Επιστροφή στο Forum : Αγορά PDA
unforgiven
04-12-06, 00:16
Πρόκειται να αγοράσω ένα PDA με GPS. Η χρήση του θα είναι κατά 70% για navigation. Προτιμώ το PDA σε σχέση με μια εξειδικευμένη συσκευή (πχ Tibo) για να μπορώ να αλλάζω προγράμματα εύκολα και αφ' ετέρου, αφού θα το κουβαλάω που θα το κουβαλάω, ας εκμεταλλεύομαι τις ευκολίες ενός PDA.
Εϊμαι μεταξύ των Loox 560 και ETEN X500. Όντας άσχετος, ζητώ την βοήθειά σας για τις απορίες που μου δημιουργήθηκαν και δεν βρήκα απάντηση.
-Γνωρίζω ότι το ETEN υπερέχει στο ότι είναι και κινητό, οπότε θα έχω μια συσκευή λιγότερη μαζί μου. Πώς τα πάει με BT ακουστικό; Υποστηρίζει αναγνώρισε κλήσεων σε ακουστικό με οθόνη και φωνητικές κλήσεις;
-Ποιός είναι γρηγορότερος σε καθημερινή χρήση; Ο Samsung/400 του ETEN ή ο Intel/624 του Loox; Ποιό μηχανάκι πάει πιο γρήγορα σε πλοήγηση και επαναπροσδιορισμό διαδρομής;
-Η VGA του Loox είναι ένα προφανές πλεονέκτημα. Αλλά κατά πόσο διευκολύνει ή δυσκολεύει τη χρήση του Destinator 6 (που αν κατάλαβα καλά δεν υποστηρίζει VGA); Μήπως ο συνδυασμός Samsung+QVGA είναι πιο γρήγορος στην καθημερινή χρήση από Intel+VGA;
-Οι συγκεκριμένες συσκευές είναι πιο γρήγορες στη χρήση του Destinator (πχ επανυπολογισμός διαδρομής) από ένα Tibo;
-Η διαφορά στο μέγεθος της οθόνης (3.5 έναντι 2.7) υπέρ του Loox νομίζετε ότι είναι καταλυτική;
Κάθε άλλη πρόταση για παρόμοια συσκευή, ευπρόσδεκτη!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Οπως σου είπα και αλλού έχουν περάσει και οι δύο συσκευές από τα χέρια μου.
Γιά τη χρήση που λές θα πρέπει να προτιμήσεις το ΕΤΕΝ γιατί είναι σταθερότερο σαν συσκευή, με πολύ καλύτερο GPS και έχει και τηλέφωνο. Το ΕΤΕΝ πάντα με ακουστικό bluetooth το χρησιμοποιώ και τα πάει μιά χαρα. Ο επεξεργαστής πιέζεται απο την VGA με αποτέλεσμα υπό πραγματικές συνθήκες τα δύο μηχανήματα να τρέχουν με τις ίδιες ταχύτητες πάνω κάτω, απλά το καθένα υπερτερεί λίγο σε διαφορετικές εφαρμογές. Ποιό γρήγορο στον επαναυπολογισμό διαδρομής είναι το ΕΤΕΝ όπου γίνεται ακαριαία. Το Ν560 είναι τίμιο και καλό μηχάνημα με καταπληκτική οθόνη η οποία όμως δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα περισότερο στην πλοήγηση με το Destinator. Η οθόνη του ΕΤΕΝ είναι πολύ πιό φωτεινή.
Καλές αγορές. :lol:
-Η διαφορά στο μέγεθος της οθόνης (3.5 έναντι 2.7) υπέρ του Loox νομίζετε ότι είναι καταλυτική;
Για μένα το πιο σημαντικό είναι η φωτεινότητα της οθόνης.
Πάντως ο μόνος λόγος που θα επέλεγα το 560 είναι αν το χρησιμοποιούσα πολύ για σερφάρισμα στο internet. Με τη qvga δε γίνεται δουλειά.
Συμφωνώ αλλά και οι 3,5'' πάλι γιά σερφάρισμα λίγες είναι. Δεν νομίζω οτι αγοράζει κανένας τέτοια μηχανάκια γιά αυτή τη χρήση, απλά είναι μιά επιπλέον δυνατότητα γιά ώρα ανάγκης. :roll:
Δε λέω μόνο για τις 3,5" αλλά σε συνδιασμό με vga οθόνη
Συμφωνώ αλλά και οι 3,5'' πάλι γιά σερφάρισμα λίγες είναι. Δεν νομίζω οτι αγοράζει κανένας τέτοια μηχανάκια γιά αυτή τη χρήση, απλά είναι μιά επιπλέον δυνατότητα γιά ώρα ανάγκης. :roll:
Συμφωνω απολυτα και μαλιστα θεωρω τις 3,5 ιντσες οριακες εστω και για nabigation, (οχι με το dest με αλλα προγραμματα) και γι αυτο πραγματικα δεν καταλαβαινω την "αξια" των q-tek ας πουμε με 2,8 ιντσες...
Ναι.. πολυ καλυτερο μηχανακι σαν αποδοση επεξεργασια κλπ., αλλτο μεγεθος της απεικώνησης..... (Για χρηση navigation μονο μιλαμε ετσι?? ή εστω κυρια χρηση)
Οσο το ΜΙΟ μου 168 τρεχει αποδεκτα προσωπικα δεν βρισκω λογο να το αλλαξω....
Φίλε Φωκίωνα, όπως έγραψα και πιό πάνω έχω χρησιμοποιήσει το Ν560 με VGA και 3,5'' οθόνη, έχω οδηγήσει και αυτοκίνητο με πλοήγηση και 7'' οθόνη. Αν έχεις ένα πρόγραμα πλοήγησης που δουλεύει με μεγάλη ανάλυση είναι μιά όμορφη εικόνα, αλλά ειλικρινά τίποτα περισότερο. Οταν επέστρεψα σε μικρότερες συσκευές γιά λόγους πρακτικότητας (όλα σε ένα, + τηλέφωνο + άλλες δυνατότητες) ομολογώ οτι η 2,8" μου έκανε κακή εντύπωση αρχικά. Σε 10 μέρες όμως ενθουσιασμένος από τα υπόλοιπα και επειδή πραγματικά από πρακτικής άποψης δεν έχει να βοηθήσει σε τίποτα η μεγαλύτερη οθόνη κατά την πλοήγηση, το είχα ξεχάσει.
Ειναι εντυπωσιακό να έχεις ένα πραγματάκι στη χούφτα σου, κι όταν βρίσκεσαι σε μιά πόλη που επισκέπτεσαι πρώτη φορά η δεν γνωρίζεις καλά να βλέπεις που βρίσκεσαι και προς τα που θα πάς γιά τον προορισμό σου, να κάνεις τηλέφωνα και μετά να μπαίνεις στο αυτοκίνητο και να σε οδηγεί στο επόμενο σημείο ενδιαφέροντος. Αυτά και άλλα πολλά συνδιάζουν αυτές οι συσκευές και γι αυτό πουλάνε. Επειδή είμαι γκατζετάκιας από παλιά και έχουν περάσει πολλών ειδών συσκευές από τα χέρια μου, πιστεύω οτι οι καλύτερες συσκευές είναι αυτές που φτιάχτηκαν να κάνουν βασικά μία δουλειά(βλέπε ipod). Παρ' όλα αυτά ομολογώ οτι έχω εκπλαγεί ευχάριστα από την καλή λειτουργία και την χρηστικότητα των τελευταίων Mobile Pocket PC. Σίγουρα με τα προβλήματα τους και σίγουρα όχι ακόμα με την ευχρηστία ενός Nokia. :roll:
fokion, διαφωνώ κάθετα μιας και από τις πολλές συσκευές που έχουν περάσει από τα χέρια μου το qtek g100 με έχει κερδίσει. Και το χρησιμοποιώ και στο αυτοκίνητο αλλά και στη μηχανή που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα (θες μεγαλύτερη φωτεινότητα και ήχο). Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι πόσο φωτεινή και καθαρή είναι η οθόνη.
Τι να τη κάνω τη συσκευή 7" όταν μια ηλιόλουστη μέρα δε μπορώ να διακρίνω τίποτα στο χάρτη (μου έχει συμβεί με το 7" navimate) αλλά κι όταν μου μειώνει σημαντικά το οπτικό πεδίο?
πιστεύω οτι οι καλύτερες συσκευές είναι αυτές που φτιάχτηκαν να κάνουν βασικά μία δουλειά(βλέπε ipod).
Μιας και είπες για ipod, έρχετε το fs n100 με Destinator. Τo i-pod της πλοήγησης...
Ακόμα δεν το έχω φέρει στα ίσα του, θα το πουλήσω ? Ε όχι. :-D
unforgiven
04-12-06, 21:26
Συνοψίζουμε: Το ΕΤΕΝ είναι πιο γρήγορο, έχει πιο καλή λήψη GPS, έχει πιο φωτεινή οθόνη.
Το LOOX έχει πιο μεγάλη οθόνη και πιο μεγάλης ανάλυσης. Είναι όμως πιο αργό σε καθημερινή χρήση και έχει μικρότερη φωτεινότητα.
Επειδή δεν είχα ποτέ επαφή δια ζώσης με κάποιο GPS, πόσο χρόνο χρειάζεται το ΕΤΕΝ για αρχικό υπολογισμό και πόσο για επανυπολογισμό της διαδρομής; Ρωτάω γιατί αν το ένα χρειάζεται 2 sec και το άλλο 3, ναι μεν η διαφορά είναι +50%, αλλά πρακτικά η διαφορά είναι μικρή.
πιστεύω οτι οι καλύτερες συσκευές είναι αυτές που φτιάχτηκαν να κάνουν βασικά μία δουλειά(βλέπε ipod).
Μιας και είπες για ipod, έρχετε το fs n100 με Destinator. Τo i-pod της πλοήγησης...
gia pes perissotera
Συνοψίζουμε: Το ΕΤΕΝ είναι πιο γρήγορο, έχει πιο καλή λήψη GPS, έχει πιο φωτεινή οθόνη.
Το LOOX έχει πιο μεγάλη οθόνη και πιο μεγάλης ανάλυσης. Είναι όμως πιο αργό σε καθημερινή χρήση και έχει μικρότερη φωτεινότητα.
Επειδή δεν είχα ποτέ επαφή δια ζώσης με κάποιο GPS, πόσο χρόνο χρειάζεται το ΕΤΕΝ για αρχικό υπολογισμό και πόσο για επανυπολογισμό της διαδρομής; Ρωτάω γιατί αν το ένα χρειάζεται 2 sec και το άλλο 3, ναι μεν η διαφορά είναι +50%, αλλά πρακτικά η διαφορά είναι μικρή.
Δεν βλέπεις πάντα τα ίδια αποτελέσματα, ο επαναυπολογισμός διαδρομής στο ΕΤΕΝ ακαριαία στο Ν560 1-3 sec. Στον αρχικό υπολογισμό διαδρομής το ΕΤΕΝ 2-3 sec το Ν560 3-5. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι στο πόσο γρήγορα κλειδώνει τη θέση σου το κάθε μηχάνημα όταν το ανοίγεις και στη συνέχεια πόσους δορυφόρους βλέπει και πόσο ευαίσθητος είναι ο δέκτης του ώστε να έχεις δυνατό σήμα. Εδώ το ΕΤΕΝ είναι πολύ μπροστά από τα περισότερα PDA με ενσωματωμένο GPS. :smt045
unforgiven
04-12-06, 23:29
Και κατά τα άλλα πώς είναι το Χ500;
Τα menu του ως τηλέφωνο είναι γρήγορο ή πατάς και περιμένεις; Στη χρήση προγραμμάτων και στην αναπαραγωγή video; Πχ θα παίχει Divx τηλεοπτικής ανάλυσης;
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! :)
Γρήγορο είναι, μην ανησυχείς. Δεν περιμένεις. ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ.
Πάντως κι αυτό είναι ευκαιρία: http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2421
panosha και zeppelin
Ε βαλτε και λιγη μειωπεια στην εξισωση :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
εγω ειμαι οπτικος τυπος κατ' αρχην και κατα δευτερον το OZI EXPLORER δεν εχει φωνητικες οδηγιες... οποτε για να βλεπεις τα μονοπατια θες αρκετο ζουμ οποτε δεν βλεπεις που καταληγουν...
Ναι ΟΚ το 168 ειναι οριακα καλο απο επεξεργαστη απλά το θεμα ειναι και η οθονη...
Ασε που σα τηλεφωνο σε σχεση με τα σημερινα ειναι καπως σε γκουμουτσα :D :D :D :D :D :D
Αποψη μου παντα...
Paidia exei akousei kaneis tipota gia to acer n311? Pisteyo pos me prostheth agora ths bluetooth sirf3 kai tou D6 tha einai arketa kalo.
Ti gnomh exete?
unforgiven
05-12-06, 20:49
Θα σου απαντήσω μιας και το είχα ψάξει:
-Έχει πιο αργό επεξεργαστή από το ΕΤΕΝ (S3C2440 έναντι S3C2442, και οι δύο 400MHz)
-Έχει VGA οθόνη, άρα είναι πιο αργό και από το Loox 560.
-Δεν έχει ενσωματωμένο GPS.
To καλό του βέβαια είναι η 3.7" οθόνη, αλλά αρκεί αυτό; Κατά τη γνώμη μου, όχι.
unforgiven
09-12-06, 23:34
Σήμερα πέρασα από το Πλαίσιο για το X500. Τι δεν μου άρεσε; Η πολύ μικρή του οθόνη. Για τα γούστα μου μου φάνηκε μικροσκοπική. Είναι και η άτιμη η μυωπία... :?
Μετά από ώριμη σκέψη δεν με ενθουσιάζει και η χρήση του ως κινητό μιας και δεν μου αρέσουν τα τούβλα. Δυστυχώς το τηλέφωνο είναι εργαλείο για τη δουλειά μου και επιπλέον θα ήταν κρίμα να μείνω από μπαταρία επειδή έπαιζα Tetris... Κατά τα άλλα, ήταν πολύ καλοφτιαγμένο και σοβαρό στην εμφάνιση. Κρίμα...
Πάμε για FS 560 λοιπόν. Με εξτρά κεραία για το αυτοκίνητο, μιας και είναι απαραίτητη απ' ό,τι κατάλαβα.
Το 560 το βρήκα στα 510€ μετρητοίς και με την δέσμευση να το ανοίξω πριν το πάρω για έλεγχο για καμμένα pixels.
Παρε ενα mio 550 να κανεις δουλεια σου. Το 560 π.χ. εχει μαπα δεκτη GPS.
Τι σημαίνει μάπα GPS? Έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο να παραθέσεις? Ελπίζω να μην εννοείς κάποιες μαρτυρίες των ξαδέρφων του φίλου της αρραβωνιαστικιάς του αδερφού σου...
Καταλήγοντας λέω ότι όταν παραθέτουμε κάποια άποψη ή εκφράζουμαι κάποια γνώμη, καλό θα είναι " όπως συνηθίζω να χρησιμοποιώ", ΧΑΜΗΛΑ Η ΜΠΑΛΑ.. Κάποιος φίλος χρειάζεται πληροφορίες για τα μηχανάκια. ΔΕΝ θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η τελική επιλογή θα πρέπει να είναι δική του. Και θα πρέπει να προσπαθούμε για αυτό. Ότιδήποτε διαφορετικό θα φέρει άλλα αποτελέσματα.
ΥΓ. Έχω το Ν520 και είμαι ικανοποιημένος. Δεν μπορώ να πω κάτι που μου έβγαλε την ψυχή κατά την χρήση. Ίσως κάποιο θέμα να δημιουργεί το θέμα που έχει συζητηθεί πολλάκις και αφορά το πίσω καπάκι της μπαταρίας. Τίποτα άλλο όμως.
ΥΓ2. Τα παραπάνω σχόλια ΔΕΝ έχουν σχέση για το εάν έχω εγώ PDA της σειράς Νχχχ.
Ευχαριστώ,
Παιδιά το ΕΤΕΝΧ500 πως τα πάει στο εξωτερικό?Γιατί διάβασα ότι δεν είναι Triband?Η εγώ δεν κατάλαβα καλά.Επειδή ταξιδεύω στο εξωτερικό για δουλειά με σύνδεση Τim θα έχω πρόβλημα?Cosmote δέχεται?
Από προηγούμενη εμπειρία με Ν500 και Ν520 τα GPS τους δουλεύουν μιά χαρά. Στο Ν560 το GPS δεν είναι τόσο ευαίσθητο, είναι δύσκολο στο σετάρισμά του και με μιά επανεκίνηση χάνει τις ρυθμίσεις του και γενικά χρειάζεται εξωτερική κεραία γιά να αποδώσει ικανοποιητικά.
Η Fujitsu δεν διορθώνει το πρόβλημα με κάποιο patch γιατί προφανώς δεν διορθώνεται. Δε όλα τα υπόλοιπα το Ν560 είναι καταπληκτικό.
Πρώην κάτοχος Ν500 που πήγε στο 560 γιά wi-fi, επεξεργαστή και VGA και απογοητεύτηκε από το GPS. :roll:
Dr.Planaroglou
18-12-06, 16:14
Αγαπητοί χρήστες PDA, θέλω τη βοήθειά σας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός PDA (μάλλον το ΜΙΟ 350) με το DESTINATOR PN για οδική πλοήγηση.
Επειδή όμως θα το χρησιμοποιήσω και ως σκέτο GPS για mountain bike και trekking δίνει στίγμα και λειτουργίες όπως ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ από την ίδια πορεία ? Επίσης το στίγμα είναι με βάση τη μέτρηση DATUM ή ΕΓΣΑ ώστε να συνεργάζεται με χάρτες που υποστηρίζουν αυτά όπως π.χ. της ΑΝΑΒΑΣΗΣ ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
mastoris than.
18-12-06, 17:27
Αγαπητοί χρήστες PDA, θέλω τη βοήθειά σας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός PDA (μάλλον το ΜΙΟ 350) με το DESTINATOR PN για οδική πλοήγηση.
Επειδή όμως θα το χρησιμοποιήσω και ως σκέτο GPS για mountain bike και trekking δίνει στίγμα και λειτουργίες όπως ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ από την ίδια πορεία ? Επίσης το στίγμα είναι με βάση τη μέτρηση DATUM ή ΕΓΣΑ ώστε να συνεργάζεται με χάρτες που υποστηρίζουν αυτά όπως π.χ. της ΑΝΑΒΑΣΗΣ ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φίλε μου,το λογισμικό είναι εκείνο που σου επιτρέπει καταγραφή διαδρομής,για παράδειγμα το ozi ή το pathaway.Για χρήση gps για δραστηριότητες βουνού μάλλον θα πρέπει να προσανατολιστείς σε λύση ανθεκτική σε καιρικές συνθήκες και αυτονομία μπαταρίας.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.