Επιστροφή στο Forum : Ασάφειες στις οδηγίες
Κατ’ αρχάς σαν πρωτοεμφανιζόμενος χαιρετώ όλα τα μέλη.
Χρησιμοποιώ το Destinator ένα και πλέον μήνα, παρατήρησα λοιπόν ότι σε πολλές οδηγίες υπάρχουν συγχύσεις που πολλές φορές μπορεί να γίνουν και επικίνδυνες. Π.χ. ερχόμενος από Σαρωνίδα για Αττική οδό, με ενημερώνει στα 3000μ. στα 500μ. και 200μ. να παραμείνω στην αριστερή λωρίδα, πλησιάζοντας στο Λαγονήσι, σημειωτέον ότι είχε πολλή κίνηση η Σουνίου, μένω και εγώ αριστερά και πλησιάζοντας το φανάρι μου λέγει «στα 200μ. στρίψτε αριστερά», αυτή η αναγγελία έγινε στα 50 πριν από το φανάρι και επάνω στο φανάρι ακριβώς μου λέγει «στρίψτε δεξιά», «στρίψτε δεξιά»! ενώ εγώ ήμουν, ακολουθώντας τις προηγούμενες οδηγίες, στην αριστερή λωρίδα! Τελικά προχώρησα πιο πέρα και μου έδωσε νέα διαδρομή. Συνεχίζοντας παρόμοια συμπεριφορά στα Καλύβια, πλησιάζοντας στο Μαρκόπουλο σε δύο διασταυρώσεις δεν έδωσε .καμμία οδηγία. Παρόμοιες συμπεριφορές έχω παρατηρήσει και στην Πάτρα. Υπάρχει κάτι λάθος από πλευράς μου ή από την πλευρά του Destinator; Διότι αν είναι από την πλευρά του Destinator, κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα γρήγορα! Αν είναι από την δική παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι ας με ενημερώσει.
Ευχαριστώ
Nikos_ph
mauropaltoudias
27-08-05, 13:15
Έχει απόλυτο δίκιο το παιδί παραπάνω. Μου παρουσιάστηκε και εμένα πριν από κάποιες μέρες στην ίδια περίπου διαδρομή (ερχόμενος από Ανάβυσσο) αλλά και εντός Αθήνας (λάθος υπολογισμός μέτρων και ανάποδες - σε διεύθυνση - ενδείξεις).
Αναποδη φωτνητικη οδηγια σε σχεση με την διαδρομη (μπλε γραμμη) που απεικονοιζεται στον χαρτη μου εχει συμβει και εμενα ....
Οσο για τα μετρα , απο την φυση του το gps εχει αποκλιση οπως επεισης υπαρχουν και στενα που ειναι πολυ κοντα το ενα στο αλλο και προκαλειται πολλες φορες συγχυση ...
Γι'αυτο καλο ειναι παντα να εχουμε οπτικη επαφη με την μπλε γραμμη και να ακολουθουμε οπτικα το στιγμα μας στο χαρτη ..
Εγω τουλαχιστον αυτο κανω και 98% δεν κανω λαθος στις στροφες .... :wink:
Οπωσδήποτε, το να παρακολουθείς το ίχνος της διαδρομής (εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν), είναι μία λύση. Όταν όμως δέχεσαι τις οδηγίες από 3000μ. και 500μ. δεν μπορείς να δεις αν στρίβει δεξιά ή αριστερά και όταν αρχίζεις να το βλέπεις, ίσως να είναι δύσκολο να πας στην αντίθετη κατεύθυνση και αν υπάρχουν δύο και τρεις κοντινές πιθανές έξοδοι, τότε παίζεις με τις πιθανότητες.
Οδηγωντας στην παραλιακη απο Καλαμακι προς Γλυφαδα και θελοντας να κινηθω προς Αλιμου (αριστερα) και ενω στην διαδρομη σωστα μου εδειχνε οτι πρεπει να κατεβω απο την υπογεια κυκλικη διαβαση (βγαινοντας στα δεξια), οι φωνητικες οδηγιες περιπου 200 μετρα πριν μου λενε "στριψτε αριστερα"!
Εννοειται οτι στο σημειο εκεινο (για οσους γνωρισουν στο υψος του Habitat) δεν υπαρχει αριστερη στροφη.
Δεν ξερω πως αλλιως να το αναφερω γιατι δεν προκειται για λαθος του χαρτη (νομιζω).
Οδηγωντας στην παραλιακη απο Καλαμακι προς Γλυφαδα και θελοντας να κινηθω προς Αλιμου (αριστερα) και ενω στην διαδρομη σωστα μου εδειχνε οτι πρεπει να κατεβω απο την υπογεια κυκλικη διαβαση (βγαινοντας στα δεξια), οιν φωνητικες οδηγιες περιπου 200 μετρα πριν μου λενε "στριψτε δεξια"!
Εννοειται οτι στο σημειο εκεινο (για οσους γνωρισουν στο υψος του Habitat) δεν υπαρχει αριστερη στροφη.
Δεν ξερω πως αλλιως να το αναφερω γιατι δεν προκειται για λαθος του χαρτη (νομιζω).
Θα σε συμβούλευα να βάλεις παλιότερη έκδοση του Destdll.dll. Στις καινούριες έχω παρατηρήσει το φαινόμενο που λες...
Οδηγωντας στην παραλιακη απο Καλαμακι προς Γλυφαδα και θελοντας να κινηθω προς Αλιμου (αριστερα) και ενω στην διαδρομη σωστα μου εδειχνε οτι πρεπει να κατεβω απο την υπογεια κυκλικη διαβαση (βγαινοντας στα δεξια), οιν φωνητικες οδηγιες περιπου 200 μετρα πριν μου λενε "στριψτε δεξια"!
Θα σε συμβούλευα να βάλεις παλιότερη έκδοση του Destdll.dll. Στις καινούριες έχω παρατηρήσει το φαινόμενο που λες...
Έχει απόλυτο δίκιο ο ssarl. Από τα .dll που κυκλοφορούν νόμιμα
στην Ελλάδα αυτό που δουλεύει άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα είτε
στις φωνητικές οδηγίες είτε στις οπτικές είτε στην αποφυγή οδών είναι
αυτό που είχε αρχικά (από το olympicnavigation) το 3.0.75 ΧΧΧΧΙV
Τα νεώτερα (3.0.75_96 και 108) δημιουργούν διάφορα προβληματάκια.
Που τα βρισκουμε ρε παιδια αυτα τα DLL και πως ξερω ποια αλλα πρεπει να αντικαταστησω;
Όχι παιδιά, δεν είναι λάθος του χάρτη, το ίχνος στον χάρτη είναι σωστό, οι οδηγίες είναι λανθασμένες. Τα αρχεία destdll.dll τα βρήκα, δεν γνωρίζω πώς να τα περάσω, θα το προσπαθήσω και θα έχετε νέα μου, αλλά αν κάποιος γνωρίζει το πώς ας μου πει. Επίσης πηγαίνοντας προς Σούνιο (από την Σουνίου), μου έλεγε συνέχεια «Σε 3000μ. σε 500μ. και σε 200μ. μείνε δεξιά» και δεν θυμάμαι να συνάντησα κάποια σοβαρή διασταύρωση, μόνο κατσικόδρομους!
Τελικά κύριοι, πέρασα την έκδοση 3.0.75 ΧΧΧΧΙV και οι πρώτες δοκιμές ήσαν ικανοποιητικές, φαίνεται πλέον ότι το πρόβλημα δεν είναι στους χάρτες! Θα το ελέγξω και σε άλλα σημεία, που είχα πρόβλημα.
Τελικά κύριοι, πέρασα την έκδοση 3.0.75 ΧΧΧΧΙV και οι πρώτες δοκιμές ήσαν ικανοποιητικές, φαίνεται πλέον ότι το πρόβλημα δεν είναι στους χάρτες! Θα το ελέγξω και σε άλλα σημεία, που είχα πρόβλημα.
Που θα βρούμε αυτή την έκδοση :?:
Επειδη χρησιμοποιω συχνα τους εν λογω δρομους και την Κηφισιας (οπου παρατηρειται παρομοιο λαθος) θα σε παρακαλουσα ειτε να μας πεις απο που το κατεβασες ειτε να μου στειλεις ενα πμ με λεπτομερειες
Ευχαριστω εκ των προτερων!
epidi tha agorasw kai egw to destinator 3 tin ali evdomava, apoti katalava, protimotero ine na egatastisw tin palia ekdosi 3.0.75 apo tin neoteri?
epidi tha agorasw kai egw to destinator 3 tin ali evdomava, apoti katalava, protimotero ine na egatastisw tin palia ekdosi 3.0.75 apo tin neoteri?
Mαλλον ναι!
!!!Please nikos_ph στειλε μου pm για το που βρηκες την εν λογω εκδοση του destinaor!!!
Την έκδοση αυτή την βρήκα από φίλο στην Πάτρα και την έχω σε CD. Υπάρχουν 3 λύσεις 1) Μου δίνετε διευθύνεις και σας αποστέλλω CD. 2) Αν γνωρίζει κάποιος ποια αρχεία είναι, σας αποστέλλω στα email σας τα αρχεία. 3) Την Δευτέρα θα ανεβώ στην Αθήνα ή καλλίτερα στο λεκανοπέδιο και συγκεκριμένα στην Αττική οδό κοντά στην έξοδο της Κάντζας, μπορούμε να βρεθούμε κάπου και να δώσω αντίγραφο ή αντίγραφα. Πάσα άλλη ιδέα δεκτή! Κάποιος επίσης έγραψε ότι χρειάζεται μόνον το αρχείο destdll.dll, και αυτό είναι διαθέσιμο, αρκεί να μας πει κάποιος πώς το περνούμε.
Μεχρι να μας πει καποιος πως περναμε το αρχειo destdll.dll ανεβασε το στο rapidshare.de και κανε post το link.
Εγω τα δικα μου απο το αρχικο CD που παρελαβα τον Ιουλιο φετος σας τα ανεβασα στο http://rapidshare.de/files/4635947/DestinatorDlls.zip.html
Δεν ξερω πως τα περναμε στο PocketPC Ουτε αν ειναι τα σωστα, αλλα προς το παρον αυτο μπορω να κανω.
Ξεχασα να πω οτι για να κατεβασετε το αρχειο πατε στο κατω μερος της σελιδας και πατατε το κουμπι Free, και μετα βρισκετε το link με το download στο κατω μερος της σελιδας.
Ανέβασα και εγώ το destDLL.dll, ελπίζω να τα έκανα σωστά, καθ’ ότι πρώτη φορά κάνω κάτι τέτοιο. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή!
Δοκιμάστε στην παρακάτω διεύθυνση.
http://rapidshare.de/files/4642400/DestDLL.zip.html
Ωραια
Τωρα το αρχει οτι το κανουμε????????
Το αντικατεστησα στο pc (οχι στο pocket pc) και πηγα μεσω destinator console να ξανακανω εγκατασταση το destinator , αλλα μου λεει οτι η εκδοση που θα εγκαταστησει ειναι η 3.0.75 96(αυτη που εχω) και οχι η 3.0.75 ΧΧΧΧV
Τι πρεπει να κανω??????????
ΤΟ ΒΡΗΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
Λοιπον
1)Πηγαιντε στο φακελο Windows του pocket pc σας
2) Μετονομασtε (για καλο και για κακο) το αρχειο DestDLL.dll που βρισκεται στο φακελο Windows του pocket pc σας σε κατι αλλο (πχ DestDLL.dll.old)
3)Αντιγραψτε το αρχειο DestDLL.dll του nikos_ph στο φακελλο windows του pocket pc σας
4) Ετοιμοι!!!!!!!
Αν θελετε επιβεβαιωστε την εκδοση πηγαινοντας στο επιλογες-->Περι μεσα απο το destinator
OΛΕ-ΟΛΕ-ΟΛΕ!!
Παίδες, δοκίμασα την τελευταία έκδοση με το destDLL.dll το παλαιό, έκανε απίθανα πράγματα και αναγκάσθηκα να ξαναπεράσω την 3.0.75 ΧΧΧΧΙV.
Παίδες, δοκίμασα την τελευταία έκδοση με το destDLL.dll το παλαιό, έκανε απίθανα πράγματα και αναγκάσθηκα να ξαναπεράσω την 3.0.75 ΧΧΧΧΙV.
Μπορείς φίλε μου να γίνεις πιο σαφής ? :roll:
Πράγματι!!!
Τελικά ποιά είναι η καλύτερη???
Η 096 Η 108 ή Η ΧΧΧΧIV??
sory!!
As το σβήσει καποιος!!
Μπορείς φίλε μου να γίνεις πιο σαφής ? :roll:
Θα προσπαθήσω να γίνω μάλλον πιο περιγραφικός. Μου υπολόγιζε τις διαδρομές και με πρώτη ματιά φαινόταν εντάξει, μόλις έκανα την πρώτη στροφή, ακολουθώντας τις οδηγίες και παρακολουθώντας και τον χάρτη, γιατί δεν το εμπιστευόμουν, υπολόγιζε άλλη διαδρομή που ήταν άσχετη. Περιμένοντας στο φανάρι, σε άλλη περίπτωση, μου υπολογίζει άλλη διαδρομή, προτείνοντάς μου να πάω πιο κάτω να κάνω αναστροφή, σε σημείο που δεν επιτρέπετο και να έλθω στο σημείο που είχε προτείνει προηγουμένως να στρίψω. Λίγες ώρες πριν, βγάζοντάς με από την περιμετρική της Πάτρας, με οδηγούσε και πάλι στην περιμετρική στο άλλο ρεύμα με πήγαινε στην επόμενη έξοδο για να με ξαναγυρίσει! Δεν γνωρίζω αν αυτά είναι αρκετά ή σαφή, αλλά δεν τα καταφέρνω καλά μεν δακτυλογράφηση για να τα περιγράψω καλλίτερα ή και άλλα πράγματα, που δεν τα έχω δει με την άλλη έκδοση.την 3.0.75 ΧΧΧΧΙV
Δηλαδη για να καταλαβω εβαλες την τελευταια εκδοση κανονικα , επειτα αντικατεστησες το DestDLL.dll οπως περιγραφω πιο πανω και ΕΤΣΙ σου δημιουργησε τα προβληματα που λες?
Δηλαδη για να καταλαβω εβαλες την τελευταια εκδοση κανονικα , επειτα αντικατεστησες το DestDLL.dll οπως περιγραφω πιο πανω και ΕΤΣΙ σου δημιουργησε τα προβληματα που λες?
Ακριβώς έτσι! Ενώ σταμάτησε να μου δίδει λανθασμένες κατευθύνσεις, τις οποίες διόρθωνε τελευταία στιγμή.
Oποτε μαλλον παλι πισω στην 3.075 96?
Ή στην 108?
ΥΓ Ποτε θα ερθει το PN?Αντε μπας και διορθωσει καποια απο αυτα τα λαθη
Εγώ θα πρότεινα την 3.0.75 ΧΧΧΧΙV, με τις μεταγενέστερες είχα περίπου τα ίδια προβλήματα!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.