PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με MLS Destinator 3900BT

agiannako
01-06-09, 10:39
Καλησπερα σε ολους. Εγινα προσφατα κατοχος της παραπανω συσκευης και απο τοτε εχω χασει τον υπνο μου.... Τα προβληματα που μου συμβαινουν ειναι τα εξεις:
1. Εχει την εκδοση Destinator 7.0.0.588.11 και στην οθονη δεν εμφανιζεται ΠΟΤΕ το συμβολο (+) για να μπορω να κανω zoom in (αφου εχω κανει zoom out σε λειτουργεια 2D). Το συμβολο (+) δεν το εχω δει ποτε στην οθονη.
2. Στην οθονη αριστερα που εχει το συμβολο του ηχειου για να αυξομειωνεις την ενταση, μονιμα εχει το κοκκινο Χ πανω του και δεν επιτρεπει να πειραξω την μπαρα της εντασης του ηχου, η οποια παρεπιτοντος δεν εμφανιζεται ολοκληρη στην οθονη αλλα τα 3/4 της. Με Bluetooth εχω μιλησει στο τηλεφωνο και ακουγα κανονικα αλλα το παλικαρι που δινει οδηγιες για την διαδρομη ακομα δεν μου εχει μιλησει, ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ
3. Αρκετα συχνα οταν το ανοιγεις και ψαχνει για σημα, δεν εμφανιζεται στην οθονη κατω δεξια το σηματακι που σε παει στο κεντρικο μενου, με αποτελεσμα να σε υποχρεωνει να το κλεισεις με το κουμπι απο την μπαταρια.
4. Στα POI η γραμματοσειρα ειναι Αιγυπτιακη Γραμμικη Β μεσα απο την πυραμιδα κατευθείαν ενω τα αλλα μενου ειναι κανονικα ελληνικα.
5. Το κουμπι MENU που βρισκεται πανω στη συσκευη οταν το παταω δεν κανει καμια ενεργεια....
6. Πρεπει να κανω εξοδο απο την πλοηγηση για να το κλεινω, ή να το κλεινω κατευθείαν?
Στην αρχη πιστεψα οτι μπορει να φταιει ο χαρτης και αφου κατεβασα την πιο ενημερωμενη εκδοση, μετα απο registrasion, τα προβληματα εξακολουθουν να υπαρχουν.
Πρεπει να κατεβασω νεα εκδοση και για το Destinator και να το ξαναπερασω? Πρεπει να πληρωσω για να την κατεβασω και πως κανω εγκατασταση στην καρτα μνημης?
Αν καποιος μπορει να βοηθησει με απλες κατανοητες οδηγιες, 8α το εκτιμησω αφανταστα. Ειναι κριμα απο PNA καταληξει σουβερ τραπεζιου, γιατι εκει θα καταληξει προκειμενου να σωθουν τα νευρα μου.
Ευχαριστω προκαταβολικα

peterant
01-06-09, 17:43
-Προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την έκδοση Destinator της συσκευή σου ή με το Skin (θέμα) που χρησιμοποιείς....
-Δοκίμασε πρώτα να βάλεις κάποιο άλλο skin μήπως λυθούν ορισμένα από αυτά που αναφέρεις ...Skin για την έκδοση 7 του Destinator ατην ανάλυση της συσκευής σου θα βρεις εδώ:Skin για Destinator v7 QVGA [320x240] (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=5425)
-Εάν έχεις δοκιμάσει διάφορα skins και σου κάνει παντού τα ίδια ίσως να χρειάζεται να αλλάξεις μόνο το Destinator.inf (Aρχείο παραμέτρων των skin της έκδοσης Destinator7, που βρίσκεται στην διαδρομή Destinator/Skin/xxxx (όπου xxxx ο φάκελος του Skin που χρησιμοποιείς)...
Σωστό Destinator.inf αρχείο για ανάλυση οθόνης 320Χ240 θα βρείς εδώ: http://rapidshare.com/files/156445827/Destinator.inf.html (διορθώνει αυτά που αναφέρεις με το + και τα ρυθμιστικά του ήχου)
-Eαν τα προβλήματα παραμένουν δοκίμασε να κατεβάσεις την έκδοση Destinator7 (από εκεί που έκανες Registration και κατέβασες τον τελευταίο χάρτη)....Υπάρχει link ''Κατέβασμα Destinator εκδόσεων'' (δεν χρειάζεται να πληρώσεις...αρκεί να κάνεις Registration με τον κωδικό που αναγράφεται στο φυλλάδιο οδηγιών του Destinator που πήρες μαζί με την συσκευή)...
-Αφού διαγράψεις ότι αφορά το Destinator από την συσκευή σου,θα περάσεις στην θέση τους τα καινούργια αρχεία που κατέβασες....(Εδώ θέλει λίγο προσοχή να βάλεις τα αρχεία όπως ακριβώς ήταν....Δηλαδή αν η τοποθέτηση των αρχείων στην συσκευή σου ήταν...πχ: \ResidentFlash\DestinatorApps\Destinator.....θα βάλεις και τα καινούργια έτσι....Αλλιώς θα πατάς το μπουτόν ''Πλοήγηση'' από το μενού της συσκευής και δεν θα ανταποκρίνεται.......

-Ρίξε και μια ματιά εδώ:

-Για εγκατάσταση νεου χάρτη http://www.navimania.gr/showthread.php?p=163181#post163181 (post 402)

agiannako
01-06-09, 19:14
Σε ευχαριστω πολυυυυυυυ φιλε μου peterant (http://www.navimania.gr/member.php?u=10764). Κατεβασα οπως με καθοδηγησες το Destinator7_DetailedSkin_by_terrestial_v2.0 και τα προβληματα στην οθονη λειθηκαν με μαγικο τροπο. Το μονο που μου μενει ειναι να το δοκιμασω και στο δρομο τωρα να δω αν θα ακουσω και το παληκαρι να μου δινει οδηγιες κατευθυνσης.
Αν εχεις απαντηση και για
5. Το κουμπι MENU που βρισκεται πανω στη συσκευη οταν το παταω δεν κανει καμια ενεργεια....
6. Πρεπει να κανω εξοδο απο την πλοηγηση για να το κλεινω, ή να το κλεινω κατευθείαν?
θα το εκτιμησω δεοντος
Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

peterant
01-06-09, 20:48
-Το κουμπί του μενού στο 3900 (απ'όσο έχω διαβάσει κάπου πιό παλιά) δεν κάνει απολύτως τίποτε...Μην σε προβληματίζει
-Κανονικά πρέπει να βγαίνεις από το πρόγραμμα με έξοδο...Εάν κλείσεις την συσκευή ενώ είναι σε λειτουργία το Destinator (όχι ότι θα συμβεί κάτι), υπάρχει περίπτωση όταν ξανανοίξεις την συσκευή να έχεις ξεχάσει να βάλεις την κάρτα ας πούμε και τότε το πρόγραμμα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, θα σου βγάλει μύνημα λάθους, η συσκευή θα κολλήσει και θα αναγκαστείς να κάνεις reset....Γιατί να υποστεί η συσκευή (και εσύ), όλη αυτή την ταλαιπωρία.....Εαν το πρόγραμμα είναι στην εσωτερική μνήμη ανοίγοντας την συσκευή (αν δεν την έχει κλείσει με OFF MODE),κανονικά πρέπει να μπαίνεις κατευθείαν στο Destinator....
-Για τις φωνητικές οδηγίες που αναφέρεις, τσέκαρε αν όντως έχεις επιλέξει κάποια (Ελληνική φωνή) από τις ρυθμίσεις του Destinator και αν μέσα στον φάκελο Voice (Destinator\Voice) υπάρχουν φάκελοι με Ελληνικές φωνές (Greek,Vangelis,Joanita κ.λ.π)

agiannako
02-06-09, 08:44
Σε ευχαριστω πολυ. Εισουν απολυτα κατατοπιστικος

agiannako
03-06-09, 08:56
Πίστεψα ότι τελειώσαν τα προβλήματα αλλά έκανα λάθος. Η οθόνη πλεόν απεικονίζει ότι πρέπει και όπως πρέπει αλλά.............
Eψαξα αρκετά στα FORUM αλλά απαντηση δεν βρήκα
Θέτω προορισμό, βρίσκει 7,8 δορυφόρους, αλλα δεν ενεργοποιείται η πλοήγηση παρά τον μεγάλο αριθμο δορυφόρων. Κάνω νέα αναζήτηση GPS ξαναβρίσκει δορυφόρους και μπορεί να περιμένω και 7-8 λεπτά να αρχίσει η πλοήγηση (συνήθως έχω φτάσει στον προορισμό μου όταν ερθει σήμα).
Οι ρυθμίσεις που έχει το GPS όπως το παρέλαβα είναι οι παρακάτω:
GPS
com1,115200,NMEA

TMC
off,com1,4800
Ειναι θέμα ρυθμίσεων?
Ειμαι ανοικτός σε προτάσεις
Ευχαριστώ