PDA

Επιστροφή στο Forum : Ένδειξη αριθμού δορυφόρων

vpapanik
23-09-05, 22:58
Χρησιμοποιώντας ορισμένα gps utilities στο pda μου διαπίστωσα ότι υπάρχουν 2 στοιχεία που δηλώνουν την ποιότητα του σήματος. Αυτά είναι τα satellites in view και satellites in use. Το gps μπορεί να εντοπίσει πχ 6 δορυφόρους και απο αυτούς να χρησιμοποιεί τους 4 γιατί οι άλλοι 2 έχουν ασθενή επιστροφή. Οπότε ο αριθμός satellites in use είναι αυτός που ενδιαφέρει κυρίως.

Παρόλα αυτά στο destinator3 αναφέρεται μόνο ο αριθμός satellites in view, ο οποίος είναι μάλλον παραπλανητικός για τη ποιότητα της λήψης. Καλο θα ήταν λοιπόν μια διπλή ένδειξη (πχ 6/9 ή 6 από 9).

Επίσης το εικονίδιο στην κύρια οθόνη που παραπέμπει στις πληροφορίες GPS είναι γραφικό με μπάρες (κάτι σαν το σήμα του κινητού) το οποίο δεν λέει και πολλά. Δεν θα ήταν καλύτερο μέσα εκεί αντί για τις μπάρες να έλεγε πχ 6/9 ή έστω μόνο το 9 (που το βλέπω στις πληροφορίες gps).

Στο manual λέει νομίζω ότι ο μέγιστος αριθμός δορυφόρων που μπορεί να εντοπιστεί μέσα στο αυτοκίνητο είναι 6. Αυτό είναι λάθος, έχω εντοπίσει μέχρι και 9 από το παμπρίζ σε ανοιχτό χώρο. Τώρα βέβαια έβαλα μια μικρή εξωτερική κεραία (μαγνητική) στην οροφή του αυτοκινήτου (τζάμπα από ebay) και βλέπω standard 9 δορυφόρους μέσα στην πόλη ! Με λίγα λόγια η γραφική ένδειξη στην κύρια οθόνη μου είναι παντελώς άχρηστη !

YAKUMO
24-09-05, 13:52
Πες μου λιγο φιλε μου για την εξωτερικη κεραια.
Ειπες ειναι μαγνητικη.
Και πως συνδεεται με το pda?
Περναει καποιο καλωδιο μεσα στο αυτοκινητο?
Εαν ειναι χωρις καλωδιο πως πιανει το σημα?

vpapanik
24-09-05, 16:27
Λοιπόν, η κεραία είναι μαγνητική και την έχω στην οροφή του αυτοκινήτου. Είναι σαν σπιρτοκουτο. Έχει ενα καλώδιο που περνάει από το πίσω τζάμι (έχω 3πορτο αμάξι και τα πισω τζαμια ανοιγουν 4-5 πόντους με κλιπ) και το φέρνω γυρω γυρω μέσα από το λάστιχο της πόρτας μέχρι το μπροστά ντουλαπάκι. Η κεραία συνδέεται απευθείας στο bluetooth gps receiver ο οποίος είναι μόνιμα μέσα στο ντουλαπάκι. Το pda το έχω έξω και επικοινωνεί ασύρματα με το bluetooth. Βλέπει 9 δορυφόρους (πρέπει όμως τελικά να χρησιμοποιεί τους 7 - δές παραπάνω post) μέσα σε δρόμο με πολυκατοικίες αριστερά - δεξιά. Λέει !

ahilleas
24-09-05, 16:43
Χρησιμοποιώντας ορισμένα gps utilities στο pda μου διαπίστωσα ότι υπάρχουν 2 στοιχεία που δηλώνουν την ποιότητα του σήματος. Αυτά είναι τα satellites in view και satellites in use. Το gps μπορεί να εντοπίσει πχ 6 δορυφόρους και απο αυτούς να χρησιμοποιεί τους 4 γιατί οι άλλοι 2 έχουν ασθενή επιστροφή. Οπότε ο αριθμός satellites in use είναι αυτός που ενδιαφέρει κυρίως.

Παρόλα αυτά στο destinator3 αναφέρεται μόνο ο αριθμός satellites in view, ο οποίος είναι μάλλον παραπλανητικός για τη ποιότητα της λήψης. Καλο θα ήταν λοιπόν μια διπλή ένδειξη (πχ 6/9 ή 6 από 9).

Επίσης το εικονίδιο στην κύρια οθόνη που παραπέμπει στις πληροφορίες GPS είναι γραφικό με μπάρες (κάτι σαν το σήμα του κινητού) το οποίο δεν λέει και πολλά. Δεν θα ήταν καλύτερο μέσα εκεί αντί για τις μπάρες να έλεγε πχ 6/9 ή έστω μόνο το 9 (που το βλέπω στις πληροφορίες gps).

Στο manual λέει νομίζω ότι ο μέγιστος αριθμός δορυφόρων που μπορεί να εντοπιστεί μέσα στο αυτοκίνητο είναι 6. Αυτό είναι λάθος, έχω εντοπίσει μέχρι και 9 από το παμπρίζ σε ανοιχτό χώρο. Τώρα βέβαια έβαλα μια μικρή εξωτερική κεραία (μαγνητική) στην οροφή του αυτοκινήτου (τζάμπα από ebay) και βλέπω standard 9 δορυφόρους μέσα στην πόλη ! Με λίγα λόγια η γραφική ένδειξη στην κύρια οθόνη μου είναι παντελώς άχρηστη !

Φίλε μου ,αν μου επιτρέπεις, θα σου πρότεινα όταν οδηγείς να έχεις την προσοχή σου στραμμένη στο δρόμο ακούγοντας τις οδηγίες του Destinator και όποτε κρίνεις σκόπιμο να ρίχνεις καμιά ματιά στον ψηφιακό χάρτη. Με 4 δορυφόρους και πάνω είσαι εντάξει. Στο κάτω - κάτω είναι σε εξέλιξη και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Γαλιλαίος" με καμιά τριανταριά δορυφόρους στα σκαριά. Αν λαμβάνεις σήμα από 8 ή 9 δορυφόρους δεν πιστεύω ότι πρέπει να σε ενδιαφέρει και τόσο πολύ (εκτός αν χρησιμοποιείς τοπογραφικό GPS και χρειάζεσαι ακρίβεια cm.:wink:

vpapanik
25-09-05, 20:32
Δεν έχεις και άδικο στο κάτω κάτω φίλε μου ! Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου :)