέον με καθιερωμένη μέθοδο για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας που κυκλοφορούν στο εμπόριο η οποία προκύπτει από οδηγίες διεθνών οργανισμών. Πολλές φορές οι οδηγίες υιοθετούνται από κράτη και περιλαμβάνονται στη νομοθεσία των κρατών αυτών. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%C E%AE_%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7) το όριο που υιοθετείται για τις συσκευές είναι στα 2 W (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%84)/kgr (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%C E%BC%CE%BC%CE%BF) που περιλαμβάνεται σε όγκο που αντιστοιχεί σε 10 γραμμάρια (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B9%C E%BF) ιστού, ενώ στις ΗΠΑ (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%A0%CE%91) το όριο βρίσκεται στο 1,6 W (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%84)/kgr (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%C E%BC%CE%BC%CE%BF) ανά 1 γραμμάριο ιστού. Για τον γενικό πληθυσμό, όπου δε συμπεριλαμβάνεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ή η εργασία σε χώρους όπου υπάρχει ακτινοβολία, το όριο βρίσκεται στα 0,08W/kgr που αντιστοιχεί σε μια μέση τιμή (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AD%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE) που απευθύνεται στο σύνολο του χώρου και σε καθορισμένο από τα πρότυπα και τις οδηγίες χρονικό διάστημα (το οποίο διαφέρει ανά πρότυπο). Σημειώνεται ότι στα 4 W/kgr (διπλάσιο από την οδηγία για την ΕΕ) βρίσκεται το κατώφλι όπου εμφανίζονται στον άνθρωπο βιολογικά φαινόμενα που οφείλονται σε αύξηση της θερμοκρασίας.

karlesg
28-09-10, 19:36
Λοιπόν καλό είναι να λέμε κάποια πράγματα για να προστατεύουμε και τον κόσμο που δε γνωρίζει και ίσως εντυπωσιάζεται χωρίς λόγο.

Πώς και γιατί Τα Νέα δημοσίευσαν τέτοια εφαρμογή "απάτη" δε μπορώ να καταλάβω. Μη δίνετε τσάμπα λεφτά... Εφαρμογή που μετράει μέσω αλγορίθμου και στατιστικής ανάλυσης gps κλπ κουραφέξαλα το SAR που δέχεται ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ το σώμα μας;;;;;;;;;;; Και φαντάζομαι θα δίνει μετρήσεις και για ΟΛΕΣ τις συσκευές Android που κυκλοφορούν;;;;;; Θα δίνει μετρήσεις για ΟΛΕΣ τις συσκευές Android και το SAR που δέχεται το σώμα μας ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Μπορεί μια εφαρμογή να το κάνει αυτό μέσω αλγοριθμο-στατιστικο-gps-accelerator-ανάλυση;;;;;;;;;;;;;;;;;

Κάποιος να μου το εξηγήσει σας παρακαλώ. Πραγματικά έχω απορία... ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Μήπως δίνουν και τιμές απόκλισης;;;; Ή είναι απολύτως σίγουροι για την "μέτρηση";;;;;;;;; tongue2

PAVL-2
28-09-10, 19:40
http://www.navimania.gr/showthread.php?t=24406

Δεν υπαρχη εφαρμογή για συσκευές μη εξειδικευμένες που να μετρούν την ακτινοβολία SAR .
Αυτά που λένε ειναι παραμύθια .
Τώρα όσοι θελουν να πιστεύουν στην αξιοπιστία αυτών των εφαρμογών ειναι δικαίωμα τους .

panosha
28-09-10, 22:29
http://www.tawkon.com/

PAVL-2
28-09-10, 22:52
Τότε πρέπει να είμαι πολύ Μ...z.... όταν με 1500 $ μετράς ποσοστό ακτινοβολίας SAR και ο φτηνότερος αναλυτής έχει από 10.000 και πάνω ,χόρια οι διάφορες κεραίες ανάλογα τη συχνότητα .
Αλλα έχουν κάποιου είδους ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ .

speed
29-09-10, 09:02
Θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν κάτι που έβγαλαν στην τύχη.
Μπορεί και τονίζω το μπορεί να μην έχει την απόλυτη δυνατή μέτρηση ενός μηχανήματος το οποίο κατασκευάστηκε γι' αυτόν τον σκοπό, αλλά να δίνει μία αξιόπιστη μέτρηση σε κάποιο καλό ποσοστό.

karlesg
29-09-10, 16:16
Έχετε υπόψη ότι οι τιμές SAR που ανακοινώνουν οι καταστευαστές είναι οι μέγιστες δυνατές σε πλήρη λειτουργία όλων των υποσυστημάτων του κινητού, σε πάρα πολύ συγκεκριμένη θέση ως προς το σώμα. Είναι διαφορετικό το πρότυπο και η μεθοδολογία μέτρησης σε Αμερική και Ευρώπη.

Διαβάζω στο πρώτο ποστ (σορυ αλλά το λινκ δεν το ανοίγω) ότι η εφαρμογή μετράει την απορροφούμενη ακτινοβολία από το σώμα μας ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ. Δηλαδή ξέρει ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ την ακριβή θέση και τον ακριβή προσανατολισμό της συσκευής σε σχέση με το σώμα μας σε ακρίβεια εκατοστού για να πετύχεις μια σωστή μέτρηση.

Πέρα απότι ξέρει ακριβώς πώς δουλεύουν και την ακριβή επιμέρους εκπεμπούμενη ακτινοβολία ΟΛΩΝ των υποσυστημάτων, ΟΛΩΝ των συσκευών αντροιντ που κυκλοφορούν....

Κάτι που και οι ίδιοι οι κατασκευαστές των συσκευών πιθανόν να μη γνωρίζουν.

Ρε σεις θα με τρελάνετε τελείως ;;;;;; blink1

PAVL-2
29-09-10, 16:27
Δεν θα μας τρελάνουν οι Ισραηλινοί .
Απλα δεν γίνετε .

speed
29-09-10, 17:17
Δεν έχω τέτοιες τεχνολογικές γνώσεις πάνω στο θέμα SAR οπότε δεν μπορώ και να σου απαντήσω το τι ακριβώς έχουν βρει αυτοί για τον τρόπο μέτρησης τους.

Από την ιστοσελίδα τους με μετάφραση από Google.

<table id="tech" style="outline-style: none; margin: 0px; border-collapse: collapse; border-width: 0px; width: 920px;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody style="outline-style: none; margin: 0px; text-align: left;"><tr style="outline-style: none; margin: 0px; text-align: left;"><td style="outline-style: none; margin: 0px; width: 445px; padding-left: 15px; text-align: left;" valign="top">RRI tawkon ™ της (σε πραγματικό χρόνο Ακτινοβολίας Ένδειξη) Τεχνολογία

tawkon βασίζεται στην οποία εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας RRI ™ (σε πραγματικό χρόνο Ακτινοβολίας Ένδειξη) τεχνολογία που συλλέγει και αναλύει RF που σχετίζονται με στοιχεία που εξάγονται από τη φορητή συσκευή. Πολύπλοκων αλγορίθμων εξετάζεται το ενδεχόμενο περιβαλλοντικών και προσωπικών παραγόντων χρήση σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα πραγματικά επίπεδα έκθεσης σε ακτινοβολία. Τα αποτελέσματα είναι βαθμονομημένη σε ένα εργαστήριο RF για την εξασφάλιση επίπεδα ακτινοβολίας είναι παρακολουθείται με ακρίβεια και ότι οι δράσεις που λαμβάνονται στην πραγματικότητα συμβάλλει μειώσουν την έκθεση του χρήστη στις ακτινοβολίες.

tawkon μετρά την έκθεση του χρήστη με την ακτινοβολία των δικών κινητό τους τηλέφωνο. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την ισχύ εκπομπής του κινητού τηλεφώνου είναι διαθέσιμες στην ίδια τη συσκευή, στην κυτταρική στοίβα πρωτοκόλλου που διαχειρίζεται την κυψελοειδή modem (baseband). Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες με τη μορφή των διαφόρων παραμέτρων RF που προέρχονται από την ίδια τη συσκευή. Στη συνέχεια θα λάβει υπόψη την εγγύτητα του τηλεφώνου του χρήστη (για παράδειγμα, αν κρατάτε το τηλέφωνο στο αυτί τους ή στα πόδια τους), για να καθοριστεί το πραγματικό επίπεδο έκθεσης για να ξέρει πότε ο χρήστης είναι πραγματικά εκτεθεί σωματικά σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Ως μέρος της διαδικασίας παραγωγής που διαθέτουμε, κάθε συσκευή περνά μέσα από μια μακρά διαδικασία βαθμονόμησης σε ένα εργαστήριο RF πριν από την απελευθέρωσή της, για να βεβαιωθείτε ότι οι μετρήσεις μας ανταποκρίνονται στις πραγματικές τιμές. Ο εξοπλισμός που συνεργαζόμαστε στα εργαστήρια RF περιλαμβάνει - RF θάλαμο, Βάση προσομοιωτές σταθμό, μηχανήματα μέτρησης SAR, κ.λπ. (το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται από το κινητό τους πωλητές).

τρι ™ (tawkon Ακτινοβολία Ένδειξη) μονάδες που χαρακτηρίζει το απορροφάται κυτταρική ακτινοβολίας από το χρήστη, ενώ ενσωματώνει τρεις βασικές παραμέτρους:

Τηλέφωνο SAR - διαφορετικά για κάθε μοντέλο κινητού τηλεφώνου (W / kg)
Δυναμική περιβαλλοντικές συνθήκες - αγροτική έναντι αστικής περιοχής, η κινητικότητα, η απόσταση από Cellular Σταθμού Βάσης (BTS / Node-B), με το έδαφος, κ.λπ.
Προσωπικά τη χρήση του τηλεφώνου - το τρόπο ο χρήστης κρατά το τηλέφωνο, την απόσταση από το κεφάλι / το σώμα του χρήστη, κλπ.

http://www.tawkon.com/images/stories/in4tel_logo.pngΤο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας-εν αναμονή της συνιστώσας RF της τεχνολογίας tawkon αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε από και σε συνεργασία με In4Tel Ltd, tawkon στρατηγικό εταίρο.
</td></tr></tbody></table>

karlesg
29-09-10, 19:32
Speed τα σχόλια μου δεν πάνε σε σένα σε καμία περίπτωση. Ελπίζω να μην το βλέπεις έτσι γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο ειλικρινά. Καλά έκανες και το δημοσίευσες ώστε να υπάρξει μια ανάλογη ενημέρωση. Απλά πρέπει να είσαι σχετικά επιφυλακτικός με τέτοια πράγματα. Χρησιμοποιούν φαντεζι όρους που πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι λένε για να ψαρώσουν τον κόσμο... Έτσι παρουσιάζονται διάφοροι περίεργοι με διάφορες περίεργες πρωτοποριακές ιδέες.

Μου θυμίζει τη φάση που με ένα μαγικό μηχάνημα που διορθώνει το cosφ του σπιτιού μου θα κάνω 50% μείωση στην κατανάλωση ρεύματος...

Με ένα μαγικό μαγνήτη στην αντλία καυσίμου θα ιονίσω το καύσιμο και θα κάνω 30% μείωση στην κατανάλωση καυσίμου...

Λοιπόν συγνώμη για την έκφραση, αλλά δε γ....στε ν' ασπρίσουμε λέω γω;;;;;;;

Αν έχουν τα "φρύδια" ας προσπαθήσουν να πάρουν μια πιστοποίηση από τον FCC ή από την ICNIRP για την εγκυρότητα της εφαρμογής και την ακρίβεια των μετρήσεων, και μετά ας ξανάρθουν να τα ξαναπούμε...

Αλλιώς F@CK OFF που λένε και στο χωριό μου...

PAVL-2
29-09-10, 19:49
Μου θυμίζει τη φάση που με ένα μαγικό μηχάνημα που διορθώνει το cosφ του σπιτιού μου θα κάνω 50% μείωση στην κατανάλωση ρεύματος...

Με ένα μαγικό μαγνήτη στην αντλία καυσίμου θα ιονίσω το καύσιμο και θα κάνω 30% μείωση στην κατανάλωση καυσίμου...

.

Μου έδωσες αφορμή, αυτό με το cosφ όταν μου το παρουσίασαν σε ένα βαλιτσάκι με μια αμπεροτσιμπιδα από το πανηγύρι του χωρίου ,τους ρώτησα εάν μπορώ να κάνω δίκες μου μετρησης με δικά μου εργαστηριακά πιστοποιημένα όργανα με καταγραφή και ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ .
Τώρα για το μαγνήτη ιονισμού καυσίμου ειναι σε δοκιμές με καταγραφή που θα διαρκέσει ένα χρόνο.

karlesg
30-09-10, 04:02
Απλά χωρίς σχόλια...

http://kwc.org/mythbusters/2006/05/exploding_trousers_great_gas_conspiracy.html

http://lifeislikethat.com/?p=847

Και για όσους γνωρίζουν ο συντελεστής ισχύος προσμετράται μόνο στην τιμολόγηση των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων από τη ΔΕΗ και αυτό σαν ξεχωριστός συντελεστής. Όπως επίσης προσμετράται με ξεχωριστό συντελεστή και το peak της κατανάλωσης. Είναι υποχρεωτικό να έχουν συντελεστή ισχύος >0.9 αν θυμάμαι καλά. Συνήθως ο συντελεστής ισχύος στις βιομηχανίες κυμαίνεται 0.92 με 0.95 Γι αυτό το λόγο και φτιάχνουν κάτι τεράστιους πίνακες με συστοιχίες πυκνωτών μέσα. Όποιος έχει δει καταλαβαίνει... Στις οποίες καλό είναι να γίνει κατάλληλη μελέτη για να μην επηρεάζουν και αυξάνουν τις αρμονικές του ρεύματος ιδιαίτερα την 3η αρμονική, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υπέρτασης στις διάφορες συσκευές.

Αυτά...

speed
30-09-10, 09:17
Δεν το πήρα ως προσωπική επίθεση σε καμία περίπτωση. Επειδή μερικές φορές υπάρχει δυσπιστία σε κάτι καινούργιο, είπα να το δούμε και από την άλλη πλευρά, μήπως όντως έχουν κάτι να μας πούνε.

PAVL-2
30-09-10, 20:58
Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την εν λόγω εφαρμογή [για εμένα πλήρως παραπλανητική]
Ενημερώνω οτι για μέτρηση τις ακτινοβολίας SAR χρειάζονται η εξής παράγοντες ,
Α.Αγωγιμότητα του ιστού [S/m]
B.Ένταση ηλεκτρικού πεδίου [V/m]
Γ.Πυκνότητα ιστού [ kg/m ]

panosha
30-09-10, 22:01
Χρήστο, δεν έχω αντίρρηση για όσα γράφεις, αλλά θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις την εφαρμογή και να συγκρίνεις τα αποτελέσματα που θα σου δώσει με αυτά της μέτρησης που θεωρείται τεχνικά άρτια και μετά να είσαι απόλυτος.

karlesg
30-09-10, 22:49
Χρήστο, δεν έχω αντίρρηση για όσα γράφεις, αλλά θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις την εφαρμογή και να συγκρίνεις τα αποτελέσματα που θα σου δώσει με αυτά της μέτρησης που θεωρείται τεχνικά άρτια και μετά να είσαι απόλυτος.

Έχει χαθεί εντελώς η λογική ροή των πραγμάτων απ΄ότι βλέπω...

Γιατί κάποιος καταναλωτής πρέπει να ψάξει και να κάνει ειδικές μετρήσεις όταν κάποιος άλλος διαθέσει κάτι που ισχυρίζεται ότι κάνει κάτι περίεργο; Γιατί δίνετε σε αυτόν που έχει φτιάξει την εφαρμογή από την αρχή και τη διαθέτει ΗΔΗ εμπορικά το "τεκμήριο της αθωότητας"; Δηλαδή επειδή ο karlesg ισχυρίζεται ότι έχει φτιάξει μια μηχανή που κάνει του σπανού τα γένια πρέπει ο καταναλωτής pavl-2 να δεχτεί εξαρχής ότι ίσως ο karlesg έχει δίκιο και ας πάω να το αγοράσω να το δοκιμάσω αν λέει αλήθεια;

Γιατί να μπει σε αυτή τη διαδικασία ο pavl-2;;;; Ενώ ΤΟ ΣΩΣΤΟ είναι ότι ο karlesg ΟΦΕΙΛΕΙ πριν διαθέσει εμπορικά την εφαρμογή να έχει πάρει μια ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ από ένα διεθνή και κοινώς αποδεκτό οργανισμό. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ο karlesg εφόσον έχει ήδη αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται στους ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ανθρώπους, μπορεί να βγαίνει και να λέει στον pavl-2 ορίστε μεγάλε έχω μια εφαρμογή που φυτρώνει του σπανού τα γένια... Ορίστε και η πιστοποίησή μου από το κοινώς αποδεκτό διεθνή οργανισμό ότι όντως το κάνει.

ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ο pavl-2 πρέπει να μπει στη διαδικασία να αγοράσει να δοκιμάσει ή να κάνει ότι του αρέσει τέλος πάντων.

ΓΙΑΤΙ δίνετε από πριν το δικαίωμα στον karlesg να λέει και να υποστηρίζει ό,τι θέλει χωρίς καμία απόδειξη και μετά θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να μπουν στη διαδικασία να αποδείξουν ότι αυτό που λέει ο karlesg είναι λάθος;

ΓΙΑΤΙ δε λέτε στον karlesg φίλε τράβα στους κατάλληλους ανθρώπους που υπάρχουν να τους αποδείξεις αυτά που ισχυρίζεσαι να σου δώσουν την έγκριση και την πιστοποίησή τους αλλιώς δεν ασχολούμαστε μαζί σου;

Δηλαδή με τη δικιά σου λογική οφείλω εγώ να αποδείξω σε σένα ότι το energy saver και το μαγνητάκι δεν κάνει αυτά που λέει όπως έδειξα πιο πάνω, αλλά αυτός που τα φτιάχνει και ισχυρίζεται αυτά τα χαζά που ισχυρίζεται δε χρειάζεται εμένα να μου αποδείξει τίποτα...

Λοιπόν συγνώμη αλλά όσοι θέλετε να αγοράζετε και να ψάχνετε τέτοια πράγματα αγοράστε τα... Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σας πείσει να μην το κάνετε... Δικά σας λεφτά είναι τα κάνετε ό,τι θέλετε...

Αλλά μη ζητάτε από άλλους να σας αποδείξουν τα αυτονόητα γι' αυτούς, όταν δε ζητάτε πρώτα εσείς οι ίδιοι από αυτόν που σας τάζει κάτι περίεργο να σας δώσει ο ίδιος αποδείξεις...

panosha
30-09-10, 23:17
Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να μπει σε διαδικασία μετρήσεων για να αποδείξει κάτι και μπορεί απλά να λέει τη γνώμη του όπως κάνετε όλοι. Προσωπικά ποτέ δεν θα αγόραζα αβίαστα μια τέτοια εφαρμογή, άλλωστε διευκρίνισα ότι συμφωνώ με το Χρήστο. Είναι προφανές σύμφωνα με τη λογική ότι η εφαρμογή αυτή δεν μπορεί να επιτυγχάνει τόσο απλά και αξιόπιστα αυτό που υπόσχεται. Αυτό που λέω είναι να μην είμαστε απόλυτοι για οτιδήποτε αν δεν έχουμε ίδια άποψη, γιατί αυτό οδηγεί σε άλλες περιπέτειες και δεν επιτρέπει τις αναζητήσεις και την εξέλιξη.

speed
01-10-10, 10:26
http://www.youtube.com/watch?v=j6Atm3nz4s4

geopa
01-10-10, 12:01
εγώ θα 'θελα να προσθέσω πως ΕΑΝ η εφαρμογή αυτή ή κάποια άλλη ήταν αξιοπιστες ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να τα ενσωματώσουν στο λειτουργικό τους -οι κατασκευαστές - αφού οι συσκευές ΤΟΥΣ είναι που εκπέμπουν και η προστασία των πελατών τους είναι πρώτη προτεραιώτητα και θα εκτιμόταν δεόντως απο 'μας ...

karlesg
01-10-10, 15:04
Εγώ αυτά που βλέπω στο βίντεο είναι ίσως μια εφαρμογή που διαβάζει την ισχύ του σήματος λήψης από το λειτουργικό. Είσαι έξω έχεις καλή λήψη σου βγάζει πράσινο. Πας στο υπόγειο έχεις κακή λήψη σου βγάζει κόκκινο. Υποθετικά μιλάω πάντα.

Αυτό βέβαια δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό εδώ.

Εμφανίζει τον δείκτη SAR στα κινητά Android

Μια εφαρμογή που μετρά την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και ενημερώνει τους χρήστες για το ποσοστό των ραδιοκυμάτων που δέχεται το σώμα τους είναι διαθέσιμη για τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android.

Η ισραηλινή εταιρεία Tawkon, που αναπτύσσει λογισμικό για κινητά τηλέφωνα, υποστηρίζει ότι όσοι εγκαταστήσουν την εφαρμογή στη συσκευή τους, θα γνωρίζουν το ακριβές SAR που δέχονται κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.

Πρόκειται για τον Ειδικό Βαθμό Απορρόφησης που υποδηλώνει το ποσοστό των ραδιοκυμάτων που απορροφώνται από το ανθρώπινο σώμα. Το όριο του SAR στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και στην Ελλάδα) έχει οριστεί στα 2 βατ ανά κιλό.

Πώς λειτουργεί

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που μέτρα τον ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας. Από το σώμα του χρήστη.

Για να το πετύχει, χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPS και ένα ειδικό επιταχυνσιόμετρο που και υπολογίζει την ακριβή θέση και την εγγύτητα της συσκευής προς το ανθρώπινο σώμα για να καθορίσει το ποσοστό της ακτινοβολίας που απορροφάται από το άτομο που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Specific_absorption_rate

Ελπίζω να μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά.

Την προσωπική μου άποψη λέω πάντα, δεν είναι απαραίτητο να έχω και δίκαιο. Αλλά αρκετά είπα εγώ. Ο καθένας μπορεί να πει την άποψή του ούτε είναι απαραίτητο όλοι να συμφωνούμε. Καλή συνέχεια στη συζήτηση του θέματος...

speed
01-10-10, 18:15
Τελικά το θέμα ξεκίνησε από μια εφαρμογή και έφτασε να γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Μετά από αυτό το άρθρο που παραθέτω μεταφρασμένο και πάλι από Google, θα έλεγα ότι μπερδεύτηκα ακόμα πιο πολύ.

Πάντως βάση τα γραφόμενα του άρθρου, τείνω να συμφωνήσω πως μια τέτοια μέτρηση είναι ανέφικτη με την συγκεκριμένη εφαρμογή.

SAR ratings are not a measure of “radiation”

Φαίνεται σαν η και τα νέα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπλογκόσφαιρα είναι η κατανάλωση μέχρι Κόμματος (EWG) δέκα περιβαλλοντική ομάδα εργασίας καλύτερες και τις χειρότερες τα κινητά τηλέφωνα όταν πρόκειται για την "ακτινοβολία". Αφού διαβάσετε τις συνήθεις απαντήσεις από τους αναγνώστες, φαίνεται όπως πολλοί άνθρωποι είναι χωρίς λόγο ενδιαφερόμενο περίπου κεράσι διάλεξε την έκθεση της EWG, όταν θα πρέπει να ακούει με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (http://www.digitalsociety.org/2009/09/half-truths-on-cell-phone-dangers/).
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι η ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου δεν είναι το είδος της πυρηνικής ακτινοβολίας που παίρνετε από το "φυσικό" θερμές πηγές νερού που κάνει τα σαγόνια σου πέσει (http://en.wikipedia.org/wiki/Eben_Byers). Δεν είναι το 1.000.000 GHz καρκίνο-προκαλώντας την υπεριώδη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ιοντίζουσες πάρετε από το συνηθισμένο φως του ήλιου. Αυτό που μιλάμε, όταν πρόκειται για κινητό τηλέφωνο ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι η αδύναμη 1-2 GHz, από κινητό τηλέφωνο που μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος με τόσο μικρό βαθμό που θα ήταν δύσκολο να μετρηθούν . Τα πειράματα σε ποντίκια δείχνουν ότι ορισμένοι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία ήταν με τη χρήση 100 - 1.000 φορές περισσότερη ενέργεια από ένα κινητό τηλέφωνο θα μπορούσε ποτέ να εκπέμπουν, καθώς και τα ελαφρά αυξημένους κινδύνους μπορεί εύκολα να έχει οδηγηθεί από τη θερμική ισχύ.
Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR), δεν είναι στο δείκτη για το πόσο "ακτινοβολία" προέρχεται από το τηλέφωνο, αλλά μια μέτρηση της χειρότερη περίπτωση θερμικό αποτέλεσμα σε ένα μόνο γραμμάριο ιστού. Αυτή η θερμότητα γρήγορα διασκορπίστηκαν σε όλο το κεφάλι και το σώμα που μειώνει σημαντικά το θερμικό αποτέλεσμα σε κάθε τοπική περιοχή. Τώρα, αν αυτήν τη συγκεντρωμένη ενέργεια ήταν αρκετά υψηλή ώστε να προκαλέσει εγκαύματα στους ιστούς, ότι θα ήταν προφανώς ένα άμεσο πρόβλημα υγείας. Με μια μέγιστη τιμή SAR του 1,6 watt / kg, η μέγιστη συγκεντρωμένη ενέργεια μπορεί μόνο να ζεσταθεί σε λίγα γραμμάρια ιστού 1,3 βαθμούς Κελσίου κατά την περίοδο μιας ώρας από τη συνεχή χρήση. Αλλά το χαρακτηριστικό ανθρώπινο σώμα έχει 70.000 γραμμάρια μάζας έτσι η θερμότητα θα διασκορπίσει πολύ πιο γρήγορα απ 'ότι θα συσσωρεύονται σε αυτό το χαμηλής έντασης, που ανησυχούν υπερβολικά με τις μέγιστες τιμές SAR στη χειρότερη περίπτωση είναι μάλλον αδικαιολόγητη.
Είναι πολύ πιθανό ότι ένα τηλέφωνο που εκπέμπει λιγότερο συνολική ενέργεια μικροκυμάτων ηλεκτρομαγνήτη μπορεί να παράγει πράγματι μεγαλύτερο μέτρησης SAR ανάλογα με την γεωμετρία της κεραίας του και τον προσανατολισμό και τη θέση του τηλεφώνου στο ανθρώπινο σώμα. Προκειμένη περίπτωση, ένα από τα "χειρότερα" τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με την EWG έχει πράγματι μία από τις χαμηλότερες τιμές SAR το 0,40 watt / kg (http://www.ewg.org/cellphoneradiation/Get-a-Safer-Phone/Palm/Treo+600/) όταν είναι με γνώμονα το σώμα. Ένα από τα "καλύτερα" τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με την EWG έχει ένα από τα υψηλότερα των τιμών SAR του 1,27 watt / kg, (http://www.ewg.org/cellphoneradiation/Get-a-Safer-Phone/T-Mobile/MDA+%28WIZA200%29/) όταν έρθει η μέτρηση κατά του οργανισμού. Έτσι, αν κάποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα ακουστικό Bluetooth, η οποία συνήθως έχουν τιμές του ΣΕΑ των 0.001 watt / kg και ένα από τα "χειρότερα" τηλέφωνα, σύμφωνα με την EWG, η συνολική έκθεση SAR τότε ένα και κατ 'ανώτατο όριο θα μειωθεί σημαντικά.
Επιπλέον, οι τιμές SAR μετράται με μέγιστη ισχύ που μπορεί να ποικίλλουν από τηλέφωνο σε τηλέφωνο και ακόμη και υπό διαφορετικούς τρόπους. Η τυπική ισχύς εξόδου από αυτά τα τηλέφωνα θα μπορούσαν εύκολα να 1/8th της μέγιστης 2 έξοδο watt όταν λειτουργεί σε μια καλή περιοχή κάλυψης όταν ο πύργος κελί δεν είναι πολύ μακριά ή υπερβολικά παρεμποδίζεται. Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι το τηλέφωνο Α με υψηλότερη βαθμολογία SAR μέγιστη έχει πράγματι την ίδια τιμή SAR σε σύγκριση με ένα τηλέφωνο που αναγράφονται, με χαμηλότερο SAR το μέγιστο όταν λειτουργούν υπό παρόμοιες ζώνες κάλυψης. Αυτό με οδηγεί να πιστεύω ότι ίσως μια πολύ πιο χρήσιμη μετρική ότι η βιομηχανία θα μπορούσε να εξετάσει τη χρήση είναι η πρακτική των τιμών SAR που λειτουργούν κάτω από τις τυπικές και πιο σημαντικό, συγκρίσιμες περιοχές κάλυψης. Αυτό θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο μετρικό από το θεωρητικό μέγιστο SAR.
ίσως μια πολύ πιο χρήσιμη μετρική ότι η βιομηχανία θα μπορούσε να εξετάσει τη χρήση είναι η πρακτική των τιμών SAR που λειτουργούν κάτω από τις τυπικές και πιο σημαντικό, συγκρίσιμες περιοχές κάλυψης.

Το πρόβλημα ότι η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας που αντιμετωπίζει είναι ότι δεν έχει σημασία ποια είναι τα όρια SAR, κάποιος πάντα θα βγει με μια 10-χειρότερο κατάλογο και ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού που θα πάρει φοβισμένος από αυτό. Ακόμη και αν το όριο SAR που ορίστηκε για να 1,6 millwatts / kg, το οποίο είναι 1000 φορές μικρότερη από ό, τι σήμερα και θα απαιτήσει femtocell σταθμών βάσης σε κάθε δωμάτιο για να κάνει την εργασία τηλέφωνα, κάποιος πάντα θα διαμαρτύρονται ότι το όριο είναι υπερβολικά υψηλό και θα υπάρχει πάντα ένας δικηγόρος δίκη κάπου έτοιμη να μηνύσει ακόμα ελλείψει επιστημονικών αποδείξεων. Ξέρουμε ότι αυτό για ένα γεγονός, διότι οι άνθρωποι έχουν εναχθεί πύργους κυττάρων για τα επίπεδα ισχύος που θα είναι 1.000.000 φορές ασθενέστερη από εκείνη του ένα κινητό τηλέφωνο.
Η ειρωνεία είναι ότι όσο πιο κοντά βρίσκεστε στο κελί πύργος, η μειωμένη έκθεση σε ραδιοκύματα από το κελί πύργος είναι συνήθως της τάξης των 1.000.000 φορές ασθενέστερη από το κινητό σας δίνεται η διαφορά στο τετράγωνο της απόστασης.
Τι θα μπορούσε να βοηθήσει τον κλάδο κινητής τηλεφωνίας εκπαιδεύσει το κοινό για να προσφέρει απλά ένα προαιρετικό "λειτουργία χαμηλής SAR" σε κάθε τηλέφωνο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να το χέρι που τα όρια SAR σε 1/10th του τι είναι σήμερα, αν ήταν που ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα αναπόδεικτες . Τότε αυτή η κατάσταση χαμηλής ΣΕΑ θα έρθει με την αποκήρυξη ότι τα τηλέφωνα που μπορεί να μην λειτουργήσει με τίποτα λιγότερο από 2 ή 3 ή 4 bars της ισχύος του σήματος. Όμως, τα κινητά τηλέφωνα που ήδη λειτουργούν σε "λειτουργία χαμηλής SAR", όταν υπάρχει καλό σήμα από τον πύργο και το μόνο που πάει σε λειτουργία υψηλής SAR όταν είναι σε μια πραγματικά κακή περιοχή κάλυψης, ώστε δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχήσει πραγματικά για να αρχίσει με. Είναι κατανοητό ότι μια εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων δεν θέλουν οι άνθρωποι ασχολούνται με κακή κάλυψη, αλλά αυτό μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να εκπαιδεύσει το κοινό ότι το τηλέφωνό τους μεταδίδει μόνο τόση ενέργεια όσο χρειάζεται. Το πιο σημαντικό, αυτό θα βοηθήσει να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με το γιατί ζουν πιο κοντά και να έχουν περισσότερες πύργους κυττάρων είναι καλό πράγμα.

PAVL-2
01-10-10, 20:57

Πανο τεχνικός είμαι και γνωρίζω το ένα και μένει να μάθω τα υπόλοιπα ενενήντα εννέα ,αλλά η ένσταση μου ειναι συγκεκριμένη , πώς ένα προγραμμα [όσο τέλειο και να ειναι] θα μετρήσει την αγωγιμότητα του ιστού χωρίς ηλεκτρόδια όταν ανάλογα με την κάθε λειτουργία του οργανισμού μεταβάλετε ;πως θα μετρήσει την προσπίπτουσα ακτινοβολία όταν αυτό απαιτεί την παύση λειτουργίας τις κεραίας τις συσκευής ; με μέσους όρους η με τυποποιημένους αλγορίθμους , γνωρίζω πολλές συσκευές μετρήσεων που βασίζονται σε αλγορίθμους και δεν έχουν την απαιτούμενη ακρίβεια αν και ειναι για συγκεκριμένες μετρησης .

Ας το αφήσουμε γιατί θα χαθούμε εάν αρχίσουμε να μιλάμε με τεχνικούς όρους .

panosha
04-10-10, 11:23
H Apple απέρριψε την εφαρμογή από το AppStore με την αιτιολογία χρήσης παράνομων API.