PDA

Επιστροφή στο Forum : Χάρτης Ευρώπης 2009.12 για το GiniusDriver

beagle
11-03-10, 16:39
Πριν λίγο ανέβηκε στο site ο χάρτης Ευρώπης 2009.12 με κάθε χώρα ξεχωριστά για να κατεβάζει o καθένας ότι χρειάζεται. Είναι ο πρώτος χάρτης που μετράει στις αναβαθμίσεις, πράγμα που σημαίνει πως όποιος κατεβάσει μια χώρα από αυτή την έκδοση, δε θα μπορεί να κατεβάσει άλλη από μια επόμενη έκδοση μέχρι το τέλος του 2010. Ρίξτε μια ματιά και στην πολιτική αναβαθμίσεων την οποία κλικάρουμε για να εμφανιστούν τα αρχεία. Αντιγράφω από τις ανακοινώσεις του site:

Αγαπητοί φίλοι,
Σήμερα ανέβηκε στο site ο χάρτης Ευρώπης 2009.12 της TeleAtlas. Αυτός ο χάρτης είναι ο πρώτος χάρτης Ευρώπης που δίνεται ως αναβάθμιση το 2010 και μπορούν να τον κατεβάσουν όσοι έχουν δικαίωμα αναβάθμισης για τους χάρτες της Ευρώπης. Όποιος κατεβάσει μία χώρα από αυτή την έκδοση, δε θα μπορεί να κατεβάσει για το 2010 την ίδια χώρα σε επόμενη έκδοση, οπότε καλό είναι να κατεβάσει ο κάθε χρήστης την ή τις χώρες που πραγματικά χρειάζεται. Η κάλυψη των χωρών σε αυτή την έκδοση φαίνεται παρακάτω:

Χώρες με πλήρη κάλυψη (99.9%): Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Λίχνενσταϊν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Μονακό, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Βατικανό.
Χώρες με μερική κάλυψη: Βουλγαρία (54%), Τουρκία (63%), Λετονία (63%) και Κροατία (42%)
Χώρες με κάλυψη μόνο σε βασικές οδικές αρτηρίες: Ουκρανία, Ρουμανία, Μολδαβία και Σερβία

Edit: Δεν περιέχεται χάρτης Ελλάδας σε αυτό το πακέτο.

bbbb
11-03-10, 16:43
Γιώργο ευχαριστούμε.Ο χάρτης αυτός είναι ο ίδιος με τον 845 του ΤΤ από την άποψη της ποιότητας;

platijet
11-03-10, 16:43
Επιβεβαιωνεται οτι απο εδω και στο εξης δεν θα υπαρχουν χαρτες της GI, αλλα μονο της TeleAtlas ???

beagle
11-03-10, 16:50
Γιώργο ευχαριστούμε.Ο χάρτης αυτός είναι ο ίδιος με τον 845 του ΤΤ από την άποψη της ποιότητας;

Υποθέτω πως ναι, είναι από το Multinet 2009.12

Επιβεβαιωνεται οτι απο εδω και στο εξης δεν θα υπαρχουν χαρτες της GI, αλλα μονο της TeleAtlas ???

Δεν περιέχεται χάρτης Ελλάδας σε αυτό το πακέτο που ανέβηκε σήμερα.

aggmanos
11-03-10, 16:52
Πριν λίγο ανέβηκε στο site ο χάρτης Ευρώπης 2009.12 με κάθε χώρα ξεχωριστά για να κατεβάζει o καθένας ότι χρειάζεται. Είναι ο πρώτος χάρτης που μετράει στις αναβαθμίσεις, πράγμα που σημαίνει πως όποιος κατεβάσει μια χώρα από αυτή την έκδοση, δε θα μπορεί να κατεβάσει άλλη από μια επόμενη έκδοση μέχρι το τέλος του 2010.

Γιώργο εδω χρειάζεται να υπάρξει σαφής διευκρίνηση για το ετος στο οποίο θεωρείται σαν αναβάθμιση ενας χάρτης.
Ο συγκεκριμένος πχ. βάσει τίτλου (2009.12) πάει στο 2009, βάσει όμως ημερομηνίας κυκλοφορίας στο 2010.
Θα εξακολουθήσει να ισχύει αυτός ο κανόνας και μελλοντικά ?

bbbb
11-03-10, 16:55
Γιώργο η ημερομηνία κυκλοφορίας των χαρτών για το ginius θα είναι πάντοτε ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του αντίστοιχου χάρτη για το ΤΤ;

beagle
11-03-10, 16:56
Είναι ο πρώτος χάρτης που μετράει σαν αναβάθμιση για το 2010. Προφανώς δεν είναι αναβάθμιση του 2009 αφού δίνεται στους χρήστες το 2010. Θα αναφέρεται σε κάθε έκδοση (όπως και σε αυτή μέσα από το site) αν πρόκειται για αναβάθμιση του 2009, του 2010 ή του 2011.

Γιώργο η ημερομηνία κυκλοφορίας των χαρτών για το ginius θα είναι πάντοτε ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του αντίστοιχου χάρτη για το ΤΤ;

Εξαρτάται από το πότε θα μας τους δίνει η Mireo. Τον συγκεκριμένο χάρτη τον έχουμε σχεδόν ένα μήνα τώρα αλλά δεν ήταν έτοιμο το σύστημά μας για να επεξεργαστεί τους περιορισμούς των αναβαθμίσεων.

platijet
11-03-10, 16:56
Δεν περιέχεται χάρτης Ελλάδας σε αυτό το πακέτο που ανέβηκε σήμερα.

Να υποθεσω επισης οτι δεν περιέχεται ο χάρτης της Ελλάδας επειδή ειναι ιδιος με αυτον του 845 για το ΤοmTom και κατα συνεπεια πολυ χειροτερος απο τον 2009.06 της GI ??

aggmanos
11-03-10, 17:02
Γιώργο, ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά νομίζω πως το να αναφέρεται σε κάθε έκδοση δεν αρκεί.
Αν δεν υπάρχει κανόνας, δεν μπορεί κάποιος να ξέρει εκ των προτέρων στο τέλος πχ του 2010 αν θα κατεβάσει την τελευταία πχ του 2010 (η οποία μπορεί να βγήκε τον 6/2010) ώστε να μην χάσει το δικαίωμα για το 2010, η να περιμένει λίγο ακόμη μέσα στο 2011 ώστε να πάρει πχ την πιο πρόσφατη 12.2010.

bbbb
11-03-10, 17:03
Να υποθεσω επισης οτι δεν περιέχεται ο χάρτης της Ελλάδας επειδή ειναι ιδιος με αυτον του 845 για το ΤοmTom και κατα συνεπεια πολυ χειροτερος απο τον 2009.06 της GI ??

post 4

PAVL-2
11-03-10, 17:54
To Get License γιατί δεν κατεβαίνει;

beagle
11-03-10, 21:31
Από ποια χώρα? Στον 2009.06 (Ελλάδα) κατεβαίνει?

swkratesgr
11-03-10, 21:36
Ρε παιδιά ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ τώρα... ποιος θα το κατεβάσει αυτό τον χάρτη χωρίς την Ελλαδα ... τουλάχιστον το 80% των ΕΛΛΗΝΩΝ χρηστών αυτό τους ενδιαφέρει η διθυραμβική ανακοίνωση αυτη λογίζεται ως μη γενόμενη.... περιμένουμε τους νέους χάρτες ... the final countdown started from ..........

PAVL-2
11-03-10, 21:42
Μου άρεσε το από πια χώρα κατέβασα σχεδόν όλες τις χώρες αλλά σε καμία δεν μου κατεβάζει το Get License [Το αρχείο προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο. Δοκιμάστε αργότερα.]

PAVL-2
11-03-10, 21:48
Ρε παιδιά ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ τώρα... ποιος θα το κατεβάσει αυτό τον χάρτη χωρίς την Ελλαδα ... τουλάχιστον το 80% των ΕΛΛΗΝΩΝ χρηστών αυτό τους ενδιαφέρει η διθυραμβική ανακοίνωση αυτη λογίζεται ως μη γενόμενη.... περιμένουμε τους νέους χάρτες ... the final countdown started from ..........

Από που βγάζεις το συμπέρασμα οτι δεν μας ενδιαφερη η ΕΥΡΩΠΗ .
Και ποιος σε δούλεψε ;
Όταν θα είναι έτοιμος ο χάρτης θα τον ανεβάσουν και αυτόν, μην τα ισοπεδώνεις όλα .

beagle
11-03-10, 21:54
Μου άρεσε το από πια χώρα κατέβασα σχεδόν όλες τις χώρες αλλά σε καμία δεν μου κατεβάζει το Get License [Το αρχείο προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο. Δοκιμάστε αργότερα.]

Έχεις πακέτο Ευρώπης με αναβάθμιση? Μόνο η άδεια χρήσης που έχει Ευρώπη με αναβάθμιση θα σου γυρίσει κλειδιά. Σε εμένα δουλεύει σωστά, μόλις το δοκίμασα.

Το κλειδί του 2009.06 το κατεβάζεις? Μήπως έχεις καταχωρήσει λάθος το StorageID?

swkratesgr
12-03-10, 00:39
Από που βγάζεις το συμπέρασμα οτι δεν μας ενδιαφερη η ΕΥΡΩΠΗ .
Και ποιος σε δούλεψε ;
Όταν θα είναι έτοιμος ο χάρτης θα τον ανεβάσουν και αυτόν, μην τα ισοπεδώνεις όλα .

Κοιτα φιλε μου δεν μίλησα σε εσένα και μην το παίζεις υπερασπιστής τον αδυνάτων... δεν είμαστε όλοι πρόβατα ... σεβαστή η αποψη σου ασε και εμένα όμως να έχω την δικιά μου... ελεύθερο φορουμ είναι.. ή κάνω λάθος..

pakias
12-03-10, 00:46
Δυθιραμβική ανακοίνωση δε βλέπω πουθενά. Κάποιους από εμάς ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα οι χάρτες Ευρώπης. Βεβαίως θα περιμένουμε και της Ελλάδας με μεγάλη προσμονή και σίγουροι για το καλό αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι άσχετο.

iganiats
12-03-10, 19:14
Αυτή η έκδοση είναι η ίδια με τους χάρτες του google maps? Θα ήθελα, πριν κατεβάσω χάρτη από χώρες που η κάλυψη δεν είναι πλήρης, να ξέρω τι δεδομένα έχει ο χάρτης.

PAVL-2
12-03-10, 19:55
Κοιτα φιλε μου δεν μίλησα σε εσένα και μην το παίζεις υπερασπιστής τον αδυνάτων... δεν είμαστε όλοι πρόβατα ... σεβαστή η αποψη σου ασε και εμένα όμως να έχω την δικιά μου... ελεύθερο φορουμ είναι.. ή κάνω λάθος..

Εδώ μέσα δεν υπάρχουν δυνατοί και αδύνατοι αλλά ούτε και πρόβατα και κανείς δεν χρειάζεται υπερασπιστή , η ανακοίνωση που βγάλανε ήταν για τον Ευρωπαϊκό χάρτη αν δεν το κατάλαβες ,το 80% από που βγαινει έχεις κανει σχετική έρευνα .

beagle
12-03-10, 20:27
Αυτή η έκδοση είναι η ίδια με τους χάρτες του google maps? Θα ήθελα, πριν κατεβάσω χάρτη από χώρες που η κάλυψη δεν είναι πλήρης, να ξέρω τι δεδομένα έχει ο χάρτης.

Έχει κάπως καλύτερη κάλυψη από αυτούς που βρίσκονται στο google maps, τα ποσοστά φαίνονται στο πρώτο post αυτού του θέματος.

chris_de_ze
12-03-10, 20:32
Γιώργο (beagle),

Ευχαριστούμε για τη διάθεση των νέων χαρτών. clap2

Μερικές ερωτήσεις:

1) Κάθε πότε προβλέπεται να γίνεται αυτό? (εννοώ για τους Ευρωπαϊκούς μόνο χάρτες).
Δηλ. πόσες αναβαθμίσεις και κάθε πότε? Ποιο είναι το πλάνο για μέσα στο 2010?
Για να ξέρουμε πάνω-κάτω και να κρίνουμε πότε θα κατεβάσουμε τη μία και μοναδική άδεια που δικαιούμαστε (οι έχοντες αναβάθμιση).

2) Αν στην πράξη αποδειχθεί ότι υπάρχουν bugs σε κάποια έκδοση (λόγω του ότι είναι ακόμα η αρχή της όλης διαδικασίας), θα βγαίνει μήπως καμία συμπληρωματική έκδοση (ανάμεσα στα νέα releases)? Αυτή θα λογίζεται και θα μετράει ως αναβάθμιση (σύμφωνα με το μετρητή σας)?

3) Απο εκεί και πέρα ποιο θα είναι το ετήσιο κόστος που θα πληρώνει κάποιος για την αναβάθμιση χαρτών Ευρώπης? Και με αυτό το κόστος θα δικαιούται μόνο μία και μόνο ετήσια αναβάθμιση?
Αν θέλει όλες τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις για μια χρονιά, ποιο θα είναι το κόστος?

4) Ίδια διαδικασία θα ισχύσει και για το χάρτη Ελλάδας?

beagle
12-03-10, 20:47
Πολλές ερωτήσεις Χρήστο.. dizzy2 tongue2 Λοιπόν:

Πιθανολογώ πως θα υπάρχει μία έκδοση χαρτών Ευρώπης κάθε 4 μήνες. Αρχές Μαρτίου, αρχές Ιουνίου, αρχές Σεπτεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου.

Bugs δεν νομίζω πως θα έχουν αφού είναι οι περισσότεροι ήδη διαμορφωμένοι και κυκλοφορούν χρόνια από την TeleAtlas. Υπάρχει πάντως πρόβλεψη σε περίπτωση που συμβεί κάτι στραβό αν αυτό ρωτάς.

Σχετικά με το κόστος φαντάζομαι πως εννοείς για μετά τα 3 χρόνια. Υπάρχουν σκέψεις για πακέτα με 4 αναβαθμίσεις το χρόνο (ή επέκταση διακιώματος σε αυτούς που δικαιούνται μία) αλλά και για πακέτα με καλή κάλυψη στις χώρες που δεν έχει καλή χαρτογράφηση η TA (Ρουμανία, Ουκρανία, Σερβία) από τοπικούς map providers. Όλα αυτά όμως είναι υπό συζήτηση ακόμη, μόλις είναι έτοιμο κάτι θα ανέβει στο e-shop και φυσικά θα αναφερθεί και εδώ μέσα.

Για τον χάρτη Ελλάδας θα δούμε τι θα ισχύει από όλα αυτά μόλις δοθεί ο πρώτος για το 2010.

PAVL-2
12-03-10, 21:07
Γιώργο ευχαριστώ το πρόβλημα λύθηκε .

CarpeNoctum
23-04-10, 15:05
Μια ακόμη ερώτηση. Πήρα το i50 προχθές και είδα ότι έχει μέσα ήδη 12.2009 για Ευρώπη και 06.2009 για Ελλάδα. Αν και στο site του GD μετά τη δήλωση προϊόντος τα ξανβγάζει αν θέλω να τα κατεβάσω θέλω να ρωτήσω κάτι.

Αναφέρονται 3 χρόνια δωρεάν αναβαθμίσεις με 1 το χρόνο. Στους Ευρωπαϊκούς χάρτες φαντάζομαι αυτό σημαίνει για όλους έτσι; Τι εννοώ... Αν αναβαθμίσω π.χ. τον Ιούνιο το χάρτη του Βελγίου δε σημαινει ότι δε μπορώ να αναβαθμίσω της Γερμανίας τον ίδιο χρόνο έτσι; Απλά όποιας χώρας αναβαθμίσω φέτος πρέπει να ξανα-αναβαθμίσω του χρόνου. Το έχω καταλάβει σωστά; Μπορώ δηλαδή όλες τις χώρες μαζί να τις αναβαθμίσω άπαξ ετησίως.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος...

panosha
23-04-10, 15:07
Σωστά έχεις καταλάβει. Μια φορά το χρόνο κάθε χώρα.