PDA

Επιστροφή στο Forum : QTEK G100 vs MIO 550

gepaka
29-10-06, 18:54
QTEK G100 Ή MITAC MIO 550
Εάν αποφασίζατε σήμερα να αγοράσετε PDA GPS ποιο από τα Δύο (2)
θα προτιμούσατε, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους?
Κατασκευάστρια εταιρία, λειτουργίες, γρηγορότερο επεξεργαστή,
συντομότερο χρόνο σύνδεσης με δορυφόρους, όχι κολλήματα,
σχέση τιμής - απόδοσης, service κλπ.
http://i105.photobucket.com/albums/m211/gepaka/qtek_g100.jpg http://i105.photobucket.com/albums/m211/gepaka/mit_mio_p550.jpg

zeppelin
30-10-06, 13:12
Θα σου πρότεινα το g100 γιατί:

1. Είναι πολύ πιο γρήγορο (το πιο γρήγορο pda με Destinator)
2. Πολύ πιο ευκρινείς και φωτεινή οθόνη (δε πειράζει που είναι μικρότερη)
3. Πιο δυνατό ηχείο
4. Το πιο φορητό και compact pda gps που κυκλοφορεί.
5. Ωραίο design και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

Αν το χρησιμοποιείς καθημερινά δε θα έχεις πρόβλημα με το downloading της εφημερίδας του δορυφόρου, αλλιώς θα έχεις μια μικρή καθυστέρηση (όσο περισσότερο καιρό έχει να πιάσει σήμα, τόσο μεγαλύτερη καθυστέρηση) στο πρώτο σήμα των δορυφόρων. Αν είχε τη δυνατότητα να κατεβάζει την εφημερίδα μέσω internet (eten g500+, mio a701, hp 65XX - 69XX) θα ήταν απόλυτο μηχάνημα.

gepaka
30-10-06, 14:58

3. Πιο δυνατό ηχείο

Αν το χρησιμοποιείς καθημερινά δε θα έχεις πρόβλημα με το downloading της εφημερίδας του δορυφόρου, αλλιώς θα έχεις μια μικρή καθυστέρηση (όσο περισσότερο καιρό έχει να πιάσει σήμα, τόσο μεγαλύτερη καθυστέρηση) στο πρώτο σήμα των δορυφόρων. Αν είχε τη δυνατότητα να κατεβάζει την εφημερίδα μέσω internet (eten g500+, mio a701, hp 65XX - 69XX) θα ήταν απόλυτο μηχάνημα.

Zep σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Και εγώ στο G100 με βλέπω. Εκτός από αυτά που είπες και το Bluetooth έχει και Wi –Fi
που δεν έχει το ΕΤΕΝ G500 διαφορετικά θα ήταν και αυτό στην λίστα.
Η χρήση του είναι καθημερινή, έστω και σε μέρη που ξέρω με κλειστά τα μάτια.
Πάντοτε υπάρχει περίπτωση να βρει καμιά καινούργια διαδρομή που δεν ξέρω
ή κανένα στενάκι ;-) . Όσο για το κατέβασμα εφημερίδας μέσω δορυφόρου
δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό :oops: . Αν μπορείς πες μου τι είναι ή υπόδειξε μου κάποιο post να το διαβάσω.
Αλήθεια από service η QTEK τι λέει?Μην τραβήξω τα ίδια που τραβάω με το ΜΙΟ 168.
Και πάλι σε ευχαριστώ.
Γιώργος.
(Για την καλή δουλειά που κάνετε και την σοβαρότητα της εταιρείας δεν λέω τίποτα. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ)

zeppelin
30-10-06, 15:33
Για service δεν έχω ιδέα, πάντως δε νομίζω να είναι χειρότερη από mio. Πιστεύω πως το καλύτερο service το έχει το Πλαίσιο. Σήμερα άκουσα από κάποιον πελάτη μας τη παρακάτω ιστορία και μου έκανε εντύπωση:

Αγόρασε το qtek 8310 πριν από 1 χρόνο. Τότε το Πλαίσιο πίστευε ότι η έκδοση Destinator SP υποστηρίζει την εν λόγω συσκευή και έτσι είχε πει στο πελάτη του. Όταν μετά από κάποιους μήνες ο άνθρωπος με το 8310 θέλησε να αγοράσει τελικά λογισμικό πλοήγησης του είπε δεν υποστηρίζεται η συσκευή του. Το Σάββατο που μας πέρασε του αντικατέστησαν τη συσκευή του με ένα eten g500+. Επισημαίνω πως η συσκευή δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και ήταν κι εκτός εγγύησης. Νομίζω πως αυτό δε θα γινόταν ούτε στην Ευρώπη.
Πιστεύω ότι δε πρέπει να αναφερόμαστε συνέχεια στα κακά που συμβαίνουν γύρω μας, με διάθεση απλώς να γκρινιάξουμε (είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων) αλλά και να προβάλλουμε και θετικά όπως αυτό που περιέγραψα παραπάνω.

gepaka
30-10-06, 16:25
Για service δεν έχω ιδέα, πάντως δε νομίζω να είναι χειρότερη από mio. Πιστεύω πως το καλύτερο service το έχει το Πλαίσιο. Σήμερα άκουσα από κάποιον πελάτη μας τη παρακάτω ιστορία και μου έκανε εντύπωση:

Αγόρασε το qtek 8310 πριν από 1 χρόνο. Τότε το Πλαίσιο πίστευε ότι η έκδοση Destinator SP υποστηρίζει την εν λόγω συσκευή και έτσι είχε πει στο πελάτη του. Όταν μετά από κάποιους μήνες ο άνθρωπος με το 8310 θέλησε να αγοράσει τελικά λογισμικό πλοήγησης του είπε δεν υποστηρίζεται η συσκευή του. Το Σάββατο που μας πέρασε του αντικατέστησαν τη συσκευή του με ένα eten g500+. Επισημαίνω πως η συσκευή δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και ήταν κι εκτός εγγύησης. Νομίζω πως αυτό δε θα γινόταν ούτε στην Ευρώπη.
Πιστεύω ότι δε πρέπει να αναφερόμαστε συνέχεια στα κακά που συμβαίνουν γύρω μας, με διάθεση απλώς να γκρινιάξουμε (είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων) αλλά και να προβάλλουμε και θετικά όπως αυτό που περιέγραψα παραπάνω.

Συμφωνώ και επ'αυξανω.
'Ελα μου όμως που το ποσοστό είναι 100 προς 1.
Και όχι μόνο σε διαφορετικές εταιρείες αλλά καμία φορά και στην ίδια.
Ναι η γκρίνια είναι εθνικό μας σπορ. Αλλά μήπως μας δίνουν κάποιο λόγο για αυτό?
Και δεν θα αναφερθώ για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό σε παρόμοιες περιπτώσεις,
που το ποσοστό είναι αντίστροφο. Κοιτάζω τα του οίκου μας.
Τέλως πάντων,για άλλη μία φορά σε ευχαριστώ για την απάντηση
(Αν και ξέχασες να μου πεις για κατέβασμα εφημερίδας μέσω internet.Τι είναι και τι κάνει :oops:)

pazo
30-10-06, 17:42
(Αν και ξέχασες να μου πεις για κατέβασμα εφημερίδας μέσω internet.Τι είναι και τι κάνει :oops:)

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2055 για μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και η ...εφημερίδα (ephemeris).

Τις πληροφορίες αυτές ορισμένα PDA με GPS (eten g500+, mio a701, hp 65XX - 69XX, όπως είπε και ο Zeppelin), μπορούν να τις κατεβάσουν από το Internet με download, με ειδικά προγραμματάκια που διαθέτουν, αντί από τους δορυφόρους, όταν ενεργοποιείται το GPS, με αποτέλεσμα, το 3D Fix να είναι σχεδόν ακαριαίο!

zeppelin
30-10-06, 18:01
Απίστευτό! Thanks για μία ακόμη φορά. Είχα υπόψιν μου να παραθέσω το link στο post σου και τελευταία στιγμή το ξέχασα κι έτσι ξέχασα να απαντήσω και σ' αυτό το σκέλος της ερώτησης. Αυτό σημαίνει ότι διαβάζεις με μεγάλη προσοχή τα posts.

Evan
30-10-06, 18:26

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2055 για μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και η ...εφημερίδα (ephemeris).

Τις πληροφορίες αυτές ορισμένα PDA με GPS (eten g500+, mio a701, hp 65XX - 69XX, όπως είπε και ο Zeppelin), μπορούν να τις κατεβάσουν από το Internet με download, με ειδικά προγραμματάκια που διαθέτουν, αντί από τους δορυφόρους, όταν ενεργοποιείται το GPS, με αποτέλεσμα, το 3D Fix να είναι σχεδόν ακαριαίο!
Εγώ έχω το G500+, κάνω update τους δορυφόρους μέσω internet κάθε μέρα, αλλά 3D fix ακαριαία δεν κάνω. Μη σου πω ότι αν ξεκινήσω το αυτοκίνητο γρήγορα, χωρίς να δώσω λίγο χρονο στο GPS να πιάσει κανένα δορυφόρο, μπορεί να κάνει και κανένα δεκάλεπτο να πιάσει. Υπό νορμάλ συνθήκες, θέλει ένα δίλεπτο.

gepaka
30-10-06, 18:50
Απίστευτό! Thanks για μία ακόμη φορά. Είχα υπόψιν μου να παραθέσω το link στο post σου και τελευταία στιγμή το ξέχασα κι έτσι ξέχασα να απαντήσω και σ' αυτό το σκέλος της ερώτησης. Αυτό σημαίνει ότι διαβάζεις με μεγάλη προσοχή τα posts.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

panosha
30-10-06, 19:36

Εγώ έχω το G500+, κάνω update τους δορυφόρους μέσω internet κάθε μέρα, αλλά 3D fix ακαριαία δεν κάνω. Μη σου πω ότι αν ξεκινήσω το αυτοκίνητο γρήγορα, χωρίς να δώσω λίγο χρονο στο GPS να πιάσει κανένα δορυφόρο, μπορεί να κάνει και κανένα δεκάλεπτο να πιάσει. Υπό νορμάλ συνθήκες, θέλει ένα δίλεπτο.
-------------------
Βαγγέλη η καλύτερη λύση γιά βέλτιστα αποτελέσματα είναι να δουλεύει το GPS κάθε μέρα, έστω και λίγο και νά το βάζουμε να κλειδώσει εκεί ακριβως που το είχαμε κλείσει. Το G500+ δουλεύει σωστότερα ΝΕΜΕΑ 57600 με τις ρυθμίσεις που ξέρεις. :D

maximi01
30-10-06, 19:43
Μου κάνει εντύπωση. Έχω και εγώ το G500+ . Με Internate Update μια φορά την βδομάδα περίπου, κάνει fix σε χρόνο, από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το πολύ ένα λεπτό, ανάλογα με το πόσες ημέρες έχω να το χρησιμοποιήσω

panosha
30-10-06, 19:45
Μου κάνει εντύπωση. Έχω και εγώ το G500+ . Με Internate Update μια φορά την βδομάδα περίπου, κάνει fix σε χρόνο, από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το πολύ ένα λεπτό, ανάλογα με το πόσες ημέρες έχω να το χρησιμοποιήσω
-------------------------
Μάλον έχει καταλάβει σε τι χέρια βρίσκεται. :-D

maximi01
30-10-06, 19:47
Ακριβώς :lol: Αυτό του έλειπε, να σηκώσει κεφάλι :-D

efrosinos
30-10-06, 22:47
-------------------------
Μάλον έχει καταλάβει σε τι χέρια βρίσκεται. :-D
Δωσ' του μια φωτογραφια σου για να μη σου το φερει αμα κανει τα δικα του :lol: :lol: :lol: :smt079 =D>

kapitalas
31-10-06, 10:58
Ego pali tha agoraso mesa stin ebdomada to MIO P550.

Ti exete na peite gia auto ta + kai ta - tou?

PS:Me valate se skepseis :? .

scorpiosx
31-10-06, 10:58

Πολύ καλημέρα.
Μήπως είναι εύκολο να μου απαντήσετε πως γίνεται το Internet Update των δορυφόρων; Απο ποιό πρόγραμμα κι από ποιό μηχάνημα; από PC ή απ' το φορητό;
Ευχαριστώ.

grimak
31-10-06, 11:11

Πολύ καλημέρα.
Μήπως είναι εύκολο να μου απαντήσετε πως γίνεται το Internet Update των δορυφόρων; Απο ποιό πρόγραμμα κι από ποιό μηχάνημα; από PC ή απ' το φορητό;
Ευχαριστώ.
Καλημέρα καλε μου φίλε Στράτο,

Το Inernet Update γίνεται με ένα πρόγραμμα (satellite data update) που είχε εγκατεστημένο μέσα το pda (eten g500+)
Απλώς συνδέουμε το pda στο internet και πατάμε manual update ή auto update τις μέρες-ώρες που θέλουμε εμείς :wink:

scorpiosx
31-10-06, 11:37

Πολύ καλημέρα.
Ευχαριστώ.
Καλημέρα καλε μου φίλε Στράτο,

Το Inernet Update γίνεται με ένα πρόγραμμα (satellite data update) που είχε εγκατεστημένο μέσα το pda (eten g500+)
Απλώς συνδέουμε το pda στο internet και πατάμε manual update ή auto update τις μέρες-ώρες που θέλουμε εμείς :wink:

Καλημέρα και σε σένα Μάκη μου.
Εμείς οι απλοί θνητοί δεν μπορούμε να το βρούμε αυτό το αγαθό; Αν όχι, κρίμα! Αν ναι, pm me.

zeppelin
31-10-06, 11:44

Πιστεύω πως έχει να κάνει και το πότε έχεις κάνει τελευταία φορά ενημέρωση. Σε ολοκαίνουργιο eten που το έβαλα να κάνει fix έπιασε σε 2 sec και σε 10 sec με έδειχνε ακριβώς εκεί που ήμουν. Είχα τρέξει όμως το update 2 λεπτά πριν. Δε μου φαίνεται φυσιλογικό αυτό που μου λες, μήπως έχεις τίποτε μεβράνες στο παρμπρίζ?

GiorgosH
27-01-07, 12:14

3. Πιο δυνατό ηχείο

Πολύ ενδιαφέροντα τα σχόλια σου, αλλά πως είναι πιο γρήγορο από το 550 αφού έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή και πιο πολύ μνήμη απο το G100?
Εκτός από το μέγεθος της οθόνης έχει κάποιο μειονέκτημα το G100?
Είχα καταλήξγει στο 550 αλλά μου άλλαξες τα μυαλά τώρα :)
Επίσης, επειδή θα κάνω και χρήση του PDA σε βασικές λειτουργίες μόνο, συστήνεις και γι' αυτό το G100?

Σ'ευχαριστω! :-D

politis
27-01-07, 13:01
Ego pantos, ta mona provlimata pou eho vri sto g100 (K an kseri kanis ti lisi as me voithisi) ine ta:
1)Den mporo na to cano pair me blouetooth akoustiko.
2)Den mporo meso bluetooth na tou stilo kapio arhio apo to pc meso file transfer. Prepi aparetita na gini meso activesync (pou douleui mia hara me bluetooth)
Elpizo pos sto mellon kapio rom update tha diorthosi auta ta themata.
Na simioso pos to paketo pou agorasa apo to play247 itan iperplires. Ihe, pera apo ta autonoita, mia polli kali dermatini thiki, eksoteriki kerea & (apisteuto) deutero penaki!

scotty
27-01-07, 14:18
Ego pantos, ta mona provlimata pou eho vri sto g100 (K an kseri kanis ti lisi as me voithisi) ine ta:
2)Den mporo meso bluetooth na tou stilo kapio arhio apo to pc meso file transfer. Prepi aparetita na gini meso activesync (pou douleui mia hara me bluetooth)
Na simioso pos to paketo pou agorasa apo to play247 itan iperplires. Ihe, pera apo ta autonoita, mia polli kali dermatini thiki, eksoteriki kerea & (apisteuto) deutero penaki!

Φιλε μου , οσο για το BT μεταξυ PC , μπορεις να το κανεις ,εχοντας ενα BT Dongle που εχει γυρω στα 15Ε αγορασμενο απο το πλαισιο , και ανταλασεις ευκολα και γρηγορα αρχεια μεταξυ ppc-pc η Laptop

Δες εδω>> http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=10&category=739&product=905933

grnikolis
27-01-07, 15:30
Πολύ ενδιαφέροντα τα σχόλια σου, αλλά πως είναι πιο γρήγορο από το 550 αφού έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή και πιο πολύ μνήμη απο το G100?

Γειά σου Γιώργο,
δε γνωρίζω τα χαρακτηριστικά τou 550 και του G100, αλλά θα αναφέρω κάτι γενικώτερο, σε ότι αφορά στην ερώτησή σου.

Η ταχύτητα χρονισμού ενός επεξεργαστή, είναι κριτήριο της απόδοσής του, ΜΟΝΟ σε ίδιας αρχιτεκτονικής επεξεργαστές. Κλασσικό παράδειγμα είναι οι P4 και οι P-Mobile, που ενώ οι mobile ονομαστικά τρέχουν σε μικρότερη ταχύτητα ρολογιού, στην ουσία οι επιδόσεις τους είσαι συγκρίσιμες με διπλάσιου χρονισμού P4.

Για τη μνήμη, ας δώσω ένα απλουστευμένο και όχι απολύτως ακριβές (εσκεμμένα) παράδειγμα. Για να προσπελάσει κάποιος επεξεργαστής τη μνήμη, χρειάζεται να αποθηκεύει τις διευθύνσεις μνήμης των εντολών που εκτελούνται ή θα εκτελεστούν, καθώς και τις διευθύνσεις μνήμης που υπάρχουν δεδομένα, σε εσωτερικές του δομές που λέγονται καταχωρητές (registers). Για να διευθυνσιοδοτηθούν 64ΜΒ μνήμης, χρειάζονται καταχωρητές πλάτους 16bit. Για 128ΜΒ, χρειάζεται ένα bit ακόμα. Αυτό το παραπανήσιο bit, σημαίνει, αλλαγή στο πλάτος των καταχωρητών, αλλαγή στο χρόνο εκτέλεσης αριθμητικών πράξεων κλπ κλπ.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο ARM επεξεργαστής έχει από κατασκευής του και 16bit λειτουργία (thumb mode) και μάλιστα η ARM στο εγχειρίδιο αρχιτεκτονικής τους, εξηγεί ακριβώς τους λόγους που τον σχεδίασαν έτσι, και γιατί είναι κάποιες φορές πιο αποδοτική και πιο γρήγορη η λειτουργία σε 16bit (Thumb Mode) έναντι 32bit (ARM Mode).

Στα PDAs λοιπόν, ισχύει το "ουκ εν τω πολλώ το εύ, μα εν τω ευ το πολλώ". Για αυτό, τα PNAs που αναφέρεις ο ZEP, δεν "παίζονται" σε ταχύτητα και ας έχουν "μόνο" 266MHz CPU, και 64MB μνήμης. Το Destinator 6.1 για PNAs, είναι compiled σε Thumb mode... :wink:

Περισσότερη μνήμη επίσης, στα PDAs που δουλεύουν με μπαταρία, σημαίνει μικρότερη αυτονομία. Είναι άλλο γίνονται refresh τα περιεχόμενα 64ΜΒ και άλλο 128ΜΒ ή περισσότερης μνήμης RAM που έχει ανάγκη συνεχούς ανανέωσης.

Πολύ φιλικά,
Νίκος

politis
27-01-07, 21:01

Φιλε μου , οσο για το BT μεταξυ PC , μπορεις να το κανεις ,εχοντας ενα BT Dongle που εχει γυρω στα 15Ε αγορασμενο απο το πλαισιο , και ανταλασεις ευκολα και γρηγορα αρχεια μεταξυ ppc-pc η Laptop

Δες εδω>> http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=10&category=739&product=905933
Eho tetio. Aloste pos kano active sync me bluetooth... To provlima ine pos me bluetooth mono meso active sync eho kataferi na stilo arhio apo to pc sto g100. Kati mou lei oti den ehi to g100 tin ipiresia obex file transfer. Opos & na ehi thanks pantos :)

GiorgosH
30-01-07, 00:16
Πήγα τα είδα και τα 2 σήμερα στο Πλαίσιο.. Σαν ποιότητα κατασκευής το G100 είναι κλάσεις ανώτερο αλλά εμφανής η διαφορά στο μεγεθος της οθόνης και στο πάχος της συσκευής..