Επιστροφή στο Forum : Εντοπισμός άλλων GPS
Καλησπέρα!! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κανένα προγραμματάκι για PPC που να μπορεί από το δικό μου GPS να εντοπίσει κάποιον τρίτο χρήστη.Ας πούμε σε στυλ tracking άλλα χωρίς να βάλω δικό μου πομπό!
ευχαριστώ
Τα GPSes ΔΕΝ είναι πομποί, μόνο δέκτες, επομένως είναι, απλά, αδύνατο.
Αυτό που ζητάς γίνεται μόνο με κάποιο position reporting device (tracker) μέσω ενός φορέα μετάδοσης (WLAN, GSM/GPRS, VHF/UHF κ.α.)
Αν αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι να βλέπεις τη θέση καποιων που είστε σχετικά κοντά (π.χ. jeeping) είναι εφικτό, αλλά ΟΧΙ μόνο με τους δέκτες.
Φιλικα,
Νίκος
Μήπως ο loverman εννοεί να εντοπίσει GPS device με Bluetooth σε πολύ κοντινή απόσταση, όπως κάνουμε με τα κινητά μας ψάχνοντας για άλλα κινητά;
Είχα σκεφτεί κι εγώ παλιότερα αν γίνεται με μια συσκευή BT GPS να δουλεύουν ταυτόχρονα 2 PDA με προγράμματα navigation. Θα μου πεις τι μπορεί να σου χρειαστεί; Κι όμως μπορεί αν είσαι π.χ. στη θάλασσα με ιστιοπλοϊκό να έχεις το ένα PDA για πλοήγηση και το άλλο για καιρικές συνθήκες κλπ. Αγνοώ όμως αν τα BT GPS devices υποστηρίζουν ταυτόχρονη σύνδεση με 2 PDAs.
Πάντως αν εννοεί remote tracking (από μακριά) τότε ο grnikolis έχει δίκιο ότι χωρίς το κατάλληλο μηχανάκι-πομπό δεν γίνεται.
Παιδιά είχα διαβάσει πρίν λίγο καιρό στο net γιά ένα πρόγραμα που κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά, αλλά δεν με ενδιέφερε, ήταν και ακριβό και αν θυμάμαι καλά με μηνιαία συνδρομή. Υπήρχε ένα συνολικό δύκτιο που εντόπιζε θέσεις από GPS και GSM και τις μοίραζε στους συμετέχοντες. Εβρισκες που είναι άλλοι που σε ενδιαφέρουν και μοίραζες πληροφορίες και συ γιά άλλους που ήταν γύρω σου. Αν μπορέσω να το εντοπίσω ξανά θα ενημερώσω.
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολα τα παιδια αυτου του ομορφου FORUM
Εχω λιγο καιρο που αποκτησα ενα htc 3300 και για αυτο φταιει ο φιλος μας ο Σπυρος ... γνωστος σε ολους spichri :lol:
Εχω μια ερωτηση για τους φιλους του forum
Εχει προσπαθηση κανεις να παντρεψη ενα pda με καποιο vhf-uhf με ενσωματομενο gps ??
Δηλαδη το kenwood d700 mobile εχει gps και μεσο aprs και tnc βλεπουν το στιγμα σου μεσω pc με το προγραμμα uiview 32 αλλα και εσυ στο αυτοκινιτο σου βλεπεις τις συντεταγμενες απο πολλους αλλους
τα μηχανακια vhf εχουν θυρα rs232 και υπαρχει και ανταπτορας για μετατροπη σε usb .Με λιγα λογια μπορουν να συνδεθουν μεταξη τους
η ερωτηση ειναι αν θα μπορεις μεσω pda να βλεπεις τους αλλους στο χαρτι και οχι μονο συντεταγμενες στο vhf και αν μπορει να δουλεψει το gps του vhf στο pda ( θα εχει και καλυτερο σημα με κεραια 1 μετρο :D )
Ο Σπυρακος πειρε αδεια και δεν προλαβα να τον ζαλισω :-D
Καλο πασχα σε ολους
Φιλικα Ζησης
Παιδιά είχα διαβάσει πρίν λίγο καιρό στο net γιά ένα πρόγραμα που κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά, αλλά δεν με ενδιέφερε, ήταν και ακριβό και αν θυμάμαι καλά με μηνιαία συνδρομή. Υπήρχε ένα συνολικό δύκτιο που εντόπιζε θέσεις από GPS και GSM και τις μοίραζε στους συμετέχοντες. Εβρισκες που είναι άλλοι που σε ενδιαφέρουν και μοίραζες πληροφορίες και συ γιά άλλους που ήταν γύρω σου. Αν μπορέσω να το εντοπίσω ξανά θα ενημερώσω.
Το GPS Tuner έχει τέτοια δυνατότητα...
Εχω λιγο καιρο που αποκτησα ενα htc 3300 και για αυτο φταιει ο φιλος μας ο Σπυρος ... γνωστος σε ολους spichri :lol:
Εχει προσπαθηση κανεις να παντρεψη ενα pda με καποιο vhf-uhf με ενσωματομενο gps ??
Δηλαδη το kenwood d700 mobile εχει gps και μεσο aprs και tnc βλεπουν το στιγμα σου μεσω pc με το προγραμμα uiview 32 αλλα και εσυ στο αυτοκινιτο σου βλεπεις τις συντεταγμενες απο πολλους αλλους
τα μηχανακια vhf εχουν θυρα rs232 και υπαρχει και ανταπτορας για μετατροπη σε usb .Με λιγα λογια μπορουν να συνδεθουν μεταξη τους
η ερωτηση ειναι αν θα μπορεις μεσω pda να βλεπεις τους αλλους στο χαρτι και οχι μονο συντεταγμενες στο vhf και αν μπορει να δουλεψει το gps του vhf στο pda ( θα εχει και καλυτερο σημα με κεραια 1 μετρο :D )
Καλο πασχα σε ολους
Φιλικα Ζησης
ego exo auto to sistima pou periegrapses kai xrisimopoio to uiview 32 (exo kai oli tin ellada se militery maps) den 3ero omos an iparxei to uiview gia pda
http://franson.com/
http://franson.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4484
Νομιζω οτι μερικοι θα πρεπει να μην προκαλουν με τα αβαταρ που χρησιμοποιουν και θα πρεπει να τους γινονται συστασεις απο τους υπευθυνους του φορουμ.
Νομιζω οτι μερικοι θα πρεπει να μην προκαλουν με τα αβαταρ που χρησιμοποιουν και θα πρεπει να τους γινονται συστασεις απο τους υπευθυνους του φορουμ.
:smt023 +1
Η ελευθερία ιδεών και λόγου έχει όρια !!!!
mastoris than.
12-06-07, 19:21
Προ καιρού είχα εξαντληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, τι να πω. Και συγκεκριμένα εδώ http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=31377&highlight=#31377
Προ καιρού είχα εξαντληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, τι να πω. Και συγκεκριμένα εδώ http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=31377&highlight=#31377
Τι έχασα , ήταν την περίοδο που με είχε off η Tellas .
:En kataklidi o monos pou tha eixe to opoio dikaioma einai o admn tou forum.An autos mou pei oti ta avatar pou exo prosbalei tin esthitiki tou foroum ego amesos tha to bgalo.
TELOS.-
Δεν βλέπεις ότι προσβάλει την αισθητική των μελών του φόρουμ ? Τα φόρουμ είναι ένα σύνολο ανθρώπων φίλε.... Αλλά μάλλον σου αρέσουν οι διαταγές.
ισως το κανει επιτηδες για να ασχολουνται μαζι του, αρα καλυτερα να αγνοησουμε το θεμα και οχι μονο
Καλο πασχα σε ολους
Φιλικα Ζησης
ego exo auto to sistima pou periegrapses kai xrisimopoio to uiview 32 (exo kai oli tin ellada se militery maps) den 3ero omos an iparxei to uiview gia pda
pio pano anafero oti exo to uiview32 . episeis exo to AGWTRACkER to antistixo uiview gia pda
h erotisi omos htan allh
kleinontas thathela na sxoliaso kai ego to avatar soy ( 21 aprilioy padreftika kai den me xalase katholoy h hmeromhnia gia to logo oti sto spiti moy kyriarxei h dhmokratia ) kane omos megalh kai bold thn ypografh soy gia na phgenei to mati ekei kai oxi sto avatar :D sthn ellada eisai oti dhloseis kai oxi ti eisai gi ' ayto prosexe to
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.