Επιστροφή στο Forum : Navigon nfs και η σημασία τους
Συνήθως βρίσκουμε τα παρακάτω αρχεία με κατάληξη nfs. στον φάκελο MAP του PNA/PDN μας. Ανάλογα με το μοντέλο Navigon μερικά απο αυτά δεν υπάρχουν αλλά είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργιά του χάρτη.
GCM_EU.NFS
Terrain.nfs
Phoneme_EU.nfs
sat_EU.nfs ,world_sat.nfs
Brunnel_EU.nfs
poicats.nfs
MapDrawer.nfs
MapDrawer_high.nfs
Landmarks_EU.nfs
Citymodels_EU.nfs
RealityView_EU.nfs
TMC.nfs
HOTSPOTWARNER.nfs η EU_HOTSPOTWARNER.nfs
TruckAttributes_EU.nfs
TunnelView.nfs (iPhone)
Πολλοί από σας αναρωτηθήκατε για πια είναι η χρησιμότητα τους και τι κάνουν.
Με την παρακάτω επεξήγηση εύχομαι να λύσετε τις απορίες σας.
GCM_EU.NFS = Απεικόνιση των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών πόλεων με ρεαλιστικές λεπτομέρειες σε 3D
Terrain_EU.nfs = εμφανίζει στην οθόνη το τοπίο που θέλετε να δείτε πραγματικά. Με βουνά, πεδιάδες και όλα τα σχετικά σε<sup>3D</sup>.
Phoneme_EU.nfs = φωνητικές ανακοινώσεις/εντολές
sat_EU.nfs ,world_sat.nfs = αυτόματη κλιμάκωση, η κλίμακα του χάρτη προσαρμόζεται αυτόματα στο εκάστοτε περιβάλλον του οχήματος. Έτσι, βλέπετε πάντα τη διαδρομή σας. Απλα με το world_sat.nfs βλέπετε περισσότερο από τον Πλανήτη Γη ...σε zoom
Brunnel_EU.nfs = Θέση/εικονική/προσομοίωση πλοήγηση σε Τούνελ και για γρήγορο Satfix κατά την έξοδο από αυτά.
poicats.nfs = Θέση/εικονική/προσομοίωση Σημείων Ενδιαφέροντος όπως Βενζινάδικα, Εστιατόρια κ.τ.λ
MapDrawer.nfs = υπεύθυνο για την παρουσίαση των χαρτών, πληροφοριών POi κ.λ.π
MapDrawer_high.nfs = υπεύθυνο για την παρουσίαση των χαρτών, πληροφοριών POi κ.λ.π άλλα με μεγαλύτερη ανάλυση
RealityView_EU.nfs = Απεικόνιση λωρίδων κυκλοφορίας 3D πριν από διασταυρώσεις σε αυτοκινητόδρομους. Χάρη στη φωτορεαλιστική απεικόνιση των εξόδων, καθώς και στην πραγματική αρίθμηση τους.
Landmarks_EU.nfs = αξιοθέατα σε 3 διαστάσεις. Με την τρισδιάστατη απεικόνιση, η λειτουργία Landmark View<sup>3D</sup> προβάλλει ειδικά σημεία προσανατολισμού με ιδιαίτερα ρεαλιστικό τρόπο
CityModels_EU.nfs = <sup>3D</sup> απεικονίσεις στις πόλεις ως τρισδιάστατα μοντέλα. Τα κτίρια απεικονίζονται στο χώρο και παρέχονται ανά πάσα στιγμή σαφή σημεία προσανατολισμού.
TMC.nfs = Traffic Message Channel Αποφύγετε ανεπιθύμητες καταστάσεις: Με τη λειτουργία TMC (Traffic Message Channel) λαμβάνετε σημαντικές πληροφορίες για την οδική κυκλοφορία από το ραδιόφωνο. Για τον σκοπό αυτό, η κεραία είναι ενσωματωμένη στο καλώδιο φόρτισης. Η λειτουργία TMC σάς καθοδηγεί ώστε να αποφύγετε σημεία με κυκλοφοριακή συμφόρηση και έργα, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον καλώδια.Η δωρεάν λήψη TMC είναι δυνατή στις εξής χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δημοκρατία της Τσεχίας
HOTSPOTWARNER.nfs η EU_HOTSPOTWARNER.nfs για σύνδεση κινητής τηλεφωνίας με GPRS/UTMS στην Ευρώπη στις υπηρεσίες live με το Navigon LiveModul
TunnelView.nfs (iPhone)
TruckAttributes_EU.nfs υπεύθυνο για την παρουσίαση των χαρτών, πληροφοριών POi κ.λ.π άλλα και οτι αλλο είναι υπεύθυνο για την πλοήγηση φορτηγών
Mπράβο Sat, πολύ καλή κίνηση να είναι συγκεντρωμένα τα πάντα για τα .nfs σε ξεχωριστό Θέμα.
Το έκανα και Υπόμνημα.
Το έκανα και Υπόμνημα.
http://www.imagebanana.com/img/g214hts7/wraios.png
Ανανέωση του θέματος 8 Απριλίου 2010
προσθετικέ στο πρωτο ποστ και το
HOTSPOTWARNER.nfs η EU_HOTSPOTWARNER.nfs
Σχετικά με το αρχείο Terrain_EU.nfs (που είναι και πολύ μεγάλο, πάνω από 200 ΜΒ), αναφέρετε ότι "εμφανίζει στην οθόνη το τοπίο που θέλετε να δείτε πραγματικά. Με βουνά, πεδιάδες και όλα τα σχετικά σε 3D".
Σε navigon MN 7.3 που το έχω δεν παρατηρώ καμία διαφορά είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει. Δεν βλέπω βουνά, υψώματα κλπ, όλα επίπεδα φαίνονται. Σίγουρα δουλεύει στην Ελλάδα;
δουλευει αλλα οχι σε 7.3. απο 7.4 και πανω.
Και θα πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το Panorama View 3D.
Ευχαριστώ. Μπορείτε να μου πείτε πως ενεργοποιείται το Panorama View 3D σε Navigon MN 7.4;
Εύκολα. Πας:
Επιλογές -> Ρυθμίσεις -> Απεικόνιση Χάρτη -> Εμφάνιση "Panorama View 3D" -> Ναι
bigsmile
Ευχαριστώ πολύ, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει στην έκδοσή που χρησιμοποιώ (ΜΝ 7.4.3) τέτοια ρύθμιση. confused1
Δεν πειράζει, μπορεί να φταίει η ανάλυση ή κάτι άλλο. Τουλάχιστον γλιτώνω 200 ΜΒ χώρο στην κάρτα. tongue2
Ευχαριστώ πολύ, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει στην έκδοσή που χρησιμοποιώ (ΜΝ 7.4.3) τέτοια ρύθμιση. confused1
Δεν πειράζει, μπορεί να φταίει η ανάλυση ή κάτι άλλο. Τουλάχιστον γλιτώνω 200 ΜΒ χώρο στην κάρτα. tongue2
Τι συσκευή έχεις;
η έκδοση 7.4.3 δεν υποστηρίζει Panorama View 3D.
εχει σχεση και το build.πχ το build 201 ειναι απο 8310 και εχει Panorama View 3D. το build 793 ειναι απο 5110 αν θυμαμαι καλα και δεν εχει.γενικα οι συσκευες που το υποστηριζουν ειναι οι 7310 και 8310.μιλαμε παντα για εκδοσεις 7.4.χ
Δεν υπάρχει η επιλογή???? what1
Λογικά κάπου στην απεικόνιση χάρτη θα έπρεπε να είναι.
Το Terrain.nfs το έχεις περασμένο στην κάρτα?
Γιατι στο 8450 τωρα που εβαλα τον Q1 2010 , δεν υπαρχει το αρχειο Terrain_EU.nfs που υπαρχει στον ιδιο χαρτη που κατεβασα για το 8310 , με αποτελεσμα να μην βλεπω 3d το terrain ...?
Μολις το αντιγραψω απο το 8310 στον φακελo map του 8450 δειχνει κανονικα το αναγλυφο ...γιατι ομως λειπει απο την εγκατασταση ?
σε εφαγε η αναβάθμιση κάτι πήγε στραβά. Σε μένα υπάρχει και κατέβηκε κανονικά οταν έκανα την αναβάθμιση του χάρτη. Μερικές φόρες συμβαίνει και αυτό άλλωστε η navigon προτείνει bacup πριν από κάθε download.
Πάντως δεν χρειάζεται να κάνεις την διαδικασία αναβάθμισης χάρτη απο την αρχή μιας και το ανάγραψες απο το 8310 καθως και για τις δυο συσκευές ειναι το ιδιο αρχείο
Οκ....ευχαριστω !!
Ηδη βεβαια το εκανα απο την αρχη σβηνοντας τα περιεχομενα των φακελλων /map σε εσωτερικη κ εξωτερικη μνημη , αλλα και παλι ΔΕΝ μου εγκατεστησε το Terrain_EU.nfs :-(
Λες υπαρχει κανενα αλλο nfs αρχειο που μπορει να μου λειπει ?
Αυτα ειναι τα αρχεια που πρεπει να εχεις στον φακελο map.
Brunnel_EU.nfs
Citymodels_EU.nfs
GCM_EU.nfs
Landmarks_EU.nfs
MapDrawer.nfs
Phoneme_EU.nfs
poicats.nfs
RealityView_EU.nfs
sat_EU.nfs
Terrain_EU.nfs
TMC.nfs
και αυτό εαν οδηγείς πού και που φορτηγό
TruckAttributes_EU.nfs
στον φακελο Settings/Core αυτα
Advisor.nfs
CountryProfiles.nfs
DrawSettings.nfs
Αυτα ειναι τα αρχεια που πρεπει να εχεις στον φακελο map.
Brunnel_EU.nfs
Citymodels_EU.nfs
GCM_EU.nfs
Landmarks_EU.nfs
MapDrawer.nfs
Phoneme_EU.nfs
poicats.nfs
RealityView_EU.nfs
TMC.nfs
και αυτό εαν οδηγείς πού και που φορτηγό
TruckAttributes_EU.nfs
στον φακελο Settings/Core αυτα
Advisor.nfs
CountryProfiles.nfs
DrawSettings.nfs
Απ'οτι φαινεται ουτε κ εσυ εχεις το terrain_eu.nfs ουτε το sat_EU.nfs στον φακελο map !!!
Eγω απ'οτι βλεπω δεν εχω το GCM_EU.nfs ...υπαρχει περιπτωση να μου το στειλεις μεσω email?
τα εχω απλα γραψε απο δω γράψε από κει δεν τα έγραψα lotpot
Τα προσθεσα ομως τωρα πανω στο ποστ ;)
To ανεβάζω καπου και σε 2 λεπτα το εχεις
xaxaxaxaxa !! ειπα κ γω!!!
Εγινε ...σε ευχαριστω πολυ για ολα !!
Δεν μπορω να καταλαβω ομως , γιατι στο 8310 τα κατεβασε ολα κανονικα και στο 8450 μου εκανε κολπα !!
Αβυσσος η ψυχη της Navigon !!
εδω (http://netload.in/dateilBMPqCdJiC.htm)
Ευχαριστω φιλε Satcaffe !!
ΘΑ τρελλαθω ομως δεν μου εχει ουτε το TruckAttributes_EU.nfs ..δεν οδηγω φορτηγο βεβαια , αλλα θα επρεπε να το εχει ...
οποτε εχεις χρονο κ μπορεις στειλτο κ αυτο να τα εχω ολα σωστα !!
Λες αν δεν το ειχα παρει χαμπαρι , σε επομενο update να μου τα εβαζε κανονικα ?
Σε εσενα ολοι οι χαρτες χωραν στην εσωτερικη μνημη ή καποιοι εγιναν εγκατασταση στην εξωτερικη ?
Ευχαριστω φιλε Satcaffe !!
[quote=tlg;252436]ΘΑ τρελλαθω ομως δεν μου εχει ουτε το TruckAttributes_EU.nfs ..δεν οδηγω φορτηγο βεβαια , αλλα θα επρεπε να το εχει ...
Οχι δεν θα έπρεπε αλλα σου το στέλνω
οποτε εχεις χρονο κ μπορεις στειλτο κ αυτο να τα εχω ολα σωστα !!
Πάρε το και αυτό από δω (http://netload.in/dateiJ8K1r9GgOC.htm)
Λες αν δεν το ειχα παρει χαμπαρι , σε επομενο update να μου τα εβαζε κανονικά ?
Ναι και όχι
Σε εσενα ολοι οι χαρτες χωραν στην εσωτερικη μνημη ή καποιοι εγιναν εγκατάσταση στην εξωτερικη ?
Πήγαν και στην εξωτερική transact microSd 16Gb class 6. Φυσικά εδώ μετέφερα εγω χειροκίνητα μερικούς απο την εσωτερική μνήμη στην εξωτερική.
Δες και μόνος σου.
εσωτερική μνήμη map
http://www.imagebanana.com/img/zbbqhq6v/es.jpg
εσωτερική μνήμη GCM
http://www.imagebanana.com/img/rdknojsg/esgcm.jpg
εξωτερική μνήμη map
http://www.imagebanana.com/img/k5iuia9h/eks.jpg
εξωτερική μνήμη GCM
http://www.imagebanana.com/img/6cq5xo6/eksgcm.jpg
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Μπααα...καθολου !!! χαχαχα!!
Σε ΥΠΕΡ ευχαριστώ , σου ειμαι υποχρεος !!!
Μετεφερες απο την εσωτερικη στην εξωτερικη απο μονος σου για ποιο λογο ?
Κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι σε εσενα στον εσωτερικο φακελλο map υπαρχει το MapDrawer_high.nfs 3,31mb ενω σε εμενα το MapDrawer.nfs 2,25mb
Τ'ειναι παλι τουτο ???
Τ'ειναι παλι τουτο ???
Αυτό (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=20747)
Μετεφερες απο την εσωτερικη στην εξωτερικη απο μονος σου για ποιο λογο ?
Για βαθιές ανάσες της συσκευής. Κόντευε να πνίγει
Ποσα mb νομιζεις οτι πρεπει να αφηνουμε κενα στην εσωτερικη μνημη ?
150 με 400. Αν θέλεις και 600.
Εγω εχω κάπου στα 1100
Oποτε τοτε ειναι καλυτερα να μεταφερουεμε ολους τους χαρτες στην εξωτερικη καρτα !!
Εγω ειχα μολις 4mb ελευθερα!! και το μονο που ειχα κανει ηταν το update στους χαρτες μεσα απο το Navigon Fresh ...
Με λιγα λογια δεν χωρανε ετσι κ αλλιως στα 4gb της εσωτερικης μνημης προγραμματα και χαρτες !!
αν μεταφερουμε χειροκινητα (copy paste) τους χαρτες στην καρτα θα τους βρει μονο του ή πρεπει να αλλαξουμε κατι στα paths?
τους βρισκει κανονικα μονο του το προγραμμα !
Ειναι απο τη μανα της τοσο γεματη η εσωτερικη μνημη (4gb k μονο μερικα mb free ) ή εχει γινει παλι κατι στραβο ?
Όπως το πάρει κανείς.
Εγώ προτιμώ πάντως ελεύθερο χώρο να να ανασαίνω. Το ίδιο θελω και για την συσκευή μου
εχει σχεση και το build.πχ το build 201 ειναι απο 8310 και εχει Panorama View 3D. το build 793 ειναι απο 5110 αν θυμαμαι καλα και δεν εχει.γενικα οι συσκευες που το υποστηριζουν ειναι οι 7310 και 8310.μιλαμε παντα για εκδοσεις 7.4.χ
Δεν υπάρχει η επιλογή???? what1
Λογικά κάπου στην απεικόνιση χάρτη θα έπρεπε να είναι.
Το Terrain.nfs το έχεις περασμένο στην κάρτα?
Τελικά το ορθό είναι το πρώτο. Για PDA κυκλοφορούν κάποιες εκδόσεις (build τάδε), οι οποίες είτε έχουν πρόβλημα λειτουργικότητας ή ανάλυσης, είτε δεν διαθέτουν δυνατότητα για panorama view.
Σχετικά με το αρχείο Terrain_EU.nfs (που είναι και πολύ μεγάλο, πάνω από 200 ΜΒ), αναφέρετε ότι "εμφανίζει στην οθόνη το τοπίο που θέλετε να δείτε πραγματικά. Με βουνά, πεδιάδες και όλα τα σχετικά σε 3D".
Σε navigon MN 7.3 που το έχω δεν παρατηρώ καμία διαφορά είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει. Δεν βλέπω βουνά, υψώματα κλπ, όλα επίπεδα φαίνονται. Σίγουρα δουλεύει στην Ελλάδα;
δουλευει αλλα οχι σε 7.3. απο 7.4 και πανω.
Και θα πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το Panorama View 3D.
Ευχαριστώ. Μπορείτε να μου πείτε πως ενεργοποιείται το Panorama View 3D σε Navigon MN 7.4;
Εύκολα. Πας:
Επιλογές -> Ρυθμίσεις -> Απεικόνιση Χάρτη -> Εμφάνιση "Panorama View 3D" -> Ναι
bigsmile
Εκτος αυτού πρεπει στο αρχείο device να υπαρχει και το κατάλληλο κλειδάκι στην γραμμή
<C3P4>χχχχχχ-χχχχχχ-χχχχχχ</C3P4>
Ανανέωσα και τα nfs παρεμπίπτοντος ;)
Isovitisgr
22-05-10, 19:59
Υπάρχει περίπτωση να ανεβασει κάποιος το αρχείο Terrain_EU.nfs του Q2 για 3310 max παίδες;
Γεια χαρά, κατέβασα τον Q4 2010 (οχι γνήσιο) για το 2110max. Εκτός απο το αρχείο .map περιέχονταν και κάποια .nfs
και συγκεκριμένα τα:
Landmarks_EU.nfs
MapDrawer.nfs
NavigonRealityView_EU.nfs
poicats.nfs
TMC.nfs
GTACityModels_EU_GRC.nfs
Tα έριξα όλα μες στο φάκελο map.
Kατά την εκκίνηση, βγάζει σφάλμα (exception), ο μόνος τρόπος που βρήκα για να δουλεύει, είναι να μην αντικαταστήσω το MapDraer.nfs, αλλα να αφήσω το παλιό, (πριν είχα Q2 2009). τώρα φαίνεται να δουλεύει μια χαρά. Είναι σωστό όμως να δουλεύει έτσι ή πιθανών χάνω δυνατότητες της αναβάθμισης?
Επίσης μετά την αγορά της συσκευής, για πόσον καιρό μπορείς να αναβαθμίζεις δωρεάν μέσω navigon?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. cristmassmile
Scooby Doo
11-12-10, 15:53
Δεν είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε λογισμικό πλοήγησης και χάρτες που δεν έχεις αγοράσει.
http://www.navimania.gr/faq.php?faq=vb_faq#faq_01
Ανάλογα τη συσκευή υπάρχουν εκπτώσεις για ορισμένο χρονικό διάστημα ή περίοδοι δωρεάν αναβαθμίσεων.
Μπορείς να αγοράσεις χάρτες μέσω του Navigon Fresh από τον υπολογιστή σου.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.