PDA

Επιστροφή στο Forum : 6 παρατηρήσεις-ερωτήσεις για το PN6

manolis1976
10-11-06, 03:35
1.Γίνεται κάπως να μπεί πληκτρολόγιο με δομή πλητρολογίου pc και οχι με αλφαβητική σειρα.

2.Γιατί αλλάξαν το search στα POI που ηταν πολυ ευχρηστο. Και εννοω οτι πριν εβαζες πχ Βενζινάδικο πάταγες επόμενο και σου εμφανιζε ολα τα βενζινάδικα ξεκινωντας απο το κοντινότερο...όπως και τωρα δηλαδή με μια σημαντική για εμένα λεπτομέρεια...οτι δεν βγάζει πια παράλληλα της πληρόφορίρες του σημείου απευθείας μόλις πας απο πάνω του αλλά μόνο οταν πατησεις σε αυτό.Οπότε αν θές πχ να πας στο everest στα πατήσια και είσαι ομόνοια σου βγάζει 15 everset με περίπου ήδια απόσταση και πρέπει να τα ψάξεις ενα ενα να βρείς ποιο είναι.Χρονοβόρο σας λεω γιατί έδωσα ενα ραντεβου ετσι και το επαθα!!!

3.Γιατί μου κάνει διακοπές ο χάρτης...πράγμα που μου κάνει και το Pn το οπόιο το εχω γνήσιο.Εκεί που πλοηγήσε δηλ ξαφνικά σβυνουν οι δρόμοι για 1-2 sec αλλά συνεχίζει να φαίνεται το σχηματάκι που δηλώνει το όχημα μου και μετά όλλα κανονικά το κάνει οταν ζορίζεται απο οτι εχω καταλαβει αλλά δεν βρισκω λυση.Οι χαρτες μου ειναι στην SD και το πρόγραμμα στην κυρια μνημη Qtek9000 , sd sandisk extremeIII 2GB

4.Ασήμαντο αλλά νομίζω πως η μπάρα του ΖΟΟΜ ήταν πιο βολική απο το +- που εχει τώρα

5.Έπρεπε να έιναι διάφανη η μπάρα με της πληροφορίες πάνω αλλά και να μπορέις να την απενεργοποίησεις με σημαντικότερο τπ πρώτο
6.Καλό ήταν το κουμπάκι πλόηγηση το οποίο έβγαλαν επίσης

7.Γιατί δεν βάζουν ενα παλιοσυνδιασμό κάτω ...τρέχων δρόμος και υπόλοιπο απόστασης που είναι η δυο πιο σημαντικές πληροφορίες ..ποιος κοιτάει την ταχύτητα με το ύψος και τον εκτιμωμενο χρόνο τέλος πάντων???

Ασχέτος απο αυτα ειναι πολυ καλύτερο απο το PN ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!!!!!!!!

Zeppelin καμιά ιδέα για τα παραπάνω???

zeppelin
10-11-06, 12:19
Για το 1 μπορείς να επέμβεις στο αρχείο \DestinatorApps\Destinator\Language\Greek\keyboard .ini και να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις

Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο κι έχουν καταγραφεί κι από άλλους στο forum και τα έχουμε επισημάνει στη Destinator Technologies

Wisdom
10-11-06, 12:33
Από όλα αυτά, το 3 είναι το πιο εκνευριστικό. Χάνει το χάρτη, μετά από λίγα δευτερόλεπτα τον βρίσκει πάλι, αλλά χωρίς τη διαδρομή (μπλε) και μετά από λίγο τη βγάζει και αυτήν...

Όσο για το 7, επειδή οι πληροφορίες που θέλουμε να βλέπουμε είναι μάλλον θέμα προσωπικού γούστου, καλό θα ήταν να υπήρχε η δυνατότητα customization από τον χρήστη. Εγώ πάντως συμφωνώ 100% με τον Μανώλη αφού και εγώ θα ήθελα ιδανικά να φαίνεται το όνομα του τρέχοντος δρόμου σε συνδυασμό με την απόσταση που υπολείπεται μέχρι τον προορισμό.

Στα παραπάνω να προσθέσω ότι για κάποιον λόγο που αδυνατώ να κατανοήσω μερικές φορές δεν παίζουν οι ηχητικές ειδοποιήσεις, αλλά μόνο οι ηχητικές οδηγίες πλοήγησης του προγράμματος (π.χ. οι ειδοποιήσεις των speedcams παίζουν κανονικά). Το πρόβλημα λύνεται μόνο μετά από κλείσιμο και ξανατρέξιμο του προγράμματος (εγώ κάνω και ένα soft reset για σιγουριά).

HARRIS
10-11-06, 17:14
ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟ Destinator 6 ?ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΤΕ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

panosha
10-11-06, 17:35
ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟ Destinator 6 ?ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΤΕ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
-------------------
Αναμένεται σύντομα. :D

HARRIS
10-11-06, 17:37
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :D

panosha
10-11-06, 17:38
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :D
-------------------
Αν είσαι νόμιμος χρήστης του PN θα το πάρεις δωρεάν από την NGI. :)

HARRIS
10-11-06, 17:44
Και βεβαια είμαι νόμιμος χρήστης,σε ευχαριστω για τις πληροφορίες σου.

sthouas
10-11-06, 19:57
Από όλα αυτά, το 3 είναι το πιο εκνευριστικό. Χάνει το χάρτη, μετά από λίγα δευτερόλεπτα τον βρίσκει πάλι, αλλά χωρίς τη διαδρομή (μπλε) και μετά από λίγο τη βγάζει και αυτήν...

an exeis grigori karta mnimis h to baleis to programma me ton xarti stin rom tou pocket tote den to kanei ayto. toulaxiston se mena.

Wisdom
10-11-06, 20:26
an exeis grigori karta mnimis h to baleis to programma me ton xarti stin rom tou pocket tote den to kanei ayto. toulaxiston se mena.
Χμμμ. Να βάλω το χάρτη στη μνήμη του pocket δεν παίζει γιατί θα γεμίσει. Αλλά μια κάρτα SD 1GB 150x έχει ήδη παραγγελθεί και βρίσκεται καθ'οδόν. Θα ενημερώσω μόλις κάνω την αλλαγή.

manolis1976
16-11-06, 08:08
Χμμμ. Να βάλω το χάρτη στη μνήμη του pocket δεν παίζει γιατί θα γεμίσει. Αλλά μια κάρτα SD 1GB 150x έχει ήδη παραγγελθεί και βρίσκεται καθ'οδόν. Θα ενημερώσω μόλις κάνω την αλλαγή.

Αυτο μου το έκανε εμενα και το Destinator Pn και είχα ρίξει το φταίξιμο στην κάρτα οταν πήρα όμως μια sandisk extreme III και συνέχισε να το κάνει θεώρησα οτι δεν είναι εκεί το πρόβλημα.Σκέφτηκα λοιπόν οτι φταίει η συσκευή Qtek9000 επειδή ειναι και VGA και έκτοτε δεν ασχολήθηκα άλλο..... αλλά αφου λέτε οτι το κάνει σε διαφορετικές συσκευές ...και κάρτες θα είναι πρόβλημα του προγράμματος.

Εχει αναφερθεί απο πολλούς??? και αν είναι γνωστό πρόβλημα του προγράμματος μήπως ειναι να φτιαχτει μολις βγεί η γνήσια έκδοση...

gambit
16-11-06, 14:59
to provlima pou parathreite oloi sas einai to pithanotero provlima elleipshs eparkhs ypologistikhs dynamhs se syndiasmo me to leitourgiko.

Na shmeiwsw oti h parapanw parathrhsh ginetai apo to ekshs:

Ws xrhsths enos hp hx2750 (intel xscale 624mhz, 128 rom klp.) , dld enos poly dynatou mhxanimatos. ekana upgrade apo windows mobile 2003se, se windows mobile 5.0 (agorasmena apo thn hp). Wstoso meta thn anavathmish an kai to systhma htan pio stathero, parathrhsa mia elafria kathysterhsh sto leitourgiko, kathws kai to fainomeno pou anaferete eseis parapanw me ton xarth, alla kai thn shmantikh kathysterhsh sthn euresh ths diadromh gia thn dieuthinsh pou tou oriza (18-13 deuterolepta). Ystera apo downgrade kai pali se windows mobile 2003se, to provlima lythike kai shmantikh aukshsh ths taxythtas parathrithike.

Ola ta parapanw ofeilontai sto safws bary leitourgiko wm5, sthn leitourgia tou prohgoumenou gia persistent memory, kai bebaia kai sto sxetika poio bary apo tis prohgoumenes ekdoseis, destinator 6.

Auta...opoiodhpote sxoleio dekto.

panosha
16-11-06, 15:17
Νομίζω οτι μηχανάκια που φτιάχτηκαν γιά παλιότερες εκδόδεις των Windows καλύτερα να μην αναβαθμίζονται σε 2005, γιατί ακόμα και αν είναι ισχυρά παρουσιάζουν καθυστερήσεις, ειδικά σε βαριές εφαρμογές. Αλλα PDA με αντίστοιχα χαρακτηριστικά που φοράνε από τη μαμά τους 2005 τρέχουν το Destinator 6 μιά χαρά.

* Φίλε, γράφε σε παρακαλώ Ελληνικά αν θέλεις, μου βγήκαν τα μάτια να καταλάβω τι γράφεις. :(

manolis1976
16-11-06, 23:03
Κανενας άλλος με Qtek9000 να αντιμετπιζει το ιδιο πρόβλημα με μένα...γιατί και το Qtek9000 φοράει απο κατασκευής τα WM2005.

spyrazf1
16-11-06, 23:30
και σε μενα το κανει στο τελευταιο χαρτη στον προηγουμενο ολα δουλευαν καλα.

bbbb
17-11-06, 01:50
κάτι άλλο παίζει που δεν έχει να κάνει με την επεξεργαστική ισχύ και τα windows.Στο δικό μου yakumo με wm5 δεν κάνει αυτά τα κολλήματα και σε σχέση με το qtek 9000 έχει μικρότερο επεξεργαστή.Επίσης δεν βγάζει πρόβλημα και στο empus rtw-1000 με win2003 το οποίο όμως έχει πιο αργό επεξεργαστή και από το Mio 168.Mήπως τελικά φταίει το chipset της μητρικής κάποιων ppc?Επίσης δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο η ταχύτητα της κάρτας μνήμης.Δοκιμάζοντας μια sd 150χ δεν είδα καμμιά μεγάλη βελτίωση στην ταχύτητα ή στον υπολογισμό διαδρομής.Επίσης βάζοντας το πρόγραμμα στην κάρτα μνήμης οποιασδήποτε ταχύτητας αργεί τραγικά να κλείσει ,ενώ από την μνήμη της συσκευής κλείνει ακαριαία.Αυτά που γράφω αναφέρονται σε 1 yakumo delta x5, 2 mio 168 και 1 empus rtw-1000.

zalisleo
17-11-06, 05:04
συνεχεια διαβαζω για το destinator 6 ,, που ολοι εσεις τρεχετε και αξιολογειτε ,,
απο που το κατεβασατε εσεις και εγω δεν το βρισκω πουθενα ,,
πειτε μου και μενα , που θα το βρω , να το δοκιμασω και γω ...

papadak
17-11-06, 08:59

Όσο για το 7, επειδή οι πληροφορίες που θέλουμε να βλέπουμε είναι μάλλον θέμα προσωπικού γούστου, καλό θα ήταν να υπήρχε η δυνατότητα customization από τον χρήστη. Εγώ πάντως συμφωνώ 100% με τον Μανώλη αφού και εγώ θα ήθελα ιδανικά να φαίνεται το όνομα του τρέχοντος δρόμου σε συνδυασμό με την απόσταση που υπολείπεται μέχρι τον προορισμό.

Στα παραπάνω να προσθέσω ότι για κάποιον λόγο που αδυνατώ να κατανοήσω μερικές φορές δεν παίζουν οι ηχητικές ειδοποιήσεις, αλλά μόνο οι ηχητικές οδηγίες πλοήγησης του προγράμματος (π.χ. οι ειδοποιήσεις των speedcams παίζουν κανονικά). Το πρόβλημα λύνεται μόνο μετά από κλείσιμο και ξανατρέξιμο του προγράμματος (εγώ κάνω και ένα soft reset για σιγουριά).

Το πρόβλημα με τους ήχους το έλυσες; Χθές έκανα εγκατάσταση στο 6.0 και 6.1 και έχω το ίδιο πρόβλημα. Πριν γυρίσω στο ΡΝ, πες μου τι έκανες.
Τα "υλικά" που χρησιμοποιώ είναι ίδια με τα δικά σου
Qtek-S100 + GlobalSat Slim BT 338, Windows Mobile 2003 SE, Destinator PN, Destinator 6, 2006.Q3.4503

Wisdom
17-11-06, 12:19

Το πρόβλημα με τους ήχους το έλυσες; Χθές έκανα εγκατάσταση στο 6.0 και 6.1 και έχω το ίδιο πρόβλημα. Πριν γυρίσω στο ΡΝ, πες μου τι έκανες.
Τα "υλικά" που χρησιμοποιώ είναι ίδια με τα δικά σου
Qtek-S100 + GlobalSat Slim BT 338, Windows Mobile 2003 SE, Destinator PN, Destinator 6, 2006.Q3.4503
Όχι δυστυχώς, δεν το έχω λύσει ακόμα. Όποτε μου το κάνει κλείνω το Destinator, κάνω soft reset και το ξανατρέχω και παίζουν κανονικά. Αυτό βέβαια είναι εκνευριστικό, ειδικά όταν βιάζεσαι και δεδομένου ότι με το πρόγραμμα στην κάρτα αργεί πάρα πολύ να κλείσει και να ανοίξει το Destinator. Έχω μια υποψία όμως: Οι ήχοι που δεν παίζουν όταν εμφανίζει το πρόβλημα είναι οι ήχοι spx που σε κατευθύνουν. Αντίθετα, οι wav ήχοι των speedcams κλπ. παίζουν κανονικά. Σκέφτομαι λοιπόν να μετατρέψω τα αρχεία spx σε wav και να δω τι θα κάνει. Θα το επιχειρήσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα ενημερώσω.

panosha
17-11-06, 12:28
Πάρτε τους έτοιμους. Δείτε εδώ http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=22655#22655

Wisdom
17-11-06, 13:11
Πάρτε τους έτοιμους. Δείτε εδώ http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=22655#22655 Ευχαριστούμε panosha!

Τους εγκατέστησα ήδη. Θα τους δοκιμάσω 2-3 μέρες και θα ενημερώσω αν δεν ξαναβγάλει το πρόβλημα.

spyrazf1
17-11-06, 16:51
αυτο με τους χαρτες στο 9000 που ξερω γιατι αυτω εχω γω,το κανει οπως προανεφερα με τους τελευταιους χαρτες ,αλλα τον ελληνικο,στον αγγλικο ολα πανε ρολοι

manolis1976
19-11-06, 23:11
Καλά όλα αυτά που λέμε καμία ουσιαστική λύση υπάρχει σε αυτό το πρόβλημα???
Και αν το πρόβλημα είναι μόνο στους ελληνικούς χάρτες όπως αναφέρεται παραπάνω(δεν το εχω δοκιμάσει) τότε είναι περισσότερο θέμα της ngi παρά της destinator ...νομίζω!!! Άντε παιδιά φωτίστε μας επαυτού

Wisdom
20-11-06, 11:27
Πάρτε τους έτοιμους. Δείτε εδώ http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=22655#22655 Ευχαριστούμε panosha!
Τους εγκατέστησα ήδη. Θα τους δοκιμάσω 2-3 μέρες και θα ενημερώσω αν δεν ξαναβγάλει το πρόβλημα.
Λοιπόν πέρασαν ήδη 3 μέρες και το πρόβλημα με τη χωρίς λόγο απώλεια των ηχητικών ειδοποιήσεων πλοήγησης δεν έχει ξαναεμφανιστεί. Θα το παρακολουθήσω λίγο ακόμα, αλλά όλα δείχνουν ότι με την αλλαγή των αρχείων SPX σε WAV το πρόβλημα λύνεται και δεν χρειάζονται πλέον soft resets! Panosha για άλλη μια φορά ευχαριστώ :D

ΥΓ. Ποιοτική βελτίωση του ήχου ομολογώ πως δεν παρατήρησα, αλλά δεν έχω και πολύ εκπαιδευμένο αυτί :lol:

Wisdom
27-11-06, 13:34
Δυσάρεστα νέα... Το πρόβλημα με τις ηχητικές ειδοποιήσεις ξαναχτύπησε μετά από αρκετές μέρες άριστης λειτουργίας. Ακριβώς το ίδιο, δηλαδή είχα ήχους για ραντάρ ταχύτητας κλπ. αλλά όχι ήχους πλοήγησης και λύθηκε με soft reset. Συνεπώς δεν έφταιγε το spx format των ήχων, αλλά κάτι άλλο που θα πρέπει να προσεχθεί στην επίσημη έκδοση του Destinator 6 που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Δημιουργήθηκε μάλιστα και ένα επιπλέον πρόβλημα που δεν το είχα μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα όταν είμαι στο χάρτη και κάνω tap στο κουμπί Menu, ενώ αυτό δείχνει ότι έχει ενεργοποιηθεί (κοκκινίζει) αργεί να ανταποκριθεί και με βγάζει στο μενού μετά από περίπου 10 δευτερόλεπτα ενώ μέχρι προχθές η απόκριση ήταν άμεση :shock: .

Επίσης να ενημερώσω ότι μετά την τοποθέτηση νέας SD 150x 1GB παρατήρησα μικρή βελτίωση, κυρίως στο χρόνο που κάνει να κλείσει το Destinator, αλλά και στον υπολογισμό διαδρομής. Δυστυχώς όμως, το πρόβλημα με το χάρτη που κατά διαστήματα "χάνεται" παρέμεινε και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα του Destinator (σε συνεργασία με το νέο "βαρύ" χάρτη) και θα πρέπει να προσεχθεί.

Όταν με το καλό παραλάβουμε το νέο Destinator 6 επίσημα θα το εγκαταστήσω στη ROM (με τους χάρτες στην SD) μήπως γλυτώσω κάποια από αυτά τα προβλήματα.

papadak
27-11-06, 15:51
Δυσάρεστα νέα... Το πρόβλημα με τις ηχητικές ειδοποιήσεις ξαναχτύπησε μετά από αρκετές μέρες άριστης λειτουργίας. Ακριβώς το ίδιο, δηλαδή είχα ήχους για ραντάρ ταχύτητας κλπ. αλλά όχι ήχους πλοήγησης και λύθηκε με soft reset. Συνεπώς δεν έφταιγε το spx format των ήχων, αλλά κάτι άλλο που θα πρέπει να προσεχθεί στην επίσημη έκδοση του Destinator 6 που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Δημιουργήθηκε μάλιστα και ένα επιπλέον πρόβλημα που δεν το είχα μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα όταν είμαι στο χάρτη και κάνω tap στο κουμπί Menu, ενώ αυτό δείχνει ότι έχει ενεργοποιηθεί (κοκκινίζει) αργεί να ανταποκριθεί και με βγάζει στο μενού μετά από περίπου 10 δευτερόλεπτα ενώ μέχρι προχθές η απόκριση ήταν άμεση :shock: .

Επίσης να ενημερώσω ότι μετά την τοποθέτηση νέας SD 150x 1GB παρατήρησα μικρή βελτίωση, κυρίως στο χρόνο που κάνει να κλείσει το Destinator, αλλά και στον υπολογισμό διαδρομής. Δυστυχώς όμως, το πρόβλημα με το χάρτη που κατά διαστήματα "χάνεται" παρέμεινε και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα του Destinator (σε συνεργασία με το νέο "βαρύ" χάρτη) και θα πρέπει να προσεχθεί.

Όταν με το καλό παραλάβουμε το νέο Destinator 6 επίσημα θα το εγκαταστήσω στη ROM (με τους χάρτες στην SD) μήπως γλυτώσω κάποια από αυτά τα προβλήματα.

Δεν θα κερδίσεις τίποτα με την εγκατάσταση του Dest στην ROM. Εγώ εκεί το έχω, αλλά έχω όλα τα προβλήματα που περιγράφεις στο S100. Αντίθετα στο FSC n520 δεν έχω προβλήματα με τους ήχους αλλά με το χάσιμο του χάρτη το πρόβλημα είναι ίδιο.

manolis1976
28-11-06, 18:48

Δεν θα κερδίσεις τίποτα με την εγκατάσταση του Dest στην ROM. Εγώ εκεί το έχω, αλλά έχω όλα τα προβλήματα που περιγράφεις στο S100. Αντίθετα στο FSC n520 δεν έχω προβλήματα με τους ήχους αλλά με το χάσιμο του χάρτη το πρόβλημα είναι ίδιο.

Συμφωνω με τον papadak και εγω το εχω στην ROM και με γρηγορη sd.Εγω δοκίμασα ακομα και hard reset και εγκατεστησα μονο το destinator για να εχει την μεγιστη δυνατη διαθεσιμη μνημη και πάλι τα ίδια. Θα ήθελα αν ειναι δυνατον μια απάντηση επι του συγκεκριμενου θέματος απο τον zeppelin!!!

zeppelin
28-11-06, 19:01
κι εγώ έχω το i-mate jam και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το 6. Μόνο τη πρώτη φορά που έκανα την εγκατάσταση και αναγκάστηκα να ξανακάνω overwrite τα pcx. Περιμένουμε να δούμε την επίσημη έκδοση που θα μας στείλουν...

jvita
28-11-06, 19:17

Είσαι ο πρώτος που αναφέρει πρόβλημα με το Ν520.
Υποτίθεται ότι υπήρχε πρόβλημα μόνο σε PPC με VGA.
Την προ-προηγούμενη εβδομάδα όργωσα την Βόρεια Ελλάδα για 5 μέρες.
Ο καινούριος χάρτης λειτούργησε άψογα και η βοήθεια του ήτανε πολύτιμη.
Η ταχύτητα υπολογισμού της διαδρομής είναι ταχύτατη.
Λες και ήτανε άλλο πρόγραμμα.
Δυστυχώς την Παρασκευή το βράδυ που γύρισα Αθήνα αναγκάστηκα να γυρίσω στον παλαιό χάρτη.
Δοκίμασα και εγώ να βάλω τον χάρτη στην κύρια μνήμη, αλλά δεν είδα καμία βελτίωση.

AEE510
28-11-06, 20:23
Εχω το destinatorPN νόμημο. Εχω κατεβάσει το 6 και θέλω να το εγκαταστήσω στο PPC μου.
Για να το εγκαταστήσω πρέπει να κάνω πρώτα unistallation το PN και μετά να ρίξω το 6 ή είναι λάθος?

bbbb
28-11-06, 21:01
Εχω το destinatorPN νόμημο. Εχω κατεβάσει το 6 και θέλω να το εγκαταστήσω στο PPC μου.
Για να το εγκαταστήσω πρέπει να κάνω πρώτα unistallation το PN και μετά να ρίξω το 6 ή είναι λάθος?
Μόλις πας να εγκαταστήσεις το 6 θα σου ζητήσει να κάνει uninstall το pn γιαυτό κάνε πρώτα back up το φάκελο favorites του pn για να σώσεις τα αγαπημένα σου.

AEE510
28-11-06, 21:22
Σε ευχαριστώ πολύ

stark
01-12-06, 11:58
Καλημερα

Εχω δοκιμασει το 6.1 εγκατεστημένο στην συσκευη (Mio 350) με τον χάρτη στην κάρτα μνήμης και φαινεται να δουλευει ρολοι.
Ηθελα να δοκιμασω να μεταφέρω ολο το προγραμμα στην κάρτα μνήμης - μιας και εχω γρήγορη κάρτα μνήμης - και ακολούθησα τις οδηγιες που λένε (για το PN) οτι αρκεί να μεταφέρω ολόκληρο το φάκελο "DestinatorApps" στην κάρτα.

Απο τότε που το έκανα αυτό, πατώντας στο shortcut του Destinator στο start menu η στο folder "programs" δεν ανοίγει τίποτα.

να υποθέσω ότι απλά τα shortcuts δεν βρίσκουν πλέον το σωστό target file και γι αυτό δεν ανοίγει το destinator;

καμια ιδέα;
Μπορώ να κάνω edit το shortcut;

λέτε να φταίει κάτι άλλο;

ευχαριστω

Wisdom
01-12-06, 13:00
να υποθέσω ότι απλά τα shortcuts δεν βρίσκουν πλέον το σωστό target file και γι αυτό δεν ανοίγει το destinator;
Μπορώ να κάνω edit το shortcut;Ακριβώς αυτό φταίει. Σβήσε το παλιό shortcut και φτιάξε καινούργιο. Μια μέθοδος είναι με το file explorer να βρεις το destinator.exe, επιλέγεις create shortcut (δημιουργία συντόμευσης) και μεταφέρεις το shortcut στο start menu, εκεί που είναι όλα τα υπόλοιπα.

stark
01-12-06, 13:05
Μπορώ να κάνω edit το shortcut;Ακριβώς αυτό φταίει. Σβήσε το παλιό shortcut και φτιάξε καινούργιο. Μια μέθοδος είναι με το file explorer να βρεις το destinator.exe, επιλέγεις create shortcut (δημιουργία συντόμευσης) και μεταφέρεις το shortcut στο start menu, εκεί που είναι όλα τα υπόλοιπα.

Οκ ευχαριστω
θα το δοκιμάσω.

τα παλια shortcuts σβήνονται;

Demetris
11-12-06, 22:14
Απλά να επιβεβαιώσω και εγώ με τη σειρά μου το γνωστό πλέον πρόβλημα με το χάρτη που κατά διαστήματα "χάνεται" (FS Loox N500)... Παρακαλώ, κύριοι της NGI, κάντε κάτι.

Antono
24-12-06, 10:46
Guys, το πρόβλημα του χάρτη που κάθε τόσο σβήνεται για λιγο και μετά ξανανάβει το έλυσα μεταφέροντας ΟΛΟ το Destinator στην κάρτα μνήμης (δηλαδή όχι μόνο τους χάρτες).

Έτσι η κύρια μνήμη της συσκευής παραμένει σχετικά άδεια και έχει χώρο για επεξεργασία των δεδομένων του προγράμματος.

Οδηγίες για το πώς γίνεται βρήκα εδώ στο forum, είναι ίδιες με τη μεταφορά του PN. Cut/Paste ολόκληρου του folder από την main memory στην SD card και δημιουργία νέου shortcut.

Η συσκευή μου είναι Dell X50v 2003SE

Χρήστος Λάππας
24-12-06, 11:05
Guys, το πρόβλημα του χάρτη που κάθε τόσο σβήνεται για λιγο και μετά ξανανάβει το έλυσα μεταφέροντας ΟΛΟ το Destinator στην κάρτα μνήμης (δηλαδή όχι μόνο τους χάρτες).

Έτσι η κύρια μνήμη της συσκευής παραμένει σχετικά άδεια και έχει χώρο για επεξεργασία των δεδομένων του προγράμματος.
...

Αυτό είναι κάτι που προτείνει η NGI; Με το D6 εγκατεστημένο στην κύρια μνήμη η συσκευή μου έχει 28.07MB ελεύθερα για αποθήκευση και άλλα 21,53MB για προγράμματα.

zeppelin
24-12-06, 11:50
Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Τα PDA έχουν πάρα πολλές παραμέτρους για να λειτουργεί καλά μια εφαρμογή:

το firmware
η ημερ. κατασκευής
η κάρτα μνήμης
ο τρόπος εγκατάστασης της εφαρμογής
οι άλλες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο PDA

Αυτός είναι ο λόγος που η αγορά των PDA είναι περιορισμένη στην Ευρώπη σε σχέση με τα PNA. Σε κάθε PNA έχει γίνει fine tuning η εφαρμογή πλοήγησης και τα χαρακτηριστικά είναι σταθερά.

Η NGi λοιπόν δε προτείνει τίποτα, απλά πειραματιστείτε, γι' αυτό άλλωστε δε πήρατε PDA?

Χρήστος Λάππας
24-12-06, 12:01
Όχι. Αγόρασα το ΜΙΟ Α701 γιατί ήθελα μια συσκευή που να είναι τηλέφωνο, να έχει excel και outlook για την δουλειά μου και να μπορεί να χρησιμοποιήσει τους χάρτες σας για τα ταξίδια μου.

zeppelin
24-12-06, 12:03
Άρα έχεις τη τεχνογνωσία να πειραματιστείς, το ίδιο λέμε.

Wisdom
24-12-06, 12:11

Οδηγίες για το πώς γίνεται βρήκα εδώ στο forum, είναι ίδιες με τη μεταφορά του PN. Cut/Paste ολόκληρου του folder από την main memory στην SD card και δημιουργία νέου shortcut.

Η συσκευή μου είναι Dell X50v 2003SE
Πριν εγκαταστήσω το "επίσημο" D6 έτσι το είχα και εγώ, δηλαδή όλο στην κάρτα. Παρόλα αυτά ο χάρτης εξαφανιζόταν και πάλι. Τώρα που το μετέφερα στη ROM το πρόβλημα με την εξαφάνιση του χάρτη εντάθηκε, το κάνει δυστυχώς πιο συχνά. Πάντως δεν μετάνοιωσα για την αλλαγή αυτή γιατί τώρα έχουν γίνει πολύ πιο γρήγορα τα μενού, η ανταπόκριση στα κλικ και το κυριότερο, το κλείσιμο του προγράμματος είναι άμεσο ενώ πριν έκανε περίπου 15 βασανιστικά δευτερόλεπτα.

Πρέπει να πω ότι σε 3 ημέρες πλοήγησης δεν μου έχει ξαναεμφανίσει το άλλο πρόβλημα που είχα αναφέρει σε αυτό το topic με την απώλεια των ήχων. Γι αυτό το λόγο, παρά που η ένταση των νέων ήχων είναι πολύ χαμηλή (θέλει κλειστά παράθυρα και χαμηλά το ραδιόφωνο για να ακούς) δεν θα αλλάξω τίποτα μην τυχόν και μου παρουσιαστεί ξανά.

Όσο για τις προτάσεις του Zeppelin πρέπει να ομολογήσω ότι αν και δεν θεωρώ τον εαυτό μου εντελώς άσχετο user, είμαι διστακτικός στα hard resets και στα firmware updates. Πιο πολύ βαριέμαι το σετάρισμα εξ αρχής του PDA και την εγκατάσαση από την αρχή τόσων εφαρμογών, παιχνιδιών κλπ. (στην κάρτα πάντα, μην μπερδευόμαστε). Ίσως κάποια στιγμή αναγκαστώ εκ των πραγμάτων να το κάνω πάντως.

zeppelin
24-12-06, 12:22
Σκέψου ότι επειδή έχω την ίδια συσκευή (σου έχω πει και το firmware) σου είπα όλα αυτά και είμαι σίγουρος ότι η συσκευή σου μπορεί να λειτουργήσει καλά με το Destinator. Αν δε την είχα απλά θα ττην έβαζα στη λίστα των προβληματικών συσκευών. Συμπέρασμα: άβυσσος τα PDA

Χρήστος Λάππας
24-12-06, 12:23
Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, Zeppelin, αλλά δεν λέμε το ίδιο πράγμα. Αναμφισβήτητα υπάρχουν χρήστες που θα σπεύσουν να ακολουθήσουν κάθε συμβουλή που διαβάζουν στα διάφορα fora όπως το παρόν. Η δική μου προτεραιότητα είναι να έχω ένα σταθερό σύστημα που να συνδυάζει όσα ανέφερα παραπάνω, όχι να ακολουθώ κάθε ιδέα που εκ πρώτης όψεως ακούγεται ενδιαφέρουσα. Τα windows mobile 5 στο συγκεκριμένο μηχάνημα τρέχουν καλά και δεν χρειάζονται ποτέ σχεδόν soft reset. Ο μόνος αδύνατος κρίκος στην αλυσίδα ήταν μέχρι στιγμής το destinator, αν και με την καινούργια έκδοση τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Καταλαβαίνεις ότι με αυτό το σκεπτικό, δεν είναι παράλογο να ρωτάει κανείς την εταιρία για το κατά πόσο μια τροποποίηση σαν αυτή που προτάθηκε παραπάνω θα έχει θετικό αντίκτυπο στην λειτουργία του προγράμματος.

Μετά από την εξήγηση σου βέβαια για τον μεγάλο αριθμό παραμέτρων που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση ακόμα ανάμεσα σε ίδιες συσκευές καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείτε να προτείνετε (ή όχι) τέτοιες αλλαγές.

xtriantaf
24-12-06, 12:30
Παιδες, ειχα και εγω το ΡΝ νομιμο και εβαλα το 6. Ολα καλα αλλα κολλαει και σε εμενα μερικες φορες ο χαρτης. Εχω το ΜΙΟ Ρ350 και την μαμισια καρτα. Αλλα δεν χρειαζεται να τρελενομαστε. Υπολογιστης ειναι! Και θα κολλαει μερικες φορες και μπορει να αργησει να κλεισει λιγακι... Για παραδειγμα, ποση ωρα κανει να κλεισει ενας κανονικος υπολογιστης; Μερικες φορες μεχρι να φτιαξεις ενα φραπεδακι...

varadero
24-12-06, 12:53
Τωρα εγω να σας πω οτι δουλευει πολυ καλα τουλαχιστον σε στατικη μορφη σε σχεση με το PN στο μιο 350 που εχω ,ειναι μια πραγματικοτητα ευχαριστη.
Αυτο που μενει ειναι να το δω και στο δρομο.Καλητερο το μενου μου αρεσει καλητερα.
Μηπως zeppelin το D6 θα εχει και τους ξενους χαρτες στην ιδια μορφη?

zeppelin
24-12-06, 13:11
Δηλαδή?

varadero
24-12-06, 13:22
Δηλαδη οι χαρτες της ευρωπης που υπαρχουν ειναι σημβατοι με το DEST 6.?

zeppelin
24-12-06, 13:24
Ναι

varadero
24-12-06, 13:38
Απο που μπορω να μαθω οι χαρτες για ευρωπη ποτε εχουν ενημερωθει τελευταια ?

zeppelin
24-12-06, 13:45
Από το επίσημο site www.destinatortechnologies.com

s1x3m
24-12-06, 15:26
Γεια και χαρα αγορασα το το mio p550 μεταχειρισμενο και εχει μεσα το destinator 6!!! και επιδει δεν εχω ακομα ιδεα τι μου γινετε...
το προβλημα που αντιμετοπιζω ειναι οτι δεν μπορω να αλλαξω στα settings την γλωσσα εκφωνισης και την γλωσσα του πληκτρολογιου...
(δλδ ενω τα αλλαζω και μου δειχνει οτι κανει loading επιστρεφω στον χαρτη και ολα ειναι στα αγγλικα, και ακριβως το ιδιο γινεται και με τα skins)
καθε βοηθεια θα μου ηταν αφανταστα χρησιμη...

zeppelin
24-12-06, 18:44
Μπες και κατέβασε εδώ τη επίσημη έκδοση. Αν βέβαια αυτός που σου πούλησε τη συσκευή σου έδωσε και τους κωδικούς