Επιστροφή στο Forum : Χιονοδρομικά Κέντρα
Chris Lappas
27-10-05, 23:58
Μια παράκληση προς την NGI από τον Ελληνικό Σύλλογο Τουριστικής Χιονοδρομίας (www.snowclub.gr)
Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας καλό θα ήταν να εξετάσετε κατά πόσο υποστηρίζονται οι δρόμοι πρόσβασης στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας (τα οποία θα πρέπει να έχουν και ξεχωριστή κατηγορία στα "Χρήσιμα") έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να δώσει εντολή στο Destinator να τον οδηγήσει κατευθείαν στο Χιονοδρομικό κέντρο της αρεσκείας του.
Καλό χειμώνα σε όλους!
Σε προλάβαμε, θα το δεις στην επόμενη έκδοση
:D :D :D :D :D :D το θεμα ειναι και ποτε θα βγει η νεα εκδοση πριν ή μετα τα χιονια??? :D :D :D :D :D :D
Αν δε χιονίσει μέχρι το τέλος του Νοέμβρη...
Chris Lappas
31-10-05, 13:44
Μπράβο παιδιά! :D
Chris Lappas
07-02-06, 12:50
Μια παράκληση προς την NGI από τον Ελληνικό Σύλλογο Τουριστικής Χιονοδρομίας (www.snowclub.gr)
Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας καλό θα ήταν να εξετάσετε κατά πόσο υποστηρίζονται οι δρόμοι πρόσβασης στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας (τα οποία θα πρέπει να έχουν και ξεχωριστή κατηγορία στα "Χρήσιμα") έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να δώσει εντολή στο Destinator να τον οδηγήσει κατευθείαν στο Χιονοδρομικό κέντρο της αρεσκείας του.
Καλό χειμώνα σε όλους!
Σε προλάβαμε, θα το δεις στην επόμενη έκδοση
Μόλις εγκατέστησα το PN και φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Αλλά πως μπορώ να δηλώσω ως προορισμό κάποιο χιονοδρομικό κέντρο; Σε ποιά κατηγορία τα έχετε περάσει στα χρήσιμα; Στην κατηγορία Τουρισμός - Χειμερινοί προορισμοί μου δείχνει μόνο την Στενή Ευβοίας.
Που είναι τα χιονοδρομικά; ΟΕΟ;
Μεγάλωσε την ακτίνα αναζήτησης και θα τα δεις
Chris Lappas
07-02-06, 13:40
:oops: Ναι, μάλλον ήταν κλασική περίπτωση RTFM!
Chris Lappas
07-02-06, 16:36
Ας υποθέσουμε ότι θέλω να πάω στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.
Με αφετηρία το σπίτι μου στο Ελληνικό, θέλω πρώτα να περάσω από το Παλαιό Φάληρο να πάρω μαζί μου ένα φίλο. Η λειτουργία οργάνωσης διαδρομής μου δίνει την δυνατότητα να βάλω ως στάση την διεύθυνση στο Παλαιό Φάληρο, αλλά δεν μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω το Χ.Κ. Παρνασσού καθώς είναι εκτός ακτίνας των 80 χιλιομέτρων που το σύστημα έχει ως προεπιλογή στα χρήσιμα. Επίσης, δεν μου δίνεται η επιλογή να το αλλάξω αυτό από την λειτουργία οργάνωσης διαδρομής.
Καμία ιδέα;
Με αφετηρία το σπίτι μου στο Ελληνικό, θέλω πρώτα να περάσω από το Παλαιό Φάληρο να πάρω μαζί μου ένα φίλο. Η λειτουργία οργάνωσης διαδρομής μου δίνει την δυνατότητα να βάλω ως στάση την διεύθυνση στο Παλαιό Φάληρο, αλλά δεν μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω το Χ.Κ. Παρνασσού καθώς είναι εκτός ακτίνας των 80 χιλιομέτρων που το σύστημα έχει ως προεπιλογή στα χρήσιμα. Επίσης, δεν μου δίνεται η επιλογή να το αλλάξω αυτό από την λειτουργία οργάνωσης διαδρομής.
Καμία ιδέα;
Φίλε Chris,
απ' ότι φαίνεται έχεις δίκιο. Στην Οργάνωση Διαδρομής φαίνεται ότι το PN αγνοεί την ακτίνα που του έχεις ορίσει στα Χρήσιμα, και σε περιορίζει στο να επιλέξεις μόνο μέσα στην ακτίνα των 80 χιλιομ.
Για την ώρα θα σου πρότεινα (όχι ότι αυτό αποτελεί λύση) να αποθηκεύσεις πρώτα το Χ/Κ Παρνασού στα Αγαπημένα σου (σ' έναν προσωρινό φάκελο τουλάχιστον) και να το πάρεις από εκεί κατά την δημιουργία της Οργάνωσης Διαδρομής.
Βεβαίως τέτοια τεχνάσματα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την χρήση της ήδη δύσχρηστης Οργάνωσης Διαδρομής.
Μια άλλη λύση είναι να κάνεις πρώτα μια πλοήγηση εκεί που θέλεις, ωστε να μπει στο ιστορικό, και μετά να την επιλέξης στην οργάνωση διαδρομής από το ιστοτικό.
Δηλαδη φιλοι-και αρμοδιοι- (και συγχωρηστε/διορθωστε με αν δεν το εχω καταλαβει καλα) με το προγραμμα που διεκδικει τα πρωτεια του καλυτερου προγραμματος πλοηγησης στην Ελλαδα δεν εισαι σε θεση να φτιαξεις/τροποποιησεις/διαμορφωσεις ενα εικονικο ταξιδι/διαδρομη χωρις ταυτογχρονα να ταξιδευεις ???
Συγχωρηστε την ενδεχομενη αγνοια μου αλλα επειδη ειμαι ενας υποψηφιος αγοραστης pda+προγραμμα παρακολουθωντας για καποιο χρονικο διαστημα το φορουμ μπορεσα και βοηθηθηκα/κατεληξα τοσο στην επιλογη hardware (n520) οσο και προγραμματος (dest pn). Οσον αφορα στο προγραμμα 2 ειναι οι κυριοτεροι λογοι που με επεισαν¨
1. Η δημιουργια εικονικων διαδρομων/ταξιδιων οπου θα μπορουσαν να συνεκτιμηθουν διαφοροι παραγοντες οπως χρονος,κοστος,σημεια επισκεψεως, κτλ και να τροποποιουνται αντιστοιχα.
2.- Η ακριβεια κινησης μεσα στην πολη.
Απο οτι διαβαζω το δευτερο ειναι εφικτο σε ικανοποιητικο βαθμο με οτι προσθηκες/παρατηρησεις μπορει να προτεινει ο καθενας μας.
Αλλα το πρωτο ???
Ποιο το νοημα ενος προγραμματος πλογησης αν δεν μπορεις απο το σπιτι σου να διαμορφωσεις μια διαδρομη προσθαφεροντας διαφορα στοιχεια.
Θελω να πιστευω πως εγω δεν εχω αντιληφθει σωστα τις δυνατοτητες του προγραμματος σε αυτο το σημειο διαφορετικα θα προκειται για ενα προγραμμα που απευθυνεται αποκλειστικα σε επαγγελματιες/και μη οδηγους που απλως θελουν να βρισκουν τον δρομο τους στις πολεις που περιλαμβανονται στο προγραμμα.
Φίλε skiace,
Λάθος κατάλαβες. Η λειτουργία Οργάνωσης Διαδρομής βεβαίως και υπάρχει. Αυτό που ενδεχομένως να σε μπέρδεψε είναι οι διαφορετικές απόψεις περί του πόσο είναι χρηστική. Αλλά αυτό είναι τελείως υποκειμενικό. Προσωπικά την βρίσκω ικανοποιητική και με πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Όσον αφορά την άποψή σου "Ποιο το νοημα ενος προγραμματος πλογησης αν δεν μπορεις απο το σπιτι σου να διαμορφωσεις μια διαδρομη προσθαφεροντας διαφορα στοιχεια" η αλήθεια είναι ότι δεν την συμμερίζομαι καθόλου. Διότι το "νόημα" αυτό που ψάχνεις είναι το να σε κατευθύνει στον προορισμό σου, εύκολα και γρήγορα. Οι λειτουργίες του τύπου Οργάνωση Διαδρομής κλπ. αν και σημαντικές ομολογώ, δεν παύουν να είναι μάλλον "επικουρικές". Θεωρώ λοιπόν πως στην αξιολόγηση ενός προγράμματος πλοήγησης, τον πρώτο ρόλο παίζει ακριβώς η δυνατότητά του να "πλοηγεί". Για να δικαιολογεί και τον τίτλο του. :wink:
Φιλε Herc,
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Ομως οπως προανεφερα ΔΕΝ ειμαι κατοχος του προγραμματος.Ετσι η αποψη μου διαμορφωνεται απο αυτα (τα καλα η κακα) που ανταλασσετε εσεις οι κατοχοι. Δεν αμφιβαλω οτι σαν επιλογη υπαρχει η "Οργανωση Διαδρομης" πλην ομως απο τα μηνυματα που ανταλλαχθηκαν ειδα οτι ειναι ελλιπης.
Οσον αφορα στο δευτερο σκελος της απαντησης σου ασφαλως και καθε χρηστης εχει το δικαιωμα της δικης του αποψης και δεν νομιζω οτι εχει κανενα νοημα να επεκταθω σε αυτο. Επιτρεψε μου ομως (χωρις να ειμαι ειδημων) οτι σε ενα προγραμμα πλοηγησης και τα 2 σκελη ειναι σημαντικα.
Στο κατω κατω της γραφης κρινεις την αξιοπιστια του προγραμματος απο την δυνατοτητα του να σε "πλοηγηση" χωρις λαθη σε αγνωστα για σενα μερη.Υποθετω οτι για διαδρομες που ηδη γνωριζεις πολυ καλα δεν συναγεται η αναγκη χρησης ενος τετοιου προγραματος.
Με την ιδια λογικη λοιπον και εγω θα ηθελα να να δημιουργησω μια διαδρομη (προς το Καιμακτσαλαν π.χ.) οπου ξεκινωντας απο το Π.Φαληρο θα ηθελα να παρω ενα φιλο απο τη Γλυφαδα,εναν απο Παγκρατι και εναν απο Εκαλη να ορισω καποιες παραμετρους (αποφυγη δακτυλιου/διοδιων,κτλ) να προσθεσω διαφορα σημεια/πολεις/αξιοθεατα τα οποια με την γενικοτερη εννοια βρισκονται στην πορεια της διαδρομης. Στην συνεχεια αυτα να τα επεξεργαστω/τροποποιησω κατα το δοκουν και τελος αφου καταληξω θα ηθελα το προγραμμα να με καθοδηγηση αξιοπιστα μεχρι τον προορισμο.
Συγγνωμη για την αναλυση αλλα αν θεωρεις οτι αυτα τα ζητουμενα δεν περιεχονται στο συγκεκριμμενο προγραμμα η περιοχονται σαν "επικουρικα",εσυ σαν πιο εμπειρος χρηστης σε παρακαλω υποδειξε μου ενα αλλο οπου να περιεχονται σαν βασικα.
Φιλε Herc,
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Ομως οπως προανεφερα ΔΕΝ ειμαι κατοχος του προγραμματος.Ετσι η αποψη μου διαμορφωνεται απο αυτα (τα καλα η κακα) που ανταλασσετε εσεις οι κατοχοι. Δεν αμφιβαλω οτι σαν επιλογη υπαρχει η "Οργανωση Διαδρομης" πλην ομως απο τα μηνυματα που ανταλλαχθηκαν ειδα οτι ειναι ελλιπης.
Οσον αφορα στο δευτερο σκελος της απαντησης σου ασφαλως και καθε χρηστης εχει το δικαιωμα της δικης του αποψης και δεν νομιζω οτι εχει κανενα νοημα να επεκταθω σε αυτο. Επιτρεψε μου ομως (χωρις να ειμαι ειδημων) οτι σε ενα προγραμμα πλοηγησης και τα 2 σκελη ειναι σημαντικα.
Στο κατω κατω της γραφης κρινεις την αξιοπιστια του προγραμματος απο την δυνατοτητα του να σε "πλοηγηση" χωρις λαθη σε αγνωστα για σενα μερη.Υποθετω οτι για διαδρομες που ηδη γνωριζεις πολυ καλα δεν συναγεται η αναγκη χρησης ενος τετοιου προγραματος.
Με την ιδια λογικη λοιπον και εγω θα ηθελα να να δημιουργησω μια διαδρομη (προς το Καιμακτσαλαν π.χ.) οπου ξεκινωντας απο το Π.Φαληρο θα ηθελα να παρω ενα φιλο απο τη Γλυφαδα,εναν απο Παγκρατι και εναν απο Εκαλη να ορισω καποιες παραμετρους (αποφυγη δακτυλιου/διοδιων,κτλ) να προσθεσω διαφορα σημεια/πολεις/αξιοθεατα τα οποια με την γενικοτερη εννοια βρισκονται στην πορεια της διαδρομης. Στην συνεχεια αυτα να τα επεξεργαστω/τροποποιησω κατα το δοκουν και τελος αφου καταληξω θα ηθελα το προγραμμα να με καθοδηγηση αξιοπιστα μεχρι τον προορισμο.
Συγγνωμη για την αναλυση αλλα αν θεωρεις οτι αυτα τα ζητουμενα δεν περιεχονται στο συγκεκριμμενο προγραμμα η περιοχονται σαν "επικουρικα",εσυ σαν πιο εμπειρος χρηστης σε παρακαλω υποδειξε μου ενα αλλο οπου να περιεχονται σαν βασικα.
Πολύ απλά, βάλε όλα τα σημεία (από διευθύνσεις, ιστορικά, χρήσιμα) που σε ενδιαφέρουν στα αγαπημένα σου (έγινε υπόδειξη και από τον Herc) και στη συνέχεια με την οργάνωση διαδρομής τα βάζεις στη σειρά που θέλεις. Πάτησε "Πλοήγηση" και αυτό ήταν όλο. Υπ' όψιν ότι η χάραξη διαδρομής στον χάρτη θα φαίνεται τμηματικά. Δηλαδή υπολογίζει πρώτα την διαδρομή μέχρι την πρώτη στάση που όρισες και μόλις φθάσεις σε αυτήν αυτόματα σου υπολογίζει το 2ο σκέλος προς την 2η στάση κ.ο.κ. .... μέχρι να σε καθοδηγήσει στον τελικό προορισμό :wink: Σημεωτέον ότι για κάθε στάση που όρισες, με την επιλογή "όψη" μέσα από την οργάνωση διαδρομής μπορείς να κάνεις μια προεπισκόπηση "ευθειών" που ενώνουν τις στάσεις. :wink: :wink:
Αν ειναι ετσι τοτε φαινεται πως δεν υπαρχει θεμα. Εξαλλου οπως εχω αναφερει δεν ειμαι ακομη κατοχος αρα δεν μπορω να εχω προσωπικη αποψη.
Απορια μου ομως παραμενει προς τι τοτε οι σχετικες με το θεμα επισημανσεις αλλων χρηστων¨?
Καμία ιδέα;
Φίλε Chris,
απ' ότι φαίνεται έχεις δίκιο. Στην Οργάνωση Διαδρομής φαίνεται ότι το PN αγνοεί την ακτίνα που του έχεις ορίσει στα Χρήσιμα, και σε περιορίζει στο να επιλέξεις μόνο μέσα στην ακτίνα των 80 χιλιομ.
Για την ώρα θα σου πρότεινα (όχι ότι αυτό αποτελεί λύση) να αποθηκεύσεις πρώτα το Χ/Κ Παρνασού στα Αγαπημένα σου (σ' έναν προσωρινό φάκελο τουλάχιστον) και να το πάρεις από εκεί κατά την δημιουργία της Οργάνωσης Διαδρομής.
Βεβαίως τέτοια τεχνάσματα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την χρήση της ήδη δύσχρηστης Οργάνωσης Διαδρομής.
Δινοντας αφετηρια το Π.Φαληρο και προορισμο το Χ.Κ.Π. (Κελλαρια) σε οδηγει μεσω Αμφικλειας και οχι μεσω Αραχωβας. Ετσι θα επρεπε να ειναι αραγε ???
Τα υπολοιπα Ελληνικα Χιονοδρομικα δεν υπαρχουν η ειναι θεμα ρυθμισεων η εμφανιση τους ?
[
Τα υπολοιπα Ελληνικα Χιονοδρομικα δεν υπαρχουν η ειναι θεμα ρυθμισεων η εμφανιση τους ?
Μεγάλωσε την ακτίνα αναζήτησης και θα τα δεις
φιλικα Μακης
Αν ειναι ετσι τοτε φαινεται πως δεν υπαρχει θεμα. Εξαλλου οπως εχω αναφερει δεν ειμαι ακομη κατοχος αρα δεν μπορω να εχω προσωπικη αποψη.
Απορια μου ομως παραμενει προς τι τοτε οι σχετικες με το θεμα επισημανσεις αλλων χρηστων¨?
Καμία ιδέα;
Φίλε Chris,
Φίλε μου η λύση είναι απλή. Πρώτα θα βρεις το χιονοδρομικό κέντρο μεγαλώνοντας την ακτίνα και θα κάνεις πλοήγηση προς αυτό. Αφού ακυρώσεις την διαδρομή, το χιονοδρομικό θα έχει αποθηκευτεί στην Ιστορία. Τώρα σχεδίασε την διαδρομή σου παίρνοντας το χινοδρομικό από την ιστορία και όχι τα αγαπημένα.
Η διαδρομή μέσω Αμφίκλειας είναι λογική καθώς θεωρητικά είναι ταχύτερη ( μεγαλύττερο κοομμάτι σε δρόμους με μεγαλύττερο όριο ταχύτητας.
Φιλικά Παναγιώτης
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.