PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με χάρτες Ευρώπης

gmarg
18-09-06, 00:35
Καταρχήν καλώς σας βρήκα. Αν και πολύ νέος χρήστης PPC (έχω ένα Qtek G100 2 μέρες τώρα) δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το Destinator και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε.
Παρόλα αυτά σήμερα μου παρουσιάστηκε ένα πολύ περίεργο πρόβλημα με ένα φίλο που έχει tivo με Destinator PN, αλλά το δοκίμασα και στο δικό μου PPC και κάνει ακριβώς το ίδιο.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι ενώ βρίσκομαι Ελλάδα και όλα δουλεύουν άψογα, μόλις επιλέγω το χάρτη της Γερμανίας το μηχάνημα μου βγάζει στίγμα στη Γερμανία, ενώ φυσικά είμαι Ελλάδα. Στις ρυθμίσεις του GPS φυσικά το στίγμα μου παραμένει το σωστό, ενώ πάνω στο χάρτη φαίνομαι σαν να είμαι Γερμανία. Ψάχνοντάς το λίγο περισσότερο διαπίστωσα ότι αυτό παρουσιάζεται με όλους τους αναλυτικούς χάρτες χωρών, ενώ δεν παρουσιάζεται με χάρτες εθνικού οδικού δικτύου (πχ. όταν βάζω το χάρτη με τους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης, το σήμα είναι σωστότατο).
Αν δηλαδή του βάλω χάρτη Γερμανίας και αρχίσω να ταξιδεύω με ή χωρίς προορισμό, το στίγμα μου στο χάρτη είναι σταθερό σε κάποιο σημείο της Γερμανίας (βρίσκομαι βέβαια στην Ελλάδα). Γυρίζοντας στον χάρτη της Ελλάδας όλα ξαναγυρίζουν στο φυσιολογικό.
Υποθέτω ότι αφού το κάνουν και τα δύο μηχανάκια κάτι κάνω λάθος.
Παρόλα αυτά ένας φίλος από τη Γερμανία που ταξίδεψε το καλοκαίρι Ελλάδα μου είπε ότι όταν άλλαζε χώρα άλλαζε και χάρτη μόνο του.

Μήπως ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει?????

zeppelin
18-09-06, 15:49
Είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Αν είσαι στη Γερμανία και περάσεις τα σύνορα θα αλλάξει ο χάρτης. Αλλά θα πρέπει να έχεις φορτωμένο το σωστό χάρτη μέχρι να βγεις από τα σύνορα.

Ερώτηση: Είσαι ικανοποιημένος από τη ταχύτητα που κάνει fix το gps του g100? Από τη ποιότητα σήματος?

gmarg
18-09-06, 21:43
Άρα από ότι καταλαβαίνω πρέπει να έχω φορτωμένο το σωστό χάρτη για τη συγκεκριμένη περιοχή, σε ευχαριστώ πολύ.

Το G100 το αγόρασα βασικά για PPC και το GPS προέκυψε στην πορεία, κυρίως και λόγω της τιμής του. Δεν έχω δει πολλά GPS για να έχω πλήρη άποψη, αλλά από υπολογιστικής πλευράς είναι αρκετά γρήγορο χωρίς να σε προβληματίζει (έχει επεξεργαστή στα 300MHz). H λήψη του είναι η ίδια με 2 μοντέλα tivo που δοκίμασα (το παλιό και το τελευταίο) και με ένα bluetooth που δεν θυμάμαι τη μάρκα του (πράγμα κατά τη γνώμη μου φυσιολογικό γιατί από ότι είδα στην έρευνα αγοράς που έκανα όλα τα PPC με GPS χρησιμοποιούν το ίδιο chip), με τη μόνη διαφορά ότι με το άνοιγμα τα άλλα υπολόγιζαν τη θέση σου πιο γρήγορα όταν δεν είσαι σε κίνηση. Επιπλέον στη συσκευασία υπάρχει και μία μικρή μαγνητική κεραία που όταν την χρησιμοποιείς (χωρίς να την απομακρύνεις από το μηχάνημα) το σήμα σου διπλασιάζεται, για να μην πω τριπλασιάζεται και φανώ υπερβολικός, και είνaι εκτός αντaγωνισμού εντελώς (το λέω γιατί σε μέγεθος είναι όπως την κεραία του tivo).
Αυτό που δεν περίμενα επίσης, είναι και το ότι η οθόνη των 2,8" δεν σε προβληματίζει καθόλου με το μέγεθός της στο αυτοκίνητο γιατί είναι πολύ ευκρινής και καθαρή, ενώ κάνει τις διαστάσεις του μηχανήματος πολύ μικρές σε σχέση με τα περισσότερα της αγοράς.