PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέο Λογισμικό Mio Map 2009 ?

proedrosgr
15-11-09, 23:56
Χαιρετώ όλους στο φόρουμ.
Παιδιά μια ερώτηση.
Παρατήρησα στην σελίδα του πλαισίου οτι αναφέρει για ένα λογισμικό Mio Map 2009 που έχουν κάποια καινούργια μηχανήματα της Mio.

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/GPS/PNA-Car-Navigation/with%28NAV_SOFTWARE=Miomap%202009%29.htm

Ξέρει κανείς τίποτε για αυτό; Μήπως αποτελλεί αναβάθμιση του Miomap 2008? Εγώ που έχω το Mio Moov 150 άραγε μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Ευχαριστώ

lefkal
18-11-09, 11:58
Tόσο πολύ στήριξε το spirit η mio? Που οι καινούργιες της συσκευές έχουν Mio map 2009? Aπ'ότι φαίνεται έχει βγει το 09 και αν κυκλοφορήσει σαν ξεχωριστό πρόγραμμα λογικά θα μπορείς να το περάσεις αν το σηκώνει η συσκευή σου.

bbbb
19-11-09, 17:20
το miomap 2009 αν και μοιάζει πολύ με το miomap2008 δεν είναι της mireo.Eίναι κατασκευασμένο από την navman και χρησιμοποιεί και διαφορετικά αρχεία χαρτών από τα miomap2008/ginius

da59190
22-12-09, 22:31
Ξέρουμε αν πωλείται χωριστά; (Πρόγραμμα - χάρτης, όχι συσκευή).

bbbb
22-12-09, 23:23
Οχι η mio πουλάει πάντα πακέτο πρόγραμμα-συσκευή

da59190
22-12-09, 23:43
Σ΄ευχαριστώ.

mxa055
29-12-09, 14:28
Καλησπέρα,

πήρα το MIO moov m400 τις προάλλες με το εν λόγω λογισμικό. Πολύ καλό γενικά αλλά αντιμετώπισα ένα πρόβλημα 2-3 μέρες μετά το χειρισμό του. Το σενάριο απλό και συνηθισμένο... πας κάπου και θέλεις να σηκώσεις λεφτά για να βάλεις βενζίνη. Ήμουν σε άγνωστη περιοχή οπότε το καινούριο πραγματάκι μου έπρεπε να δώσει τη λύση... POI->Χρήματα... ΣΟΚ! λίστα από τράπεζες και ATM χωρίς να αναφέρεται πουθενά η τράπεζα!!! Λίγα λεπτά αργότερα κοιτάω για να βρω BP αφού μόνο από BP βάζω βενζίνη... τα ίδια βενζινάδικα χωρίς όνομα εταιρίας.
Ήμουν συνηθισμένος στο Destinator που αυτά τα είχε ψωμοτύρι και μου κακοφάνηκε πολύ.
Υπάρχει λύση για τα POI?

bbbb
29-12-09, 14:37
Για τα poi που έχει περασμένα ο χάρτης,δεν υπάρχει λύση.Μέσω του miomore desktop μπορείς να βάλεις pois που έχουν ανεβάσει οι χρήστες http://index.pois.gr/categories.asp?CatID=18
Λογικά θα δουλέψει το φορματ του mio spirit
Επίσης συνδέοντας τη συσκευή σου με το miomore desktop σε pc που έχει internet θα πρέπει να σου δίνει επιλογή να κατεβάσεις τον νέο χάρτη

nikkos
29-12-09, 18:57
φίλε mxa αυτό το θέμα δυστυχώς θα μας κάνει να αναπολούμε το απαρχαιωμένο κατά τα άλλα destinator. Κάτσε να δούμε μπας και οι νέα έκδοση 9 ανατρέψει καθόλου τα δεδομένα....

bbbb
29-12-09, 19:21
Μια από τα ίδια με το 8 το 9 που "κυκλοφόρησε".Εξαφανισμένη η δυνατότητα του 7 για να ορίζεις ηχητική και οπτική ειδοποίηση στα αγαπημένα.Aυτό με την ονομασία των pοis είναι θέμα κατά το compile του χάρτη 2009.06 και δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα.

NickT
30-12-09, 14:06
Σαν απλός ερασιτέχνης περί την τεχνολογία και συνήθης ύποπτος στην χρήση navigation systems, έχοντας ένα mio p560, είμαι σχεδόν απόλυτα ευχαριστημένος από την υποστήριξή του. Του έχω βάλει το miomap v3.3 με τον τελευταίο χάρτη της TeleAtlas και είναι μιά χαρά! Έχω δοκιμάσει αρκετά προγράμματα, αλλά η φιλικότητά του και το γρήγορο της ανταπόκρισής του καθώς και τα φιλικά του menu, δεν τα βρήκα σε κανένα άλλο πρόγραμμα. Νομίζω ότι θα μπορούσατε να το δοκιμάσετε και εσείς!
Με την ευκαιρία, Καλή Χρονιά σε όλους με καλές πλοηγήσεις στους στόχους σας!

bbbb
30-12-09, 15:41
Eχω στα χέρια μου για ξεκλείδωμα ένα mio moov m300.Πρώτη κίνηση να το συνδέσω με το miomore desktop για να δω αν θα κατεβάσει τον δωρεάν χάρτη 2009.08.Η εγκατάσταση έγινε κανονικάcristmasbiggrinΔε χρειάζεται να κάνεις κάποια συνδρομή στη σελίδα της mio.Κρατήστε ένα backup όλης της μνήμης στο pc,γιατί για να γίνει η εγκατάσταση του νέου χάρτη,πρέπει πρώτα να σβήσουμε τον παλιό.Η εσωτερική μνήμη είναι 2gb από τα οποία με το miomap εγκατεστημένο έχεις ελεύθερα 1,7gb.Οπότε π.χ. ένα igo8 με χάρτη ευρώπης της χώρας που μας ενδιαφέρει,το χωράει.Το miomap 2009 συγκριτικά με το miomap2008 έχει τα αναδυόμενα μενού στο χάρτη συν μια επιλογή για αποφυγή περιοχής.Επιλέγεις το περιοχή προς και με το χέρι σχεδιάζεις την περιοχή που θέλεις να αποφύγεις.Πατώντας από το αναδυόμενο μενού κοντινότερο Σ.Ε. εμφανίζει πλέον κατηγορίες σημείων μέσα στις οποίες η ταξινόμηση γίνεται μόνο χιλιομετρικά γύρω από το σημείο..Σε αυτό το μενού ,μπορούμε να κάνουμε και αναζήτηση βάσει ονόματος του σημείου.Επειδή ο χάρτης είναι αγγλικός και ελληνικός μαζί,γράφοντας μια λέξη κοινή στα ελληνικά και αγγλικά εμφανίζει 2 φορές τα διαθέσιμα σημεία και έτσι περιορίζεται ο αριθμός τους στο μισό(περίπου 60 σημεία ανά κατηγορία).π.χ. Γράφοντας bp εμφανίζει bp vyzantiou και bp βυζαντιου
Τα pοis περνάνε εύκολα μέσω του miomore desktop ενώ το miomap μας δίνει την δυνατότητα να ορίσουμε και την απόσταση ειδοποίησης μέσα από το πρόγραμμα.Η απόσταση ειδοποίησης μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε κατηγορία και είναι στα 20,50,100,500,1000 και 2000μ.Δυστυχώς και εδώ στα δικά μας poi δε γίνεται αναζήτηση με τη δεύτερη λέξη του ονόματος.Δηλαδή αν έχουμε poi με όνομα Koζάνη πλατεία δε θα μας το βγάλει αν στην αναζήτηση γράψουμε πλατεία.
Aρνητικό το ότι ο γνωστός από το spirit Αλέξανδρος δεν λέει τα ονόματα των δρόμων και ότι η πλαϊνή μπάρα,δεν είναι διάφανη

ΜΑΡΙΑ74
02-01-10, 21:32
Καλή Χρονιά σε όλους με καλές πλοηγήσεις στους στόχους σας!cristmasbiggrincristmasbiggrincristmasbiggr incristmasbiggrincristmasbiggrin