Επιστροφή στο Forum : Αξίζει να δοκιμάσουμε άλλα λειτουργικά συστήματα;
Είναι τα καλύτερα όλων των εποχών λέτε όλοι, και φυσικά και θα πρέπει να είναι, αλλά δεν παύουν να είναι windows. Δεν σας μπήκε ποτέ η επιθυμία να δείτε και την άλλη όχθη?
Mac OS X.
Πάρτε ένα mac mini, το φτηνό μοντέλο. Συνδέστε το με μιά οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας.
Κάντε μια δοκιμή λίγες εβδομάδες και αν ξανασχοληθείτε με pc και windows τα ξαναλέμε...
Και στην απίθανη περίπτωση να μη σας αρέσει, κάντε το media center ή δωρίστε το σε κάποιο νεώτερο μέλος της οικογένειας.
Θα σας ευγνωμονεί σε όλη του τη ζωή.
Υ.Γ 11 χρόνια power user windows, 3 χρόνια mac power user ο ομιλών.
Προσωπικά iMac θα είναι ο επόμενος Υπολογιστής μου. bigsmile
Έχω δει και διαβάσει αρκετά πράγματα για τα Mac, και δεν βλέπω την ώρα. Έχω να χρησιμοποιήσω Windows πάνω από 1 χρόνο, να'ναι καλά το Linux (Ubuntu στην περίπτωσή μου) που με έκανε να απεγκαταστήσω τα Win-blows.. Ελεύθερο, Ανοικτού Κώδικα, με δωρεάν εφαρμογές, ενημερωμένη ελληνική κοινότητα που βοηθάει σε ότι κι αν χρειαστείς, (Ubuntu Forum (http://forum.ubuntu-gr.org/index.php)) , χωρίς ανόητα κολλήματα, proprietary programs, "σπασμένα" προγράμματα, κλπ.
the best1
babis ECE Ότι μα ότι κι αν διάβασες και όσο υπερβολή κι αν σου φάνηκαν κάποια, τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφουν. Δεν υπάρχει επιστροφή. Άσε το φασκέλωμα που ρίχνεις στον εαυτό σου που δεν ασχολήθηκες νωρίτερα.
Ειδικά μετά το iphone που πολύ χρήστες ήρθαν σε μια μικρή επαφή με τον Apple κόσμο δεν υπάρχει δικαιολογία του να μην κάνεις το βήμα. Με έχουν ακολουθήσει 6 φίλοι και συνάδελφοι όλων των επιπέδων γνώσης υπολογιστών και όλοι περιγράφουν τον ίδιο ενθουσιασμό.
babis ECE Ότι μα ότι κι αν διάβασες και όσο υπερβολή κι αν σου φάνηκαν κάποια, τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφουν. Δεν υπάρχει επιστροφή. Άσε το φασκέλωμα που ρίχνεις στον εαυτό σου που δεν ασχολήθηκες νωρίτερα.
Ειδικά μετά το iphone που πολύ χρήστες ήρθαν σε μια μικρή επαφή με τον Apple κόσμο δεν υπάρχει δικαιολογία του να μην κάνεις το βήμα. Με έχουν ακολουθήσει 6 φίλοι και συνάδελφοι όλων των επιπέδων γνώσης υπολογιστών και όλοι περιγράφουν τον ίδιο ενθουσιασμό.
tilphone το φαντάζομαι, είμαι σε παρόμοια βέβαια θέση με σένα: Σε 3 φίλους έχω βάλει Ubuntu μέχρι τώρα, και οι 3 απορούν πως δουλεύαμε τόσα χρόνια με τα Win, με τα τόσα προβλήματά τους..
Το πακέτο iMac+iPhone 3GS σκέφτομαι.. bigsmile
Επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με την αιωνια κοντρα μπορω να πω οτι καθε λειτουργικο εχει τα υπερ και τα κατα του.
Το θεμα ειναι ακριβως υποκειμενικο και τι θελει ο καθε χρηστης απο το καθε λειτουργικο.
ασ πουμε για παραδειγμα σ ενα περιοδικο ειχα διαβασει 10 σελιδες Τεστ στο οποιο ειχε 6 ενοτητες.
Και τα 3 λειτουργικα κερδιζαν καθε φορα σε 2 απο τις 6 ενοτητες.
Δηλαδη ισοπαλια.
Αλλο σε σταθεροτητα αλλο σε τιμη αλλο σε ευχρηστια αλλο σε παιχνιδια αλλο σε συμβατοτητα.
Καθαρα οτι ενδιαφερει τον καθε ανθρωπο σαν χρηστη.
Θα προσθέσω μόνο κάτι τελευταίο σχετικά με το hardware.
Το πρώτο mac που πήρα ήταν ένα macbook το άσπρο το πλαστικό η φθηνή έκδοση.
Λοιπόν 3 χρόνια μετά και με Snow Leopard το μηχάνημα είναι σε επιδόσεις όπως την πρώτη ημέρα. Ούτε σέρνεται, ούτε φορμάτ χρειάστηκε ποτέ ούτε μπήκε κάποιο πρόγραμμα και διέλυσε δύο άλλα.
Και φυσικά, ιοί - antivirus τι είναι αυτά?
Στα συν το καλύτερο backup πρόγραμμα του κόσμου μέσα στο ίδιο το λειτουργικό.
Time Machine. Απλά οι άνθρωποι είναι πολλά χρόνια μπροστά. Τίποτα άλλο.
Tasos19s Φίλε μου ξέχνα τα τεστ και τα περιοδικά. Εδώ δεν μας ενδιαφέρουν τα τέστ, αλλά τι βιώνουμε εμείς ως χρήστες. Αυτό περιγράφω και όχι κάτι κάποιου άλλου.
Επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με την αιωνια κοντρα μπορω να πω οτι καθε λειτουργικο εχει τα υπερ και τα κατα του.
Το θεμα ειναι ακριβως υποκειμενικο και τι θελει ο καθε χρηστης απο το καθε λειτουργικο.
ασ πουμε για παραδειγμα σ ενα περιοδικο ειχα διαβασει 10 σελιδες Τεστ στο οποιο ειχε 6 ενοτητες.
Και τα 3 λειτουργικα κερδιζαν καθε φορα σε 2 απο τις 6 ενοτητες.
Δηλαδη ισοπαλια.
Αλλο σε σταθεροτητα αλλο σε τιμη αλλο σε ευχρηστια αλλο σε παιχνιδια αλλο σε συμβατοτητα.
Καθαρα οτι ενδιαφερει τον καθε ανθρωπο σαν χρηστη.
Tάσο αυτό προφανώς και ισχύει. Καθένας με τις ανάγκες του. Απλά για μένα αυτήν την στιγμή ο μόνος λόγος για κάποιον να προτιμήσει Windows είναι αν χρειάζεται για την δουλειά του κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν βγάζει έκδοση (λάθος φυσικά της εταιρείας..) για άλλο λειτουργικό πλην των Win, (πχ μερικά CAD προγράμματα, ή αν θέλει να παίζει παιχνίδια. (Αν και νομίζω ότι όλα πλέον βγαίνουν και για MacOS, λόγω επεξεργαστών Intel? Ας το επιβεβαιώσει κάποιος χρήστης Mac..)
Για μένα πχ που έχω Playstation3, οπότε παιχνίδια παίζω εκεί (όποτε βρουμε λίγο χρόνο..), και δεν χρησιμοποιώ proprietary προγράμματα σπίτι, δεν έχω λόγο να χρησιμοποιήσω Win.. Μόνο για το Navigon Fresh έχω επαφή με Win, μέσω του laptop της αδερφής μου.. bigsmile
Για τον μέσο χρήστη που οι βασικές καθημερινές ανάγκες του είναι:
σερφάρισμα, ανάγνωση mail, επεξεργασία αρχείων office, να ακούσει μουσική και να δει ταινίες/σειρές με κάποιον media player, εγγραφή δίσκων,(ταινιών, μουσικής), να επικοινωνήσει με Instant Messaging, άντε να επεξεργαστεί και κάποια φωτογραφία, (και κάτι άλλο που ίσως ξεχνάω τώρα) ποιος ο λόγος να πληρώνει κάτι ενώ μπορεί να κάνει την δουλειά του δωρεάν? (εννοείται όχι παράνομα..)
what1
Babis έχω την τεράστια ατυχία να είναι ένα πρόγραμμα της δουλειάς μου φτιαγμένο για windows και μόνο, αλλά μιά χαρά το έχω και παίζει στα vista μέσω parallels. Το θέμα υπολογιστής και παιχνίδια δεν το βρίσκω σοβαρό αν μιλάμε για ενήλικες. Ο υπολογιστής είναι δουλειά, δημιουργικότητα ψυχαγωγία και όχι παιχνιδομηχανή. Έχω κι εγώ το ps3 ως blueray player, wifi media center και που και πού κανένα παιχνίδι.
Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω ένα σοβαρό επιχείρημα που αποτρέπει κάποιους από την δοκιμή.
Το κόστος. Αλήθεια, έχει δοκιμάσει κανείς να τρέξει επιτυχημένα Mac OS X σε υπολογιστή με Windows ;
Μήπως να ανοίγατε ένα νέο θέμα για το linux ?
Το κόστος. Πάνο μου σε ευχαριστώ που το θέτεις εσύ. Επειδή είναι πολύ κοντά οι ηλικίες μας το λέω. Να αρχίσω εγώ λοιπόν. 1 σταθερό pc πριν 13 χρόνια άντεξε 1 χρόνο. Αμέσως μετά ένα φορητό asus 1εκ δραχμούλες πριν 12 χρόνια άντεξε 1,5 χρόνο, 1 TOSHIBA άλλο εκ. 2 χρόνια. Μετά ακολούθησαν 2 Sony Vaio των 1500 ευρώ άντεξαν από 1,5 έως δύο χρόνια. Είπα νωρίτερα , το πρώτο μακ είναι ακριβώς 3 χρόνια που το έχω και συμπεριφέρεται όπως την πρώτη ημέρα. Τα υπόλοιπα ένα macbook pro το έχω 1,5 και ένα macbook unibody μόλις 6 μήνες. Νομίζω πως το κόστος το διαιρούμε με τους μήνες κατοχής και αντοχής. Έτσι θα δούμε τι είναι φτηνό και τι ακριβό.
Εννοούσα πως κάποιος για να δοκιμάσει άμεσα, θα πρέπει να δώσει ένα σεβαστό ποσό, έστω και για Mac mini που ίσως πάει και χαμένο.
Όχι πως θεωρώ ακριβούς τους Mac, άλλωστε τους γνώρισα από την εποχή που ήταν πραγματικά πολύ ακριβοί.
Απλά παραθυρόφιλοι στα δικά σας setup υπολογίστε σας παρακαλώ και το κόστος ενός antivirus - internet security με ετήσια συνδρομή κι ενός backup προγράμματος.
Και μην αφήσουμε έξω τις χαμένες ώρες ταλαιπωρίας με τα φορμάτ τα κολλήματα και τα ατέλειωτα restart γιατί κι ο χρόνος είναι χρήμα.
[QUOTE=panosha;214005]Εννοούσα πως κάποιος για να δοκιμάσει άμεσα, θα πρέπει να δώσει ένα σεβαστό ποσό, έστω και για Mac mini που ίσως πάει και χαμένο.
Απάντησα νωρίτερα...
Και στην απίθανη περίπτωση να μη σας αρέσει, κάντε το media center ή δωρίστε το σε κάποιο νεώτερο μέλος της οικογένειας.
Θα σας ευγνωμονεί σε όλη του τη ζωή.
Μήπως να ανοίγατε ένα νέο θέμα για το linux ?
Και παραπάνω από ένα, αρκεί να ενδιαφέρεται κόσμος! bigsmile
Απλά παραθυρόφιλοι στα δικά σας setup υπολογίστε σας παρακαλώ και το κόστος ενός antivirus - internet security με ετήσια συνδρομή κι ενός backup προγράμματος.
Και μην αφήσουμε έξω τις χαμένες ώρες ταλαιπωρίας με τα φορμάτ τα κολλήματα και τα ατέλειωτα restart γιατί κι ο χρόνος είναι χρήμα.
+1 , και βάλε και κόστος για Microsoft Office...
icon_pidu
Eχω ξαναακουσει οτι υπερεχουν σε καποια πραγματα. Ερωτηση: Το προγραμμα εκδοσης παραστατικων και ο φορολογικος μηχανισμος θα δουλευουν με μηχανημα mac? Εκτυπωτες και τα ρεστα? Τα υπολοιπα τυπου office φανταζομαι πανω κατω θα βρεθουνε...
Βλεπεις εσυ παντα νομιζεις οτι ολοι οι χρηστες εχουν τα ιδια ενδιαφεροντα με σενα...
Εγω για παραδειγμα δεν εχω οικονομικη ανεση να παρω και Mac και Ps3...
Το οτι ειμαι ενηλικας δεν σημαινει οτι δεν μπορω να παιζω παιχνιδια και δεν θα μου πεις εσυ αν ειναι σωστο η οχι.
Προσωπικα ειμαι κατοχος Asus 1000h με αυτονομια μπαταριας μεσο ορο 5 ωρες που κανενα Mac δεν εχει...Εχω τα Xp μου εχω τα Ubuntu μου τωρα θα βαλω Windows 7 και θα βαλω και το Leopard...
Οντως το Leopard ειναι αρκετο σταθερο λειτουργικο ομως ξερεις τι γινεται γιατι το Leopard να μπαινει μονο σε Mac?
H γιατι τα Windows να μην μπαινουν σε Mac?
Προς το παρον εγω θελω να εχω οποιας μαρκας υπολογιστη μου καπνισει αλλα θελω και να εχω οποιο λειτουργικο γουσταρω...
Τα Mac σε εγκλωβιζουν.
Τα Windows ειναι συμβατα με χιλιαδες μοντελα υπολογιστων...
Αρα μ αυτο θελω να σου πω οτι αυτο που ζητας εσυ απο ενα υπολογιστη μην νομιζεις οτι το ζητανε οιλοι...
Καποιοι θελουν κατι αλλο.
Κι οσο για τους ιους μην ανησυχεις και υπαρχουν και θα αρχισουν να εμφανιζονται οσο τα Mac αρχιζουν να μπαινουν στον ανταγωνισμο.
Καποιος επιτειδιος που φτιαχνει ιους δεν θα καθισει να φτιαξει εναν ιο που δεν θα εχει απηχιση αφου τα windows κυριαρχουν σε τραπεζες υπηρεσιες και λοιπα αρα εκει που μπορει να κλεψει και εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες...
Τα Mac δεν ειναι τοσα πολλα και επισης ειναι λιγο δυσκολοτερα στην λειτουργια και απευθυνονται σε εμπειροτερους χρηστες αρα λιγοτερα λαθη αρα μικροτερη πιθανοτητα να κανουν καποια πατατα και να προσβληθουν απο εναν ιο.
Και να θυμασαι οτι κλειδωνει-ξεκλειδωνει.
Εχω ενα Iphone και οποια εφαρμογη υπαρχει για να αγορασεις υπαρχει και σπασμενη που ταχα λενε η Apple εχει ασφαλεια και τριχες κατσαρες...
Ειμαι απο τους πρωτους χρηστες Iphone και στην αρχη δεν υπηρχε σπασμενο προγραμμα επειδη δεν υπηρχαν πολλοι χρηστες.
Τωρα οσο πλυθαινουν οι χρηστες τοσο πλυθαινουν τα hackarismata...
Προτείνω να αφήσετε τις ανούσιες αντιπαραθέσεις.
Μην είστε απόλυτοι για λειτουργικά συστήματα ή οτιδήποτε άλλο δεν έχετε καλή προσωπική άποψη.
Δεν είναι έξυπνο να τα βάζεις με κάτι που δεν γνωρίζεις, επειδή κάποιος άλλος πιστεύει πως είναι καλύτερο.
Σήμερα είδα μια αναφορά για το Navimania σε ένα περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας, που προέτρεπε όσους ψάχνουν να αγοράσουν συσκευή πλοήγησης να έρθουν εδώ για πληροφόρηση. Έγραφε όμως και πολύ σωστά, να μη μείνουν σε μια δημοσίευση αλλά να διαβάζουν ολόκληρα τα θέματα.
Καλύτερα λοιπόν να γράφουμε για όσα πραγματικά γνωρίζουμε, γιατί τελικά μπορεί εν μέρει να παραπληροφορούμε αντί να ενημερώνουμε.
Βλεπεις εσυ παντα νομιζεις οτι ολοι οι χρηστες εχουν τα ιδια ενδιαφεροντα με σενα...
Εγω για παραδειγμα δεν εχω οικονομικη ανεση να παρω και Mac και Ps3...
Το οτι ειμαι ενηλικας δεν σημαινει οτι δεν μπορω να παιζω παιχνιδια και δεν θα μου πεις εσυ αν ειναι σωστο η οχι.
Προσωπικα ειμαι κατοχος Asus 1000h με αυτονομια μπαταριας μεσο ορο 5 ωρες που κανενα Mac δεν εχει...Εχω τα Xp μου εχω τα Ubuntu μου τωρα θα βαλω Windows 7 και θα βαλω και το Leopard...
Οντως το Leopard ειναι αρκετο σταθερο λειτουργικο ομως ξερεις τι γινεται γιατι το Leopard να μπαινει μονο σε Mac?
H γιατι τα Windows να μην μπαινουν σε Mac?
Προς το παρον εγω θελω να εχω οποιας μαρκας υπολογιστη μου καπνισει αλλα θελω και να εχω οποιο λειτουργικο γουσταρω...
Τα Mac σε εγκλωβιζουν.
Τα Windows ειναι συμβατα με χιλιαδες μοντελα υπολογιστων...
Αρα μ αυτο θελω να σου πω οτι αυτο που ζητας εσυ απο ενα υπολογιστη μην νομιζεις οτι το ζητανε οιλοι...
Καποιοι θελουν κατι αλλο.
Κι οσο για τους ιους μην ανησυχεις και υπαρχουν και θα αρχισουν να εμφανιζονται οσο τα Mac αρχιζουν να μπαινουν στον ανταγωνισμο.
Καποιος επιτειδιος που φτιαχνει ιους δεν θα καθισει να φτιαξει εναν ιο που δεν θα εχει απηχιση αφου τα windows κυριαρχουν σε τραπεζες υπηρεσιες και λοιπα αρα εκει που μπορει να κλεψει και εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες...
Τα Mac δεν ειναι τοσα πολλα και επισης ειναι λιγο δυσκολοτερα στην λειτουργια και απευθυνονται σε εμπειροτερους χρηστες αρα λιγοτερα λαθη αρα μικροτερη πιθανοτητα να κανουν καποια πατατα και να προσβληθουν απο εναν ιο.
Και να θυμασαι οτι κλειδωνει-ξεκλειδωνει.
Εχω ενα Iphone και οποια εφαρμογη υπαρχει για να αγορασεις υπαρχει και σπασμενη που ταχα λενε η Apple εχει ασφαλεια και τριχες κατσαρες...
Ειμαι απο τους πρωτους χρηστες Iphone και στην αρχη δεν υπηρχε σπασμενο προγραμμα επειδη δεν υπηρχαν πολλοι χρηστες.
Τωρα οσο πλυθαινουν οι χρηστες τοσο πλυθαινουν τα hackarismata...
++++the best1
Τasos19s ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε εμένα, γιατί δεν πιστεύω ότι ήμουν τόσο κάθετος στην άποψή μου, την οποία υποστήριξα και με ένα σημαντικό επιχείρημα στο προτελευταίο post μου. bigsmile
Φιλικά, Μπάμπης.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό, το οποίο το θεωρώ και το ιδανικό, αλλά δυστυχώς όπως είναι τα πράγματα αυτήν την στιγμή δεν γίνεται
Σιγά tasos19s με καθαρό μυαλό να δούμε κάποια πράγματα.
Φυσικά και η πλειοψηφία των χρηστών έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με εμένα.
Internet, mail, chat, σουίτα γραφείου (office, iwork, openoffice) Επεξεργασία των φωτογραφιών και video, μουσική, εγγραφή cd, dvd και άλλα αρκετά. Αυτά λοιπόν στα mac γίνονται καλύτερα, σταθερότερα με απόλυτη ασφάλεια.
Λες πως δεν έχεις την οικονομική άνεση και το σέβομαι αν και το macbook 13 unibody που σου γράφω κάνει 1200 ευρώ οπότε δεν κατανοώ με ποιό pc θα μου το συγκρίνεις για να μου το βγάλεις ακριβό. Ελπίζω όχι με αυτά που έδωσαν στα πρωτάκια. Μπορείς όμως να δεις το ενδεχόμενο να κρατήσεις αυτό που έχεις για παιχνίδια και να σκεφτείς την αγορά ενός mac όταν έρθει η ώρα.
Στην καινούργια σειρά οι μπαταρίες κρατάνε από 5 εως 7 ώρες.
Λες πως δεν μπαίνουν windows. Λοιπόν και μέσω bootcamp μπαίνουν σε partition και επιλέγεις ποιό από τα 2 λειτουργικά θα φορτώσει. Αλλά αυτό που είναι προτιμώτερο είναι να έχεις το parallels ή το vmware με εγκατεστημένα όσα λειτουργικά θέλεις τα xp, vista, 7, δύο linux όσα θες τέλος πάντων με μόνο περιορισμό τον χώρο του σκληρού σου.
Δεν σου ακούγεται ωραίο να δουλεύεις στα μακ με καμιά 10αριά εφαρμογές ανοιχτές και να έχεις ανοιχτά και 2-3 προγράμματα των windows που πιθανόν χρειάζεσαι?
Η ποιότητα κατασκευής των mac είναι υπεράνω κριτικής το ίδιο και το design τους και αυτό είναι παραδοχή όλων. Οπότε ναι το Mac Os X σε εγκλωβίζει σε ότι πιο όμορφο υπάρχει. Και όλα τα περιφερειακά παίζουν και σε mac.
Το ζήτημα με τους ιούς τι το αναφέρεις με τόσο λάθος επειχείρημα ?
Είναι δυνατόν να μην θέλουν κάποιοι να γράψουν ένα πραγματικό ιό για mac και να γίνουν διάσημοι που το κατάφεραν. Μέχρι και οι ίδιες οι εταιρίες που κάνουν antivirus θα το εύχονται ή και θα το προσπαθούν για να πουλήσουν τα προγράμματά τους.
Λες, τα Mac δεν ειναι τόσα πολλά και επίσης είναι λίγο δυσκολότερα στην λειτουργία και απευθύνονται σε εμπειρότερους χρήστες.
Μα είναι πασίγνωστο πως είναι πολύ πιο απλά και φιλικά στον χρήστη.
Σε διαβεβαιώνω πως σε ότι επίπεδο γνώσεων βρίσκεσαι με pc θα βρεθείς και στα mac.
Αν οι γνώσεις σου είναι περιορισμένες θα πάρεις πιό γρήγορα μπρος.
Εάν είσαι προχωρημένος σε 10 μέρες θα το παίζεις στα δάχτυλα το νέο λειτουργικό.
Σε αυτό που λες για το iphone θα σου πώ την αποψή μου. Σκέφτηκε σαν microsoft. Άστο στην αρχή εύκολα να μπορούν να βάλουν σπασμένα προγράμματα και μιά ωραία μέρα το κλειδώνω και τέλος. Διάβασε λίγο με την νέα baseband τι λέγεται.
Λες...
Το οτι ειμαι ενηλικας δεν σημαινει οτι δεν μπορω να παιζω παιχνιδια και δεν θα μου πεις εσυ αν ειναι σωστο η οχι
Λέω έχοντας τα διπλά σου χρόνια και ηλικιακά και με την ενασχόληση με τους υπολογιστές πως μεγαλώνοντας ο υπολογιστής για να παίζεις παιχνίδια θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που θα γίνεται πιο αναγκαίο είναι να έχεις ένα σύστημα που θα δουλεύει σταθερά και με ασφάλεια αξιοποιώντας την δημιουργικότητά σου.
Θα ήθελα όλοι όσοι αγαπάνε τους υπολογιστές και τους έχουν βάλει στη ζωή τους να δοκιμάσουν την εμπειρία που προσφέρει η Apple που αρκετοί πια την έχουν σε μικρό βαθμό βιώσει μέσω iphone.
Είσαι σίγουρος πως δεν θα μιλάς όπως εγώ αν την γνωρίσεις?
Αυτην την στιγμη γραφω απο ενα Μακ και θελω να σου πω οτι τα χρεισιμοποιω δεν λεω τις αποψεις μου στην τυχη.
Οσο για τους ιους εχουν αναφερθει ιοι προσφατα σε ενα τορρεντ του iWork.
Το διαβασα δεν το λεω απο το μυαλο μου.
Το οτι εισαι μεγαλυτερος δεν σημαινει οτι εχεις και μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα.Μπορει να εχεις ομως μπορει και να μην εχεις.
Προσωπικα δεν παιζω ουτε ενα παιχνιδι στον υπολογιστη μου γιατι εχω την ιδια αποψη με σενα οτι ειναι περισσοτερο για δουλειες.
Παντα ομως σου μιλαω σαν ενας μεσος χρηστης οχι μονο για την παρτυ μου.
Αυτην την στιγμη σου ειπα χρησιμοποιω ενα Asus 1000h (Netbook) εδω και 10 μηνες και οντως τωρα εδωσαν και κατι τετοια στο Γυμνασιο.Τι σημαινει αυτο οτι ειναι μαπα?
Εγω προσωπικα ειχα 2 Acer, 1 Sony, στο μαγαζι που δουλευω εχουμε Mac αλλα καλυτερο απο το Asus που εχω τωρα δεν εχω βρει.
Ικανοποιει ολες τις αναγκες μου απο Internet, Office μεχρι οτι αλλο θελω.
Το εχω παντα μαζι μου επειδη ειναι πολυ μικρο και ελαφρυ και το μεγαλυτερο του πλεονεκτημα οπως ειπα ειναι η μπαταρια του που διαρκει 5-6 ωρες.
Μην αρχισεις παλι να μου λες παρε Μακ και φορτιζε το στη δουλεια και τετοια...
Σου ειπα η επιλογη ειναι καθαρα υποκειμενικη εμενα αυτο με ικανοποιει γιατι το πηρα 350 ευρω και οχι 1200.
Μεχρι τα 1200 μου περισσευουν αλλα 850 που σημαινει καθε χρονο μπορω να εχω κατι καινουργιο και να τρωω καραμελες να μου μεινει και η γλυκα...
Θα ήθελα να προσθέσω κι ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει ενσωματωμένο στο λειτουργικό και που πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι υποψήφιοι αγοραστές μπαμπάδες με παιδιά σε ευαίσθητη ηλικία.
Ένα εξαιρετικό Parental control (γονικός έλεγχος) με δεκάδες δυνατότητες από το τι θα βλέπει, με ποιούς θα μπορεί να κάνει chat ή να ανταλλάσσει mail, σε ποιά προγράμματα θα έχει πρόσβαση μέχρι και έλεγχο του πότε, ποιές μέρες, ώρες και ότι άλλο φαντάζεστε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο υπολογιστής. Και απόλυτη καταγραφή όλων των ενεργειών του μικρού σας χρήστη.
Να αναφέρω καταρχήν ότι η ενασχόλησή μου με τους υπολογιστές κινείται στα πλαίσια του χόμπι. Ξεκίνησε από την εποχή των amstrad και των amiga... Σήμερα διαθέτω έναν επιτραπέζιο και ένα φορητό που έχουν φορτωμένα windows 7 σε dual boot με κάποια διανομή linux (τελευταία ο ένας έχει linuxmint 7 64bit και ο άλλος ubuntu 9.10 db 64bit). Παρότι δεν έχω έρθει σε άμεση επαφή με mac θα ήθελα κάποια στιγμή να δοκιμάσω (και είναι στα σχέδιά μου ο επόμενος υπολογιστής που θα πάρω να είναι ένας imac).
Θεωρώ ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στα λειτουργικά είναι ανούσια. Κάθε ένα από αυτά έχει τα καλά του και τα κακά του. Όποιος νομίζει ότι το linux ή το unix (mac) είναι ασφαλές νομίζω ότι απατάται οικτρά. Πριν από λίγο καιρό αναρτήθηκε σε πολλά sites ένα κενό ασφαλείας που είχε το κατά τα άλλα ασφαλέστατο linux στον kernel (όπου υπό προϋποθέσεις μπορούσε κάποιος να αποκτήσει δικαίωματα root). Ναι συμφωνώ είναι πιο ασφαλή τα λειτουργικά που στηρίζονται στο unix, ναι ίσως κάποια από αυτά είναι πιο στριφνά στην εκμάθησή τους (αναφέρομαι σε κάποια linux καθώς και στην διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τα windows που ακολουθούν σε κάποια πράγματα) αλλά παρόλα αυτά τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Προγράμματα για όλες τις δουλειές υπάρχουν για όλες τις πλατφόρμες. Προσωπικά στο ίδιο hardware βρίσκω τα 7 πολύ καλύτερα και σταθερότερα από το linux (και δεν αναφέρομαι μονάχα σε μία διανομή μονάχα καθότι ασχολούμαι με το τελευταίο αρκετά χρόνια). Θέλω όμως και θα το σκοπεύω όπως είπα να αποκτήσω έναν imac. Άλλωστε μπορώ να έχω και τα τρία λειτουργικά σε έναν mac (καθότι σε pc θέλει πολύ μαγείρεμα η εγκατάσταση του macosX).
CarpeNoctum
20-10-09, 14:54
Έχω πάρει και εγώ την απόφαση να αφήσω πίσω τη Microsoft μετά από 10 χρόνια, τα 8 ως Power user. Έχω βάλει στο μάτι ένα Macbook Pro 13άρι και μάλλον θα μπει στο σπίτι και ένας iMAc. Το πρώτο λογικά θα το έχω μέχρι τα Χριστούγεννα.
Παρεπιπτόντως σήμερα αναφέρουν πολλές ιστοσελίδες ότι θα ανακοινωθούν τα νέα iMac και τα νέα Macbook. Το Macbook Pro Που κυκλοφορεί τώρα είναι από πότε; Δεν αναμένεται κάποια νέα έκδοση τώρα στα κοντά;
Με το καλό...
Οι πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν εδώ
http://buyersguide.macrumors.com/
CarpeNoctum
20-10-09, 15:08
Σε ευχαριστώ πολύ. Πολύ χρήσιμο.
Έχω δουλέψει ελάχιστα σε mac. Πάντα σε φίλων και δεν είχα ποτέ δικό μου. Ανυπομονώ όσο τίποτα να αποκτήσω το δικό μου γιατί από αυτά που έχω δει έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.
Από αυτά που θα ζήσεις να δείς...
Εχω ενα dell mini 8.9 και εχω βαλει πανω με hackintosh το MAC OS X SNOW LEOPARD 10.6.1
Ειναι 100% συμβατο δεν μπορεσα να βρω μονο drivers για το bluetooth.
To LEOPARD το βρησκο πολυ ποιο επαγγελματικο λειτουργικο απτα windows πραγματικα τα windows κερδισαν τοπο απο τις εφαρμογες ,τα παιχνιδια αλλα και απτην φημη..Πιστευω το Leopard ειναι καλυτερο απτα windows 7 ειναι χρονια μπροστα.
Δεν ειχα ασχολειθει ποτε με Mac αλλα οταν εβαλα στο dellακι mac os ειδα τι θα πει σταθεροτητα λειτουργικου αλλα και ταχυτητα.Με 1.6 mhz Atom πανο και πεταει το μηχανημα Bootarei σφεραthe best1
Εχω ενα dell mini 8.9 και εχω βαλει πανω με hackintosh το MAC OS X SNOW LEOPARD 10.6.1
Μπορείς να δώσεις κάποιες πληροφορίες για τον τρόπο που το έκανες ;
Βεβαιως φιλος αυτο που ζητας θα το βρεις εδω αρκει να ξερεις στοιχιοδη Αγγλικα.
http://www.mydellmini.com/forum/mac-os-x-development/13811-new-netbookinstaller-8-3-rc3-testing.html
Και την διαδικασια εγκαταστασης θα την βρεις εδω:
http://www.mydellmini.com/forum/mac-osx-guides/
Οι φίλοι που ετοιμάζονται για imac ας μπούν να δούν τι τους περιμένει.
Οι υπόλοιποι ρίξτε μια ματιά στο καινούργιο mouse και απλά ας υποκλιθούμε στους εμπνευστές και δημιουργούς ενός ακόμα θαύματος της Apple...
CarpeNoctum
20-10-09, 21:12
Υπάρχει άλλη διαφορά πέραν του υλικού κατασκευής ανάμεσα στο macbook 13.3 και το macbook pro 13.3 με τον ίδιο επεξεργαστή; Ή η διαφορά τιμής είναι καθαρά θέμα υλικού;
Όσο για το νέο imac και το Mouse απλά εξαιρετικά! Νομίζω ότι ακόμα και με το μικρότερο imac θα είμαι μια χαρά...
Μέρα με νύχτα. Η οθόνη, το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο κ.α Μπες και δες τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Να υποθέσω πως είδες το βιντεάκι του mouse?
CarpeNoctum
20-10-09, 21:26
Οκ ευχαριστώ. Με μια πρώτη ματιά δεν τις είδα αυτές τις διάφορες. Και στο mediamarkt που τους είδα το Σαββατο ήθελα περισσότερο να δω αν οι 13.3 ιντσες φαίνονται λίγες αλλά τελικά είναι ο,τι πρέπει για φορητό.
Από προσωπική εμπειρία σε διαβεβαιώνω ότι το macbook 13,3 είναι το ιδανικό για να μπεις στον κόσμο μας!
Αγαπητέ φίλε kosmous θα παίξω για τελευταία (ίσως) φορά με τον πόνο σου.
Λοιπόν. Αγόρασες κάποιο σταθερό ή φορητό της Apple. Αγοράζεις εάν δεν έχεις και έναν usb εξωτερικό δίσκο για να κρατάς backup. Αφού έχεις επιχείρηση τον αφήνεις και μόνιμα πάνω κουμπωμένο. Τον όρισες την πρώτη φορά που τον έβαλες πάνω και σε ρώτησε εάν θέλεις να τον χρησιμοποιεί ως τον δίσκο για backup και δεν ξανασχολήθηκες. Έχεις λοιπόν τη βάση του να κάνεις το μεγαλύτερο μέρος εργασίας mail, office, σερφάρισμα κλπ σε ένα σύστημα που δεν θα σε απογοητεύσει κάτι που καταλαβαίνω πως το έχεις καταλάβει κι εσύ.
Αναγκαστήκαμε όμως να περάσουμε και τα windows μέσω paralles για να εγκαταστήσουμε τα 2-3 προγράμματα που χρειαζόμαστε και παίζουν μόνο με windows. Όλα ωραία λοιπόν, ταυτόχρονα παίζουν λοιπόν τα πάντα παράδειγμα ο safari το mail διαβάζουμε ή επεξεργαζόμαστε ένα pdf με το preview (δεν χρειάζεται acrobat reader, συγνώμη adobe) γράφουμε ένα κείμενο στο word (microsoft) ή pages (iwork της apple) ή δωρεάν με το openoffice. Και έχουμε και τα 2-3- 13, προγράμματα των windows ταυτόχρονα ανοιχτά. Μεταφέρουμε και ότι αρχεία θέλουμε από το ένα λειτουργικό στο άλλο με drag and drop. Χρησιμοποιούμε και όλα τα περιφερειακά που έχουμε κι από τα δύο λειτουργικά.
Αφού έχουμε χαθεί από τα πολλά προγράμματα που έχουμε ταυτόχρονα ανοιχτά στα δύο λειτουργικά αλλά σαν ένα είναι τώρα, πατάμε κι ένα expose (ένα κουμπάκι είναι) και στην οθόνη εμφανίζεται προεπισκόπηση όλων των εφαρμογών σε μικρά παραθυράκια και επιλέγουμε γρήγορα αυτό που θέλουμε.
Εκείνη την στιγμή αποφασίζει η "πατζούρω" να μας θυμίσει τον κακό της εαυτό, καμιά μπλε οθόνη, τα γνωστά. Και κάνοντας restart των windows κάτι δεν δουλεύει όπως πριν.
Πρώτη φορά που ξανασυμβαίνει ρε γμτ τι έγινε τώρα.
Ακόμα κι ας υποθέσουμε πως κατέβηκε ένας ιός, ο H1N1 δεν μας ενδιαφέρει ποιός, εμείς δεν έχουμε ξαναπληρώσει (φτάνει πια- εγώ να πληρώνω την ανικανότητά σας) για antivirus των windows.
Τι κάνουμε τώρα?
Πάρτυ.
Μπαίνεις πατώντας enter time machine στον δίσκο με τα backup πηγαίνεις στο φάκελο documents/parallels και από εκεί επαναφέρεις πατώντας restore όλη ακριβώς την εγκατάσταση των windows στην κατάσταση που ήταν πριν μιά ώρα, μέρα ή όποτε κατάλαβες πως προέκυψε το πρόβλημα. Τίποτα άλλο, 2 κουμπιά και 20 δευτερόλεπτα. Ούτε restart δεν χρειάζεται το mac. Ξαναπατάς τη συντόμευση του parallels και σε κανένα λεπτό (windows είναι δεν είναι mac) είσαι όπως πριν.
Φορμάτ να κάνεις στο mac (δεν θα χρειαστεί) τα windows κομπλέ με drivers, προγράμματα και ότι άλλο υπήρχε μέσα θα σε περιμένει στον δίσκο του backup να πατήσεις το restore και να επανέλθει στα 20 δευτερόλεπτα που λέγαμε.
Δεν είμαι υπάλληλος κανενός, δεν δουλεύω στην apple (δυστυχώς) αλλά η αλήθεια είναι μία και είναι εκεί έξω.
Σε ευχαριστώ apple για τα ήδη 3 υπέροχα χρόνια και θα ΄χει και συνέχεια...
@kosmous
Αλλά δεν έχω την πολυτέλεια να έχω δυο διαφορετικά pc .
Αυτά με τα partitions στο σκληρό και τα δυο λειτουργικά δεν μπορώ να τα κατανοήσω
http://www.youtube.com/watch?v=xGrvnguqX60
Κατανοητό τώρα?
Δηλαδή να πάρω έναν mac και να περάσω εκεί τα εταιρικά προγράμματα , αλλά σε περιβάλλον windows σε κάποιο χώρο στον δίσκο που θα ξεχωρίσει κάποιο πρόγραμμα του Mac λεγόμενο parallel ?
Σόρυ αν ρωτώ τίποτε κουφό , αλλά αυτό κατάλαβα .
Τα parallels, vmware και το virtualbox είναι 3 ξεχωριστά προγράμματα που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Επιλέγουμε ένα από τα 3 τα δύο πρώτα με κόστος 80 δολ. το τρίτο δωρεάν. Ας υποθέσουμε ότι διαλέγουμε το parallels.
Εγκαθιστάμε το πρόγραμμα στο Mac και την πρώτη φορά που το ανοίγουμε μας ζητάει να βάλουμε το dvd εγκατάστασης των windows. Ξεκινάει η εγκατάσταση όπως ακριβώς θα γινόταν σε ένα pc και στο τέλος όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση βλέπουμε αυτό που φαίνεται στο βιντεάκι που έβαλα πιο πάνω.
Δεν γίνεται partition. Απλά μέσα στο HOME (αυτό είναι το my computer) στο MAC και στον υπό φάκελο documents/parallels υπάρχει υπό μορφή ενός αρχείου τα windows και οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτά. Προγράμματα που θα βάλετε, αρχεία φωτογραφίες οτιδήποτε.
Από εκεί και έπειτα το μόνο που χρειάζεται για να ανοίγεται τα windows είναι απλά να πατάτε πάνω στη συντόμευση του parallels.
Αυτό είναι όλο. Όποιο πρόγραμμα .exe κατεβάζεται γίνεται εγκατάσταση στα windows και όποια dmg ή σπάνια pkg στα mac.
To ίδιο και όταν μπεί cd ή dvd με πρόγραμμα Εάν είναι πρόγραμμα mac μπαίνει στα mac, εάν είναι πρόγραμμα pc εγκαθίσταται στα windows.
Καμία διαφορά με το πως δούλευες έως χθες με τα windows.
Το έφερα επιτέλους στα μέτρα σου ................. έτσι θέλω να ελπίζω.
Εύκολο φαίνεται να είναι .
Μπορούν να γίνουν αυτά στο laptop hp 6730s (http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?24906) ?
Σύμφωνα με αυτό το site (http://www.linlap.com/wiki/hp-compaq+6730s) γίνεται , δεν ξέρω Αγγλικά όμως και φοβάμαι να προσπαθήσω , κανένα οδηγό στα Ελληνικά ?
Παραδίνομαι.
Μιλάω τόση ώρα για το πως να βάλεις και με ποιό τρόπο windows σε έναν υπολογιστή Apple με Mac OSX.
Και εσύ εξακολουθείς να θες σύμφωνα με τις οδηγίες που σου δίνω το linux σε pc.!
Δεν έχεις το X-Factor.
Άστο.
Το χάσαμε τελείως......και είμαι σίγουρος.
Παραδίνομαι.
Μιλάω τόση ώρα για το πως να βάλεις και με ποιό τρόπο windows σε έναν υπολογιστή Apple με Mac OSX.
Και εσύ εξακολουθείς να θες σύμφωνα με τις οδηγίες που σου δίνω το linux σε pc.!
Δεν έχεις το X-Factor.
Άστο.
Το χάσαμε τελείως......και είμαι σίγουρος.
Για αυτό και μένω στα windows και σου λέω μην παίζεις με τον πόνο μου .
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι , άλλοι κατέχουν αυτό το αντικείμενο και άλλοι άλλο .
Νόμιζα πως το mac , ακόμη και το ubuntu , είναι κάποια έκδοση βασιζόμενη στην πλατφόρμα του linux , όπως τα windows έχουν τα 98 , τα millennium τα vista κλπ .
Τόσο τραγικό λάθος έκανα ?
Και σου το είπα πιο πάνω στο ποστ #39 << Σόρυ αν ρωτώ τίποτε κουφό >> , δεν σου το είπα ?
είσαι ωραίος για αυτό και εγώ θα σου δώσω την ευκαιρία για μιά καινούργια αρχή.
http://www.apple.com/
Ξεκίνα από εδώ.
Μην ανοίξεις θέμα εάν μπορεί να μπεί το λειτουργικό του iphone σε nokia που το έχουν χακέψει me windows mobile.
Σύμφωνοι?
Νόμιζα πως το mac , ακόμη και το ubuntu , είναι κάποια έκδοση βασιζόμενη στην πλατφόρμα του linux , όπως τα windows έχουν τα 98 , τα millennium τα vista κλπ .
Το MacOS και όλες οι διανομές Linux στηρίζονται στο Unix, οπότε εδώ είσαι σωστός. ;)
Σωστός ο παίκτης , αν και θα ήθελα κάτι παραπάνω για το Unix .
Βασικά δυο μέρες μόνο σκέφτομαι άλλο σύστημα , βλέποντας την παρουσίαση των νέων mac συγκεκριμένα εδώ (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=50630) και δεν έχω ψαχτεί ιδιαίτερα τι είναι το κάθε τι .
εδώ πριν δύο ώρες με κορόιδεψε, νόμιζα πως τον είχα...
Δηλαδή να πάρω έναν mac και να περάσω εκεί τα εταιρικά προγράμματα , αλλά σε περιβάλλον windows σε κάποιο χώρο στον δίσκο που θα ξεχωρίσει κάποιο πρόγραμμα του Mac λεγόμενο parallel ?
Είχαν μεσολαβήσει και δύο pm όπου είχα συνολικά αναφέρει 4-5 φορές, αγοράζουμε ένα mac...
kosmous εάν αφού διαβάσεις αρκετά αποφασίσεις κάποια στιγμή να αγοράσεις mac σου υπόσχομαι πως θα στα σετάρω όλα εγώ.
Remotely... (εξ αποστάσεως) να είναι καλά τα mac και για αυτό.
Βρε τα κατάλαβα , απλά είχα την εντύπωση πως mac και linux ανήκουν στην ίδια οικογένεια η πλατφόρμα η δεν ξέρω πως να το πω και ανταγωνίζονται τα windows απλά εγκαθιστώντας τα σε ένα pc .
Πουθενά στο λίγο που διάβασα εδώ και στο avclub, δεν αναφέρθηκε πως πρόκειται για τελείως διαφορετικό σύστημα και δεν γίνεται σε mac να γίνει format και να περαστούν τα windows η το αντίθετο .
Σιγά σιγά άρχισε το νήμα να ξεμπερδεύεται , έπιασε και τα 3 χρόνια το pc μου και όπου να ναι θα αρχίσω να σκέφτομαι αντικατάσταση .
Σας ευχαριστώ για την υπομονή και τις συμβουλές σας .
Υ.Γ. Μήπως κάποιος από σας που τα κατέχετε , να άνοιγε ένα θέμα οδηγό , < Πόσα διαφορετικά λειτουργικά υπάρχουν , τι χαρακτηριστικά έχει το καθένα , σε τι σύστημα λειτουργούν και τι προτερήματα η μειονεκτήματα παρουσιάζει το καθένα > , λέω εγώ τώρα , μήπως ?
Μπας και ξεστραβωθούν και άλλοι όπως εγώ .
Καλημέρα, όταν λέμε mac μιλάμε για hardware http://www.apple.com/mac/
και φοράνε το λειτουργικό http://www.apple.com/macosx/
αφιέρωσε λίγο χρόνο σε αυτές τις σελίδες http://support.apple.com/kb/HT2512
http://www.apple.com/findouthow/mac/#pctomac
βιντεάκια για μια πρώτη γνωριμία
Ισχυρίζονται πως με αυτό το πρόγραμμα μπορούν να εγκατασταθούν Mac Osx σε PC.
http://store.psystar.com/rebel_efi
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πειραματιστεί.
Δεν χρειάζεται να το αγοράσετε, λειτουργεί ως trial για 2 ώρες
Εάν δουλεύει και σας αρέσει το κόστος αγοράς είναι 50 δολάρια
Φυσικά πρέπει να έχετε και το dvd των Leopard.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ πριν από όποια δοκιμή στο Hardware "Compatibility List" δεν παίζει παντού!
respect1the best1
tliphone
Σε δύο εβδομάδες θα σε πρήξω σε ερωτήσεις, απορίες και εκκλήσεις για βοήθεια!lol3lol2lotpot
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.