Επιστροφή στο Forum : Ειδοποιήσεις για ραντάρ ταχύτητος
giannis1957
05-09-06, 07:50
Επειδή ειμαι νέος και σχετικά...ασχετος...ας βοηθήσει κάποιος φίλος... :oops:
Θέλω να μάθω που θα βρώ τα αρχεία σχετικά με τα σημεία των ραντάρ και πώς -σε ποιό φάκελο δλδ-θα τα εισάγω στην κάρτα....Εχω το dest DN σε dedicated συσκευή....Πως ενεργοποιούνται ? Αναβαθμίζονται οι πληροφορίες ?Φαντάζομαι πως θα ειναι μιά βάση δεδομένων με συντεταγμένες....
Ευχαριστώ.....
Εδώ φίλε μου:
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=729
και εδώ:
http://www.ngi.gr/forum/viewforum.php?f=8&sid=f41ccaddb08f41ddbc07880c34949259
giannis1957
05-09-06, 12:08
ευχαριστώ πολύ.... :lol:
kapios36@in.gr
26-11-06, 22:51
Καλησπέρα,οι αναλυτικες οδηγίες που βρίσκονται???Κατέβασα το αρχείο (PN_GR_SpeedCam_November06.rar), μετά τι κάνω???
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=730
kapios36@in.gr
26-11-06, 23:35
ΕΥχαριστώ αλλα το αρχειο που κατεβασα εγω δεν ειναι συμπιεσμένο.Είναι ένα αρχείο ΄τυπου ...rar. Τι κάνω λάθος???????
Συμπιεσμένο αρχείο είναι το .rar :D
kapios36@in.gr
26-11-06, 23:41
μα το προγραμμα που εχω για τα συμπιεσμένα αρχεία δεν το αναγνωρίζει σαν συμπιεσμένο.Δηλαδή κάνω κλικ πάνω του και μου ζητάεινα του πω με πιο προγραμμα να τρέξει. Κάτι δεν κάνω σωστά αλλά τι???
Χρειάζεσαι το winrar για να αποσυμπιέσεις τα *.rar
μα το προγραμμα που εχω για τα συμπιεσμένα αρχεία δεν το αναγνωρίζει σαν συμπιεσμένο.Δηλαδή κάνω κλικ πάνω του και μου ζητάεινα του πω με πιο προγραμμα να τρέξει. Κάτι δεν κάνω σωστά αλλά τι???
http://www.rarlab.com/download.htm
Κατέβασε αυτό το πρόγραμμα και θα είσαι οκ 8)
kapios36@in.gr
27-11-06, 15:51
ΕΥχαριστώ τον καλό φίλο bbbb για την λύση που μου έδωσε. Μια τελευταία ερώτηση απο την πείρα σας. Στην Εθνική οδό στα πόσα μέτρα πρέπει να ρυθμίσουμε τα alerts για να είναι αξιόπιστη η προειδοποίηση???
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Στα 2-3χλμ το πρώτο και στα 1000μ το δεύτερο.
*Μου αρέσει το nickname σου. :-D
Ο νέος ΚΟΚ έχει ένα καινούργιο πρόστιμο που προβλέπει 2000 Ευρω για συσκευές εντοπισμού ραντάρ. Δεν νομίζω πως θα μπλεξουμε με τα speed cameras ???
Επισής πήγα ένα ταξίδι το ΣΚ μέχρι Καρπενήσι. Μπρορώ να πω πως τα speed cameras οπως και το destinator δούλεψαν άψογα. Για μένα ιδανική ρύθμιση είναι 1 χιλ πριν.
Ο νέος ΚΟΚ έχει ένα καινούργιο πρόστιμο που προβλέπει 2000 Ευρω για συσκευές εντοπισμού ραντάρ.
Σε λίγο θα μας σταματούν στην άκρη του δρόμου και θα μας δίνουν κλήση αν ΔΕΝ υπερβαίνουμε το όριο ταχύτητας γιατί θα το θεωρούν α)ΥΠΟΠΤΟ και β)ΑΠΟΦΥΓΗ εκ μέρους μας στο να συνεισφέρουμε οικονομικά στην ενίσχυση του ταμείου της τροχαίας.
:smt093 :smt093 :smt093 :smt093 :smt093 :smt093 :smt093 :smt093
ας ειναι καλα τα παλλικαρια που αφιερωσαν χρονο και κοπο και εφτιαξαν το συγκεκριμενο patch :wink:
Ο νέος ΚΟΚ έχει ένα καινούργιο πρόστιμο που προβλέπει 2000 Ευρω για συσκευές εντοπισμού ραντάρ. Δεν νομίζω πως θα μπλεξουμε με τα speed cameras ???
Επισής πήγα ένα ταξίδι το ΣΚ μέχρι Καρπενήσι. Μπρορώ να πω πως τα speed cameras οπως και το destinator δούλεψαν άψογα. Για μένα ιδανική ρύθμιση είναι 1 χιλ πριν.
Αν δεν κανω λαθος, αλλο η συσκευη εντοπισμου ρανταρ&αλλο το gps. Εγω να αποθηκευσω οτιδηποτε εκει μεσα. Δεν ειναι κατι που σε ειδοποιει αν υπαρχει ρανταρ, αλλα το υπενθυμιζεις εσυ στον εαυτο σου. Δηλαδη αν γραψω σε ενα χαρτι οτι στο 128ο χλμ Αθηνων - Λαμιας, οτι ισως υπαρχει μπλοκο θα με γραψουν και παλι. Με τιποτα...
Αν δεν κανω λαθος, αλλο η συσκευη εντοπισμου ρανταρ&αλλο το gps. Εγω να αποθηκευσω οτιδηποτε εκει μεσα. Δεν ειναι κατι που σε ειδοποιει αν υπαρχει ρανταρ, αλλα το υπενθυμιζεις εσυ στον εαυτο σου. Δηλαδη αν γραψω σε ενα χαρτι οτι στο 128ο χλμ Αθηνων - Λαμιας, οτι ισως υπαρχει μπλοκο θα με γραψουν και παλι. Με τιποτα...
Δεν κάνεις λάθος, έτσι είναι τα πράγματα, δεν είναι αντιρανταρ αλλά gps :D :D :D
Νομιζω οτι απαγορευονται συσκευες παραπλανησης των ρανταρ της τροχαιας,και οχι οι συσκευες εντοπισμου των ρανταρ της τροχαιας.
Νομιζω οτι απαγορευονται συσκευες παραπλανησης των ρανταρ της τροχαιας,και οχι οι συσκευες εντοπισμου των ρανταρ της τροχαιας.
Τα αντιρανταρ έχουν αυτές τις ιδιότητες και να εντοπίζουν και να παραπλανούν (ήθελα να πάρω ένα και το έψαξα λίγο το θέμα) επομένως εμείς είμαστε καθαροί. (υπάρχει μεγάλο κενό στην Νομοθεσία σχετικά με τα αντιρανταρ, αν σε βρουν με ένα την έβαψες :lol: )
Τα αντιρανταρ έχουν αυτές τις ιδιότητες και να εντοπίζουν και να παραπλανούν (ήθελα να πάρω ένα και το έψαξα λίγο το θέμα) επομένως εμείς είμαστε καθαροί. (υπάρχει μεγάλο κενό στην Νομοθεσία σχετικά με τα αντιρανταρ, αν σε βρουν με ένα την έβαψες :lol: )
Με παρεμβολεα radar κατασχεση οχηματος και διοικητικο προστιμο, με δεκτη προηδοποιησεως radar μονο διοικητικο προστημο.
Εκτος και εαν εισαι καλος γνωστης της ανωτερο τεχνολογιας και τα ενσωματωσεις στο οχημα, ετσι ωστε να μην ειναι οπτικα αμεσα αντιληπτα και να εχεις την δυνατοτητα ενεργοποιησης - απενεργοποιησης χωρις πολλες κινησεις και οχι φανερα
Δεκτη και αντιρανταρ εχω εγκατεστημενα στο αυτοκινητο μου αλλα δεν φαινονται το ξυλωσα εμπρος και πισω για να τα εγκαταστησω και δεν μιλαμε για τις μετατροπες που χρειαζονται ωστε να ειναι λειτουργικα και προπαντος αδιαβροχα. :!: :smt066
Με παρεμβολεα radar κατασχεση οχηματος και διοικητικο προστιμο, με δεκτη προηδοποιησεως radar μονο διοικητικο προστημο.
Εκτος και εαν εισαι καλος γνωστης της ανωτερο τεχνολογιας και τα ενσωματωσεις στο οχημα, ετσι ωστε να μην ειναι οπτικα αμεσα αντιληπτα και να εχεις την δυνατοτητα ενεργοποιησης - απενεργοποιησης χωρις πολλες κινησεις και οχι φανερα
Δεκτη και αντιρανταρ εχω εγκατεστημενα στο αυτοκινητο μου αλλα δεν φαινονται το ξυλωσα εμπρος και πισω για να τα εγκαταστησω και δεν μιλαμε για τις μετατροπες που χρειαζονται ωστε να ειναι λειτουργικα και προπαντος αδιαβροχα. :!: :smt066
Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτη την στιγμη, αλλα πριν χρονια με την τοτε νομοθεσια δεν μπορουσαν να σου κανουν τιποτα αν ειχες δεκτη προειδοποιησεως αρκει να μην ηταν σε λειτουργια οταν σε σταματαγαν. Οπως επισης, μπλε φαρο επιτρεπεται να εχεις στην οροφη του αμαξιου, αλλα απαγορευεται να λειτουργει. ;-) Αρε Ελλαδα! :cry:
Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτη την στιγμη, αλλα πριν χρονια με την τοτε νομοθεσια δεν μπορουσαν να σου κανουν τιποτα αν ειχες δεκτη προειδοποιησεως αρκει να μην ηταν σε λειτουργια οταν σε σταματαγαν. Οπως επισης, μπλε φαρο επιτρεπεται να εχεις στην οροφη του αμαξιου, αλλα απαγορευεται να λειτουργει. ;-) Αρε Ελλαδα! :cry:
Eκτος αυτων,στην εθνικη οδο,και σε αλλους δρομους,υπαρχουν πινακιδες προειδοποιησης για ρανταρ.Αυτες, γιατι δεν απαγορευονται; :?
Eκτος αυτων,στην εθνικη οδο,και σε αλλους δρομους,υπαρχουν πινακιδες προειδοποιησης για ρανταρ.Αυτες, γιατι δεν απαγορευονται; :?
+1000
Γιατι αν δεν υπαρχουν πινακιδες προειδοποιησεως για ρανταρ (δεν γνωριζω ποση αποσταση πριν βεβαια) απαγορευεται να σε γραψουν για υπερβολικη ταχυτητα με τη βοηθεια ρανταρ, γιατι και καλα τοτε θα ημασταν αστυνομοκρατουμενη χωρα. Αλλα τι να το κανεις αφου καθε λιγο και λιγακι εχει και απο μια πινακιδα ρανταρ για να ειναι "ελευθεροι" να μας γραψουν. :smt019
Υπάρχει ένας περιορισμός που λέγεται «δολία αστυνόμευση», και αν κάποιος είναι νομικός, μπορεί να τους αντικρούσει, για να το προλάβουν λοιπόν, έχουν τις προειδοποιητικές πινακίδες. Επίσης, αν κάποιος έχει την διάθεση, μπορεί να τους ζητήσει τα πιστοποιητικά της τελευταίας διακρίβωσης, που να πιστοποιεί την ακρίβεια της μέτρησης και να κινηθεί αναλόγως!
Υπάρχει ένας περιορισμός που λέγεται «δολία αστυνόμευση», και αν κάποιος είναι νομικός, μπορεί να τους αντικρούσει, για να το προλάβουν λοιπόν, έχουν τις προειδοποιητικές πινακίδες. Επίσης, αν κάποιος έχει την διάθεση, μπορεί να τους ζητήσει τα πιστοποιητικά της τελευταίας διακρίβωσης, που να πιστοποιεί την ακρίβεια της μέτρησης και να κινηθεί αναλόγως!
Το εκανε ενας γνωστος μου μηχανολογος,και εψαχναν να βρουν το διοικητη τους.Τελικα δεν τον εγραψαν,γιατι δεν ειχαν το απαραιτητο πιστοποιητικο.!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D
Το εκανε ενας γνωστος μου μηχανολογος,και εψαχναν να βρουν το διοικητη τους.Τελικα δεν τον εγραψαν,γιατι δεν ειχαν το απαραιτητο πιστοποιητικο.!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D
Οποτε καλο ειναι να το ζηταμε, αρκει να ξερουμε οτι θα μας γραψουν μονο για ταχυτητα. Γιατι αν το ζητησεις και "παραξηγηθουν" τοτε θα σε γραψουν για το οτιδηποτε... Ειναι λιγο ρισκο.
Οποτε καλο ειναι να το ζηταμε, αρκει να ξερουμε οτι θα μας γραψουν μονο για ταχυτητα. Γιατι αν το ζητησεις και "παραξηγηθουν" τοτε θα σε γραψουν για το οτιδηποτε... Ειναι λιγο ρισκο.
δυστυχώς έχεις δίκιο.. :? :?
Επιτρεψτε μου να εκφερω την ισως λανθασμενη μου αποψη
1. Με προσφατο νομο απαγορευεται η πωληση ακομα και η εισγωγη συσκευων αντιρανταρ και οπως ειναι ευνοητο και η χρηση-τοποθετηση σε οχημα.
2. Οι προειδοποιητικες πινακιδες πρεπει να υπαρχουν σε επαρκη και καθορισμενη αποσταση απο καμερες καθως επισης να τοποθετουνται παρομοιες πινακιδες, εαν δεν υπαρχουν, και απο κινητους σταθμους καταγραφης ταχυτητας [ρανταρ τροχαιας], χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος γι΄αυτο.
Αυτο ειναι οδηγια της ΕΟΚ καθως και της αρχης για τη προστασια των προσωπικων δεδομενων.
Και μια ερωτηση εαν μου ειναι επιτρεπτο. Τι εννοεις λεγοντας πιστοποιηση.
Και για τον φιλο Poulman θελω να σε πληροφορησω οτι τιποτα απο τα προστιμα δεν μπαινει στο ταμειο της Τροχαιας, γιατι δεν εχει αλλωστε. βεβαια ομως εαν δοθει καποια οδηγια για βεβαιωση περισσοτερων παραβασεων τοτε γεμιζουν τα ταμεια του κρατους.
Προφανώς ο nikοs_ph εννοεί το καλυμπράρισμα του οργάνου μέτρησης.
Κάθε μετρητικό όργανο υπόκειται σε περιοδικό έλεγχο διακρίβωσης απο πιστοποιημένο εργαστήριο, έτσι ώστε αφ' ενός να ελέγχεται για την ακρίβεια της μέτρησης, αφ' εταίρου για να υπάρχει έγγραφο που να το πιστοποιεί.
Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει και με τα ρανταρ χειρός.
Κάθε μετρητικό όργανο υπόκειται σε περιοδικό έλεγχο διακρίβωσης απο πιστοποιημένο εργαστήριο, έτσι ώστε αφ' ενός να ελέγχεται για την ακρίβεια της μέτρησης, αφ' εταίρου για να υπάρχει έγγραφο που να το πιστοποιεί.
Ακριβώς αυτό εννοώ, τα όργανα αυτά πρέπει να διακριβώνονται διαρκώς (ανά τακτά διαστήματα), για να είναι αξιόπιστα!
Ευχαριστω για την απαντηση σας
Ακριβώς αυτό εννοώ, τα όργανα αυτά πρέπει να διακριβώνονται διαρκώς (ανά τακτά διαστήματα), για να είναι αξιόπιστα!
Κι αν τους ζητησεις το"επιμαχο " πιστοποιητικο,και το αρνηθουν προβαλλοντας χιλια δυο???
mastoris than.
22-08-07, 12:54
Κι αν τους ζητησεις το"επιμαχο " πιστοποιητικο,και το αρνηθουν προβαλλοντας χιλια δυο???
Άσε που μετά τι έλεγχος θα ακολουθήσει, βγάζεις την υπεύθυνη δήλωση που έχεις στο ντουλαπάκι για την κακιά την ώρα και τον βάζεις να την συμπληρώσει: ότι ως έπρεπε δεν είχε το "πιστοποιητικό", με τα στοιχεία του και να την υπογράψει. Θα πρέπει βέβαια, να έχεις ότι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. στο αυτοκίνητο και το κυριότερο μπάρμπα στην Κορώνη. :D
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει που βρισκονται οι ρυθμίσεις της απόστασης για την ανακοίνωση των ραντάρ στο destinator 7 και 8
Για το destinator7 -->μετάβαση-->αγαπημένα-->επιλογή με τικ των speedcam radar-->στην κάτω μπάρα επιλέγεις ''ειδοποίηση''-->καθορισμός απόστασης ειδοποίησης, 1η, 2η-->οκ
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.