PDA

Επιστροφή στο Forum : Destinator 6 και POI

jg12
20-11-06, 11:04
Με το Destinator 6 συνεργάζεται άψογα το καταπληκτικό προγραμμα
POI Warner που υπάρχει στο www.navigating.de
(πχ ξεχωριστά οπτικά και ακουστικά μυνήματα για κάθε κατηγορία αγαπημένων
πλήρης παραμετροποίηση της οπτικής και ακουστικής εμφάνισής τους
άμεση εισαγωγή σημείου με απλό πάτημα ενός πλήκτρου και πολλά άλλα)

Μοναδικό μειονέκτημα ίσως η η τσιμπημένη τιμή του 29 ευρώ

xenistis
21-11-06, 11:01
στειλε μου pm

zaxus
21-11-06, 11:38
Πως γίνεται η εισαγωγη των poi που κατεβάζουμε απο εδώ στο poi-warner; Υποστηρίζει μονο αρχεία asc, υπάρχει κάποιος μετατροπέας dat σε asc;

Edit: Άκυρο, το βρήκα. Γίνεται με την τελευταία έκδοση του Poi-edit

papadak
21-11-06, 13:34
Πως γίνεται η εισαγωγη των poi που κατεβάζουμε απο εδώ στο poi-warner; Υποστηρίζει μονο αρχεία asc, υπάρχει κάποιος μετατροπέας dat σε asc;

Που υπάρχει το Poi-Edit;

papadak
21-11-06, 13:39

Που υπάρχει το Poi-Edit;

OK Το βρήκα. Ευχαριστώ

tgi
22-11-06, 19:57
το κατέβασε κανένας το πρόγραμμα???
Το δούλεψε????

Απόψεις???? Οντως μπορείς μέσα στα POI να βάλεις δικά σου σημεία???

papadak
23-11-06, 10:05
το κατέβασε κανένας το πρόγραμμα???
Το δούλεψε????

Απόψεις???? Οντως μπορείς μέσα στα POI να βάλεις δικά σου σημεία???

Εγώ το κατέβασα (Νόμιμο), το εγκατέστησα και το ενεργοποίησα αλλά δεν βρήκα χρόνο να το δοκιμάσω. Όταν έχω κάτι θα το αναφέρω.
Απλά, αν δεν είναι νόμιμο, δεν συνδέεται με τους σχετικούς servers για λήψη έτοιμων ομάδων POI.

gtok37
27-11-06, 00:50
Εγώ το κατέβασα νόμιμο με 29 ευρώ. Μου φαίνεται καλό. Αλλά ακόμη δεν κατάλαβα τι κάνει. κατεβάζει εικονίδια μόνο ή προσθέτει Θέσεις πχ Σουπερ Μαρκετ στον Ελληνικό Χάρτη. ??? Για να δούμε.?? Βασικά με ενδιαφέρουν τα φαρμακεία να βάλω της πόλης μου. (Κομοτηνής που δεν τα έχει όλα στο Poi στην τελευταία εκδοση)

bbbb
27-11-06, 09:43
Εγώ το κατέβασα νόμιμο με 29 ευρώ. Μου φαίνεται καλό. Αλλά ακόμη δεν κατάλαβα τι κάνει. κατεβάζει εικονίδια μόνο ή προσθέτει Θέσεις πχ Σουπερ Μαρκετ στον Ελληνικό Χάρτη. ??? Για να δούμε.?? Βασικά με ενδιαφέρουν τα φαρμακεία να βάλω της πόλης μου. (Κομοτηνής που δεν τα έχει όλα στο Poi στην τελευταία εκδοση)
Δεν περνάει poi.Του βάζεις μια ομάδα στοιχείων από τα Αγαπημένα του destinator τρέχει παράλληλα με αυτό και σε ειδοποιεί ηχητικά και οπτικά όταν πλησιάζεις σε αυτή.Καλό σαν υλοποίηση αφού το destinator δεν έχει τη δυνατότητα να βάζεις ξεχωριστή ρύθμιση ειδοποίησης για κάθε ομάδα.

panosha
27-11-06, 09:48
Αν γιά κάθε τέτοια χρήσιμη διόρθωση στις επόμενες εκδόσεις του Destinator μας χρεώσουν από 29 euro, η τιμή του προγράματος θα φτάσει τα 500. :D

gtok37
28-11-06, 15:57
Οντως ακριβό αλλά λόγω δουλειάς μου είναι πολύ χρήσιμο. Τελικά περνάει Poi οχι αγαπημένα. Βεβαια δεν φαίνονται στο μενου ούτε των Poi ούτε των Αγαπημένων στο Destinator. Οταν ένα πρόγραμμα πάντως είναι καλό αξίζει να το αγοράσει κάποιος και όπως είδα μου άρεσε. Γιατί σου λύνει τα χέρια. Εκεί που είσαι προσθέτεις Poi σε δευτερόλεπτα. Οχι να πας σπίτι να φτιαξεις αρχείο csv και ....... Ο χρόνος είναι χρήμα. :lol:
Αν το έχει κάποιος άλλος ας μου πει λεπτομέρειες για το πως θα δουλέψει καλύτερα. Αρχίζει κάποιος με το poiwarner και μετά κάνει start monitoring?? η απευθείας το Destinator? Μερικές φορές έχω παρατηρήσει επανεκίνηση στο destinator ή μετά από πρόσθεση ή αφαίρεση σημείου ή στα καλά καθούμενα. Γιατί το κάνει? Aραγε update υπάρχει?

jg12
28-11-06, 20:26
Αρχίζει κάποιος με το poiwarner και μετά κάνει start monitoring?? η απευθείας το Destinator? Μερικές φορές έχω παρατηρήσει επανεκίνηση στο destinator ή μετά από πρόσθεση ή αφαίρεση σημείου ή στα καλά καθούμενα. Γιατί το κάνει? Aραγε update υπάρχει?

Ο σωστός τρόπος είναι να τρέξεις το poiwarner και μετά με το start monitoring ανοίγει αυτόματα το dest 6
και κάτω αριστερα έχει ένα πράσινο τετράγωνο για εναλλαγή μεταξύ poiwarner και dest 6
Στο site έχει αναλυτικότατο manual χρήσης. Υπάρχει δυνατότητα update σε νόμιμο χρήστη χρησιμοποιώντας
το user code και το transaction number της αγοράς.
Δέχεται άπειρα POI (ανάλογα με την διαθέσιμη μνήμη βέβαια) και το ωραίο εναι ότι μπορείς να έχεις
τα εικονίδια των poi είτε συνεχώς ενεργά στην οθόνη είτε να τα κάνεις fade in και fade out όταν πλησιάζεις σε αυτά
Επίσης μπορείς να έχεις μέχρι και τρείς ηχητικές ειδοποιήσεις ανά poi ή ανά κατηγορία (πχ.speed cam) σε διαφορετικό
χρόνο και να ορίσεις σε μοίρες την ακτίνα ελέγχου για να μην υπάρχει λαθος ειδοποίηση από παράπλευρο poi.
Τέλος δέχεται αρχεία μορφής .asc που γίνονται πανεύκολα με το poi edit (πχ μετατρέπει τα αρχεία .dat σε .asc) και τα
οποία τα βάζουμε το folder pois που βρίσκεται στο σημείο που έχουμε εγκαταστήσει το poiwarner. sto pois βάζουμε
επίσης και τα .bmp μέγεθος από 16Χ16 μέχρι και 22Χ22 με το ίδιο όνομα που έχουμε δώσει και στα αρχεία .asc

Προσωπικά το χρησιμοποιώ σε QTEK 2020i έχοντας το poiwarner και το dest 6.1 στην RAM και τους χάρτες στην SD
και τρέχει χωρίς το κανένα απολύτως πρόβλημα !!!

Επίσης ο νόμιμος χρήστης μπορεί να κατεβάζει αρχεία απευθείας από το poi handler

bbbb
28-11-06, 21:07
Αρχίζει κάποιος με το poiwarner και μετά κάνει start monitoring?? η απευθείας το Destinator? Μερικές φορές έχω παρατηρήσει επανεκίνηση στο destinator ή μετά από πρόσθεση ή αφαίρεση σημείου ή στα καλά καθούμενα. Γιατί το κάνει? Aραγε update υπάρχει?

Ο σωστός τρόπος είναι να τρέξεις το poiwarner και μετά με το start monitoring ανοίγει αυτόματα το dest 6
και κάτω αριστερα έχει ένα πράσινο τετράγωνο για εναλλαγή μεταξύ poiwarner και dest 6
Στο site έχει αναλυτικότατο manual χρήσης. Υπάρχει δυνατότητα update σε νόμιμο χρήστη χρησιμοποιώντας
το user code και το transaction number της αγοράς.
Δέχεται άπειρα POI (ανάλογα με την διαθέσιμη μνήμη βέβαια) και το ωραίο εναι ότι μπορείς να έχεις
τα εικονίδια των poi είτε συνεχώς ενεργά στην οθόνη είτε να τα κάνεις fade in και fade out όταν πλησιάζεις σε αυτά
Επίσης μπορείς να έχεις μέχρι και τρείς ηχητικές ειδοποιήσεις ανά poi ή ανά κατηγορία (πχ.speed cam) σε διαφορετικό
χρόνο και να ορίσεις σε μοίρες την ακτίνα ελέγχου για να μην υπάρχει λαθος ειδοποίηση από παράπλευρο poi.
Τέλος δέχεται αρχεία μορφής .asc που γίνονται πανεύκολα με το poi edit (πχ μετατρέπει τα αρχεία .dat σε .asc) και τα
οποία τα βάζουμε το folder pois που βρίσκεται στο σημείο που έχουμε εγκαταστήσει το poiwarner. sto pois βάζουμε
επίσης και τα .bmp μέγεθος από 16Χ16 μέχρι και 22Χ22 με το ίδιο όνομα που έχουμε δώσει και στα αρχεία .asc

Προσωπικά το χρησιμοποιώ σε QTEK 2020i έχοντας το poiwarner και το dest 6.1 στην RAM και τους χάρτες στην SD
και τρέχει χωρίς το κανένα απολύτως πρόβλημα !!!

Επίσης ο νόμιμος χρήστης μπορεί να κατεβάζει αρχεία απευθείας από το poi handler
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. 8) Γιατί εγώ προσπαθούσα να βρει τα poi απευθείας από το φάκελο του destinator :-D και φυσικά δεν έβρισκε τίποτε :cry:

gtok37
29-11-06, 14:28
Μαλιστα πολύ ωραία φίλε μου. Τώρα το ανοίγω σωστά πρώτα το Poiwarner και μετά start monitoring και ανοίγει κανονικά. Προσπάθησα να κατεβάσω τις κάμερες τις Ελληνικές απο το http://www.poihandler.com/ αλλά μου λέει ότι δεν μπορούν να κατεβούν με μυνήματα διαρκώς το ένα μετά το άλλο. Μάλλον θα πρέπει να είναι επι πληρωμή γιαυτα τα είδη poi. To ιδιο μου κανε και για τις ταμπέλες των ορίων των Δρόμων 30 40 50.......120. Δεν ξέρω τι γίνεται και με αυτό. Πάντως απο ότι είδα στην βάση δεδομένων δεν έχει και πολλά ελληνικά poi. Νομίζω δέχεται και Upload σημείων που φτιάχνεις εσύ ώστε να τα κατεβάσει κάποιος άλλος αργότερα. Πχ έβαλα το lidl της Κομοτηνής το οποίο δεν το είχε όταν κατέβασα την βάση δεδομένων. Και τώρα στο site την νέα θέση την βλέπω περασμένη στην ίδια βάση. Αρα κάνει συχρονισμό και προς εμάς αλλά και εμείς προς τον server....
Aυτά ότι άλλο παρατηρήσω θα σας ενημερώσω.[/img]

Caveman
29-11-06, 16:20
Μαλιστα πολύ ωραία φίλε μου. Τώρα το ανοίγω σωστά πρώτα το Poiwarner και μετά start monitoring και ανοίγει κανονικά. Προσπάθησα να κατεβάσω τις κάμερες τις Ελληνικές απο το http://www.poihandler.com/ αλλά μου λέει ότι δεν μπορούν να κατεβούν με μυνήματα διαρκώς το ένα μετά το άλλο. Μάλλον θα πρέπει να είναι επι πληρωμή γιαυτα τα είδη poi. To ιδιο μου κανε και για τις ταμπέλες των ορίων των Δρόμων 30 40 50.......120. Δεν ξέρω τι γίνεται και με αυτό. Πάντως απο ότι είδα στην βάση δεδομένων δεν έχει και πολλά ελληνικά poi. Νομίζω δέχεται και Upload σημείων που φτιάχνεις εσύ ώστε να τα κατεβάσει κάποιος άλλος αργότερα. Πχ έβαλα το lidl της Κομοτηνής το οποίο δεν το είχε όταν κατέβασα την βάση δεδομένων. Και τώρα στο site την νέα θέση την βλέπω περασμένη στην ίδια βάση. Αρα κάνει συχρονισμό και προς εμάς αλλά και εμείς προς τον server....
Aυτά ότι άλλο παρατηρήσω θα σας ενημερώσω.[/img]

Τα Ελληνικά POIs στο POIhandler είναι σήμερα περι τα 1500, και τα περισσότερα προέρχονται από αυτά που έχουν αναφερθεί σ'αυτό το forum.
Τα speedcameras είναι επι πληρωμή και πιθανότατα ανεπαρκή σε σχέση με αυτά που διατίθονται εδώ, στο forum. Επομένως, μην κάνετε το κόπο να πληρώσετε για να τα κατεβάσετε. Οι άλλες κατηγορίες όμως δουλεύουν ελεύθερα και μερικές από αυτές είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Φίλε gtok37, με το να ανεβάσεις ένα ακόμα Lidl, ολοκλήρωσες λίγο περισσότερο την κατηγορία Lidl που άνοιξε ο φίλος geok κι αυτό είναι σημαντικό και πολύ χρήσιμο για όλους μας (αφού μπορούμε άμεσα όλοι να κατεβάζουμε την κατηγορία Lidl πληρέστερη) και αντιρροπεί (σχεδόν) κάθε μειονέκτημα του POIhandler..

Η κατηγορία για Ελλάδα άνοιξε πριν από 2 μήνες περίπου, αλλά δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους χρήστες, στην συνέχεια, για να ανεβάσουν σημεία. Τα POIs δεν είναι και λίγα, ιδίως αν λάβουμε υπ'όψιν πως ελάχιστοι χρήστες (<5!) έχουν ασχοληθεί/ανεβάσει σημεία. Οπότε κάντε τον κόπο να ανεβάσετε, έστω κι ένα σημείο, γιατί αλλιώς δουλειά δεν γίνεται...

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το POIhandler θα βρείτε στα παρακάτω topics:
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2192&sid=4b0070a558a252438be3b7744294080b
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=1864&postdays=0&postorder=asc&start=45&sid=42b6f6925a2c2f2d3c74c30f39c762b9

stark
01-12-06, 11:52
Οι οδηγιες που εχουμε για να βαζουμε τα POIs αν το εχω καταλαβει σωστα ειναι απλα η τοποθέτηση των .dat και .bmp files στο \DestinatorApps\Destinator\Common\Favorites folder.

Στο destinator 6 ομως εγω δεν βλέπω τέτοιο δέντρο. Βλέπω να έχει όμως: DestinatorApps\Destinator\UserData\Favorites folder

μηπως πρεπει να τα βαλω εκει;

ευχαριστω εκ των προτερων

zeppelin
01-12-06, 12:09
Ακριβώς

stark
01-12-06, 12:19
Ακριβώς

ευχαριστώ

Γιάννης
02-12-06, 20:44
το poi warner τα σημεια τα αποθκευει σε αρχειο asc που το εχει στον φακελο program files\POIWarner...\ pois
καθε asc ειναι μια κατηγορια poi.
ειναι αρχεια κειμενου και μπορουμε να τα δουμε με το σημειωματαριο. βοηθαει ο resco explorer η ο totalcommander.

http://www.ghisler.com/ce.htm

ετσι διορθωνουμε και το προβλημα με τα ελληνικα στα ονοματα χειροκινητα.
αν υπαρχει στον ιδιο φακελο και εικονα bmp με ιδιο ονομα που εχει και το asc την εμφανιζει στα poi.

υποστηριζει και bmp με διαφανο χρωμα και ειναι πολυ ομορφα τα εικονιδια
για εικονιδια bmp ενα πολυ καλο προγραμα ειναι το iconeditpro.

και εδω,

http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=1643&start=45

στο τελος της σελιδας, οδηγιες για να αφαιρεσουμε το γκρι πλαισιο απο τα poi του destintor.

τελος, asc για το poiwarner αλλα και dat για poi του destinator μπορουμε να
φτιαξουμε απο kml αρχεια του google με τον ITN converter.

http://rapidshare.com/files/4981316/GPS-FORMAT_CONVERTERS.rar.html

για να φτιαξουμε asc, φορτωνουμε το kml στον itn και σωζουμε σαν csv.
λιγες διορθωσεις στο κειμενο του csv

οι συντεταγμενες στο asc πρεπει να εχουν αυτη τη μορφη,
να ειναι με 9 ψηφια και τα 2 τελευταια ψηφια των συντεταγμενων
πρπεπει να ειναι 00 παντα.

21.0215600, 40.8343700, "ονομα"
20.9973200, 40.8087500, "ονομα"
21.0132500, 40.8167400, "ονομα"
21.0170000, 40.8334300, "ονομα"

το μετονομαζουμε σε asc και ειναι ετοιμο.

το θεμα ειναι οτι με πολλα Poi σερνεται το destinator.

Wisdom
04-12-06, 12:46
το θεμα ειναι οτι με πολλα Poi σερνεται το destinator. Εννοείς ότι σέρνεται απλά με την ύπαρξη πολλών POI, ή μόνο όταν είναι και "τσεκαρισμένα" για να εμφανίζονται στο χάρτη;

Γιάννης
04-12-06, 15:21
το θεμα ειναι οτι με πολλα Poi σερνεται το destinator. Εννοείς ότι σέρνεται απλά με την ύπαρξη πολλών POI, ή μόνο όταν είναι και "τσεκαρισμένα" για να εμφανίζονται στο χάρτη;

οταν εμφανιζονται στον χαρτη.

βαβαια και εγω στο οριο το δοκιμασα σε mio168.
εβαλα να εφανιζονται 200 points στο τελευταιο zoom level.
σε φυσιολογικες συνθηκες δουλευει μια χαρα.