Επιστροφή στο Forum : Ποιον χάρτη μπορούμέ να εμπιστευτούμε τελικά ?
Το destinator , οπως και να έχει μπορούμε να το εμπιστευτούμε για να μας πλοηγήσει κάπου.
Στο Igo τα πραγματα ειναι καπως μπερδεμένα.
Navteq Q3
Teleatlas Greece8.3_2008.10_090218
Greece83_Epsilon_2008.10_090216
Greece_CIT_2009.01
Ποιον χάρτη μπορούμε να εμπιστευούμε. Μερικοί θα μου πείτε ανάλογα. Το θέμα είναι ποιος είναι ποιο πληρέστερος , χωρίς κάθε φορά να κάνω πειράματα.
kire612002
18-06-09, 12:38
teleatlas
και εγω παντα στο destinator 7 επιστρεφω για να ειμαι σιγουρος τ' αλλα απλως
τα εχω γιατι μ΄αρεσει να ψαχνουμε , το θεμα ειναι ποτε θα δουμε καινουργιο
χαρτη σ΄αυτο.
Υπάρχει και NAVTEQ 2008.Q4 ο οποίος από το λίγο που τον δοκίμασα φαίνεται αξιοπρεπής. Επίσης σε μικρό διάστημα θα κυκλοφορήσει και χάρτης από 5η εταιρεία.
Περισσότερα: http://www.gpspocketpc.gr/phpbb/viewtopic.php?f=64&t=4317
Πάντως εδώ (http://www.navngo.com/pages/global/eng/where_to_buy) αναφέρεται σαν distributor της NavNGo για την Ελλάδα η Ace Hellas.
Φρέσκα κουλούρια φωνάζει ο κουλουρτζής!
Eντάξει μην παίρνεις όρκο για τα φρέσκα κουλούρια!Ο χάρτης της dis τρία χρόνια τώρα,που τον παρακολουθώ ως νόμιμος χρήστης με την αγορά 2 συσκευών τους,δε ξεφεύγει από τη μετριότητα.Κάτι μου λέει ότι ο χάρτης 2009.06 θα είναι ο πολυαναμενόμενος διορθωμένος χάρτης της ΤΑ.
Xρήστο το ''φρέσκα κουλούρια φωνάζει ο κουλουρτζής!''
δεν το έγραψα για τον χάρτη
αλλά για την είδηση...grin1
Αρα περιμενουμε και χαρτη της Teleatlas μεσα στον μηνα?
Φρέσκα κουλούρια φωνάζει ο κουλουρτζής!
Εχεις ακούσει καν.ενα κουλουρτζή να φωνάζει μπαγιάτικα κουλούρια?
Αρα περιμενουμε και χαρτη της Teleatlas μεσα στον μηνα?
Στο site της Teleatlas, στο "Report map changes"
http://mapinsight.teleatlas.com/mapfeedback/index.php παρατηρώ αλλαγές τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Ενώ εμφανιζόταν μέχρι τώρα ο χάρτης της Ελλάδας χωρίς λεπτομέρειες, τώρα φαίνονται αρκετές. Κάτι κινείται .... πχ εμφανίστηκε επιτέλους η οδός Σόλωνος που αναφερόταν ως πάροδος Ακαδημίας κλπ...
Το λάθος αυτό στην τελευταία έκδοση χάρτη για το ΤΤ είναι διορθωμένο.
Κατά τα άλλα έχεις δίκιο, φαίνεται να ενημερώθηκε η εφαρμογή, γιατί ως τώρα υπήρχαν εκεί τα στοιχεία από τον περασμένο αιώνα.
Προς το παρόν πάντως από ότι βλέπω εκεί,δε μπήκε ακόμη ο αντίστοιχος 2008.q4 του destinator
Αποψη μου, πως ο χαρτης με τα λιγοτερα λαθη απο ολους ειναι της navteq ο q4.2008 τουλαχιστον στις μεγαλες πολεις. Και επαρχια που τον εχω χρησιμοποιησει αρκετα, δεν ειναι χαλια.
Οι υπολοιποι απλα ειναι για γελιαlol2. Ειδικα στις μονοδρομησεις ειναι χρονια πισω.
Ναι, μάλλον έχεις δίκιο. Νομίζω και εγώ ο Nayteq2008.Q4 είναι ο καλύτερος.Βέβαια έχω βρεί κάποια μέροι στην επαρχία που δεν υπάρχουν.Π.χ.(Μπράλος, Αθ.Διάκος)
Εχω βάλει τον Teleatlas2009.02.01 ο οποίος είναι αρκετά βελτειωμένος στην επαρχία, αλλά δεν μου βγάζει τίς διασταυρώσεις σε πολλές περιοχές της Αθήνας, και αυτές που βγάζει είναι πολύ λίγες. Τι κουφό είναι τούτο πάλι?
Thanks
Το dest-Ginius-Miomap για ποιο πολλες πιθανοτητες αλλα επειδη το interface ειναι απαρχαιωμενο καπως,εδικα του πρωτου δουλευω iGo κανω και μια προεπισκοπηση και καταληγω..Ο χαρτης της DIS εδω πανω στην Μακεδονια και ειδικα ανατολικη ειναι μετριοτατος..Ο χαρτης της epsilon ισως ο καλυτερος χαρτης αυτην την στιγμη απο ολους τους αλλους...Γενικα η epsilon απο τον χαλια Q3.2008 εκανε τεραστιο βημα εδω..Αν τυχει καμια δυσκολια δοκιμαζω καποιον απο τους αλλοους 4...Υπαρχει και ενα garmin για τα βουνα
Ασπροβαλτα-Παπανικολαου με τον τελευταιο τη ΤΑ...οικονομικη-συντομη,κορρφοβουνια,χωματ οδρομος...Αλλαγη σε epsilon και Οικονομικη και καρφι στο Παπανικολαου...Στον γυρισμο η αντιστροφη διαδρομη παει απο Λαγκαδικια και σε βγαζει Εγνατια..Μονο που παλι χωματοσρομος..Χαλασανε τον δρομο οι μακακες και βγαινει αδιεξοδο μετα απο 3Km σε καροδρομο και παλι πισω..Και φυσικα ουτε μια ταμπελα περαν την συμανσης οτι απαγορευεται η διευλευση απο τον δρομο που υπηρχε πριν 1 μηνα ..η Εγνατια στα 100μετρα...Αθανητη μακακες Ελληνες εργολαβοι...Τζαμπα εχασα μιση ωρα....
Ναι, μάλλον έχεις δίκιο. Νομίζω και εγώ ο Nayteq2008.Q4 είναι ο καλύτερος.Βέβαια έχω βρεί κάποια μέροι στην επαρχία που δεν υπάρχουν.Π.χ.(Μπράλος, Αθ.Διάκος)
Εχω βάλει τον Teleatlas2009.02.01 ο οποίος είναι αρκετά βελτειωμένος στην επαρχία, αλλά δεν μου βγάζει τίς διασταυρώσεις σε πολλές περιοχές της Αθήνας, και αυτές που βγάζει είναι πολύ λίγες. Τι κουφό είναι τούτο πάλι?
Thanks
Πάντως στις Ηλιούπολη, Υμηττό, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα, όλοι οι υπάρχοντες χάρτες έχουν λάθος μονοδρομήσεις, αλλά ο ΤΑ κάνει καλύτερες δρομολογήσεις από τους υπόλοιπους με τις ίδιες ρυθμίσεις. Χώρια που μόνο με τον ΤΑ έχεις κάπως σωστό TTS.
Γιώργος
stefanos1999
12-08-09, 11:37
έχει κάποιος προσωπική εμπειρία για την συγκεκριμένη διαδρομή +ποιός απο τους 5 πλέον χάρτες.. είναι ο καταλληλότερος??
εντος Αθηνας χρησιμοποιώ τον navteq 2008.Q4 όμως δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλος στην δυτική πελοπόννησο+στην Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ
Εγω παντως τον τελευταιο καιρο δουλευω τον Teleatlas. Σε επαρχια με παει καρφι , εκτος απο νεα κοματια του οδικου δικτυου στα οποια δεν ειναι ενημερωμενος και αυτο ειναι λογικο. Χτες ομως εκαν 1 δοκιμη και προσπαθουσα να του βαλω την Μεσογειων. Και ξερετε τι ειδα? Οτι την αναφερει Παροδος Μεσογειων..... Ειναι σωστο αυτο? Εννοω ετσι ονομαζεται?
chris_de_ze
13-08-09, 11:08
Και στο Google Maps που έχω στο κινητό, όλες τις λεωφόρους τις έχει ως "Πάροδος".
Το έχω συνηθίσει πια...
Στο Google Maps νομίζω έχει διορθωθεί.
chris_de_ze
13-08-09, 12:07
Έλα όμως που στο κινητό (SE C905) δεν μπορείς εκ των υστέρων να κάνεις αναβάθμιση στους χάρτες Google Maps!
Το έχω ρωτήσει και επίσημα προς την SE και δεν γίνεται. Οι χάρτες έρχονται μαζί με την αναβάθμιση του firmware.
Δηλαδη , για να καταλαβω , οταν θελω πχ την Κηφησιας , πρεπει να την αναζητησω , ως παροδος Κηφησιας?
Στο site της Teleatlas, στο "Report map changes"
http://mapinsight.teleatlas.com/mapfeedback/index.php παρατηρώ αλλαγές τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Ενώ εμφανιζόταν μέχρι τώρα ο χάρτης της Ελλάδας χωρίς λεπτομέρειες, τώρα φαίνονται αρκετές. Κάτι κινείται .... πχ εμφανίστηκε επιτέλους η οδός Σόλωνος που αναφερόταν ως πάροδος Ακαδημίας κλπ...
Και πάλι λάθος μονόδρομοι !!!!!!!!!!!
Καλα δεν μπορούν να διορθώσουν τίποτα?
Δοκιμασατε τον νεο χαρτη της ΤΑ Greece83_2009.06_090722 ? Εχει διαφορές απο τον προηγουμενο 090424 ?
Δοκιμασατε τον νεο χαρτη της ΤΑ Greece83_2009.06_090722 ? Εχει διαφορές απο τον προηγουμενο 090424 ?
Δεν το δοκιμασε κανεις????? Εχετε βρει διαφορες? Εαν ναι , που?
Δεν το δοκιμασε κανεις????? Εχετε βρει διαφορες? Εαν ναι , που?
π.χ. στο Αίγιο τώρα υπάρχουν ΚΑΙ αριθμοί!
Πρόκειτε να παω σε λίγες ημέρες ενα ταξιδάκι Καλαμπάκα-Μετέωρα-Λίμνη Πλαστήρα – Άγραφα, Πύλη – Περτούλι – Ελάτη... δεν ξέρω αν θα πάω σε όλα αυτά τα μέρη αλλά ίσως. Θα έχω το ναβιμποξ και θα δοκιμάσω igo-genius-garminxt-cygic. Πέρα από το χαβαλέ συγκριτικό που θα ήθελα να κάνω...ποιό χάρτη δοκιμασμένο να εχω για να μην χαθω;;;;;;;;; bigsmile
Δεν προκειται να χαθεις ειναι απλες διαδρομες ..τις εχω κανει και εγω αυτες και για πιο λεπτομερια χρησιμοποιησε το GD η το Dest αν το εχεις ..το igo8 με τον τελευταιο χαρτη της ΤΑ ..garminxt-cygic αυτα τα δυο αστα στην ακρη
chris_de_ze
27-10-09, 08:03
Στην ίδια ακριβώς περιοχή είχα πάει και εγώ λίγο πριν το Πάσχα. Χρησιμοποίησα το destinator και με έβγαλε ...ακριβώς στην πόρτα του ξενώνα (στη Λ. Πλαστήρα) που ήθελα να πάω! Η περιοχή ήταν καλά χαρτογραφημένη.
Πηγαίνοντας προς Ελάτη, μην ξεχάσεις να επισκεφθείς τους καταράκτες (ύψους 12 μέτρων) και το πέτρινο γεφύρι (του 16<sup>ου</sup> αιώνα ) στην Παλαιοκαρυά. Απλά υπέροχο! Έχει ταμπέλα πάνω στο δρόμο και στρίβεις αριστερά. Το τοπίο στο φράγμα κάτω από την πέτρινη μονοτοξοτή γέφυρα μαγικό, λες και βγήκε από τα παραμύθια.
Δες εδώ: http://www.panoramio.com/photo/21479409
1000 ευχαριστώ ετοιμάζω βαλίτσες!!
Δεν προκειται να χαθεις ειναι απλες διαδρομες ..τις εχω κανει και εγω αυτες και για πιο λεπτομερια χρησιμοποιησε το GD η το Dest αν το εχεις ..το igo8 με τον τελευταιο χαρτη της ΤΑ ..garminxt-cygic αυτα τα δυο αστα στην ακρη
σκοτυ εισαι αδικος γιατι το καλοκαιρι εκανα την διαδρομη αυτη με τον 180 και γκαρμιν και τα πηγε πολυ καλα
Δεν ειναι θεμα αδικιας ,αλλα προτιμησης λειτουργικου και χαρτογραφησης ..
εγω τα Garmin οχι σαν μηχανηματα αλλα σαν πλατφορμα και προγραμμα πλοηγησης δεν τα συμπαθω καθολου ..βασικα δεν μπορω να βλεπω ελληνικα με λατινικη γραφη ..παθαινω κατι ...για το εξωτερικο ειναι πολυ καλα , αλλα για ελλαδα δεν ειναι οτι το καλυτερο
σκοτυ εισαι αδικος γιατι το καλοκαιρι εκανα την διαδρομη αυτη με τον 180 και γκαρμιν και τα πηγε πολυ καλα
Περίεργα πράγματα.
Στις 13/7 (http://www.navimania.gr/showpost.php?p=197276&postcount=4) οι χάρτες του Σκορδίλη είχαν μόνο χωράφια.
Στις 20/7 (http://www.navimania.gr/showpost.php?p=198228&postcount=1) σε πήραν τηλέφωνο από τη Garmin να σε ευχαριστήσουν προσωπικά για την αναφορά λάθους που έκανες το προηγούμενο βράδυ στη Geodata και μάλιστα σου είπαν πως έχουν πέντε αυτοκίνητα στους δρόμους.
Στις 11/9 (http://www.navimania.gr/showpost.php?p=205729&postcount=6) δήλωνες άσχετος.
Και σήμερα πως το καλοκαίρι είχες κάνει τη διαδρομή με τον 1.80 που κυκλοφόρησε 31/7 (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=17705) και τα πήγε πολύ καλά. worry1
Περίεργα πράγματα.
Στις 13/7 (http://www.navimania.gr/showpost.php?p=197276&postcount=4) οι χάρτες του Σκορδίλη είχαν μόνο χωράφια.
Στις 20/7 (http://www.navimania.gr/showpost.php?p=198228&postcount=1) σε πήραν τηλέφωνο από τη Garmin να σε ευχαριστήσουν προσωπικά για την αναφορά λάθους που έκανες το προηγούμενο βράδυ στη Geodata και μάλιστα σου είπαν πως έχουν πέντε αυτοκίνητα στους δρόμους.
Στις 11/9 (http://www.navimania.gr/showpost.php?p=205729&postcount=6) δήλωνες άσχετος.
Και σήμερα πως το καλοκαίρι είχες κάνει τη διαδρομή με τον 1.80 που κυκλοφόρησε 31/7 (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=17705) και τα πήγε πολύ καλά. worry1
απο7 αυγουστου εως 17 ειναι καλοκαιρι φιλε πανο επισης σου εστειλα σε πμ με ποιον μιλουσα απο την εταιρια τριτον λεω και τα καλα και τα κακα τεταρτον ειμαι ασχετος με οτι εχει να κανει με τις παραμετροποιησεις που μπορουν να κανουν οι χρηστες σε διαφορα προγραματα και ναι ειναι πολυ καλυτερο απο το ιγκο που ειχα και το συτζικ τουλαχιστον οπου του λεω με παει φιλε εγω αυτο θελω απο ενα μηχανημα και οσο γ τα χωραφια που εγραφα οντως σε εκεινο το σημειο στην βαρη απο τον 150 μεχρι τον 170 ειχε χωραφιαοπωσ και τα αλλα μηχανακια που ειχα αλλα μετα απο τρεις αναφορεσ στα σφαλματα και μια με προσοπικη επαφη με τον σκορδιλη εχει μπει ολη η περιοχη αυτα τα ολιγα αν και αρχιζω να καταλαβαινω οτι σπρωχνετε τον κοσμο σε ορισμενα προιοντα α παρεπιπτωντως εσεισ με τα αλλα μηχανακια καθε ποτε βαζετε καινουργιο χαρτη δωρεαν γιατι απ οτι διαβαζω σαν να σας εχουν γραμμενους
Αυτη τη στιγμη εχουμε αποφασισει ολο το προσωπικο μας να το χρησιμοποιουμε
για την παραγωγη και βελτιωση του χαρτη μας.
Σε ενα ανεξαρτητο φορουμ πιστευουμε οτι οι ιδιοι οι χρηστες ,αν ειναι
ικανοποιημενοι απο το χαρτη μας, θα μας υποστηριξουνε.
Προσπαθω να σας καλεσω στο κινητο αλλα ειναι κλειστο.
Αν θελετε καλεστε με στο 210 3833588 να τα πουμε και τηλεφωνικως.
Με εκτιμηση
Νικος Σιωρης
----- Original Message -----
Για του λόγου το αληθές
Καλύτερα να αποφύγεις τη δημοσιοποίηση προσωπικών μηνυμάτων, χωρίς την έγκριση του αποστολέα.
Γι αυτό είναι προσωπικά.
ρε παιδιά συγνώμη τέτοια ωρα τέτοια λόγια....πριν λίγο έβαζα τη διαδρομή ξανθη-καλαμπάκα σε ginius-igo-cygic-destinator. Γμτ δοκίμασα και σύντομη και γρήγορη κλπ αλλά με περνάνε από Γρεβενά. Εγω με το μυαλό μου υπολόγιζα από λάρισα. Ποιόν δρόμο να επιλέξω; Να μην μπλέκω με καρόδρομους αλλά ούτε να μπλέκω μεσα από μεγαλουπόλεις. Ελπίζω μέχρι να κοιμηθώ και άυριο το πρωί κάποιος να μου δώσει μια συμβουλή.
Χωρίς να γνωρίζω καλά την περιοχή ή νέες αρτηρίες που πιθανόν δεν περιλαμβάνονται στο χάρτη, λογικότερο μου φαίνεται μέσω Γρεβενών.
Θα βοηθήσουν οι φίλοι από εκεί.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=%CE%9E%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7&daddr=%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%C E%BA%CE%B1&hl=el&geocode=&mra=ls&sll=37.947053,23.690678&sspn=0.012183,0.017982&ie=UTF8&ll=40.04654,22.211609&spn=1.513837,2.301636&z=9
Mέχρι τα Γρεβενά πας από εγνατία.Δε θα χρειαστεί να περάσεις μέσα από την πόλη.Γρεβενά-Καλαμπάκα ο περισσότερος δρόμος έχει στροφές.
οκ τόση ώρα μελετούσα το googlemap ο δύσκολος δρόμος είδα είναι καμιά 70km. Αφού δεν υπάρχει άλλη εύκολη λύση...καλά να περάσω
οκ τόση ώρα μελετούσα το googlemap ο δύσκολος δρόμος είδα είναι καμιά 70km. Αφού δεν υπάρχει άλλη εύκολη λύση...καλά να περάσω
Μετα την εξοδο Γρεβενων Καλαμπακας Σαν δρόμος Τρωγεετε. τα 45 πρωτα ειναι ειναι το πρόβλημα και κάπου στα μισά εχει και σταθερή καμερα σε κυκλοφορίας innocent1 Μετα τα 45χιλ ο δρομος ειναι σχεδον ευθεία. Υπαρχει και η εξοδος προσ Ελασσόνα, Τύρναβο και απο κει πιαινεις τον Λαρισσας Τρικαλων.
Διαλέγεις και περνεις
Α...και που εισαι;
Καλά να περάσεις!!!
Όλα καλά πήγα ήρθα...όντως ο δρόμος ήταν "καρφί" και τα τελευταία 45κμ σκέτη αναγούλα...δούλεψα με όλα τα προγράμματα πάνω κάτω...αλλά τελικά λόγω poi με το destinator7 έκανα πάλι τη δουλειά μου.
Πάντως να σας πω κάτι μεταξύ μας..με το garminXT τυχαία ανακάλυψα ενα χωρίο όπως νόμιζα..."ΠΟΥΡΔΑΛΙΕΣ" εε μου καρφώθηκε να παω να το επισκεφθώ έτσι για την πλάκα και να βγω φώτο κάτω από την πινακίδα.
Ακολούθησα τη διαδρομή...μπήκα σε χωματόδρομο...μετά εξελίχθηκε σε καρόδρομο...έφτασα σε κάτι βουνά και λαγκάδια μου μόνο lada niva πάει..και τελικά έφτασα στον προορισμό μου...στο πουθενά!!! Δεν είχε τπτ!! εκει που πήγαινε ο "δρόμος" μου βγάζει σημαιούλα και λέει φτάσατε!
ΞΕΝΕΡΩΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑ!!!
chris_de_ze
02-11-09, 16:41
Μήπως "ΠΟΥΡΔΑΛΙΕΣ" σημαίνει (μετάφραση από γκαρμινικά) "Άγνωστος Προορισμός"? hysterical1
Μάλλον πρόκειται για κάποιο τοπονύμιο.Ψάχνοντας να το βρω στο garmin διαπιστώνω ότι το καταττάσει ως poi στην κατηγορία Τεχνητές τοποθεσίες-->τόπος
O μονος χαρτης που δεν εχω δοκιμασει ειναι της CIT ο 10/03/2009, εχει κανεις καμμια αποψη blink1 μου φενεται γραφει και καποιος εδω της cit ..μπορει να μας πει και αυτος τι γινεται??
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.