PDA

Επιστροφή στο Forum : Safari AdBlocker και SIMBL

jackc
17-02-10, 22:31
Καλησπέρα σε όλους,

Έβαλα το 64-bit Safari AdBlocker, το οποίο είναι plug-in που χρησιμοποιει SIMBL. Γενικώς δείχνει να δουλεύει μέχρι στιγμής σωστά: Όμως, έψαξα αργότερα λίγο στο Google για το SIMBL και τα plug-ins που "πατάνε" σε αυτό, και σχημάτισα την εικόνα ότι μπορεί να δημιουργηθούν θέματα σταθερότητας στο λειτουργικό. Δύο ερωτήσεις λοιπόν:

1. Δημιουργούνται όντως πιθανά θέματα σταθερότητας, ταχύτητας, κλπ με το να βάλει κανείς SIMBL στο Mac OS του;
2. Αν η απάντηση στο (1) είναι ναι, τότε πώς μπορώ να καθαρίσω τελείως το SIMBL (και το Safari AdBlocker, φυσικά) από το σύστημα μου; Μπήκα στα Mac για να έχω απόλυτη σταθερότητα, και δε θέλω να ξαναθυμηθώ άσχημες εμπειρίες από Windows...

Ευχαριστώ

CarpeNoctum
17-02-10, 22:35
Προσωπικά με το AdBlocker δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα από τότε που το πέρασα. Δεν έχω κάποιο άλλο plugin που να πατάει πάνω σε SIMBL. Για την ακρίβεια το μόνο άλλο plugin που έχω στο Safari είναι το Glims αλλά αυτό δεν πατάει στο SIMBL.

jackc
17-02-10, 22:39
Άρα να μην ανυσηχώ, λες Νίκο; Η αλήθεια είναι πως τα χρειάστηκα λίγο όταν διάβασα για θέματα stability, κλπ... Είπα "ωχ, άντε πάλι τα ίδια με τα Windows"... Ελπίζω να έχεις δίκιο και να μην υπάρχει θέμα...

Πάντως για την ιστορία, πώς βγαίνει το SIMBL αν το θελήσουμε; Αφήνει τίποτα πίσω;

CarpeNoctum
17-02-10, 22:54
Πας στο HD (dekstop) και μετά Library -> App Support -> SIMBL
Θα ζητήσει κωδικό όταν πας να διαγράψεις

Πας μετά και στο home directory και σβήνεις το library -> app support -> SIMBL (αν υπάρχει)

Ανάλογα με το τι έχεις περάσει μπορεί να βρεις SIMBL stuff και στο Library (όπως παραπάνω) -> input Managers -> SIMBL
(Κωδικός πάλι)
και ~ (home directory πάλι) -> library -> input managers -> SIMBL

Σβήνεις προφανώς με CMD + Delete

για να στο κάνω πιο απλό, αν πατήσεις SIMBL στο Spotlight απλά πας και σβήνεις ό,τι βρεις. Μετά θες restart.

Προφανώς αυτά τα κάνουμε έχοντας πάντα ένα καλό backup στο Time Machine.

jackc
17-02-10, 23:04
Ευχαριστώ πάρα πολύ, Νίκο. Θα έχω υπόψη μου τη διαδικασία, αν και λέω να δώσω μια «ευκαιρία» στο SIMBL να παραμείνει σε πρώτη φάση στο δίσκο μου (με επηρέασες κι εσύ σε αυτό, που είπες ότι δεν έχεις συναντήσει προβλήματα)... Παρόλα αυτά, νιώθω πιο άνετα τώρα που ξέρω πως να απαλλαγώ από το SIMBL αν χρειαστεί.

CarpeNoctum
17-02-10, 23:07
Ό,τι και να δημιουργεί πρόβλημα συνήθως φεύγει με μερικά delete και τίποτα παραπάνω. Τις προάλλες είχα ένα πρόβλημα στο Safari κάθε φορά που άλλαζα γλώσσα έβλεπα για 1-2 δευτερόλεπτα το χρωματιστό τροχό. Στα Windows τέτοια φριζαρίσματα σήμαιναν πολλαπλές απεγκαταστάσεις ή φορμάτ. Στο Mac έτρεξα απλά το εκπληκτικό Onyx κάνοντας μόνο δυο κλικ και 2 λεπτά και 1 restart αργότερα το πρόβλημα είχε εξαφανιστεί.