PDA

Επιστροφή στο Forum : Ordinale.ini & παράμετροι

Dr.KC
22-01-10, 09:44
Για χαρά σε όλη την παρέα.

Σκεπτόμουν εάν θα ήταν καλό να μαζέψουμε κάπου όλες τις προτεινόμενες αλλαγές που κατατέθηκαν στο forum μας, σχετικά με το αρχείο ordinale του genius. Για παράδειγμα, το πολύ χρέισημο fond resize στο main,

[Main]
MultimapDir=Maps
TruckAttribs=1
SafetyWrn=1
StreetFontSizeOffset=5

(Στο StreetFondSizeOffset για παράδειγμα βάζω μετά το = το νούμερο 5 γιατί με βολεύει)

Και γενικότερα όλες τις προτάσεις σας για μικρές βελτιώσεις.

Επίσης θέλω να μου πείτε, που ακριβώς το genius αποθηκεύει το «Αγαπημένα» και φυσικά σε πια μορφή. Πρακτικά ψάχνω να βρω εάν υπάρχει κάτι σε μορφή “txt” που επιδέχεται κάποια επέμβαση. Δηλαδή εάν το εκάστοτε «Αγαπημένο» έχει μορφή όμοια με των POIs, πχ:

POI="Βενζινάδικα ποιότητας" PT="23.78702 38.00017" CITY="Τηλ: 2106511478" PLZ="" STREET="AVIN-Αφοι Ιωάν. Δρυμονάκου Ο.Ε. Χολαργός Αναστάσεως" HOUSE_NO="5"

Thanks

aggmanos
22-01-10, 10:00
Τα αγαπημένα βρίσκονται στο favs.txt.
Προφανως σε μορφή txt, όπως φαίνεται απο το όνομα του αρχείου.

beagle
22-01-10, 12:20
Τα μηνύματα σχετικά με τον αριθμό των αγαπημένων μετακινήθηκαν εκεί:
http://www.navimania.gr/showthread.php?t=20884

Όποτε έχω νεότερες εντολές για το ordinale.ini θα ενημερώνω σε αυτό το θέμα.

PAVL-2
22-01-10, 14:10
Όλα καλά και μπράβο σας, αλλά δεν πρέπει να υπαρχει και ανάλυση του τη κανει η κάθε γραμμή;

beagle
22-01-10, 17:31
Έχεις δίκιο..

- MultimapDir=Maps -> Διαβάζει τους χάρτες από τον φάκελο Maps

- TruckAttribs=1 -> Εμφανίζει το μενού "Διαστάσεις Φορτηγού" στις επιλογές διαδρομής όπου επιλέγεις τα χαρακτηριστικά του οχήματος.

- SafetyWrn=1 -> Εμφανίζει το μήνυμα εισαγωγής (ασφαλείας). Αν βάλουμε "0" δεν θα εμφανίζεται.

- StreetFontSizeOffset=5 -> Μεγαλώνει τα fonts των ονομάτων των δρόμων στο χάρτη

PAVL-2
22-01-10, 18:29
Ευχαριστώ

nitso
03-03-10, 19:32
Υπαρχει επιλογη για να μην ακουγεται το τικ κατα την πληκτρολογηση?

bbbb
03-03-10, 19:37
στο main γράφεις disable_ticks=1

zeppelin
03-03-10, 19:38
[Main]
disable_ticks=1

nitso
03-03-10, 19:43
ευχαριστω

beagle
19-03-10, 16:51
- disable_ticks=1 -> Απενεργοποιεί τον ήχο των πλήκτων του GiniusDriver

- ShowBattery=0 -> Απενεργοποιεί την ένδειξη της μπαταρίας

- SaveTimeZone=1 -> Κρατάει την ώρα της συσκευής με το που ξεκινάει το πρόγραμμα

nitso
06-04-10, 19:37
Υπάρχει εντολη στο ordinale για αυτοματο ζουμ?

PAVL-2
06-04-10, 19:43
Υπάρχει εντολη στο ordinale για αυτοματο ζουμ?

Οχι

bbbb
20-05-10, 15:58
Aν βάλουμε στο ordinale.ini στο [main]
Autosavenavigationroute=1 αποθηκεύει την διαδρομή μας.Ετσι μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή,να κλείσουμε το πρόγραμμα και όταν το ξανανοίξουμε,η διαδρομή μας θα συνεχιστεί κανονικά με αφετηρία το σημείο που βρισκόμαστε.
Και μπορούμε να απενεργοποιήσουμε προσωρινά το έξυπνο πληκτρολόγιο(δεν ξέρω που χρειάζεται κάτι τέτοιο),αν κατά την πληκτρολόγηση πατήσουμε παρατεταμένα,πάνω σε ένα "σβησμένο" γράμμα.

tolisn
21-05-10, 09:20
Τελικά υπάρχουν πουθενά όλες οι παράμετροι που μπορούν να μπουν στο ordinale.ini?dizzy2

beagle
21-05-10, 10:35
Μιας και βγήκε νέα έκδοση λογισμικού, συμπληρώνω ορισμένες εντολές που προστίθονται κάτω από το [Main]:

- SmartSearchKeyboard=1 -> Ενεργοποιείται το "έξυπνο πληκτρολόγιο"

- AutoSaveNavigationRoute=1 -> αποθηκεύει την διαδρομή μας. Ετσι μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή,να κλείσουμε το πρόγραμμα και όταν το ξανανοίξουμε, η διαδρομή μας θα συνεχιστεί κανονικά με αφετηρία το σημείο που βρισκόμαστε (όπως είπε και ο bbbb παραπάνω).

- Topmost=1 -> Κρατάει το λογισμικό πλοήγησης ενεργό μόλις δεχτείτε μια κλήση

- RecordButton=0 -> Εξαφανίζει το κουμπί εγγραφής

Μπορούμε ακόμη να εξαφανίσουμε κάποιες επιλογές από το Μενού προσθέτωντας στο [Main] μια εντολή όπως:

- ShowPhotos=0

(Μην βάλετε ShowExit=0 γιατί δε θα μπορείτε να βγείτε από το πρόγραμμα tongue2 )

bbbb
21-05-10, 14:05
To Topmost=1 στο hd2 δε δείχνει να δουλεύει.Από την άλλη και χωρίς αυτό,αν απενεργοποιήσεις τον htc dialer και αφήσεις των windows,τότε το λογισμικό φαίνεται στο πίσω μέρος και μπορείς να επανέλθεις σε αυτό,αγνοώντας την κλήση.

apstls11
22-05-10, 11:17
Μιας και βγήκε νέα έκδοση λογισμικού, συμπληρώνω ορισμένες εντολές που προστίθονται κάτω από το [Main]:

- SmartSearchKeyboard=1 -> Ενεργοποιείται το "έξυπνο πληκτρολόγιο"

- AutoSaveRouteNavigation=1 -> αποθηκεύει την διαδρομή μας. Ετσι μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή,να κλείσουμε το πρόγραμμα και όταν το ξανανοίξουμε, η διαδρομή μας θα συνεχιστεί κανονικά με αφετηρία το σημείο που βρισκόμαστε (όπως είπε και ο bbbb παραπάνω).

- Topmost=1 -> Κρατάει το λογισμικό πλοήγησης ενεργό μόλις δεχτείτε μια κλήση

- RecordButton=0 -> Εξαφανίζει το κουμπί εγγραφής

Μπορούμε ακόμη να εξαφανίσουμε κάποιες επιλογές από το Μενού προσθέτωντας στο [Main] μια εντολή όπως:

- ShowPhotos=0

(Μην βάλετε ShowExit=0 γιατί δε θα μπορείτε να βγείτε από το πρόγραμμα tongue2 )

Αυτές οι επιλογές υπάχουν μέσα στο ordinale ή τις προσθέτουμε?

[Main]
MultimapDir=Maps
Portrait=1
StreetFontSizeOffset=4
TruckAttribs=1
SafetyWrn=0

[Navigation]
NMEA=

[Advisor]
language=8
gender=0

[GPS]
Found=com2:,4800,8N1,none

Μόνο αυτά έχω εγώ.

ChrisAthens
22-05-10, 11:22
Τις προσθέτεις

Sent from my iPhone using Tapatalk

apstls11
22-05-10, 11:45
Πρόσθεσα το RecordButton=0 και δεν ανοίγει καθόλου το πρόγραμα.
Κάνω φορμάτ τώρα και θα δούμε.

Ο.κ. άνοιξε, άστα δεν ξανασκαλίζω.

bbbb
22-05-10, 12:27
Η σωστή εντολή για να αποθηκεύει τη διαδρομή μας είναι
Autosavenavigationroute=1 και όχι Autosaveroutenavigation=1 worry1 αν μπορεί κάποιος mod ας το διορθώσει plz

beagle
22-05-10, 12:30
Μου ξέφυγε και εμένα.. Οκ τώρα.

manolis_grev
22-05-10, 14:44
To Topmost=1 στο hd2 δε δείχνει να δουλεύει.Από την άλλη και χωρίς αυτό,αν απενεργοποιήσεις τον htc dialer και αφήσεις των windows,τότε το λογισμικό φαίνεται στο πίσω μέρος και μπορείς να επανέλθεις σε αυτό,αγνοώντας την κλήση.
Ούτε στο s200 δουλεύει.Οταν έχεις κλήση εμφανίζει τον dialer της acer.Πως μπορώ να το απενεργοποιήσω και να βάλω τον dialer των windows;

panosha
22-05-10, 15:10
Ούτε στο s200 δουλεύει.Οταν έχεις κλήση εμφανίζει τον dialer της acer.Πως μπορώ να το απενεργοποιήσω και να βάλω τον dialer των windows;
Με ένα registry editor (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=15998) δοκίμασε αν υπάρχει η εγγραφή:

HKEY_LOCAL_MACHINE/Security/Phone/Skin ---> Enabled

Άλλαξε την τιμή από 1 σε 0. Επανεκκίνηση.

beagle
22-05-10, 16:24
To dialer εμφανίζεται γιατί πρέπει να απαντήσεις. Μόλις απαντήσεις, ένας μέρος της οθόνης ή ολόκληρη συνεχίζει να κάνει πλοήγηση. Τουλάχιστον αυτό είδα σε ένα hd2 που το δοκίμασα.

bbbb
22-05-10, 16:44
Eπειδή ο dialer της htc δεν υποστηρίζει σωστά landscape,έχει ένα θεματάκι.Μόλις απαντήσεις το ginius προσπαθεί να γυρίσει σε portrait και πρέπει να ξαναπατήσεις στην οθόνη για να έρθει σε landscape.Kαι γενικά επειδή το manila δεν υποστηρίζει και πολύ καλά το landscape και έχει κάποια μικρά θεματάκια.Σε αντίθεση με τον wm dialer με το που πατήσεις απάντηση,επιστρέφει άμεσα στο ginius.

manolis_grev
22-05-10, 19:40
Με ένα registry editor (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=15998) δοκίμασε αν υπάρχει η εγγραφή:

HKEY_LOCAL_MACHINE/Security/Phone/Skin ---> Enabled

Άλλαξε την τιμή από 1 σε 0. Επανεκκίνηση.
Δούλεψεthe best1 είναι λίγο ασχημούλης ο dialer των windows lol2 αλλά οκ δουλεύει σωστά.και σε συνδυασμό με το line in του radiocd έχω τις κλήσεις στα ηχεία του αυτοκινήτου και το ginius πάντα σε πρώτο πλάνο με ένα μόνο κλικ respect1respect1respect1
παναγιώτη βάλε στη διπλανή στήλη το κίτρινο respect το πράσινο είναι πολύ χαζό cheer2

PAVL-2
22-05-10, 20:05
TruckAttribs=1 -> Εμφανίζει το μενού "Διαστάσεις Φορτηγού" στις επιλογές διαδρομής όπου επιλέγεις τα χαρακτηριστικά του οχήματος.

SafetyWrn=1 -> Εμφανίζει το μήνυμα εισαγωγής (ασφαλείας). Αν βάλουμε "0" δεν θα εμφανίζεται.

StreetFontSizeOffset=5 -> Μεγαλώνει τα fonts των ονομάτων των δρόμων στο χάρτη

disable_ticks=1 >Απενεργοποίηση ήχου κατά την πληκτρολόγηση

ShowBattery=0 -> Απενεργοποιεί την ένδειξη της μπαταρίας

SaveTimeZone=1 -> Κρατάει την ώρα της συσκευής με το που ξεκινάει το πρόγραμμα

SmartSearchKeyboard=1 -> Ενεργοποιείται το "έξυπνο πληκτρολόγιο"

RecordButton=0 -> Εξαφανίζει το κουμπί εγγραφής

Autosavenavigationroute=1 >Εντολή για να αποθηκεύει τη διαδρομή μας

Topmost=1 -> Κρατάει το λογισμικό πλοήγησης ενεργό μόλις δεχτείτε μια κλήση

nikospot
25-05-10, 01:05
Ρε παιδια το Record Button τι κανει?

pakias
25-05-10, 01:10
Ρε παιδια το Record Button τι κανει?
http://www.navimania.gr/showthread.php?t=14104

nikospot
25-05-10, 01:21
α μαλιστα. Ευχαριστω :) Το εκανα αποκρυψη αφου μου φαινοταν ανουσιο, αλλα μαλλον θα το ξανα βαλω να πειραματιστω λιγακι.

chris40
15-06-10, 20:48
υπάρχει καμιά ρύθμιση για να μην εμφανίζεται αυτό το κείμενο περι ευθύνης κάθε φορά που ξεκινάει το πρόγραμμα?

ChrisAthens
15-06-10, 20:52
υπάρχει καμιά ρύθμιση για να μην εμφανίζεται αυτό το κείμενο περι ευθύνης κάθε φορά που ξεκινάει το πρόγραμμα?

SafetyWrn=0

chris40
16-06-10, 00:32
είσαι θεός ;)

paoun
21-07-10, 15:34
TruckAttribs=1 ->
SaveTimeZone=1 -> Κρατάει την ώρα της συσκευής με το που ξεκινάει το πρόγραμμα

Το κακό με μένα είναι ότι κάθε φορά που ανοίγω τη συσκευή μου βγάζει ημερομηνία 2/1/2005! Ξέρει κανείς πώς διορθώνετε αυτό το πράγμα?

nikkos
22-07-10, 08:47
μάλλον είναι θέμα συσκευής και όχι προγράμματος και μάλλον, όταν την κλείνεις τελείως, σβήνουν οι ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας. Τι συσκευή έχεις? Μήπως να τη βάζεις σε stand by αντί σε off, αλλά θα σου καταναλώνει μπαταρία έτσι.

adok13
08-08-10, 23:58
αγορασα το omnia και το ginius driver Μου εβγαζε το στιγμα 300 μετρα μακρυα.
εψαξα και εβαλα στο ordinale την παρακατω εντολη

[GPS]
Found=com3:,4800,8N1,none
use_id_driver=1
οπου com3 βαζετε την com που εχετε ορισει εσεις απτα windows mobile,και το προγραμμα φυσαει.
μπορει να εχει ξαναγραφτει αλλα εγω δεν το βρηκα οποτε το βαζω μηπως βοηθηθει καποιος που εχει το ιδιο το προβλημα.

astrah
10-08-10, 12:44
http://www.youtube.com/watch?v=3nm_fqVpdEQ&feature=related

Μου φαίνεται ή το όνομα της οδού είναι με μεγαλύτερη γραμματοσειρά . Γίνετε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές;

spkprs1
10-08-10, 13:00
Αν διαβάσεις και λίγο το γραφει και στο πρώτο ποστ

StreetFontSizeOffset=5 (η τιμή 5 ειναι ενδεικτική, εγω εχω 8)

astrah
10-08-10, 13:21
Δεν μιλαω για τα ονοματα πανω στον χαρτη αλλα για το ονομα της οδου που κατευθυνεσε(π.χ. Χρυσοστομου Σμυρνης απο το βιντεο). το αλλο το εχω βαλει και εγω στο 5. λες αν το κανω 8 να φαινετε καλυτερα;

pantpant
17-08-10, 19:31
μήπως μπορούμε να αυξήσουμε την απόσταση ειδοποίησης για τις κάμερες ταχύτητας με κάτι σαν κι αυτο (από systext του igo8) :

[warning]
warn_distances=150:2000,140:1750,130:1500,110:1000 ,90:750,60:400,40:150
speedcam_max_lookahead=3000
speedcam_maxdistance_from_road=10
speedcam_warning=1
speedcam_soundtype=0
approach_beep_distances=300

ευχαριστώ

beagle
18-08-10, 15:10
Απ' όσο ξέρω δε μπορείς να επέμβεις στην ηχητική ειδοποίηση παρά μόνο ίσως στην οπτική.

sv1ege
04-12-10, 14:07
[Main]
MultimapDir=Maps
TruckAttribs=1
SafetyWrn=1
StreetFontSizeOffset=5

(Στο StreetFondSizeOffset για παράδειγμα βάζω μετά το = το νούμερο 5 γιατί με βολεύει)

Kαλημέρα φίλοι

Ακολουθώντας τις παραπάνω ''οδηγίες'' για την αλλαγή (μεγέθυνση) του font size των δρόμων, στο Watona 700 με ginius deluxe edition, ginius map 2009.06, μετά την διαδικασία που έκανα όπως περιγράφεται, δεν μου επιτρέπεται η αποθήκευση της επιλογής ''βγαίνοντας από το Ordinale.in...
Στη προσπάθειά μου δε να αναβαθμίσω πρόγραμμα και χάρτες, που ίσως είναι η αιτία, δεν τα κατάφερα ακόμα!...Ίσως μπορούσε κάποιος φίλος να με βοηθήσει, είτε κατ' ευθείαν, είτε υποδεικνύοντάς μου κάποια ανάλογη συζήτηση με τις απαντήσεις - λύσεις.

Ευχαριστώ

sv1ege
10-12-10, 08:22
[Main]
MultimapDir=Maps
TruckAttribs=1
SafetyWrn=1
StreetFontSizeOffset=5

Kαλημέρα φίλοι

Ακολουθώντας τις παραπάνω ''οδηγίες'' για την αλλαγή (μεγέθυνση) του font size των δρόμων, στο Watona 700 με ginius deluxe edition, ginius map 2009.06, μετά την διαδικασία που έκανα όπως περιγράφεται, δεν μου επιτρέπεται η αποθήκευση της επιλογής ''βγαίνοντας από το Ordinale.in...
Στη προσπάθειά μου δε να αναβαθμίσω πρόγραμμα και χάρτες, που ίσως είναι η αιτία, δεν τα κατάφερα ακόμα!...Ίσως μπορούσε κάποιος φίλος να με βοηθήσει, είτε κατ' ευθείαν, είτε υποδεικνύοντάς μου κάποια ανάλογη συζήτηση με τις απαντήσεις - λύσεις.

Ευχαριστώ

...Τελικά πήγα στην GI και με εξυπηρέτησαν άμεσα και πλήρως.

Ευχαριστώ όλους .