PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα σήματος GPS..

Ntavelis
07-04-10, 12:19
Είμαι νέος κάτοχος τους MLS Destinator 4800A και νέος χρήστης συσκεών GPS.
Η συσκευή από τη μαμά της είχε το Destinator 6 εγκατεστημένο..
Έκανα αλλαγή και έβαλα το Destinator 9 (δανεικό από ένα φίλο) και δε μπορούσε να βρει σήμα GPS, παρόλλο που αν πάω από τις ρυθμίσεις και το βάλω να συνδεθεί με το δορυφόρο συνδεέται κανονικά..
Δοκίμασα και το Destinator 7 (δανεικό και αυτό).
Τι παίζει με αυτό;

peterant
07-04-10, 12:36
Τροποποιείς το αρχείο User Data/GPSTMC.ini στο pc σου με το notepad(σημειωματάριο) των Windows και βάζεις στις παρακάτω τιμές (X), αυτές που κλειδώνει ο δέκτης της συσκευής σου:
[GPS settings]
;Serial comport parameters. Protocol 2 means NMEA, 1 - SiRF
Port =X
BaudRate =XXXX
Protocol =2

yiapap
07-04-10, 13:07
Είμαι νέος κάτοχος τους MLS Destinator 4800A και νέος χρήστης συσκεών GPS.
Η συσκευή από τη μαμά της είχε το Destinator 6 εγκατεστημένο..
Έκανα αλλαγή και έβαλα το Destinator 9 (δανεικό από ένα φίλο) και δε μπορούσε να βρει σήμα GPS, παρόλλο που αν πάω από τις ρυθμίσεις και το βάλω να συνδεθεί με το δορυφόρο συνδεέται κανονικά..
Δοκίμασα και το Destinator 7 (δανεικό και αυτό).
Τι παίζει με αυτό;Το 4800Α έχει το Destinator 7, όχι το 6!!!

Ntavelis
07-04-10, 13:30
Το δοκίμασα αυτό που λες και δεν είδα αποτέλεσμα..
Δίνω λεπτομερώς τις τιμές που άλλαξα μήπως έχω κάνει κάτι λάθος..

[GPS settings]
;Serial comport parameters. Protocol 2 means NMEA, 1 - SiRF
Port =1 (Στο GPS αναφέρει COM1)
BaudRate =115200 (Αυτό το αναφέρει στη Ταχύτητα Δεδομένων)
Protocol =2

Μήπως πρέπει να αλλάξω και κάτι στις παραμέτρους TMC;

peterant
07-04-10, 13:58
Αν δεν ξέρεις τις τιμές, τρέξε μια φορά το οriginal πρόγραμμα πλoήγησης, πήγαινε στο μενού του GPS και σημείωσε καiπου τις τιμές που βλέπεις.
-Στην συνέχεια τις περνάς στο GPSTMC.ini

Ntavelis
07-04-10, 14:10
Αυτό κάνω κάθε φορά ρε φίλε..
Συνδέεται κανονικά με 2 έως 4 δορυφόρους τη φορά αλλά όποτε δίνω μία μετάβαση στο πρόγραμμα μου μένει στο "Αναμονή σήματος GPS" και μου επαναλαμβάνει συνεχώς ότι είναι ασθενές το σήμα και να ελεγξω τη κεραία..

peterant
07-04-10, 14:21
Ρίξε μια ματιά κι εδώ: http://www.navimania.gr/showthread.php?t=20963

costasduck
07-04-10, 14:21
Μήπως είσαι σε κλειστό χώρο και δεν βλέπει αρκετό ουρανό η συσκευή για να δει δορυφόρους?

Ntavelis
07-04-10, 14:24
Μήπως είσαι σε κλειστό χώρο και δεν βλέπει αρκετό ουρανό η συσκευή για να δει δορυφόρους?

Όχι, το δοκιμάζω κανονικά σε εξωτερικό χώρο..

zogos
08-04-10, 23:59
Ειμαι και εγω απο τις 10 Μαρ 2010 κατοχος του 4800Α εχω βαλει και τα Vista Lite και δεν εχω απολύτως κανενα προβλημ α ,ασε που αμα "κλειδωσει" δορυφόρους και μεσα στο σπίτι πιανει κανονικα.Απο την λίγη πείρα που εχω ομως διαπίστωσα οτι το Destinator 7 ειναι το πιο αργο προγραμμα επαναπροσδιορισμου διαδρομης και κλειδώματος δορυφόρων στο δε τηλέφωνο που έχω (htc diamond) ΑΝΑΓΚΆΖΟΜΑΙ και κλειδώνω τους δορυφορους με το GPS Tuner.Oi τιμες com=1 & baud=11520 , protocol=2 ειναι οι σωστες και μην τις πειράξεις.Α!η μαμίσια εκδοση ειναι η 7 και οχι η 6.

patrickdrd
04-10-10, 12:10
το Destinator 7 ειναι το πιο αργο προγραμμα επαναπροσδιορισμου διαδρομης και κλειδώματος δορυφόρων

οντως, καινουργιος κατοχος κι εγω απο την περασμενη βδομαδα και κανα δυο διαδρομες που εκανα στο σουκου παρατηρησα οτι αργει αρκετα ρε παιδια,
τι κανουμε; αλλαζουμε προγραμμα πλοηγησης; υπαρχει πιο γρηγορο, να μας εντοπιζει αμεσως κλπ;