Επιστροφή στο Forum : Καλωδιο κεραιας gps
Φιλοι μου θελω να ρωτησω εαν κοψω το καλωδιο της εξωτερικης κεραιας του gps και το μυκρινω, ενωνοντας το μετα με ταινια.
Θα δουλευει?
Θα χασει σημα?
Ειναι 6 μετρα και δεν μου αρεσει που το εχω κουλουρα.
Τέτοιου είδους αλλαγές χρειάζονται εμπειρία και προσοχή, γιατί εισάγουν απώλειες, γνώμη μου, μην το πειράξεις, φρόντισε με κάποιο τρόπο να διασκεδάσεις την εμφάνισή του!
Χωρίς να το έχω δει το δικό σου, το καλώδιο των κεραιών λέγονται ομοαξονικό. Αυτός ο τύπος καλωδίου είναι πολύ δύσκολο να συνδεθεί με ταινία όπως λες ούτε με κλέμμα ή κόλλημα. Η σύνδεση θα είναι χαλαρή και θα παρουσιάσει και απώλειες έντονες. Γνώμη μου, αγόρασε ένα πιο κοντό, φτηνό είναι.
Υπάρχει ευκολότερος τρόπος...Κόψτο εκεί που θές και βάλε ένα νέο βύσμα κατάλληλο για το GPS σου ;)
Νίκος
Η λύση σε πολλά προβλήματα για καλό σημα καθε στιγμή μεσα στη πόλη ειναι η τοποθετηση εξωτερικής κεραιας στο αυτοκινητο
http://img503.imageshack.us/img503/4333/destrd3.th.jpg (http://img503.imageshack.us/my.php?image=destrd3.jpg)
http://img261.imageshack.us/img261/672/sat1zk4.th.jpg (http://img261.imageshack.us/my.php?image=sat1zk4.jpg)
http://img438.imageshack.us/img438/4953/gpsantennaiv4.th.jpg (http://img438.imageshack.us/my.php?image=gpsantennaiv4.jpg)
http://img438.imageshack.us/img438/6241/powervh8.th.jpg (http://img438.imageshack.us/my.php?image=powervh8.jpg)
Προβληματίστηκα λίγο με την 2η φωτογραφία σου.
ΤΗν κεραία την έχεις μόνιμα εκεί ? :D
Προβληματίστηκα λίγο με την 2η φωτογραφία σου.
ΤΗν κεραία την έχεις μόνιμα εκεί ? :D
Και βεβαΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ :) , ΟΠΩς και εχει τοποθετηθει 2η τροφοδοσια 12v σε χωρο κατω απο το τιμονι ,θηκη για κερματα ειδικα για χρηση απο το pda
σε βολευει στα αριστερα; γιατι εγω το εχω στη μεση
Πως το χειριζεσαι;
σε βολευει στα αριστερα; γιατι εγω το εχω στη μεση
Πως το χειριζεσαι;
Για μενα η βολικοτερη θεση μετα απο περιηγηση στο ταμπλώ........... :)
Κανονικα με το δεξι... :D
Μπορείς tpapo να μας δώσεις λίγα περισσότερα στοιχεία όσον αφορά την υλοποίηση της λύσης σου....
πχ η κεραια που έχεις εξω είναι εξωτερική κεραία (ενισχυτική του σήματος) η αυτόνομη συσκευή GPS
από που πέρασες το καλώδιο , μέσα από την κολόνα του αυτοκινήτου
τροφοδοσία πως πήρες το έκανες μόνος σου η πήγες κάπου έξω????
Μπορείς tpapo να μας δώσεις λίγα περισσότερα στοιχεία όσον αφορά την υλοποίηση της λύσης σου....
πχ η κεραια που έχεις εξω είναι εξωτερική κεραία (ενισχυτική του σήματος) η αυτόνομη συσκευή GPS
από που πέρασες το καλώδιο , μέσα από την κολόνα του αυτοκινήτου
τροφοδοσία πως πήρες το έκανες μόνος σου η πήγες κάπου έξω????
Ναι έχεις δικιο ,αλλά ο χρονος δεν μου περισσευει ... :) Λοιπόν έχουμε και λέμε :
1- Η κεραια ειναι εξωτερική active mio 201/350/550/701 ( κάνει και ενισχυση σηματος τυπική βεβαια) με καλώδιο 3 μετρων και μαγνητική βάση ,ειναι αδιαβροχη και τοποθετειται στον ουρανο του αυτοκινητου ,η μαγνητική της βάση ειναι πολύ καλή παραμένει σταθερή σε μεγαλες ταχυτητες και δεν κινδυνευει απο την πιεση του νερού .Θα τη βρεις γυρω στα 35-40 ευρώ ,αν θες pm me για να μη θεωρηθεί διαφήμιση :) ,υπάρχει για διαφορυς τυπους pda αλλάζει το βυσμα μονον για pda ,για mio ειναι MMCX
Το καλώδιο τυπου ομοαξονικο πολύ λεπτό βέβαια RG-174 kai ναι το έχω περάσει απο τρύπα κοντα στον μεντεσε της πορτας και το εβγαλα στη κολονα όπου εχει αυλάκι για νερά διπλα στη τσιμούχα του παρμπριζ οπου το στερεωσα με "τσιχλα" βλ.μαυρη παρμπριζοκολα της WIRTH.. :) πΙΆΝΩ ΣΥΝΕΧΏς 10 ΔΟΡΥΦΟΡΟΥς με full green lines 6-7 ,sto γκαραζ πιάνει 10 με 5 full green lines βλ.φωτό...πιο πάνω
2. Τωρα για τη τροφοδοσία του Mio ηθελα 5v/1a ,απο την ασφαλειοθήκη τραβηξα καλώδιο 12v ( Μονον 12v υπάρχουν για να ξερεις) και ένα άλλο απο καποια επαφη με on/off Της μιζας για να δουλευει μονο με τη μιζα,το βλέπεις με ενα δοκιμαστικό αυτο ,τελώς πάντων θα χρειαστεις ηλεκτρολόγο γι'αυτο,αλλά με τις οδηγιες που σου ειπα ..τα καλώδιάκια τα συνδεεις σε μια βαση απο ενα αναπτηρα το βρισκεις σε αξεσουαρ αυτ.αυτό,και κουμπώνεις το φορτιστή του pda μονιμα εκεί ,ολα αυτα τα κρύβεις ειτε μεσα στο πλαστικό κάλυμμα αριστερα και κάτω του τιμονιού όπου υπάρχει συνηθως σε ολα τα αμάξια και η ασφαλειοθήκη... :)
δεν ξερω αν βοήθησα με τα παραπανω αλλά εγω εχω μεινει ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ :)
s efxaristw tpapo
eisouna diafwtistikoTOTOS!!!!
thanx kai pali
:lol:
Eχει δει κανεις βελτιωση σε Μιο Α201 με εξωτερικη κεραια η ειναι πεταμενα λεφτα ? :-)
εγω εχω κεραια για το mio αλλα δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε. με βαλατε σε σκεψη να την εγκαταστησω. το μονο που φοβαμαι ειναι μη μου την ξυλωσουν απο την οροφη. θα τη βαλω βεβαια να δω αν εχει καποια διαφορα στη ληψη εκτος κι αν καποιος ξερει εμπειρικα
Πολυ μεγαλη βελτιωση εχει με τη κεραια.Εγω πηρα για το 550 την αυθεντικη της ΜΙΟ, 46 ευρω,με μαγνητικη επαφη.Πιανει πιο γρηγορα τους δορυφορους,περισσοτερους,κ αι γεματους.Ιδιαιτερως στο sirf.
εγω εχω κεραια για το mio αλλα δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε. με βαλατε σε σκεψη να την εγκαταστησω. το μονο που φοβαμαι ειναι μη μου την ξυλωσουν απο την οροφη. θα τη βαλω βεβαια να δω αν εχει καποια διαφορα στη ληψη εκτος κι αν καποιος ξερει εμπειρικα
πιο πάνω τι λέμε .... :)
Πολυ μεγαλη βελτιωση εχει με τη κεραια.Εγω πηρα για το 550 την αυθεντικη της ΜΙΟ, 46 ευρω,με μαγνητικη επαφη.Πιανει πιο γρηγορα τους δορυφορους,περισσοτερους,κ αι γεματους.Ιδιαιτερως στο sirf.
+1 :)
Υ.Γ μπορείς να βρεις την ιδια και πολύ φθηνοτερα ....( λέμε τωρα ...)
+1 :)
Υ.Γ μπορείς να βρεις την ιδια και πολύ φθηνοτερα ....( λέμε τωρα ...)
εχεις pm.
Σε εμένα με τη σύνδεση της κεραίας, μαγνητική όπως την περιγράφει ο trapo , η διαφορά είναι μεγάλη.
Βέβαια εγώ έχω πρόβλημα λήψης λόγω αθερμικού παρπριζ. Κοντολογής χρησιμοποιώ πάντα την κεραία στο αυτοκίνητο.
Η λυση του trapo είναι καλή για μόνιμη εγκατάσταση, αλλά τι γίνεται με τους κακοήθης που μπορούν να σου κάνουν ζημιά.
Εγώ περνώ το καλώδιο ανάμεσα από την πόρτα, δεν το κόβει ούτε το τσακίζει γιατί το φορτίο το παίρνει η τσιμούχα της πόρτας. Το "μπόσικο" καλώδιο το πιάνω πάνω από το σκίαστρο. Λίγο μπακάλικο βέβαια αλλά λειτουργεί και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το μόνο΄βαρετό είναι το μάζεμα και το άπλωμα της κεραίας κάθε φορά, αλλά μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος.
μαλλον θα κοιταξω να το εγκαταστησω κι εγω. αφηστε που εδω λαρισα η ληψη ειναι κακιστη :cry:
μαλλον θα κοιταξω να το εγκαταστησω κι εγω. αφηστε που εδω λαρισα η ληψη ειναι κακιστη :cry:
ναι γιατι η λαρισα κέντρο έχει στενούς δρομους με ψηλά κτηρια,με κεραια θα παιζεις "τζαμι" ,μια απο τις πολεις που πρωτοδοκιμασα την κεραία ήταν η Λαρισα .. :)
Δοκίμασε και πες μας τη γνώμη σου spichri
Παρασκευη κατεβαινω Πατρα, την παιρνω απο το σπιτι και τη δοκιμαζω απο Δευτερα εδω πανω και σας λεω. Δε το ειχα σκεφτει τοσες μερες ρε γαμωτο και ειχα αρχισει να πιστευω οτι εχει προβλημα το ηρωικο μου mio
Αναμονη
Υπάρχει στην αγορά κάποια κεραία που να δέχεται ανταπτοράκια ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικούς τύπους βυσμάτων,
γιά να λειτουργεί και στο σημερινό μας και στο αυριανό μας PDA ?
Οποιος έχει να προτείνει κάτι σχετικό... γιατί τα αλλάζω σαν τα πουκάμισα. ΟΕΟ :D :D :D
Αγόρασα κι εγώ, που λέτε, κεραία για το Ν560 από το PDA4U στα 59?.
Η διαφορά, κάτι παραπάνω από ...εμφανής. Νομίζω ότι είναι must για τους επαγγελματίες (εγώ δεν είμαι, ούτως ή άλλως).
Τοποθέτησα μια μεταλλική ροδέλα με κολλιτική ταινία διπλής όψης στο μπροστινό μέρος του ταμπλό, κοντά στο παρμπρίζ και την τοποθετώ με τον μαγνήτη της εκεί. Έχω το PDA στον κεντρικό αεραγωγό κι έτσι με βολεύει μια χαρά. Όταν δεν την χρησιμοποιώ, τη βάζω στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.
Όπως έχουν διαπιστώσει όλοι, το σήμα από τους δορυφόρους είναι καμπάνα, δεν χάνεται στα στενά και φαίνεται να έχει διορθωθεί αρκετά η ακρίβεια της θέσης. Βέβαια, σε κάποιες δύσκολες περιπτώσεις, με πετάει για λίγο σε κάποιο ...διπλανό δρόμο. Επανέρχεται όμως αμέσως. Αυτά, στα στενά της Αθήνας.
Διαφορά μεταξύ SiRF και NMEA, δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα.
Αγόρασα κι εγώ, που λέτε, κεραία για το Ν560 από το PDA4U στα 59?.
Η διαφορά, κάτι παραπάνω από ...εμφανής. Νομίζω ότι είναι must για τους επαγγελματίες (εγώ δεν είμαι, ούτως ή άλλως).
Τοποθέτησα μια μεταλλική ροδέλα με κολλιτική ταινία διπλής όψης στο μπροστινό μέρος του ταμπλό, κοντά στο παρμπρίζ και την τοποθετώ με τον μαγνήτη της εκεί. Έχω το PDA στον κεντρικό αεραγωγό κι έτσι με βολεύει μια χαρά. Όταν δεν την χρησιμοποιώ, τη βάζω στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.
Όπως έχουν διαπιστώσει όλοι, το σήμα από τους δορυφόρους είναι καμπάνα, δεν χάνεται στα στενά και φαίνεται να έχει διορθωθεί αρκετά η ακρίβεια της θέσης. Βέβαια, σε κάποιες δύσκολες περιπτώσεις, με πετάει για λίγο σε κάποιο ...διπλανό δρόμο. Επανέρχεται όμως αμέσως. Αυτά, στα στενά της Αθήνας.
Διαφορά μεταξύ SiRF και NMEA, δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα.
Φιλε pazo ,αν καταφερεις και κανεις καποιου ειδους εγκατασταση στον ουρανο του αυτοκινητου ,σαν αυτη που εχω κανει εγω ΕΚΕΙ να δεις διαφορά,οι κεραιες με μαγνητική βάση πρεπει να ακουμπουν σε μεταλλική επιφάνεια που λειτουργει τροπο τινα σαν γειωση ... :)
Δοκιμασε το και θα με θυμηθεις...
Υ.Γ Πριν την αγορασεις επρεπε να στειλεις ενα pm ,θα την εβρισκες 10-15 ευρω φθηνοτερα :)
Υπάρχει στην αγορά κάποια κεραία που να δέχεται ανταπτοράκια ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικούς τύπους βυσμάτων,
Οποιος έχει να προτείνει κάτι σχετικό... γιατί τα αλλάζω σαν τα πουκάμισα. ΟΕΟ :D :D :D
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να εκφράσω μιά απορία ακόμα σε όσους χρησιμοποιούν εξωτερική κεραία.
Αν τοποθετηθεί σε κάποιο ντουλαπάκι στο ταμπλώ τι απώλειες έχουμε σε σχέση με την εξωτερική τοποθέτηση ?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να εκφράσω μιά απορία ακόμα σε όσους χρησιμοποιούν εξωτερική κεραία.
Αν τοποθετηθεί σε κάποιο ντουλαπάκι στο ταμπλώ τι απώλειες έχουμε σε σχέση με την εξωτερική τοποθέτηση ?
Εχω την εντύπωση ότι οι κεραίες πρέπει να έχουν "οπτική" επαφή με τον ουρανό.
Αν τη βάλεις μέσα σε ντουλαπάκι φρονώ ότι δεν θα δεις εντυπωσιακά πράγματα.
Δοκίμασε όμως δεν χάνεις τίποτα
Φιλε pazo ,αν καταφερεις και κανεις καποιου ειδους εγκατασταση στον ουρανο του αυτοκινητου ,σαν αυτη που εχω κανει εγω ΕΚΕΙ να δεις διαφορά,οι κεραιες με μαγνητική βάση πρεπει να ακουμπουν σε μεταλλική επιφάνεια που λειτουργει τροπο τινα σαν γειωση ... :)
Αυτό είναι εύκολο να το δοκιμάσω. Υπάρχει αρκετό ...καλώδιο διαθέσιμο. Θα προσπαθήσω να τη βάλω, όπως τη δικιά σου, στη σχετική φωτογραφία. Για να δούμε τι διαφορά θα έχει...
Υ.Γ Πριν την αγορασεις επρεπε να στειλεις ενα pm ,θα την εβρισκες 10-15 ευρω φθηνοτερα :)
Αχ!, στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα, που λένε... τέλως πάντων... ότι πλήρωσα, πλήρωσα. Ας πρόσεχα! :)
Αυτό είναι εύκολο να το δοκιμάσω. Υπάρχει αρκετό ...καλώδιο διαθέσιμο. Θα προσπαθήσω να τη βάλω, όπως τη δικιά σου, στη σχετική φωτογραφία. Για να δούμε τι διαφορά θα έχει...
Αχ!, στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα, που λένε... τέλως πάντων... ότι πλήρωσα, πλήρωσα. Ας πρόσεχα! :)
Δεν πειράζει φιλε μου εδω μεσα μαθαινουμε ο ενας απο τον αλλο ,απλα αν θελήσεις κατι στο μελλον ( gps antennas,sd ) pm me πρωτα και δεν θα χασεις ..
Υ.Γ Στο αμαξι σου σε καθε αμαξι υπάρχουν καποιες τρυπίτσες πορτα-κολονα που θα μπορουσε να βγει το καλωδιάκι ,να προσεξεις βεβαια να μην διπλώσει το καλώδιο πολύ...αντε ..
Ισως panosha να έχεις δίκιο στα σχόλιά σου για το post μου.
Απλά ήθελα να τονίσω το γεγονός του ¨ανοικτού¨ ουρανού από κάθε άποψη.
Για γίνω πιο κατανοητός, το αυτοκίνητό μου είναι Γαλλικό με αθερμικό παρμπριζ. Σε πληροφορώ ότι εάν συνδέσω την κεραία στο Mio και την βάλω πάνω στο ταμπλώ, κάτω δηλαδή από το παρμπριζ, η λήψη δεν γίνεται εντυπωσιακά καλύτερη.
Πόσο μάλλον μέσα στο ντουλαπάκι.
Παρεπιπτόντως, είναι αδύνατον να γνωρίζω εάν διαθέτεις κεραία. Σε παραπέμπω στην προηγούμενη σελίδα αυτού του topic, όπου χρήστης του forum είχε κεραία αλλά δεν την είχε χρησιμοποιήσει ποτέ.
Φιλικά
Φίλε Gandalf καλημέρα, αφου έχεις κεραία, απάντησε σε παρακαλώ στο πιό πάνω ερώτημα μου.
Αν μπορείς, απάντησε μου κάπως έτσι :
1. Κεραία στον ουρανό του αυτοκινήτου/σήμα 9/10
2. Κεραία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου/σήμα 6/10
3. Χωρίς εξωτερική κεραία/σήμα 3/10
------------------------------------------
Φίλε trapo πιό πάνω αναφέρεις οτι οι μαγνητικές κεραίες χρειάζονται επαφή με μεταλλικό μέρος του αυτοκινήτου που λειτουργεί σαν γείωση.
Εχεις δοκιμάσει μήπως να τοποθετηθεί η κεραία σε κάποιο κρυφό μέρος του αυτοκινήτου, αλλά να είναι γειωμένη με το αυτοκίνητο ?
Νομίζω οτι τα αυτοκίνητα του VW group που έχουν από τη μαμά τους ενσωματωμένη οθόνη GPS, φέρουν 4-6 κρυφές κεραίες μοιρασμένες
σε όλο το αμάξωμα και γειωμένες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :D :D :D
Φίλε tpapo πιό πάνω αναφέρεις οτι οι μαγνητικές κεραίες χρειάζονται επαφή με μεταλλικό μέρος του αυτοκινήτου που λειτουργεί σαν γείωση.
Εχεις δοκιμάσει μήπως να τοποθετηθεί η κεραία σε κάποιο κρυφό μέρος του αυτοκινήτου, αλλά να είναι γειωμένη με το αυτοκίνητο ?
Νομίζω οτι τα αυτοκίνητα του VW group που έχουν από τη μαμά τους ενσωματωμένη οθόνη GPS, φέρουν 4-6 κρυφές κεραίες μοιρασμένες
σε όλο το αμάξωμα και γειωμένες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :D :D :D
Καταρχήν να πω ότι δεν έχει νοημα να μιλάμε για εξωτερική κεραία ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ,ανεξαρτητα αν θα ειναι γειωμένη ή όχι ,τελεια και παύλα μην το ξανασυζητησουμε αυτό...
Πρεπει να συνδυαζονται τα εξής 2 :
1.-Η κεραια να βλεπει ανοιχτο ουρανό,ενν.εκτος αυτοκινητου..
2.Τοποθετηση με τη μαγνητική βαση σε μεταλλική επιφανεια ( ουρανος αυτοκινήτου )..
Για το δευτερο που ρωτας για AUDI γνωριζω ότι : διατιθεται ειδική κεραία της audi ( shark fin ) με βυσματα FAKRA η οποία βγάζει καλώδιο για GPS,καλώδιο για GSM( KINHTA) και καλώδιο για TV , οι κεραιες για AM/FM ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΈΝς ΣΤΟ παρμπριζ ή στα πλαινά στις εκδόσεις σαν standard .. :)
Οι εκδοσεις AUDI NAVI διαθετουν όλα τα παραπάνω καλωδιωμένα οι άλλες όχι ..
εγω παντως που χρησιμοποιησα την κεραια που ειχα τοσο καιρο χωρις να την εκμεταλλευομαι, εχω να πω τα εξης που παρατηρησα:
το κλειδωμα στους δορυφορους εχει σαφη διαφορα. Δυστυχως επειδη στον ερχομο για Λαρισα απο Πατρα δεν χρησιμοποιησα destinator αλλα gps speed sentry δεν μπορω να σας πω και ποσους δορυφορους ειχε κλειδωσει. Θα το δοκιμασω ομως σιγουρα Λαρισα γιατι 2 μηνες εδω πανω εχω προβλημα με την ληψη, μου κανει μεχρι και 4 λεπτα να κλειδωσει.
Πρακτικα προβληματα τωρα που αντιμετωπισα:
την εβαλα στον ουρανο αρχικα πανω απο τη θεση μου και περασα το καλωδιο χυμα κλεινοντας τη πορτα. το καλωδιο κρεμοταν και με ενοχλουσε στην οδηγηση οποτε και του αλλαξα θεση και το εβαλα στον ουρανο πανω απο την θεση του συνοδηγου. παλι το καλωδιο χυμα αλλα τουλαχιστον δε με ενοχλουσε και σιγουρα δεν ενοχλουσε και το καθισμα. :D Ειναι σαφες οτι χρειαζεται εγκατασταση αλλα αναρωτιομουν αν κανεις εγκατασταση δεν υπαρχει φοβος να σου τραβηξουν την κεραια απο τον ουρανο, να στη σπασουν κτλ κτλ; δεν υπαρχει φοβος με τη βροχη να χαλασει;
Τι λετε εσεις που την εχετε κανει μονιμη στο αυτοκινητο σας;
Isos an ginotan mia egatastasi entos tou autokinitou sto parmpriz opos ta e-pass gia tin attiki odo.
Kapou se mia gonia.
Den ksero, to exei dokimasei kaneis?
εγω παντως που χρησιμοποιησα την κεραια που ειχα τοσο καιρο χωρις να την εκμεταλλευομαι, εχω να πω τα εξης που παρατηρησα:
το κλειδωμα στους δορυφορους εχει σαφη διαφορα. Δυστυχως επειδη στον ερχομο για Λαρισα απο Πατρα δεν χρησιμοποιησα destinator αλλα gps speed sentry δεν μπορω να σας πω και ποσους δορυφορους ειχε κλειδωσει. Θα το δοκιμασω ομως σιγουρα Λαρισα γιατι 2 μηνες εδω πανω εχω προβλημα με την ληψη, μου κανει μεχρι και 4 λεπτα να κλειδωσει.
Πρακτικα προβληματα τωρα που αντιμετωπισα:
την εβαλα στον ουρανο αρχικα πανω απο τη θεση μου και περασα το καλωδιο χυμα κλεινοντας τη πορτα. το καλωδιο κρεμοταν και με ενοχλουσε στην οδηγηση οποτε και του αλλαξα θεση και το εβαλα στον ουρανο πανω απο την θεση του συνοδηγου. παλι το καλωδιο χυμα αλλα τουλαχιστον δε με ενοχλουσε και σιγουρα δεν ενοχλουσε και το καθισμα. :D Ειναι σαφες οτι χρειαζεται εγκατασταση αλλα αναρωτιομουν αν κανεις εγκατασταση δεν υπαρχει φοβος να σου τραβηξουν την κεραια απο τον ουρανο, να στη σπασουν κτλ κτλ; δεν υπαρχει φοβος με τη βροχη να χαλασει;
Τι λετε εσεις που την εχετε κανει μονιμη στο αυτοκινητο σας;
Φίλε Σπύρο, έχω δύο κεραίες εξωτερικές, έχουν φάει το νερό της ζωής τους και δεν έχουν εμφανίσει το παραμικρό, την μία μάλιστα την είχα ανοίξει και την είχα ξανακλείσει, για να αλλάξω την μπαταρία της, με τις δέουσες προφυλάξεις βέβαια.
Καλησπέρα σε όλους.
Καινούριος στην παρέα...
Εχω παραγγείλει το Mio 350 αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου για το αν πιάνει ή όχι ικανοποιητικό αριθμό δορυφόρων κλπ. Την μια διαβάζω τα καλύτερα την άλλη τα χειρότερα.
Το αμάξι που έχω είναι ένα Corsa C και σκέφτομαι ότι ίσως χρειαστεί να πάρω κι εγώ κεραία για το MIO. Φυσικά πρώτα θα δοκιμάσω χωρίς κεραία και βλέπουμε.
Οπως και να χει θα μπορούσατε να μου στείλετε κι εμένα μέσω PM κάποια links κλπ για το που θα βρω τις κεραίες σε καλές τιμές;
Στο pda4u ψιλοακριβές τις βρίσκω. Σε ebay που έχω ψάξει δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο και αξιόπιστο.
Παρεμπιπτόντως προσωπικά αν πάρω εξωτερική κεραία κι εγώ για το εσωτερικό του παρμπρίζ το σκεφτόμουν, τουλάχιστον σαν πρώτη δοκιμή. Ακριβώς σαν το e-pass της Αττικής οδού, όπως ανέφερε ένας φίλος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μη ψάχνεις για κεραία πριν το δοκιμάσεις. Εγώ πιστεύω ότι το p350 από gps είναι καλό.
Φοβερή η φατσούλα σου!
Μη ψάχνεις για κεραία πριν το δοκιμάσεις. Εγώ πιστεύω ότι το p350 από gps είναι καλό.
Φοβερή η φατσούλα σου!
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Ναι, έτσι κι αλλιώς ετοιμάζω εκδρομούλα (Μεσόγεια, κλπ) για δοκιμή το Σ/Κ και φυσικά όλα αυτά χωρίς κεραία. Ελπίζω όντως να μην την χρειαστώ καθόλου.
Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
Καταρχήν να πω ότι δεν έχει νοημα να μιλάμε για εξωτερική κεραία ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ,ανεξαρτητα αν θα ειναι γειωμένη ή όχι ,τελεια και παύλα μην το ξανασυζητησουμε αυτό...
..
Δεν θα συμφωνησω με αυτο φιλε μου..
Βεβαια η καλυτερη θση της κεραιας ειναι εξω απο το αυτοκινητο , τωρα εγω σε δοκιμη που εκανα με την κεραια μεσα , μπροστα στο μπαρμπριζ με το καλωδιο χυμα απο την μια ακρη στην αλλη ειδα τεραστια διαφορα χωρις κεραια , και με την κεραι εξω εκει ηταν το απολυτο σημα και μεσα στην Αθηνα..
Η γνωμη μου ειναι οτι η κεραια χρειαζεται εστω και μεσα στο αμαξι , ιδιως σε δυσκολες περιοχες , και μεσα στο κεντρο της Αθηνας .Οι δοκιμες που εκανα επανελημενως και με μηχανη και με πεζο αυτο μου λενε 8)
egw exw tin keraia ekswterika, krymeni alla den akoumbaei se metaliki epifaneia tou autokintou, blepei kai ourano kai pianei super!
xwris exwteriki keraia logo tou parbriz mou to MIO P550 den pianei panw apo 3-4 doryforoys kai aytous xwris sima!
..
Βεβαια η καλυτερη θση της κεραιας ειναι εξω απο το αυτοκινητο , τωρα εγω σε δοκιμη που εκανα με την κεραια μεσα , μπροστα στο μπαρμπριζ με το καλωδιο χυμα απο την μια ακρη στην αλλη ειδα τεραστια διαφορα χωρις κεραια , και με την κεραι εξω εκει ηταν το απολυτο σημα και μεσα στην Αθηνα..
Η γνωμη μου ειναι οτι η κεραια χρειαζεται εστω και μεσα στο αμαξι , ιδιως σε δυσκολες περιοχες , και μεσα στο κεντρο της Αθηνας .Οι δοκιμες που εκανα επανελημενως και με μηχανη και με πεζο αυτο μου λενε 8)
Μετα απο εγκατασταση 30+ κεραιων σε bt-pda-gps ktl ,επιτρεψε μου να γνωριζω κατι παραπάνω...εξάλλου ο κατασκευαστης
ΣΥΣΤΗΝΕΙ πάνω σε μεταλλικη επιφάνεια στο εξωτερικο του αυτοκινητου και να βλέπει ουρανό... :)
..
Μετα απο εγκατασταση 30+ κεραιων σε bt-pda-gps ktl ,επιτρεψε μου να γνωριζω κατι παραπάνω...εξάλλου ο κατασκευαστης
ΣΥΣΤΗΝΕΙ πάνω σε μεταλλικη επιφάνεια στο εξωτερικο του αυτοκινητου και να βλέπει ουρανό... :)
Θα συμφωνήσω μαζί σου,από τότε που έβαλα την κεραία πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου δεν χάνει ποτέ το σήμα και το fix μετά από cold start δεν ξεπερνά τα 1-2λεπτά.
................. πάνω σε μεταλλικη επιφάνεια στο εξωτερικο του αυτοκινητου και να βλέπει ουρανό
................. πάνω σε μεταλλικη επιφάνεια στο εξωτερικο του αυτοκινητου και να βλέπει ουρανό
Ετσι , ετσι ... :) :)
http://img438.imageshack.us/my.php?image=gpsantennaiv4.jpg
Ρε παιδιά πείτε μου κι εμένα που με έχει φάει η περιέργεια και που ποτέ δεν είχα κεραία ?
Αν μπορείτε, απαντήστε μου κάπως έτσι :
Το 2 με νοιάζει. :shock:
Ρε παιδιά πείτε μου κι εμένα που με έχει φάει η περιέργεια και που ποτέ δεν είχα κεραία ?
Αν μπορείτε, απαντήστε μου κάπως έτσι :
Το 2 με νοιάζει. :shock:
Πάνο πιο πάνω εχει συζητηθει εκτενως αυτο ,αλλα κοιτα να δεις η κεραια εχει ενα κύκλωμα ενισχυσης του σηματος που λαμβανει το σημα και το ενισχυει ειτε ειναι μεσα ειτε εξω ,ετσι αν ειναι τοποθετημένη στο εσωτερικο του αυτοκινητου σε ενα καλό σημειο ,μπορει να δεις κάποια βελτιωση σαν αυτη που αναφερεις ,το εχω παρατηρησει και εγω αλλά η ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ειναι αυτη που αναφεραμε και πιο πάνω ,δες και φωτο πιο πάνω
:)
Χώρος δοκιμής: Σε αυτοκίνητο με αθερμικό παρμπριζ
Καιρος δοκιμής:Αραιή συννεφιά
Εξοπλισμος/ρυθμίσεις:Mio 168 /Win2003/ Destinator 6.1.1.40010 / GreeceU 2006.Q3.4503 / Com2 4800 Nmea
Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν το σήμα σε διάφορες περιπτώσεις τοποθέτησης της κεραίας. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Χωρίς κεραία
http://img225.imageshack.us/img225/5650/sshot001fo0.jpg (http://imageshack.us)
Η κεραία κάτω από το παρμπριζ. (Στο σημείο του τετράγωνου κενού.)
http://img201.imageshack.us/img201/5272/sshot002av2.jpg (http://imageshack.us)
Η κεραία μέσα στο ντουλαπάκι
http://img201.imageshack.us/img201/9804/sshot003ow7.jpg (http://imageshack.us)
Η κεραία στην οροφή
http://img201.imageshack.us/img201/479/sshot004gs8.jpg (http://imageshack.us)
Φίλε ευχαριστώ πολύ γιά το χρόνο σου. Αν και έσβησες το στίγμα ξέρω που θα σε βρώ. :-D
Φίλε ευχαριστώ πολύ γιά το χρόνο σου. Αν και έσβησες το στίγμα ξέρω που θα σε βρώ. :-D
Χε Χε Χε :-D
Πράγματι Gandalf ήσουν κατατοπιστικός και... πειστικος...
Ειδικά η εικόνα με τις πράσινες μπάρες στο full. Μάλλον πάω και εγω για κεραια...
Ειδικά η εικόνα με τις πράσινες μπάρες στο full. Μάλλον πάω και εγω για κεραια...
Εμένα τα επίπεδα του σήματος είναι σαν τη δεύτερη φωτογραφία αλλά χωρίς κεραία. Μήπως αντί γιά κεραία πρέπει να πάς γιά τίποτε άλλο ? :P
@ Gandalf
Καλά εσύ ακόμα με το skin της μαμάς είσαι ? :!:
Στην πραγματικότητα είναι το skin του caveman, στο οποίο η διαφορά από το μαμίσιο είναι τα διάφανα κουμπιά των πυξίδα, gps/battery, home. Εχω συνηθίσει και με το μπλέ χρώμα απο τα ΧP,οπότε με βολεύει :wink:
Χώρος δοκιμής: Σε αυτοκίνητο με αθερμικό παρμπριζ
Καιρος δοκιμής:Αραιή συννεφιά
Εξοπλισμος/ρυθμίσεις:Mio 168 /Win2003/ Destinator 6.1.1.40010 / GreeceU 2006.Q3.4503 / Com2 4800 Nmea
Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν το σήμα σε διάφορες περιπτώσεις τοποθέτησης της κεραίας. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Χωρίς κεραία
http://img225.imageshack.us/img225/5650/sshot001fo0.jpg (http://imageshack.us)
Η κεραία κάτω από το παρμπριζ. (Στο σημείο του τετράγωνου κενού.)
http://img201.imageshack.us/img201/5272/sshot002av2.jpg (http://imageshack.us)
Η κεραία μέσα στο ντουλαπάκι
http://img201.imageshack.us/img201/9804/sshot003ow7.jpg (http://imageshack.us)
Η κεραία στην οροφή
http://img201.imageshack.us/img201/479/sshot004gs8.jpg (http://imageshack.us)
Wraios o bro bravo !! :lol: :lol:
H δύναμη της εικόνας φίλε μου.
Δες άλλη μιά
http://img92.imageshack.us/img92/4129/sshot0049cr.png (http://imageshack.us)
H δύναμη της εικόνας φίλε μου.
Δες άλλη μιά
http://img92.imageshack.us/img92/4129/sshot0049cr.png (http://imageshack.us)
Πφφφ... σιγα...
Ούτε καν 11 δορυφορους δεν πιάνεις
(καλά ντε, μη βαράτε, πλάκα κάνουμε...)
STELIOSFAN
22-01-07, 10:38
Παιδια μολις διαβασα το θεμα με την κεραια, επειδη και εγω αντιμετωπιζα προβλημα με το κλειδωμα των δορυφορων
αν μπορει καποιος να μου απαντηση αρκει η κεραια που ειχε μεσα το ΜΙΟ 168 η θα πρεπει να προμηθευτω καποια αλλη????
Παιδια μολις διαβασα το θεμα με την κεραια, επειδη και εγω αντιμετωπιζα προβλημα με το κλειδωμα των δορυφορων
αν μπορει καποιος να μου απαντηση αρκει η κεραια που ειχε μεσα το ΜΙΟ 168 η θα πρεπει να προμηθευτω καποια αλλη????
Για την ίδια κεραία μιλάμε φίλε steliosfun :wink: του αρχικού πακέτου.
STELIOSFAN
22-01-07, 10:57
Σε ευχαριστω για την αμμεση απαντηση.
ΥΓ. Η δοκιμη με τις εικονες του gandalf με επεισαν για του λογου το αληθες νασε καλα..
ΥΓ. Η δοκιμη με τις εικονες του gandalf με επεισαν για του λογου το αληθες νασε καλα..
Δοκίμασέ την και πες μας την γνώμη σου :wink:
georgio1979
23-01-07, 11:10
Geia sas, exo to gps EMTAC CRUXII model D1598 kai thelo na agoraso kapoia keraia. poia prepei na zitiso kai apo pou??? ego meno athina..
sas euxaristo
Μήπως γνωρίζεις τι τύπου βύσμα έχει ο δέκτης σου ? Αν είναι MMCX (που κατά πάσα πιθανότητα είναι), 21Ε από εδώ (www.carputercenter.com)
http://www.gpsgeek.com/compatible/Emtac/BTGPS+II+Trine+Receiver
http://www.gpsgeek.com/products/amplified-28db-mcx-external-gps-antenna-for-garmin-navman-lowrance-receivers-nuvi350-c330-icn720-icn750-ifnderh2o-ifinderpro
Μήπως βγάλετε άκρη από εδώ, αφού εκτός από την κεραία λέει και άλλες συσκευές που ταιριάζει και με κλίκ στη φωτογραφία φαίνεται λεπτομερώς το βύσμα. 8)
Δηλ . αν δεν έβλεπες τις φωτό του φιλου μας ,τόσο καιρό που λέμε για την απόδοση μιας εξωτερικής κεραίας στο αυτοκίνητο
δεν είχες πεισθει :lol: :lol: :lol: :lol:
Υ.Γ Τεσπα... για φθηνη & αξιόπιστη κεραία MMCX ρίξτε και μια ματιά στο :
http://www.emarket.gr/lot.cfm?lotID=6760809
Μια κεραιούλα τι κάνει.......
http://img438.imageshack.us/img438/4953/gpsantennaiv4.th.jpg (http://img438.imageshack.us/my.php?image=gpsantennaiv4.jpg)
http://img212.imageshack.us/img212/8334/dsc00006td9.th.jpg (http://img212.imageshack.us/my.php?image=dsc00006td9.jpg)
Μια κεραιούλα τι κάνει.......
http://img212.imageshack.us/img212/8334/dsc00006td9.th.jpg (http://img212.imageshack.us/my.php?image=dsc00006td9.jpg)
Γεια σας παιδια..μια και λετε για κεραιες, θελω να παρω και εγω μια για το acer μου.. εχω βρει ενα site: www.gpsgeek.com..οπου εχει μια gilson mmcx2 55db.. φαινεται καλη...
Μήπως γνωρίζεις τι τύπου βύσμα έχει ο δέκτης σου ? Αν είναι MMCX (που κατά πάσα πιθανότητα είναι), 21Ε από εδώ (www.carputercenter.com)
Φιλε grnikoli, επειδη ενδιαφερομαι και εγω για μια κεραια για το acer n35 μου, στο παραπανω site που εβαλες
δεν βρηκα τιποτα...γινε λιγο πιο...σαφης... :lol:
Helloy my fried
ΟΙ δοκιμες λειτουργειας G.P.G καθως και πρωτου φιξαρισματος μετα απο αφαιρεση τροφοδοσιας 48 ωρων ωστε να μηδενιστουν τα δεδομενα και μετρηση χρονου
BT 359 00.00.42.255
CPS-6033 00.02.07.692
BT 338 00.00.56.247
GBT 709 00.01.01.945
Προσπαθησα οσο ηταν δυνατον να υπαρχουν ιδιες ατμοσφαιρικες συνθηκες καθως η ωρα και η θεση ηταν η ιδια για ολες τις μετρισης
Φιλε grnikoli, επειδη ενδιαφερομαι και εγω για μια κεραια για το acer n35 μου, στο παραπανω site που εβαλες
Ρε συ λαγέ αφου έχεις παρει απάντηση ...απο μένα εδω και 30 μερες..κοντά... :D
Sorry rabit,
το εδώ, έπρεπε να δείχνει εδώ (http://www.carputercenter.com/PRODUCTS/GPSNavigationUnits/GPA01/tabid/267/Default.aspx) :-D
ξερει κανεις τι κεραια περνει το hp ipaq 1940?
Πήρα και εγώ εγωτερική κεραία, αν και για λόγους ασφαλείας και για να μη φθαρει το καλώδιο την έχω κάτω απο το παρμπριζ, μπροστά-μπροστά.
Τι να πώ, το πτωχό μου loox520 μεταμορφώθηκε...
Δεν περιμενα ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορά ούτε στο αρχικό Fix, ούτε στην ενίσχυση του σήματος.
Όντως η κεραία ακόμη και εντός του αυτοκινήτου είναι (σε περιπτώσεις προβληματικές σαν και τη δικιά μου με megane) σωτήρια...
lefteris112
15-06-07, 23:26
Tόσο καιρό δεν είχα δει αυτό το ποστ και χρησιμοποιούσα την κεραία τοποθετημένη στο ταμπλό αλλά άλλαξα γνώμη μετά από κάποιες photo από mio 168 που είδα και αύριο θα τη βάλω και εγώ στην οροφή όπως ο tpapo. :D
Έτσι είναι, πρόσφατα πήρα μιά εξωτερική για το travel companion. Μόλις κουμπώνει στην οροφή (μαγνητική) βλέπεις το φως :shock: μέσα δεν κάνει και πολλά πράγματα. :wink:
lefteris112
16-06-07, 00:17
Αυτή η κόλα "τσίχλα" που λέει ο tpapo στην αρχή ξεκολλάει μετά άμα θέλεις η θα τρέχω?
Δεν ξέρω, εγώ έχω περάσει το καλώδιο εσωτερικά από το κέντρο του παρμπρίζ που είναι το PDA μέχρι την άκρη ανεβαίνοντας την κολόνα χωρίς να φαίνεται και η κεραία αναπαύεται πίσω από το σκιάδιο. Όταν τη χρειαστώ ανοίγοντας την πόρτα την κομπλάρω στην άκρη της οροφής και κλείνω την πόρτα πάνω από το καλώδιο. Είναι μαλακά τα λάστιχα και δεν κινδυνεύει. :wink:
lefteris112
16-06-07, 00:33
Οκ ευχαριστώ θα το κοιτάξω και θα επανέλθω το πρωί.
lefteris112
16-06-07, 15:49
Την έβαλα την κεραία στην οροφή μόνιμα και σας ανεβάζω μια photo που την τράβηξα με το αμάξι έξω από το γκαράζ.
http://i176.photobucket.com/albums/w182/lefteris112/Screen001.png
Πως το βρίσκετε το σήμα?
σε τετοιοιυ ειδους πειραματισμους πιστευω ειναι καλυτερα ειναι να βλεπετε την σταθμη του
σηματος και τον αριθμο των δορυφορων καποιο αλλο προγραμα και οχι με το destinator
υπαρχουν δορυφοροι που μπορει να εχουν σημα αλλα να μην χρησημοποιουνται και το destinator απο οτι εχω καταλαβει δεν τους ξεχωριζει.
lefteris112
16-06-07, 17:59
Εχεις να μου προτείνεις κάποιο ?
http://rapidshare.com/files/16689755/VisualGPSceInstall.CAB.html
lefteris112
16-06-07, 18:31
Ευχαριστώ Πάνο :D
δοκιμασε αυτο
http://rapidshare.com/files/37568134/VERSION2.rar.html
βαλε τον φακελο στην καρτα και τρεχεις το navitel.exe
οι πορτοκαλι μπαρες ειναι οι δορυφοροι που εχουν σημα αλλα δεν τους χρησημοποιει
οι πρασινες μπαρες ειναι οι δορυφοροι που δουλευουν.
καπου ειχα δει και ενα προγραμα που σου ελεγε satellites in view και satellites in use αριθμητικα αλλα δεν θυμαμαι ποιο ηταν. arcpad ισως...
Γιάννη αυτήν την πληροφορία τη δίνει κι αυτό. :wink:
lefteris112
16-06-07, 20:36
Του Πάνου είναι εύκολο στη χρήση πάντως και το δοκίμασα, είχα 6 στους 8 αλλά σχεδόν τέρμα σήμα.
Γιατί όχι θα δοκιμάσω και αυτό. :D
και επειδη οι δορυφοροι αλλαζουν συνεχως θεση, οι συγκρισεις για την θεση της κεραιας κλπ
πρεπει να γινεται σε συντομο χρονικο διαστημα διαφορετικα δεν συγκρινεται το αποτελεσμα.
και το δικο μου καλο προγραματακι ειναι. κανει και αλλα πραγματα... :-D
δοκιμασα και το visualgps αλλα δεν μου δειχνει το ιχνος της τροχιας των δρουφορων.
γιατι???
http://img391.imageshack.us/img391/8485/movzu0.gif
Χωρίς να πρωτοτυπώ παρουσιάζω εδώ την επιλογή μου για την τοποθέτηση της εξωτερικής κεραίας με καλώδιο.
Όπως βλέπετε το PDA είναι τοποθετημένο στο κέντρο και κάτω μέρος του παρμπρίζ. Στην πλάτη του ξεκινά το καλώδιο της κεραίας που είναι κρυμμένο στο κάτω μέρος του παρμπρίζ ,ανεβαίνοντας στην συνέχεια κρυμμένο μέσα στην κολώνα του οδηγού. Εκεί φαίνεται ελάχιστα κι αναπαύεται όταν δεν χρησιμοποιείται πίσω από το σκιάδιο του οδηγού. Όταν χρειάζεται με μία κίνηση "κολλάει" επειδή είναι μαγνητική στην οροφή. Η πόρτα κλείνει πάνω στο καλώδιο που προστατεύεται χωρίς πρόβλημα από τα μαλακά λάστιχα της πόρτας.
* Αν δεν έχει η κεραία επαφή με την μεταλλική επιφάνεια της οροφής είναι σα να μην υπάρχει.
Ωραιος!Το ιδιο εχω κανει και γω Πανο.Γιατι αμα ειναι μονιμα επανω κινδυνευεις να στην τραβηξει και κανενας λακαμας!!!Το μονο μειονεκτημα που παρατηρησα ηταν οταν σε δυνατη βροχη εμπαινε νερο απο το σημειο που εβγαινε το καλωδιο στην οροφη!
mastoris than.
22-06-07, 17:37
Ωραιος!Το ιδιο εχω κανει και γω Πανο.Γιατι αμα ειναι μονιμα επανω κινδυνευεις να στην τραβηξει και κανενας λακαμας!!!Το μονο μειονεκτημα που παρατηρησα ηταν οταν σε δυνατη βροχη εμπαινε νερο απο το σημειο που εβγαινε το καλωδιο στην οροφη!
Εγώ, λοιπόν, είχα περάσει το καλώδιο της κεραίας, από το λάστιχο που περνούν οι ντίζες του κοντέρ(βρίσκεται αριστερά και πάνω από το πεντάλ του συμπλέκτη), με αντίστροφη φορά δηλ. από έξω προς τα μέσα, για να περάσει το βύσμα. Την κεραία την κόλαγα, στην εσωτερική επιφάνεια του καπώ και όταν την χρειαζόμουν(στα πολύ δύσκολα), εξωτερικά και στο μεταλλικό τμήμα μεταξύ καπώ και παρμπρίζ.
ore patenta oloklriri diadikasia
lefteris112
22-06-07, 19:05
Να και πως την τοποθέτησα εγώ αλλά μακριά από καλοθελητές γιατί θα την κλαίω μετά. :D
http://i176.photobucket.com/albums/w182/lefteris112/DSC00007_edited.jpg
http://i176.photobucket.com/albums/w182/lefteris112/DSC00013_edited.jpg
http://i176.photobucket.com/albums/w182/lefteris112/DSC00017.jpg
http://i176.photobucket.com/albums/w182/lefteris112/DSC00022.jpg
Πως σας φενετε?
Ψάχνω Κεραία GPS με βύσμα τύπου FAKRA. Η εξωτερική κεραία που έχω από το MIO 168 μάλλον δεν είναι τέτοιου τύπου. Γνωρίζετε που μπορώ να τη βρω στην Αθήνα?
Δεν υπάρχουν κεραίες bluetooth, που να κολάνε π.χ. στην οροφή αλλά να στέλνουν το σήμα μέσω bluetooth ώστε να μη χρειάζονται καλώδια;
Oχι γιατι εχουν τετοια ευαισθησια που δεν χρειαζεται να βρισκονται εξω απο το οχημα.
Δηλαδή υπάρχουν, αλλά δεν χρειάζεται να τις βάλεις στην οροφή. Στο ταμπλό ή στο ντουλαπάκι καλύπτεσαι.
Δηλαδή, ανεξαρτήτως μάρκας κτλ, έχουν την ίδια απόδοση που έχει και μια εξωτερική κεραία; Μήπως έχτε κάποιο link για μια τέτοια κεραία bluetooth;
Και γιατί τότε παιδεύεται ο κόσμος με καλώδια και με πατέντες για να τα περάσει, όπως βλέπω σ'αυτό το topic;
Γιατί πολλές συσκευές δεν έχουν bluetooth και ένα καλό bluetooth GPS στοιχίζει λίγο περισσότερο. Βεβαίως είναι μια λύση που σου μένει ακόμα κι αν αλλάξεις συσκευή.
http://www.skroutz.gr/c/614/palmtop_gps_modules.html?keyphrase=bluetooth+GPS&order_dir=desc
Οκ... πάντως μου φαίνεται λίγο περίεργο το εξής: Γιατί να μην υπάρχουν PDA ή PNA που να έχουν ενσωματωμένη κεραία τόσο ευαίσθητη που να μην χρειάζεται ούτε εξωτερική ούτε Bluetooth; Προφανώς αυτό είναι κάτι απόλυτα εφικτό, αφού γίνεται στα bluetooth gps...
Είναι θέμα κόστους, χώρου και βασικά παρεμβολών από τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέρη που βρίσκονται στο ίδιο σασί. Τα καλύτερα δείγματα του είδους έχουμε δει σε συσκευές της ΕΤΕΝ, αλλά κι αυτά δεν φτάνουν την απόδοση μιας καλής εξωτερικής κεραίας.
Ευχαριστώ πολύ, αρχίζουν να ξεδιαλύνουν τα πράγματα τώρα... Μήπως μπορείς να προτείνεις κάποιο bluetooth gps με καλή σχέση απόδοσης/τιμής;
Δεν θα ήθελα να προτείνω κάτι που δεν έχω δοκιμάσει, ένα δυο που γνωρίζω δεν τα βλέπω διαθέσιμα. Ίσως κάποιο Fortuna.
PEIRAIWTHS
04-08-08, 19:01
micmic ΟΠΩΣΔΗΠΩΤΕ FORTUNA KAI ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ! MHN ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΑΡΚΕΣ.ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΤΕΝ.
http://www.fortuna.com.tw/clip.htm
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.