PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με εικονίδια στο PC (XP)

ptrkrnpap
14-10-09, 16:13
Καλησπέρα, θέλω να μου πείτε αν έχει κανείς συναντήσει αυτό :
Στο PC (XP),χάνονται τα εικονίδια που είναι κάτω δεξιά στη μπάρα
και αφορούν προγράμματα που τρέχουν στη μνήμη.
Συγκεκριμένα αναφέρω το εικονίδια του εκτυπωτή, του μετρητή ταχύτητας του δικτύου, και το κυριότερο το εικονίδιο ασφαλούς αφαίρεσης συσκευών, και άλλα.

Αυτά άλλοτε όταν ανοίγει το pc εμφανίζονται και άλλοτε όχι.
Έχω κατεβάσει από microsoft όλες τις αναβαθμίσεις ,μαζί και το SP3 και νομίζω ότι από τότε συμβαίνει αυτό.

Ότι επέμβαση και να κάνω από την προσαρμογή ειδοποιήσεων αυτά δεν είναι στα τρέχοντα στοιχεία αλλά στα παρελθόντα, είτε είναι ενεργά είτε όχι και δεν εμφανίζονται δεξιά στην μπάρα.

Να σημειώσω ότι ξεκίνησα καθαρή εγκατάσταση όλων των προγραμμάτων μετά από format του δίσκου και η μόνη σύνδεση στο internet ήταν με την Microsoft για τις αναβαθμίσεις.

Αυτά και περιμένω βοήθεια.

mikpap
19-10-09, 17:50
Δεξί πλήκτρο ποντικιού πάνω στην μπάρα εργασιών --> ιδιότητες. Επέλεξε να φαίνονται όλα τα εικονίδια στην μπάρα εργασιών (δεν θυμάμαι ακριβώς την καρτέλα γιατί εδώ και 6 μήνες δουλεύω τα 7).

chris_de_ze
19-10-09, 18:36
To ίδιο ακριβώς παρουσιάζει και το δικό μου XP (μετά το SP3?)
To έχω συνηθίσει!
Άλλοτε βγάζει τα εικονίδια και άλλοτε όχι.
Είναι με τις μέρες του...

Το πιο χρήσιμο εκεί πέρα είναι το βελάκι για "Safely remove device", ειδικά για USB sticks. Είναι το μόνο που χρειάζομαι οπωσδήποτε. Αλλά επειδή δεν εμφανίζεται πάντα, έχω εγκαταστήσει μια θαυμάσια εφαρμογούλα (στο desktop) με την οποία απεγκαθιστάς ότι θέλεις!

ptrkrnpap
20-10-09, 20:57
mikpap Οτι και να κανεις με τις ιδιοτητες της γραμμης εργασιων δεν ειναι σiγουρο οτι θα βγη το εικονιδιο την επομενη φορα.(Ισως ειναι θεμα SP3).

chris_de_ze Πραγματι μετα το SP3 αρχισε αυτο με τα εικονιδια.
Η εφαρμογουλα που λες ποια ειναι , καποιο λινκ ?

peterant
24-10-09, 00:04
Εάν χάσατε το εικονίδιο της ασφαλούς κατάργησης συσκευών, υπάρχει ένας τρόπος να έχετε τις λειτουργίες του, στην επιφάνεια εργασίας σας....
-Δημιουργήστε μιά συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας....(Δεξί κλικ/Συντόμευση)
-Στο πλαίσιο διαλόγου που θα εμφανισθεί και στο κουτάκι ''Πληκτρολογήστε την θέση του στοιχείου'', γράψτε (copy-paste) τα παρακάτω:
%windir%\system32\RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll
-Πατήστε ''επόμενο'' και πληκτρολογήστε ένα όνομα για την συντόμευση σας, πχ: safely remove hardware και πατήστε ''Τέλος''
Αυτό ήταν....τώρα διπλοπατώντας πάνω στην συντόμευση που δημιουργήσατε, θα έχετε όλες τις απαραίτητες εντολές για να αφαιρέσετε με ασφάλεια τις συσκευές σας.
-Στην συνέχεια από τις ιδιότητες της συντόμευσης (Δεξί κλικ/Ιδιότητες) μπορείτε να αλλάξετε ακόμα και το εικονίδιο με κάποιο άλλο που σας αρέσει πιό πολύ.

http://img514.imageshack.us/img514/8183/newpicture188.png

-Μετά την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε την συντόμευση,θα εμφανισθεί και το εικονίδιο στην μπάρα που σας λείπει......
-Εάν εξαφανισθεί ξανά(μετά από επανακκίνηση), θα έχετε πλέον την συντόμευση.....