Επιστροφή στο Forum : Κινητά σε ρόλο πλοηγού
Πόσο μακριά είναι η ημέρα που το κινητό τηλέφωνό μας θα υποκαταστήσει πλήρως και το GPS που χρησιμοποιούμε; Μάλλον νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν ορισμένοι αναλυτές, δεδομένου ότι οι λόγοι που έκαναν πολλούς να προτιμούν μία εξειδικευμένη συσκευή πλοήγησης (PND) έναντι ενός κινητού τηλεφώνου με ενσωματωμένο δέκτη έχουν αρχίσει να εξαλείφονται σταδιακά.
Περισσότερα.... (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11429&subid=2&pubid=10236936)
Eιμαι ενας εξ αυτων. Tα κανω ολα με μια συσκευη και εχω ηρεμησει. Γουσταρω τρελα την μπαλα στο avatar...dance1
Εγω παντως δεν νομιζω να εχω το κινητο μου για πλοηγηση στο αυτοκίνητο. Η μονη χρηση που εκανα σε Gps κινητου ηταν ως πεζος. Στο αμαξι ενα φτηνο PNA μια χαρα κανει και πιο ευκολα τη δουλεια. Αν ειναι να δωσω 500€+ για να εχω ενα σοβαρο συνδιασμο κινητου+gps, με μεγαλη και αποκρισιμη οθονη, να λειπει το βυσσινο. Δεν θελω το κινητο να εχει πανω απο 3.5" αντε με το ζορι 4" αναλογα τις τσεπες των ρουχων μου. Οπως δεν θελω να ξεζουμιζω την μπαταρια του ή να μειωνω τη διαρκεια ζωης της εχοντας το κινητο στο φορτιστη αυτοκινητου συνεχεια.
Το μονο που θελω ειναι capasitive οθονη για γρηγορη αποκριση στο PNA και resistive στο κινητο για σοβαρη δουλειαtongue2
Εγω παντως δεν νομιζω να εχω το κινητο μου για πλοηγηση στο αυτοκίνητο. Η μονη χρηση που εκανα σε Gps κινητου ηταν ως πεζος. Στο αμαξι ενα φτηνο PNA μια χαρα κανει και πιο ευκολα τη δουλεια. Αν ειναι να δωσω 500€+ για να εχω ενα σοβαρο συνδιασμο κινητου+gps, με μεγαλη και αποκρισιμη οθονη, να λειπει το βυσσινο. Δεν θελω το κινητο να εχει πανω απο 3.5" αντε με το ζορι 4" αναλογα τις τσεπες των ρουχων μου. Οπως δεν θελω να ξεζουμιζω την μπαταρια του ή να μειωνω τη διαρκεια ζωης της εχοντας το κινητο στο φορτιστη αυτοκινητου συνεχεια.
Το μονο που θελω ειναι capasitive οθονη για γρηγορη αποκριση στο PNA και resistive στο κινητο για σοβαρη δουλειαtongue2
Aυτης της φιλοσοφιας ημουν και εγω μεχρι πριν 2 μηνες. Το κοστος σαφως ειναι ενα σοβαρο θεμα, αλλα αν υπαρχει τροπος να ξεπεραστει, πιστεψε με αξιζει τον κοπο. Εξαλου με την συσκευη των 500+ θα κανεις και πολλα αλλα πραγματα περαν της πλοηγησης και θα τα κανεις με τον καλυτερο τροπο και θα εισαι ικανοποιημενος σε καθε περιπτωση...
Εγώ έχω αντίθετη άποψη. Οι μπαταρίες είναι πολύ φθηνές πλέον και ας είναι και κινεζικής προέλευσης. Δεν αξίζει να αγχώνεσαι για την μπαταρία.
Πλέον όλες οι εταιρείες προσπαθούν να τα βάλουν όλα σε ένα και ο μέσος όρος των συσκευών έχουν 3.5" οθόνες. Είναι προτιμότερο να τα έχεις όλα σε ένα νοικοκυρεμενα.
Μετά από 3+ χρόνια έχω να πώ ότι καλό το κινητό και χρήσιμο γιατί δεν ξέρεις πότε μπορεί να χρειαστείς χάρτη. Αν όμως ταξιδεύεις συνέχεια ή κάνεις δύσκολη πλοήγηση χρειάζεσαι αποκλειστική συσκευή. Είχα βαρεθεί σε δύσκολα σημεία να με παίρνουν τηλέφωνο και να χάνω το δρόμο
Σύντομα όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν μαμίσια πιστεύω.
Σε αυτην την περιπτωση, δεν θα ελεγα οχι βεβαιως-βεβαιως...
συμφωνώ , όπως όλα τα καλούδια των αυτοκινήτων πρώην extra τώρα είναι standard έτσι και το gps θα ενσωματωθεί με επιπλέον λείτουργείες όπως εντοπισμός ,κυκλοφοριακές συμβουλές , καιρός και ότι άλλο σκεφτούν ,ως εκ τούτου μάλλον τα pna θα "πεθάνουν" ενώ τα pda/gsm/gps θα επικρατήσουν και σε στύλ μικρότερο του hd2
To ίδιο πιστεύω και εγώ.Και δεν θα είναι μια απλή συσκευή GPS,αλλά θα κάνει πολλά πράγματα στο αυτοκίνητο.
Εντάξει για μια φορά λες που θα τύχει αυτό. Πάντως αν είναι να έχεις μόνο κινητό πέρνεις ένα με 80 ευρώ το πολύ. Όλα τα αλλά τα ενδιάμεσα είναι τζάμπα λεφτά. Εγώ προτίμησα να πάρω ένα με 450 ευρώ και εμφανισιμο και να έχει ίντερνετ ασύρματο και σύστημα πλοήγησης και αξιόπιστο πρόγραμμα για αναπαραγωγή μουσικής και μεγάλη μνήμη και κάμερα για τις βασικές ανάγκες και οθόνη 3.5" που είναι αξιόπιστη σε όλα τα επίπεδα (φορητοτητα και ευκρίνεια).
Αλλιώς θα έπρεπε να έχω ένα κινητό, μια ψηφιακή, ένα σύστημα πλοηγησης, ένα mp3 player, ένα νετβοοκ 7 φορτιστες κι ένα καρότσι για να τα κουβαλάω.
Αλλιώς θα έπρεπε να έχω ένα κινητό, μια ψηφιακή, ένα σύστημα πλοηγησης, ένα mp3 player, ένα νετβοοκ 7 φορτιστες κι ένα καρότσι για να τα κουβαλάω.
Συμφωνω, με κουραζουν τα πολλα καλωδια ρε παιδια...
Εντάξει για μια φορά λες που θα τύχει αυτό.
Aν μου είχε τύχει μία δεν θα το συζητούσα. Έχει τύχει πολλές και μάλιστα σε δύσκολα σημεία. Σε μια φάση μου έτυχε πηγαίνοντας από κάτι παράξενους δρόμους από τη Δ.Όχθη προς τη Haifa. Παραλίγο να βρεθώ Συρία. Αυτή είναι μία ή πιο χαρακτηριστική. Μου έχουν τύχει πολλές πάρα πολλές. Οπότε πλέον στα ταξίδια παίρνω και το U60 για σιγουριά στο συνοδηγό.
Πόσο μακριά είναι η ημέρα που το κινητό τηλέφωνό μας θα υποκαταστήσει πλήρως και το GPS που χρησιμοποιούμε;
Πολύ μακριά.
Πολύ μακριά.
Οχι και τοσο, ήδη συμβαινει ανα τον κοσμο και η ταση ειναι αυξητικη...
Αργή πολύ ακόμη η μέρα που θα αποχωριστούμε τα PNA, με οθόνες 3,5-4"τα κινητά σε σύγκριση4 - 7" είναι μεγαλη διαφορά σε όλους τους τομείς , πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη απο πλευράς τεχνολογίας και είναι σχετικά νωρίς, όσο για τα εργοστασιακά gps στα αυτοκίνητα μεγαλύτερη απατεωνιά δεν υπαρχει εάν δεν αφεθεί ελεύθερη η επιλογή και εγκατάσταση θα ήμαστε δέσμιοι τον αυτοκινητοβιομηχανιών με οτι αυτό συνεπάγεται .
Οχι και τοσο, ήδη συμβαινει ανα τον κοσμο και η ταση ειναι αυξητικη...
Έχεις κάποια στοιχεία;
Παρομοια με αυτα του 1ου ποστ φανταζομαι θα υπαρχουν κι αλλα.
Αργή πολύ ακόμη η μέρα που θα αποχωριστούμε τα PNA, με οθόνες 3,5-4"τα κινητά σε σύγκριση4 - 7" είναι μεγαλη διαφορά σε όλους τους τομείς , πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη απο πλευράς τεχνολογίας και είναι σχετικά νωρίς, όσο για τα εργοστασιακά gps στα αυτοκίνητα μεγαλύτερη απατεωνιά δεν υπαρχει εάν δεν αφεθεί ελεύθερη η επιλογή και εγκατάσταση θα ήμαστε δέσμιοι τον αυτοκινητοβιομηχανιών με οτι αυτό συνεπάγεται .
Αυτό είναι το σίγουρο. Οι εταιρείες θα βρουν τρόπο.
Κάποια στιγμή οι περισσότερες χώρες θα έχουν ολοκληρωμένους χάρτες. Ήδη αρχίζουν να σκάνε τα πακέτα lifetime ανανέωσης χαρτών. Το επόμενο βήμα είναι η επικοινωνία. Τα πρώτα βήματα τα βλέπουμε ήδη στο tomtom. Mapshare traficHD κτλ.
Αυτά πλέον είναι υπηρεσίες. Άρα το προϊόν του καθεαυτού χάρτη φτάνει προς το τέλος του και περνάμε στις υπηρεσίες. Σε αυτό μπαίνουν εταιρείες κινητής, εταιρείες διαχείρισης realtime δεδομένων κτλ.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα αφήσουν το πεδίο αυτό στη τύχη του. Αυτό είναι το σίγουρο. Αυτή τη στιγμή μεγάλες εταιρείες όπως η Kenwood και λοιπές προμηθεύουν το hardware στις αυτοκινητοβιομηχανίες με soft από μεγάλες εταιρείες όπως garmin κτλ. Η tomtom μπήκε στη Fiat και από ότι φαίνεται αρχίζει το σκηνικό να ξεκαθαρίζει στο που πάμε.
Τα λεφτά θα είναι στις υπηρεσίες όπως είπα και πριν. Λίγο θα τους νοιάζουν τα περίπτερα πλέον.
Δεν υπάρχει χειρότερη φάση στο ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ,από το νασαι σε άγνωστα μέρη,ειδικά στο εξωτερικό και να χτυπήσει το τηλέφωνο. Οπότε το αποριπτω για συστηματική πλοήγηση. Ο καιρός που θα πετάξουμε τα pna αργεί ακόμα...ευτυχώς που άρχισαν κάποιες εταιρειες,όπως η τομτομ,να εξοπλιζουν αυτοκίνητα(fiat,Renault) με όμορφες συσκευές που μπαίνουν βγαίνουν,χωρίς καλώδια να κρέμονται από δω κι εκεί...
Capacitive οθόνη παντού.Είπα σήμερα να χρησιμοποιήσω το spirit s505 μετά από αρκετές μέρες χρήσης του hd2 και πραγματικά νόμιζα ότι χάλασε η οθόνηlol2Πάταγα ή μάλλον άγγιζα την οθόνη και δεν έκανε τίποτε...
Kαι εγω πιστευω οτι αργει αυτη η μερα,διοτι αν εισαι σε καμια πολη που δεν εχεις ιδεα και σε περουνε τηλεφωνο και χασεις τον χαρτη,την εχασες την διασταυρωση,αν εισαι σε καμια πολη που εχει ψηλα κτηρια και πολλα στενακια και με το κακο που γινεται με τα συγχρονα smartphone με τον απαραδεκτο δεκτη τους,επισης χαθηκες...Το iphone χανει τελειως την μπαλα και το ομνια σε δειχνει καποιες φορες εδω και καποιες στο παραπανω στενο...Ειναι η ωρες που ψαχνω το miomoov η το Α701 που δεν καταλαβαινουνε τιποτα..(εξαιρουντε τα νεα acer)Τελειωσανε βεβαια η μερες που το pda μας ηθελε restart πριν ξεκινησεις μια μεγαλη βολτα στο αγνωστο και κινδυνευες να μεινεις χωρις μνημη και χωρις σωστη πλοηγηση,Ασε που αν μουλαρωσει κατι ισως δεν εχεις και πλοηγηση ενω με το pna μια χαρα θα πας...Δεν ειναι λιγες φορες που ακουμε και σημερα,δεν κλειδωνει με τιποτα,δεν βρισκει δορυφορους...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.