PDA

Επιστροφή στο Forum : mls 4810 pro...Καινούριο;

dtak
01-11-09, 16:30
Χαίρεται.Αγόρασα το mls 4810 pro και οταν πηγα να ανοίξω την συσκευασία του,διαπίστωσα οτι δεν υπήρχε πουθενά ταινία ασφαλείας και το κουτί ήταν σίγουρα ανοιγμένο και κλεισμένο πάλι.Όλα καλά σκέφτηκα,ίσως απλά έτσι να είναι...Όταν όμως επιχείρησα να ανοίξω την συσκευή,εκτός απο κάποιες ψιλογρατσουνιές που είχε στο πίσω μέρος που είναι το αυτοκόλλητο,πάταγα το κουμπί να ανοίξει και δεν...Αυτά που θέλω να σας ρωτήσω λοιπόν είναι: 1.Κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει ταινία ασφαλείας; 2.Όταν πρωτοανοίγεις την συσκεύη,δεν θα έπρεπε να ειναι λίγο φορτισμένη η μπαταρία όπως συνηθίζεται στις περισσότερες συσκευές; 3.Αν τελικά το βάλω να φορτίσει και το ανοίξω,υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν έχει χρησιμοποιηθεί;Αν κάποιος έχει την ίδια συσκευή και ξέρει,θα το εκτιμούσα να μου απαντήσει για να ξέρω αν θα πρέπει να τους το επιστρέψω ή όχι.Ευχαριστώ προκαταβολικά.

kostas1414
01-11-09, 16:47
δεν εχω την ιδια συσκευη αλλα αν ειναι ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΜΕΝΟ και το αγορασες για καινουργιο να το πας αμεσως πισω. και αν σου κανουν και ναζακια και δεν σου το αλλαζουν κατευθειαν να τους πεις οτι θα τους καταγγιλεις στο 1520 που ειναι ο αριθμος του υπουργειο αναπτυξης. δες και εδω http://www.mani.org.gr/fonimanis/2002/06_katanal.htm ( ΕΚΠΟΙΖΩ Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, τηλ. κέντρο 010 330.44.44, Φαξ 010 33.00.591, οδός Βαλτετσίου αρ. 43-45 Αθήνα, Τ.Κ. 106 81, για όλα τα καταναλωτικά θέματα.)
και εδω http://www.katagelies.gr/katagelies/content/view/497/184/ εχει πολλους αριθμους που θα σου χρειαστουν.
και εδω http://www.efpolis.gr/
μην καθυστερεις καθολου. οσο αργεις τοσο δυσκολευης την κατασταση σου. μην διστασεις εφοσον εχεις δικιο να τους καταγγιλεις. μονο μην ξεχασεις οταν θα σου λισουν το προβλημα σου μετα την καταγγελια να κανεις αρση της καταγγελιας εκει που την εκανες.
μην τους φοβασε. φοβουντε περισοτερο την καταγγελια σου απο οτι εσυ αυτους.

ελπιζω να σε βοηθησα οσο μπορουσα.

υ.γ. απο οτι ειδα στο internet το 1520 ηταν ο αριθμος. τσεκαρετο

dtak
01-11-09, 17:39
Είναι κάτι που σίγουρα θα κάνω αν έχω τέτοια προβλήματα.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

yiapap
02-11-09, 08:59
1.Κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει ταινία ασφαλείας; 2.Όταν πρωτοανοίγεις την συσκεύη,δεν θα έπρεπε να ειναι λίγο φορτισμένη η μπαταρία όπως συνηθίζεται στις περισσότερες συσκευές; 3.Αν τελικά το βάλω να φορτίσει και το ανοίξω,υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν έχει χρησιμοποιηθεί;Αν κάποιος έχει την ίδια συσκευή και ξέρει,θα το εκτιμούσα να μου απαντήσει για να ξέρω αν θα πρέπει να τους το επιστρέψω ή όχι.Ευχαριστώ προκαταβολικά.1. Όχι
2. Όχι απαραίτητα
3. Κοίταξε στις πρόσφατες θέσεις και στα αγαπημένα. Αν δεις θέσεις τότε η συσκευή έχει χρησιμοποιηθεί
Σε κάθε περίπτωση αν η συσκευή σου δεν είναι σε τέλεια κατάσταση μπορείς να τη γυρίσεις πίσω και να απαιτήσεις αντικατάσταση. Imho δεν χρειάζεται να προβείς σε καταγγελίες πριν αρνηθούν να σου την αντικαταστήσουν.

Γενικά πάντως δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο (όχι μόνο για τέτοιες συσκευές) τα καταστήματα να πωλούν συσκευές που έχουν χρησιμοποιηθεί "λίγο". Αν π.χ. μια συσκευή έχει το Χ κατασκευαστικό πρόβλημα την ώρα της πώλησης, αυτή αντικαθίσταται άμεσα και επιστρέφει στον κατασκευαστή ως DOA (Dead on Arrival). Ο κατασκευαστής (εδώ η MLS) την επισκευάζει (εφόσον το πρόβλημα είναι επισκυάσιμο) και την επιστρέφει στο κατάστημα το οποίο την ξαναπουλάει σε άλλον αγοραστή.
Εφόσον η συσκευή είναι σε άριστη κατάσταση (χωρίς γρατζουνιές κτλ.) ο τελικός πελάτης (εσύ) δεν έχει κανένα πρόβλμα αφού η εγγύηση ισχύει από την ημερομηνία που αναφέρεται στη δική σου απόδειξη αγοράς.

Από πού την αγόρασες, αν επιτρέπεται;

fansal
23-04-10, 15:06
Eξεραιτική η απάντηση σου φίλε kostas1414.
Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα.