PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξέρω το στίγμα, πώς βρίσκω θέση;(χωρίς να φτιάξω αρχείο csv)

Wisdom
08-11-06, 19:52
Θέλω να περάσω στα αγαπημένα 2-3 σημεία των οποίων ξέρω τις ακριβείς συντεταγμένες (φ,λ) αλλά δε γνωρίζω διευθύνσεις, δήμους κλπ. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω αυτό μέσα από το Destinator 6, χωρίς να υποβληθώ στη διαδικασία επεξεργασίας αρχείου csv, μετατροπής του μέσω του console κλπ;

Θα το έκανα προσεγγιστικά, αλλά το κακό είναι ότι με απλό tap στο χάρτη, από πληροφορίες μου δείχνει μόνο διεύθυνση και επιλογές έχει μόνο "μετάβαση εκεί", "στα αγαπημένα", "ορισμός αφετηρίας". Για να το βρω προσεγγιστικά λοιπόν (trial & error) πρέπει κάθε φορά να αποθηκεύω το πιθανό σημείο στα αγαπημένα, να πηγαίνω να βλέπω στις πληροφορίες το στίγμα του, να κάνω δεύτερη προσπάθεια πιο κοντά, ξανά αποθήκευση, και πάει λέγοντας μέχρι να το κεντράρω, να το αποθηκεύσω οριστικά και μετά να κάθομαι να σβήνω τις αποτυχημένες προσπάθειες από τα αγαπημένα.

Το προσπαθώ στο Destinator 6, αλλά υποθέτω τα ίδια ακριβώς θα ισχύουν και στο PN.

Καμιά ιδέα κανείς;

pazo
08-11-06, 20:09
Μια λύση σ' αυτό, είναι εδώ: http://www.freenetpages.co.uk/hp/barrydavies/osgps_main.html#destinator

Είναι το OS GPS Converter, που δουλεύει μια χαρά και με το Destinator (PN και 6). Πολύ βολικό και απλό.

Το θέμα αυτό έχει ξανασυζητηθεί. Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=14&postdays=0&postorder=asc&start=60

Θα βρεις χρήσιμες λεπτομέρειες, για να δουλέψει απροβλημάτιστα.

Φιλικά, pazo.

MAKIS32
08-11-06, 22:25
Δεν το συζηταμε... Os Gps φοβερά απλο και χρησιμο.
:wink: :wink:

Wisdom
09-11-06, 15:07
Λοιπόν, το εγκατέστησα και το δούλεψα ήδη. Ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα :!:

Το μόνο αρνητικό που έχει σε σύγκριση με το tap στο χάρτη του Destinator είναι ότι δεν βγάζει αυτόματα πληροφορίες όπως διεύθυνση και Τ.Κ., αλλά την πλοήγηση πάντως την κάνει μια χαρά!

1000 ευχαριστώ στο φίλο cs που μας ξεστράβωσε και στο φίλο pazo για το link στο κατάλληλο post.

Μόνο μια παράκληση προς τους αγαπητούς συντονιστές: Τέτοια πολύ χρήσιμα κολπάκια, ας τα "κόβουν" ή ας τα αντιγράφουν από τα τεράστια threads και να τα κάνουν ξεχωριστά stickies για μελλοντική χρήση "στραβαδιών" σαν κι εμένα.

Ξανά ευχαριστώ παιδιά! :D