Επιστροφή στο Forum : Αποριας αξιον...?
Παρατηρω τα μεγεθη των χαρτων(σε Mb), και μου φαινεται πολυ υψηλο το 50Mb + - που παιζουν πλεον οι χαρτες της Ελλαδας. Βλεπω αλλες χωρες πολυ μεγαλυτερες και πληθυσμιακα και σαν μεγεθος και δεν εχουν αναλογα μεγαλυτερους χαρτες σε ογκο αρχειων. Παιζει κατι με την τεχνολογια και μου εχει ξεφυγει, ή ειμαστε σε τοσο υψηλο επιπεδο εμεις?
Μια απο τα ιδια...αλλα...υποψιαζόμαι οτι φταίνε οι ελληνικοί χαρακτήρες
Παρατηρω τα μεγεθη των χαρτων(σε Mb), και μου φαινεται πολυ υψηλο το 50Mb + - που παιζουν πλεον οι χαρτες της Ελλαδας. Βλεπω αλλες χωρες πολυ μεγαλυτερες και πληθυσμιακα και σαν μεγεθος και δεν εχουν αναλογα μεγαλυτερους χαρτες σε ογκο αρχειων. Παιζει κατι με την τεχνολογια και μου εχει ξεφυγει, ή ειμαστε σε τοσο υψηλο επιπεδο εμεις?
Μια απο τα ιδια...αλλα...υποψιαζόμαι οτι φταίνε οι ελληνικοί χαρακτήρες
Καλημέρα,
Βλέπω ότι ξεκινήσατε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα...
Να πω και γω μερικά πράγματα...
Το μέγεθος του χάρτη δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τους Ελληνικούς χαρακτήρες....
Το βασικά στοιχεία που προσδιορίζουν το μέγεθος ενός χάρτη πλοήγησης είναι:
1) Ο αλγόριθμος συμπίεσης των δεδομένων που χρησιμοποιεί κάθε εταιρία που κατασκευάζει το λογισμικό και
2) Ο όγκος και η ποιότητα των δεδομένων που απαρτίζουν το χάρτη.
Το πρώτο είναι εύκολο να εξηγηθεί.
Τον καλύτερο αλγόριθμο συμπίεσης έχει η NavNgo (βλέπε μεγέθη χαρτών αναλογικά σε σχέση με τους άλλους χάρτες) και απο κει και πέρα οι άλλες εταιρίες ακολουθούν...
Το δεύτερο είναι σχετικά δύσκολο να αναλυθεί.
Κάθε εταιρία έχει δικό της αλγόριθμο που αξιοποιεί συγκεκριμένα στοιχεία της κάθε γεωγραφικής βάσης.
Οι βασικότερες παράμετροι που παίζουν ρόλο στο τελικό μέγεθος του χάρτη είναι το μήκος του οδικού δικτύου, η αρίθμηση, οι μανούβρες, τα bifurcations, τα junctions, οι ταχυδρομικοί κώδικες, τα pois, τα στοιχεία απεικόνισης (σημειακά - πολυγωνικά - ακτογραμμή) και αρκετά άλλα.
Το βασικότερο όμως στοιχείο είναι ποιά από αυτά αξοιοποιεί ο αλγόριθμος και το πρόγραμμα γενικότερα.
Ας μιλήσουμε για συγκρίσιμα στοιχεία...
1) i-go: οι χάρτες του ενσωματώνουν όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα - > μεγέθη χαρτών απο 17-25 MB χωρίς τα pois.
2) Sygic Mobile maps - Navigon οι χάρτες τους ενσωματώνουν όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα - > μεγέθη χαρτών απο 40-60 MB με ενσωματωμένα pois.
3) Ndrive - Ginius οι χάρτες τους ενσωματώνουν πολλά στοιχεία αλλά δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως sign post και lanes που αυξάνουν δραματικά την ποιότητα και το μέγεθος του χάρτη (μεγέθη χαρτών απο 35-60 MB με ενσωματωμένα pois)
Και για να μην ανοίξουμε κανένα πόλεμο πάλι να τονίσω ότι όλοι πλέον οι χάρτες των 3 Ελληνικών εταιριών (CIT - GEODATA - GI) είναι σε πολύ καλό επίπεδο και εξελίσσονται καθημερινά.
Ελπίζω να βοήθησα...
chris_de_ze
25-09-09, 08:44
Ένας πρόσφατος πάντως ελληνικός χάρτης της GI, από ότι είδα σαν μέγεθος, είναι 32.5ΜΒ (χωρίς τη γλώσσα). Και ο (δοκιμαστικός) της CIT (Sygic) 60.2MB.
Οπότε για σύγκριση μεγεθών θα πρέπει να γνωρίζει κανείς για κάθε χάρτη τα ακριβή νούμερα όπως: μήκος οδικού δικτύου, αρίθμηση, μανούβρες, bifurcations, junctions, ταχυδρομικοί κώδικες, pois, στοιχεία απεικόνισης, sign post, lanes κλπ.
Πόσο επηρεάζει το μέγεθος του χάρτη (των άλλων παραμέτρων τηρουμένων σταθερών) το χρόνο απόκρισης σε ένα gps? Ή είναι θέμα ως επί το πλείστον προγράμματος?
Ένας πρόσφατος πάντως ελληνικός χάρτης της GI, από ότι είδα σαν μέγεθος, είναι 32.5ΜΒ (χωρίς τη γλώσσα). Και ο (δοκιμαστικός) της CIT (Sygic) 60.2MB.
Οπότε για σύγκριση μεγεθών θα πρέπει να γνωρίζει κανείς για κάθε χάρτη τα ακριβή νούμερα όπως: μήκος οδικού δικτύου, αρίθμηση, μανούβρες, bifurcations, junctions, ταχυδρομικοί κώδικες, pois, στοιχεία απεικόνισης, sign post, lanes κλπ.
Πόσο επηρεάζει το μέγεθος του χάρτη (των άλλων παραμέτρων τηρουμένων σταθερών) το χρόνο απόκρισης σε ένα gps? Ή είναι θέμα ως επί το πλείστον προγράμματος?
Πρέπει να συγκρίνεις όμοια πράγματα....δηλαδή το χάρτη της κάθε εταιρίας για κάθε λογισμικό ξεχωριστά...
Πχ. το Ndrive έχει χαρτη Teleatlas 51 ΜΒ ενώ ο ΝaviGreece της CIT είναι 58 ΜΒ. Ο αντίστοιχος χάρτης της NAVTEQ είναι 56 ΜΒ.
Το NDRIVE αξιοποιεί κυρίως μήκος οδικού δικτύου, αρίθμηση, μανούβρες, bifurcations, junctions, ταχυδρομικοί κώδικες, pois, στοιχεία απεικόνισης.
Χιλιομετρικά η Navteq και η CIT είναι πολύ κοντά, άρα η διαφορά των ΜΒ προερχεται κυρίω από διαφορά οδικού δικτύου και πληρότητας δεδομένων.
Το Sygic Mobile maps αποτελεί ένα έξοχο παράδειγμα σύγκρισης...
Αξιοποεί όλες τις παραμέτρους μιας γεωγραφικής βάσης παρότι έχει πολύ χειρότερο αλγόριθμο συμπίεσης...
ΝΑ σου εξηγήσω...
Ο χάρτης της CIT για το Sygic είναι περίπου 58 ΜΒ ενώ της ΤΑ-GI περίπου 43.
Εκεί φάινεται όλη η διαφορά αφού ο χάρτης μας περιλαμβάνει πολύ περισσότερα χλμ, πολύ περισσότερα πλοηγήσιμα δεδομένα και πολύ πολύ περισσότερα POIS. Επίσης υπάρχει τεράστια διαφορά και μπορώ να ξέρω πολύ καλύτερα σε ποιοτικά στοιχεία όπως λωρίδες κυκλοφορίας και πινακίδες κατεύθυνσης....
Αναλογικά το i-go που διαθέτει μακράν τον κάλυτερο αλγόριθμο πλοήγησης
εχει μέγεθος χάρτη 18 ΜΒ περίπου για ΤΑ και 24 ΜΒ για CIT (με λωρίδες κυκλοφορίας και sign posts)
Απλά μαθηματικά είναι ΤΑ (SYGIC-> 43mb / I-GO-> 18mb = 2.3) και CIT (SYGIC-> 58mb / I-GO-> 18mb = 2.4)...
Το μέγεθος του χάρτη δεν επηρεάζει το χρόνο απόκρισης σε ένα gps?
Είναι καθαρά θέμα προγράμματος..
Αναλογικά το i-go που διαθέτει μακράν τον κάλυτερο αλγόριθμο πλοήγησης...
Αν και δεν είμαι βέβαιος πως πρόκειται για απλά μαθηματικά, δεν έχω τις γνώσεις να μπω σε αυτή τη συζήτηση.
Η απορία μου είναι πως μπορούμε να κρίνουμε τον αλγόριθμο πλοήγησης του iGO σαν τον καλύτερο, τη στιγμή που δεν έχουμε δει ένα αρκούντως ικανό χάρτη ακόμα.
Αν και δεν είμαι βέβαιος πως πρόκειται για απλά μαθηματικά, δεν έχω τις γνώσεις να μπω σε αυτή τη συζήτηση.
Η απορία μου είναι πως μπορούμε να κρίνουμε τον αλγόριθμο πλοήγησης του iGO σαν τον καλύτερο, τη στιγμή που δεν έχουμε δει ένα αρκούντως ικανό χάρτη ακόμα.
Καλημέρα Πάνο μου....
Να σε διαβεβαιώσω πως εγώ που έχω τις γνώσεις μπορώ να απαντήσω με σιγουριά γι΄ αυτό....
Νομίζω πως κατάλαβες λάθος...δεν είπα οτι εχει τον καλύτερο αλγόριθμο πλοήγησης,
είπα ότι έχει τον καλύτερο αλγόριθμο ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ των γεωγραφικών δεδομένων.
Εξάλλου έχεις απόλυτο δίκιο δεν έχουμε δει ακόμα ολοκληρωμένο χάρτη στο i-Go τουλάχιστον από την εταιρία μου CIT.
Ο χάρτης της ΤΑ είναι αρκετά καλός άλλα έχει πολύ μελλον μέχρι να δούμε αυτό που όλοι περιμένουμε....
Ασ μην ξεφεύγουμε όμως από το topic...
chris_de_ze
25-09-09, 12:45
εχει μέγεθος χάρτη 18 ΜΒ περίπου για ΤΑ και 24 ΜΒ για CIT (με λωρίδες κυκλοφορίας και sign posts)..
Και εγώ για αλγόριθμο πλoήγησης κατάλαβα πάντως. Οπότε μιλάμε για αλγόριθμο συμπίεσης μόνο.
Και σίγουρα η συμπίεση πρέπει να επιδρά στο χρόνο απόκρισης ενός gps.
εχει μέγεθος χάρτη 18 ΜΒ περίπου για ΤΑ και 24 ΜΒ για CIT (με λωρίδες κυκλοφορίας και sign posts)
...Εξάλλου έχεις απόλυτο δίκιο δεν έχουμε δει ακόμα ολοκληρωμένο χάρτη στο i-Go τουλάχιστον από την εταιρία μου CIT.
Δηλαδή ετοιμάζεται ελληνικός χάρτης CIT για i-go? Ή καταλάβα λάθος?
Και εγώ για αλγόριθμο πλoήγησης κατάλαβα πάντως. Οπότε μιλάμε για αλγόριθμο συμπίεσης μόνο.
Και σίγουρα η συμπίεση πρέπει να επιδρά στο χρόνο απόκρισης ενός gps.
Δικό μου λάθος...το έγραψα λάθος στο συγκεκιρμένο Post...
εάν όμως δεις το αρχικό...
[quote=map_freak;208671]Καλημέρα,
1) Ο αλγόριθμος συμπίεσης των δεδομένων που χρησιμοποιεί κάθε εταιρία που κατασκευάζει το λογισμικό και
λίγο πιο κάτω....
Το πρώτο είναι εύκολο να εξηγηθεί.
Τον καλύτερο αλγόριθμο συμπίεσης έχει η NavNgo (βλέπε μεγέθη χαρτών αναλογικά σε σχέση με τους άλλους χάρτες) και απο κει και πέρα οι άλλες εταιρίες ακολουθούν...
Όντως στο επόμενο Post έκανα λάθος στο γράψιμο και αντί αλγόριθμο συμπίεσης έγραψα αλγόριθμο πλοήγησης....
Μιλάω πάντα για το όγκο του κάθε χάρτη και τον αλγόριθμο συμπίεσης του κάθε λογισμικού....
Sorry Πανο...
Δηλαδή ετοιμάζεται ελληνικός χάρτης CIT για i-go? Ή καταλάβα λάθος?
Χάρτης CIT για το i-GO υπήρχε και υπάρχει....
Εάν όμως δεν υπάρξει εμπορικό προϊόν που να υποστηρίζεται από την εταιρία μας
δεν έχουμε κάτι για να αναφερόμαστε...
Χάρτης CIT για το i-GO υπήρχε και υπάρχει....
Εάν όμως δεν υπάρξει εμπορικό προϊόν που να υποστηρίζεται από την εταιρία μας
δεν έχουμε κάτι για να αναφερόμαστε...
Απλά φροντίστε όσο αυτό είναι δυνατόν και περνά από το χέρι σας, να μην προωθείται από κάποιους σε διάφορες ιστοσελίδες με παράνομο λογισμικό.
Σωστό αυτό αλλά προσωπικά αυτό που βλέπω εγώ,συγκρίνοντας τον 2009.06 ΤΑ του igo8 με τον 835.2430 του ΤΤ βλέπω πως το igo8 υπερτερεί επειδή έχει περισσότερες επιλογές στο σχεδιασμό διαδρομής.Η επιπλέον επιλογή οικονομική διαδρομή μου δίνει αποτελέσματα διαδρομών που δε μπορώ να πετύχω με την ταχύτερη ή την σύντομη του ΤΤ.Ομως τις διαδρομές ταχύτερη και σύντομη του ΤΤ μπορώ να τις πετύχω με την εύκολη και σύντομη του Igo8.Από εκεί και πέρα κάτι κουφά που κάνει το igo8 με αυτόν τον χάρτη τα κάνει και το ΤΤ.Βάλε λίγο αν θέλεις στο ΤΤ διαδρομή από Κοζάνη προς Πτολ/δα διαδόχου παύλου ταχύτερη.θα δεις ότι στην είσοδο της πόλης μετά τον πρώτο κόμβο αντί να πάει ευθεία σε πάει δεξιά και το igo8 και το ΤΤ.Αυτό γίνεται γιατί στο σημείο εκείνο για λίγα μέτρα ο δρόμος είναι λανθασμένα μόνοδρομος,ενώ κανονικά είναι διπλής φοράς.Επίσης δες και στην Κοζάνη και στους 2 χάρτες στην αρχή της οδού τράντα που ένα μικρό κομμάτι είναι λανθασμένα πεζόδρομος.Δυστυχώς τώρα δεν μπορώ να βάλω screenshots.Αλλά προσωπικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πλέον έχουμε ένα χάρτη με τον οποίο μπορεί όποιος θέλει να κάνει δοκιμές στις δρομολογήσεις-ταχύτητα των 2 κορυφαίων προγραμμάτων πλοήγησης
http://img25.imageshack.us/img25/3250/img0291k.png (http://img25.imageshack.us/i/img0291k.png/) http://img201.imageshack.us/img201/1158/img0292.png (http://img201.imageshack.us/i/img0292.png/)
Χρήστο τα βλέπω αυτά που λες, όπως έχουμε δει πολύ περισσότερα.
Τι έχει κάνει η Teleatlas δεν ξέρω, περιμένω βελτιώσεις για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά.
Με το iGo αν και είναι πολύ καλό πρόγραμμα, δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, μέχρι να δω φως για την Ελλάδα.
Βλέπω στο δημοψήφισμα το 30% να χρησιμοποιούν iGO και αναρωτιέμαι πόσοι το έχουν αγοράσει...
Πάλι εκτός θέματος είμαστε. tongue2
Μία ακόμη απάντηση και τέλος το offtopiclol2
Δεν φταίμε εμείς που η nav n ngo δεν πουλάει στην Ελλάδα επίσημα τον χάρτη της ΤΑ.Οποιος όμως θέλει να έχει επίσημο igo8 μπορεί να αγοράσει από την dis ένα pna ή να αγοράσει ένα κινέζικο pna από ebay με igo8.Εγώ προσωπικά έχω αγοράσει ήδη 2 pna από κίνα και έχω ενισχύσει και τον τοπικό αντιπρόσωπο της ΤΑ(Gi) μέσω της αγοράς destinator και ginius και έτσι δεν έχω τύψειςlol2 που χρησιμοποιώ σπασμένο igo8 για να έχω τον χάρτη ΤΑ-Gi.Aς το φέρουν επίσημα και στην Ελλάδα και θα το αγοράσω.
chris_de_ze
25-09-09, 16:19
Ο χάρτης ΤΑ-GI (για το ginius) μπαίνει αυτούσιος στο i-go ή θέλει μετατροπή? Ή υπάρχει άλλη έκδοση του χάρτη για το i-go? Η GI πουλάει (ως προϊόν) τέτοιο χάρτη (για το i-go)?
Oχι δεν μπαίνει αυτούσιος.Θέλει άλλο compile από την navnngo.H gi δεν πουλάει χάρτη για το igo αλλά η ΤΑ στο πακέτο της πουλάει αυτόν τον χάρτη.Μόνο που αυτό το πακέτο δεν πωλείται επίσημα από κάποιον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.
chris_de_ze
25-09-09, 16:29
Υποθέτω όμως ότι μπορείς όμως να το αγοράσεις από κάποιο κατάστημα στο ιντερνετ.
Αν ναι, ο ελληνικός χάρτης έχει ελληνικούς χαρακτήρες? Οι φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά?
Ναι και βλέπω και αυτό http://www.dis.gr/index.asp?mod=articles&id=9 θα τους τηλ. για να μάθω αν η Ελλάδα είναι με τον χάρτη της ΤΑ-Gi ή με τον epsilon
chris_de_ze
25-09-09, 18:09
Και δεν ρωτάμε και τη GI? Θα ξέρουν πού δίνουν το χάρτη τους και πότε αυτός είναι διαθέσιμος.
chris_de_ze
25-09-09, 18:46
...να τονίσω ότι όλοι πλέον οι χάρτες των 3 Ελληνικών εταιριών (CIT - GEODATA - GI) είναι σε πολύ καλό επίπεδο και εξελίσσονται καθημερινά.
H DIS δεν παίζει στην ομάδα των καλών? worry1
Για να μην γενικεύουμε θα πρέπει προηγουμένως να ορίσουμε τον όρο πλοηγήσιμα χιλιόμετρα που άκουσα πιο πάνω. Εμείς χρησιμοποιούμε τον όρο πλήρη δεδομένα πλοήγησης για να χαρακτηρίσουμε μία περιοχή όταν έχει γίνει καταγραφή από συνεργείο με όλα τα πιθανά στοιχεία που θα μπορούσαν να συλλεχθούν. Το κόστος ανάπτυξης είναι πολλαπλάσια ακριβότερο από άλλες μορφές καταγραφής. Μετά από εξαντλητικές έρευνες των δεδομένων όλων των ανταγωνιστών μας, σ’ αυτές τις περιοχές παρατηρούμε ότι η ψαλίδα είναι μεγάλη σε σχέση με το δικό μας χάρτη.
Χιλιόμετρα μπορείς να προσθέσεις πολλά, αλλά πολύ εύκολα μπορείς να πέσεις στη παγίδα της ακούσιας ένταξης στη ΒΔ του οδικού δικτύου ρεμάτων, φραχτών και άχρηστων χωματόδρομων. Όταν λοιπόν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το τελευταίο επίπεδο του επαρχιακού οδικού δικτύου, καλό θα ήταν πρώτα να το επισκεπτόμαστε επιτόπου και μετά να το ενσωματώνουμε στη ΒΔ μας. Ένα ακόμη κέρδος της επιτόπιας καταγραφής του επαρχιακού δικτύου είναι η σωστή κατηγοριοποίηση των οδών. Με αυτή τη τελευταία πληροφορία να είναι σωστή, τα σημερινά s/w πλοήγησης μπορούν να προτείνουν από λογικές έως έξυπνες διαδρομές!
Μαλιστα...Οσο διαβαζω τις απαντησεις των ειδικων, τοσο συμπεραινω οτι μιλαμε για μια επιστημη...
Υ.Γ. Ρε παιδια, καλυτερα δεν ηταν παλια με τους τυπωμενους χαρτες...???lol3
asprosnuvi
25-09-09, 21:34
Αν ισχυει αυτο που λεει ο ζεπελιν που οφειλονται τα σφαλματα με τους χωματοδρομους που εχει το destinator τοσα χρονια.
Αν πηρε τοσο χρονια να τσεκαρει η ngi 127.000χλμ επαρχιακου οδικου δικτυο και εχει ακομα λαθη σε ποσα χρονια θα φτασει στα 250.000χλμ
Γιάννη, κάνε μια αναζήτηση με Γεωπληροφορική στο google. Θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα.
chris_de_ze
26-09-09, 10:16
Ναι και βλέπω και αυτό http://www.dis.gr/index.asp?mod=articles&id=9 θα τους τηλ. για να μάθω αν η Ελλάδα είναι με τον χάρτη της ΤΑ-Gi ή με τον epsilon
ΕΡΩΤΗΣΗ:
"Ο χάρτης για την ελλάδα που διαθέτετε εδω: http://www.dis.gr/index.asp?mod=articles&id=9
είναι με το χάρτη της TeleAtlas-Geointelligene ή της DIS?"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
"Ο χάρτης Ελλάδας στο πακέτο iGO 8 Europe είναι με τον χαρτη DIS και δυνατότητα δρομολόγησης από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, σε οποιαδήποτε διεύθυνση χώρας εξωτερικού (Δυτικής ή Ανατολικής Ευρώπης)"
Αυτό τώρα τί σημαίνει στην πράξη? Είναι καλός ο χάρτης της DIS για την Ελλάδα?
Συνολικά χειρότερος και από cit-geodata-gi και TA-Gi κατά την προσωπική μου άποψη.
chris_de_ze
27-09-09, 09:54
Άρα, μηδέν εις το πηλίκον...
Επομένως, περιμένουμε απάντηση από GI επί του θέματος?
Συνολικά χειρότερος και από cit-geodata-gi και TA-Gi κατά την προσωπική μου άποψη.
Κατά την δική σου άποψη μπορεί να είναι οκ.Μπορείς να τον δοκιμάσεις για να βγάλεις ο ίδιος τα συμπεράσματα σου.
chris_de_ze
27-09-09, 20:51
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε 4b!
Αλλά αν είναι να δοκιμάζω το κάθε τι που κυκλοφορεί, δεν νομίζω ότι έχω το χρόνο και την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο, ούτε και θέλω να γίνω guinea pig!
Απλώς, σε κάποια πράγματα, στηρίζομαι στη βαρύνουσα γνώμη και πολύτιμη εμπειρία κάποιων πολύ "επώνυμων και σοβαρών" ατόμων αυτού του φόρουμ, που από την μέχρι τώρα πορεία τους εδώ μέσα έχω κρίνει ότι είναι πλέον αξιόπιστοι και αξιόλογοι!
ΥΓ: Γιατί (γενικά μιλώντας) υπάρχουν και μερικοί (δεν αναφέρομαι σε αυτό το φόρουμ) που τριγυρνάνε από νήμα σε νήμα (σαν χαρούμενες πεταλουδίτσες) και διαλαλούν....πραμάτειες! Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι έτσι γελοιoποιούνται, χωρίς τελικά να καταφέρνουν αυτό που επιδιώκουν!
Για να μην γενικεύουμε θα πρέπει προηγουμένως να ορίσουμε τον όρο πλοηγήσιμα χιλιόμετρα που άκουσα πιο πάνω. Εμείς χρησιμοποιούμε τον όρο πλήρη δεδομένα πλοήγησης για να χαρακτηρίσουμε μία περιοχή όταν έχει γίνει καταγραφή από συνεργείο με όλα τα πιθανά στοιχεία που θα μπορούσαν να συλλεχθούν. Το κόστος ανάπτυξης είναι πολλαπλάσια ακριβότερο από άλλες μορφές καταγραφής. Μετά από εξαντλητικές έρευνες των δεδομένων όλων των ανταγωνιστών μας, σ’ αυτές τις περιοχές παρατηρούμε ότι η ψαλίδα είναι μεγάλη σε σχέση με το δικό μας χάρτη.
Είπαμε να ανοίξουμε διάλόγο όχι να λέμε μ.........
lol2lol2lol2lol2lol2
[/quote]Χιλιόμετρα μπορείς να προσθέσεις πολλά, αλλά πολύ εύκολα μπορείς να πέσεις στη παγίδα της ακούσιας ένταξης στη ΒΔ του οδικού δικτύου ρεμάτων, φραχτών και άχρηστων χωματόδρομων. Όταν λοιπόν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το τελευταίο επίπεδο του επαρχιακού οδικού δικτύου, καλό θα ήταν πρώτα να το επισκεπτόμαστε επιτόπου και μετά να το ενσωματώνουμε στη ΒΔ μας.[/quote]
Δηλαδή εσύ έχεις περπατήσει 180.000 χλμ....
Τότε αφού κάνετε τόσο άψογη δουλειά γιατί έχετε λάβει τα τελευταία χρόνια χιλιάδες διορθώσεις χρηστών???
Αφού είσαστε ΑΨΟΓΟΙ....
lol2lol2lol2lol2lol2
[/quote] Ένα ακόμη κέρδος της επιτόπιας καταγραφής του επαρχιακού δικτύου είναι η σωστή κατηγοριοποίηση των οδών. Με αυτή τη τελευταία πληροφορία να είναι σωστή, τα σημερινά s/w πλοήγησης μπορούν να προτείνουν από λογικές έως έξυπνες διαδρομές![/quote]
Κοίτα να μαθαίνεις...
http://gpspocketpc.gr/phpbb/viewtopic.php?f=58&t=4639 (http://gpspocketpc.gr/phpbb/viewtopic.php?f=58&t=4639)
Και μιλάμε για τον καλύτερο χάρτη που έχετε βγάλει...ως μονόδρομοι!!!
lol2lol2lol2lol2lol2
Aγαπητε και αξιοτιμε map_freak, κατι δεν μου αρεσει καθολου στον τροπο που εκφραζεσαι. Μπηκες πολυ ομορφα και σωστα αλλα με την παροδο του χρονου δειχνεις επιθετικος και εριστικος. Μπορεις να απαντησεις στον αλλον αλλα χωρις να αναφερεις συνεχεια εμμεσως αλλα πλην σαφως οτι λεει μ........Δεν προσθετει κατι αυτη η λεξη στα επιχειρηματα σου, ουτε προαγει τον διαλογο αν αυτο ειναι το ζητουμενο. Μια αλλη φορα ειχες γραψει παλι την λεξη ''παπαρολογιες''. Το προφιλ σου εδω ζημιωνεται σιγουρα απο τον τροπο που επιλεγεις να γραφεις. Εμενα λιγο με νοιαζει βεβαια, εσενα ομως πρεπει να σε απασχολει αυτο...
Απ' ότι φαίνεται τελείωσαν τα φίλε και αγαπητέ.
Καλύτερα , για να έχει και λίγο αγωνία η συνέχεια.
Εχουν δίκιο μου φαίνεται μερικοί......
Aγαπητε και αξιοτιμε map_freak, κατι δεν μου αρεσει καθολου στον τροπο που εκφραζεσαι. Μπηκες πολυ ομορφα και σωστα αλλα με την παροδο του χρονου δειχνεις επιθετικος και εριστικος.
+1000
Μαλλον ο Map Freak πιστευε οτι στο φορουμ αυτο εχει να κανει με χαιβάνια και μας λεει οτι ο χαρτης της gi φτιαχτηκε με τις αναφορες λαθων!
Πρωτα φτιαχνεις εναν καλο χαρτη μονος σου και μετα,ερχονται οι χρηστες να συμπληρωσουν τα κενα και τις οποιες παραληψεις!
Aγαπητε και αξιοτιμε map_freak, κατι δεν μου αρεσει καθολου στον τροπο που εκφραζεσαι. Μπηκες πολυ ομορφα και σωστα αλλα με την παροδο του χρονου δειχνεις επιθετικος και εριστικος. Μπορεις να απαντησεις στον αλλον αλλα χωρις να αναφερεις συνεχεια εμμεσως αλλα πλην σαφως οτι λεει μ........Δεν προσθετει κατι αυτη η λεξη στα επιχειρηματα σου, ουτε προαγει τον διαλογο αν αυτο ειναι το ζητουμενο. Μια αλλη φορα ειχες γραψει παλι την λεξη ''παπαρολογιες''. Το προφιλ σου εδω ζημιωνεται σιγουρα απο τον τροπο που επιλεγεις να γραφεις. Εμενα λιγο με νοιαζει βεβαια, εσενα ομως πρεπει να σε απασχολει αυτο...
Απ' ότι φαίνεται τελείωσαν τα φίλε και αγαπητέ.
Καλύτερα , για να έχει και λίγο αγωνία η συνέχεια.
Εχουν δίκιο μου φαίνεται μερικοί......
+1000
Μαλλον ο Map Freak πιστευε οτι στο φορουμ αυτο εχει να κανει με χαιβάνια και μας λεει οτι ο χαρτης της gi φτιαχτηκε με τις αναφορες λαθων!
Πρωτα φτιαχνεις εναν καλο χαρτη μονος σου και μετα,ερχονται οι χρηστες να συμπληρωσουν τα κενα και τις οποιες παραληψεις!
Αγαπητοί χρήστες,
Η τοποθέτησή μου έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που έχω εγώ προσωπικά από τον συγκεκριμένο χρήστη και με το γεγονός ότι μονίμως μειώνει ή θέλει να παρουσιάζει τους άλλους ως υποδεέστερους...
Δεν νομίζω ότι έχω αντιμετωπίσει κανένα από τους χρήστες αυτού του forum με ειρωνία ή άσχημο λεξιλόγιο και ούτε πρόκειται να το κάνω...
Ως χρήστες έχετε δικαίωμα να ωρίεστε και να φωνάζετε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε ως εταιρία και να κάνετε κριτική.
Από τη στιγμή όμως που στη συζήτηση μπαίνει εκπρόσωπος ανταγωνιστικής εταιρίας και προσπαθεί χωρίς κανένα επιχείρημα να πείσει τους πάντες ότι είμαστε άσχετοι, δεν ξέρουμε τη δουλειά μας και πολλά πολλά ακόμη που εσείς ίσως να αγνοείτε τότε δεν πρόκειται να του κάνω τη χάρη...
Δεν έχω χάσει την ψυχραιμία μου αγαπητέ Γιάννη...να είσαι σίγουρος ότι δεν την έχω χάσει τουλάχιστον όχι ακόμα...
Ούτε ξύπνησα σήμερα το πρωϊ με την ένοια με ποιόν θα τσακωθώ....
Προσπάθησα να ενημερώσω σε πρώτη φάση όπως νομίζω ότι κάνω από την πρώτη μέρα που συμμετέχω σε αυτό το forum...
+1.000.000clap1
Δεν έχω τις ειδικές εκείνες γνώσεις που θα μου επέτρεπαν να σχολιάσω ή να κρίνω και να εκφέρω άποψη για την μέθοδο που κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί για να μας παρέχει χαρτογραφικά δεδομένα για χρήση με συσκευές πλοήγησης.
Μπορώ όμως να εκφέρω άποψη από την πλευρά ενός ατόμου [χρήστη] που χρησιμοποιεί συσκευές πλοήγησης με χαρτογραφικά δεδομένα διάφορων εταιρειών .
Το μονο που σίγουρα [ μετά από πάρα μα πάρα πολλα χιλιόμετρα πλοήγησης ] μπορώ να πω είναι ότι ολοι οι χάρτες που κυκλοφορούν για Ελλάδα είναι ατελείς. Άλλος σε μεγαλύτερο και άλλος σε μικρότερο βαθμο.
Κάποιος εχει κάποια παραπάνω δεδομένα από κάποιον άλλο και κάποιος άλλος κάποια παραπάνω δεδομένα από κάποιον άλλο κ.ο.κ.
Πιστεύω ότι κανείς και από καμία εταιρεία δεν πρέπει να ισχυρίζεται ότι έχει τον καλύτερο χάρτη.
Όλοι οι χάρτες είναι ΑΤΕΛΕΙΣ με ελλιπή κάλυψη και ολοι χρησιμοποιούν το τρικ της πληθυσμιακής κάλυψης για να ανεβάσουν τα ποσοστά κάλυψης και να εντυπωσιάσουν εμένα τον υποψήφιο χρήστη και αγοραστή.
Εδώ ισχύει το μεταξύ των τυφλών καλύτερος είναι ο μονόφθαλμος και εδώ το μόνο που μπορώ να δεχθώ είναι ότι αναγνωρίζω τις ελλείψεις μου και προσπαθώ για το καλύτερο.
Για τα υπόλοιπα.
Είναι λογικό εφόσον υπάρχουν εκπρόσωποι εταιρειών που συζητούν με εκπρόσωπους άλλων εταιρειών να υπάρχουν αντιπαραθέσεις.
Λογικό επίσης είναι αυτές να είναι κόσμιες και να αναφέρονται πιθανόν σε δεδομένα που εγώ ίσως να μην μπορώ να καταλάβω αλλα κάποιοι άλλοι καταλάβαίνουν.
Βέβαια το καλύτερο θα ήταν ο κάθε εκπρόσωπος με λόγια απλά και κατανοητά να προσπαθήσει να με πείσει γιατί και που υπερτερεί το προιόν του και το βασιμότερο να με κάνει να το καταλάβω.
Οποιαδήποτε άλλη λεκτική αντιπαράθεση μου είναι άχρηστη και για τον εκπρόσωπο που την χρησιμοποιεί άκομψη και πιθανόν επιβλαβής.
Έτσι θα έπρεπε να είναι.
Ενας καλός και πλήρης χάρτης και επικουρικές παρατηρήσεις των χρηστών [ αναφορές λαθών] για κάποια δεδομένα που είτε από λάθος καταχωρήθηκαν είτε από την ημερομηνία εκδόσεως του τροποποιήθηκαν.
Και σίγουρα δεν φτιάχνεται ενας χάρτης από τους χρήστες.
Όσο όμως πιο πολλές οι αναφορές για λάθη τόσο ελλιπέστερος είναι και εδώ μπορούμε να επικαλεσθούμε την εντός εισαγωγικών βοήθεια των χρηστών για την καλυτέρευση του αρα και έμμεση συμμετοχή στην ορθότητά του.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι η άποψη μου ήταν και θα είναι ότι όταν κάποια εταιρεία μου παρέχει ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ένα προιόν αυτό θα πρέπει να είναι πλήρες και λειτουργικό για την χρήση που προορίζεται.
Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει ρητά να αναφέρεται το που είναι απόλυτα λειτουργικό καθώς και που δεν είναι για να μπορώ να κρίνω εάν πρέπει να προχωρήσω ή όχι στην αγορά του
Οτιδήποτε λιγότερο δεν μου κάνει και δεν πρέπει να μου κάνει.
Άποψη μου
Οι εταιρείες χαρτογράφησης στην πατρίδα μας λειτουργούν περίπου σαν τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την ανακατασκευή ή κατασκευή των δρόμων και μας ζητάνε αυξημένα τέλη [διόδια ] για κάτι που θα κατασκευάσουν - τελειοποιήσουν και όχι για κάτι που έχουν κατασκευάσει και τελειοποιήσει .
Γεια σε όλους σας.
Αγαπητοί χρήστες,
Η τοποθέτησή μου έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που έχω εγώ προσωπικά από τον συγκεκριμένο χρήστη και με το γεγονός ότι μονίμως μειώνει ή θέλει να παρουσιάζει τους άλλους ως υποδεέστερους...
Δεν νομίζω ότι έχω αντιμετωπίσει κανένα από τους χρήστες αυτού του forum με ειρωνία ή άσχημο λεξιλόγιο και ούτε πρόκειται να το κάνω...
Ως χρήστες έχετε δικαίωμα να ωρίεστε και να φωνάζετε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε ως εταιρία και να κάνετε κριτική.
Από τη στιγμή όμως που στη συζήτηση μπαίνει εκπρόσωπος ανταγωνιστικής εταιρίας και προσπαθεί χωρίς κανένα επιχείρημα να πείσει τους πάντες ότι είμαστε άσχετοι, δεν ξέρουμε τη δουλειά μας και πολλά πολλά ακόμη που εσείς ίσως να αγνοείτε τότε δεν πρόκειται να του κάνω τη χάρη...
Δεν έχω χάσει την ψυχραιμία μου αγαπητέ Γιάννη...να είσαι σίγουρος ότι δεν την έχω χάσει τουλάχιστον όχι ακόμα...
Ούτε ξύπνησα σήμερα το πρωϊ με την ένοια με ποιόν θα τσακωθώ....
Προσπάθησα να ενημερώσω σε πρώτη φάση όπως νομίζω ότι κάνω από την πρώτη μέρα που συμμετέχω σε αυτό το forum...
H αποψη μου πριν και μετα απο ολα αυτα που εγραψες, ειναι οτι πρεπει να αποφευγονται λεξεις που κινουνται στη σφαιρα της αισχρολογιας. Μια αλυσιδωτη αντιδραση σε αυτον τον τομεα θα μπορουσε να προκαλεσει μεγαλη δυσωσμία σε αυτον τον χωρο. Εγω την απεχθανομαι(την αισχρολογια). Τα υπολοιπα βρειτε τα εσεις με τις ανταγωνιστικες εταιριες...
ΦΙΛΙΚΑ
Δεν έχω τις ειδικές εκείνες γνώσεις που θα μου επέτρεπαν να σχολιάσω ή να κρίνω και να εκφέρω άποψη για την μέθοδο που κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί για να μας παρέχει χαρτογραφικά δεδομένα για χρήση με συσκευές πλοήγησης.
Μπορώ όμως να εκφέρω άποψη από την πλευρά ενός ατόμου [χρήστη] που χρησιμοποιεί συσκευές πλοήγησης με χαρτογραφικά δεδομένα διάφορων εταιρειών .
Το μονο που σίγουρα [ μετά από πάρα μα πάρα πολλα χιλιόμετρα πλοήγησης ] μπορώ να πω είναι ότι ολοι οι χάρτες που κυκλοφορούν για Ελλάδα είναι ατελείς. Άλλος σε μεγαλύτερο και άλλος σε μικρότερο βαθμο.
Κάποιος εχει κάποια παραπάνω δεδομένα από κάποιον άλλο και κάποιος άλλος κάποια παραπάνω δεδομένα από κάποιον άλλο κ.ο.κ.
Πιστεύω ότι κανείς και από καμία εταιρεία δεν πρέπει να ισχυρίζεται ότι έχει τον καλύτερο χάρτη.
Όλοι οι χάρτες είναι ΑΤΕΛΕΙΣ με ελλιπή κάλυψη και ολοι χρησιμοποιούν το τρικ της πληθυσμιακής κάλυψης για να ανεβάσουν τα ποσοστά κάλυψης και να εντυπωσιάσουν εμένα τον υποψήφιο χρήστη και αγοραστή.
Εδώ ισχύει το μεταξύ των τυφλών καλύτερος είναι ο μονόφθαλμος και εδώ το μόνο που μπορώ να δεχθώ είναι ότι αναγνωρίζω τις ελλείψεις μου και προσπαθώ για το καλύτερο.
Για τα υπόλοιπα.
Είναι λογικό εφόσον υπάρχουν εκπρόσωποι εταιρειών που συζητούν με εκπρόσωπους άλλων εταιρειών να υπάρχουν αντιπαραθέσεις.
Λογικό επίσης είναι αυτές να είναι κόσμιες και να αναφέρονται πιθανόν σε δεδομένα που εγώ ίσως να μην μπορώ να καταλάβω αλλα κάποιοι άλλοι καταλάβαίνουν.
Βέβαια το καλύτερο θα ήταν ο κάθε εκπρόσωπος με λόγια απλά και κατανοητά να προσπαθήσει να με πείσει γιατί και που υπερτερεί το προιόν του και το βασιμότερο να με κάνει να το καταλάβω.
Οποιαδήποτε άλλη λεκτική αντιπαράθεση μου είναι άχρηστη και για τον εκπρόσωπο που την χρησιμοποιεί άκομψη και πιθανόν επιβλαβής.
Αγαπητέ μου,
Δεν ξέρω το όνομά σου αλλά νομίζω ότι στο σύνολο η τοποθέτησή σου είναι σωστή.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από την αντικειμενική κριτική και νομίζω ότι στο σύνολο των δημοσιεύσευων μου σε αυτό το forum αυτό ακριβώς κάνω.
Δεν είπα ότι ποτέ ότι είμαστε άψογοι και τέλειοι.
Σκοπός της συμμετοχής μου ήταν και είναι να υπάρχει πολυγνωμία και συμμετοχή και άλλων εταιριών σε αυτό το forum.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτό κάποιους ενοχλεί.
Είχαν μάθει να λένε ότι τους αρέσει όπως τους αρέσει και όποιος έλεγε το αντίθετο έπεφτα πάνω του τα θηρία να τον φάνε....
Δυστυχώς αυτό άλλαξε....
H αποψη μου πριν και μετα απο ολα αυτα που εγραψες, ειναι οτι πρεπει να αποφευγονται λεξεις που κινουνται στη σφαιρα της αισχρολογιας. Μια αλυσιδωτη αντιδραση σε αυτον τον τομεα θα μπορουσε να προκαλεσει μεγαλη δυσωσμία σε αυτον τον χωρο. Εγω την απεχθανομαι(την αισχρολογια). Τα υπολοιπα βρειτε τα εσεις με τις ανταγωνιστικες εταιριες...
ΦΙΛΙΚΑ
Αγαπητέ Γιάννη,
Πως δηλαδή θα περίμενες να απαντήσω με επιχειρήματα σε αυτόν που σε συγκεκριμένη επιχειρηματολογία απαντά με απανωτές ειρωνίες...
ή υπονοούμενα...(και το κάνει μονίμως και μειοτικά?)
Διάβασε το συγκεκριμένο post του (και όλα τα προηγούμενα) και πες μου σε παρακαλώ που υπάρχει σχέση σε αυτά που γράφει με το θέματα που συζητάμε....
Συνεχίζει τις προκλήσεις...αν μη τι άλλο θα έπρεπε να συμμετέχει με επιχειρήματα.
Και ξαναλέω εάν ήταν απλός χρήστης δεν θα είχα κανένα πρόβλημα...
Όχι όμως να είναι άμεσος ανταγωνιστής και να μειώνει σε μόνιμη βάση τη δουλειά και το μόχθο μας...
Αν μη τι άλλο απατάται ότι θα ανεχθώ οιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά...
Υπάρχει έστω και ένας χρήστης που μπορεί να πει ότι τον ειρωνεύτητα ή ότι δεν προσπάθησα να τον βοηθήσω???
Ανέχομαι και άσχημες συμπεριφορές από απλούς χρήστες, έμπειρους ή μη, και αν μη τι άλλο έχω απολογηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και πάντα όταν ήμουν λάθος...
Δεν έχω εγώ τη συμπεριφορά του βασιλιά που βλέπει τους άλλους σαν κατώτερούς του....
Δεν είμαι εγώ αυτός που προσπαθεί να πείσει μια ολόκληρη κοινότητα ότι σαν κι΄ αυτόν δεν υπάρχει άλλος...
Και δεν είμαι αυτός που σκοπίμως μειώνει τους άλλους και τη δουλειά τους..
Αν αναλογιστεί τα παραπάνω κάποιος δεν νομίζω ότι θα πει ότι είμαι λάθος...
Ίσως λίγος άκομψος αλλά ΟΧΙ ΛΑΘΟΣ....
Και να υπεθυμίσω κάτι πολύ σημαντικό....
δεν έχω χάσει την ψυχραιμία μου...
Ξέρω πολύ καλά τι γράφω...
Λυπάμαι μόνο για την αναστάτωση που προκάλεσα....
Θα προτιμούσα να λειτουργούμε σε ένα πιο φιλικό κλίμα...
Ναι,αυτο με τις λεκτικες αντιπαραθεσεις,σαν τις Κατινες της γειτονιας που βριζονται στο δρομο, με τις ρομπες,ουτε εμενα μου αρεσει.Πεφτει το επιπεδο,χανεται η εμπιστοσυνη,κανει κακο στο φορουμ,και τελικα σε ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ !!(Γενικα μιλαω και δεν αναφερομαι σε ενα η σε δυο ατομα,μονο)
Όσο όμως πιο πολλές οι αναφορές για λάθη τόσο ελλιπέστερος είναι...
Καλώς τον.
Εδώ έχω μια μικρή διαφωνία, που έχει βεβαίως σχέση με την παλαιότερη μας που επανέρχεται εδώ, σχετικά με το αν οι χάρτες που έχουμε στην Ελλάδα πρέπει να πωλούνται ή όχι.
Ψάξε τις ανακοινώσεις της ΤomΤom σχετικά με τον αριθμό των διορθώσεων που παίρνει μέσω του MapShare σε όλο τον κόσμο και πολύ περισσότερο εκεί που έχει μεγάλη βάση χρηστών, χώρες που εσύ ο ίδιος θεωρείς πολύ μπροστά σε όλα τα επίπεδα και στους χάρτες.
Είναι εκατοντάδες χιλιάδες και αφήνω την εξήγηση και τον προβληματισμό σε σας.
Καλώς τον.
Εδώ έχω μια μικρή διαφωνία, που έχει βεβαίως σχέση με την παλαιότερη μας που επανέρχεται εδώ, σχετικά με το αν οι χάρτες που έχουμε στην Ελλάδα πρέπει να πωλούνται ή όχι.
Ψάξε τις ανακοινώσεις της ΤomΤom σχετικά με τον αριθμό των διορθώσεων που παίρνει μέσω του MapShare σε όλο τον κόσμο και πολύ περισσότερο εκεί που έχει μεγάλη βάση χρηστών, χώρες που εσύ ο ίδιος θεωρείς πολύ μπροστά σε όλα τα επίπεδα και στους χάρτες.
Είναι εκατοντάδες χιλιάδες και αφήνω την εξήγηση και τον προβληματισμό σε σας.
Συμφωνω και επαυξανω......και της Navigon με το myreport!!
chris_de_ze
28-09-09, 21:21
Ας μετονομάσει κάποιος mod το νήμα σε: "Της Κατίγκως..." !!!hysterical1hysterical1
Νομίζω ότι η πιο σωστή και κόσμια τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις είναι όπως σε μια δίκη, δηλ οι συνήγοροι να απευθύνονται προς τους ενόρκους (δηλ. τους χρήστες) με τα επιχειρήματά τους και όχι να ανταγωνίζονται μεταξύ μας. Και μετά οι ένορκοι (οι χρήστες) θα αποφασίσουν βάσει των στοιχείων που κατατέθηκαν. Πολιτισμένα πράγματα!
Και εγω τον προβληματισμό και τις εξηγήσεις στους άλλους Πανο μου τις αφήνω. Ενα ειναι το γεγονος ήταν να περιμένουμε ολα απο τους providers θα είχαμε μείνει σε χάρτες απο χαρτί. respect1
Αγαπητέ Γιάννη,
Πως δηλαδή θα περίμενες να απαντήσω με επιχειρήματα σε αυτόν που σε συγκεκριμένη επιχειρηματολογία απαντά με απανωτές ειρωνίες...
ή υπονοούμενα...(και το κάνει μονίμως και μειοτικά?)
Διάβασε το συγκεκριμένο post του (και όλα τα προηγούμενα) και πες μου σε παρακαλώ που υπάρχει σχέση σε αυτά που γράφει με το θέματα που συζητάμε....
Συνεχίζει τις προκλήσεις...αν μη τι άλλο θα έπρεπε να συμμετέχει με επιχειρήματα.
Και ξαναλέω εάν ήταν απλός χρήστης δεν θα είχα κανένα πρόβλημα...
Όχι όμως να είναι άμεσος ανταγωνιστής και να μειώνει σε μόνιμη βάση τη δουλειά και το μόχθο μας...
Αν μη τι άλλο απατάται ότι θα ανεχθώ οιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά...
Υπάρχει έστω και ένας χρήστης που μπορεί να πει ότι τον ειρωνεύτητα ή ότι δεν προσπάθησα να τον βοηθήσω???
Ανέχομαι και άσχημες συμπεριφορές από απλούς χρήστες, έμπειρους ή μη, και αν μη τι άλλο έχω απολογηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και πάντα όταν ήμουν λάθος...
Δεν έχω εγώ τη συμπεριφορά του βασιλιά που βλέπει τους άλλους σαν κατώτερούς του....
Δεν είμαι εγώ αυτός που προσπαθεί να πείσει μια ολόκληρη κοινότητα ότι σαν κι΄ αυτόν δεν υπάρχει άλλος...
Και δεν είμαι αυτός που σκοπίμως μειώνει τους άλλους και τη δουλειά τους..
Αν αναλογιστεί τα παραπάνω κάποιος δεν νομίζω ότι θα πει ότι είμαι λάθος...
Ίσως λίγος άκομψος αλλά ΟΧΙ ΛΑΘΟΣ....
Και να υπεθυμίσω κάτι πολύ σημαντικό....
δεν έχω χάσει την ψυχραιμία μου...
Ξέρω πολύ καλά τι γράφω...
Λυπάμαι μόνο για την αναστάτωση που προκάλεσα....
Θα προτιμούσα να λειτουργούμε σε ένα πιο φιλικό κλίμα...
Ok. Κατανοω αυτα που γραφεις και την ψυχολογια σου. Πραγματικα δεν εχεις γραψει με αναρμοστο τροπο σε κανεναν αλλον πλην του συγκεκριμενου ενος.
Η δικη μου ενσταση ειναι μονο ως προς την χρησημοποιηση συγκεκριμενων λεξεων(εστω και δικαιολογημενα κατ εσε)...
Ουτε αντμιν ειμαι, ουτε μοντ, απλα απο ενδιαφερον για εσενα πρωτα(ολοι χαρηκαμε που εμφανιστηκε ενα ''αντιπαλον δεος'' με την καλη εννοια), και μετα για την αισθητικη του φορουμ, αλλα και για τον zeppelin ο οποιος αν μη τι αλλο ειναι ενα πολυ μεγαλο καφαλαιο για τον χωρο γενικα και σιγουρα δεν ειναι αυτο που αφηνεις να εννοηθει εστω και αν ετσι εισπρατεις εσυ τα γραφομενα του.
Ο γραπτος λογος δυστυχως στηνει παγιδες και παραπλανα ως προς το υφος και τα κινητρα...
Οι τελευταιες σου 2 γραμμες ας ειναι αυτο που θα επακολουθησει.
ΦΙΛΙΚΑ
"Καλώς τον.
Είναι εκατοντάδες χιλιάδες και αφήνω την εξήγηση και τον προβληματισμό σε σας."
-------------------------------------------------------------------------
H ΕΞΗΓΗΣΗ
μέσω της ιστοσελίδας της TomTom [επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία ορίσθηκε σαν παράδειγμα].
http://www.tomtom.com/products/maps/index.php?Lid=1
On average 15% of roads change every year
Κάθε ετος οι δρόμοι, κατά μέσο όρο , αλλάζουν σε ποσοστό 15% .
Because roads change so much every year, TomTom likes to make it really easy and affordable for customers to use the most accurate and reliable map available.
Επειδή οι δρόμοι αλλάζουν τόσο πολύ κάθε έτος, η TomTom επιθυμεί μέσω εύκολου και προσιτού τρόπου να διαθέτει για χρήση στους πελάτες της τον ακριβέστερο και αξιόπιστο χάρτη .
Help us improve maps
Βοηθήστε μας στην βελτίωση των χαρτών
Help us and thousands of other road users by reporting recent changes to roads.
Βοηθήστε εμάς καθώς και χιλιάδες άλλους οδηγούς αναφέροντας μας της πρόσφατες αλλαγές στους δρόμους.
Η ΚΑΛΥΨΗ
[δειγματοληπτικά]
TomTom
Detailed coverage
Germany 99,9%
France 99.9
Great Britain and Northern Ireland 99.9
Από ότι καταλαβαίνω , εάν καλά καταλαβαίνω, η βοήθεια που ζητάει η εταιρεία αφορά σε κυκλοφοριακές αλλαγές και όχι στην συμπλήρωση του ποσοστού κάλυψης των χαρτών της και αυτό δεν με προβληματίζει και σωστό το βρίσκω.
“Εδώ έχω μια μικρή διαφωνία, που έχει βεβαίως σχέση με την παλαιότερη μας που επανέρχεται εδώ, σχετικά με το αν οι χάρτες που έχουμε στην Ελλάδα πρέπει να πωλούνται ή όχι.”
Δεν νομίσω να προκύπτει από τα παρακάτω η άποψη ότι δεν πρέπει να πωλούνται οι χάρτες.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι η άποψη μου ήταν και θα είναι ότι όταν κάποια εταιρεία μου παρέχει ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ένα προιόν αυτό θα πρέπει να είναι πλήρες και λειτουργικό για την χρήση που προορίζεται.
Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει ρητά να αναφέρεται το που είναι απόλυτα λειτουργικό καθώς και που δεν είναι για να μπορώ να κρίνω εάν πρέπει να προχωρήσω ή όχι στην αγορά του. Οτιδήποτε λιγότερο δεν μου κάνει και δεν πρέπει να μου κάνει.
Η επιθυμία μου για σωστή ενημέρωση για αυτό που πρόκειται να αγοράσω προκύπτει.
‘…χώρες που εσύ ο ίδιος θεωρείς πολύ μπροστά σε όλα τα επίπεδα και στους χάρτες.”
Δεν νομίζω να έχω γράψει ότι θεωρώ ότι η ΧΩΡΑ μου είναι πολύ πίσω σε όλα τα επίπεδα.
Αλίμονο μου ένα έκρινα την ΧΩΡΑ μου με το επίπεδο πληρότητας των χαρτών.
Τους χάρτες τους παρέχουν εταιρείες που καμία σχέση δεν έχουν με το εάν η Ελλάδα είναι μπροστά ή πίσω.
Τις εταιρείες λοιπόν και ανεξαρτητα του τομέα που αυτές δραστηριοποιούνται κρίνω, βάσει της συμπεριφοράς τους απέναντι μου και βάσει του εάν μου λένε τα πράγματα όπως πραγματικά έχουν και δεν προσπαθούν να με κοροϊδέψουν λέγοντας μου την μίση ή και καθόλου την αλήθεια.
Και η κρίση αυτή σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με το επίπεδο της Πατρίδας μου έχει όμως σχέση και αφορά το επίπεδο των Εταιρειών ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
http://www.navimania.gr/showpost.php?p=207677&postcount=29
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όσα έχεις γράψει σχετικά εδώ κάπου είναι.
http://www.navimania.gr/showpost.php?p=207677&postcount=29
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όσα έχεις γράψει σχετικά εδώ κάπου είναι.
Θα ζητήσω την βοήθεια σου.
Ποσοι χρηστες απο ποσες χωρες και για ποσα χιλιομετρα εχουν κανει αυτες τις αναφορες.
Οι αναφορες που εχουν κανει εχoυν σχεση με αυτο “improve their maps when they spot road changes”
και αφού ασχολείσαι με το θέμα θα ήταν εύκολο να μου πεις πόσες αναφορές έχουν γίνει στην Ελλάδα και εάν στατιστικά και με βάσει το μέγεθος του οδικού δικτύου της Ελλάδας είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό.
Δημήτρη, η αναφορά της TomTom αφορά διορθώσεις από όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι προφανώς πολλαπλάσιες, αφού έχουν ενσωματωθεί ακόμα νεότερες τεχνολογίες.
Διάβασε το θέμα από την αρχή να δεις τι κάνει το MapShare και τι διορθώσεις μπορείς να δώσεις.
Δεν έχω στοιχεία για τις αναφορές λαθών που έχουν γίνει στην Ελλάδα, αλλά από τις συζητήσεις που έχω με ανθρώπους των εταιριών, έχω την αίσθηση πως αναλογικά είναι πολύ λιγότερες.
Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στα μέρη μας.
Δημήτρη, η αναφορά της TomTom αφορά διορθώσεις από όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι προφανώς πολλαπλάσιες, αφού έχουν ενσωματωθεί ακόμα νεότερες τεχνολογίες.
Διάβασε το θέμα από την αρχή να δεις τι κάνει το MapShare και τι διορθώσεις μπορείς να δώσεις.
Δεν έχω στοιχεία για τις αναφορές λαθών που έχουν γίνει στην Ελλάδα, αλλά από τις συζητήσεις που έχω με ανθρώπους των εταιριών, έχω την αίσθηση πως αναλογικά είναι πολύ λιγότερες.
Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στα μέρη μας.
Θέλω να πιστεύω και δεν έχω λόγο να πιστεύω, την στιγμή αυτή, κάτι το διαφορετικό, ότι το Edit το εννοείς.
Ευχαριστώ .
Πάντα είμαι στα μέρη σας όπως και σε άλλα παρόμοια και παρακολουθώ.
Να γράφω αποφεύγω λόγω του ότι πάντα εκφράζομαι με πολλά λόγια και νοιώθω την φτώχεια να με περιτριγυρίζει.
Καλώς σας βρήκα
Ok. Κατανοω αυτα που γραφεις και την ψυχολογια σου. Πραγματικα δεν εχεις γραψει με αναρμοστο τροπο σε κανεναν αλλον πλην του συγκεκριμενου ενος.
Η δικη μου ενσταση ειναι μονο ως προς την χρησημοποιηση συγκεκριμενων λεξεων(εστω και δικαιολογημενα κατ εσε)...
Ουτε αντμιν ειμαι, ουτε μοντ, απλα απο ενδιαφερον για εσενα πρωτα(ολοι χαρηκαμε που εμφανιστηκε ενα ''αντιπαλον δεος'' με την καλη εννοια), και μετα για την αισθητικη του φορουμ, αλλα και για τον zeppelin ο οποιος αν μη τι αλλο ειναι ενα πολυ μεγαλο καφαλαιο για τον χωρο γενικα και σιγουρα δεν ειναι αυτο που αφηνεις να εννοηθει εστω και αν ετσι εισπρατεις εσυ τα γραφομενα του.
Ο γραπτος λογος δυστυχως στηνει παγιδες και παραπλανα ως προς το υφος και τα κινητρα...
Οι τελευταιες σου 2 γραμμες ας ειναι αυτο που θα επακολουθησει.
ΦΙΛΙΚΑ
Οκ...πιστεύω ακράδαντα ότι ο σκοπός μας (και ο δικός μου και του Νίκου) πρέπει να είναι η ενημέρωση των χρηστών και μόνο....
Κάνω λοιπόν ΔΗΜΟΣΙΑ έκκληση στην αγαπητό Νίκο να σταματήσει αυτού του είδους την αντιμετώπιση, να μην μιλάει ειρωνικά και με υπονοούμενα που θίγουν εταιρίες και ανθρώπους που δεν γνωρίζει και να ασχοληθεί με τα δικά του προϊόντα και υπηρεσίες.
Εάν θέλει να κάνει κριτική σε άλλους είναι απόλυτα ευπρόσδεκτη αλλά με επιχειρήματα και όχι με ανακρίβειες ή πυροτεχνήματα.
Αφού πιστεύει και καλά κάνει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία του είναι τα καλύτερα
δεν έχει κάποιο λογο να προσβάλλει τους υπόλοιπους. Ο χρόνος βέβαια θα δείξει....
Εδω θα συμφωνησω με τον map freak,Ο zepp καλο θα ητανε να μην εκφραζεται ετσι...Αλλα και η αντιμετωπηση του map freak ητανε λαθος...Τουλαχιστον ετσι την εκλαβα εγω...Τι μανια αυτοι στην Ελλαδα η μια εταιρια,μαγαζι να θαβει την αλλην...
Χαιρομαι πολυ που μετα απο καιρο βλεπω τον Δημητρη να γραφει και παλι...Και θα τον παρακαλουσα να συνεχισει να γραφει...Αυτα που λεει και γραφει μπορει να ενοχλουν κοσμο αλλα οι αποψεις του ειναι αξιοσημειωτες και κυριως ειναι πολυ σωστα τοποθετημενες και με πολλα και δεδομενα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
...Τι μανια αυτοι στην Ελλαδα η μια εταιρια,μαγαζι να θαβει την αλλην...
Πολύ πάρλα βρε παιδιά…..
Πάντως βλέπω ότι το κλήμα μεταξύ των εταιρειών είναι πολύ ΦΙΛΙΚΟ….!!!!
Που να βγάζατε και κανένα τέλειο χάρτη ρε πέδες!!!!lotpot
Εεεε…..ρε γλέντια!!!!
Panosha κάνε μπαν σε όλους μαζί και σε μένα για να γουστάρουμε.hysterical1
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.