PDA

Επιστροφή στο Forum : Το Ginius Driver αρνείται να ξεκινήσει

climbonice
15-02-10, 22:43
Αυτό που μου συνέβη ελπίζω να είναι τυχαίο και σπάνιο φαινόμενο διαφορετικά με βάζει σε σκέψεις και προβληματισμό για το πόσο μπορεί κάποιος να βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στην πλοήγηση βάσει gps.

Το τριήμερο ανέβηκα στο Σιδηροχώρι Καστοριάς. Όλα καλά και άγια (ή σχεδόν αφού η Εγνατία Οδός σε εκείνη την περιοχή δεν είναι χαρτογραφημένη, αλλά οκ αναμένουμε τις μελλοντικές εκδόσεις χαρτών) μέχρι που κατεβαίνοντας από το Σιδηροχώρι για Καστοριά στην επιστροφή ανοίγω τη συσκευή πλοήγησης, πατάω το εικονίδιο του ginius... αλλά τίποτα. Η εφαρμογή δεν ξεκινούσε. Έβγαλα την κάρτα την ξαναέβαλα, πάλι τίποτα. Έβαλα την κάρτα στο κινητό μου (που έχει gps) μήπως και έπαθε κάτι το pda αλλά και πάλι τίποτα...

Τα περιεχόμενα της κάρτας φαίνονται να είναι οκ, ωστόσο το πρόγραμμα αρνείται πεισματικά να ξεκινήσει.

Έτσι μείναμε ολόκληρη παρέα, τρία αυτοκίνητα, στα κρύα του λουτρού, αφού όλοι βασιζόντουσαν σ' εμένα για να περιηγηθούμε λίγο στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά καταλήξαμε στην παραδοσιακή πλοήγηση μέσω περιπτεράδων και περαστικών για τις μετακινήσεις μας και το gps έμεινε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια σχεδόν αποκλειστικά συστήματα πλοήγησης κι επειδή ίσως ποτέ δε μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν είχε ποτέ περάσει από το μυαλό μου, ότι το gps μου υπήρχε ποτέ περίπτωση να με "κρεμάσει". Επίσης αισθάνομαι τυχερός που κάτι παρόμοιο δε μου συνέβει πέρσι το Δεκέμβριο, στο ταξίδι που έκανα Ιταλία - Αυστρία - Γερμανία - Ελβετία, γιατί ακόμη εκεί θα ήμουν.

Τώρα, καταρχήν είμαι περίεργος για το ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και ποια η πιθανότητά του να μου ξανασυμβεί και πλέον θα έχω πάντα τους κλασικούς έντυπους οδικούς χάρτες στο αυτοκίνητο για παν ενδεχόμενο.

beagle
16-02-10, 10:04
Μάλιστα.. Μπορείς να μου πεις ποια έκδοση λογισμικού έχεις?

PAVL-2
16-02-10, 15:34
Αυτό που μου συνέβη ελπίζω να είναι τυχαίο και σπάνιο φαινόμενο διαφορετικά με βάζει σε σκέψεις και προβληματισμό για το πόσο μπορεί κάποιος να βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στην πλοήγηση βάσει gps.

Το τριήμερο ανέβηκα στο Σιδηροχώρι Καστοριάς. Όλα καλά και άγια (ή σχεδόν αφού η Εγνατία Οδός σε εκείνη την περιοχή δεν είναι χαρτογραφημένη, αλλά οκ αναμένουμε τις μελλοντικές εκδόσεις χαρτών) μέχρι που κατεβαίνοντας από το Σιδηροχώρι για Καστοριά στην επιστροφή ανοίγω τη συσκευή πλοήγησης, πατάω το εικονίδιο του ginius... αλλά τίποτα. Η εφαρμογή δεν ξεκινούσε. Έβγαλα την κάρτα την ξαναέβαλα, πάλι τίποτα. Έβαλα την κάρτα στο κινητό μου (που έχει gps) μήπως και έπαθε κάτι το pda αλλά και πάλι τίποτα...

Τα περιεχόμενα της κάρτας φαίνονται να είναι οκ, ωστόσο το πρόγραμμα αρνείται πεισματικά να ξεκινήσει.

Έτσι μείναμε ολόκληρη παρέα, τρία αυτοκίνητα, στα κρύα του λουτρού, αφού όλοι βασιζόντουσαν σ' εμένα για να περιηγηθούμε λίγο στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά καταλήξαμε στην παραδοσιακή πλοήγηση μέσω περιπτεράδων και περαστικών για τις μετακινήσεις μας και το gps έμεινε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια σχεδόν αποκλειστικά συστήματα πλοήγησης κι επειδή ίσως ποτέ δε μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν είχε ποτέ περάσει από το μυαλό μου, ότι το gps μου υπήρχε ποτέ περίπτωση να με "κρεμάσει". Επίσης αισθάνομαι τυχερός που κάτι παρόμοιο δε μου συνέβει πέρσι το Δεκέμβριο, στο ταξίδι που έκανα Ιταλία - Αυστρία - Γερμανία - Ελβετία, γιατί ακόμη εκεί θα ήμουν.

Τώρα, καταρχήν είμαι περίεργος για το ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και ποια η πιθανότητά του να μου ξανασυμβεί και πλέον θα έχω πάντα τους κλασικούς έντυπους οδικούς χάρτες στο αυτοκίνητο για παν ενδεχόμενο.

Κανόνας Ν1 Εαν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις.
Κανόνας Ν2 Πάντα εναλλακτική λύση εκτάκτου ανάγκης [έντυπος χάρτης].

Πρώτα έπαθα και μετά έμαθα.

nikkos
16-02-10, 15:34
εμένα η τελευταία τελευταία, στο Μιο Ρ560 που το δουλεύω, μου κάνει κάτι κουλα του στυλ, εκεί που πηγαίνω κανονικά και ωραία, σβήνει η οθόνη για 3-5 δευτερόλεπτα, και επανέρχεται. Χτες το βράδυ δεν επανήλθε, έκλεισα τη συσκευή από το power off, την άνοιξα και έκανα επανεκκίνηση και στο Ginius. Με την τελευταία τελευταία έκδοση του Ginius

climbonice
16-02-10, 16:46

Η συσκευή μου είναι MIO 168 με Windows 4.2.
Τώρα για το Ginius θα σε γελάσω, αφού δε φορτώνει το πρόγραμμα για να δω. Πιστεύω όμως πως θα έχω την πιο πρόσφατη ή κάποια πολύ πρόσφατη αφού το είχα αγοράσει πριν από δύο μήνες.

Μέχρι το Σάββατο δε μου είχε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της NGI μου είπαν ότι μπορεί να σβήστηκε κατά λάθος κάποιο αρχείο, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει αν απενεργοποιήσω τη συσκευή από το πλήκτρο stand by χωρίς να έχω κάνει έξοδο από το Ginius. Απόρρησα γιατί αν όντως συμβαίνει αυτό θα πρέπει να παραφυλάω μην τυχόν και μείνω από μπαταρία όταν έχω φορτωμένο το Ginius. Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι την τελευταία φορά που δούλευε κανονικά είχα κλείσει το πρόγραμμα πατώντας έξοδο και μετά έκλεισα τη συσκευή. Μου πρότειναν να ξανακατεβάσω το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα του Ginius ή να πάω από εκεί να μου το ξαναπεράσουν.

koala
16-02-10, 16:58
τέτοια κουφάρια πολλά κάνει το ginius σε PDA.βασικα με την κάρτα μου το παίζαμε σε ενα mio A701 και μετά απο δυο μέρες στην εκκίνηση τον πετούσε έξω.και έδωσα την κάρτα μου στο φιλαρακι για να κατέβει πελοπονησο...η συσκευή φοράει γνήσια ρομ και δεν έχει τίποτα εγκατεστημένο και ανάβει μόνο όταν χρειάζεται την πλοήγηση ο φίλος μου...μου το έκανε και στο ομνια μια φορά νομίζω αλλά μετά έστρωσε με ένα σβήσιμο του bin

apstls11
16-02-10, 18:05
Τώρα για το Ginius θα σε γελάσω........

Κι εμένα μου το έχει κάνει 3-4 φορές σε άσχετες στιγμές, και επανέρχετε μόνο με φορμάτ της κάρτας και αντιγραφή αν έχεις κρατήσει αντίγραφο.
Ισως είναι η μοναδική συσκευή που το κάνει.

johnkont
16-02-10, 18:30
Μπορεί να φταίνε οι drivers των windows για την διαχείριση της κάρτας.

Για ψάξτε να βρείτε driver για να βλέπει μεγαλύτερες κάρτες.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου και για windows 4.2 όταν είχα το Mio A701.
bigsmile

climbonice
16-02-10, 18:46
Κι εμένα μου το έχει κάνει 3-4 φορές σε άσχετες στιγμές, και επανέρχετε μόνο με φορμάτ της κάρτας και αντιγραφή αν έχεις κρατήσει αντίγραφο.
Ισως είναι η μοναδική συσκευή που το κάνει.

Η κάρτα του Ginius δεν είναι κλειδωμένη; Αν την κάνω format και περάσω από πάνω αντίγραφο θα δουλεύει;

koala
16-02-10, 19:27
Μπορεις να περασεις το ιδιο αντιγραφο μιας και βλεπει καποιον κωδικο της καρτας που ειναι ιδιος οπως και να εχει...Δεν νομιζω να ειναι θεμ α drivers..Το miomap που ειναι σχεδον ιδιο παιζει τελεια(ασε που δεν ειχε και τα κουφα προβληματα με το λαθος id στο Omnia νομιζω)Επισης το mio περνει με drivers μεχρι 8αρα καρτα..Και το omnia απο την μανα του διαβαζει 16αρες...Απλως το προγραμματακι δεν την παλευει ορισμενες φορες και το παραξενο ειναι οτι μου το εχει κανει μονο αυτο...Και μου το εχει κανει και σε pna πολλες φορες αλλα εκει μπορει να εφταιγε το σπασμενο(αν και εδω που τα λεμε,δεν φταιει)Αλλα και στο Mio και στο omnia εχουμε γνησιο λογισμικο

apstls11
16-02-10, 23:11
Η κάρτα του Ginius δεν είναι κλειδωμένη; Αν την κάνω format και περάσω από πάνω αντίγραφο θα δουλεύει;
Αν έχεις κρατήσει αντίγραφο, κάνε φορμάτ, και μετά αντιγραφή στην κάρτα, ή αν δεν έχεις αντίγραφο, κατέβασέ τα απ το site του ginius και βάλτα στην κάρτα μετά το φορμάτ. Μπαίνουν κανονικά και δουλεύει. Σε άλλη κάρτα δεν μπαίνουν. Σ αυτή που ήταν το ginius δεν έχεις πρόβλημα.

apstls11
16-02-10, 23:21

Εγώ Γιώργο δεν έχω βρή άκρη. Και με την προηγούμενη έκδοση και με την τελευταία το κάνει, αραιά και που. Και έχουμε αλλάξει και την κάρτα. Εχω προσέξει ότι το κάνει όταν το μηχανάκι δουλεύει 3-4 ώρες συνέχεια, είτε με πλοήγηση είτε όχι. Μάλλον θέμα θερμοκρασίας, ή δεν ξέρω τι. Με το φορμάτ όλα πάλι ρολόι. Το περίεργο είναι ότι εκείνη τη στιγμή που δεν ανοίγει το ginius, την διαβάζει κανονικά την κάρτα.
Να πάω για κανά τομτομ λές?

apstls11
16-02-10, 23:25
Κανόνας Ν2 Πάντα εναλλακτική λύση εκτάκτου ανάγκης [έντυπος χάρτης].

τττςςς lotpot
Νο2 = destinator cheer2

PAVL-2
17-02-10, 12:43
Εαν είναι να εχω εναλλακτική το Destinator άντε γεια .

beagle
17-02-10, 13:14
Τώρα για το Ginius θα σε γελάσω, αφού δε φορτώνει το πρόγραμμα για να δω. Πιστεύω όμως πως θα έχω την πιο πρόσφατη ή κάποια πολύ πρόσφατη αφού το είχα αγοράσει πριν από δύο μήνες.

Μέχρι το Σάββατο δε μου είχε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της NGI μου είπαν ότι μπορεί να σβήστηκε κατά λάθος κάποιο αρχείο, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει αν απενεργοποιήσω τη συσκευή από το πλήκτρο stand by χωρίς να έχω κάνει έξοδο από το Ginius. Απόρρησα γιατί αν όντως συμβαίνει αυτό θα πρέπει να παραφυλάω μην τυχόν και μείνω από μπαταρία όταν έχω φορτωμένο το Ginius. Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι την τελευταία φορά που δούλευε κανονικά είχα κλείσει το πρόγραμμα πατώντας έξοδο και μετά έκλεισα τη συσκευή. Μου πρότειναν να ξανακατεβάσω το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα του Ginius ή να πάω από εκεί να μου το ξαναπεράσουν.

Θα σου προτείνω τα εξής 4 πράγματα:

1) Να ελέγξεις αν τρέχει το πρόγραμμα απ' ευθείας μέσα από την κάρτα (όχι από τη συντόμευση).
2) Να ελέγξεις αν το αρχείο ordinale.ini έχει περιεχόμενα (μέσω του υπολογιστή σου).
3) Να σβήσεις τα αρχεία vs.bin και kwa.bin (αν υπάρχουν) και να δοκιμάσεις να τρέξεις το GiniusDriver μετά από soft reset (από το εκτελέσιμο αρχείο, όχι από τη συντόμευση)
4) Να κατεβάσεις από το site την τελευταία έκδοση και να κάνεις την αναβάθμιση.

Αυτό το φαινόμενο παρουσιαζόταν σε παλιές συσκευές με προηγούμενες εκδόσεις λογισμικού. Με την τελευταία έκδοση έχει σχεδόν εξαλυφθεί και πιστεύω πως με τις επόμενες εκδόσεις θα εκλείψει τελείως.

climbonice
17-02-10, 18:36
Έκανα τα βήματα 1-3 και δούλεψε!
Κατεβάζω για καλό και για κακό και την τελευταία έκδοση (αν και νομίζω πως τελικά την τελευταία είχα εγκατεστημένη) και πιστεύω πως όλα θα είναι οκ.

Ευχαριστώ πολύ!

apstls11
17-02-10, 18:58
Εσβησα κι εγώ τα vs.bin και kwa.bin που υπήρχαν μέσα, και δεν είδα καμιά αλλαγή στη συμπεριφορά του. Να δω τώρα θα μουλαρώσει ξανά?

Φίλτατε climbonice έχουμε παλιά μηχανάκια και όλο και κάτι θα βγάζουν να μας σπάνε τα νεύρα......
(http://www.navimania.gr/member.php?u=623)

climbonice
17-02-10, 19:15
Το ξέρω, αλλά όσο αντέχει δεν αγοράζω καινούριο.
Πάντως πέρα από αυτό το συμβάν δε μου έχει παρουσιαστεί ξανά το παραμικρό πρόβλημα και τη συσκευή αν θυμάμαι καλά την έχω 3 χρόνια τώρα.