PDA

Επιστροφή στο Forum : Navizoom για 2100,2110,7210 και 8110

gnoul
15-11-09, 01:14
Επειδή βλέπω ότι κάποιοι το ψάχνετε :

http://www.g-daehling.de/downloads/navizoom.jpg

Το προγραμματάκι ρυθμίζει το επίπεδο zoom που θέλετε και δουλεύει με 2100, 2110 και 7210 και για 8110!
Κατεβάστε το από εδώ (http://www.g-daehling.de/downloads/navizoom_10_setup.zip) και δοκιμάστε το autozoom που σας ταιριάζει.

Οι εκδόσεις του λογισμικού που υποστηρίζονται είναι αυτές που ρυθμίζουν το επίπεδο autozoom από το Navigon/settings/ApplicationSettings.xml

Απλά συνδέστε την κάρτα με το λογισμικό και ανοίξτε το ApplicationSettings με το πρόγραμμα.
Δοκιμάστε το επίπεδο zoom, τη γωνία θέασης του χάρτη και αν θέλετε εξαφανίστε τον ουρανό με το ενοχλητικό φεγγαράκι! respect1

ΥΓ Για το λογισμικό των 7310,8310 και των νεότερων εκδόσεων λογισμικού Navigon που η παραμετροποίηση του zoom γίνεται από το autozoom.ini το ψάχνω!
Λέτε να μην το βρώ;grin1

Babis_ECE
15-11-09, 01:18
respect1 clap1 the best1

Απλά Respect gnoul, αλλά και στον δημιουργό τους προγράμματος!!
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
Θα το δοκιμάσω σύντομα με αναλυτικές εντυπώσεις!

manmar
15-11-09, 02:34
μπραβο gnoul.respect1 επιβεβαιωνεις το τιτλο του επισημου ψαχτη.the best1 ελπιζω να βρεθει κατι και για τα 7310/8310.bigsmile

gnoul
15-11-09, 02:42
Μανώλη!
Μπράβο στο παλικάρι που έφτιαξε το πρόγραμμα και ας είναι Γερμανός!respect1

ΥΓ Όσο για το ψάχτης.....αν έγραφα το 1% όσων έχω βρει στο δίκτυο (και όχι μόνο) ....για θέματα πλοήγησης (λογισμικά και χάρτες) θα γελάγαμε για μέρες!

pppetros
15-11-09, 10:27
Μπραβο gnoul !!!
Θα βοηθησει πολυ οσους εχουν δυσκολία με το zoom!!(εγω το εχω συνιθισει και δεν εχω προβλημα).bigsmile

panosha
15-11-09, 10:44
Αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει αυτό το πρόγραμμα ας δώσει κάποιες οδηγίες ή τουλάχιστον μια απλή μετάφραση των εντολών στο user interface.

Στο navizoom_Liesmich.txt αναφέρεται και το αρχείο \Navigon\Settings\ApplicationSettingsPathes.xml. Πως δουλεύει, με επεξεργασία των αρχείων αφού μεταφερθούν στο PC ή με άλλο τρόπο ;

Θα πάμε ψάχνοντας, αλλά αν κάποιος έχει προηγούμενη εμπειρία ας βοηθήσει, είναι σημαντικό νομίζω το θέμα.

manmar
15-11-09, 12:20
Μανώλη!
Μπράβο στο παλικάρι που έφτιαξε το πρόγραμμα και ας είναι Γερμανός!respect1

ΥΓ Όσο για το ψάχτης.....αν έγραφα το 1% όσων έχω βρει στο δίκτυο (και όχι μόνο) ....για θέματα πλοήγησης (λογισμικά και χάρτες) θα γελάγαμε για μέρες!

αρχισε να γραφεις.το γελιο μακραινει τη ζωη!!!hysterical1lol2

manmar
15-11-09, 12:42
NaviZoom 1.0 (c) Gunnar Daehling

Das Programm ist fόr die Einstellung des 3D-Autozooms des Navigationsgerδtes
"Navigon 2110 max" geschrieben worden. Die Verwendung fόr δhnliche Navigationsgerδte
ist unter Umstδnden mφglich, konnte von mir aber nicht getestet werden.

Die Nutzung geschieht auf eigene Gefahr. Man kann das Programm gefahrlos testen,
wenn man das Navi όber USB mit dem PC verbindet und folgende Dateien von der
SD-Karte in ein beliebiges Verzeichnis kopiert:

\Navigon\Settings\ApplicationSettings.xml
\Navigon\Settings\ApplicationSettingsPathes.xml

Nach der Verδnderung der Zoomeinstellungen und dem Abspeichern derselben kφnnen diese
Dateien wieder zurόck auf das Navi geladen werden. Das Programm legt selbstverstδndlich
Sicherungen der beiden Dateien im selben Verzeichnis an (.bak).

Die Installation des Programmes erfolgt in ein beliebiges Verzeichnis des PC's.

Zuerst φffnet man die Einstellungsdatei mit dem Button "Einstellung laden". Dadurch
werden die 24 Textfelder mit den geladenen Werten gefόllt. Diese Textfelder kφnnen
von Hand editiert werden oder man stellt unten im Bild eine Wertekombination ein und
kopiert sie durch Doppelklick auf das Bild in eine der oberen Zeilen (Zeile wird
durch vorherige Auswahl in der linken Optionenreihe festgelegt).

Wenn fόr eine Wertekombination in einer der sechs Zeilen ein Screenshot vorhanden ist,
wird der ganz rechte Button ("V") aktiv. Durch Klick auf diesen Button wird die
Wertekombination als Anzeige unten im Navi aktiviert. Die Werte der aktuellen Ansicht
unten im Navi sind durch rote Einfδrbung gekennzeichnet. Wenn beim manuellen Editieren
der Werte einer Zeile Kombinationen eingestellt werden, fόr die es keinen Screenshot
gibt wird der "V"-Button inaktiv. Das δndert aber nichts daran, daί immer die 24 aktuellen
Textfelder όber dem Bild des Navis beim Klick auf den Button "Einstellung speichern"
in die Datei "ApplicationSettings.xml" zurόck geschrieben werden.

Damit die Einstellungen in der Datei "ApplicationSettings.xml" vom Navi gelesen werden
kφnnen, muί die Option "Zoomeinstellung" unter den drei Buttons rechts oben auf
"SD-Karte" gestellt werden. Das δndert den Pfad, der in der Datei
"ApplicationSettingsPathes.xml" gespeichert ist.

Um die Auswahl von fehlerhaften Wertkombinationen zu vermeiden, empfehle ich unten im
Bild eine der 89 vorkonfigurierten Kombinationen ein zu stellen, die alle mit einem
Screenshot hinterlegt sind.

Viel Spaί beim Ausprobieren des Programmes.

Gunnar Daehling

αυτες ειναι οι οδηγιες (navizoom_Liesmich.txt) αλλα δυστηχως ειναι στα γερμανικα.με το google translation δε βγαινει νοημα.αν καποιος ξερει καλα γερμανικα (για ποιον χτυπα η καμπανα:smt064) ας βοηθησει με τη μεταφρασηlibrarian2

υποψιν οτι το προγραμματακι ειναι για 7210/8118.θα ηταν τελειο αν υπηρχε και για 7310/8310/8410 που εχουνν το θεμα με το zoom.

Babis_ECE
15-11-09, 12:51
Μόλις θυμήθηκα ότι έκανα update σε 7.4.2 από 7310, Οπότε προς το παρόν μάλλον δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα...
crymore

Για την μετάφραση θα προσπαθήσω να την βρω από φίλη μεταφράστρια..
bigsmile

gnoul
17-11-09, 00:31
Το προγραμματάκι δουλεύει μια χαρά στο 7210 με το MN 7.3!
Απλά πάρτε από την κάρτα το Navigon/settings/ApplicationSettings.xml
κάντε ένα αντίγραφο.
Ανοίξτε το με το Einstellung Landen.
Η πρώτη στήλη είναι η ταχύτητα αλλαγής επιπέδου zoom!
H δεύτερη το επίπεδο zoom (όσο μικρότερο τόσο κοντινότερο)!
Η τέταρτη στήλη η γωνία θέασης!
Με τα βελάκια κάτω δεξιά δοκιμάστε τιμές για να δείτε!
Με το Einstellung speichem σώζετε τις αλλαγές!

Αντιγράψτε το
ApplicationSettings.xml ξανά στη θέση του και ξανατρέξτε το λογισμικό!
Με μερικές δοκιμές μπορείτε να το φέρετε εκεί που σας αρέσει!

Το έκανα για ερευνητικούς λόγους μια και κράτησα το αρχικό zoom!
Και πήρα και κάποιες ιδέες πω μπορώ να το αλλάξω στο iphone και στο MN 7.4 (7310,8310)!

Χρόνος δεν υπάρχει για πειράματα.....την κεντρική ιδέα την έχουμε!

pppetros
17-11-09, 00:45
Το προγραμματάκι δουλεύει μια χαρά στο 7210 με το MN 7.3!
Απλά πάρτε από την κάρτα το Navigon/settings/ApplicationSettings.xml
κάντε ένα αντίγραφο.
Ανοίξτε το με το Einstellung Landen.
Η πρώτη στήλη είναι η ταχύτητα αλλαγής επιπέδου zoom!
H δεύτερη το επίπεδο zoom (όσο μικρότερο τόσο κοντινότερο)!
Η τέταρτη στήλη η γωνία θέασης!
Με τα βελάκια κάτω δεξιά δοκιμάστε τιμές για να δείτε!
Με το Einstellung speichem σώζετε τις αλλαγές!

Αντιγράψτε το
ApplicationSettings.xml ξανά στη θέση του και ξανατρέξτε το λογισμικό!
Με μερικές δοκιμές μπορείτε να το φέρετε εκεί που σας αρέσει!

Το έκανα για ερευνητικούς λόγους μια και κράτησα το αρχικό zoom!
Και πήρα και κάποιες ιδέες πω μπορώ να το αλλάξω στο iphone και στο MN 7.4 (7310,8310)!

Χρόνος δεν υπάρχει για πειράματα.....την κεντρική ιδέα την έχουμε!

respect1respect1respect1respect1respect1

manmar
17-11-09, 19:16

δηλαδη πως???what1

gnoul
17-11-09, 23:15
Μανώλη πρέπει να επέμβεις στο autozoom.ini αλλάζοντας κάποιες τιμές!
Στο τμήμα που αντιστοιχεί στην ανάλυσή σου πρέπει να αλλάξεις τις τιμές στα :

[SpeedSteps_NonTerrain]

### Speed steps in km/h for non-terrain use
SS_NT_0=Tuples.Size=5 (Ταχύτητα)
SS_NT_1=0=0.00000
SS_NT_2=1=20.00000
SS_NT_3=2=65.00000
SS_NT_4=3=90.00000
SS_NT_5=4=120.00000

[ZoomSteps_NonTerrain_480x272]

### Values for 2.5D-Resolution "Resolution, Kind of Interpolation (0=none, 1=linear, 2=quadratic)"
ZS_NT_11=1.00000,0 (Επίπεδο zoom)
ZS_NT_12=1.30000,0
ZS_NT_13=1.80000,0
ZS_NT_14=2.60000,0
ZS_NT_15=3.53000,0

### Values for 2.5D-ViewAngle "Angle, Kind of Interpolation (0=none, 1=linear, 2=quadratic)"
ZS_NT_21=60.00000,0 (Γωνία θέασης)
ZS_NT_22=59.00000,0
ZS_NT_23=58.00000,0
ZS_NT_24=57.00000,0
ZS_NT_25=56.00000,0

### Values for 2.5D-Observer-Distance "Observer-Distance, Kind of Interpolation (0=none, 1=linear, 2=quadratic)"
ZS_NT_31=230.00000,0 (Προοπτική)
ZS_NT_32=220.00000,0
ZS_NT_33=208.00000,0
ZS_NT_34=195.00000,0
ZS_NT_35=182.00000,0

Δες τις τιμές που σου δίνει το προγραμματάκι δουλεύοντας στο ApplicationSettings.xml του MN 7.3 και θα πάρεις ιδέες!
Θέλει ψάξιμο και δεν υπάρχει χρόνος αυτή την εποχή!

Υ.Γ.
Τα παραπάνω είναι από όσα έχω καταλάβει....δεν ξέρω αν όλα είναι σωστά! Ψάξτο και εσύ!

manmar
17-11-09, 23:36
ευχαριστω gnoul.
θα πρεπει να σου κοψει μισθο η ναβιγκον!

gnoul
17-11-09, 23:40
Δεν κάνει τίποτε Μανώλη!
Και ένα 8410 θα μου έφτανε!lotpot

manmar
17-11-09, 23:48
Joulumaantie 1, 969300 Αρκτικός Κύκλος cristmasbiggrincristmassmile

ζητα το απο την παραπανω διευθυνση.που ξερεις...the best1

http://www.madata.gr/index.php/free-time/travel/28950.html

jsarak2001
30-03-10, 04:16
Πέρασα το προγραμματάκι για zoom και τελικα έχασα τους χάρτες. Τι επαναφορές από το backup έκανα, τι επανεκκινήσεις, τι reset , τι τι τι. Τίποτα. Το μηχανάκι ξεκινάει και πάει στην οθόνη με τους χάρτες αλλά δεν δείχνει κανέναν.

Τι να κάνω????????? Μήπως ξέρει κανένας??? και υπόσχομαι να μην ξαναπειραματιστώ !!!!!

jsarak2001
30-03-10, 04:54
Αγαπητέ Φίλε! Πέρασα το προγραμμα του ζουμ αλλά την πατησα!!! Έχασα όλους τους χάρτες - δεν τους διαβάζει δηλαδη, γιατί στη συσκευή βρίσκονται- και τωρα ειμαι χωρίς μηχάνημα! Έκανα πολλές προσπάθεις να επαναφέρω τα παλιά αρχεία που τα είχα σε bak αλλά τίποτα. Δεν ξέρω τι να κάνω!! Πραγματικά νιώθω χάλια!
Έχω το 2110 max και το 7.0.13 παλιό αλλά έτρεχε.

Έτρεξα το προγραμματάκι με το ζουμ και αυτό μάλλον άλλαξε τις ρυθμίσεις. Και όπως αυτά τα "παλιογερμανικά" δεν τα καταλαβαίνουμε.. έσωσα μάλλον απάνω στις παλιές ρυθμίσεις τις νέες και έτσι ούτε το backup μπόρεσε να επαναφέρει τίποτα!!

Τι να κάνω μήπως μπορείς να βοηθήσεις!!!!

gnoul
30-03-10, 08:37
Κάτι άλλο πειράχτηκε και δεν βλέπεις χάρτες.

Τί μπορείς να κάνεις :

1. Αν έχεις κρατήσει αντίγραφο του ApplicationSettings.xml να το "πετάξεις" στο Navigon/settings/ApplicationSettings.xml

2. Αν όχι να σου το στείλει κάποιος, που το έχει, με mail (δυστυχώς έχω το 7210).

3. Τσέκαρε το φάκελο map να δεις αν έχει όλα τα αρχεία εκτός των χαρτών *.map και τα απαραίτητα *.nfs όπως φαίνεται εδώ (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=21298).

4. Δοκίμασε να βρεις που έχεις το αντίγραφο ασφαλείας στον σκληρό δίσκο και να το περάσεις με copy - paste στην κάρτα σου, όχι με Fresh!

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο ... περισσότερα ίσως από κάποιον με την συσκευή σου!

jsarak2001
30-03-10, 10:21
Σ'ευχαριστώ πολύ gnoul!!! Αλλά ξέρεις τι γίνεται? Όταν έτρεξα το πρόγραμμα με το zoom έκανα άνοιγμα και μετά αποθήκευση και επειδή έχω το λογισμικό 7.0 άλλαξε τα settings, οπότε έχασα το άρχειο. Άκου τώρα να δεις τι άλλο έκανα! Κατέβασα το 7.4 λογισμικό, έσβησα τα πάντα όλα όσα ήταν στο μηχανάκι μέσα, και πέρασα την νέα έκδοση το 7.4. Αλλά και πάλι δεν παίζει.
Τελικά το χάλασα και η μόνη λύση μάλλον είναι να το στείλω στην navigon να μου το φτιάξουν και να μου το στείλουν. Ε, θα πληρώσω φυσικά. Αλλά τι άλλον να κάνω!

gnoul
30-03-10, 19:31
Από ότι διαβάζω το παρα.....σκάλισες το μηχανάκι σου!

Πριν πας στη λύση της αντιπροσωπίας δοκίμασε :

1. Αν η έκδοση που του έβαλες ΜΝ 7.4 έχει χάρτες μέσα στον φάκελο map και τα συνοδευτικά αρχεία.
Αν όχι πέρασά τα.

2. Ψάξε να βρεις το λογισμικό της συσκευής σου και να την επαναφέρεις!

Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι άλλο από το να είσαι προσεκτικός και να έχεις ολοκληρωμένο αντίγραφο σε ότι σκαλίζεις.

jsarak2001
01-04-10, 09:02
Το εκανα κι αυτο. Πέρασα παλι το backup που εχω στο σκληρο δίσκο αλλά και πάλι τίποτα. Εχω την 7.0 εκδοση και πάλι. Αλλά τίποτα. Το'χασα μην το ψαχνεις... Μήπως γνωρίζει κανείς το τηλ. της εταιρείας ή την διεύθυνση της να το στείλω? 'Η εναλλακτικά είναι κανεις πρόθυμος να βοηθήσει? να μου στείλει μια κάρτα 4άρα με το πρόγραμμα μέσα και τους χάρτες (τους πρόσφατους 2010) και να πληρώσω ότι χρειαστεί?? να πληρώσω ρε παιδιά γιατι είμαι πολύ "ψώνιο" με αυτά κια νιώθω ασχημα που δεν έχω τίποτα τώρα.

Babis_ECE
01-04-10, 10:51
Aν μέχρι την άλλη Παρασκευή που θα επιστρέψω Πάτρα από τις διακοπές μου δεν έχεις βρει λύση τότε ευχαρίστως να σε βοηθήσω.
bigsmile

jsarak2001
01-04-10, 17:20
Ευχαριστώ πολύ babis. Δηλαδή αν δεν βρω λύση θα περιμένω την 4'αρα καρτούλα με όλα μέσα, απο σένα. Οκ. Τα ξαναλέμε !!!

Babis_ECE
08-04-10, 20:12
Λοιπόν, πίσω και πάλι στην Πάτρα. Όλα οκ jsarak ή θέλεις ακόμα βοήθεια?

sotiris71
10-04-10, 18:53
Λοιπόν, πίσω και πάλι στην Πάτρα. Όλα οκ jsarak ή θέλεις ακόμα βοήθεια?
Φιλε το ιδιο προβλημα εχω και εγω.Νομιζω οτι πειραξε καποιες ρυθμισεις στην κυρια μνημη του μηχανηματος FLASH για αυτο και δεν βλεπω τους χαρτες.
APLICATION SETTINGS υπαρχουν και στην flash.Ενα backup που εχω δεν εκανε τιποτα.

gnoul
10-04-10, 20:32
Σε ποιά συσκευή;
Αν εννοείς το 2100 έχει αρχεία του συστήματος στην Flash; Αν ναι δεν χρειάζεται κανένα backup του προγράμματος απλά αντιγραφή του original αρχείου πάνω από το αλλαγμένο και είναι οκ.
Το πρόγραμμα δεν πειράζει τίποτε εκτός από το ApplicationSettings. Μόνο αυτό κρατάμε αντίγραφο και μετά παίζουμε με τις ρυθμίσεις!

sotiris71
10-04-10, 21:16
Πειραξα την flash και χρειαζομαι τρια αρχεια το UserSettings και AplicationSettings απο το φακελο NAVIGON/settings και απο το usershell/settings το AplicationSettings

gnoul
10-04-10, 21:49
Θα τα βρεις εδώ (http://www.navimania.gr/showthread.php?p=249443#post249443) στο 3ο post.
Αν συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα ρώτα στα θέματα του 2100.

sotiris71
10-04-10, 21:56
Ευχαριστω αλλα τα αρχεια που χρειαζομαι δεν ειναι στην sd αλλα στην flash του μηχανηματος.
Ειναι το 2100 με το vista lite menu και τα πειραξα απο τα windows

jsarak2001
14-04-10, 13:57
Γεια σας και πάλι παιδιά!! Συγνώμη για την καθυστέρηση. Λοιπόν Μπάμπη (Babis) (Δεν ξέρω κι αν είναι το σωστό όνομα), ένας φίλος εδώ στην Καλαμάτα μου το πήρε και είπε ότι θα μου το φτιάξει. Είναι σχετικός όλο με τέτοια ασχολείται. Τώρα???? τι να πω!! Πάντως σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και το λέω μέσα από την καρδιά μου. Πραγματικά για κάτι τέτοια πράγματα, εκτός της ενημέρωσης, αξίζει να υπάρχει στο forum. Όλοι για έναν και ένας για όλους. !! Σ' ευχαριστώ και πάλι... αλλά κοίτα!!! Δεν ξέρω τι γίνεται με τον φίλο εδώ, μπορεί να μην το φτιάξει, οπότε είσαι στην "αναμονή". Μην παραξηγείς την οικειότητα!!

Babis_ECE
14-04-10, 16:19
Πολύ καλά, αν ο φίλος δεν τα καταφέρει, εδώ είμαστε..! superman1

jsarak2001
07-05-10, 09:23
Καλημέρα παιδιά!! Νεώτερα από το "ατυχημα" του Navigon 2110 max. Ο φίλος που το πήρε για να το φτιάξει στην Καλαμάτα, το έκανε κομματάκια. Το χιλιοξεκλείδωσε και πέρασε μέσα mobile 6 windows και όλα τα γνωστά προγράμματα navigators. Έβαλε το MioMap, το Garmin, το Dest 9 και πολλά άλλα. Μόλις το είδα τρελλάθηκα. Το αποτέλεσμα!!!!! Δεν δουλεύει ΤΙΠΟΤΑ. Όλο λάθη στη μνήμη, όλο "σπασίματα" .. δεν δουλεύει τίποτα. Κ'έτσι παραμένω χωρίς GPS. Ο Μπάμπης από Πάτρα είναι δυνατό να κάνει κάτι; Κι αν μπορεί, πως θα συννενοηθουμε;
Και κάτι άλλο. Η NAVIGON μου έστειλε mail λέγοντας ότι με 60 ευρώ μπορώ να το αναβαθμίσω σε 4310 (νομίζω) και με τους νέους χάρτες μέσα (του 2010). Μίλησα μάλιστα με μια κυρία της εταιρείας και μου είπε για το πρόβλημα που είχα να κάνω format την sd kart σε fat32 και μετά να περάσω το backup που είχα. Το έκανα κι αυτό και τελικά πάλι τίποτα δεν έγινε. Το μηχάνημα με πάει στις αρχικές εργ. ρυθμίσεις και μετλα με πάει στην οθόνη "χάρτες" η οποία είναι κενή και κει σταματάει το θέμα.
Τέλος πάντων !!
Αν ο φίλος ο Μπάμπης μπορεί να βοηθήσει ας μου στείλει ένα mail για να συνεννοηθούμε.

Babis_ECE
07-05-10, 12:16
Ο Μπάμπης από Πάτρα είναι εδώ..! bigsmile superman1
Απλά έχει διάβασμα για την εξετεστική που πλησιάζει..! Αλλά μην αγχώνεσαι, θα το παλέψουμε. Στείλε μου ένα τηλ. σου με pm να συνενοηθούμε, να βρεθούμε να το κοιτάξουμε παρέα το Navigon. Δεν μπορεί, θα το φτιάξουμε αν όλα πάνε καλά. Βέβαια αυτό που έγραψες για WinCE 6 με αγχώνει λίγο, αλλά θα το δούμε.